Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CHP’yi parçalayacaklar


S&S

Önerilen İletiler

CHP’yi parçalayacaklar

Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) partinin geçmişini size anlatmayacağım en köklü parti olan ve deniz Baykal ile özdeşleşen 6 oklu parti eğer gereken yapılmazsa parçalanacak. Bu yazımı fazla uzun tutmadan bildiklerimi yazacağım.

 

**** ***** ****

 

Ülke gündemi ve malum iktidar olan partinin gündemi belli, nasıl isterse öyle gündem oluşturuluyor. Beceriksizliklerini ordu üzerine oynayarak ve İsrail ile yaptıkları gibi danışıklı dövüşerek seçim hazırlığına ve oy kayıplarının farkında olarak başlayan bir iktidar. 3. dönem seçileceğinden kuşkum yok! Halk saf 3 torba kömür ülkenin özgürlüğü…

 

 

**** ***** ****

 

Bilinmeyen bir diğer gerçek ise her partide olduğu kadar Chp’de olan parti içi çürükler (bilinçli olarak parti içinde olan ve parti aleyhine çalışan) ilerleyen yıllara da 2015’e kalmadan Chp için sona yaklaşmış olacak. Bunun nedenleri arasında laikliği ve Atatürkçülüğü savunan tek parti olması… kısacası Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti önce Chp’yi bölerek sonrada Türkiye’nin 100 yıllık hesabını kapatarak görecek.(1920-2020).

 

**** ***** ****

 

Bu söylediklerim inandırıcı gelmediyse Akp hükümeti göreve geldiği günden bugüne ülkenin dış borcunun ne kadar olduğuna bakın, partiye ismi geçen iş adamlarının yaptığı yatırımlarına ve 2002 den sonraki büyüme oranlarına bakın, dış borçlanmaya bakın, ülke 80 yılda yapılanların 8 yılda satılmasıyla yönetilmez. Ancak o dönemi kurtarırsın borçlu olacak olan gemileri olan başbakanın oğlu değil 70 milyon fakir halktır. Bunları göz önüne alarak nasıl bu oyunlara gelirsiniz? Diğer yazılarımda bu konuların ayrıntılarıyla yazdım. Anlamak isteye… Korktuğum yıllar 2013 ve 2015’tir.

 

-

 

Son söz; Yazdıklarım bazı kişilere senaryo gibi gelebilir. Benim referansın zamandır. Tüm yazdıklarım arkasındayım. Önümüzdeki yıllarda hepsini göreceksiniz…

 

-

 

S&S (Her Zaman Önde)

SAMET SERBEST

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

CHP'nin bölünmesi ve marjinal bir parti durumuna gelmis olmasi basta CHP'nin genel baskanlari ve diger partili yetkililerin yanlis politikalarndan kaynaklanmistir. Baykal gibi bir genel baskani olan partiin ismi ister CHP olsun isterse baska bir isim verin sonuc devamli ayni olur.

 

Kendisini elestirmeyen, oyunu aldigi vatandasi sirtindan hancerleyen ve yari yolda birakan tek parti diyebiliriz CHP icin. Birakin Kürt'leri, Alevi vatandaslari dahi arkadan hancerleyen ve yillrdir oylarini almasina ragmen sorunlarina asla cözüm bulmayan bir parti. Kendi düsen aglamaz derler. Dahada beter olsunlar derim bu politikalarina devam ettikleri sürece.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mustafa Sarigül! kimdi,ne oldu,kimin hesabina parti kurdu?

 

Mustafa Sarigül'ün Basbakan Erdogan'la nasil bir iliskisi vardir.Mustafa Sarigül'ü parti kurmaya kim yönlendirdi?

 

Bu sorular ve bunlara verilecek cevaplar cok önemlidir.CHP'nin parcalanmasi icin basbakan Erdogan kisisel olarak ilgilenmektedir.Erdogan bir dahaki secimlerde,güclenmis bir CHP'yi hazmedemez.Iktidari onunla paylasamaz,bu nedenle CHP'nin parcalanmasi gerekir.Mustafa Sarigül bu misyon icin en uygun olanidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Güclü ve köklü bir parti öyle kolay kolay disarinin etkisiyle parcalanmaz. Sanki CHP son Sarigül'ün partisiyle parcalanmis gibi konusuyoruz. CHP'den parcalananlari burada saymakla bitiremeyiz ve bu parcalanmalar dis etkenlerle degil bilakis kendi ic dinamigiyle olusan bir gelismedir. Bosuna kendi kendimizi oyalamaya gerek yok. Gözünü kapatan CHP bugünkü günlerinden dahada beter olacaga benziyor. Sirtindan hancerlemedigi bir secmen gurubu kalmadi CHP'nin. Her olayda yaptigimiz hastaligi kendi parti sorunlarimizda dahi yapiyoruz. Neymis efendim CHP disaridan parcalaniyormus. Parcalanmayi önleyecek ne yapiyorki CHP?

 

Onur Öymen'e AKP'mi Dersim katliami hakkinda olur olmaz sözler sarf et dedi? Bu tür sacmaliklar CHP'yi hem yok ediyor hem de parcaliyor. Kilicdaroglu'nun dahi bu konudaki önceki aciklamalarini yalanlayacak bir aciklama yapmasi icin baski yaparlarsa halk onlari tabiiki cezalandirir.

 

CHP önce demokrasiyi icine sindirsin, genel baskan saltanatligina son versin ve derhal Baykali'i kovsun. Bunlar yaildigi taktirde yavas yavas bir ilerleme görebiliriz. Aksi taktirde cok yakinda CHP bati kesimlerinde de aynen güneydogudaki gibi maarjinal parti olmaktan kendisini kurtaramayacak. CHP bu politikasiyla sadece AKP'nin ekmegine yag sürüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir dahaki secimde,CHP'nin oy orani yüzde 25'in üzerine cikacagindan,basbakan Erdogan simdiden önlem alma cabasina giristi.Simdiden secim yatirimlarina basladi.

 

Baykal,CHP'nin basinda kalmalidir.Baykal gitsin diyenler CHP'nin basarisini kiskananlardir.CHP Atatürk'ün partisidir,Ona kronik allerjisi olanlar icin CHP'nin parcalanmasi büyük bir basari olarak görülür.

 

CHP bu durumda Türkm milleti icin siyaset yapmaktadir.CHP'nin parcalanmasi ile Türk Milleti siyasi destegini kaybedecektir.AKP ve ona benzer partiler konjüktür partileridir.CHP ise köklü bir partidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir dahaki secimde,CHP'nin oy orani yüzde 25'in üzerine cikacagindan,basbakan Erdogan simdiden önlem alma cabasina giristi.Simdiden secim yatirimlarina basladi.

 

Baykal,CHP'nin basinda kalmalidir.Baykal gitsin diyenler CHP'nin basarisini kiskananlardir.CHP Atatürk'ün partisidir,Ona kronik allerjisi olanlar icin CHP'nin parcalanmasi büyük bir basari olarak görülür.

 

CHP bu durumda Türkm milleti icin siyaset yapmaktadir.CHP'nin parcalanmasi ile Türk Milleti siyasi destegini kaybedecektir.AKP ve ona benzer partiler konjüktür partileridir.CHP ise köklü bir partidir.

 

 

saygilarla

Hayal kurmak güzel bir olaydir. CHP'nin neden 20% lerde oldugunu, uzun dönemden beri iktidar olamayisini, her dönem partiden opmalarin sebebeini arastirmak yerine basarisizligina övgöler yagdirarak kendi kendinizi aldatiyorsunuz. CHP son secimlerde DSP ile ortak olmasalardi dahada az oy alacakti. Köklü bir parti neden bu hallere geldigini sorgulamali, ama CHP'de böyle bir kültürde yok. Atatürk'ün partisiymis. Atatürk kurdu diye insanlar oy vermezler. Sanki hala Atatürk partinin basinda. Vatandas partiye yapmis oldugu hizmetten dolayi oy verir, Atatürk'ün veya bir baskasinin hatirine degil. Tabii Baykal ve yandaslari hizmet yerine Atatürk'ün ismiyle vatandastan oy istedikleri icin bu hale geldiler.

AKP'nin neden bu kadar oy toplayabildigini dahi dogru dürüst arstirmis degiller. AKP'ye oy verenlerin belkide en az 50% ine yakini eskiden CHP'ye oy veriyordu, ama simde vermiyorlar. Nedeni cok acik. CHP secmenlerini devamli sirtindan hancerleyen bir parti olmustur.

 

Hayal kurmaya devam edebilirsiniz, bu sizin seceneginiz. Ama gercekler gene cok ser bir sekilde hayallerimizin bir hic oldugunu bize göstereck. Cok yakinda görecegiz. Baykal gibi sahisla genel baskan kaldigi sürece AKP asla yipranmaz. Baykal iyi siyaset adami olsaydi Ecevit ile arasi acilmazdi. Ecevit dahi arti dayanamayip ayri bir parti kurdu. Ecevit'idemi AKP CHP'den ayril diye ayardi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ecevit'idemi AKP CHP'den ayril diye ayardi?

Valla olur mu olur! AKP değilse alt reptil beyni (beyincik) Fetto efendi (üst beyin yani korteks tabii ki CIA) ikna etmiş olabilir. Herkes hayret ettiydi rahmetlinin beyni mi yıkandı, ne oldu diye! Olur mu olur!

 

Son dönem bayağı bayağı bir birilerinin beyni ya yıkandı, ya sulandı, bir şeyler oldu... Beyni sulanmayanların ağzı sulandı, gözü döndü, "benim memurum işini bilir"ci oldular tekmili.

 

Oldu oldu, bayağı bir işler döndü son vakitler...

 

Yok tabii, benim CHP li olmadığımı biliyorsunuz. Ama muhalefet partileri arasında MHP ye tercih ederim doğrusu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sade CHP değil Türk siyasetinin bir değişime ihtiyacı var. Türk Milleti eski siyaçetçilerden bıktı, onları tarihe gömerek yeni bir çıkış yolu aradı. Bunun için de AKP ye şans verdi. Medya ve AB, ABD destekçileri toz pembe tablolar çizerek AKP yi başarılı bir yönetim olarak millete göstermeye çalıştı; bunu da başardı. 2007 seçimlerinde de % 47 oy alarak tekrar iktidar oldu.

 

2002 ile 2007 süresince başarı diye neler gösterildi? AB ile olan ilişkiler, ekonomik gelişim. AB istekleri diye çıkarılan kanunlar ülkeyi bugünkü duruma getirdi. Kıbrısta yapılan oylamada evet dersek bütün dünya Kıbrıs ı tanıyacak dediler; bugüne kadar tanıyan kimse çıkmadı. Ekonomik gelişme ise, kredilerle yapılan alışverişler büyüme olarak lanse edildi; acısı bugün çıkıyor.

 

2002-2007 arasını hatırlarsak o dönemde, şimdi ulusalcı diye tabir ettiğimiz kişilerden hiçbiri ekranlara çıkartılmıyordu. Gerçekler sadece uydudan yayın yapan iki, üç ulusalcı kanaldan söylenebiliyordu. Bugün bu bakımdan şanslıyız; olayları en büyük medya grubundan (şimdilik) takip edebiliyoruz.

 

Bugün yayınlanan bir ankette AKP %36.7, CHP %19.7, MHP %14.8, TDH %10.8 kalan diğer partilere dağıtılmış( gazetelerden) olarak gösterildi. Buna göre CHP ile MHP nin oylarını toplasan 34.5 yapar. Bu bile AKP nin gönderilmesine yetmiyor. Ben bir sağ seçmenim, MHP li değilim, AKP ye oy vermedim (haklı çıktım) vermem de. Ben ne yapacağım? 2007 de baraja takılan bir partiye oy verdim; MHP oturuma girmeyip te seçime gidilseydi MHP ye oyumu verecektim ama onlar göze alamadı. Bugün şikayet ettikleri bu durumdan MHP de sorumludur. Neden mi? Müslüman ??? bir cumhurbaşkanı seçtirdikleri için. Çıkan bu kanunlar Çankaya nın onayından geçiyor. CHP bu olacakları tahmin ettiğinden cumhurbaşkanı seçilemeyip seçime gidilmişti.

 

Eğer demokrasi istiyorlarsa bütün partilerde birşeyler değişmek zorundadır. Ayrı düşüncede de olsa herkes fikrini söyleyebilmeli, kavgalar edilmeli ama hemen disiplin kuruluna gönderilip ihraç edilmemelidir. Bunlar yapılmazsa herhalde yapılmayacak, parçalanmalar kaçınılmaz olur.

 

Bir arkadaştan alıntı ( inşallah kızmaz) ANCAK KENDİNİ YÖNETEN İNSANLAR HÜRDÜR!

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Partilerde ki liderlik sultasi kaldirilmali üyeler özgür olmalidir.Bugün parti baskaninin söylediklerinin tersine konusan bir milletvekili disiplin kuruluna verilip cezalandirilarak sindirilir.Basbakan Erdogan'nin "Konusani kapinin önüne koyarim"tehditine sessiz kalan milletvekilleri önce kimin vekili olduklarinin bilincine varmalari gerekirdi.Diger partiler icinde ayni seyler gecerli.Bir milletvekilinin gelecegi,parti baskaninin iki dudagi arasindaysa bu demokrasi degildir.Bizi halk secti diyen bir parti baskaninin bilmesi gereken birsey varki o da tüm milletvekillerini halk secerek meclise gönderiyor bunun anlami o milletvekilleri yeri geldiginde parti baskaninin yanlisini dile getirmekle yükümlü olduklaridir.

 

CHP'nin parcalanmasi icin Erdogan'in taktik savasi verdigini biliyoruz.Buna ragmen Baykal Erdogan'in karsisinda güclü lider kimligini kaybetmeden siyaset yapmaktadir.CHP'nin oylarinin düsük olusunun nedeni olarak Baykal'i göstermek bir yanilgidir.Bu AKP'nin taktigidir ve insanlarimizda gercekten Baykal giderse CHP yüzde 70'lere firlayacak sanir.Türkiye'de Inönü döneminden sonra CHP kisa bir dönem disinda tek basina iktidar olamamistir.Bunun nedeni Baykal degil,sagci iktidarlarin CHP'nin komünist bir parti ve din karsiti oldugu yaftasini iyi kullanmalari ve halkimizinda bunlara inaniyor olmasidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP'yi bölücülükle suçladığınıza göre bundan böyle oylarınızı CHP'ye vermeyi düşünüyorsunuz heralde sayın biji tirkiye :lol: Baydemir'den umudunuzu mu kestiniz :)

 

Siz eğer Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarının sivastan öte olmadığını düşünüyorsanız ona bişey diyemem,çünkü Chp sınırını yıllar önceden koydu,sivasın ötesi Chp için yok...

 

sayın politika sizin dediğiniz gibi herkes hakettiği cevabı alır... :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Elbette, bölme provaları bir takım sonuçlar illa ki verecek. Üzerinde bu kadar çok gücün, bu kadar ısrarla uğraştığı bir sonucun hiç elde edilememesi eşyanın doğasına aykırıdır.

 

o yüzden birileri bir taraflara geçemeyecek, birileri öbür tarafa geçemeyecek, daha bu bir şey değil, 12 Eylül öncesi bir mahalleden öbürüne geçmek için mangal gibi yürek lâzımdı!

 

Olur olur, atlatılır, bu da gelir, bu da geçer, aldırma... Ne badirelerden geçtik biz...

 

Ha, yalnız şu Sivas'ın ötesi söylemi, aynen "ben Humeyni'yi seviyorum arkadaş, zorla mı, Atatürk'ü sevmiyorum" türü bir ajitasyon. Ne yapalım yani muhabbet büyüsü mü yapalım? :D Kimi de Atatürk'ü sevmez Şeyh Said'i sever. İyi muhabbetler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Almanya'nin Bavyera eyaletinde CSU vardir,yillardir onlar yönetirler o eyaleti ve diger partiler örnegin SPD orada hep muhalefettedir.Bu SPD'nin kötü bir parti olmasindan degil Bavyera eyaleti halkinin tutucu olmasindandir.Aynen bizim Dogu veya Güneydogu Anadolu gibi.Dinciler tarafindan aldatilmis,CHP hakkinda asli astari olmayan yalanlara inandirilmis saf ve cahil halk katmanlari gercekleri arastiracak egitim seviyesinde olmadigi icin kendisine söyleneni yapmaktan öte gecmiyor.CHP Sivas'tan ötede yok demek,CHP'yi kötü bir parti yapmiyor.DTP Kürtlerin oldugu bölgelerden oy aldi tüm Kürtlerin ücte birinin oyunu alarak meclise girebildi,hemde bagimsiz olarak secilip sonradan birlestiler.Yapilan karsilastirmanin hicbir ciddi yani yoktur.Sadece ideolojik BEN'in tatminine yarar bence.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Partilerde ki liderlik sultasi kaldirilmali üyeler özgür olmalidir.Bugün parti baskaninin söylediklerinin tersine konusan bir milletvekili disiplin kuruluna verilip cezalandirilarak sindirilir.Basbakan Erdogan'nin "Konusani kapinin önüne koyarim"tehditine sessiz kalan milletvekilleri önce kimin vekili olduklarinin bilincine varmalari gerekirdi.Diger partiler icinde ayni seyler gecerli.Bir milletvekilinin gelecegi,parti baskaninin iki dudagi arasindaysa bu demokrasi degildir.Bizi halk secti diyen bir parti baskaninin bilmesi gereken birsey varki o da tüm milletvekillerini halk secerek meclise gönderiyor bunun anlami o milletvekilleri yeri geldiginde parti baskaninin yanlisini dile getirmekle yükümlü olduklaridir.

 

CHP'nin parcalanmasi icin Erdogan'in taktik savasi verdigini biliyoruz.Buna ragmen Baykal Erdogan'in karsisinda güclü lider kimligini kaybetmeden siyaset yapmaktadir.CHP'nin oylarinin düsük olusunun nedeni olarak Baykal'i göstermek bir yanilgidir.Bu AKP'nin taktigidir ve insanlarimizda gercekten Baykal giderse CHP yüzde 70'lere firlayacak sanir.Türkiye'de Inönü döneminden sonra CHP kisa bir dönem disinda tek basina iktidar olamamistir.Bunun nedeni Baykal degil,sagci iktidarlarin CHP'nin komünist bir parti ve din karsiti oldugu yaftasini iyi kullanmalari ve halkimizinda bunlara inaniyor olmasidir.

 

saygilarla

 

Bu dediklerinizi CHP niye yapmaz? Demokrasi ise bıraksınlar herkes fikrini söylesi; hemen bir komplo teorisi üretiliyor (diğer partilerle aynı), disiplin kuruluna gönderiliyor. Liderlik mücadelesiyse bırakın parti içinde yapılsın, ön seçim yapılsın; vatandaşın daha çok katılımı sağlansın. Samimi iseler onlar yapsın; onları engelleyen ne?

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu dediklerinizi CHP niye yapmaz? Demokrasi ise bıraksınlar herkes fikrini söylesi; hemen bir komplo teorisi üretiliyor (diğer partilerle aynı), disiplin kuruluna gönderiliyor. Liderlik mücadelesiyse bırakın parti içinde yapılsın, ön seçim yapılsın; vatandaşın daha çok katılımı sağlansın. Samimi iseler onlar yapsın; onları engelleyen ne?

 

Saygılar...

 

sayin y.yilmaz bende zaten ayni seyi söylüyorum,dikkat ettiyseniz bütün partiler icin diye yazdim.AKP sadece bir örnekti cünkü Erdogan'in "Kapinin önüne koyarim"tehditi gercekten bir skandaldi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Almanya'nin Bavyera eyaletinde CSU vardir,yillardir onlar yönetirler o eyaleti ve diger partiler örnegin SPD orada hep muhalefettedir.Bu SPD'nin kötü bir parti olmasindan degil Bavyera eyaleti halkinin tutucu olmasindandir.Aynen bizim Dogu veya Güneydogu Anadolu gibi.Dinciler tarafindan aldatilmis,CHP hakkinda asli astari olmayan yalanlara inandirilmis saf ve cahil halk katmanlari gercekleri arastiracak egitim seviyesinde olmadigi icin kendisine söyleneni yapmaktan öte gecmiyor.CHP Sivas'tan ötede yok demek,CHP'yi kötü bir parti yapmiyor.DTP Kürtlerin oldugu bölgelerden oy aldi tüm Kürtlerin ücte birinin oyunu alarak meclise girebildi,hemde bagimsiz olarak secilip sonradan birlestiler.Yapilan karsilastirmanin hicbir ciddi yani yoktur.Sadece ideolojik BEN'in tatminine yarar bence.

 

saygilarla

Ne alaka canim, 1980 dönemine kadar bahsettiginiz bölgeler CHP'nin yikilmaz kalelerindendi. Önce biraz arastridiktan sonra yazsak daha saglikli olur. Ic anadoluya bakalim gene aynisi. Mesela Corum'da 80 öncesi her dönem en az 2 milletvekiliydi ve belediye baskanida her sene CHP'nindi ama simdi 1 milletvekili zor cikardigi gibi yillardir belediye secimlerinde birakin cogunluk oylari almayi, karsi tarafa dogru dürüst bir agirlik koyacak kadar dahi oy alamiyor. CHP oy kaybedince vatandas dinciler tarafindan kandirilmis oluyor. CHP oy aldigi secmenlerini arkadan hancerleyen bir parti oldugu iicn insanlar ona sirtini cevirdiler. Öz elestiri yapmayi bilmeyen bir parti ve onun sempatizanlari asla kendilerini yükseltemeyecekler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayin y.yilmaz bende zaten ayni seyi söylüyorum,dikkat ettiyseniz bütün partiler icin diye yazdim.AKP sadece bir örnekti cünkü Erdogan'in "Kapinin önüne koyarim"tehditi gercekten bir skandaldi.

 

saygilarla

Onun icin Baykal icin en iyi lideiyorsunuz. Hicte inandirici degilsiniz malesef.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiyedeki hiçbir partinin içinde demokrasi yoktur,her partinin kurucusu genelbaşkanı olmakatdır,bu genel başkanda milletvekili olacak kişileri seçmektedirler,ayrıca DTP-BDP kürtlerin sadece 4'te 1 buçuğunun oyunu alabilmektedir,ama Türkiyenin heryerine gitmekte ve her kesimin sorunlarını meclise taşımaktadır,Chp kaç tane önerge vermiştir o bölge ile ilgili DTP-BDP diğer bölgeler ile ilgili kaç tane vermiştir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiyedeki hiçbir partinin içinde demokrasi yoktur,her partinin kurucusu genelbaşkanı olmakatdır,bu genel başkanda milletvekili olacak kişileri seçmektedirler,ayrıca DTP-BDP kürtlerin sadece 4'te 1 buçuğunun oyunu alabilmektedir,ama Türkiyenin heryerine gitmekte ve her kesimin sorunlarını meclise taşımaktadır,Chp kaç tane önerge vermiştir o bölge ile ilgili DTP-BDP diğer bölgeler ile ilgili kaç tane vermiştir?

 

DTP-BDP Kürtçülükten başka hangi sorunla ilgilendi, G. Doğunun sorunu sadece dil, kimlıik sorunu mu? Ağalık, şeyhlik düzeni yok mu? Bu istismar düzeninden hiç söz ettiler mi? G. Doğunun da bana göre en önemli sorunu ekonomik iş, aş, ekmek bunlardan söz ettiğini ben hatırlamıyorum.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lütfen dikkatli ve tek tek okuyunuz sayın y.yılmaz....

 

Çalışmada, demokratikleşme, insan hakları, yerel yönetimler, ekonomi, eğitim, kadın hakları, sağlık ve çalışma yaşamını ilgilendiren alanlarda kapatılan DTP grubunun Meclis'te toplam 34 kanun teklifi bulunduğu da kaydedildi. Çalışmaya göre, kanun tekliflerinin 14'ü demokratikleşme, 4'ü insan hakları, 4'ü çalışma yaşamı, 1'i sağlık, 4'ü eğitim, 2'si ekonomi ve 1'i de yerel yönetimler konusunda verildi. Kapatılan DTP'nin 65 araştırma önergesi verdiği kaydedilen çalışmada, "Özellikle parlamentonun el atmaya cesaret edemediği JİTEM faaliyetleri ve faili meçhul cinayetler, 1 Mayıs, Gazi ve Maraş katliamları, 12 Eylül darbesi, andıçlar, işkence ve toplumsal gösterilerde orantısız güç kullanımı, koruculuk sistemi, kayıtdışı işçilik, işsizlik, kuraklık, kadın cinayetleri, enerji sorunu, ekonomik kriz ve mevsimlik tarım işçilerinin sorunları, cezaevlerindeki hak ihlalleri gibi alanlarda Meclis araştırması açılması istendi. Darbeler ve faili meçhul cinayetler gibi Türkiye'nin karanlık dönemleriyle yüzleşmesi için Meclis göreve çağrıldı. Tuzla Tersaneleri'ndeki ölümlerle ilgili olarak DTP Grubunun vermiş olduğu araştırma önergesi, diğer muhalefet partilerinin de verdiği önergelerle birleştirilerek, araştırma komisyonu kuruldu. Verilen araştırma önergelerinin önemli bir bölümü iktidar çoğunluğunun oylarıyla reddedilirken, birçoğu da halen gündeme alınmayı bekliyor" denildi.

 

2.5 yıl boyunca DTP'nin TBMM'de 56 grup toplantısı gerçekleştirdiği ifade edilen çalışmada, 14 Ocak 2009'da Ergenekon soruşturması ve yasadışı örgütlenmeler hakkında genel görüşme açılması talebiyle önerge verildiği ancak genel görüşme açılması AKP oylarıyla reddedildiği bildirildi.

 

Kapatılan DTP'nin yine, "toplumsal olaylarda orantısız güç kullanımı nedeniyle yaşanan ölümlerin toplumsal barışı bozacak boyutlara varması' nedeniyle İçişleri Bakanı hakkında 15 Nisan 2009'da gensoru önergesi verdiği ve bu önergenin de AKP oylarıyla reddedildiği kaydedildi. Çalışmaya göre, kapatılan DTP, 2.5 yıl boyunca TBMM'de 71 basın toplantısı düzenledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.