Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Uğur Mumcu Öldürülmüştü


Buckminster

Önerilen İletiler

Hepimiz katiliz. Uğur Mumcu'nun da katiliyiz, çünkü onu da unuttuk. Ahmet Taner Kışlalı'nın da katiliyiz. Bu ülkenin aydınları katledildi unuttunuz mu? Savundukları değerleri savunmasız bırakmak için. Tesadüfen değil. Hiçbirimiz sormadık 'bu adamlar neden öldürüldü' diye. Sadece suçu birilerine attık. Sonunda Atatürk'ü de biz öldürdük. Atatürk düşmanlığının eleştiri olarak anlaşıldığı, Atatürk'ü karalamanın demokrasi olarak anlaşıldığı, toplumu bi arada tutan değerlerin yıkılmasının demokrasi olarak anlaşıldığı bir Türkiye de yaşıyoruz. O değerleri yıkanları yüceltiyoruz.

 

 

Uğurlar olsun Uğur Mumcu. İlkelerini, korkuların alınganlıkların düşmanlıkların kırgınlıkların inadın ya da sempatilerinle değil de onurunla aydınlığınla insanlığınla taşıdığın ve yaşattığın için. Bize bunu öğretebilmek için bunun uğruna kendi canını yani canımızı verebildiğin için.

 

 

Bir ülkeyi parçalamak istiyosanız, önce aydınlarını yok edin. Öyle yaptılar.

 

 

Şimdi insanların kimisi çıkıp bizim Uğur Mumcu'yu takip edemediğimizi söyleyip, ona sahip çıkacaklar. Bende acıyacağım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 62
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Kendi halimize acıyabiliriz ancak...Suçluyuz, aydınlarımız katledildi biz gereken tepkileri de göstermedik, belki de gösteremedik. Unuttuk,unutturulduk neden niçin öldürüldüğünü bu aydınların.Çocuklar bir haberdar büyüyorlar uyutularak hemde. Ne acı halimize.

 

Uğırlar olsun ... :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zaten milletçe en büyük kusurumuz çabuk unutmak değil mi...-_-

 

 

UĞURLAR OLSUN…

Bir Pazar Sabahıydı Ankara Kar Altında

Zemheri Ayazıydı Yaz Güneşi Koynunda

Ucuz Can Pazarıydı Kalemim Düştü Kana

Zalımlar Pusudaydı Bedenim Paramparça

Ucuz Can Pazarıydı Kalemim Düştü Kana

Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun

Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun

Bir Keskin Kalem Bir Kırık Gözlük

Yürekli Yiğitlere Hatıran Olsun

Çevirdim Anahtarı Apansız Bir Ölüme

Şarapnel Parçaları Saplandı Ciğerime

Ucuz Can Pazarıydı Kan Doldu Gözlerime

İsimsiz Korkuları Katmadım Yüreğime

Bembeyaz Doğruları Yaşadım Ölümüne

Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun

Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun

Bir Keskin Kalem Bir Kırık Gözlük

Yürekli Yiğitlere Hatıran Olsun

:boynubukuk:

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadasla lütfen birisi bana Ugur Mumcu olayinin yillardan beri neden aydinlatilamadigini aciklarsa cok sevinirim. Cünki bu soruyu dogru cevaplandirabilirsek gercek suclulari bulmamaiz hicte zor olmayacak.

Ugur Mumcu öldüreli yillar gecti ve o günden günümüze degisik iktidarlari yasadik. Kimler mahkemeler delilleri vermek istemedi? Kimler delilleri yok etti? Kimler bu gercek suclularin bulunmasini halaaa engelliyor?

 

Ezberimizi birakalim biraz olsun gerceklerle yüzleselim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O günkü Cumhurbaskani Turgut Özal dedi ki:

 

Devletimiz, bütün imkanlariyla Ugur Mumcu´nun katillerinin bulunmasi ve adalet önüne cikarilmasi icin elinden geleni yapacaktir. Bu hususta bütün ilgililere her türlü talimat, tarafimdan verilmistir.

 

UGUR MUMCU demisti ki:

 

Hayir, is o kadar basit degil.. Terörizmi önleyebilmek icin, önce devlet capinda hatta ondan da öte uluslararasi istihbarat gerekir. önce MIT´in terörizmi önlemek icin yeni bastan örgütlenmesi gerekir... Önce istihbarat, sonra bu istihbarata dayali operasyon.. Terörist örgütlerin merkezleri, kadrolari belirlenmezse kimi, nasil yakalayacaksiniz?

 

 

Ugur Mumcu kitabinda ne diyordu..

 

Amerika Birlesik Devletleri Baskani Nixon, muhalefet partisini gizli yöntemlerle dinledigi icin Beyaz Saray´´dan kacmak zorunda kaldi. Hindistan Basbakani Gandi´nin siyasal yasami bir yüksek mahkeme tarafindan sona erdirildi. Yunanistan´da cunta döneminin sorumlulari, tutuklanarak mahkeme önüne cikarildi.

 

Birde Türkiye´ye bakin...

 

Vurulduk ey halkim 2. baskisi evet seneler önce kitabindan alintiliyorum.. ve burda bugünkü Türkiye anlatiliyor.. ne tuhaf!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 17. yılında, evinin karşısında bulunan Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "(Uğur Mumcu cinayeti) Olayın bağlantıları, doğrudan sorumluları ortaya çıkar. Bu umudumuzu, bu bekleyişimizi sürdürüyoruz" dedi.

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 17. yılında, evinin karşısında bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

CHP Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı anma etkinliğinde, katılımcılar, Mumcu’nun anıtına karanfil bırakarak mum yaktı.

Anma etkinliğine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanı sıra CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara milletvekilleri Eşref Erdem, Zekeriya Akıncı ve Nesrin Baytok da katıldı.

Baykal ve beraberindekiler, Mumcu’nun evine giderek eşi Güldal Mumcu ile görüştüler. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, "Olayın bağlantıları, doğrudan sorumluları ortaya çıkar. Bu umudumuzu, bu bekleyişimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Baykal, cinayetin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatarak hala somut bir sonucun ortaya çıkmadığını söyledi. Kendilerine herhangi bir resmi yetkili tarafından olayla ilgili resmi bir bilgi de verilmediğini anlatan Baykal, şöyle devam etti:

"Biz, Uğur Mumcu’nun niçin öldürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Önemli olan bu bilincin toplum tarafından sahiplenilmesi ve paylaşılmasıdır. Yani bugün önümüze bir isim koymasalar da çete koymasalar da Mumcu’nun, temsil ettiği değerlere karşı bir tertibin kurbanı olduğunu bilmeliyiz. Kim yaptıysa yaptı, onu temsil ettiği temel ilkeler için ortadan kaldırmak istediler. Neydi o temel ilkeler? Türkiye’nin ulusal bütünlüğü, laik, demokratik cumhuriyet, inançların siyasi amaçlarla istismar edilmemesi, terörün, ticaret, din ve siyaset bağlantılarının ortaya çıkartılması, bu konudaki gerçeklerin yılmadan cesaretle kararlılıkla topluma anlatılması. Bu anlayışa tahammül edemediler. Bu anlayışı göze alamadılar. Onların temsil ettiği anlayışı çok ciddi tehdit ettiğini gördüler. Bunun için ortadan kaldırdılar.

Biz, Uğur’un aydınlık düşüncesi, çağdaş, ilerici anlayışı, bağımsızlık duygusu, Mustafa Kemal sevgisi, laik, demokratik, bağımsız Türkiye özlemi doğrultusunda verdiği mücadeleye karşı, bu mücadeleyi etkisiz kılmak için iç, dış bazı çevrelerin dayanışması sonucunda bu cinayetin ve suikastın işlendiğini düşünüyoruz. Bu konuda bir tereddütümüz yok."

Bir gazetecinin "Hala umudunuz var mı?" sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Baykal, şunları söyledi:

"Umudumuzu hiç kaybetmedik ama umudumuz bir ifşaattan çok Mumcu’nun temsil ettiği değerlerin gittikçe daha çok sahiplenilmesi. Uğur Mumcu’nun anlattıklarının, aradan bunca yıl geçtikten sonra, 17 yıl oldu onu kaybedeli, belki 20 yıl önce yazdığı yazılarda dile getirdiği bağlantılar, ortaya koyduğu tespitlerin, teşhislerin günümüz için ne kadar önemli, değerli ve yapıcı olduğunu çok açıkça görüyoruz. Şunu inançla söylüyorum; Mumcu, bugün yaşadığı dönemden daha günceldir. Bu herkes için söylenir bir söz değildir ama Uğur Mumcu için bunu söyleyebiliriz. Mumcu, bugünün Türkiye’sine yönelik güncel değerlendirmeler yapmıştır, güncel anlayış sergilemiştir, o bakımdan yaşıyor.

Uğur Mumcu’nun değeri, önemi, her geçen gün hepimizin gönlünde, zihninde çok saygın bir yer tutuyor. Artık olay nitelik değiştirdi. Cinayetin ifşaatı olmaktan çıktı. Büyük bir simgedir Uğur. O simge kimliği daha da belirginleşiyor ve netleşiyor. Değeri, önemi her geçen gün daha çok farkediliyor."

"Buradaydık" adlı bir sinevizyon gösterisinin de yapıldığı etkinlikte Güldal Mumcu ve çocukları, parktaki anıta çelenk bırakarak karanfil koydu.

 

 

 

İstanbul'da Mumcu'nun Harbiye'deki anıtı önüne çelenk bırakıldı

 

 

 

CHP İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen anma töreninde, Mumcu’nun Harbiye’deki anıtı önüne partililerce çelenk bırakıldı. Tören başlangıcında CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partililer ve vatandaşlar, anıta karanfil bıraktı.

 

Özyürek burada yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu’nun, Amerika’nın, Rusya’nın ve hiç bir süper gücün etkili olamayacağı bir Türkiye hayal ettiğini, bütün karanlıkları aydınlatmak ve Atatürk ilkelerinin egemen olduğu bir Türkiye için çalıştığını söyledi.

 

Mumcu’nun öldürülmesinin üzerinden 17 yıl geçtiğini, cinayetin

faillerinin ve tetikçilerin arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılamadığını savunan Özyürek, şunları kaydetti:

 

"8 yıldır iktidarda olan, her konunun üstüne gittiğini söyleyen AKP, ne yazık ki Uğur Mumcu’nun da, Ahmet Taner Kışlalı’nın da katillerini ortaya çıkaramadı. Bu katilerin bir kısmı aramızda geziyor. Bir kısmı, yeni hain planlar kuruyor. Uğur Mumcu’nun eksikliğini bugün daha da hissediyoruz. O, bugün aramızda olsaydı, kafa karışıklığına yol açan pek çok olayı aydınlatır ve halkımız doğruları öğrenmenin mutluluğunu yaşardı.

 

İstiyoruz ki artık bütün karanlıklar aydınlansın, faili meçhul

cinayetlerdeki katiller ortaya çıksın, hesap versin. Ama bunu başaramadık. Uğur Mumcu’nun idealleri, görüşleri, mücadelesi hepimize ışık tutmaya devam ediyor. Onun yolunda yürüyeceğiz ve Türkiye’yi laik, demokratik ve çağdaş bir ülke olarak sonsuza kadar yaşatacağız. Ona layık olmanın yolu budur."

 

CHP İstanbul İl Başkanı Tekin de Uğur Mumcu ve "Uğur Mumcu’ları"

unutmayacaklarını dile getirerek, "İçimiz acıyor. Bundan sonra ülkemizde faili meçhul cinayetler olmasın" dedi.

 

Ellerinde Uğur Mumcu’nun fotoğraflarını taşıyan partililer, konuşmaların ardından dağıldı.

 

Marmaris’teki törene Ceyhan Mumcu katıldı

 

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, "Başka cinayetler, başka acılar yaşanmasın diye Uğur Mumcu’nun

cinayetini aydınlatmaya çalışıyoruz, ama pek başarılı olduğumuz söylenemez" dedi.

 

Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde, Muğla’nın Marmaris ilçesinde sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen törenle anıldı.

 

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Ceyhan Mumcu, yaptığı konuşmada, cinayetin perde arkasının aydınlatılamadığını savundu.

 

Cinayetin, anma töreninin yapıldığı dakikalarda gerçekleştiğini ifade eden Mumcu, şunları söyledi:

 

"Sema açıktı ama hava çok soğuktu. Yer baştan aşağı kanla kaplıydı. Birlikte büyüdüğümüz, birlikte genç yaşına bastığımız, birlikte yaşam mücadelesi verdiğimiz Uğur Mumcu’nun parça parça olmuş kolu bir tarafta, bacağı bir tarafta, yüreği karşı binalara saplanmış o sahneyi gördüm. İnsan belleği unutma gibi bir yeteneğe sahiptir ama o sahne benim belleğimde hiç azalmıyor. Ruhsal yapımın bir parçası olmuş. Bunun bir tesellisi de var. Ölüm yıl dönümünde hepimiz bir aradayız."

 

Anma törenlerinin acılarını hafiflettiğini ve mücadele güçlerini

arttırdığını belirten Mumcu, "Elimizden geldiği kadar Uğur Mumcu’nun hiç olmazsa cinayetini azmettirenleri bulmaya çalışıyoruz. Başka cinayetler, başka acılar yaşanmasın diye Uğur Mumcu’nun cinayetini aydınlatmaya çalışıyoruz ama pek başarılı olduğumuz söylenemez" diye konuştu.

 

Vatandaşlar, törende, Uğur mumcu’nun Atatürk Anıtı’nın yanındaki fotoğrafının etrafına beyaz ve kırmızı karanfiller koydu.

 

 

 

 

 

Samsun'da karanfillerle anıldı

 

 

Uğur Mumcu için, Samsun’un İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde adını taşıyan parkta anma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene 12 sivil toplum kuruluşundan yaklaşık 200 kişinin katıldı. Törende konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Murat Erkan, 17 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirenh Uğur Mumcu’nun, kalemini hiçbir zaman pazarlık unsuru yapmadığını söyledi. Erkan, “Uğur Mumcu laikliğin, hukukun üstünlüğünün, özgürlüğün, demokrasinin, bilimin, insanı doğruya güzele götüren aydınlanmanın, emeğin yılmaz bir savunucusu olmuştur. Bugün çağdaşlık ve laiklik düşmanı çevrelerin, emek düşmanlarının, hortumcuların, vurguncuların, Uğur Mumcu’yu ve diğer devrimci aydınlarımızı neden katlettiklerini iyi düşünmemiz gereken bir gündür” dedi.

 

Törene katılanlar daha sonra Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfil bıraktı.

 

 

 

 

 

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıldı

 

Antalya’nın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma törenine yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen anma törenine, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri destek verirken, Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi çelenk gönderdi. Meydanda açıklama yapan ADD Antalya Şube Başkanı Mustafa Durna, Mumcu'nun ‘karanlık eller’ tarafından katledildiğini söyledi. Bugüne kadar öldürülen aydınların tüm sorumlusu olarak emperyalizmi işaret eden Durna, ulusal devlet ve üniter yapının parçalanmak istendiğini iddia etti. Emperyalizmin kılık değiştirerek Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırmaya devam ettiğini kaydeden Mustafa Durna, “Emperyalistler işgalden önce kendileri için alan temizliği yapar” dedi.

İmralı Cezaevi'nde yatan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasının, Kandil'den gelen PKK'lı grubun karşılanması esnasında yaşanan olayların ve Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın davul- zurna ile karşılanmasının mağdur olanların yaralarını kanattığını söyleyen Durna, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emperyalistlerce aşağılanmak istendiğini belirtti.

Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine Antalya'dan selam yolladıklarını da söyleyen Durna, “Ulusal birliğimize sahip çıkarak düşmanlarımızı gene şaşırtacağız” dedi.

 

 

 

 

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Sesleniş Oratoryosu"nu seslendirdi.

 

Sözleri Uğur Mumcu’ya ait eser, konuk sanatçı Mustafa Erdoğan yönetiminde Kültür Merkezi’nde seslendirildi. Koro şefliğini Zdravko Lazarov, orkestra şefliğini ise Sunay Muratov’un yaptığı konserde, solist olarak Işıl Azaz ve Kenan

Korbek yer aldı.

 

Yaklaşık bir saat süren etkinliği CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök ve Ali Rıza Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

 

Oratoryo sonrası CHP’li bir grup, Atatürk Parkı’ndaki Uğur Mumcu Anıtı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

 

CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, buradaki açıklamasında, Mumcu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği önemli aydınlardan biri olduğunu belirtti.

 

Gruptakiler açıklamanın ardından Uğur Mumcu Anıtı’na kırmızı karanfil bırakarak, mum yaktı.

 

 

 

 

 

Münih ve Hamburg'da anma etkinliği düzenlendi

 

Almanya’nın Münih kentinde Türk Halk Derneği tarafından gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu anma etkinliği düzenlendi.

 

Etkinlikte, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstanbul Barosunun eski başkanlarından Turgut Kazan, "Türkiye’de hukuk devleti" konulu bir konferans verdi.

 

Kazan, bağımsız işleyen yargı organlarının gerekliliğine işaret ederek, "bu durumdan kurtulmanın, demokrasiye inanan insanların sandık başında oylarına sahip çıkmasıyla mümkün olacağını" söyledi.

 

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen bir toplantı ile Uğur Mumcu ve geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını yitiren Hamburg Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeki Can için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

Hamburg ve Almanya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek, uzun yıllar geçse de Mumcu’yu Almanya’da saygı ile andıklarını, Mumcu’ya şükran borçları olduğunu söyledi.

 

Çömlek, daha sonra derneğin 2010 çalışma programı hakkında bilgi vererek, "Taraftar dernekleri aynı zamanda Türkiye’nin de en güçlü sivil toplum dernekleri arasında gelmektedir. 2010 yılında fanatizmden uzak, diğer taraftar dernekleri arasında birlik ve beraberlik içerisinde ortak çalışmalar yürütmeyi düşünüyoruz"

dedi.

 

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Altona ilçesi Belediye Meclisi Üyesi Behçet Algan da, Abdi İpekçi ve Mumcu’yu saygı ile andıklarını belirterek, "Abdi İpekçi’nin öldürüldüğü gün Almanya’ya gelme kararı verdim. Keşke İpekçi öldürülmeseydi de, memleketim olan Adana’dan buraya gelmek zorunda kalmasaydım. Uğur Mumcu da yıllar önce Hamburg’a gelmişti. Evimde konuğum olmuştu. Mumcu, Türkiye’nin nasıl karanlığa gittiğini, yıllar önce gören aydın bir gazeteciydi" dedi.

 

Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Mumcu’nun da söylediği gibi, Atatürk’ü okudukça ona daha çok yaklaşıyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği Onursal Başkanı Gökten Küçük, Mumcu gibi değerli insanların unutulmaması ve devamlı yaşatılması gerektiğini ifade etti.

 

"Scottys" adlı restoranda düzenlenen anma etkinliğine, Çömlek’in yanı sıra derneğin onursal başkanı Mehmet Yalçın, Bremen Fenerbahçeliler Derneği İkinci Başkanı Selçuk Sevinç, Hamburg Galatarasaylılar Derneği Başkanı Abdullah Akar, Hamburg Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Lütfü Kortağ, Hamburg Sivaslılar Derneği Başkanı Salim Yıldız ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. (aa, dha)" Alintidir

 

 

Ruhu şadolsun.Bu haberi okuyunca ölümün ve dünyanın ne garip birşey olduğu aklımdan geçti.AKP hükümeti sadece kendisine karşı yapılan karanlık işlerle uğraşırken istekli olmadığı halde bazı diğer karanlık işler ve cinayetlerinde ortaya çıkma olasılığıda belirdi.Ancak AKP nin isteksizliğine zaten gerekte yok.Çünkü CHP var.Chp karanlık işlerin ortaya çıkmaması için gözünü karartmış,elinden geleni yapıyor.Bu karanlık yapılanmanın Ordunun ,Yargının,Medyanın,Mafyanın,Emniyet ve MİT in bir kesiminin organizasyonunda gerçekleştiğini bilmeyen yok artık.Bu cinayetlerin bu organizasyonca gerçekleştiğide biliniyor artık.En azından bir kanaat var.Fakat soruşturulması gerekiyor.Soruşturulmasını kim engellemeye çalışıyor?Başta Chp olmak üzere Anayasa Mahkemesi,Ordu,Yargının bir bölümü,Emniyet ve istihbaratın bir bölümü.Garibime giden 1-Uğur Mumcunun eşi Chp Milletvekili 2-Cinayetin faillerinin ortaya çıkmasını Baykal istediğini söylüyor ve Mumcunun evinde söylüyor.3-Karanlık yapılanmanın deşifre edilmesini engellemeye çalışanların hepsinin Rahmetli Mumcu ile aynı görüşteki insanlar olması.Sanırım Mumcu bir an dünyaya geri gelse bu defa kahrından ölürdü.Allah rahmet etsin bu manzara ile failler nasıl bulunacak merak ediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP genel baskani Baykal 17 yildir aydinlanamayan, daha dogrusu aydinlatilmasi istenmeyen Ugur Mumcu olayi icin "biz Mumcu'nun neden öldürüldügünü biliyoruz" diyor. Kendisi birilerinin avukatligini üstleniyor ama 17 yildir sonucsukalan Mumcu olayinin avukatligi nedense üstlenmiyor.

 

Ergenekonun avukatligini yapacagina bu tür faili mechul(!) cinayetlerin avukatligini yapsinya ?!! Karanlikta kalan binlerce faili belirsiz cinayet var,bunlar icin avukatlik diplomasi gecmiyormu yoksa bu zati muhteremin ?!! Belkide bunlarin failleri, itaat ettigi kisilere dayandigi icindir sessiz kalip avukatligini üstlenmiyordur kimbilir ?!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ugur Mumcu'yu sevmek ve ona karsi saygili olmak ezberlerimizin son bulmasiyla olabilir.

 

"17 yıldır karanlıkta

 

Evinin önündeki arabasına konan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 17 yıl geçti.

 

24 Ocak 1993 yılında öldürülen Uğur Mumcu’nun ardından başta Başbakan Süleyman Demirel olmak üzere devlet yöneticileri, bu cinayeti aydınlatmanın “namus borcu” olduğunu söylediler. Ancak 12 hükümet, 14 içişleri bakanı, 12 adalet bakanı değişti. Ne yazık ki, Uğur Mumcu cinayeti bütün bağlantılarıyla hâlâ aydınlatılamayı bekliyor.

 

Arkasında birçok soru işareti bırakan Mumcu suikastını, Tevhid- Selam ve Kudüs örgütleri adına üstlenen iki kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Fakat, arabaya bomba yerleştirdiği belirtilen Oğuz Demir yakalanamadı. Buna karşın Mumcu Ailesi, ‘suçlular’ yakalansa bile azmettiriciler bulunamadığı için Mumcu Dosyası’nın kapanmadığını düşünüyor. Dönemin Uğur Mumcu Suikastını Araştırma Komisyonu Başkanı Ersönmez Yarbay da “Yakalananlar yüzde 99 Mumcu’nun katilleri değil” diyor.

 

Komisyon devleti adres gösterdi

Uğur Mumcu’nun ağabeyi avukat Ceyhan Mumcu, 1993 yılında faili meçhul cinayetleri araştırmak için Meclis’te bir komisyon kurulduğunu hatırlatarak “Bütün faili meçhulleri içeren komisyon raporunda kanıt toplamada özensiz davranıldığı vurgulandı. Mumcu’nun koruma istemediği iddia edilmişti. Raporda devletin ressen koruması gerektiği ifade edilerek devlet kusurlu bulunmuştu. Komisyon, DGM Savcısı Ülkü Coşkun ve Başsavcı Nusret Demiral’ı çok sert eleştirdi ve değiştirilmesi istemişti” dedi.

 

1992’de Uğur Mumcu’nun 312 yazı yazdığını ve bunların birinde bile İran’ın hedef alınmadığını anlatan Ceyhan Mumcu, şöyle devam etti: “Yarısı 24 Ocak’la, yarısı Barzani-Talabani ve ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi. Bardağı taşıran yazı bunlardan biri. İran’la ilgili tek bir yazı var o da Humeyni’nin ‘Ne Amerika ne Rusya’ diye söylediği sözle ilgili övgü yazısı. Uğur’a suikast saat 13.00’da oldu. İran’la bağlantılı bir örgüte operasyon saat 16.00’da yapıldı ve ‘katilleri bulduk’ dendi. Ama bunların İran’la bağlantıları zayıftı. Suikastla ilgili yakalanan Ferman Özmen ve Necdet Yüksel adlı iki kişi daha sonra Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı gibi 18 cinayeti üzerine aldı. Ama Uğur’un arabasına bombayı koyduğu söylenen Oğuz Gürses hâlâ firarda.”

 

Gerçek failler bulunmadı

İkinci defa kurulan Meclis Uğur Mumcu Cinayeti’ni Araştırma Komisyonu Başkanı Ersönmez Yarbay ise, 100’e yakın kişiyle görüşme yaptıklarını belirterek, Mumcu cinayetiyle ilgili yakalanan kişilerin gerçek suçlular olmadığını söylüyor. Yarbay, “Benim gözümde Mumcu failleri yüzde 90 ihtimalle bulunmamıştır” dedi."

Alinti: -http://www.taraf.com.tr/haber/46699.htm-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ugur Mumcu'yu sevmek ve ona karsi saygili olmak ezberlerimizin son bulmasiyla olabilir.

.

.

.

Gerçek failler bulunmadı

İkinci defa kurulan Meclis Uğur Mumcu Cinayeti’ni Araştırma Komisyonu Başkanı Ersönmez Yarbay ise, 100’e yakın kişiyle görüşme yaptıklarını belirterek, Mumcu cinayetiyle ilgili yakalanan kişilerin gerçek suçlular olmadığını söylüyor. Yarbay, “Benim gözümde Mumcu failleri yüzde 90 ihtimalle bulunmamıştır” dedi."

Alinti: -http://www.taraf.com.tr/haber/46699.htm-

Ah ne kadar da inandırıc taraf gazetesinin Uğur Mumcu'yu anması...Sözde üzülmüş gibi yazılar yazması ...

Buckminster ne dersin çok inandırıcı değil mi? sleep.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ah ne kadar da inandırıcı

Timsahlar avlarını parçalarken gözlerinin zarar görmemesi için gözlerinden koruyucu bir sıvı salgılar. Bu yüzden aslında acıma hissi duyulmayan, tam tersine yarar sağlanan olaylarda, kıyımlara üzülme görüntüsü veren, asıl amacı kendini korumak olan tavırlara "timsah gözyaşları" adı verilir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Timsahlar avlarını parçalarken gözlerinin zarar görmemesi için gözlerinden koruyucu bir sıvı salgılar. Bu yüzden aslında acıma hissi duyulmayan, tam tersine yarar sağlanan olaylarda, kıyımlara üzülme görüntüsü veren, asıl amacı kendini korumak olan tavırlara "timsah gözyaşları" adı verilir...

Harika yorumun, Her zamanki gibi.

Timsah gözyaşına bunddan daha güzel örnek olamazdı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne ilginc degilmi...Hrant Dink'in katilleri hemen bulundu,arkasinda kimler vardi onlarda bulundu,simdi o cinayetin arkasinda daha büyük kim var o araniyor...Tüm medya,tüm Ermeni dostlari,tüm TSK karsitlari hemen hepsi Hrant Dink'in kimler tarafindan öldürülmesi icin emir verildigini arastirmkal mesgul.Bu arastirma ta Atatürk'e kadar giderse sasmam,sonucta öldürülen bir Ermeni gazetecidir.Türk gazetecilerden ayricaligi var.

 

Ugur Mumcu öldürüldü 17 yil önce ama bugünkü de dahil hicbir iktidar onun gercek katilleri icin kilini bile kipirdatmadi...Bugünkü iktidarin aklinda oldugunu bile sanmiyorum, Ugur Mumcu'nun.Hepimiz Ugur Mumcu'yuz diye cadde ve sokaklara yigilanlar yumruk sallayanlar,Devleti tehdit edenler,"Korkun bizden"diyenler olmadi.Ugur Mumcu'nun cenazesin hicbir yabanci ülke temsilcisi davet edilmedi,edilemezdi cünkü Ugur Mumcu Atatürk'cüydü.Türkjiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlügünden yanaydi.Onun hayatta iken "dönek" dedigi bugünkü bir takim libos ve TSK karsiti gazeteci,simdi yüzleri bile kizarmadan onu aniyormus gibi yaparak fil gözyaslari döküyorlar.

 

Ugur Mumcu,Ahmet Taner Kislali,Necip Hablemitoglu,Muammer Aksoy ve daha bircok Atatürk'cü aydini öldürdüler.Hicbirinin katili,katilleri ortaya cikarilmadi.Onlar Atatürkcü aydinlardi.Onlar Istiklal Marsimiz'la,Bayragimiz'la.NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE sözüyle sorunlari olmayan,Türk Milliyetcisiydiler.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün ülkemiz için önemli işler yapmış bir gazteci aydın olan Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü,aradan geçen 10'larca yıla rağmen katillerin bulunnmamış olmasıiçimizi burkuyor hala,bugün ayrıca A.Gaffar Okkan'ın ölüm yıldönümüdür,onunda katilleri hala bulunamadı,maalesef bu tür olaylar sonrasında hep 3-5 çapulcu tutuklanıyor arkası gelmiyor,daha bir kaç gün öncede Hırant Dink'i andık,onun ölümünün ardındandan ağzı süt kokan,eline barut bulaştırılmış 2 çapulcu tutuklanmadımı,daha kimlerin katl edilmesi gerekiyoır acaba bunların aydınlatılması için?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ugur Mumcu,A.Taner Kislali,Bahriye Ücok,Kemal Türkler,Necip Hablemitoglu,Cetin Emec,Muammer Aksoy,Abdi Ipekci,Hrant Dink ve daha bircoklari derin devlet,ordu ve piyonlari tarafindan yokedilmislerdir. Abdi Ipekcinin katili olarak yakalanan M.A.Agaca, Maltepe askeri cezaevine konuldugunda kacirma faaliyetleride yukaridaki üclü tarafindan organize edilmisti. Sözde Agacayi kaciranlar,A.Catli,Oral Celik ve adamlari.(Tetigi cekeninde Oral Celik olasiliklari var) Yanlislikla Maltepe cezaevine bir kus girse disari cikamayacagi bir cezaevinden, devletin bazi organlarinin,ordunun bazi organlarinin haberleri olmadan kacirilmasi mümkün olabilirmi? Hepimiz biliyoruz bu gercekleri ama;önyargilarimiz,irkci egilimlerimiz kabullenmenizi engelliyor.

 

Yukaridaki isimleri gecen failleri hain olan Atatürkcu devrimciler,Türk milliyetcisi falanda degillerdi. Onlar; Milliyetci ayaklariyla vatani bölmeye calisan piyonlarin ne dalevereler cevirdiklerini, kamu oyuna duyurmak icin savasan devrimcilerdi. Onlar önce insandilar...!Din,dil,irk gözetmeksizin, tüm dünya halklarinin kardesligini isteyen beyinlerdi. Simdi birileri cikipta onlarin davasina milliyetci (irkci) yaftasini yapistirirsa, en büyük saygisizligi yapmis olur.

 

Gecenlerde biri hapisten cikip incili yenilemeye yeltendi,ogün gelir birde kurani yeniden yazmaya kalkisirsa,sasirmayin sakin haaaa...!

 

Bugün ölüm yildönümü olmasi nedeniyle; önce Ugur Mumcu olmak üzere tüm devrim mücadecilerini,saygiyla aniyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devletin "Ugur Mumcu cinayetini aydinlatmak namus borcumuzdur" demesi sadece hatirlarda kalan bir yalandan ibaret. Katiller kendi aranizdan cikti, tümünüz cinayetin gerekcesini ve planlayanlari biliyorsunuz ama 17 yildir bizi uyutmaya devam ediyorsunuz. Bir de kalkip ülkenin yegane koruyucusuyuz diyorsunuz. Görüyoruz bizleri nsil korudugunuzu. Faili mechuller ülkeleri arasinda 21. YY. en önde gelenlerindenizdir herhalde. Sözüm ona devletimiz en demokratik sisiteme sahip, gelismis ve cagdas bir cizgisi var. Yemede yaninda yat, ezberleri bize devamli anlatin, nasilolsa siz ne derseniz biz de size amen diyoruz ve her ne yaptiysaniz sonuna kadar arkanizdayiz.

 

"17 YILDIR KARANLIK AYDINLANMADI

 

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 17. yılında anıldı. Mumcu için Türkiye’nin dört yanında anma etkinlikleri düzenlendi. Ankara’daki anma etkinlikleri programında Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakıldı. Gaziosmanpaşa’daki Uğur Mumcu’nun sokağındaki evinin önünde toplanıldı. Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edildi.

CHP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği İstanbul’daki anma ise Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtı önündeydi. Mumcu’yu İzmirliler ise Narlıdere Limanreis Mahallesi’ndeki anıtı başında andı.

MERSİN, İZMİR VE GAZİANTEP’TE ANMA

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Mumcu anısına ‘’Sesleniş Oratoryosu’’nu sergiledi. Sözleri Uğur Mumcu’ya ait eser, konuk sanatçı Mustafa Erdoğan yönetiminde Kültür Merkezi’nde seslendirildi.

İzmir’de Aliağa Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi’nce düzenlenen etkinlikler kapsamında, "Uğur Mumcu Dünden Bugüne Işık Tutuyor" adlı söyleşi düzenlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan söyleşide Prof. Dr. Alpaslan Işıklı ile Gazeteci Yazar Deniz Kavukçuoğlu Mumcu’nun örnek bir insan olduğuna vurgu yaparken, Işık Kansu da, Mumcu’nun Rabıta adlı kitabında geçen isimlere dikkat çekti. Antep Balıklı Parkı’nda yapılan anma törenine de çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

FAİLLER HÂLÂ BULUNAMADI

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gitti. Suikastın hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı ve patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edildi.

Suikastı, İslami Hareket Örgütü, İBDA-C, İslami Cihat gibi örgütler üstlendi. Suikastın arkasında Mossad’ın ve kontrgerilla’nın olduğu da iddia edildi. Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’yu ziyareti sırasında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü ve İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, "cinayeti çözmenin, devletin namus borcu olduğu" sözünü verdi. Suikastçiler ve arkalarındaki güçler hâlâ bulunamadı."

 

Kaynak: -http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1264417457&day=25&month=01&year=2010-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devletin "Ugur Mumcu cinayetini aydinlatmak namus borcumuzdur" demesi sadece hatirlarda kalan bir yalandan ibaret.

 

Aynen katılıyorum .Bu borcu ödemeyene ne demeli bilmem ki?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Bu bilinci paylaşmak ve bu sorumluluğu yerleştirmek zorundayız. Uygarca paylaşılan sorumluluk bilinci, özgürlüğün de, demokrasinin de tek güvencesidir. Bu güvence sağlanmadıkça, demokrasinin temeline tek bir taş bile konmuş olamaz.

 

Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak ise bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda "mezar taşı" gibi suskunluk simgesi olmamasıdır."

Yeniortam Gazetesi 09 Aralık 1974

Uğur Mumcu

 

 

Bilmek yada biliyormuş gibi yapmak, ya da ahkam kesmek tek başına yeterli olmuyor sevgili arkadaşlarım...

 

Uğur mumcu'nun vurguladığı " sorumluluk bilinci " ne sahip olabilmek de gerekiyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok unutmadık, aksine hep hatırladık, onu katledenler unutulacağını, eserlerinin yok olacağını, anlattıklarının farkedilmeyeceğini sandılar onu öldürünce... Ama olmadı tersine döndü saat ve Uğur Mumcu her geçen sene daha fazla okundu, daha çok hatırlandı, daha çok insana ulaştı ölümsüz oldu... Nice Uğur Mumcuları bu düşünceyle katletmişlerdi artık böyle yapmıyorlar aydınların itibarlarını ortadan kaldırıyorlar, onların güvenilirliklerini öldürüyorlar, haysiyetlerini hedef alıyorlar ve neüdüğü belirsiz suçlarla itham edip yıllarca tutuklu tutuyorlar...

 

Uüur Mumcuyu kimlerin katlettiği belli, neden öldürüldüğü belli, nasıl öldürüldüğü belli fakat katilleri serbest hala ve aramızdalar... 17 yıldır kaç hükümet değişti ama sonuç değişmedi... Faili meçhuller duruyor hala...!

 

UĞUR MUMCU ESERLERİ:

 

* Mobilya Dosyası (1975)

* Suçlular Ve Güçlüler (1975)

* Sakıncalı Piyade (1977)

* Bir Pulsuz Dilekçe (1977)

* Büyüklerimiz (1978)

* Çıkmaz Sokak

* Tüfek İcad Oldu

* Silah Kaçakçılığı Ve Terör (1981)

* Söz Meclisten İçeri

* Liberal Çiftlik

* Devrimci Ve Demokrat

* Aybar İle Söyleşi

* İnkılap Mektupları

* Rabıta

* 12 Eylül Adaleti

* Bir Uzun Yürüyüş

 

* Tarikat - Siyaset - Ticaret

* Kazım Karabekir Anlatıyor

* 40'ların Cadı Kazanı

* Kürt İslam Ayaklanması 1919-1925

* Gazi Paşa'ya Suikast

* Sakıncalı Piyade (Tiyatro)

* Söze Nereden Başlasam

* Bu Düzen Böyle Mi Gidecek?

* Bomba Davası Ve İlaç Dosyası

* Sakıncasız

* Eğilmeden Bükülmeden

* Kürt Dosyası (1993)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uüur Mumcuyu kimlerin katlettiği belli, neden öldürüldüğü belli, nasıl öldürüldüğü belli fakat katilleri serbest hala ve aramızdalar... 17 yıldır kaç hükümet değişti ama sonuç değişmedi... Faili meçhuller duruyor hala...!

 

Bizlerde zaten neden hala 17 yildir katilleri bilindigi halde adalete hesap sormadigini sorguluyoruz. Kimler gelmediki iktidara ölümünden sonra? Tüm iktidarlar devletim tüm birimleriyle beraber Ugur Mumcu'nun katillerinin kimligini ve arka plandaki sahislari teshir etmemek icin, adalete hesap vermemeleri icin masallah haklarini yemeyelim ellerinden geleni yaptilar. Birde kalkiyoruz devleti savunuyoruz. Katillerin ve arkalarindakilerin hala serbest dolasmasinin tek sorumlusu devlettir, polisiyle, valisiyle, komutaniyla, basbakaniyla,.... bu olayi ört bas eden tüm merciler ve görevliler ile devlet sucludur.

 

Madem seriatcilar veya PKK'lilar gercek karanlik gücler ve bunlar öldürdü ise neden devlet bunlari hala sakliyor? Yoksa onlardan korkuyormu?

Benim düsüncem gercek sorumlular ne seriatcilar ne de PKK'lilar bilakis devlet icerisindeki derin devletciler. Amaclarida her zamanki gibi insanlarin kafalarini karistirip kendi düzenlerinin koltuklarini pekistirmek. Tetikciler seriatci veya PKK'li birileri olabilir ama gercek sorumlular devlet icerisinde. O yüzdende tüm devlet birimleri el birligiyle 17 yildir katilleri ve arkalarindaki gücü adalete teslim etmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizlerde zaten neden hala 17 yildir katilleri bilindigi halde adalete hesap sormadigini sorguluyoruz. Kimler gelmediki iktidara ölümünden sonra? Tüm iktidarlar devletim tüm birimleriyle beraber Ugur Mumcu'nun katillerinin kimligini ve arka plandaki sahislari teshir etmemek icin, adalete hesap vermemeleri icin masallah haklarini yemeyelim ellerinden geleni yaptilar. Birde kalkiyoruz devleti savunuyoruz. Katillerin ve arkalarindakilerin hala serbest dolasmasinin tek sorumlusu devlettir, polisiyle, valisiyle, komutaniyla, basbakaniyla,.... bu olayi ört bas eden tüm merciler ve görevliler ile devlet sucludur.

 

Madem seriatcilar veya PKK'lilar gercek karanlik gücler ve bunlar öldürdü ise neden devlet bunlari hala sakliyor? Yoksa onlardan korkuyormu?

Benim düsüncem gercek sorumlular ne seriatcilar ne de PKK'lilar bilakis devlet icerisindeki derin devletciler. Amaclarida her zamanki gibi insanlarin kafalarini karistirip kendi düzenlerinin koltuklarini pekistirmek. Tetikciler seriatci veya PKK'li birileri olabilir ama gercek sorumlular devlet icerisinde. O yüzdende tüm devlet birimleri el birligiyle 17 yildir katilleri ve arkalarindaki gücü adalete teslim etmiyor.

Daha karanliga giderken hangi aydinligi bekliyoruz.. evet o dediklerin dün tetikcileri bugün hükümet olmus.. Deniz fenerin üzerine giebiliyormusun ki? Ugur Mumcularin katilleri ortaya ciksin.

 

UGUR MUMCU demisti ki:

 

Ey hükümet karinca ezmez hükümet, uyan artik! Bu aymazliktan uyan artik. Senin iktidarinda insanlar kurbanlik koyunlar gibi birer birer öldürülüyor. Ve istihbarat örgütlerin, tek satir rapor bile veremiyorsa, bu olaylardan sorumlu olan sensin! Ya cekil git ya da görevini yap!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha karanliga giderken hangi aydinligi bekliyoruz.. evet o dediklerin dün tetikcileri bugün hükümet olmus.. Deniz fenerin üzerine giebiliyormusun ki? Ugur Mumcularin katilleri ortaya ciksin.

 

UGUR MUMCU demisti ki:

 

Ey hükümet karinca ezmez hükümet, uyan artik! Bu aymazliktan uyan artik. Senin iktidarinda insanlar kurbanlik koyunlar gibi birer birer öldürülüyor. Ve istihbarat örgütlerin, tek satir rapor bile veremiyorsa, bu olaylardan sorumlu olan sensin! Ya cekil git ya da görevini yap!

Savundugumuz devlet bunlarin sorumlusu. Yoksa neden 17 yildir hesap sorulmasinki? Bize tetikcilerden daha önemlisi arkalarindaki gücü bilmektir. Onu da devlet cok iyi biliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok ilginç. İnsanlar bugün hem Atatürkçülüğü suçlayıp suçlayıp karalayıp karalayıp duruyo. Hemde aynı insanlar en önemli Atatürkçülerden Uğur Mumcu'ya sözümona sahip çıkıyo. Seyircilere, kulislere oynamayalım lütfen. Temiz toplum istiyoruz, ikili oynayan değil. Akp'de hayatta olsa Nazım'ı kendileri katlederdi ama adam öldü ya bi kere, sömürebilecekler ya hani, Nazım'a vatandaşlık vermeye kalktılar. Aynı o hesap. Taraf ve şeriatçı kafası işte.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok ilginç. İnsanlar bugün hem Atatürkçülüğü suçlayıp suçlayıp karalayıp karalayıp duruyo. Hemde aynı insanlar en önemli Atatürkçülerden Uğur Mumcu'ya sözümona sahip çıkıyo. Seyircilere, kulislere oynamayalım lütfen. Temiz toplum istiyoruz, ikili oynayan değil. Akp'de hayatta olsa Nazım'ı kendileri katlederdi ama adam öldü ya bi kere, sömürebilecekler ya hani, Nazım'a vatandaşlık vermeye kalktılar. Aynı o hesap. Taraf ve şeriatçı kafası işte.

Kelime oyunlarina gerek yok. Birilerinin siyasi görüsüne katilmayabilirsiniz ama asla öldürülüsünü tasvip edemezsiniz. Diger taraftan bizim de zaten sorguladigimiz "Atatürkcü" devletin kendi evladini dahi faili mechulle yok ettirmesi. Burada bizim görüsümüzü sorgulayacaginiza Mumcunun katillerini gün isigina cikartmayan devleti sorgulasaniz dahada inandirici olacaksiniz.

 

Birakin Mumcu üzerinden politika yapmayi. Mumcu'nun siyasi görüsü 17 yil öncesinde kaldi. Yasasaydi kim bilir neler olurdu o ayri bir sey ama su olurdu bu olurdu demeyede gerek yok. Bu tür söylemler sadece propagandadan ibarettir.

 

Lütfen katilleri ve arkalarindaki gücü otaya cikartmayan devleti sorgulayin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.