Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürt Sorunu Nasıl Çözülmeli  

35 üye oy verdi

1. 1. Sizce Kürt Sorunu Nasıl Çözülmeli

• Demokratik Açılım Yeterli
      7
    • Askeri Yönteme Devam
      3
    • Dünyadan Çözüm Modelleri Örnek Alınmalı
      6
    • Özerklik Verilmeli
      2
    • Muhattaplarıyla Çözülmeli
      8
    • Kürt Sorunu Yoktur
      17

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

:P "Amerika" adlandırmasına Kızılderililer karşı çıkarsa, "niye beyazlar bir beyazın adını bizim özbe öz ülkemize(*) veriyorlar?" derlerse? Afrika kökenliler de karşı çıkarsa? "Niye siyahların da yaşadığı bir ülkeye beyazlar beyaz birinin adını veriyorlar?" derlerse?

.

.

.

(*)dipnot: Hiç bir ülke hiç kimsenin değildir. Her toplum her yerde işgalcidir. Hiç bir insana ait bir karış toprak yoktur, her insan her karış toprakta işgalcidir. Bugün önemli olan, her karış toprak üzerinde her insanın hakça yaşayabilmesidir.

arkadaşım ben ırkçılığın doğru bişiy olmadığını dolayısıyla ırkçılığı tetikleyecek en ufak bir şeyin bile olmaması gerektiğini söylüyorum ve hiç bir millete haksızlık yapılsın istemiyorum şimdi türkiye yani türklerin yaşadığı yer olarak isim doğru değildir çünkü bu topraklarda sadece türk yaşamamaktadır hem zaten devlette ırkı öne çıkarmak doğru değil diyorum hiç bir ırkı öne çıkarmamak lazım bu şekilde hiç bir ırka ayrımcılık olmadığını göstermek lazım çünkü devlet adil olmalıdır ve herkese eşit yaklaşmalıdır ve insanlara bu konuda güvence vermelidir

ayrıca yukarda yazdığım gibi bu toprakları biz emeğimizle yapmadık,insan emeğiyle yaptığı şeyi sahiplenebilir ama biz bu toprakları emeğimizle yapmadık dolayısıyla bu topraklar benimdir deme hakkına sahip değiliz ama dünyada adelet istiyorsak bu topraklar üzerinde herkesin eşit hakka sahip olması lazımdır yoksa adalet olmaz tıpkı günümüzdeki bölünmüş milletler gibi oysaki dünyada herkesin eşit hakkı vardır çünkü adalet eşitliktir dolayısıyla bir kızıl dereli burası bizim toprağımız diyemiyeceği gibi bir beyazda burası benim toprağım diyemez yada bir türk burası benim diyemez oturup karaları hepbirlikte almalı ve hepbirlikte yeni bir dünya oluşturmalıyız ve bu dünyada ırkçılık ve ayrımcılık olmamalı bu dünyada herkes eşit ve herkes eşit hakka sahip olmalı benim düşüncem budur arkadaşım yanlışmı düşünüyorum sence.

Gönderi tarihi:

arkadaşım ben ırkçılığın doğru bişiy olmadığını dolayısıyla ırkçılığı tetikleyecek en ufak bir şeyin bile olmaması gerektiğini söylüyorum ve hiç bir millete haksızlık yapılsın istemiyorum şimdi türkiye yani türklerin yaşadığı yer olarak isim doğru değildir çünkü bu topraklarda sadece türk yaşamamaktadır hem zaten devlette ırkı öne çıkarmak doğru değil diyorum hiç bir ırkı öne çıkarmamak lazım bu şekilde hiç bir ırka ayrımcılık olmadığını göstermek lazım çünkü devlet adil olmalıdır ve herkese eşit yaklaşmalıdır ve insanlara bu konuda güvence vermelidir

Bir ülkenin adini tartismakta en büyük Irkciliktir bundan baska büyük Irkcilik göremiyorum yasadigim topraklarda.

Tartisilan Türk degil Türkiye..

Irkcilikla suclanan kimseler de Türklügünden degil Türkiyeli olusundandir..

Bu kadar net.

Gönderi tarihi:

demek türklerin yaşadığı yer ha peki burada sadece türklermi yaşıyor ve devletin politikası zaten türklük üzerine kurulu yanlışmıyım tükiye cumhuriyeti vatandaşı aynı zaman türk milleti değilmi adam kürt türk olmak zorundamı ayrıca bu türk ırkçılığına dayalı devleti kuran atatürk ne diyor ne mutlu türküm diyene değilmi ee ozaman bu ülke türk ırkçılığı yapmıyor diyebilişrmisiniz biraz siz düşünün bakalım adil olunmak istense nasıl bir devlet kurmak gerekir bir çok milletin olduğu bir ülkeye türkiye diyerekmi yoksa ırkçılığın olmadığı bir ülke kurmaya çalışarakmı .

Gönderi tarihi:

biraz siz düşünün bakalım adil olunmak istense nasıl bir devlet kurmak gerekir bir çok milletin olduğu bir ülkeye türkiye diyerekmi yoksa ırkçılığın olmadığı bir ülke kurmaya çalışarakmı .

Adil olmak icin Türkiye'de yasayan herkesin Türklügü sarsiz bir sekilde kabul etmesi gerekiyor, kendi alt kimliklerini inkar etmeleri gerekiyor, bir Türk bin Yunan'a es degerdedir demesi gerekiyor, Türk'ün Türk'ten baska dostu yok demesi gerekiyor, Türkü, dogruyum, caliskanim,.... gibi söylemesio gerekiyor...

Gönderi tarihi:

Bu tür irkciliklar uzay derin devletinde olabilir ancak,cünkü ilk defa bu tür bir irkcilikla karsilasiyorum. :lol:

Dostum, ne zaman Ergenekon'un Ay'da üssü olduğu komplo teorisi ortaya atılacak, ben şimdi onu beklemekteyim! :lol: Eli kulağındadır, çok geçmez! :D

Bu derin uzaylı dünya devleti teorilerinin kaynağında, William L. Brian adında bir adamın yazdığı kitapta; NASA'nın Ay'ın yerçekiminin Dünya yerçekiminin %66 sı kadar olduğunu keşfettiği, fakat bunu gizlediği komplo teorisi var. Bu zırvayı niye ortaya atıyor, Ay'a bir atmosfer kazandırabilmek için. Niye atmosfer? Canlı var edebilmek için. Yani uzaylı.

Hayal gücü de hiç yokmuş Brian efendinin, insan cam kubbeli üsler filan hayal eder bari!

Arkasından ordudan kovulmuş bir adamın yazdığı zırvalar sökün eder. Adı Milton Cooper olan bu adam ne zırvalar döktürmez ki? Ay'ın karanlık yüzünde uzaylı üssü olduğu için bu bölgeye ambargo koyan uzaylılar, ancak Ay'ın görünen yüzüne inişe izin vermişlermiş, Apollo aslında Ay'a neyin gidemezmiş, iki uzaylı UFO'su eşlik edip götürüp getirmişmiş... :lol:

Truman ve Eisenhover uzaylılarla saldırmazlık anlaşması yapmışlarmış, dünyayı uzaylılar ABD aracılığı ile yönetmekteymiş...

Bu şahsın zırvaladığının başta gelen belirtisi, Uzay Yolu dizisinde sosyalizm propagandası yapıldığına kanıt olarak gösterdiği; Kaptan Kirk'in adının Kutsal tapınak şövalyesi adı olmasıymış! Artık ne alakaysa...

Gönderi tarihi:

Kimse "Osmanlıyım" demekle Osman Bey ile validesinin bir zamanlar arkadaşlık ettiğini itiraf etmiş olmadığı gibi, kimse "Türküm" demekle de soyunun Türklere dayandığını iddia etmez.

Türk demek Türkiye devleti vatandaşı demektir. Etnik kökeni ne olursa olsun. Ne yani, "Azeriyim" deyince İbrahim peygamberin putçu babası Azer'in torunu olduğunu mu söylemiş oluyor? İran bile Aryan ırk adına atamadır, ne oluyor, kıyamet mi kopuyor? Bu ülke de Orta Asya'dan Avrupa'ya Türklerin uzanışının sonucunda Anadolu'da kurulmuş bu devletin adına yapılmış, bu tarihe vurgu yapan bir atamadan başka bir şey değildir. Bir ülkeyi ülke, bir toplumu ulus yapan tarihtir. Bir atama kaçınılmazdır. İlla bir şeye atama yapacak, bir adlandırmada bulunacaksın. Bu Türk olmuş da kıyamet mi kopmuş? Hiç boşa zırva üretmesinler, bu atama değişmez.

Bunlar komik şeylerdir. Türkiye'de kimse ırk temelli bir siyaset gütmez. Güdenler vardı, Nihal Atsız grubuydu, yargılanıp mahkum edildiler ve pek bir kimse esamesini bile okumaz bugün. Tek tük okuyan varsa da önem taşımaz, rağbet görmez. Türkiye'de ırkçılık yoktur. Böyle bir risk söz konusu bile değildir.

Türkiye'de iki önemli tehdit vardır, irtica ve etnik bölücülüktür. İktidar her ne kadar tersini söylese de bu değişmez. Bizi kimse uyutamaz, kandıramaz.

Gönderi tarihi:

Asıl ırkçılık bu emperyalistlerin kurduğu tuzağa düşüp "Türk ve Kürt" ortaklığını tanımakla olur. Yani Çekoslavakyalaştırma tuzağına düşmekle olur. O zaman asıl ırkçılık, asimilasyon ve inkar ortaya çıkar.

"Ha yani Türk var, Kürt var, ama Laz yok, Çeçen yok, Zaza yok, Boşnak, Arnavut yok, Çerkes yok öyle mi?" olur.

Türk bir atamadır, bir ırk adı olmaktan çıkmış, ülke adına aidiyeti belirtmektedir. Bu budur... Bunun bir atama olduğunu kabul etmek yani, bu kadar, başka bir şey değil. Türküm, yani Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşıyım, budur, bu kadar... Türküm, doğruyum çalışkanım. Ne mutlu Türküm diyene! Ne var ki bunda gocunacak?

Asıl sorun doğru olabiliyor muyuz, çalışkan olabiliyor muyuz, o! Türkmüşüm, eee ne olmuş? Onda sorun yok! Sorun gerisinin doğru olup olmadığı!

Gönderi tarihi:

kardeşim ben türk kimliği altında yaşamak istemiyorum ne olacak şimdi sen bana zorla sen türk kimliği altına yaşayacaksın diyebilirmisin yada ben sana zorla sen kürt kimliği altına yaşayacaksın diyebilirmiyim asla işte bu yüzden nesinin ırkının nede benim ırkımın kimliği altında yaşamayacağız devlet ırkçı olmayacak adalet ancak bu şekilde olur devlete ırk ismi verilmiyerek ve ırkçı söylemlerden uzak durarak.sen türksün peki devletin adı kürdiyte olsa sen bunu kabuledermisin demezmisin ben türküm kürt milleti boyuduruğu altında yaşamak istemiyorum işte bunun için yani haksızlık olmaması için bu mecburidir.

ayrıca anladığım kadarıyola sen hala bunu anlamak istemiyorsun çünkü bence sende derin dünya devletinden besleniyorsun yada adaletin nasıl olması gerektiğinden bi habersin.sence ne mutlu türküm diyene ne demek yada türküm doğruyum.

senin uzaylılar hakkındaki iddalara safsata demenle onlar safsata değiğldir gayet ciddi yazılardır ayda uzaylıların olması bence mümkündür orada süleri olabilir ayrıca uzay yolu basit bir dizi değildir gayet planlı bir şekilde yapılmış bir dizidir ve sanki geleceğin teknolojisi gerçekten bilniyormuş gibidir bunu o zamanda bilmeleri tam olarak olanaksızdır mesela ışınlanma yada ışınla bir maddeyi tutma bir yerden bir kişiyi uzaya ışınla alma bu günümüzdeki ufo kaçırılma vakalarında insanların şahid olduğu gözlemlerdir yani gerçektirler dolayısıyla bunların bilindiği ve insanların bu konuda bilgilendirildikleri açıktır yani bu film sayesinde insanlar bilgilendirilmiştir.

ve uzaylılarla dünya irtibattadır dünyada oluşturulan derin dünya örgütü uzaylılarla irtibat halindedir ve dünyayı yönetmektedir ve bu konuda uzaylılarla işbirliği halindedir.

Gönderi tarihi:

Ben de hiç bir isim altında olan bir devlette yaşamak istemiyorum, sadece kendi adımla bir devlet istiyorum. :stuart:

Gönderi tarihi:

Adil olmak icin Türkiye'de yasayan herkesin Türklügü sarsiz bir sekilde kabul etmesi gerekiyor, kendi alt kimliklerini inkar etmeleri gerekiyor, bir Türk bin Yunan'a es degerdedir demesi gerekiyor, Türk'ün Türk'ten baska dostu yok demesi gerekiyor, Türkü, dogruyum, caliskanim,.... gibi söylemesio gerekiyor...

Biraz bekleyin, ABD Iraktan çekildiği zaman oradaki aşiretlerin birbirlerini yemeye başladıklarını görünce fikriniz değişir.

Gönderi tarihi:

Amaç Atatürk Cumhuriyetini yıkıp emperyalistlerin kursaklarında kalan Sevr'i yeniden hortlatmak olunca... Emperyalist ağababaların işine böyle gelince... Kuklalarının uzaktan kumandalı sahibinin sesine ayarlı küçücük beyinlerine bunu empoze ettiklerinde...

Koskoca bir imparatorluğa bir adamın adının verilmesi sorun olmaz. Yeni Osmanlıcılık bile icat olur, kimse "bu ne ya? Bir adamın adı bir devlete verilir mi hiç?" diye sorun bile etmez. Gidip CIA'nın kucağında oturan, onların emirleri ile Atlantik ötesinden direktifler yollayanlar "Osmanlıyım Cumhuriyet çocuğu olsam da, Selçukluyum yirminci asırda doğsam da" diye Cumhuriyet düşmanlığı yapar, kimse "Ananla Osman ve Selçuk beyler akraba mıydı, ne bu samimiyet?" diye sormaz.

Çünkü bir adamın adına atama yapmak emperyalist ağababaların menfaatlerine aykırı değil. Tam tersine menfaatlerine hizmet ediyor. Ama Batı'ya hareketleri dünyayı değiştirmiş, koskoca dünya tarihini geri döndürülemez biçimde formatlamış bir ırkın batıya at başı gibi uzanışının son hamlesi olan bu yadigar ülkeye ad olarak, o ırka bir atama yapılması dünyanın en büyük sorunu! Derhal bu sorunun acilen giderilmesi, bu ırkçılığın!!! derhal sona ermesi lazım!

Koskoca dünyada her şeye atama yapılarak verilen devlet adları hiç sorun değil, koskoca dünyanın bir tek derdi var, niye Türk ırkına atama yapılıyor, bu ırkçılık!

Tarihi baştan yazabilirseniz buyrun yazın. Kimseye beleşten tarih yok. Yapan yaptı, yazan da yazdı. Siz de yapın, yazın... Hodri meydan...

Bu ulus bir sınavla yüz yüzedir. Tarihsizleştirme, köksüzleştirme, yüzsüzleştirme, sömürgeleştirme baskısına boyun mu eğecek... Yoksa silkinip kimliğini, varlığını dünya aleme ispat mı edecek...

Gönderi tarihi:

Marduk geliyor, Marduk! :lol: Uzaylı dostlarımız Marduk için ne planlıyor acaba?

Herhalde son anda Ay üssünden! Marduk'a bir lazer demeti yollayıp yörüngesini güneş sisteminin dışına öteleyeceklerdir :lol: değil mi? E, boşuna mı uzaylı oldular canım, bir zahmet...

Marduk dediğin uzaylıların elinin kiri... Hallederler canım hallederler, haberimiz bile olmaz... Dünya kıyametin eşiğinden döner, biz keyfimize bakarız. Nasıl olsa uzaylılar var.... :lol:

Gönderi tarihi:

Biraz bekleyin, ABD Iraktan çekildiği zaman oradaki aşiretlerin birbirlerini yemeye başladıklarını görünce fikriniz değişir.

kardeşi hiç bir ırk kendi ırkını devlete verme hakkı yoktur çünkü bu diğer toplumlara haksızlık olur ve hiç bir ırk toprak sahiplenemez yukarda niçin sahiplenemeyeceği hakkında yazı yazdım çünkü bizler bu toprakları emeğimizle yapmadık insan emeğiyle yaptığı şeyi hakeder dolayısıyla hiç kimse ve hiç bir toplum bu toprak benimdir diyemez.

Amaç Atatürk Cumhuriyetini yıkıp emperyalistlerin kursaklarında kalan Sevr'i yeniden hortlatmak olunca... Emperyalist ağababaların işine böyle gelince... Kuklalarının uzaktan kumandalı sahibinin sesine ayarlı küçücük beyinlerine bunu empoze ettiklerinde...

Koskoca bir imparatorluğa bir adamın adının verilmesi sorun olmaz. Yeni Osmanlıcılık bile icat olur, kimse "bu ne ya? Bir adamın adı bir devlete verilir mi hiç?" diye sorun bile etmez. Gidip CIA'nın kucağında oturan, onların emirleri ile Atlantik ötesinden direktifler yollayanlar "Osmanlıyım Cumhuriyet çocuğu olsam da, Selçukluyum yirminci asırda doğsam da" diye Cumhuriyet düşmanlığı yapar, kimse "Ananla Osman ve Selçuk beyler akraba mıydı, ne bu samimiyet?" diye sormaz.

Çünkü bir adamın adına atama yapmak emperyalist ağababaların menfaatlerine aykırı değil. Tam tersine menfaatlerine hizmet ediyor. Ama Batı'ya hareketleri dünyayı değiştirmiş, koskoca dünya tarihini geri döndürülemez biçimde formatlamış bir ırkın batıya at başı gibi uzanışının son hamlesi olan bu yadigar ülkeye ad olarak, o ırka bir atama yapılması dünyanın en büyük sorunu! Derhal bu sorunun acilen giderilmesi, bu ırkçılığın!!! derhal sona ermesi lazım!

Koskoca dünyada her şeye atama yapılarak verilen devlet adları hiç sorun değil, koskoca dünyanın bir tek derdi var, niye Türk ırkına atama yapılıyor, bu ırkçılık!

Tarihi baştan yazabilirseniz buyrun yazın. Kimseye beleşten tarih yok. Yapan yaptı, yazan da yazdı. Siz de yapın, yazın... Hodri meydan...

Bu ulus bir sınavla yüz yüzedir. Tarihsizleştirme, köksüzleştirme, yüzsüzleştirme, sömürgeleştirme baskısına boyun mu eğecek... Yoksa silkinip kimliğini, varlığını dünya aleme ispat mı edecek...

yukardada bahsettiğim gibi hiç bir millet devlete ismini veremez ve toprak sahiplenemez bugünkü dünya insan haklarına aykırı bir dünyadır ve derin dünya devleti böylesi parçalanmış bir dünya istemektedir.

Marduk geliyor, Marduk! :lol: Uzaylı dostlarımız Marduk için ne planlıyor acaba?

Herhalde son anda Ay üssünden! Marduk'a bir lazer demeti yollayıp yörüngesini güneş sisteminin dışına öteleyeceklerdir :lol: değil mi? E, boşuna mı uzaylı oldular canım, bir zahmet...

Marduk dediğin uzaylıların elinin kiri... Hallederler canım hallederler, haberimiz bile olmaz... Dünya kıyametin eşiğinden döner, biz keyfimize bakarız. Nasıl olsa uzaylılar var.... :lol:

uzaylılar vardır ve uzayda belli bir sistem mevcuttur ve derin dünya devletide bu sistemin bir parçasıdır.

Gönderi tarihi:

kardeşi hiç bir ırk kendi ırkını devlete verme hakkı yoktur çünkü bu diğer toplumlara haksızlık olur ve hiç bir ırk toprak sahiplenemez yukarda niçin sahiplenemeyeceği hakkında yazı yazdım çünkü bizler bu toprakları emeğimizle yapmadık insan emeğiyle yaptığı şeyi hakeder dolayısıyla hiç kimse ve hiç bir toplum bu toprak benimdir diyemez.

yukardada bahsettiğim gibi hiç bir millet devlete ismini veremez ve toprak sahiplenemez bugünkü dünya insan haklarına aykırı bir dünyadır ve derin dünya devleti böylesi parçalanmış bir dünya istemektedir.

uzaylılar vardır ve uzayda belli bir sistem mevcuttur ve derin dünya devletide bu sistemin bir parçasıdır.

Uzaylıları bilmem ama miras diye bir şey vardır ve hiç bir emeği olmadığı halde insanlar hak sahibi olurlar hatta hak sahibi olmadığı halde o miras üzerine hakkı olduğunu iddia edenler bile olur. Bu vatanın kazanılmasında bizim emeğimiz olmadığı halde dedelerimiz bize miras olarak bırakmıştır. Çanakkale Savaşını bir inceleyin kimlerle kimler arasında yapılmıştır, Sakarya Savası da aynı. Türklerle yedi düvel arasında. Yani orada herkes kendini Türk olarak kabul etmiş, bugün ne oluyor da yeni icadlar peşinde koşuluyor?

Kardeşim bu senin düşüncen olabilir fakat realitesi yok, dünya da düzen bu, her devlet belli bir ırk ile adlandırılmış. O devletlerde saf bir ırk yaşamadığı halde bir ırkın adıyla adlandırılmış bunun başka bir alternetifi olsaydı bizden daha fazla düşünme, demokrasi, insan hakları özgürlüğü olan ülkeler bunu uygulardı ama böyle bir şey söz konusu değil. Bu ülkenin adından rahatsız olan varsa bazı şeyleri göze alıp kendi ülkelerini kurarlar ve ona da hangi aşiretin adını verirler bilemem neticede onlarda sadece Kürt değil bazı aşiretlerden gelmişlerdir.

Gönderi tarihi:

Tabii tabii, ejderhalar da gerçektir, neredeler derseniz yeraltında uyuyorlar, bir gün uyanacaklar! Kanıtı ne derseniz filmi yapıldı. Bir şeyin filmi boşuna yapılmaz! Gerçek olmasaydı filmi yapılmazdı!

Godzilla da vardır ve bir gün okyanustan çıkacak, gemileri kemirecektir. Çünkü onun da filmi yapıldı!

Kaf dağında da Zümrüdü Anka kuşu yaşamaktadır. Neden derseniz efsaneler yalan söylemez!

Dabbetül arz da çıkacak, kafirlerin alnına mühür vuracak, bu da tabii ki şüphesiz gerçek öyle değil mi?

Tabii ki, elbette... Uzaylılar dersen o zaten kesinliği en şüphe götürmez gerçek... :lol:

Gönderi tarihi:

Eric Von Däniken adinda bir hayalperest yazar vardir.Gercektende bu hayal mahsülüde olsa yazmis oldugu kitaplar belkide dünyada en cok satilan kitaplardandir.Hemen her dile tercüme edilmistir.O kitaplardan bir iki tanesini bende okudum.Gercekten sürükleyici kitaplar.Insan kendini kaptirinca kitabin bittigine inanamiyor.

Eric Von Däniken sonucta bir yazardir.Para kazanmasi gerekir ve bu nedenle yazar.Belliki kitaplarina tasidigi uzaylilar konusuna o da cok düskün.Insanlar düskün olduklari konularla ilgilendiklerinde yeni yeni senaryolar fantaziler üretir hele birde yazarlik gibi bir yetenege sahipse o senaryolar ve fantaziler kitap sahifelerinde canlanir.

Eric Von Däniken'in ilginc bir yaniu daha vardir.Kitaplarinin hicbirinde yüzde yüz uzaylilar var diye bir iddia gecmez,yazar anlatir,resimlerle canlandirir ve sorar:"Ben illede bunlarin uzayli oldugunu iddia etmiyorum,ama aksini iddia eden varsa lütfen cevap yazsin"

Dünyada ne oluyorsa bu uzaydaki derin devletin basinin altindan cikiyormus.Bu iddiayi ileri süren dostumuz ortaya herhangi bir belge bilimsel yanit koyamiyor ama iddia ediyor.

Ben simdi bu arkadasa UZAYDAKI DERIN DEVLETI ISPAT EDIN diye bir öneride bulunuyorum.

Bu arkadas "BEN DERIN DEVLETIN ADAMIYIM,NEYI ISPAT EDECEGIM ISPAT ISTIYORSANIZ ISTE BEN VARIM"derse hic sasmam.Cünkü bizim renkli sarkicilarimizdan Mustafa Topaloglu uzayli oldugunu hic inkar etmeden acik acik söylüyor.Bizde Topaloglu'na bakip siradan yani derin olmayan uzaylinin nasil oldugunu görüyoruz.Ama uzay derin devletine ait birisinin nasil oldugunu bilmedigimiz icin arkadas bize bunu sanirim ispat edecektir.

Bilimsel calismalarla hep ilgilenmisimdir.Simdi baya bir merak sardi beni...!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Komplo teorileri Ay'a gidilemediğinden başlayıp yok gidildi ama UFOlar götürüp getirdi ile devam eden, Ay'ın görünen yüzüne indirdiler, çünkü öbür yüzünde üsleri vardı ile süren ve burada da kalmayıp yok oraya da götürüp üste misafir ettilere uzanan çok geniş bir yelpazeye sahip olduğu için...

Bu konuda ispat mispat tabii ki olamaz. Bu konuda anca olsa olsa inanç olur... Başka bir şey olma olasılığı yoktur.

Ha, Daniken'i tabii ki okudum. Bazı resimlerde oynamalar yaptığı, yetinmeyip kendi çizdiği resimleri de tarih öncesi diye yutturduğu kanıtlanmıştır.

Bizler tarih öncesi insanının hayal gücünü niye küçümsüyoruz anlamıyorum. Bırakın beşbin yıllık atalarımızı, yüz bin yıl öncesi insanlarının ölülerini gömüp mezarlarına çiçek koydukları kanıtlandı. İnsanlığın tarihi ise en az bir milyon yıla dayanıyor. Şempanze ile evrimsel olarak ayrılışımız sekiz milyon yıl öncesine tarihleniyor.

Bu tabloda beş altı bin yıl önceki atalarımızın hayal gücünü neye dayanarak küçümsüyoruz anlayabilmiş değilim. Biz nasıl uzaylılar hayal ediyorsak onlar da ediyorlardı, ne var bunda garipsenecek? Hayallerini de resimlere yansıtıyorlardı, bunda heyecanlanacak ne var ki?

Gönderi tarihi:

arkadaşım uzaylılar geçmişte günümüz gibi zamanlarda keşfedilmesi için deliller bırakmışlardır ve geçmişte dünyamızda bir çok milletle irtibata geçmişlerdir ve dünyamızda gözükmişlerdir dolayısıyla eski insanların bunları resmetmesi kadar doğal bişiy olamaz.peki sence uzaylı varmı dostum sen onu söyle burda seninle boş boşuna tartışmayalım uzaylıların olmadığını düşünen bir insanla tartışmak doğru olmaz sanırım.

Gönderi tarihi:

arkadaşım uzaylılar geçmişte günümüz gibi zamanlarda keşfedilmesi için deliller bırakmışlardır ve geçmişte dünyamızda bir çok milletle irtibata geçmişlerdir ve dünyamızda gözükmişlerdir dolayısıyla eski insanların bunları resmetmesi kadar doğal bişiy olamaz.peki sence uzaylı varmı dostum sen onu söyle burda seninle boş boşuna tartışmayalım uzaylıların olmadığını düşünen bir insanla tartışmak doğru olmaz sanırım.

Dünya uzayda bir gezegen olduğuna göre hepimiz birer uzaylıyız :lol: . Uzaylılar kürt sorununu çözecekler, biz de bu kangrenden kurtulacağız. Aç bir başlık orada tartışılsın.

Gönderi tarihi:

Uzaylıları bilmem ama miras diye bir şey vardır ve hiç bir emeği olmadığı halde insanlar hak sahibi olurlar hatta hak sahibi olmadığı halde o miras üzerine hakkı olduğunu iddia edenler bile olur. Bu vatanın kazanılmasında bizim emeğimiz olmadığı halde dedelerimiz bize miras olarak bırakmıştır. Çanakkale Savaşını bir inceleyin kimlerle kimler arasında yapılmıştır, Sakarya Savası da aynı. Türklerle yedi düvel arasında. Yani orada herkes kendini Türk olarak kabul etmiş, bugün ne oluyor da yeni icadlar peşinde koşuluyor?

Kardeşim bu senin düşüncen olabilir fakat realitesi yok, dünya da düzen bu, her devlet belli bir ırk ile adlandırılmış. O devletlerde saf bir ırk yaşamadığı halde bir ırkın adıyla adlandırılmış bunun başka bir alternetifi olsaydı bizden daha fazla düşünme, demokrasi, insan hakları özgürlüğü olan ülkeler bunu uygulardı ama böyle bir şey söz konusu değil. Bu ülkenin adından rahatsız olan varsa bazı şeyleri göze alıp kendi ülkelerini kurarlar ve ona da hangi aşiretin adını verirler bilemem neticede onlarda sadece Kürt değil bazı aşiretlerden gelmişlerdir.

kardeşim insan öldürmek suçtur hele hiç kimsenin üzerine sahiplik idda edemeyeceği toprakları sahiplenmek için savaşıp insan öldürmek daha bir suçtur yani kan dökerek bu toprakları sahiplendik demek doğru değildir.

Gönderi tarihi:

kardeşim insan öldürmek suçtur hele hiç kimsenin üzerine sahiplik idda edemeyeceği toprakları sahiplenmek için savaşıp insan öldürmek daha bir suçtur yani kan dökerek bu toprakları sahiplendik demek doğru değildir.

Ne yapsaydık peki, aman kardeşim adam öldürmek suç, buyrun geçin sizin olsun, tepe tepe kullanın mı deseydik. Onlar da senin dediğin gibi kadınlarımızı, kızlarımızı istedikleri gibi kullansa mıydı? Bir şey iddia ediyorsan tutulur bir tarafı olmalı, sadece kendi düşüncen olan bir şeyi suç diyerek savunmak gerçekçi değildir. Savaşta adam öldürmenin de bir hukuğu var yani her öldürme bir suç değil; kaldı ki herhangi bir öldürme olayında bile hafifletici sebepler vs. de olabiliyor.

Gönderi tarihi:

arkadaşım adam senincanına kastediyorsa kendini müdafa edebilir hatta o kişiyi öldürebilirsin ama toprağı sahiplenemezsin bu toprak senin emeğinle oluşturduğun bişiy değil dolayısıyla burası benimdir diyemezsin ama devletler nediyor burası benimdir diyor ve üstüne üstük burası burada yaşayanlarındır demiyor ırkçılık yaparak burası türklerin yada burası ingilizlerindir diyor yani daha büyük yanlış yapıyor.derin dünya devleti işte bunu istiyor yani ayrımcılık ve bölücülük.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.