Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Üniversite okuduğum dönemde Galatasaray'ın koyu taraftarı bir arkadaşım vardı.

Fanatikliğini ve futbol taraftarlığının saçma olduğunu sorguladığımda bana şöyle yanıt vermişti şakayla karışık:

"Din, dil, ırk ayrımı yapsam daha mı iyi? Yapılabilecek en mantıksız ayrımcılığı yapıyorum ve kimseye zarar vermiyorum, sadece eğleniyorum..."

Memleketçilik de bence çok tutarlı olmayan bir zihniyettir;

Fakat ne olursa olsun "İzmirli" olmak, Türkiye'de çok ayrı bir yere sahiptir...

Çok farklı, başka başka etnik ve dini kökenli insanları barındırır

Ve çok uyumlu bir biçimde, onları birbirine kaynaştırır...

Kim ne derse desin;

İzmir, Türkiye'nin en demokratik şehridir...

Tavrı en keskin olan şehridir...

Bunun elbette ki tarihsel ve toplumsal çok önemli nedenleri var.

Fakat ben şu son dönemde DTP mitingi ile ilgili olarak Yılmaz ÖZdil'in bir yazısını alıntılamak ve sonra da İzmir'in ne olup olmadığını tartışma konusu yapmak istiyorum.

İzmir Nedir?

Ne Değildir?

Irkçı mıdır?

Faşist midir?

Gavur mudur?

Dindar mıdır?

Sağcı mıdır?

Solcu mudur?

Okumuş mudur?

Bilmez midir?

Liberal midir?

Anarşist midir?

Komünist midir?

Kapitalist midir?

Kürt Düşmanı mıdır?

Rum Düşmanı mıdır?

Ya da birilerine düşman mıdır?

İzmir'de Ne Oluyor?

Malum arkadaşlara oy vermiyorlar diye “gâvur” demişlerdi, şimdi de, malum arkadaşları kovaladılar filan diye “faşist” diyorlar...

*

Gâvur faşist yani!

*

E üç gün önce savaş gemisiyle gelen Amerikalı askerlere de yumurta attılar İzmir’de... Conilere yumurta atanlar da, “gâvur” ve “faşist” miydi? Yoksa “komünist” midir İzmir?

*

“Etnik gömlek” de giydiremezsin İzmir’e; 81 vilayetin, 81’inden de vatandaş yaşar orada... Bitlisli, Hakkârili, Diyarbakırlı, detaya girmeyeyim, 122 bin Mardin doğumlu yaşar mesela İzmir’de, biri benim Girit’ten savrulan anam... PKK’nın koyduğu bomba hariç, herhangi bir İzmirlinin Kürt, Alevi, Musevi, İtalyan olduğu için burnunun kanadığını görmedim.

*

Milletvekilleri desen, çoğu Egeli bile değildir; Erzurumlu, Ankaralı, Elazığlı, Bursalı, Gümüşhaneli, Mardinli, Erzincanlı, Malatyalı, Konyalı, Kayserili, İstanbullu, Diyarbakırlıdır... Büyükşehir Başkanı, Tokatlıdır.

*

Yani? Anlatayım...

*

Sene, 1954.

Türkiye’de genel seçimi hangi parti kazandı? Demokrat Parti... İzmir’de kim kazandı? Demokrat Parti... Var mı bir anormallik? Yok.

*

1957... Aynı.

*

1961.

Darbe oldu, Türkiye’de genel seçimi silme CHP kazandı...

İzmir’in galibi kim?

Adalet Partisi!

*

Bugün “darbeci” diye suçlanan İzmir, “darbeye karşı duran” şehirdi...

Teslim olmamıştı.

*

Sapma olmuştu...

Örtüşmemişti Türkiye’yle.

İşte buraya dikkat...

1965’in Türkiye genelindeki galibi kim? Adalet Partisi... İzmir, bir önceki seçimde ne dediyse, Türkiye’de de o oldu.

*

1969, Türkiye AP.

İzmir AP.

1973, Türkiye CHP.

İzmir CHP.

1977, Türkiye CHP.

İzmir CHP.

*

1983.

Darbe oldu, Türkiye’de genel seçimi silme ANAP kazandı... İzmir’de? Halkçı Parti!

*

Sapma olmuştu gene...

Ve, bu sapmanın İzmir için “özel bir durum”u vardı... Çünkü Turgut Özal, bir önceki seçimde İzmir’den, Milli Selamet Partisi’nden milletvekili adayı olmuştu. Türkiye, bu durumu hiç önemsemedi... İzmir ise, unutmadı, tedirgindi. Vermedi Özal’a oy... Sonradan, Özal’ın “milli görüş” çizgisinde biri olmadığı ortaya çıkınca, İzmirli rahatladı. ANAP’a da oy verdi.

*

1987, Türkiye ANAP.

İzmir’de de ANAP.

1991, Türkiye DYP.

İzmir’de de DYP.

*

1995.

Türkiye’den Refah çıktı.

İzmir’den DSP.

Sapma oldu.

Dikkat isterim...

1999, Türkiye DSP!

*

Tarih tekerrür etmiş, İzmir bir önceki seçimde ne dediyse, Türkiye’de de o olmuştu.

*

2002, Türkiye AKP.

İzmir’de CHP.

2007, Türkiye AKP.

İzmir’de CHP.

Duble sapma var.

*

Tarihimiz boyunca, ilk kez, bir sonraki seçimde İzmir’in dediği olmadı. Ama, olanı değil, olacağı gören İzmir, kararında ısrarlı... Şimdilik 2-2, demokrasi derbisi devam ediyor.

*

Demem o ki:

“Gâvur” sıfatı, yobazların kastettiği manada iltifattır İzmirliye, Levanten cennetidir, ırkçı değildir... Tablo yukarda, sağcı değildir, solcu değildir, darbeci değildir, hatta ahali tırsarken darbeye karşı durmuştur, çünkü, tatlı su demokratı değildir.

*

81 vilayetten toprağı İzmir’de yapıştıran “Atatürk çimentosu”dur... Ve, “Son günlerde n’oluyor orda” dersen, fiziki müdahaleyi tasvip etmek mümkün değil; ancak, her zamanki gibi “öngörü alarmı”nı çalıştırıyor, olacakları gösteriyor, “uyarıyor” İzmir.

Gönderi tarihi:

İzmirli farkı farkedendir,doğruyu görendir,bizim bizi aydınlatan çok güçlü bir ışığımız var...:clover:

3_ataturk_bayrak.jpg

Biz kendini bile aydınlatamayan suni ışıklarla tatmin olmuyoruz...:D

ampul.jpg

Gönderi tarihi:

Izmir'de her türlü insan yasamaktadir, demokratik protesto yerine tas ve sopalarla saldiran oldugu gibi dincisi, aydini, alkolükü, irkcisi, demokrati, fasisti,..... var.

Dün "gavur" denilenlerle bugün "fasist" denilenlerin aynilari oldugunu nereden biliyoruz?

Gönderi tarihi:

Taraf gazetesinden Rasim Ozan Kütahyali Izmir'i ve Izmir'lileri söyle tarif ediyor;

".....

........

Daha evvel kaç defa yazdım... İzmir’in psikolojisi bozuk... 12 ay boyunca evlerinde ve işyerlerinde sürekli bayrak ve Atatürk resmi asan bir şehirden bahsediyoruz... Bu bayraklar haybeye de asılmıyor... Bu bayrak ve Atatürklerin muhatabı şehrin Kürtleri ve İslâmi yaşam tarzına sahip sakinleri... Ulusalcı-faşizmin iç düşman gördüğü yurttaşlarımız... İzmir’in işlek merkezlerinde biraz gezen herkes bu sakat psikolojik ortamı hissedebilir... İşte bu saldırılardan sonra da İzmir’in en işlek ortasınıf caddesinde inadına daha da çok bayrak asılı durumdaymış... Böyle bir feci olay yaşanıyor. Bu yapılan ayıp görülmüyor, hatta bundan gurur duyuluyor...

Şu an TBMM çatısı altındaki en ırkçı-faşist milletvekilinin İzmir’den çıkması da tesadüf değil... Bir insana “Onun anneannesi Ermeni zaten” diyerek küfrettiğini zannedecek kadar zavallı bir kişi şu an İzmir’in en popüler milletvekili... Türkiye’nin barış sürecini sabote etmek için her provokasyonu yapmaya yeltenen de aynı kişi... İzmir’e “Uygar, çağdaş şehir” demeyi çok seviyoruz... Uygar bir şehirde böyle insanlık düşmanı bir faşist en sevilen milletvekili mi olur? Buna uygarlık değil, barbarlık denir...

Evet, şu an İzmir barbarlığın istilası altındadır... Entelektüel hayatı hiç olmayan, doğru düzgün yayınevi ve dergisi olmayan şehrimiz İzmir nedense tüm ırkçı, faşist, kana susamış yayın organlarının ve derneklerin başkenti durumundadır. İç savaş kışkırtıcılığı yapan yayın organları niye hep İzmir’den çıkıyor?.. Kimisi kendine “sol” diyen, kimisi İslâm-öncesi Türklüğü yücelten garip isimli dernekler ve dergiler niye bu şehirde ikamet edip, belli popülariteye ulaşabiliyor? Çünkü İzmir’in paranoyak ve hastalıklı zihinsel iklimi şu an faşizm üretiyor... Bu faşist hareketler de o iklimde hayat buluyor...

“Kürtlerden alışveriş etmeyin” diyorlar... “Kürt sorunu yoktur, Kürt istilası vardır” diyorlar... Hrant Dink suikastı için “Türkiye bir düşmanını kaybetti, hoş gidişler ola” diyorlar... İzmir’in ileri gelenleri “Bunlar marjinal gruplar” diyerek kendini kandırdı hep... CHP’nin ırkçı-faşist İzmir milletvekilinin bu kadar popüler olması nedir peki? Narlıdere’den Bostanlı’ya kadar tüm sahil şeridinde viyadüklere, tünellere, köprülere yazılmış “Bir cana, bin can isteriz”, “Dünya Türk olacak” yazıları nedir peki? Bu manyakça yazılar nasıl “Uygar İzmir”lileri rahatsız etmez?

Niçin en sert, en faşizan MHP tabanı İzmir’dedir? MHP’nin İzmir milletvekili adaylarından bir tanesi Diyarbakır Cezaevi’nde Kürt mahkûmlara canlı fare yediren, insanların kafasını ********* çukurlarına sokarak nefessiz bırakan işkenceci subayı utanmadan savunmuştu... “Diyarbakır Cezaevi’nde yapılanlar hukuka uygundur. Esat Yıldıran o cezaevinde vatan savunması yapmıştı” diyebildi İzmir’in bu faşist MHP’li avukatı... "

Gönderi tarihi:
Izmir'den ne mi istiyoruz?

Bizlere sirf Kurt oldugumuz icin tas ve sopalarla saldirmamalarini istiyoruz.

Akillarini toplamalarini ve insanca davranmalarini istiyoruz!

Orada olan saldırı Kürtlere değildi,

Dtp/Pkk Kürt Irkçısı bilince idi...

Ayrıca Taraf gazetesinin yukarıda alıntılanmıış yazısına yorum bile yapmıyorum!

Yazıda tek bir bilgi kırıntısı bile yok...

Sırf propaganda ve itham dolu...

Taraf'a yakışır sığlıkta bir yazı...

İşte biz, Taraf gibi düşünenlerin bu sığ ve ilkel zihniyetlerine karşıyız...

İzmir, Atatürk Cumhurbaşkanı iken, Atatürk'ün kurduğu partiyi,

SCF seçimlerinde, SCF'nin çok gerisinde bırakabilecek kadar cesur bir İl'dir...

Hiç boşuna uğraşmayın;

Mütareke basınından da alıntılar yapmayın...

Ben Türkiye'de bir çok il gezdim ve hemen hemen her il'den insanla da tanıştım...

"Ben İzmirliyim" dediğinizde, size ağızları açık bir şekilde hayranlıkla bakıyorlar...

İstediğiniz kadar karalamaya çalışın;

Kendinizi en özgür hissettiğiniz herhangi bir il'in, yanından bile geçemeyeceği kadar özgürlükçü ve demokrat bir il'dir İzmir...

Dtp/Pkk protestolarını da boşuna "Faşizm" olarak nitelemeye çalışmayın...

Dtp/Pkk bilmiyor mu İzmir'den böyle Irkçı ve Faşist bir partiye oy çıkmayacağını?

Bal gibi de biliyor...

Peki neden geliyor?

Nedeni şu:

Aylardır biriktirdikleri toplumsal tepkinin meyvelerini toplamak için;

Provakasyon yapmak için...

Nitekim de yaptılar...

Orada protesto edenler ne ülkücü idi

Ne de protestolar önceden planlanmışdı...

Arı kovanına çomağı sokacaksın;

Sonra da "Arı beni soktu" diye ağlayacaksın!

Kendi geri kalmışlığını ve hoş görüsüzlüğünü

İzmir'e mal etmek isteyenlere güler İzmir...

Tayyip Erdoğan gibi hoşgörüden yoksun bir Başbakan'a bile

"Ben de gavurum" pankartı açabilecek kadar cesur kadınları barındırır İzmir...

Gönderi tarihi:

"İnsan olana insan gibi davranır İzmir ve İzmir'li..."mi dememi bekliyorsunuz?

Dedim sayıverin...

.

.

.

Sonunda Izmir'deki irkci saldirilarida yuvalayip oyup Atatürk'e getirdiniz ya , pes dogrusu. Izmir'li söyleymis, yok efendim "ben Izmir'liyim deyince insanlarin agizlari hayran bir bicimde bakiyorlarmista", yok efendim Izmir'li Kürt'lere degilde "DTP/Kürt irkcilarina" karsiymista,.....

Bunu arkadaslar cagdaslik, ilericilik ve demokras adina idaa ediyorlarya artik dünyadaki tüm irkci ve fasizan eylemleri böyle nitelendirecegiz. Her irkci eylem kendine göre Izmir'dekine benzer aciklamasi ve savunmasi oluyor.

Ama önceki yorumlarda söylemistik demokrasi, hosgörü bir günbanada gerekli olacak. 1980 öncesi CHP nin konvoyuna yapilanlar nedense fasizan oluyordu. Arkadaslar nedense bu tip benzeri olaylari bilerek görmezlikten geliyorlar.

Yarin, umarim olmaz ama, benzeri insanlik disi saldiri Diyarbakir'da CHP veya MHP'ye yapilsa herhalde Izmir'li medeni ve ilerici ama Diyarbakirli barbar ve irkci olarak nitelendirileceginden adim gibi eminim.

Gönderi tarihi:

İzmiri ve İzmirlileri tarif etmek gerekirse; Türkiyenin kıyı kesiminde bulunan bu şehirde yoğunluklu olarak başka ülkelerden kaçarak Türkiyeye sığınmış,devlet tarafından kendilerine arsa,ev ve para verilmilerek zengin bir zümre haline getirilmiş,Türkiye halkının gerçeklerinden tamamen uzak,sorsanız hatayın yerini bilemeyecek kadar yaşadığı ülkeden bihaber bir halk kesiminin yaşadığı,aslında hiçbir eğitimden geçmemiş ve kendini geliştirmek için hiçbir bireysel yada toplumsal gelişim süreci yaşamamış sadece devletin resmi ideolojisini benimseyip vatan millet sakarya deyip nereye gittiğini bilmeden yürüyenlerin şehridir....

Gönderi tarihi:

İzmir bu ülkenin en güzel şehirlerinden biridir.İzmir'de yaşanan olayların tasvip edilir,alkışlanır yada siyasi malzeme olacak bir tarafı yoktur.Lütfen bu gereksiz tartışmayı bırakalım;"İzmir nedir"i tartışmak çözüm değil.Bir daha bu tür olayların yaşanamaması için herkesin çok daha duyarlı olması gerekir.Lütfen!

Gönderi tarihi:
İzmiri ve İzmirlileri tarif etmek gerekirse; Türkiyenin kıyı kesiminde bulunan bu şehirde yoğunluklu olarak başka ülkelerden kaçarak Türkiyeye sığınmış,devlet tarafından kendilerine arsa,ev ve para verilmilerek zengin bir zümre haline getirilmiş,Türkiye halkının gerçeklerinden tamamen uzak,sorsanız hatayın yerini bilemeyecek kadar yaşadığı ülkeden bihaber bir halk kesiminin yaşadığı,aslında hiçbir eğitimden geçmemiş ve kendini geliştirmek için hiçbir bireysel yada toplumsal gelişim süreci yaşamamış sadece devletin resmi ideolojisini benimseyip vatan millet sakarya deyip nereye gittiğini bilmeden yürüyenlerin şehridir....

Al bak sana Resmi İdeoloji'yi benimseyen İzmir...

İzmir’de n’oluyor?

Malum arkadaşlara oy vermiyorlar diye “gâvur” demişlerdi, şimdi de, malum arkadaşları kovaladılar filan diye “faşist” diyorlar...

*

Gâvur faşist yani!

*

E üç gün önce savaş gemisiyle gelen Amerikalı askerlere de yumurta attılar İzmir’de... Conilere yumurta atanlar da, “gâvur” ve “faşist” miydi? Yoksa “komünist” midir İzmir?

*

“Etnik gömlek” de giydiremezsin İzmir’e; 81 vilayetin, 81’inden de vatandaş yaşar orada... Bitlisli, Hakkârili, Diyarbakırlı, detaya girmeyeyim, 122 bin Mardin doğumlu yaşar mesela İzmir’de, biri benim Girit’ten savrulan anam... PKK’nın koyduğu bomba hariç, herhangi bir İzmirlinin Kürt, Alevi, Musevi, İtalyan olduğu için burnunun kanadığını görmedim.

*

Milletvekilleri desen, çoğu Egeli bile değildir; Erzurumlu, Ankaralı, Elazığlı, Bursalı, Gümüşhaneli, Mardinli, Erzincanlı, Malatyalı, Konyalı, Kayserili, İstanbullu, Diyarbakırlıdır... Büyükşehir Başkanı, Tokatlıdır.

Yani? Anlatayım...

*

Sene, 1954.

Türkiye’de genel seçimi hangi parti kazandı? Demokrat Parti... İzmir’de kim kazandı? Demokrat Parti... Var mı bir anormallik? Yok.

*

1957... Aynı.

*

1961.

Darbe oldu, Türkiye’de genel seçimi silme CHP kazandı...

İzmir’in galibi kim?

Adalet Partisi!

*

Bugün “darbeci” diye suçlanan İzmir, “darbeye karşı duran” şehirdi...

Teslim olmamıştı.

*

Sapma olmuştu...

Örtüşmemişti Türkiye’yle.

İşte buraya dikkat...

1965’in Türkiye genelindeki galibi kim? Adalet Partisi... İzmir, bir önceki seçimde ne dediyse, Türkiye’de de o oldu.

*

1969, Türkiye AP.

İzmir AP.

1973, Türkiye CHP.

İzmir CHP.

1977, Türkiye CHP.

İzmir CHP.

*

1983.

Darbe oldu, Türkiye’de genel seçimi silme ANAP kazandı... İzmir’de? Halkçı Parti!

*

Sapma olmuştu gene...

Ve, bu sapmanın İzmir için “özel bir durum”u vardı... Çünkü Turgut Özal, bir önceki seçimde İzmir’den, Milli Selamet Partisi’nden milletvekili adayı olmuştu. Türkiye, bu durumu hiç önemsemedi... İzmir ise, unutmadı, tedirgindi. Vermedi Özal’a oy... Sonradan, Özal’ın “milli görüş” çizgisinde biri olmadığı ortaya çıkınca, İzmirli rahatladı. ANAP’a da oy verdi.

*

1987, Türkiye ANAP.

İzmir’de de ANAP.

1991, Türkiye DYP.

İzmir’de de DYP.

*

1995.

Türkiye’den Refah çıktı.

İzmir’den DSP.

Sapma oldu.

Dikkat isterim...

1999, Türkiye DSP!

*

Tarih tekerrür etmiş, İzmir bir önceki seçimde ne dediyse, Türkiye’de de o olmuştu.

2002, Türkiye AKP.

İzmir’de CHP.

2007, Türkiye AKP.

İzmir’de CHP.

Duble sapma var.

*

Tarihimiz boyunca, ilk kez, bir sonraki seçimde İzmir’in dediği olmadı. Ama, olanı değil, olacağı gören İzmir, kararında ısrarlı... Şimdilik 2-2, demokrasi derbisi devam ediyor.

*

Demem o ki:

“Gâvur” sıfatı, yobazların kastettiği manada iltifattır İzmirliye, Levanten cennetidir, ırkçı değildir... Tablo yukarda, sağcı değildir, solcu değildir, darbeci değildir, hatta ahali tırsarken darbeye karşı durmuştur, çünkü, tatlı su demokratı değildir.

*

81 vilayetten toprağı İzmir’de yapıştıran “Atatürk çimentosu”dur... Ve, “Son günlerde n’oluyor orda” dersen, fiziki müdahaleyi tasvip etmek mümkün değil; ancak, her zamanki gibi “öngörü alarmı”nı çalıştırıyor, olacakları gösteriyor, “uyarıyor” İzmir.

Darbelere iyi dikkat edin...

Dikkat edin bakalım, İzmir Darbe'yi destekleyen siyasi zihniyetlere mi oynamış;

Yoksa muhalefete mi?

Resmi ideolojilere mi oynamış;

Kendi yaşam tarzına mı?

İzmir hakkındaki yorumlarınızın, Çerkezler hakkındaki yorumlarınızdan çok daha nesnel ve tarafsız olduğuna zerre kadar inanmadığım gibi;

Neden hala ciddiye alıp yanıt yazdığım konusunda kendimi oldukça ciddi sorguluyorum...

Gönderi tarihi:

Izmir'e yöneltilen bu karalama kampanyasinin perde arkasinda sakin,Yunanlinin Izmirde denize dökülmüs olmasinin kini yatmasin?Olamaz mi dersiniz.Öcalan'in sigindigi ülkelerden birisinin Yunanistan digerinin Güney Kibris olmasi tesadüfmüdür acaba.DTP haddini asarak Türkiye'de her türlü provakasyona imza atmaktadir.Izmir'de de aynisini yapmis ve Izmirli vatandastan cevabini almistir ve hatta az bile almistir.Simdi Izmirliyi fasist olarak lanse etmek görevini üstlenen TARAF ve onun bir nolu,okuyuculari tamamen sinsi bir oyunu sahnelemeye basladilar.Bu sinsi oyun sadece sinsi degil ayni zamanda da tehlikeli bir oyundur.DTP bu provakasyonlarla Türkiye'de bir ic kaos yaratma cabasi icindedir.Ayni oyunu bir süre önce Türkiye'ye gelen PKK teröristleri nedeniyle oynayip PKK bayraklari ve Öcalan posterleri ile gövde gösterisi yapip karsi cikanlarida baris sürecini baltalamaya calisanlar olarak göstermeyi denediler.

DTP veya PKK sunu iyi bilmelidir.Belki GÜneydoguda halki korkutarak kepenk kapattirabilirler,ama Türkiye'nin her tarafi Güneydogu degildir,ve öyle kolay kolayda kimse kepenk kapatmaz.Hesaplarini ona göre yapsinlar.Izmir'le oynamaktan vazgecsinler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

:lol: Ya hu yaklaşık 6 yıl dır İzmir de Oturuyorum.Kordonu,Saat kulesi,kumrusu,iklimi ve insanları ile güzel bir şehir.Kafam esiyo Deniz kenarına atıyom kapağı,canım istiyo çekiyom şarabı.Rahat bir şehir daha ne olsun.İzmir deki halkın genel derdi Türkiyenin heryanında oldugu gibi işsizlik.İnsanlar genelde ekmek derdinde.

İzmir,çok göç almış bir şehir.Dogudan batıya heryerden gelenler olmuş. Sanki Türkiyenin özeti.Pek çok Anodolu şehrinde gördüğüm mutahassıplık geneli itibari ile fazla değil.Ama yok ta değil. Dedik ya Heryerden,her görüşten insan var bu şehirde.

:lol::clover:

Gönderi tarihi:

Izmir'e yöneltilen bu karalama kampanyasinin perde arkasinda sakin,Yunanlinin Izmirde denize dökülmüs olmasinin kini yatmasin?Olamaz mi dersiniz.

Ha söyle, en sonunda gercegi bulduk. Hay sen cok yasa sayin politika. Gercektende bende iki gün önce cok saglam kaynaklardan aldigim bilgilere göre Izmir'de DTP'nin konvoyuna saldiranlar Yunanistan ajanlariymis. Amaclari denize dükülüslerinin intikamini almakmis. Sizin de böyle bir tesbit degerindeki sorunuzu okuyunca olaya 100% inaniyorum artik.

Kalemine saglik!!!

Gönderi tarihi:

:lol: Ya hu yaklaşık 6 yıl dır İzmir de Oturuyorum.Kordonu,Saat kulesi,kumrusu,iklimi ve insanları ile güzel bir şehir.Kafam esiyo Deniz kenarına atıyom kapağı,canım istiyo çekiyom şarabı.Rahat bir şehir daha ne olsun.İzmir deki halkın genel derdi Türkiyenin heryanında oldugu gibi işsizlik.İnsanlar genelde ekmek derdinde.

İzmir,çok göç almış bir şehir.Dogudan batıya heryerden gelenler olmuş. Sanki Türkiyenin özeti.Pek çok Anodolu şehrinde gördüğüm mutahassıplık geneli itibari ile fazla değil.Ama yok ta değil. Dedik ya Heryerden,her görüşten insan var bu şehirde.

Tamam da bu Izmirlilerin Kurtlere tas ve sopalarla saldirmalarina neden midir?

Bunu burada savunanlari, dogru gorenleri neden elestirmiyorsunuz bir Izmirli olarak?

Neden Izmirlileri yaptiklari bu cirkinlikten dolayi kinamiyorsunuz bir Izmirli olarak?

Gönderi tarihi:

Bunu burada savunanlari, dogru gorenleri neden elestirmiyorsunuz bir Izmirli olarak?

Neden Izmirlileri yaptiklari bu cirkinlikten dolayi kinamiyorsunuz bir Izmirli olarak?

konak meydanından geçseniz görürsünüz hasan tahsin anıtını. bilirsiniz neden can verdiğini.

cumhuriyet meydanından geçseniz görürsünüz atamın heybetli heykelini. ve bilirsiniz neyi neden işaret ettiğini.

ne zaman kordonda yürüseniz bilirsiniz o kıyılardan binlerce düşman askerinin döküldüğünü ve nedenini.

"9 eylül 1922 de gerçekten bu topraklara ait olan izmir teslim alınmıştır zaten, size mi kaldı tekrar zaptetmek?"

Saygılar

Gönderi tarihi:

konak meydanından geçseniz görürsünüz hasan tahsin anıtını. bilirsiniz neden can verdiğini.

cumhuriyet meydanından geçseniz görürsünüz atamın heybetli heykelini. ve bilirsiniz neyi neden işaret ettiğini.

ne zaman kordonda yürüseniz bilirsiniz o kıyılardan binlerce düşman askerinin döküldüğünü ve nedenini.

"9 eylül 1922 de gerçekten bu topraklara ait olan izmir teslim alınmıştır zaten, size mi kaldı tekrar zaptetmek?"

Bundan ne anlayacagiz simdi? Konu gele gele Izmir'in nasil kurtulduguna dayandi. Ve sanki Izmir'i tekrar kurtarmak isteyen varda, zaptetmek kimseye düsmüyormus.

Görüyoruz Izmir'de "cagdasca ve demokratik bir özveriyle yapilan tasli sopali" protestolara nasil baktigimizi.

Gönderi tarihi:

Yaklaşık 6 yıl dır İzmir de Oturuyorum.

Kordonu,Saat kulesi,kumrusu,iklimi ve insanları ile güzel bir şehir.

Kafam esiyo deniz kenarına atıyom kapağı, canım istiyo çekiyom şarabı.

Rahat bir şehir daha ne olsun.

İzmir deki halkın genel derdi Türkiyenin heryanında oldugu gibi işsizlik. İnsanlar genelde ekmek derdinde.

İzmir,çok göç almış bir şehir.Dogudan batıya her yerden gelenler olmuş.

Sanki Türkiyenin özeti.Pek çok Anodolu şehrinde gördüğüm mutahassıplık geneli itibari ile fazla değil.

Ama yok ta değil.

Dedik ya Heryerden,her görüşten insan var bu şehirde.

Sana hiçbirşey söylemek istemiyorum dostum;

'alkanaga' ın yazdıklarında ne anlatmak istediğini kavrayıp bu çıkarımda mı bulundun?

Kutluyorum seni 'Diyarbakirli' kardeşim...

Algılamaların ve çıkarımların buysa eğer senden iletimin altındaki imzayı okumanı ve lütfen alınmamanı rica ediyorum...

Neden rica ediyorum?

Çünkü; anlaşıldığı kadarıyla "senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek"...

Bunun tartışma dilindeki tercümesi "senin niyetin görüş belirtmek değil provoke etmek"

Egeden sevgiler yolluyorum sana...:)

Gönderi tarihi:

Sana hiçbirşey söylemek istemiyorum dostum;

'alkanaga' ın yazdıklarında ne anlatmak istediğini kavrayıp bu çıkarımda mı bulundun?

Kutluyorum seni 'Diyarbakirli' kardeşim...

Algılamaların ve çıkarımların buysa eğer senden iletimin altındaki imzayı okumanı ve lütfen alınmamanı rica ediyorum...

Neden rica ediyorum?

Çünkü; anlaşıldığı kadarıyla "senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek"...

Bunun tartışma dilindeki tercümesi "senin niyetin görüş belirtmek değil provoke etmek"

Egeden sevgiler yolluyorum sana...smile.gif

Hayir oyle demeyin...

Kendinizi benim yerime sokun bir kere! Burada Kurt olarak resmen bu olaylari savunanlari ve hatta UYGUN gorenlere kizmazmiydiniz siz Kurt olsaydiniz? Durustce bir cevap verin bu soruma!

Ve kusurumuza da bakmayin, bizlerin PROVOKASYON gibi bir luksleri de yok.

Anlatabiliyormuyum?

Ama siz yine tavrinizi yanlis tarafa koydunuz! Alistigimiz seyler bunlar...

Sonumuz hayrola!

Diyarbakirli...

Gönderi tarihi:

Hayir oyle demeyin...

Kendinizi benim yerime sokun bir kere! Burada Kurt olarak resmen bu olaylari savunanlari ve hatta UYGUN gorenlere kizmazmiydiniz siz Kurt olsaydiniz? Durustce bir cevap verin bu soruma!

Ve kusurumuza da bakmayin, bizlerin PROVOKASYON gibi bir luksleri de yok.Anlatabiliyormuyum?

Ama siz yine tavrinizi yanlis tarafa koydunuz! Alistigimiz seyler bunlar...

Sonumuz hayrola!

Yapma böyle değerli dostum; Bir insan ve yurttaşım olarak seni önemsediğimi bilmeni isterim...

Seni dışladığımı ve öteki olarak gördüğümü ve taraf olduğu düşünmen beni üzdü...

'alkanaga'nın anlatmak istediği, "ülkenin her anlamda var olan zor koşulları altında herkesin ortak derdinin öncelikle geçim sıkıntısı olduğunu" vurgulamasına karşın, yukarıda da dile getirdiğin gibi içsel sıkıntılarının algılamanı farklılaştırdığını anlatmak istedim...

Bak sevgili dostum insanları farklılıklarıyla ayrıştırarak ortak değerlerini göz ardı etmelerini sağlamak her zaman elitlere, bir sömürene ve onların fırsatçı yandaşlarına yaramıştır insanlık tarihi boyunca...

İçinde yaşadığımız süreçte yapılmak istenen de bu...

Bence öncelikle " Ezen-ezilen, yoksayan-sayılan, öteki olduğumuza" dair söylemlerle bizleri ajite eden yanı başımızdaki insanların bilinçli yada bilinçsiz ne yapmaya çalıştıklarını analamaya çalışmakla başlamalıyız işe...

Birde kendi gerçekçi değerlendirmelerimizi yapabilmek için...

Bizlere "Bak bunlar ötekiler, seni ezenler, yok sayanlar" diyenlerin, bizler adına düşünmelerine ve sonuçlarını da kendileri değerlendirip bizler adına kararlar vermelerine izin vermememiz gerekiyor. Onların öteki diye gösterdikleri insanların büyük çoğunluğuna bakmalıyız gerçekten de bu yaklaşım ve davranışlar içindeler mi diye...

Sanma ki sana yaşam hakkını tanımayanlar bana yaşam hakkımı tanıyorlar. Bizleri iliklerimize kadar sömüren aynı güç "Bana seni hain öteki, sana da beni haksızlıkları savunan öteki " olarak kabul ettirmeye çalışıyor...

Bu karmaşanın içinde göremediğimiz ve farkedemediğimiz gerçek ise, aynı insani değerlere muhtaç “Sen ve Ben” elele insan onuruna yakışan doğal haklarımız için birlikte mücadele edip haklarımızı kazanabileceken, "Ayrışıp, Çatışıp" bizi bu sinsi oyunla oynatanların ekmeklerine yağ sürüyoruz ...

“Sen bensin be sevgili kardeşim ben de sen” nasıl olur da bir insan kendine, öz benliğine, yaşamına ve geleceğine zarar verir..

Veriyor ama öyle değil mi?

Ayrışırsak, aynaya bakıp gördüklerimizi kavrayamazsak bu oyun böyle oynanmaya devam edecek...

Ama gerçekleri kavrayıp ne yapmamız gerektiğini anlamak için öncelikle "Senin ben, benim de sen olduğumuzu",

İnsani değerlerimizin vazgeçilemez önceliğimiz olduğunu kavramamız gerekiyor..

O nedenle insan olmamız ve dünya yurttaşı olmamız şu yada bu ana babadan doğmanın çok daha önünde...

İstediğin gibi dürüstçe ve ayrıca tüm içtenliğimle bu yazdıklarıma karşın hala yanlış tarafta olduğumu düşünüyor musun?

Eğer öyleyse dediğin gibi sonumuz gerçekten de "Hayrola"...

Sevgilerimle...smile.gif

*tna

Gönderi tarihi:

:lol: Ya hu yaklaşık 6 yıl dır İzmir de Oturuyorum.Kordonu,Saat kulesi,kumrusu,iklimi ve insanları ile güzel bir şehir.Kafam esiyo Deniz kenarına atıyom kapağı,canım istiyo çekiyom şarabı.Rahat bir şehir daha ne olsun.İzmir deki halkın genel derdi Türkiyenin heryanında oldugu gibi işsizlik.İnsanlar genelde ekmek derdinde. İzmir,çok göç almış bir şehir.Dogudan batıya heryerden gelenler olmuş. Sanki Türkiyenin özeti.Pek çok Anodolu şehrinde gördüğüm mutahassıplık geneli itibari ile fazla değil.Ama yok ta değil. Dedik ya Heryerden,her görüşten insan var bu şehirde.

Evet bende yaşanan faşizan atmosferin İzmirle bağdaşmasını doğru bulmuyorum..

Sorun işte tamda burada..

Ekmek verilmeyen ellere bayrak tutuşturulması..

Vatan-millet narkozunun açlık kokusunu bastırması..

İlginç olan; taş atanda taş yiyen de gariban..

Ancak faşizm gazı atmosferimizi delmiş çoktan...

En ala gaz maskesi nafile...

Bu gazı solumayanı dövüyorlar bu ülkede...!!

Gönderi tarihi:

Yapma böyle değerli dostum; Bir insan ve yurttaşım olarak seni önemsediğimi bilmeni isterim...

Seni dışladığımı ve öteki olarak gördüğümü ve taraf olduğu düşünmen beni üzdü...

.

.

.

Sevgilerimle...smile.gif

*tna

Ben zaten Alkanaga'nin soylediklerine tepki gostermiyordum. Sadece ona sitem ediyordum. Zaten dedikleri temiz seyler. Elestirilecek bir yani yok. Sadece sitem ettik cunku bir Kurt olarak zoruma gidiyor buraya atilan bagnaz yorumlar. Size Kurt oldugunuz icin tasla sopayla saldirsaydilar ne yapardiniz? Sadece bizlerin yerine sokun kendinizi.

Yani size de sitem ediyorum. Bizler soylemeden sizlerin bu gibi seylere karsi tavir koymaniz guzel olurdu. Ben zaten kardeslikten ya da dostluktan filan bahsetmenin bile yanlis oldugunu dusunuyorum Turk ve Kurt halklari hakkinda konustugumuzda. CUnku ondan da ote AYNI insanlariz. Yani sizleri kendi insanim olarak goruyorum. Ama bir suru Turk bunu idrak edemiyor ve bizleri OTEKI olarak goruyor. Buradaki yorumlara bir goz atin ve kendinizi benim yerime sokun. Bir Kurdun yerine sokun.

Bakin gecen NY'de metroda uc Turk genci gordum ve Turkce konustuklarina sahit oldum . Sevindim ve konusamaya basladim, hani kendi insanimiz ya ondan! Muhabet iyi iyi surerken kim nereden sorusuna gelindi. Ucu de Istanbulluymus. Sira bana geldi ve "Ben Diyarbakirliyim" dedigimde sesleri sedalari kesildi ve sohbette bitiverdi. Halbuki ben onlara kendi insanim gozuyle yanasmistim. Zoruma gidiyor boyle seyler. Ayip oluyor bizlere. Oyle bolunmusuz ki icimizde, oyle otekilestirilmisiz ki, artik cekinir olmusuz birbirimizde.

Yani sitem ediyoruz anlayacagin...

Gönderi tarihi:

.

.

.

Sevgilerimle...smile.gif

*tna

Ama dediklerinize de katilmiyor degilim. Tesekkurler paylasiminiz icin!

Gönderi tarihi:

Izmir sadece güzel ve sirin bir ilimiz degildir ayni zamanda KAHRAMANDIR IZMIR. Izmir'e dil uzatanlarin sorunu Türkiye'nin üniter yapisidir.Kurtulus savasi Izmir'de noktalandi,Iste Izmir'e saldirilarin altinda yatan neden de budur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Izmir sadece güzel ve sirin bir ilimiz degildir ayni zamanda KAHRAMANDIR IZMIR. Izmir'e dil uzatanlarin sorunu Türkiye'nin üniter yapisidir.Kurtulus savasi Izmir'de noktalandi,Iste Izmir'e saldirilarin altinda yatan neden de budur.

saygilarla

Izmir'e dil uzatan yok, Izmir bir sehir ve kendi basina hic bir eylemde bulunamaz. Söylenenler Izmir'de yananlara ve bunu yasatanlarin ise "Kahramadir Izmir" ile yakindan uzaktan alakalari yok. Bayagi duygusal yaklassmissiniz olaya. Izmir'e kimse saldirmiyor Izmir sehrinde saldiriya ugtayanlar var. Olay bu kadar carpitilir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.