Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Ve yağmur hep bir yerlerde vardır Berrak bir sudur bozkırda temmuz Sabah kar dişli çingene Gülüşü güneş güneş Kısır kıraçların bağrında yıkık Boz suskunluklarda bozkır köyleri Memeleri kuru Boynu bükük Körüklü çizme nalçalarıyla Ezilmiş özlemlerinin külü Burulur burgaç burgaç bakışlarında Serin serin yellerden bir haber bekler Kaşlarına inen sırma kakülü Bin yıllık korkular üşüşmüş düşlerine Yalaz yalaz umudunun kanadı Sevdaları sel baskını alaz alaz... Ded ki O çok uzak denizlere varsak Orada gemilerimiz olsa Sustu hiç deniz görmemiş gözleriyle Bir an.. bin yılmış gibi sarsak Dedi Nerede olursak olsak Yüreğimizin demiri Zehirli acıların örsünde narlanmış bizim Zincirimiz yangınlara bağlanmış bir yol Çileden çileye köprüler kursak Gene de çok uzak denizlere varsak Nice acılar var ki Nice insanı çökerten Yürek kızartan- gönül karartan Çok gülüp geçmişiz onlara Direnmek kimliğimizdir Tarihimiz acının da tarihi Sevda bitmeyen yenilgimizdir Ded ki Suyun hiç varmadığı çöller var Bir yanda gazel dökümü Bir yanda çiçek sağanağı Bakma dudaklarımızın çöl olduğuna Gün doğmadan neler doğar Hem yağmur Bir yerlerde hep yağar Adnan Durmaz Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Beni Sevmeni İstiyorum Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlama,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa! Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Cemal Safi Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Gönül Gurbet Ele Çıkma Gönül gurbet ele çıkma Ya gelinir ya gelinmez Her dilbere meyil verme Ya sevilir ya sevilmez Yöğrüktür bizim atımız Yardan atlattı zatımız Gurbet ilde kıymatımız Ya bilinir ya bilinmez Bahçemizde nar ağacı Kimi tatlı kimi acı Gönüldeki dert ilacı Ya bulunur ya bulunmaz Deryalarda olur bahri Doldur ver içem zehri Sunam gurbet elin kahrı Ya çekilir ya çekilmez Emrah der ki düştüm dile Bülbül figan eder güle Güzel sevmek bir sarp kale Ya alınır ya alınmaz Erzurumlu Emrah Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2006 Teğet Herkes kırılamaz; bazen ipince bir dal olmak gerekir kırılmak için: Ama dünya kütüklerin… Ağlayamaz herkes; ağlayabilecek kadar büyümek gerekir: Dünya ise küçüklerin… Sevemez herkes; bir orman olmak gerekir sevmek için: Bak ki dünya çöllerin… Ve vâkur bir damla olmak dalga için. Katılmak okyanusa aşk için, isyan için! Yılmaz Odabaşı Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 4 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2006 ben de şiir yazmak isterdim ama böyle yeteneklerim yok üzgünüm sadece yazdıklarınızı okuyorum hepsi de ayrı güzeller ellerinize sağlık Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 4 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2006 Unutamadığım Açardın, Yalnızlığımda Mavi ve yeşil, Açardın. Tavşan kanı, kınalı - berrak. Yenerdim acıları, kahpelikleri... Gitmek, Gözlerinde gitmek sürgüne. Yatmak, Gözlerinde yatmak zindanı Gözlerin hani? 'To be or not to be' değil. 'Cogito ergo sum' hiç değil... Asıl iş, anlamak kaçınılmaz'ı, Durdurulmaz çığı Sonsuz akımı. İçmek, Gözlerinde içmek ayışığını. Varmak, Gözlerinde varmak can tılsımına. Gözlerin hani? Canımın gizlisinde bir can idin ki Kan değil sevdamız akardı geceye, Sıktıkça cellad, Kemendi... Duymak, Gözlerinde duymak üç - ağaçları Susmak, Gözlerinde susmak, Ustura gibi... Gözlerin hani? Ahmed Arif Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Dinle özlenen… Bir yürek sıkımıdır seni özlemek; Boğazımda bir yumrudur, yutkunamadığım, Özgürlüğün sona ermesidir taş bir hücrede... İki damla gözyaşıdır, boş kalmış avuçlarıma akan; Düşlemektir seni; mekânsız, sınırsızca... Nefes diye seni çekmektir, içime... Zamansız ölüm gibidir seni özlemek; Azrail’in sunduğu beyaz elbisede... Toprağın ağır kokusudur, gidilen sonsuzlukta... Bir yudum sudur sana kavuşmak; İçim yanarken yudumladığım çağlayan... Çölde serabımdır sana kavuşmak, hayallerde kalan... Üşüyen yüreğimi ısıtmaktır, kollarında, Göğsüne başını koyup koklamaktır doyasıya, Sıcak teninde erimektir, yok olmaktır ölesiye... Solmuş rüyalarımın renklenmesidir, Gökkuşağının ötesine geçmektir, uçarak... Gözlerinin gülümseyen rengine boyanmaktır Sana kavuşmak… Sonsuza denk… Rengarenk… Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Bir Gün Baksam Ki Gelmişsin Bir gün baksam ki gelmişsin.. Bir güvercin gibi yorgun uzaklardan yar. Gözlerinde bir bitmez,bir tükenmez güzellik Saçlarında ilkbahar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Gülüşünde taze serin bir rüzgar Ellerin yine eskisi kadar güzel Çiçek açmış dokunduğun bütün kapılar.. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Hasretin içimde sonsuzluk kadar. Şaşırmış kalmışım birdenbire çaresiz. Dökülmüş yüreğime gökyüzünden yıldızlar. Bir gün baksam ki gelmişsin.. Ne yüzünde bir gölge,ne dilinde sitem var. Tozlu pabuçlarını gözlerime sürmüşüm Benim olmuş dünyalar. . . Yavuz Bülent Bakiler Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Sen Ve Ben herkes dört gözle tatili beklerdi bense okulların açılmasını çünki seni görmek vardı koridorlarda ve bana güleceğin günü beklemek. ben okul bahçesindeki ağaca,başharflerimizi sen gönlüme sevdanın adını yazmıştın ben sırama isimlerimizi sen kalbime ilk aşkı yazmıştın. senden sonra sana yazdıgım şiirlerden haberin bile yok ve yağmur yüzüme vuruyor ve soğuk. okuldan sonra herdolma kalem,her lacivert kravat her beyaz gömlek ve yakalık ve her 12 aralık sen gelirsin aklıma çocukluk işte,belkide ilk AŞK belkide ilk delilik. seversin demiştin ya hani bundan sonrada inanki okadar kimseyi sevemedim ve o iki kelimeyi senden sonra kimseye ama kimseye söyleyemedim. belki hiç olmadın benim için belkide azdın ama olsun ben hep sana şiirler yazdım. ceketimi ve kravatımı saklıyorum hala birinin üzerinde tebeşir birinin üzerinde ayran lekesi ve SENİ SEVİYORUM HALA elmayıda, havayıda, suyuda ve bilmeni istemiyorum hala sana şiirler yazdığımı ve bilmeni istemiyorum bütün bunları çünki herşey böyleyken güzel en dokunulmamış,en yaşanmamış ve ne tadılmamış haliyle. bir sahilde elele dolaşılmamış ve bir kafede çay içilmemiş haliyle herşey böyleyken güzel belkide ama sen gönlüme sevadanın adını yazmıştın ben aşkına tutulmuş bir deli candım sen gönlüme sevdanın adını yazdın ben aşkına tutulmuş seni ararım. SENİ SEVİYORUM... Uğur Arslan Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2006 Karşılıksız Sevmektir Aşk Bazen ne söylersen söyle kelimeler yetmez anlaşmaya. Bütün mesele karşılıksız sevmekten geçer aslında. Görmediğin ama tüm kalbinle İnandığın Allah gibi mesela Karşılıksız sevmektir aşk Kelimeler yanıltmak için kullanılıyor olsa da Aşk acı vermemeli yaratanın adaletine inanana Madem aşk mutlulukla bir anılıyor bu hayatta Her sevgi arayışlarında sevgiye inanmalı insan Yaratanın yarattığı bazı kullar acımasız olsa da….. Serkan Turna Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 6 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2006 Usul Usul Özlem rıhtımında gün akşam oldu Sarıl küreklere gel usul usul Güzelim leylâklar saçını yoldu Dağıt hüzünleri gül usul usul Odalar şenlensin ayak sesinle Aynı saksılarda büyü benimle Mutluluğa dönük şarkını söyle Kopsun sevincinden tel usul usul Yağmur ol göklerden yağ ellerime Ayışığı gibi vur yollarıma Nazlı kuşlar gibi kon dallarıma Sevda sepetime dol usul usul Katmer katmer açıl gönül bahçemde Bir ipek çevre ol fakir bohçamda Mecnun'um Leylâ'sın dertli bahçemde Kapımı yeniden çal usul usul İlhan Geçer Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 DAĞ RÜZGARI Kaderde senden ayrı düşmekte varmış Doğrusu bunu hiç düşünmemiştim... Seni tanımadan Hele seni böyle deli divane sevmeden Yalnızlık güzeldir diyordum Al başını, kaç bu şehirden Ufukta bir çizgi gibi gördüğün dağlara Rüzgarın iyot kokularını taşıdığı denizlere git Git gidebildiğin yere git diyordum Oysa ki, senden kaçılmazmış Yokluğuna bir gün bile dayanılmazmış. Bilmiyordum. Yine de dayanmağa çalışıyorum işte Bir kır çiçeği koparıyorum gözlerine benzeyen Geçen bulutlara sesleniyorum ellerin diye Rüzgar güzel bir koku getirmişse Saçlarını okşayıp gelmiştir diyerek avunuyorum Yaşamak seninle bir başka zamanı Bir başka zamanda seni yaşamak Her şeyden önce sen Elbette sen Mutlaka sen İster uzaklarda ol İster yanı başımda dur Sen ol yeter ki bu zaman içinde Ben olmasam da olur Seni bir yumağa sarıyorum yıllardır Bitmiyorsun Çaresizliğim gün gibi aşikar Su olup çeşmelerden akan güzelliğin İnceliğin ışık yüzüme vuran Sen güneş kadar sıcak Tabiat kadar gerçek Sen bahçelerde çiçekler açtıran Sudan, havadan, güneşten yüce varlık Sen, o tek sevgi içimde Sen görebildiğim tek aydınlık Bir nefeste benim için al Havasızlıktan öldürme beni Bulutlara, yıldızlara benim için de bak Susadım diyorsam Bir yudum su içmelisin Ben yorulduysam sen uyumalısın Ellerim sevilmek istiyor Saçlarım okşanmak istiyor Dudaklarım öpülmek istiyor Anlamalısın. Ağaçların yeşili kalmadı Gökyüzünün mavisi yok Bu dağlar o dağlar değil Rüzgarında kekik kokusu yok Kim bu çaresiz adam Bu kan çanağı gözler kimin Kaç gecedir uykusu yok Gündüzü yok Gecesi yok Yok Yok Anladım Sensiz yaşanmaz bu dünyada İmkanı yok... Ümit Yaşar Oğuzcan Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Gecenin en siyahında Umudun bittiği yerdeyim Köşeyi dönsem ölüm Düz gitsem hayat Gölgeler içindeyim Sen imkansızsın Sensizlik imkansız Aşk imkansız Çemberin en dışında En çıkmaz sokaktayım Çığlık atsam sessiz Sussam yine çaresiz Gölgeler içindeyim Sen imkansızsın Sensizlik imkansız Aşk imkansız Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Seni Özlemek seni özlemek gül dalında şarkı söylemektir bülbüle seni özlemek dur demektir çöl ortasında yağmura seni özlemek illa ki sevmektir sevmek bu adı hasret çekmektir Oğuzkan Bölükbaşı Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Gelmedin Gelmedin son hayal de yanıp yanıp kül oldu bu deruni kavgada kırılan gönül oldu şimdi menziller elem,yürek duman,sine çak devleri mahkum eden hayatım şimdi helak gelmedin yıldırımlar düştü hülyalarıma nasıl kıydın be zalim masum rüyalarıma sana doğru her adım neden hep ölüm sunar seni her andığımda renk solar,desen yanar hangi rüzgar sabırla böyle koşar ardından hangi el nakış nakış gergef dokur ardından susarsam anlatır mı seni göklere tarih bensiz olur mu sabah güler mi kara talih gelmedin koptu zincir parçalandı anılar sardı bütün ruhumu tükenmeyen ağrılar kalbimin pembe köşkü harab oldu gelmedin bahçesinde açan gül turab oldu gelmedin bil ki kıyamet kopsa bu ateş sönmeyecek heyhat!şair mehtaba bir daha dönmeyecek . Nurullah Genç Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Beklerken Sevdiğimin kulaklarımda sesi Bembeyaz bir gül demeti Kim bilir kaç yüzyılın gülşeninden Duvar gibi kalınlaşırken bekleyişler Birden bütün katılığın dağılması Ve sesini duyuşum bir yerlerden Kim bilir kaç yüzyılın gülşeninden Ağır bir duyguyla birarada Onsuz da olunur gibi gelirken bana Gittikçe basan sis artan duman Ve kilitlenmesi zaman zaman İçimde bir ağırlığın aşk adına Nasılsın nereden çıktın Gerçekten bana mı geldin Sen miydin o olmasa da olur gibi görünen Şimdi yosun gözlerin gözlerimde Binbir türlü rüzgarla rüzgarlanır Kim bilir kaç dünyanın denizinden. Afşar Timuçin Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Acardin Yalnizligimda Mavi ve yesil Acardin Tavsan kani kinali - berrak Yenerdim acilari, kahpelikleri... Gitmek, Gozlerinde gitmek surgune. Yatmak, Gozlerinde yatmak zindani Gozlerin hani? *To be or not to be* degil *cogito ergo sum* hic degil... Asil is, anlamak kacinilmaz'i Durdurulmaz cigi Sonsuz akimi. Icmek Gozlerinde icmek ayisigin Varmak, Gozlerinde varmak can tilsimina. Gozlerin hani? Canimin gizlisinde bir can idin ki Kan degil sevdamiz akardi geceye, Sikdikca cellad, Kemendi... Duymak Gozlerinde duymak uc - agaclari Susmak, Gozlerinde susmak, Ustura gibi... Gozlerin hani? AHMED ARIF Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Sevmekte yürek ister Sevmekte yürek ister yüreksiz sevemezsin Sevmek ruhun gıdası sevemem diyemezsin Dünya yalan sen fani görmeden bilemezsin Çok cefalar çekmeden vuslata eremezsin Tanyeri ağarırken Güneş ufuktan doğar Kocamış yaşlı kurdu uyuz köpekler boğar Herkes ağa olursa ineği kimler sağar İnsan sabır küpüdür gün doğmadan kim doğar Evrenin tek hakimi Yüce Rabbim Allah var Gönül gözü kör ise ahu göz neye yarar Hoşgörüyü bilenler kimseye vermez zarar Çoğu kâr gören insan azda kılmalı karar. Mustafa Alpaydın Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Sığınak Sözün yine hep aşktan yanaysa sevgilim sen sakla bir kaçağı belki yorgun ve yaralıdır hâlâ ölüm basmıştır son sığınağı Sus ve sadece dinle sessizliği perdeleri çek ışıkları söndür bir selam bir haber gönderir belki sesleri hiç duyulmayan dostlar Bir cigara sar bitlis tütününden bir çay demle sonra, anısı kalsın bekle başında onun sabahadek Belki benim sana böyle sığınan yapayalnız ve öylesine yorgun kimliği duvarlarda kalan bir kaçak Ahmet Telli Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 SeVgIn YaLaNmIs Bitanem bu siirim sana sakin seviyorum deme bana inanmiyorum artik senin yalan askina birak beni, bu kadar aci yeter bana hergün hasretinle yanarken senin icin gözyasi dökerken sen baskasiyla gezerken iste o an öldüm ben Gercekten cok sevmistim seni sen beni hic sevmemissin belli senden istemistim sadece kücük bi sevgi onu da cok gördün birgün pisman olacaksin sana verdigim sevgiyi kimsede bulamicaksin bilki cok gec kalacaksin utancindan yüzüme bile bakamiyacaksin sana son sözüm: sözlerin gibi kendinde yalansin belki arkadamdan gülersin tabi o an yanliz kalacagini bilemessin ama benim cektigimi sende elbet cekeceksin Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2006 Bir Tutkunun Türküsü Neden onu görünce Karışıyor ellerin birbirine Onu görünce neden Kendini bırakıp gidiyorsun giderken Bırakıp gidiyorsun ve sende Sevinç gibi bir acı koyuluyor Öyle durup kalıyorsun gecende Onu görünce sende neden Bin tohum ekiliyor birdenbire Birdenbire nice ürün kaldırılıyor Onu görünce neden hızlanıyor Suların akışı kendi kendine O gidince neden başka birisin Adın başka, susuşun başka, sesin başka O gidince hiç kimse değilsin Tükenmiş bir rüzgârsın ağaçta Afşar Timuçin Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 İyi günde gelmedin Kötü günde hiç gelme Seviyorken gelmedin Sevilmeden hiç gelme Gülüyorken gelmedin Ağlıyorken hiç gelme Gündüzüme gelmedin Gecelerime hiç gelme Yanıyorken gelmedin Söndüğümde hiç gelme Ben sen iken gelmedin Ben ben iken hiç gelme Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mart , 2006 Boşuna Sen yoksun... Boşuna yağıyor yağmur... Birlikte ıslanmayacağız ki..... Boşuna bu nehir... Çırpınıp pırpırlanması..... Kıyısında oturup göremeyeceğiz ki... Uzar uzar gider.. Boşuna yorulur yollar.. Birlikte yürüyemiyeceğizki.. Özlemlerde ayrılıklar da boşuna Öyle uzaklardayız.. Birlikte ağlayamayacağız ki Seviyorum seni boşuna.. Boşuna yaşıyorum Yaşamı Bölüşemiyeceğiz ki ... Aziz Nesin Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 13 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mart , 2006 Dalgalar nasil taslara carpip özür dilemiyorsa, nasil günes batarken ve dogarken dogadan izin almiyorsa bende seni senden izinsiz SEVIYORUM ve ÖZÜR DILEMIYORUM... Ismini günese yazdim her safakta dogsun diye yüregini yüregime yazdim canin yandigi zaman benimde yansin diye adini CANIM koydum sen ölünce bende öleyim diye! Kimi zaman uzaklarda duran sevginin kimi zaman gece uykularin adidir hasret sen yildizlarin getirdigi özlem degil ölümün bile silemeyecegi bir tutkusun... Sen cölde yagan yagmur kadar degerli dalinda acmis cicek kadar güzel kaybedilmeyecek kadar vazgecilmez kaybedilince bulunmayacak kadar ÖZELSIN bende... Gökyüzü yerle birlesip gözyaslarim yagmur oldugunda esen bir rüzgar bedenimi dondurdugunda kalbimi sicak tutan tek bir sey var o da senin VARLIGINDIR... Unutmayi kumlara yazdim deniz alip götürsün diye Ayriligi bulutlara yazdim yagmur yagsin yok olsun diye Seni kalbime yazdim ne olursa olsun silinmesin diye... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Uçurum Senin çaban, Ekmek parası. Ben, Sevda budalası. Birisi karın doyurur. Öteki, Yakar kavurur. Sen, Doymaya, Ben, Yanmaya talibim. Celal Odabaş Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.