Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2009-29 Mart Yerel Seçimleri

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Umudu yitirme, AKP bu ekonomik performansını sergilemeye devam etsin yeter, çünkü oyları yüzde 7 düştü neticede.

Bir dahaki secimlerde iktidarda olanlar cogalacak yapmis oldugu acilimlar kendini gösteriyor performanslari muazam...

Gönderi tarihi:
Bir dahaki secimlerde iktidarda olanlar cogalacak yapmis oldugu acilimlar kendini gösteriyor performanslari muazam...

İyi de sayın Efendi Türkler seçim sonuçları kısmen gösteriyor ki ; o açılımlar hedef aldığı kitle tarafından pek kaale alınmamış. Beyazeşya , tv vs.açılımları ters tepmiş yapıldığı yörelerde.

Gönderi tarihi:
İyi de sayın Efendi Türkler seçim sonuçları kısmen gösteriyor ki ; o açılımlar hedef aldığı kitle tarafından pek kaale alınmamış. Beyazeşya , tv vs.açılımları ters tepmiş yapıldığı yörelerde.

AKP´nin kürt acilimlari demek ki ise yaramamis. :)

Gönderi tarihi:

2.

YSK'nın sistemi çöktü !

CHP ve MHP yönetimi YSK'ya ateş püskürüyor. Bir çok bölgede YSK'nın veri giriş sistemi çöktü.

Yüksek Seçim Kurulu'nun veri giriş sistemleri çöktü. Seçim kurallarının önünde büyük izdihamlar yaşanıyor.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu,

İstanbul İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında YSK'nın sisteminin çöktüğünü doğruladı.

Kılıçdaroğlu, yurtdaşlarımızın iradesinin sandığa yansımasını istiyoruz, bu konuda ciddi endişelerimiz var dedi.

Bir gazetecininin huzur evlerinde yaşanan sıkıntıları sorması üzerine ayrı haberin kendilerine de geldiğini söyleyerek

"Evet gelen haber doğrudur.

AK Parti'ye oy vermeyeceğini söyleyen bazı yurtdaşlarımız, sandıklara götürülmemiştir.

Onlarda kendi aralarında tutanak tutmuşlar ve bunlar ilgili makamlara iletilmiştir" dedi.

Bu arada Ankara Çankaya ve İstanbul Fatih'te oy sayımları sırasında elektrikler gitti.

Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı

Gönderi tarihi:
Baykal go home kısaca. Ama oy oranımız arttı başarılıyız sözlerini duymamız da yakın tabi.

Sayin Domuzbağı zannediyorum Baykal go home hakketmiyor..

Akilli dürüst bir liderdir

go home hak edenler, ABD ordan hicazet alanlardir.. CHP ki ABD nin yolunu bilmiyen tek partidir..

inaniyorum baykal in yerine birakacak bir lider geldiginde parti bu görevini yerine getirecektir. ciddi liderlerden her ülke sonuna kadar faydalanir.. onlarin emekliye ayrilma lüxs leri yoktur..

Gönderi tarihi:

akparti butun turkiyeyi kucaklıyormus :)))

sanırım trakya ve ege bölgesi, akdeniz bölgesi ve karadenizin bazı sehirleri bu kucaklamadan pek hoşlanmamış...

düşman işgalinden kurtuluş yıldönümlerine 29 martıda eklememiz gerekecek sanırım bundan sonraki yıldönümlerine:p

Gönderi tarihi:
akparti butun turkiyeyi kucaklıyormus :)))

sanırım trakya ve ege bölgesi, akdeniz bölgesi ve karadenizin bazı sehirleri bu kucaklamadan pek hoşlanmamış...

düşman işgalinden kurtuluş yıldönümlerine 29 martıda eklememiz gerekecek sanırım bundan sonraki yıldönümlerine:p

Hamdolsun benim bulunduğum ilçeyiaz farkla da olsa kucakladı. :angry:

Gönderi tarihi:

Karayalçın: Ankara'yı aldık !

Ankara'da elektirikler gitti, Karayalçın bunun kendi oylarını etkilediğini söyledi. Karayalçın Ankara'yı alacağından emin!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalcçn, CHP Genel

Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

İşte basın toplantısındaki o iddialı sözler;

Çankaya'nın büyük bir bölümünde elektirikler kesilmiştir. Arkadaşlarımız genel duruma göre o bölgelerde

durumu izlemeye almışlardır. Ben bunları açıklamakla yetinmek istiyordum ancak.

Bana iletiyen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ankara'da 803 sandık sonuçu bana verilmiştir.

Bu sonuçlarda Çankaya'ya ve Yenimahalle'de yoktur.

Bu bölgedeki sonuçlarda eklendiğinde konuşmamın başında da

ifade ettiğim gibi bizim bu seçimleri iki puanlık bir farkla önde bitireceğimi göstermektedir.

bu elektriklerin kesilmesi tesadüfse kötü bir tesadüftür.

Gönderi tarihi:

go home hak edenler, ABD ordan hicazet alanlardir.. CHP ki ABD nin yolunu bilmiyen tek partidir..

inaniyorum baykal in yerine birakacak bir lider geldiginde parti bu görevini yerine getirecektir. ciddi liderlerden her ülke sonuna kadar faydalanir.. onlarin emekliye ayrilma lüxs leri yoktur..

Baykalın dürüstlüğünü yargılamıyorum ben. Fakat Türk halkının seçimlerde verdiği tepkilere bakarak bu yorumu yapıyorum. Buradaki havayı soluyor olsaydınız demek istediğimi daha iyi anlardınız. Eceviti düşünün, dürüstlükle bütünleşmiş bir görüntü verirdi. Ama bunla beraber halk çocuğu olması onu yıllara taşıdı. Baykal ne yazık ki halktan biri görüntüsü vermiyor. Oy veren sıradan halkın en önem verdiği özellik, liderin canayakınlığı, kendine hitap edip etmesi. Baykal ne kadar değerli olursa olsun, halk alışamadı ve kendinden birinden çok, elit tabakaya ait biri gibi algıladı. Baykal bu yüzden CHP'nin alacağı oyu sürekli olarak aşağıya çekti. Burada insanlara sorarsanız CHP'liyim ama Baykal varken vermem sözünü çok sık duyardınız. Baykal'ı bu saatten sonra halk belki benimser diye defalarca seçime sokmak, Türkiye'nin bu derece kötü yönetimine rağmen tekrar sağ partilere teslimi anlamına geliyor ne yazık ki? İktidar olacak lider için, iyilik, bilgi, dürüstlük ne yazık ki verdiği görüntü, kendini halka benimsetmesi gibi etkenlerin ardında sıralanıyor. İşte bu yüzden Baykal gitmeli.

Go home'a gelince sadece Amerikancılara karşı bir söylem değildir. Yankee go home'dur o dediğiniz. Go home evine dön, bu iş seninle olmuyor demektir ve olmayacağı belli olduğu halde ısrarla devam etmek isteyen herkese söylenir.

Baykal'dan illa lider olarak faydalanmak gerekliliği yoktur. Baykaldan rahatlıkla ikinci isim olarak da faydalanılabilir. Ama dediğim gibi halka sıcak gelecek bir ikinci lider alternatifi yetişmemiştir. Baykal muhtelif kereler, kongrelerde muhaliflerini uzaklaştırmıştır. İkinci adama tahammülsüz bir tavır sergilemektedir. Oysa ki CHP misyonu gereği demokrasiyi her zerresinde yaşaması gereken ana partidir. Baykal'ın diğer eksikliği ise her zaman kavgacı ve eleştirici olan üslubunu, yapacağı projelerle yeterince destekleyememiş olmasındadır. Vaatlerini halka iyi anlatamamaktadır. Karşı tarafın açıklarına dayalı politika gütmektedir. Bu tutumla gelinebilecek yerin sınırlarını da bu yüzden aşamamaktadır.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

sandıkları gozlemledım.. genel merkezlerı..

akp de buyuk bı çöküntü var bu bıle sevındırıcı aslında :)

Gönderi tarihi:

bana soyleyebılırmısınız chp basa geldıgı zaman hersey degısecek

abd nın yolunu bılmeyen tek partı derken

bana denız baykalın abd ye karsı soyledıgı tek bır cumle soyleyın

abdye laf edemıyo ab ye laf edemıyo ımf nato gumruk bırlıgı ıle ılgılı ne dusunuyo hıc bılmıyorz gundeme bıle getırmıyo

bu saydıgım 5 sey turkıyenın tam bagmsızlıgı ıcın en buyuk engeller

ataturkun partısının lıderının cıkıp bunlar hakkında bır fıkır belırtmesı lazım en azından agzından bır cumle cıkması lazım

Gönderi tarihi:
Go home'a gelince sadece Amerikancılara karşı bir söylem değildir. Yankee go home'dur o dediğiniz. Go home evine dön, bu iş seninle olmuyor demektir ve olmayacağı belli olduğu halde ısrarla devam etmek isteyen herkese söylenir.

Sn.Domuzbağı,

Baykal'ın liderliği hakkındaki değerlendirmelerinize katılmakla beraber, ''Go Home'' sloganını ben de onun için uygun bulmadım. Bu slogan dediğiniz şekilde ancak ABD'de geçerli olabilir. :)

Saygılar.

Gönderi tarihi:
bana soyleyebılırmısınız chp basa geldıgı zaman hersey degısecek

abd nın yolunu bılmeyen tek partı derken

bana denız baykalın abd ye karsı soyledıgı tek bır cumle soyleyın

abdye laf edemıyo ab ye laf edemıyo ımf nato gumruk bırlıgı ıle ılgılı ne dusunuyo hıc bılmıyorz gundeme bıle getırmıyo

bu saydıgım 5 sey turkıyenın tam bagmsızlıgı ıcın en buyuk engeller

ataturkun partısının lıderının cıkıp bunlar hakkında bır fıkır belırtmesı lazım en azından agzından bır cumle cıkması lazım

Sn.Jön,

BOP'a, AKP'ye karşı olması yetmez mi sizce ? ABD, AB hakkında ne düşündüğünü sizin bilmemeniz, onu ABD, AB yanlısı mı yapar ? Sizce içi boş sloganlar mı önemli yoksa icraat mı ?;)

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn.Domuzbağı,

Baykal'ın liderliği hakkındaki değerlendirmelerinize katılmakla beraber, ''Go Home'' sloganını ben de onun için uygun bulmadım. Bu slogan dediğiniz şekilde ancak ABD'de geçerli olabilir. :)

Saygılar.

Sn Dogrucudavut

Amur

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Sn.Jön,

BOP'a, AKP'ye karşı olması yetmez mi sizce ? ABD, AB hakkında ne düşündüğünü sizin bilmemeniz, onu ABD, AB yanlısı mı yapar ? Sizce içi boş sloganlar mı önemli yoksa icraat mı ?;)

Saygılar.

akp nın ekonomı programını elestırıyo

akp nın dıs sıyasetını elestırıyo

akp nın ıc sıyasetını elestırıyo

akp ne yaparsa elestırıyo

ıyı guzel tamam akpnın her alanda yanlıs yaptıgını soyluyorsun

akpnın yanlıslarını soyluyosun ama dogrusu su veya bu dıyemıyosun

buda kafalarda soru ısaretı bırakıyo chp adına

ben cok acık bır sey sordum

cıksın sunları soylesın

ab bızım ıcın onemlıdır ama stratejık bır hatadır dıyıp ab ıle yolları ayırsın

abd ıle tıcaret dısında ılıskılerımı kesıyorum desın.dost emeller ııcın araıyacaksan kapım her zaman acık desın

bugune kadar hıc bır ulkeyı ekonomık krızden cıkaramayan ımf ıle yollar ayrılsın kendı ekonomık programımı kuracam desın

ekonomıkı olarak turkıyeye atılmıs en buyuk kazık olan(tansu cıller sagolsun) gumruk bırlıgınden cıkıyorum desın

kurulus amacı ab ulkerını eskı sovyetler bırlıgınden korumak ıcın kurulan sovyetler bırlıgı dagılınca bır tehdıt gelmeyınce rusya gucunu kaybedıncede bızı bır cop torbası gıbı kulanıp bı koseye fırlatan natodanda cıkacam desın

bu kararlar devrım nıtelıgınde kararlar cıksın bunları soylesın bıze.cunku bız ondan cok cok cok daha fazla seyler beklıyoruz

Gönderi tarihi:

Sn.Jön,

Ülkemizde siyaset, maalesef söylediğiniz gibi vurgularla, entellektüel düzeyde yapılamıyor. Bu dediklerinizi söyleyenlerin oy oranı malum. Seçim kampanyalarını ideolojik zemine taşırsanız, Türkiyede dışlanırsınız, bunlar gerçekler. Ortalama Türk insanı bu tip yaklaşımları itici buluyor.

Yıllardır, bu sloganlar ile siyaset yapan partilerin durumu ortada, hatta bazıları Ergenekonla ilişkilendirilip içeri alındı. ''Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye'' diyenlere, ''Ne şeriat ne darbe'' diyenlere sahip çıkan oldu mu ? Halk cebini düşünüyor ve dolaylı olarak ABD tarafından, iktidar vasıtasıyla karşı propogandalar ve psikolojik savaş yöntemleri çok akıllıca kullanılıyor. Bunları söylediniz mi, paranoya ile açıklayıp, ekmeği karne ile almakla korkutuyorlar.

Halk bilinçlendirilmedikten sonra bu tür söylemler aleyhinize kullanılır. Rahmetli Ecevit, bu tür sert söylemleri kullanmadan iktidara gelip, icraatları ile bir duruş sergilemişti. Zaten bu nedenle, 80 öncesi ambargo yedi hatırlarsınızve ardından meşhur 12 Eylül darbesi geldi. 2001'de başına gelenler de bu duruşla ilgili. Türkiye'de, ABD ve Nato karşıtı bir siyasi hareketin iktidara gelmesi yada gelse bile fazla uzun ömürlü olması olası değil. Erbakan da bunu gayet iyi bilir. :)

Bugün, Baykalın hitap edeceği, İkinci Dünya savaşı sırasında ''Size kan ve gözyaşı vaadediyorum'' diyen Churcilin hitab ettiği İngiliz halkının bilinç düzeyine sahip bir Türk halkından söz edebilirmiyiz ? Daha uluslaşma sürecimizi bile tamamlayamamışız. Siyaset ya etnik yada dini unsurlar üzerinden yapılıyor, nerde sınıf bilinci ?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sn Dogrucudavut

Uzun zamandır görmüyorduk aramızda sevindik. Mesaj kutunuz bile dolmuş, silmediğiniz için mesaj atamıyoruz size. Hoşgeldiniz amur.

Sevgiler...

Gönderi tarihi:
dert etme gelincik...

herkes uyanıyor yavaş yavaş.. bazılarının uykusu derin sadece... onlarda bir gun uyanacaklar.. daha ne kadar inkar edebilirlerki gercekleri?

Umarim derin uykulucular oyandiginda gec olmaz Turkiye icin .

Gönderi tarihi:

Bu seçimin kazananları MHP ve DTP, kaybedeni AKP oldu.

CHP açısından bir kaç puanlık yükseliş ile AKP'ye kaptırdığı geleneksel bazı kentlerini geri almasının moral verici bir unsur olmasının yanında, yolsuzluk vurgusuyla siyaset yapmanın hem kendisi açısından getirici, hem de AKP açısından da yıpratıcı olduğunun farkına vardı. İstanbul ve Ankara'da uzun süredir görmediği oy oranlarına ulaştı bu yerel seçimler de. Batı daki kalalerini de geri almış oldu.

%47 ile iktidara gelen, iktidar olmanın verdiği avantajları (kömür yardımları, alışveriş çekleri, beyaz eşya yardımı vs) yerel seçim yatırımında Türkiye tarihinde görülmedik kadar etkin olarak kullanan bir hükümetin, birbuçuk yıl sonra %8 oranında oy kaybı ciddi bir kayıp. Bunun yanında, yerel seçim de Erdoğan'ın "mutlaka alınmasını istiyorum" dediği belediyelerde de hezimete uğradı. Büyük oy farkıyla kaybetti buralarda(İzmir, Çankaya, Diyarbakır , Antalya). Neredeyse yirmi yıldır elinde tuttuğu ve hep açık ara önde götürdüğü Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde seçimi kaybetme tehlikesi yaşadı. Doğu'da arap oylarını blok olarak aldığı anlaşılıyor. Fakat kürtlerden beklediği ilgiyi göremedi. 2007'den beri sürdürdüğü doğu ve güneydoğu açılımı Siirt ve Van ve Şanlıurfa'nın da üste verilmesiyle sonuçlandı.

DTP oylarını ciddi biçimde arttırdı. AKP'ye kaptırdığı büyükşehir belediyelerinden ikisini geri aldı. AKP ile aralarında kendileri açısından bir itibar ve hayat memat meselesi haline gelen Diyarbakır'da açık ara aldı. Bunun yanında %5 barajını da aştı.

MHP, pek değerlendirmeye gerek yok. Büyük bir başarı yakaladı ve oylarını muazzam oranda arttırdı.

Tüm tahminler büyük oranda tersine çıktığı gibi. Büyük de bir sürpriz oldu bu seçimler. Anketler de AKP'nin oyları %50-52 arasında görünüyordu. Erdoğan'ın hedef olarak örgütünün önüne koyduğu belediyelerin en azından yarısının alınacağı bekleniyordu. Bunun yerine sekiz puanlık bir düşüş gerçekleşti.

Hürriyet gazetesinin dediği gibi "Vatandaş One Minute Dedi"

Gönderi tarihi:

Bizim insanlarımız hala yerel seçimlerle genel seçimler arasındaki farkı idrak edememişler :)

Genel seçimlerde partilere,yerel seçimlerde adaylara oy verilir ama ne hikmetse hala seçmen partizan bir yaklaşımla oy kullanmaktadır ülkemizde..

Bu seçimde hiç bir süpriz olmamıştır beklenilen sonuç zaten buydu.Tek fark SP nin doğru bir başkan adayı tercihinden sonra oylarının bir miktar artması oda AKP oylarında farklılık göstermiştir..E buda zaten herkes tarafından tahmin edilen bir noktaydı.

Siyaseti iyi takip eden herkes bunun farkındaydı zaten..

Ama dediğim gibi yinede bu seçim genel seçim kriteri olamaz.

Gönderi tarihi:

Bu tanımında pek gerçekçiliği yoktur. Yani genel seçimlerde partilere yerel seçimlerde adaylara oy verilir gibi birşey yok. Öyle olsaydı yerel adaylar siyasi partilerden aday olmak için uğraşmazdı. Belki çok küçük bir kesimi için geçerlidir. Onlarda ancak genel seçimlerde bağımsız olarak katılan milletvekili adayları kadardır. Genel seçimlerde partilerin ya da bağımsız milletvekili adaylarına oy verirsin. Yerel seçimlerde ise partilerin aday gösterdiği ya da bağımsız belediye başkanları, büyükşehir başkanları vs ye oy verirsin. Hangi partiye geçerse geçsin ya da isterse bağımsız olsun kendi ismiyle aynı oyu alacak yerel yönetici adayları olabileceği gibi, aynı şekilde hangi partiden olursa olsun, ya da bağımsız aday olsun aynı oyu alan milletvekili adayları da vardır.

Ki eğer böyle olsaydı, Erdoğan yerel seçim gezileri için, genel seçimlerde dolaştığı kadar dolaşmazdı. Liderler tüm Türkiye'yi dolaşıp mitingler yapmazlardı.

Tayyip Erdoğan işin biraz kurnazlığın kaçmaktadır. Hem, kaybettiği yerler için "hizmete değil siyasete oy verdiler" diyor hem de kendisi seçimlerden önce tüm yurdu dolaştı, bütün önemli şehirlerde, o şehrin belediye başkan adayı yerine rakipleriyle kendi polemiğe girdi.

Sonra hangi bilgiyle seçmenler adaylara değil partilere oy verdi gibi bir saptama yapabiliriz ki ? Gidip hepsiyle tek tek anket mi yaptık. sen bu adamın neden seçtin, ya da neden seçmedin diye ?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.