Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

''Ya sev ya terk et'' ile taçlanan Korkunun Cumhuriyeti...


mavi olmayan gökyüzü

Önerilen İletiler

Bir an önce bile Türkiye cumhuriyetini sahip cikmak aklinizdan gecti mi?

 

Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmakla kalmıyorum;ülkemin insanları için kendimi bile yok sayıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmakla kalmıyorum;ülkemin insanları için kendimi bile yok sayıyorum.

Yok oldugunun farkindayim..

 

Bakin yalanci vatandaslik örnegini vereyim.. Avrupa´ya iltica eden dogulu vatandaslar bugün itiraf ederler dünde itiraf etmislerdi bizim iltica sebemiz.. issizlik agalik seyhlik..

 

Türkiye cumhuriyetini hazmedemeyen bir avuc vatan hainin yüzünden iltica etmek zorunda kaldiklarini itiraf ederler..

 

O bir Avucun nasil Türkiye nin cirpinarak oralara götürmek istedigi yatirimlari yaktiklarini cok iyi biliyorlar.. ve kendilerininde Cirpinarak burda birikimlerini nasil doguya aktaramadiklarini herkesden cok iyi biliyorlar..

 

O bir avuc onlarin yatirimlarini daga yapin diyorlar onlari korkutuyorlar.. evet birilerinin Türkiye cumhuriyeti sevgisi bu.

 

Cesareti varsa bir dogulu vatandas doguya gercek yatirip yapsin! da görelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dogu ve Güneydoguda AKP ve DTP'nin birinci partiolmalari CHP'nin dogru politika yaptiginimi gösteriyor? Sorunuzla ne aciklamak istiyorsunuz?

 

Anlatabilmek için illa ki açık açık yazmak gerekiyor. :)

 

Ben dedim ki CHP bölücü ve dinci olmadığı için ilkeli davrandı :

 

Bölücü veya dinci olmadığı için CHP oy kaybetse de, fikirlerine katılmasanız da, en azından ilkeli davrandığı için takdir etmeniz gerekir.

 

Siz dediniz ki, ne ilkeli davranması,CHP, Doğu ve G.Doğuda hiç oy almadı :

 

CHP ilkeli davraniyormus. Gercekten pes dogrusu. Keske ilkeli davransaydi da bu hallere gelmeseydi. CHP kusura bakmayin sadece güne dogu ve dogu bölgelerinde degil ülkenin her yerinde oy kaybetmistir. Dogu ve güney doguda ise silinecek durumda o ayri bir konu.

 

Ben de bunun üzerine, tamam işte, AKP dinci, DTP bölücü onlar en çok oy aldı. CHP dinci ve bölücü olmadığı için yani ilkeli davrandığı için doğal olarak oy alamadı demişim :

 

CHP'nin az oy aldığı Doğu ve Güneydoğuda, en çok oy alanlar hangi partiler ? AKP ve DTP değil mi ? Şu halde ?

 

:) Neyse, ikinciye geçelim :

 

Ic anadoluda CHP birinci partiydi diye bir söz söylemedimki. Sadece oy kaybina ve hatta alevi vatandaslarimizin agirlikli olarak yasadigi bölgeler olarak bahsettim. Lütfen yorumumu iyi okuyunki cevabinizda konuyla ilgili olsun.

 

Sadece okumak değil bir de verilen cevabı anlamak gerekir tabii.

 

Şimdi, siz ne demişsiniz ? İç Anadoluda Alevilerin yoğun olduğu yerlerde oy kaybı olmuş (!) ( Bu sizin iddianız ):

 

Ic anadoluya baki ve alevi kesminin agirlikli oldugu bölgelere bakin, oralarda oylar garanti iken artik öyle degil ve oy kaybi abyagi fatzla. Onlarda mi acaba dinci ve bölücüler dersiniz. Konuyu böyle dar acidan degerlendirmeye ilkeli diyoruzda ben ona sasiyorum.

 

Ben de demişim ki, o bölgede zaten çok oy alamıyordu. Oy vermeyenlerin Alevi olduklarını nerden biliyorsunuz ? :

 

İç Anadoluya gelince, CHP hangi dönemde İç Anadoluda birinci parti olmuş ve Alevilerin CHPye oy vermediğini nerden çıkarıyorsunuz ?

 

( Umarım bir daha anlatmak zorunda kalmam. :) )

 

Isci ve emekcilerin hakkindaki görüslerimi ilgili konu basliginda bulabilirsiniz. Kusura bakmayin ama her kunu basliginda isci haklari veya emperyalizim söyzleri sarfedilecek diye bir durum yok.

 

Sizin örneginiz burada kendilerini vatansever olarak niteliyen arkadaslarin her basliktaki yorumlari irdelerken yazilan yorumlar vatanhainligi ve terör iceriyormuya benziyor.

 

1 Mayıs dışında maalesef göremiyoruz. Oradaki yorumlarınızda devlet karşıtlığı düzeyinde. Ağzınızdan emperyalizme bir tepki duyamadık henüz.

 

 

Konu basligina bakiyorum ve sizin ithamlariniza bakiyorum ama ralarinda hic bir alaka yok.

 

Alaka görememenizi de normal karşılıyorum. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu devran böyle sürüp gitmeyecek, gün olur devran döner unutmayın.

Korkumuz yok bizim.

Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yine birgün tam olarak onun ilkeleriyle yönetilecek.

 

Hangi ilkeleriyle?

 

Devletcilik? Onun tozu bile kalmadi.

 

Halkcilik?

 

Partisi iktidar yuzu gormedi.

 

Milliyetcilik?

 

Daha ne kadar basimiza sorun acsin bu sey? Zaten temsil ettigi parti giderek marjinallesiyor.

 

Laiklik?

 

Iste bu dimdik ayakta. Zaten TC'nin nevi sahsina munhasir laikligi kurulus gerekcesi. Yani ilkesiz din karsitligi. Daha yerinde bir ifadeyle, Allah'in kanun koyma iddiasina karsi kulun, Hayir, ben kendi kanunlarimi kendim koyarim, cikisi.

 

Sadece laikcilik kaldi elinizde; TS oldugunde bu yuzden feryat figan goklere yukseldi. Tanri karsisinda 1-0 geriye dusmustunuz. TC kurulu duzenin hulasasi Tanri'dan isigi calmaya kalkan Promethan insanin zayif mucadelesidir. Homo-laicus bir baskaldiri sentezidir. Temelleri Avrupa'da atilmis, ama orada dar sanat cevrelerinin disina tasamamis, Sartre, Hegel, Freud, Darwin gibi destekcileri disinda Avrupa'nin Orta Cag'dan kalan sahih Din gelenegine zarar verememistir.

 

Laikcilik TC'de ete kemige burunup Kemalism olarak gorunmustur. TC gercekten Laik bir ulkedir. Basbakani IHL mezunu olabilir ama o da degistirememistir bunu. Cunku Laikciler bunu degitirilemez ve degistirilmesi teklif edilemez bir huviyete sokmuslardir. Tanri kelami gibi. Siyasal kuramlar tarihinin en buyuk ayak oyunu.

 

Kemalizmin kotu tarafi laikcilerin onun arkasina siginmalari. Yoksa Kemalizmi biz de diger bir cok ideoloji gibi kolaylikla sineye cekeriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Yarasa,

 

Siz kimleri kıyaslıyorsunuz?

 

Yargı ve suçluyu mu?

 

Sokaklarda taş atan çocuklar birer suçludur.O zaman yanlış kararlar veren yargı da doğrudur.

.

.

 

Katiliyorum.

 

Dogu TC'nin Filistin'i olmustur artik. Siddet siddeti dogurmus; devlet/polis/asker siddetiyle buyuyen cocuklar artik gerilla taktiklerini ogrenmeye baslamislardir. Bu noktadan sonra ucune besine 100'er yil hapis vermek, yanginin uzerine korukle gitmekten baska ise yaramaz. Yani bu daha cok kin dogurur.

 

Bolgenin nufus yapisi Kurtler lehine hizla degismektedir. Turk nufus TC genelinde giderek daha cok cekirdek aile huviyeti kazanirken Kurt azinlik hizla cogalmakta ve sinirlarini asip Bati ve Guney'deki buyuk kentleri sarmaktadirlar.

 

Bu umit vaad edici bir gelismedir.

 

Cunku Filistin'in de nihai kurtulusu demografik ustunlugu ele gecirmesiyle mumkun olacaktir. Kurt halkin direnisi de ancak demografik ustunlukleriyle mumkundur. Cunku rejim onlara demokratik sinrlar icinde kimliklerini yasama firsati vermemistir.

 

Rejim Kurt halktan Kapikulluk yapmalarini beklemektedir. Bu durumda culus alacaklardir. Ama Balkanlari Osmanlidan koparan duygu Kurt halk icinde hizla kok salmaktadir. Cunku Kurt halki sarayda halayik ya da cariye olmak pesinde degildir.

 

Kurt degilim ama Kurt davasini destekliyorum. Tartisma programlarindaki milliyetci konuklarin basit tavirlarini ve onlarin karsisinda Kurt temsilcilerin sakin ve vakur duruslari bu fikrin bende gelismesine neden oldu.

 

Filistin direnisi Kurt direnisinden daha eski bir olgu degildir. Kurt direnisi 1920'lerin sonunda baslamistir. Iki toplumun birbirinden ogrenecegi cok sey vardir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Neden insanlar eline silah alır dağa çıkar deyip alt alta sıraladığınız

 

-Dağda çobanlık yapan çocuğunuz öldürüldüğünde

........................

 

Bu adamlar durup dururken mi öldürüldü?

Neyse! Anlaşıldı. Sizin ezberiniz yazdıklarımızın gözlerinizdeki yansımasını bile engelliyor ve engellemeye devam edecek. Yazık...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Siz demokrasi istiyorsunuz. Gercekten. Ama ipler her zaman sizin elinizde olmali.

 

Siz dediğin kim senin?

Bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan önderin izini takip edenler mi? Evet öyle sanırım.

"Siz" diyerek, zaten halihazırda belli ettiğin safını, kendini ayırt ederek bir kez daha ortaya koymuş durumdasın...

Evet The Mask, bu ülke, bu ülkeyi kuran Atatürk ve onun izinden gidenlerindir.

Zamanında da buna karşı gelenler, bunu tartışanlar olmuştur ve amaçları hayallerinde kalmıştır.

Biz bu hayallere alışığız The Mask. Bunları duymaya alışık bu ülke insanı.

Bu ülke insanı hata yapar, hatta iikinci kez tekrarlar. Ama üçüncüsünde dersini de vermeyi bilir!

Bir aralar burada Harun amcanın yeğenleriyle uğraşırdık. Şimdi de siz mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu umit vaad edici bir gelismedir.

 

Bu ülkenin bölünme sürecine katkıda bulunacak her olay sizin için umut vericidir. Bunu iyi bilmekteyiz. Ama hayallerinizin kaderi suya kavuşmaktır. tarih bunu öğretmiştir. Öğrenmek isteyenlere!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmakla kalmıyorum;ülkemin insanları için kendimi bile yok sayıyorum.

 

Kendini yok sayan ülkesini nasıl var saysın? :D

Hep derim ya, önce parçası olmayı, var olmayı öğrenin. Sonra eleştirip, düzeltiriz yanlışları hep birlikte.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 Mayıs dışında maalesef göremiyoruz. Oradaki yorumlarınızda devlet karşıtlığı düzeyinde. Ağzınızdan emperyalizme bir tepki duyamadık henüz.

Sayin Dogrucudavut, kusura bakmayin ama yukaridaki yazinizi yazmadan önce dogru dürüst arastirdinizmi benim yorumlarimi?

Ben isci ve emekciler hakkindaki yorumlarimi ilgili baslik altlarinda yazdim demistim ve siz ise sadece 1 mayis basligi disinda göremediginizi iddaa ediyorsunuz, yani arastirmissiniz ve ona göre tesbit etmissiniz.

Ben size sadece bir basligi örnek göstereyim: TUZLADA GENE ÖLÜM. Sizin bu tür tutumunuz gercekten anlasilir degil. Sanki siz her konuya egilip ayni derecede yorum yapiyorsunuzda beni elestiriyorsunuz, ama en azindan elestirirken insan bir kere dogru dürüst bir arastirma yapar ve öyle idaada bulunur. Emeperyalizim konusundaki ithaminizda aynisi. Diger taraftan isci ve emekcinin yaninda nasil olunacagini ve emperyalizme nasil karsi durulacagini esen rüzgara göre görüs bildirenlerden ögrenemeyiz. Biz dün ne isek bu günde aynisiyiz. Bizler dün Emperyalizma savas acanlari vatanhaini ilan edipte simdi bizden fazla Emperyalist düsmani olduklarini göstermeye calisanlarida biliyoruz, aynen isci ve emekcilerin yaninda olduklarini iddaa ettikleri gibi.

 

Ithamda bulunuyorsaniz önce lütfen yazdiklarimi iyi arastirin ve okuyun. Hatirlatmak isterim benzeri ithami bana bir dönemler bazen kendimi Kürt bazende Türk olarak niteliyorum diye yapmistiniz ve gene ben size gene forumda olan yorumlarimla ne kadar yanildiginizi göstermistim ve sizde kabul etmistiniz. Ama artik bu arastimadan ithamda bulunma huyunuzdan vaz gecin derim, cünki tartismaya bir kazanc saglamiyor.

 

Diger taraftan siz neden emperyalistlere karsi nasil durdugunuzu, iscileri nasil desteklediginizi, azinlik haklarini nasil savundugunuzu isbatlamak zorunda kalmiyorsunuzda bizler nedense devamli size bir seyler isbatlamak zorunda kaliyoruz. Lütfen birazda siz bize kendinizi isbatlayin, mesela ülkemizdeki azinliklara yapilan haksizliklara karsi ne yapiyorsunuz veya neler düsünüyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendini yok sayan ülkesini nasıl var saysın? :D

Hep derim ya, önce parçası olmayı, var olmayı öğrenin. Sonra eleştirip, düzeltiriz yanlışları hep birlikte.

Su yanlislari bize bir anlatsaniz keske. Neleri elestiricegiz ve hangi yanlislari beraber düzeltecegiz? "Yanlislar" kelimesinin icerigini önce bir dolduralim, yoksa ici bos bir söylem olarak kalir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Siz dediğin kim senin?

Bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan önderin izini takip edenler mi? Evet öyle sanırım.

"Siz" diyerek, zaten halihazırda belli ettiğin safını, kendini ayırt ederek bir kez daha ortaya koymuş durumdasın...

Evet The Mask, bu ülke, bu ülkeyi kuran Atatürk ve onun izinden gidenlerindir.

Zamanında da buna karşı gelenler, bunu tartışanlar olmuştur ve amaçları hayallerinde kalmıştır.

Biz bu hayallere alışığız The Mask. Bunları duymaya alışık bu ülke insanı.

Bu ülke insanı hata yapar, hatta iikinci kez tekrarlar. Ama üçüncüsünde dersini de vermeyi bilir!

Bir aralar burada Harun amcanın yeğenleriyle uğraşırdık. Şimdi de siz mi?

 

Demek siz tank cemal gibi onunuze geleni ezip forumda tas ustunde tas birakmiyorsunuz?

 

Ben simdi siz dedigim zaman dogal olarak siz kendinizi hemen kafanizdaki yere yerlestiriyorsunuz. Acaba ben sizin nerede bulundugunuzu dusunuyorum da kendimi ve bana benzeyenleri ayri tutuyorum. Insanin yeri daha cok genel kaniya gore sekillenir, kendi hayallerine gore degil. Hele boyle sanal bir ortamda saf bulabilmek ve 'CHF' olusturabilmek cok zordur. Ben sizin kim oldugunuzu bilmiyorum siz de benim kim oldugumu bilmiyorsunuz. Tamam, dusunceler ip uclari tasir. Iste ben de ona gore saflara ayiriyorum sanal cemaatleri.

 

Yani simdi siz bu ulkeyi kuran kocaman gonullu gonulsuz bir orduyu getirip CHF zihniyetine bagliyorsunuz ve diyorsunuz ki, Halk iki kez yapti, AKP'yi secti iktidar icin ama benim bildigim bu adamlar ucuncu kez yapmaz ayni seyi, usanir bu kez de leeri baska amblemlere kayar. Ama senin bu devleti kuran ve Atasinin pesinde izine ayrilmadan kosan halkin bir kez olsun Ata'nin partisine tek basina iktidar sansi tanimadi. (Acik oy gizli sayimdaki ilahi samimiyeti saymiyorum) Bu ne bicim bir siz'liktir ki siz hem cok kalaba-laiksiniz hem de Allah icin iktidar olacak cogunluga erisemiyorsunuz?

 

Bu denklemde bir terslik var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkenin bölünme sürecine katkıda bulunacak her olay sizin için umut vericidir. Bunu iyi bilmekteyiz. Ama hayallerinizin kaderi suya kavuşmaktır. tarih bunu öğretmiştir. Öğrenmek isteyenlere!

 

Yani biz bolucu muyuz? Herhalde bu cumle benim agzimdan ciksaydi sayginlik katsayim 5'ten 6'ya cikardi.

 

Benim icin umit verici olan kurulu laikci duzen artik yavas yavas yok oluyor. Kemalist ideoloji yerini daha eskimez ve olumsuz yasam tarzlarina birakiyor. Bu umit verici bir gelismedir ve, aksine, ulkesinin iyiligini isteyen herkes boyle dusunur.

 

Hemen de kendinizi ulkeyi sevenler sinifina koyup baskalarini Abdurrahman Celebi ilan ediyorsunuz.

 

Cok laiksiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vicdan derken aynaya bakmakla kalmıyorum;tüm vicdansızlıkların acısınıu kendimden çıkarıyorum.

 

Acıyı yaşayan bilir,anlatılmaz.Acıya kimse ortak da olmaz.Ama en azından acıya yabancı kalınmaz.Yabancı kalmamak için vicdan diyorum.

 

Ben sadece kişilerden,mışlardan değil yaşadıklarımdan da çok örnek verdim.

 

Sordum;yanlış yaparken kişiler neden yargı sustu?

 

Bu sadece bir örnekti;şimdi söyleyin bana ben ne için vicdansızlık yaptım?

Yine politik cevap ''Ben sadece kişilerden,mışlardan değil yaşadıklarımdan da çok örnek verdim'' işte bu ''da''eki sizi istediğiniz noktaya götüreceğini düşünerek politik yazıyorsun.

 

Oysa siz sadece gördüklerimden ve yaşadıklarımdan örnek verdim demeniz gerekirdi.

 

Yazdıklarınıza birdaha bakın,şemdinlideki kitap evi propagandalarını nasılda gerçekmiş gibi yazdığınızı göreceksiniz vicdan derkende pkk propagandalarını bildiğiniz belkide tavsip bile etmediğiniz olayları kınama olarak yazmadınız hep görmezden geldiniz.

vs .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Neden insanlar eline silah alır dağa çıkar deyip alt alta sıraladığınız

.

.

.

Ben bunun hesabını nasıl-kime soracağım?

 

Sn mavi aynadaki vicdanı bu yazdıklarımda bulabilirsiniz.

 

Ayrıca şemdinli olayında, Kimlik sorduğu için şehit edilen polis'e sesiz kaldığınızda -ortalığı yağmalayanan pkk yandaşlarına sesiz kalarak onları kınamayarak ve sırf insan olduğu düşünerek yapılan her hukuksuzluğu hukuğa sığdırmak ve Adaletteki Adaletsiği görürken adaletsiği yapan teröristleri-bölücüleri görmemeniz...Sırf insan olduğunu düşünerek hırsız ile ev sahibini-tecavüz eden ile edileni-bir terörist ile bir askeri aynı kefeye koymanız.

 

Daha nasıl vicdan diyeyim!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani biz bolucu muyuz? Herhalde bu cumle benim agzimdan ciksaydi sayginlik katsayim 5'ten 6'ya cikardi.

 

Benim icin umit verici olan kurulu laikci duzen artik yavas yavas yok oluyor. Kemalist ideoloji yerini daha eskimez ve olumsuz yasam tarzlarina birakiyor. Bu umit verici bir gelismedir ve, aksine, ulkesinin iyiligini isteyen herkes boyle dusunur.

 

Hemen de kendinizi ulkeyi sevenler sinifina koyup baskalarini Abdurrahman Celebi ilan ediyorsunuz.

 

Cok laiksiniz.

 

Ne güzel demişsiniz 'Kemalist ideoloji yerini daha eskimez ve OLUMSUZ yaşam tarzlarına bırakıyor'... Evet, sizin düşünüzdeki yaşam tarzı olumsuz bir tarz. Eskimez dediğiniz de çoktan eskimiş ve küf tutmuş olan olmalı herhalde...

 

********

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"YA sev ya terk et" cümlesini icerik olarak irkcilik ifade ettigini kabul etmeyenler dogal olarak burada kendi düsüncelerini anlatamamaktan yakinacaktir ve sözüm ona anlatmaktan SIKILMIS olacaktir. Ama kimse burada irkci söylemleri masum olarak göstermeye calismasin.

 

:D

 

Yahu! Bu ülkede insanları öyle bir bölmüşler ki, bölücüleri eleştirirsin MHP li olursun, şeriatçıları eleştirirsin CHP li olursun :)

 

İki partiyle de işim olmaz. Kurmayın bir şeyler... Bu ne yaftacılık yahu? İki ileti ötede de birisi CHF den bahsetmiş :D Ne deyim artık!

 

Ben bu konu başlığı ile girmedim bu tartışmaya, konu başlığı ile alakası olmayan ve kürt milliyetçili ve bölücü hareketini meşru gösterme çabasındaki yazıları eleştirerek girdim konuya. Tartışmayı okursanız nasıl ilerlediğini; ve kimlerin bu ırkçı söylemi eleştirirken hangi milliyetçi ve bölücü hareketi meşrulaştırdıklarını daha rahat görebilirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:D

 

Yahu! Bu ülkede insanları öyle bir bölmüşler ki, bölücüleri eleştirirsin MHP li olursun, şeriatçıları eleştirirsin CHP li olursun :)

 

İki partiyle de işim olmaz. Kurmayın bir şeyler... Bu ne yaftacılık yahu? İki ileti ötede de birisi CHF den bahsetmiş :D Ne deyim artık!

 

Ben bu konu başlığı ile girmedim bu tartışmaya, konu başlığı ile alakası olmayan ve kürt milliyetçili ve bölücü hareketini meşru gösterme çabasındaki yazıları eleştirerek girdim konuya. Tartışmayı okursanız nasıl ilerlediğini; ve kimlerin bu ırkçı söylemi eleştirirken hangi milliyetçi ve bölücü hareketi meşrulaştırdıklarını daha rahat görebilirsin.

O kadarda degil ama sn YARASA, ne zaman kime sen ya MHP'lisin ya da CHP'lisin denilmis? Hayal üretmeyelim lütfen. Ama CHP ve MHP bu ülkenin siyasi partileri ve söylemleri tabiiki elestiride alacak destekte alacak. Baska bir hayal ise gene bu ortamda agzini acanlarin tümü drhal bölücü olarak suclaniyor. Görüyorsunuz insanlari kim ikiye bölmüs, ya vatanperversindir ya da bölücüsündür. Insanlarimizi bölenleri iyi irdeleyim lütfen. Diger taraftan milliyetcilige karsi gelemek her türlüsüne karsi gelendir, yani mesela Kürt milliyetcisine karsi durdugum gibi Türk milliyetcisine de ayni mesafede karsi durmam gerek. Yoksa Kürt milliyetciligi kötü ve irkcilik iceriyor ama Türk milliyetciligi sevgi ve kardeslik iceriyor yaklasimi ile kimlerin ne hedefledigi cok acik ortada.

 

Ben buradan her türlü milliyetcilige karsi oldugumu acukca söylüyorum ve asla onlarla ayni saflarda bulunmam. Ya siz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben buradan her türlü milliyetcilige karsi oldugumu acukca söylüyorum ve asla onlarla ayni saflarda bulunmam. Ya siz?

 

Benim nelere karşı olduğumu yazılarımı okuyanlar iyi bilir. Sizi de kırmayım ve tekrar söyleyeyim :) Milliyetçiliğin her türlüsüne karşıyım. Demokrasi süsü adı altında Kürt milliyetçi-bölücü hareketini meşru gösteren yazılara da karşıyım. Özellikle de, bu ülkede tek aç insan grubu Kürt milliyetinden olanlarmış gibi gösteren ve bu insanların sözde ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini, hatta ve hatta yok yere öldürüldüklerini söyleyenlere çok karşıyım. Demokrasiyi yine bir süs, bir araç olarak kullanıp nihai hedefine ulaşmayı hayal eden cemaatçilere de karşıyım. Yine aynı şekilde, milliyeti Türk olanların sanki ayrıcalıklı yaratıldığını sanan düşüncelere de karşıyım.

 

Ama bir taraftan da, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü ile şekillenen Atatürk milliyetçiliğinin ve halkçılığının da arkasındayım!

 

Son zamanlarda, bu söz, Atatürk ilkelerini yıpratmak adına, sanki salt bir milliyetçi söylemmiş gibi gösterilmektedir. Bunu söyleyenlere de karşıyım. Hele hele, "Ya sev ya terk et" gibi boş bir milliyetçi söylemle "ne Mutlu Türküm Diyene" laflarını aynıymış gibi değerlendirenlere kökten karşıyım. Klasik tanımlamaları yapıp size bunu anlatmaya uğraşmayacağım. Bu farkı zaten görüp anlayacak düzeyde olduğunuzu düşünüyor ve bir taraftan da inadına anlamayanların art niyetli olduklarını açıkça söylüyorum.

 

Unutulmasın, tek ortak çıkarları Türkiye'nin üniter yapısını bozmak olan "bölücü" ve şeriatçı" zihniyetleri bir arada görmeye, birlikte omuz omuza verip ülkeyi yıpratma yoluna gitmelerini görmeye de dayanamazcasına karşıyım!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim nelere karşı olduğumu yazılarımı okuyanlar iyi bilir. Sizi de kırmayım ve tekrar söyleyeyim :) Milliyetçiliğin her türlüsüne karşıyım. Demokrasi süsü adı altında Kürt milliyetçi-bölücü hareketini meşru gösteren yazılara da karşıyım. Özellikle de, bu ülkede tek aç insan grubu Kürt milliyetinden olanlarmış gibi gösteren ve bu insanların sözde ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini, hatta ve hatta yok yere öldürüldüklerini söyleyenlere çok karşıyım. Demokrasiyi yine bir süs, bir araç olarak kullanıp nihai hedefine ulaşmayı hayal eden cemaatçilere de karşıyım. Yine aynı şekilde, milliyeti Türk olanların sanki ayrıcalıklı yaratıldığını sanan düşüncelere de karşıyım.

 

Ama bir taraftan da, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü ile şekillenen Atatürk milliyetçiliğinin ve halkçılığının da arkasındayım!

 

Son zamanlarda, bu söz, Atatürk ilkelerini yıpratmak adına, sanki salt bir milliyetçi söylemmiş gibi gösterilmektedir. Bunu söyleyenlere de karşıyım. Hele hele, "Ya sev ya terk et" gibi boş bir milliyetçi söylemle "ne Mutlu Türküm Diyene" laflarını aynıymış gibi değerlendirenlere kökten karşıyım. Klasik tanımlamaları yapıp size bunu anlatmaya uğraşmayacağım. Bu farkı zaten görüp anlayacak düzeyde olduğunuzu düşünüyor ve bir taraftan da inadına anlamayanların art niyetli olduklarını açıkça söylüyorum.

 

Unutulmasın, tek ortak çıkarları Türkiye'nin üniter yapısını bozmak olan "bölücü" ve şeriatçı" zihniyetleri bir arada görmeye, birlikte omuz omuza verip ülkeyi yıpratma yoluna gitmelerini görmeye de dayanamazcasına karşıyım!

 

Başka söze ne hacet. Eline sağlık sevgili yarasa.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü ile şekillenen Atatürk milliyetçiliğinin ve halkçılığının da arkasındayım!

 

Son zamanlarda, bu söz, Atatürk ilkelerini yıpratmak adına, sanki salt bir milliyetçi söylemmiş gibi gösterilmektedir.

Bu sözün ırkçı bir söylem olduğu propagandası öyle yoğun yapıldı ki, ben kişisel olarak her ortamda, her vesile ile ırkçılıkla ilgisi olmadığını, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı" nı betimlediğini ve Türkiye adının da sadece bir atama, bir minnet ve anma ifadesinden başka bir anlam içermediğini gücüm yettiğince açıkladım. Bu forumda on yerde vardır. En son İlker Başbuğ da aynı açıklamayı açık ve net biçimde yaptı.

 

Fakat propaganda öyle yoğun ve sözde aydınların kiralanmış kalemlerinin propagandaya desteği öyle yoğun ki, hâla hız kesmiyor ve kananlar çıkıyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde hiç bu kadar yoğun ihanete ve tehdide maruz kalmamıştır. Ama ben normal karşılıyorum. Ateşten bir sınavdan geçmeden, çeliğin çelik olduğunu kanıtlamasının bir yolu olmamıştır. İstediğin kadar çeliğim diye iddia et. Lafla olmaz, ateşten sınavı geçmek gerekiyor.

 

1980 sonrası öyle bir rehavet, öyle bir rahatlık ve öyle bir vurdumduymazlığa sürüklendik ki, bu ateşten sınavı haketmedik diyen yalan söyler... Bunu bal gibi, buz gibi hakettik. Bu sınavdan da geçilecek, geçilmesi gerekiyordu. Aksi doğaya, eşyanın niteliğine aykırı olur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başka söze ne hacet. Eline sağlık sevgili yarasa.

 

Teşekkürler sevgili gelincik,

Tek bir söze daha gerek var sanırım. Bunları anlayan anlar, anlamayan art niyetini ortaya koyar. Anlaması zor bir şey demedik. Yalan da söylemedik, çarpıtma da yapmadık. Demagojiye de ihtiyacımız yok. Sözlerimiz net ve açık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu sözün ırkçı bir söylem olduğu propagandası öyle yoğun yapıldı ki, ben kişisel olarak her ortamda, her vesile ile ırkçılıkla ilgisi olmadığını, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı" nı betimlediğini ve Türkiye adının da sadece bir atama, bir minnet ve anma ifadesinden başka bir anlam içermediğini gücüm yettiğince açıkladım. Bu forumda on yerde vardır. En son İlker Başbuğ da aynı açıklamayı açık ve net biçimde yaptı.

 

Fakat propaganda öyle yoğun ve sözde aydınların kiralanmış kalemlerinin propagandaya desteği öyle yoğun ki, hâla hız kesmiyor ve kananlar çıkıyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde hiç bu kadar yoğun ihanete ve tehdide maruz kalmamıştır. Ama ben normal karşılıyorum. Ateşten bir sınavdan geçmeden, çeliğin çelik olduğunu kanıtlamasının bir yolu olmamıştır. İstediğin kadar çeliğim diye iddia et. Lafla olmaz, ateşten sınavı geçmek gerekiyor.

 

1980 sonrası öyle bir rehavet, öyle bir rahatlık ve öyle bir vurdumduymazlığa sürüklendik ki, bu ateşten sınavı haketmedik diyen yalan söyler... Bunu bal gibi, buz gibi hakettik. Bu sınavdan da geçilecek, geçilmesi gerekiyordu. Aksi doğaya, eşyanın niteliğine aykırı olur...

 

Çok doğru sevgili demirefe, çok doğru...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hatta Yarasa dostum, şunu söylemeliyim, sınavdan geçmek bir gereklilik olmanın ötesinde bir zorunluluktur. Doğada armudun pişip ağzına düştüğü kimse yoktur... Açık söyleyeyim, 1980 sonrası bu inanca kapılanlar çoklukla oldu. Çekilen sancı, bu yanılgının sancısıdır. "Devletin malı deniz, yiyenler semiz" anlayışından başka bir şeyle bu noktaya gelinmedi. Bunu açık ve net ifade etmem gerekiyor.

 

Hiç unutmuyorum, Güngör Mengi bir yazısında devleti etrafını binlerce balığın sardığı ve hepsinin ağzını açabildiği oranda bir parça kopardığı bir balinaya benzetmişti. Bu furyanın baş sorumlusu olarak da pek bir tarikat bağımlısı olan, yemeyi yutmayı meşru, sıradan, normal bir konuma getiren döneme damgasını vurmuş kişiyi görüyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hatta Yarasa dostum, şunu söylemeliyim, sınavdan geçmek bir gereklilik olmanın ötesinde bir zorunluluktur. Doğada armudun pişip ağzına düştüğü kimse yoktur... Açık söyleyeyim, 1980 sonrası bu inanca kapılanlar çoklukla oldu. Çekilen sancı, bu yanılgının sancısıdır. "Devletin malı deniz, yiyenler semiz" anlayışından başka bir şeyle bu noktaya gelinmedi. Bunu açık ve net ifade etmem gerekiyor.

 

Hiç unutmuyorum, Güngör Mengi bir yazısında devleti etrafını binlerce balığın sardığı ve hepsinin ağzını açabildiği oranda bir parça kopardığı bir balinaya benzetmişti. Bu furyanın baş sorumlusu olarak da pek bir tarikat bağımlısı olan, yemeyi yutmayı meşru, sıradan, normal bir konuma getiren döneme damgasını vurmuş kişiyi görüyorum...

 

Bu yanılgı aynı zamanda elindeki oyuncağın kıymetini bilmeyen çocuğun bu değeri öğrenme sürecidir bence. Bu sesler hep vardı dostum, ve olacak da. "Depremle yaşamayı öğrenmek" gibi, bu halk bu ülkenin kıymetini öğreninceye kadar bu tür bozuk sesleri ayırt etmeyi öğrenmeli. Görecek, çekecek, öğrenecek... Göreceğiz, çekeceğiz, öğreneceğiz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.