Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ŞEHİTLERİMİZİN ARKASINDAN SORULAR...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Taraf gazetesi Aktütün'de şehit düşen 15 askerin ağzından Genelkurmay'a bazı sorular yöneltti: "Neden öldük komutanım, bizi neden korumadınız?

Aktütün'ün ölü çocukları soruyor. Onlar artık soramaz elbette ama, bu soruyu sormak en çok onların hakkıydı : ...

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanı generaller Meclis'i protesto yerine Aktütün'le uğraşsalardı, biz o gün ölür müydük?

- Komutanım, biz öldükten sonra dün açıklamışsınız gazeteci çağırıp :" Aktütün karakolunun yerini 2009'a kadar değiştireceğiz." Gazeteler ilk kez kafasını azıcık kaldırıp "Yeter artık" demese, bunu yapar mıydınız?

- "İstihbarat eksiğimiz yok" da demişsiniz dün komutanım. Peki 350 kişilik PKK grubunun geldiğini nasıl göremediniz, gördünüzse neden önlem almadınız? Önlem aldığınız için mi öğle vakti göstere göstere saldırdılar?

- Aktütün'ün mayıs ayındaki baskın sonrasındaki halini bilenler vardı aramızda. Gözden çıkarıldığı her halinden belliymiş. Kaçakçılık için yapılmış zamanında ve defalarca basılmış. Burada askeri hata yok mu komutanım?

- O karakol sınırından geçişi önlemek içinmiş komutanım. Oysa PKK Aktütün'ü basmak için sınırı geçiyordu orada. Bunu 1992'den bu yana tam beş defa yaptı. Hepimiz öldük, tam 44 kişi. Siz ise hesap bile vermediniz. Neden?

- Zayiatın büyük bölümü sınır ötesinden açılan ateş yüzünden demişsiniz. Bu zaten her defasında böyle oldu. O halde o karakol hâlâ neden vardı? Askerî hata olmasa bu kadar zayiat verilir miydi? Biz bu kadar ölür müydük?

- Aktütün ve öteki bir çok karakol defalarca basıldı. Siz ise hesap vermek yerine tartışmaları bastırdınız, haber yapılmasını yasakladınız. En büyük acı sizin orada yaşanıyor komutanım, bunu tartışmayıp da neyi tartışacağız?

- Siz, dün gazetecilere bilgi veren komutanım; geçen yıl yine aynı gafletle basılan Dağlıca'daki komutan yarbaya başarı plaketi veren ordu komutanı değil misiniz? O plaket yerine hesap verseydiniz biz bugün yaşıyorduk.

VAKİT'TEN ASKERE 12 SORU

Daha önce 5 defa basılan ve 29 şehit verdiğimiz karakolun bir defa daha PKK'nın hedefi olması sabırları taşırdı. Uzmanlar, 15 evladımızın şehit olmasıyla ilgili olarak Genelkurmay'a can alıcı 12 soru yöneltti.

BİZİM KARAKOLLAR BBG EVİ Mİ?

- İsrail'den alınan ve kiralanan casus uçaklar, katırlar ve ağır silahlarla sınırı geçen 400 kişilik terörist grubu fark edemedi mi? BBG evi olan PKK kapmlarımı mı yoksa bizim karakollar mıydı?

- Erken uyarı uçağı siparişleri 2002 yılında verildi. Boeing firmasıyla yapılan anlaşma gereği teslimat 2007'de gerçekleşecekti. Teslimatın bir yılı aşkın gecikmesinin sebibi ne?

ANLIK İSTİHBARAT YAPILDI MI?

- ABD ile yapılan anlaşma gereği bölgenin istihbarat ağını elinde tutan ABD'den Türkiye'ye terörist grup hakkında anlık istihbarat yapıldı mı? Yapıldı ise ne gibi tedbirler alındı? Yapılmadı ise ABD ile "işbirliği"nin gözden geçirilmesi gerekmiyor mu?

- Söz konusu çatışmanın 58 saat sürdüğü belirtiliyor. 5 saat içerisinde bölgeye havadan ve karadan destek sağlanmamış olmasına yol açan zaafiyet nasıl açıklanacak? Daha önceki baskınlarda da çeşitli mazeretler ileri sürülmüştü. Hep mazeretlerin arkasına mı saklanılacak?

GOLFÇÜ PAŞANIN DUYARSIZLIĞI

- Eğer bölgeye gerekli destek sağlandı ise, 400 kişilik terörist grubu, sadece 23 kayıp vererek elini kolunu sallayarak sınırı nasıl terk etti?

- Çatışma, Cuma günü öğle saatlerinde başladı ve en az 4-5 saat sürdü... Yapılan ilk resmi açıklamalarda, Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının terörist saldırıyı püskürttüğü belirtildi... Demek oluyor ki Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'nun çatışmadan haberi vardı... Peki Babaoğlu, Antalya'da katıldığı Golf Turnuvası'nı bırakıp niye asıl işinin başına dönmedi?

SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK MI?

- Daha önce 5 saldırıya maruz kalan ve stratejik önemi bulunan Aktütün karakolu için gerekli tedbirleri almayanlar hakkında ne gibi işlemler yapılacak? Bir tren kazasından dolayı Genel Müdür'ün hatta Bakan'ın istifası istenebiliyorsa, böylesine geliyorum diyen bir facianın tedbirini almayan sorumlular hakkında zincirleme bir şekilde kanuni işlemler yapılması gerekmez mi?

Taraf-Vakit

Bugün okuduğum bir yazıda; aynı tren, belli bir noktada 5 defa kaza yapsaydı o işin başındaki bürokrata ne olurdu diye sormuştu biri...

Bu kadar tedbirsizlik ancak kastla mümkündür diyecek kerteye geldim desem yeridir. Bu kadar garabet nedir anlaşılır gibi deği. Doğru okuduysam; Bir general, taşın/a/mama hadisesinin ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirtiyordu. Yok daha neler...

Beni en fazla düşündürten soru ise; o kadar uzun süre ile çatışma yaşanıyor ancak oraya yeterli eleman/ekipman/destek adı her ne ise bir türlü ulaştırılmıyor...Allah aşkına; ne kadar sürer destek göndermek...

Bunun faturası birilerine kesilmeli. Bu acıları hafifletmeyecektir ancak hata, cezasız bırakıldığında yeni hataların da kimseye faturasını kesemez duruma düşersiniz...

Taraf'ın ve Vakit'in soruları umurumda değil. Ortada verilmesi gerekli bir hesap var. Kara Kuvvetleri Komutanı mı verir, hava kuvvetleri mi verir, Jandarma mı verir, GenelKurmay mı verir, Başbakan mı verir, Milli Savunma Bakanı mı verir...Kim verirse verecek...Ama, bundan sonra böyle bir şeyin olmaması için alınabilecek her tedbirin alınmasını sağlayacak bir hesap sorma olmalıdır bu...

• Cevaplar 133
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Zamanında bir çatı ustası varmış.Yıllarca akan çatıları tamir edermiş.

Yatak odası mı akıyor hemen ararlarmış ustayı.Usta gelir tamir eder gidermiş.Ertesi yagmurda bu sefer oturma odası akarmış usta yıne gider tamir edermiş.Diğer yağmurda mutfak akarmış usta yine tamir eder gidermiş.

Derken yıllar böyle geçip gitmiş.Ustanın oglu büyümüş.

Kış döneminde usta hastalanmış.Evde yorgan döşek yatıyormuş.

Ustaya yine iş gelmiş.Ustam bizim evin mutfagı yagmurda akıyor bir baksan demişler.Usta hasta yatakta yatıyor nasıl gitsin?

Oglum şu müşteriye bir bakıver ben hastayım demiş

Oglan tamam baba ben bakarım merak etme sen demiş gitmiş.

Tamir işini yaptıktan sonra eve gelmiş ustanın ogu

Usta sormuş yaptın mı demiş.

Yaptım baba kiremitlerden biri delikmiş attım onu koydum yenisi demiş.

Usta hiddetle yatağından kalmış sert bir sesle;

Ne yaptın sen demiş

Delik kiremiti kaldırıp attım yerine yenisini koydum baba demiş.

Ahhh aptal oglum benim demiş.Ben o delikli kiremit ile evime yıllarca baktım demiş.

nedense bu fıkra aklıma geldi sevgili bekir.

Gönderi tarihi:

Aynı soruların cevaplarını ilk günden beri bende merak ediyorum.. yalnız bu yazıyı okuduktan sonra birkaç şey daha ilgimi çekti..:

-Vakit-taraf yazarları gazetecileri bu manşetleri atanlar bu soruları duygu sömürüsü yapmadan, yani bir şehidin ağzını kullanmadan doğru ve düzgün br gazetecilik işi yaparak bizzat genel kurmay başkanlıgına sordumu?

-Bu gazeteciler bu sorulara ne cevaplar aldı? bu cevaplardan bahsedilmiyor.. işin ilginci cevap alınıp alınmadıgı yada bu soruların ilgili makamlara sorulup sorulmadıgıda yazının hicbiryerinde bahsedlmiyor...

-Cevap alınmadıysa eger bunu da bilmek bizim hakkımız değil mi?

Amaç gercekten sorumluları bulup, daha sonra bu acı olayların tekrarlanmasını önüne gecmekmidir?

Yoksa işini dogru düzgün yapmayan/yapamayan bir kaç kişi yüzünden bu ülkenin en şerefli kurumlarından birini lekelemeye calısmakmıdır?

Sayın arkadasım alıntı yaptıgın gazetelerin insanların hissiyatlarını nasıl sömürerek prim yaptıklarını benden iyi biliyor olmalısın.. Hiç sen merak edip bu takip ettigin yayın kuruluslarına acıp sordunmu az once benim sorduklarımı? yoksa seninde amacın vakit-taraf ın reklamını yapmak mı?

Gazetecilik arastırma yapmadan ilk gördüğünü kullanıp insanları kurumları çamurlamakmıdır?

Yoksa gercek ne olursa olsun sonuna kadar peşinde olup insanlara bunu aktarmakmıdır?

Çok ucuz yollarla insanları kandırmaya çalışıyorsunuz... Ve ne yazıkki kanıyoruz...

Bu arada bir demiryolunda aynı yerde 5 kaza olursa ilgili bürokrata ne yaparlar diye sormussunuz ya...

Hızlandırılmış tren facialarından sonra ilgili bürokratların simdi nerde olduklarını hatırlatmama gerek var mı?

belki de artık sadece vakit-taraf-samanyolu tv- kanal 7 ve atv dısında başka yayın organlarınıda takip etmelisiniz...

Yoksa büyükleriniz buna izin vermiyor mu artık...

Durmak Yok Yola devam..!!!!

Gönderi tarihi:

Sevgili bekir,

sorulması gereken sorular eksik bile kalmış.

sorulması gereken sorulmamış...

dünyanın en iyi kara kuvvetlerine sahip ülkelerden olan Türkiye;neden hala PKK'ya şehit veriyor?

ama işbirlikçiler,ABD var demi...kendimizi kandırmaya devam...bekleyin arkasıda var :excl:

Gönderi tarihi:

birşey daha eklemek istiyorum.. bu soruları düşünüp ilgili makamın cevabını beklemeden 'kast' fikrine sahp olmussunuz...

Peki son yedi senedir bölgede ekonomik anlamdan tek bir iş yapmayan, ergenekoncuları yakalamak icin bütün modern teçhizatları kullanıp iz süren delil toplayan işin peşini sonuna kadar bırakmayıp 70 yasındaki insanları gecenin br yarısında ani baskınlarla hapse atan,ama bu mkanları pkk için kullanmayan, zaman zaman yapılan acıklamalarla etnik ayrımcılığı kıskırtan, ülkenin dışişleri makamının her gün biraz daha itibarını yitirdiği ve komsu ulkelerle bizm cıkarımıza hicbir işbirliğini beceremeyen, acz icindeki hukumetin bu yaptıklarını/yapmadıklarını düşünürken nasıl bir fikre varıyorsunuz?

Yoksa sadece size söylenen fikirlereme varabiliyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Sorulmasi gereken TSK ve devletin son 30 yilin ve bu arada sehit ve gazi olan askerlerimizin hesabinin ne zaman verilecegi. Her aksam haberlerde hükümetten ve askeriyeden insanlari sehit cenazelerinde görmekten biktik. Bizler artik ne sehit nede gazi istiyoruz. Bu gencleri bazi siyasi rant cevreleri ve cikarci gücler icin harcamaya kimsenin hakki yok. Yillaradan beri vatan bölünecek hikayeleri ile binlerce insanin yok olmasina ve sakat kalmasina sebeb olduk. Milyonlarca insanda yerinden yurdunda oldu bu sayede, ekenomiye verilen zarardan daha bahsetmiyoruz.

ARTIK HESAP VERIN BEYLER!!!!!! Umarim yataginizda rahat yatiyorsunuzdur.

Gönderi tarihi:
birşey daha eklemek istiyorum.. bu soruları düşünüp ilgili makamın cevabını beklemeden 'kast' fikrine sahp olmussunuz...

Peki son yedi senedir bölgede ekonomik anlamdan tek bir iş yapmayan, ergenekoncuları yakalamak icin bütün modern teçhizatları kullanıp iz süren delil toplayan işin peşini sonuna kadar bırakmayıp 70 yasındaki insanları gecenin br yarısında ani baskınlarla hapse atan,ama bu mkanları pkk için kullanmayan, zaman zaman yapılan acıklamalarla etnik ayrımcılığı kıskırtan, ülkenin dışişleri makamının her gün biraz daha itibarını yitirdiği ve komsu ulkelerle bizm cıkarımıza hicbir işbirliğini beceremeyen, acz icindeki hukumetin bu yaptıklarını/yapmadıklarını düşünürken nasıl bir fikre varıyorsunuz?

Lostsoul, ben Şehitlerin derdindeyim; sen neyin derdindesin...

Banane bunu hangi gazete dile getirmiş, hangi yayın organı söylemiş. Kalkıp Cumhuriyet sorsaydı yine tavrım aynı olacaktı. Taraf bu soruyu dün sormuştu. Yine, dün bir komutan açıklama yapmış ve yukarda bu konuda bilgi de veriliyor yazının içinde...Ben, neyi sormuşum dikkat ettin mi? Sorumlu kimse hesap versin dedim. Yine sorulan sorular içerisinde doğrudan ordu mu hedef alınıyor yoksa savsaklamalar sayılarak bu işte kusuru olanlar mı ortaya konulmaya çalışılıyor...

Takmışınız kafayı AKP ve yandaş medya vakıasına...Arkadaşım 15 tane genci yitirmişiz...Bunun sorumlusunu kim, hangi saikle sorarsa sorsun ama birileri sorsun...Prim mi yapmak istiyor; sorumluyu arasın ve prim yapsın. Sorumluyu bulsun da ondan sonra prim mi yapar başka birşey mi yapar canları cehenneme...

15 genci yitirmişiz, hayatlarının henüz en erken çağlarındaki 15 genci...Aynı yerde kaç genci yitirmişiz...Hükümetin yaptıklarıymış yapmadıklarıymış...Bunda hükümetin zaafı varsa o da ortaya konulsun ama bununla hükümetin ne alakası var...İlgili makam abuk-subuk cevaplar vermiştir. İlgili makamın cevabını beklemeden kast fikrine varmakmış. Ben, tedbirsizliğin doruğa ulaştığı noktada kast fikrine inanırım.

Bu olay, kastla mı yapıldı. Yukardaki denklemime göre evet. Bu kadar tedbirsizlik bana göre kastla mümkündür size göre ise taksir olabilir. Ancak; 15 kişiyi ölüme götüren bir yolda kimsenin taksire hakkı/yetkisi yoktur.

Bu sorular gazetenin ana sayfasından sorulmuş mudur? Sorulmuştur. Bundan sonra "Genelkurmay Başkanlığı" aranarak sorulmuş mudur demeye gerek yoktur. Gazete manşetten sormuştur. Cevaplaması gerekenler çıkıp cevaplasın.

Kaldı ki;

bu adreste de görüleceği üzere gazeteciler komutana yukardaki soruların birçoğunu doğrudan sormuşlar ancak komutan sadece içerisinden istediklerine cevap vermiştir...

Aktütün karakolunun taşınmasıyla ilgili konuya açıklık getirmek istiyorum. Bunlar mali imkanlar dikkate alınarak yıllara yayılmış faaliyetlerdir. Bugün Jandarma Genel Komutanlığı kendi imkanlarıyla yapıyor, daha süratli olduğu için daha ucuza mali olduğu için kendi imkanlarıyla yapıyor ama bakın bu şehitlerin bu yapılan binalarla falan uzaktan yakından alakası yok.
O uzun mesajı okumak zorunda kaldım ya...Neymiş, taşınmasındaki gecikmenin nedeni...Maliyet...

Yine bu vesileyle bugün basında bazı manşetler yer aldı. Başlangıçta bir vesileyle ifade ettiğim gibi bu şehitler sanki bir hiç uğruna hayatlarını kaybetmiş şeklinde ifadeler yer aldı. Bunları ben kötü niyetli olarak asla düşünmüyorum, ama şunu bir kere daha ifade ediyorum. Bu şehitler vazifeyi kutsal bilip vazife uğruna hayatlarını vermişlerdir ve bu vazifeyi kahramanca başarmışlardır. Ben de bugün huzurunuzda kendilerini minnetle ve rahmetle anıyorum ama bu tip manşetlerin terör örgütünün de çok hoşuna gittiğini sizlere hatırlatmak istiyorum. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

Bu cevap da sorulardan ilgililerin haberdar olup olmadığını gösteriyor...

Acaba, gerçekten havadan destek gönderilemiyor muydu...Komutan olmaz diyor, zira çatışma bölgesinden daha aşağıya indirmişler askerleri. Haklıdır, çatışmanın ortasına komanda indirmekten bahsedersek,,,pekiyi helikopterler başka iş yapmazlar mı yani asker sevkiyatı dışında...Bir tarihlerde helikopterlerden teröristler üzerine bomba yağdırıldığını mı görmemişmiydim ben...Ne görmüştüm ben...HALİSÜNASYON...****, madem helikopter ve uçaklar sadece bir yerden bir yere adam taşımaya yarıyor ne diye bu kadar para verirsiniz onlara...

Gönderi tarihi:
Çok ucuz yollarla insanları kandırmaya çalışıyorsunuz... Ve ne yazıkki kanıyoruz...

Bu arada bir demiryolunda aynı yerde 5 kaza olursa ilgili bürokrata ne yaparlar diye sormussunuz ya...

Hızlandırılmış tren facialarından sonra ilgili bürokratların simdi nerde olduklarını hatırlatmama gerek var mı?

belki de artık sadece vakit-taraf-samanyolu tv- kanal 7 ve atv dısında başka yayın organlarınıda takip etmelisiniz...

Yoksa büyükleriniz buna izin vermiyor mu artık...

Durmak Yok Yola devam..!!!!

Hangi yayın organlarını izlediğim hakkında en ufak bir fikriniz yok. Sizinkisi hakkında ise, bu sloganlaşmış soru sayesinde benim bir fikrim var. Büyükleriniz derken; birilerinin çıkıp bu bayağının da aşağısı (kimdendi bu replik) yaklaşımı komikliğin dibini bulmak olarak niteliyorum. Ki, komikliğin dibi ****** özdeştir benim mizacımda...

Yazılarımı eleştirmekte tabiki haklısınız ama dumura uğrayıp da bana cevap vermek noktasında bir daha düşünün...

Gönderi tarihi:

"Bu soruları Cumhuriyet sorsaydı" diye başlamış arkadaşınız;

Ben de devam edeyim.

Bu soruları Cumhuriyet sorsaydı, "şehitler üzerinden siyaset yapmayın" diyen cevval azarcı başbakan yine birilerini paylayacaktı. Akabinde hızlı bir koşu ile TSK saflarına katılıp, Cumhuriyet'e atıp tutacaktı. Şirinlik yapmakta üstüne yok biliyoruz malum.

Artık başbakanlarından feyz alan yandaş medya da hoplayıp zıplayıp arkasından manşet patlatacaktı.

Şimdi merakım şudur;

Azar küfür üzerinde ihtisası olanlar, bu sorulara ne tür yaklaşımda bulunacaklar? Bu sorular şehitler üzerinden siyaset midir? Yoksa bilgi edinme hakkından mı kaynaklanır?

Eğer ses çıkmazsa dinciye ayrı tarife, ulusalcıya ayrı tarife olduğunu kimse inkar etmesin, yadsımasın.

Gönderi tarihi:
"Bu soruları Cumhuriyet sorsaydı" diye başlamış arkadaşınız;

Ben de devam edeyim.

Bu soruları Cumhuriyet sorsaydı, "şehitler üzerinden siyaset yapmayın" diyen cevval azarcı başbakan yine birilerini paylayacaktı. Akabinde hızlı bir koşu ile TSK saflarına katılıp, Cumhuriyet'e atıp tutacaktı. Şirinlik yapmakta üstüne yok biliyoruz malum.

Artık başbakanlarından feyz alan yandaş medya da hoplayıp zıplayıp arkasından manşet patlatacaktı.

Şimdi merakım şudur;

Azar küfür üzerinde ihtisası olanlar, bu sorulara ne tür yaklaşımda bulunacaklar? Bu sorular şehitler üzerinden siyaset midir? Yoksa bilgi edinme hakkından mı kaynaklanır?

Eğer ses çıkmazsa dinciye ayrı tarife, ulusalcıya ayrı tarife olduğunu kimse inkar etmesin, yadsımasın.

Taylanım, Cumhuriyete falan değinmeden sen cevap ver istersen...

Diyelim ki; bir bölgede 5 saat çatışma yaşanıyor kaç saatte yardım ulaştırabilirsin kaç saatte düşmana karşı hava saldırısı başlatabilirsin...Bu soruyu kim sorarsa sorsun ehemmiyeti yok. Soru budur...Senin de aklına bu soru takılmıyor mu...Ya da buna benzer bir soru aklına takılmıyor mu? Kutsalların varsa onların üzerine hangi gazete, hangi internet sitesi sormuş önemli değil...RTE değil mesele...Bilgi edinme hakkından böyle faydalanılamaz onun ayrı dilekçesi filan vardır ve yine yöntemi ilgili kanuna göre belirlenmiştir.

senin kafanda da sorular yok mu bu vahim hadise neticesinde...

Gönderi tarihi:
Taylanım, Cumhuriyete falan değinmeden sen cevap ver istersen...

Diyelim ki; bir bölgede 5 saat çatışma yaşanıyor kaç saatte yardım ulaştırabilirsin kaç saatte düşmana karşı hava saldırısı başlatabilirsin...Bu soruyu kim sorarsa sorsun ehemmiyeti yok. Soru budur...Senin de aklına bu soru takılmıyor mu...Ya da buna benzer bir soru aklına takılmıyor mu? Kutsalların varsa onların üzerine hangi gazete, hangi internet sitesi sormuş önemli değil...RTE değil mesele...Bilgi edinme hakkından böyle faydalanılamaz onun ayrı dilekçesi filan vardır ve yine yöntemi ilgili kanuna göre belirlenmiştir.

senin kafanda da sorular yok mu bu vahim hadise neticesinde...

Olmaz mı hiç?

Soru sorma ve cevapları bulma isteği herkeste vardır. Ancak bunu DÜN "saldırı", BUGÜN "hak" olarak gören düşünceye karşıyım ben. Bu sorular evveliyatında da soruldu, yine de sorulmalı.

Ama bu ikiyüzlü haller beni gerer be Bekirim! Yalansa yalan de.

Gönderi tarihi:

Haklısın arkadasım sonuna kadar haklısın...

treni deviren makinist sonuna kadar sucludur..ötesini kurcalamaya gerek yok...

kusura bakma benim gibi ***** bazen ne söyledigini bilmiyor..

sen haklısın....

Gönderi tarihi:

Evren'in, Özal'ın, Çiller'in, Tayyib'in, Ortadoğuda ABD hegemonyasına hizmet ettikleri ve dolaylı olarak, PKK sonucunu çıkardıkları, besledikleri gerçeğini görmemek için kör olmak lazım.

Gladyo’nun ne olduğunu ve nasıl evrildiğini bilmeden konuşup, Ergenekon=Susurluk=PKK=Ulusalcılar demek, ancak ana okulu çocuğunun yapacağı bir hatadır.

Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapıp, verilen meşru mücadeleyi haksız çıkarmaya ve halkın tepkisini saptırmaya çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Halaa sehitler üzerinden siyaset yapiyoruz. Ne zaman son bulacak bu davranislar cok merak ediyorum. Sanki son 30 yili sadece AKP yönetti ve ilk defa bu kadar askerimiz hunharca kendi hatalarimizdan dolayi sehit düstüler. AKP'ye karsi olabiliriz, bende karsiyim, ama AKP ye karsi olmam diger siysilerin ve mercileri gecmiste her seyi dogru yaptiklari anlamina gelmez. bana göre hic birinin birbirinden farki yok.

Gönderi tarihi:

Bakiyorum kendilerini ulsalci niteleyenlerde bu arada kendi propagandalarini yapiyorlar, kimin üzerinden digerleri gibi gene sehitlerimiz üzerinden. Üc bes kisinin kendisini ulusalci nitelemesi onlarin agirliginin oldugunu göstermez. Ulusalci gecinen bir partinin yillardan beri 1% e bile varamayan oyu var secimlaede. Tümü birleseler gene alamazlar 1% oy. Onuda bildiklari icin herhangi bir parti kurma girisimine girmiyorlar. Sözde T. Özkan kuracakti ama, belki iceride Sn. Perincek'ten parti kurma hakkinda bilgi alir ve aynen onun gibi 1% oy bile alamaz sonunda.

Gönderi tarihi:
İmamın kelle dediği yerde cemaati ölü demiş çok mu?

Zihniyet;

Nezaket;

Tiyniyet meselesidir.

Şehadetten ancak bunu anlarlar. Şaşırmadım.

birileri icin bu zihniyet tabiki cok hos olsa gerek..ordaki catismada teröristlerde kayip verdigine göre teröristler de giriyor o gurubun icine!!! ama kuran kursunda yikilan bina icin orda verilen kayiplar icin öyle demiyorlardi bunlar muhtesem insanlar..

Gönderi tarihi:

Kahreden açıklama...

061020081214283025061.jpg

Emekli Genelkurmay Başkanı'na 1 trilyonluk araç alabilen devlet,

Aktütün'ün yeniden inşası için para bulamamış... :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Ben bu Vakit gazetesinin muhabirinin bilgi vermek için savcılığa gelen Paksüt'ün eşine çıkışta:

-"Siz gece ikide telefon açan her adamla görüşür müsünüz? diye soru yöneltmesinden biliyorum bu gazetenin ciddiye alınabilirlik düzeyini...

O yüzden yazdıklarının değeri de o düzeydedir...

Gönderi tarihi:
Kahreden açıklama...

061020081214283025061.jpg

Emekli Genelkurmay Başkanı'na 1 trilyonluk araç alabilen devlet,

Aktütün'ün yeniden inşası için para bulamamış... :sweatingbullets:

Para bulamamis demek aslinda cok dogru olmaz, bulmak istemediler daha dogru olur. Bana göre bu büyük bir cinayettir ve sorumlulari TSK ve Hükümettir. Onlarin dökmüs oldugu gözyaslari timsah gözyasindan farkli degil. Bizler defalarca buradan elestirirken bizleri kinayanlar ne diyecekler acaba 15 gülümüzün söndürülmesine? Genemi biz elestirenler suclu acaba bu olayda? Terörüst saldirilari neden en azami zararla engellenemiyor? Terörüstler o kadarmi güclüde onlara karsi önlem alinamiyor? Inaiyorum gene birileri cikacak ve bizi buradan suclayacak, bakin gene TSK ve devlete catiyorsunuz diye. Ama 15 askerimizin cinayete kurban gitmesinin hesabini kime soracagimizi söylemiyorlar, onlarin yasamda kalmalari icin yapilabilecek tedbirlerden bahsetmiyorlar. Isleri gücleri yok efendim AKP böyleymis, yok efendim ulusalcilara saldiriyorlarmis, mis da mis. Bizene sizin AKP ile kisisel kavganiz. Aranzda ne fark varki. Ha Hasan ha kel Hasan. Asker analarinin cani yanmis bizimkiler et derdinde halaa.

Gönderi tarihi:

Millet olmayı, aynı dertlere aynı duygularla ağlamayı, şehitlerimizi siyasete malzeme yapmamayı hangi zamanlarda bıraktık?Bir milleti millet olduğu sürece topyekün yıkmak mümkün değildir de o milleti düşünsel kamplara böldüğünüzde, beraber düşünme, beraber mücadele etme karakterini yok ettiğinizde kendiliğinden hazır bir millet vardır yok olmaya karşınızda.

Ne kadar basit hale geldi,olağanlaştı her konuda siyasi çıkar görmek konuyu siyasi zemine çekmek.Bu nasıl bir ruh hali?İçimize 25 yıldır ateş düşüren bir sorun karşısında bir ve beraber olamadığımız sadece bayraklara sarılı tabutların etrafında naralarla birşebildiğimiz için sonrasında kendi kendimize düşmanlığımıza kaldığımız yerden devam ettiğimiz için aciziz,gaflet içindeyiz hala fikir çatışması içindeyiz.Niçin bir konuyu kendi zemininde tartışamıyor kendi şartlarının dışına çıkarıp da kendi siyasi zeminimizin içine çekiyoruz, bu kadar da başarılı mı oldu bizi fikir kamplarına bölmek isteyenler?15 can vermişiz, büyük millet,devlet,ordu olma inancımızı sözde bırakan garebet bir baskın yemişiz.Hazır kıta kendine malzeme arayanlar ya sadece orduya ya da hükümete saldırmak da gecikmemek de.Ordusuyla,hükümetiyle hepimiz suçluyuz suçluluğumuzu devam ettirme anlayışı içindeyiz bari bunda hemfikir olalım.Bir sorunu halletmenin ön koşulu önce sorunu kabul etmek,varsa sorumlusunu bilmek, sorunla ilgili sorumluluğu olan kurumun,makamın kişinin karakterli,vicdanlı tavrı sergileyebilmesi ve ortak payda da birliktelik yani güçlü millet olabilmektir.

YOKsa bunlar yukardaki tartışmalar çok normal acınası olsa da!Yok hükümet suçlu, yok ordu suçlu yok orduyu eleştirmeyelim yıpranabilir,komutanlara dokunmayalım,yok dış güçlerin işi biz fazla bir şey yapamayız slogan atmaktan başka vesaire vesaire...

Devam tartışmaya sloganlarla, ideolojik yanlarımızla bir 25 yıl, otuzbin can yetmediyse devam Ergenekon'a, Deniz Feneri davasına,Atatürkçülüğe malzeme aramaya...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
TARAF gaztesinin karekteri ortada Şehitlerimizi baş sayfasinda ÖLÜ olarak belirten iki yüzlü bir gazete

yaziklar olsun.

:shuriken:

İmamın kelle dediği yerde cemaati ölü demiş çok mu?

Zihniyet;

Nezaket;

Tiyniyet meselesidir.

Şehadetten ancak bunu anlarlar. Şaşırmadım.

birileri icin bu zihniyet tabiki cok hos olsa gerek..ordaki catismada teröristlerde kayip verdigine göre teröristler de giriyor o gurubun icine!!! ama kuran kursunda yikilan bina icin orda verilen kayiplar icin öyle demiyorlardi bunlar muhtesem insanlar..

Ben bu Vakit gazetesinin muhabirinin bilgi vermek için savcılığa gelen Paksüt'ün eşine çıkışta:

-"Siz gece ikide telefon açan her adamla görüşür müsünüz? diye soru yöneltmesinden biliyorum bu gazetenin ciddiye alınabilirlik düzeyini...

O yüzden yazdıklarının değeri de o düzeydedir...

NEYİN KAVGASINI VERİYORSUNUZ...

- Vakit ve Taraf'ın sorularının mantıksız olduğunun mu?

HAYIR

- TSK'yı korumanın mı?

TSK böyle korunamayacağına göre HAYIR

- Vakit ve Taraf'ın taraf olduğunun mu?

Bunu bilmeyen olmadığına göre HAYIR

- Pekiyi, sizin derdiniz ne? Başından beridir diyorum, kim sorarsa sorsun ortada büyük bir sorun vardır. 17 cana mal olan...Ve birilerinin çıkıp da hesap vermesi şarttır...

Şimdi siz de kalkın ve bunlara cevap verin...

Ortada çelişkiler görmüyor musunuz?

Böyle bir eylemin yapılmasına "izin verecek/engel olamayacak" kadar acz içinde mi bizim ordumuz

Çatışmaya kaç saat içerisinde yardım gönderebilirsiniz

Buyrun; ben Akit veya Taraf Gazetesi değilim. Alelade bir adamım. Benim sorularıma cevap verin madem Akit ve Taraf'ın şapşal olduğunu düşünüyorsunuz...Benim olmadığım noktasında da elinizde bir veri yok ama ben yine de bu soruların cevaplarını merak ediyorum.

Siz de artık neyi savunmaya çalıştığınızın bir derdine düşün...Sahi neyi kurtarmaya çalışıyorsunuz...Bir büyüğümüz; şu minvalde (tam metni hatırlayamıyorum) bir söz etmiş. Akıllı adam, karşısındakinin neyi savunduğunu sormaz...Ben, bu tartışmayı görünce akil olmaktan çıktım gittim...

Gönderi tarihi:
NEYİN KAVGASINI VERİYORSUNUZ...

- Vakit ve Taraf'ın sorularının mantıksız olduğunun mu?

HAYIR

- TSK'yı korumanın mı?

TSK böyle korunamayacağına göre HAYIR

- Vakit ve Taraf'ın taraf olduğunun mu?

Bunu bilmeyen olmadığına göre HAYIR

- Pekiyi, sizin derdiniz ne? Başından beridir diyorum, kim sorarsa sorsun ortada büyük bir sorun vardır. 17 cana mal olan...Ve birilerinin çıkıp da hesap vermesi şarttır...

Şimdi siz de kalkın ve bunlara cevap verin...

Ortada çelişkiler görmüyor musunuz?

Böyle bir eylemin yapılmasına "izin verecek/engel olamayacak" kadar acz içinde mi bizim ordumuz

Çatışmaya kaç saat içerisinde yardım gönderebilirsiniz

Buyrun; ben Akit veya Taraf Gazetesi değilim. Alelade bir adamım. Benim sorularıma cevap verin madem Akit ve Taraf'ın şapşal olduğunu düşünüyorsunuz...Benim olmadığım noktasında da elinizde bir veri yok ama ben yine de bu soruların cevaplarını merak ediyorum.

Siz de artık neyi savunmaya çalıştığınızın bir derdine düşün...Sahi neyi kurtarmaya çalışıyorsunuz...Bir büyüğümüz; şu minvalde (tam metni hatırlayamıyorum) bir söz etmiş. Akıllı adam, karşısındakinin neyi savunduğunu sormaz...Ben, bu tartışmayı görünce akil olmaktan çıktım gittim...

Bu soruları soran nedense TSK karşıtı olarak mimleniyor,bu da yetmezmiş gibi halkı askerlikten soğutma naraları atılıyor.Benim aklım almıyor,PKK dünkü gücünden bu kadar yoksun iken,halk artık onun yaptıklarına da illalah derken,neden en iyi kara kuvvetlerine sahip ülkemiz hala PKK ile uğraşıyor...sorunu hala burada verilen kayıpların hangi millet olduğu ise,kusura bakmayın;ama bizler daha kendi içimizde en büyük kayıpları vermeye mahkumuz.17 gencecik insan,hayatının baharında can vermiş,aileleri perişan olmuş...bu savaşın aktörlerine ne?Galiba halkımız herşeyi hakediyor diyen Yarasa haklıydı...buyrun;basitliklerle uğraşmaya devam...çzöüm mü?geçelim orayı :excl:

Gönderi tarihi:
Evren'in, Özal'ın, Çiller'in, Tayyib'in, Ortadoğuda ABD hegemonyasına hizmet ettikleri ve dolaylı olarak, PKK sonucunu çıkardıkları, besledikleri gerçeğini görmemek için kör olmak lazım.

Gladyo’nun ne olduğunu ve nasıl evrildiğini bilmeden konuşup, Ergenekon=Susurluk=PKK=Ulusalcılar demek, ancak ana okulu çocuğunun yapacağı bir hatadır.

Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapıp, verilen meşru mücadeleyi haksız çıkarmaya ve halkın tepkisini saptırmaya çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Saygılar.

bana verilen tepkinin adını verir misiniz?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.