Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Reha Muhtar Ahmet Kaya'ya yönelik linç kampanyasının başladığı gece yaşananları kaleme aldı. "Hepimiz Hrant'ız" sloganını anlamak istemeyenlere ders niteliğinde bir cevap oldu bu. İşte Reha Muhtar'a da haksızlık yapılan o gece ve yaşananlar!

AHMET KAYA VE O GECE

REHA MUHTAR YAZDI

Hayat gösterildiği gibi değildir...

Hayatı başkalarına göstermeyi meslek edinenler de kendi hayatlarını insanların algıladığı gibi yaşamazlar...

Hrant Dink öldürüldüğünden beri, yazıları "çok içten ve altına imza atılacak" cinsten bulanlardan bir iki okuyucu, bir iftiranın yıllar sonra süren izdüşümlerini bana hatırlattılar...

"Bu suikastler karşısında bu kadar duyarlı olan siz, nasıl olup ta Ahmet Kaya'nın ‘linçe maruz kaldığı' gece, sahneden şarkı söylettiniz?"

Ahmet Kaya'nın olaylı gecesini daha önce anlatmamamın nedeni, Hrant Dink olayını karıştırmak istemememden...

Ama tarihe yalanı değil gerçeği koymak zorundayım...

Hayat karşısındaki duruşumu netleştirmek durumudayım...

Hrant'da, Orhan Pamuk'da, Ahmet Kaya'da, geçmişte Çetin Altan'da, Yaşar Kemal'de, Zülfü Livaneli'de, Cem Karaca'da, Şanar Yurdatapan'da ve daha nicelerinde bir şeyi anlatmak zorundayım...

"Hrant Dink'im" diye bağıranları savunmak, herşeyi Hrant Dink gibi düşünmek anlamına gelmiyor...

Veya Orhan Pamuk veya Çetin Altan veya Yaşar

Kemal...

Yazarı, sanatçıyı, gazeteciyi sınırsız ve sonsuz düşünceleriyle koruyabilen, ‘toprak' özgürlükler ve medeniyetler toprağıdır...

Orhan Pamuk'un bu ülkeden çekip gitmesi, bu ülkenin fakirliğidir...

Hrant'ın öldürülmesi gibi...

Ahmet Kaya'nın, geçmişte Nazım'ın, ya da Yaşar Kemal'in veya Zülfü'nün gitmesi gibi...

Yabancılar parayı çektiğinde, alarm veren piyasa, Orhan ya da Hrant gittiğinde alarm veremiyorsa, "piyasa refleksi, kendisini koruyacak demokrasi refleksine dönüşmemiştir" bu ülkede...

Şimdi gelelim Ahmet Kaya'nın nasıl "başının belaya girdiğine" bu memlekette?

1993 yılında Berlin'de bir konserde yaptığı konuşmayla başlayan soruşturma "yasadışı örgüte yardım ve yataklık" etmek suçuna kadar dayandırıldı...

10 Eylül 1999 yılında Münih'te düzenlenen bir konser sırasında Abdullah Öcalan'ı öven bir konuşma yapmakla suçlandı...

Kaya'nın o konser esnasında arkasındaki resim ve yazıları içeren,

fotoğraflar bir büyük gazetede birinci sayfada manşetten boy boy yayınlandı...

Sonra bir başka Münih konseri...

Yine aynı olaylar, yine aynı suçlamalar, yine aynı davalar...

10 Şubat'taki geceye ise ödül almaya gelmişti...

Aslında o gün, sıradan bir ödül gecesiydi...

Biraz içkili, biraz muzip, biraz da hayata meydan okurcasına "Kürtçe klip yapacağım" diye haykırınca, masalardan birileri "Ne oluyoruz" diye bağırdı...

Bu bağırtı salonda tahmin edilemeyecek bir patlamaya yol açtı...

Küfür edenler, protesto edenler, çatal bıçak fırlatanlar...

Tepkiler bitmek bilmiyordu...

Ahmet Kaya yerine geçirildi...

Kameraman ve gazeteci ordusu çevresini tamamen sarmış, her anı görüntülüyordu...

O da hızını alamamış konuşuyordu...

Birileri sahneye çıkıp, marş okutmaya çalıştılar...

Bir süre marş söylendi...

Salondaki tepkilerin ardı arkası kesilmiyordu...

....

• Cevaplar 72
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,

bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un

66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali

Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.

"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt

hainiyim, ben vatan hainiyim.

Vatan çiftliklerinizse,

kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,

vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,

vatan, soğukta ** gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,

fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,

vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,

vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,

ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,

vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,

vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,

ben vatan hainiyim.

Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

:clover:

Gönderi tarihi:

Evet eger Kürtce konusmak ve türkü söylemek vatanhainligiyse ve karsi gelenlerde vatanperverlerse, bende vatanhainiyim acikcas söylüyorum. Bizden olmayanlara ve bizim dilimizi konusmayanlara karsi gelmek vatanpervelikse ve onlara haklarini vermemek Türklükse, ben Türk'de degilim. Ben ülkemde herkese saygili olunmasindan yanayim vatanhainligi suclamasina ragmen.

Gönderi tarihi:

Evet tarih tekerrürden ibarettir derler ya dogrudur,yine döndük Ahmet Kaya'ya geldik yani sicilli bir bölücüye ve bu bölücü ile Nazim Hikmet ayni kefeye konulmus tartilmaktadir,bu ikisini ayni kefeye koyanlarin,ve olayi basite indirgeyip "Kürtce klip" le noktalayanlarin zihniyetlerini okumak zor degil.

Reha Muhtar Orhan Pamuk'u Türkiye'nin zenginligi olarak göstermis,zevk meselesi tabiiki,ama bu zevk Reha MUhtar'i baglar Türkiye'yi degil.Koca bir Türk ulusunu soykirim gibi agir bir suclamayla karalayan birisi Türkiyenin zenginligi degil ancak yüz karasi olabilir.Böyle bir yüzkarasinin ülkeyi terketmeside fakirlik sayilmaz Türkiye icin,buda benim zevk meselem.

Ahmet Kaya'yi sevebilirsiniz ona tapabilirsinizde ama bu size onun bölücü oldugunu inkar etme hakkini vermez.Türkiyeyi ve Türk insanini kötüleyebilmek icin mümkün olan heryolu denemektesiniz,Olaylara yüzeysel degil biraz derinlemesine bakmayi ögrenin,Ahmet Kaya'nin "Kürtce klip "nedeniyle suclandigini iddia ederken PKK ile yilardir süren catismayida dolayli olarak Kürtce nedenine bagladiginizin sanirim ki farkindasinizdir.Iste olaylari derinlemesine incelerseniz böyle bir hatayada düsmezsiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Şimdi ahmet kayayı tanımasak şarkılarını bilmesek onuda bize vatan kahramanı,demokrasi kahramanı olarak yutturacaksınız.

daha önce çok yazdık ahmet efendinin vatanaı nasıl bölmek istediğini,pkk teröristlerine nasıl ağıtlar yaktıklarını,neymiş efendim onuda ,hrand dink gibi,orhan pamuk gibi yanlış anlamışlar adam çok vatan severmiş,yanlız şu linki tıklayın ve ahmet kayanın ne olduğunu görün.

fazla söze gerek yok sanırım.

-http://www.youtube.com/watch?v=pu-In_vch5c&mode=related&search=-

Gönderi tarihi:

ahmet kaya türkiye cumhuriyeti yurdunda yaşayan ve kendine müziğini yapan bir insandı. kendini kürt olarak tanımlardı. bu gayet normal insanlar kökeni olduğu yeri, insanını belirtmek, yüceltmek isterler. ancak bunu yaparken vatan hainliğiyle suçlandı. magazin ödülleri gecesinde (medya ödülleri de olabilir)kürtçe şarkı yapacağını söyleyince kıyamet kopmuş kendisine çatal, bıçak fırlatılmıştı. ayrıca çok vatanperver, büyük sanatçı (!!!) serdar ortaç hemen sahneye fırlayıp onuncu yıl marşını söylemişti. daha sonradan çok vatanserver serdar ortaçın askerden kaçmak için sahte rapor aldığı ortaya çıktı o ayrı konu. kürtçe müzik yapılmasına izin verilmedi. hep engellendi. ama o kimseye aldırış etmeden müziğini yapmaya devam etti kendisinin türküleri şahsen benim de çok sevdiğim müzik eserleridir.

peki bütün bunların yanında ahmet kaya hiç mi hata yapmadı. elbette yaptı. pkk ile adının yan yana anılmasına yol açtı. konserlerinde pkkya türküler düzdü. hatta "kürdüz ölene kadar " şarkısında normalde "vallahi biz dostu özledik" yerinde "vallahi apoyu özledik" demiştir. bu çok rahat youtube veya başka yerlerden izlenebilir. " a pardon bizim çok vatanperverlerimiz (!) youtube u da kapattı dimi !!! "

bir sanatçı asla gençlerin ölmesine sevinemez. gerçekten sanatçıysa, gerçekten insansa ve gerçekten hümanistse. bu yüzden asla ahmet kayanın gençlerin ölmesine sevindiğini söyleyemem. her iki tarafın gençlerinin de.

biraz düşünmek lazım. büyük sorunları olan ve bastırılıp yok edilmek istenen bir yörenin insanı kendisine sahip çıkan tek şeye sarılmaz mı ? sonuçları ne olursa olsun. ahmet kaya da bunu yapmıştır. insanları vatan hainliğiyle suçlayanlar biraz o insanların neden teröre destek verdiklerini sorgulasalar çok yerinde olacak. !!!

Gönderi tarihi:
Nazım Hikmet kim, Ahmet Kaya kim yaa arkadaşlar; yapmayın Allah aşkına

Nasıl bir bağlantı kurulabilir anlamıyorum

Sen anlamak için çaba sarfetmeye devam et!Korkma olan bağlantı anlaşılmıştır zaten.

Hakanaytaç kardeşimiz durumu gayet iyi özetlemiş.Aslında bakarsanız msorun sadece Ahmet Kaya değil;sorun kürtçenin bu kadar yasaklı olması,bir dilden bu kadar korkulması,dilin insanıyla beraber bu kadar küçümsenmesi. :angry: Ve soruyorum size,bırakın Ahmet Kayanın diğer açıklamalarını,kaldı ki bir insanı sabahın bir vakti sürülmeye zorlarsanız o insan artık sizinle değildir,hangi mantık kürtçe şarkı söyleyeceğini ifade eden bir insana çatal bıçakla saldırmayı,bu ülkede yaşayan insanların bir dillle vatan hainliğini böyle kabullenir.

Gönderi tarihi:

O gece Ahmet Kaya'ya vatan haini diye saldıranların çatal bıçak atmak gibi anlamsız ve çocukça bir harekete girişmiş olmaları haliyle onları otomatik olarak vatansever yapmıyor.Evet,Ahmet Kaya PKK sempatizanıydı,buna şüphe yok.Teröre bir şekilde destek çıkmanın meşrulaştırılabilecek hiçbir yolu da yok.Fakat bir gerçek de var ki Ahmet Kaya yüzünde maskeyle dolaşmayan ve bu anlamda kuklalık yapmamış bir sanatçıydı.Yani şarkılarında direk olarak söylüyordu düşüncelerini.Kanundışı ise cezası çoktan verilmeliydi zaten.Onca şarkıya rağmen birşey olmadı da 'kürtçe albüm yapacağım,kürtçe klip çekeceğim' deyince nasıl oldu da bir anda kıyamet koptu?Oradaki kendini vatansever zannedenler paranın tiranlığının figüranları değil mi peki?

O gece çatal bıçak fırlatanlar,Ahmet Kaya ile aynı etnik kökenden gelen,PKK'ya senelerdir her türlü yardımda bulunmuş,her türlü mafya ilişkisinin altından çıkan,bitmek tükenmek bilmeyen akrabalarına adamlar vurdurtan,öldürten,kadınları döven,topuklarından vurdurtan,ama politikacılara çok uzman bir şekilde yaranmayı da bilen başka bir şarkıcıyı ''İmparator'' diye başlarının üstünde gezdirmiyorlar mı?Bu kişi bugün çıkıp aynı şekilde kürtçe klip çekeceğini söylese o sözde vatanseverlerin hiçbirinden gık çıkmaz.Bu adamlara ne sıfat takılmalı?

Gönderi tarihi:

PKK bitirilemedi deniyor,maksatli kisiler PKK ile mücadele edenleri sucluyor,onlara kara caliyor aslinda PKK nin bitmemesi icin ugras verenler Ahmet Kaya'yi masum ve kahraman göstermeye calisanlardir.Ahmet Kaya Kürtce klip icin suclanmadi belki tepki aldi ama Ahmet Kaya'nin suclanmasi Kürtce kliple uzaktan yakindan ilgisi olmayan bir nedenledir,eger burada Ahmet Kaya'nin savunuculugunu üslenmis olanlar gercek nedeni itiraf edemiyorlarsa ciddiyetten uzak olmakla kalmiyor ayni zamanda PKK yida savunuyorlar.Kürtce asla yasak bir dil degildi,yasak olan takip edilen Kürtceyi Türkcenin yanisira ikinci bir resmi dil yapmaya calisanlardi,bunu bile inkar etmekte ve gercekler Kürtce nedeniyle sorusturma acildi carpitmalari ile kamufle etmeye calisilmaktadir.

Ahmet Kaya bir bölücüydü ve PKK sempatizaniydi,pesine takilan yandaslari onu PKK li oldugu icin tantilastirdilar.Ahmet Kaya Kürtce klip nedeniyle degil Türk milletine Türk devletine küfrettigi icin hakkinda sorusturma acildi ve sonunda kendini Fransiz dostlarinin kollarina atti.Iyide etti,o tip insanlarin yeri ancak oralaridir.Ama ne kadar ilgincki kendini kollarina attigi Fransada bile tek dil Fransizcadir ve baska bir resmi dil yoktur.Burada Kürtceyi öne sürerek asil gercekleri neden gözden kacirmaya kalkarsiniz bilmem ama bence siz gercekleri itiraf etmekten korkmaktasiniz,yani hala masum rollerinde.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sen anlamak için çaba sarfetmeye devam et!Korkma olan bağlantı anlaşılmıştır zaten.

Hakanaytaç kardeşimiz durumu gayet iyi özetlemiş.Aslında bakarsanız msorun sadece Ahmet Kaya değil;sorun kürtçenin bu kadar yasaklı olması,bir dilden bu kadar korkulması,dilin insanıyla beraber bu kadar küçümsenmesi. :angry: Ve soruyorum size,bırakın Ahmet Kayanın diğer açıklamalarını,kaldı ki bir insanı sabahın bir vakti sürülmeye zorlarsanız o insan artık sizinle değildir,hangi mantık kürtçe şarkı söyleyeceğini ifade eden bir insana çatal bıçakla saldırmayı,bu ülkede yaşayan insanların bir dillle vatan hainliğini böyle kabullenir.

Evet, dilin yasaklanması yanlış. zaten ben aksini söylemedim. kürtçe şarkı söyleyenler vatan hainidir demedim. kimseyi küçümsemedim vs vs.... Her şey tamam da neden bir anda bu şekilde tepki gösterdiğini anlayamadım. onu anlamak için de çaba harcamaya devam edeyim mi, yoksa çok kişisel bir nedeni mi var?

Gönderi tarihi:
Evet, dilin yasaklanması yanlış. zaten ben aksini söylemedim. kürtçe şarkı söyleyenler vatan hainidir demedim. kimseyi küçümsemedim vs vs.... Her şey tamam da neden bir anda bu şekilde tepki gösterdiğini anlayamadım. onu anlamak için de çaba harcamaya devam edeyim mi, yoksa çok kişisel bir nedeni mi var?

Anlayamamıştın ya ondan söyledim Rua!olayı böyle kestirip atman biraz sinirimi bozdu!Küçümsemek gibi bir lüksün yok zaten :angry:

Gönderi tarihi:
Anlayamamıştın ya ondan söyledim Rua!olayı böyle kestirip atman biraz sinirimi bozdu!Küçümsemek gibi bir lüksün yok zaten :angry:

Birşeyi kestirip attığımız yok. Kaldı ki herkes istediği gibi düşünür; sizden izin alacak değilim. Ben Ahmet Kaya hakkında sizin gibi düşünmüyorum ve nasıl düşüneceğim konusunda size danışma gereği duymuyorum. Bu yüzden sizin da bana sinirlenmek gibi bir lüksünüz yok. Yukarıda da belirttiğim gibi yine aynen söylüyorum, Ahmet Kaya kiim Nazım Hikmet kim; bu ikisi kıyaslanack isimler değil. Birbirlerine örnek gösterilemezler. Ahmet Kaya terör örgütü bayrakları önünde şarkı söyleyen bir isimdi. Hiç de parlak bir geçmişi yok. Terörist grupların bayrağı haline gelmiş bir ismi savunmam.

Gönderi tarihi:
PKK bitirilemedi deniyor,maksatli kisiler PKK ile mücadele edenleri sucluyor,onlara kara caliyor aslinda PKK nin bitmemesi icin ugras verenler Ahmet Kaya'yi masum ve kahraman göstermeye calisanlardir.Ahmet Kaya Kürtce klip icin suclanmadi belki tepki aldi ama Ahmet Kaya'nin suclanmasi Kürtce kliple uzaktan yakindan ilgisi olmayan bir nedenledir,eger burada Ahmet Kaya'nin savunuculugunu üslenmis olanlar gercek nedeni itiraf edemiyorlarsa ciddiyetten uzak olmakla kalmiyor ayni zamanda PKK yida savunuyorlar.Kürtce asla yasak bir dil degildi,yasak olan takip edilen Kürtceyi Türkcenin yanisira ikinci bir resmi dil yapmaya calisanlardi,bunu bile inkar etmekte ve gercekler Kürtce nedeniyle sorusturma acildi carpitmalari ile kamufle etmeye calisilmaktadir.

Ahmet Kaya bir bölücüydü ve PKK sempatizaniydi,pesine takilan yandaslari onu PKK li oldugu icin tantilastirdilar.Ahmet Kaya Kürtce klip nedeniyle degil Türk milletine Türk devletine küfrettigi icin hakkinda sorusturma acildi ve sonunda kendini Fransiz dostlarinin kollarina atti.Iyide etti,o tip insanlarin yeri ancak oralaridir.Ama ne kadar ilgincki kendini kollarina attigi Fransada bile tek dil Fransizcadir ve baska bir resmi dil yoktur.Burada Kürtceyi öne sürerek asil gercekleri neden gözden kacirmaya kalkarsiniz bilmem ama bence siz gercekleri itiraf etmekten korkmaktasiniz,yani hala masum rollerinde.

saygilarla

Tekrar soruyorum: Bizi ezenleri mi destekleseydik bizim yanimizda yer alanlarin yerine. Ne yani Ahmet Kaya kalkip Istiklal marsi okusaydi biraz acayip olmazmiydi/ Ya da MHP'nin marsini soyleseydi! Tabii ki isinize gelmeyen herkes her olusum BOLUCU oluyor, herkes vatanhaini yapiliyor. Zaten sizler gibi dusunenlerden baska kimse Vatanperver olamaz degil mi?

Gönderi tarihi:
Tekrar soruyorum: Bizi ezenleri mi destekleseydik bizim yanimizda yer alanlarin yerine. Ne yani Ahmet Kaya kalkip Istiklal marsi okusaydi biraz acayip olmazmiydi/ Ya da MHP'nin marsini soyleseydi! Tabii ki isinize gelmeyen herkes her olusum BOLUCU oluyor, herkes vatanhaini yapiliyor. Zaten sizler gibi dusunenlerden baska kimse Vatanperver olamaz degil mi?

Şimdi siz Ahmet Kaya kayanin vatan perver olduğunumu söylüyorsunz,öyleyse hangi vatanın! ben değilim, sevgili politika değil ,başkalarıda değil sizmi, Ahmet Kaya kayami vatansever? yada bir vatan sever gösterin görelim vatanseveri.

Gönderi tarihi:
Şimdi siz Ahmet Kaya kayanin vatan perver olduğunumu söylüyorsunz,öyleyse hangi vatanın! ben değilim, sevgili politika değil ,başkalarıda değil sizmi, Ahmet Kaya kayami vatansever? yada bir vatan sever gösterin görelim vatanseveri.

Kardeş neden ısrarla vatanseverliği gösteriyorsunuz.Merak etttim siz mi vatanseversiniz?Ahmet Kaya resmen kürtçe klip çekeceğim dediği için sürüldü.Ne bu ya vatanseverlik mi?Kendi vatandaşlarının diline tahammül edememek.Ama tabi Serdar Ortaç öatalı fırlatırken ya istiklal ya ölüm fetvası ile kendini içselleştiren vatanseverlerden.

Gönderi tarihi:

Ahmet Kaya bu milletin parasi ile adini duyurup sonrada PKK bayraginin altinda ekmegini yedigi ****** bir kisidir,eger siz onu tapilacak birisi olarak görüyorsaniz bu sizi baglar,vatanseverlik konusuna gelince,bu milletin bayragi AY VE YILDIZDAN OLUSUR,KIRMIZI ÜZERINE BEYAZ RENKLERI VARDIR:Bu bayragi kim kendi bayragi olarak görmüyor ve baska bayraklar altinda bu bayraga sarilanlara karsiysa bu kisi bu ülkeye ait degildir, oda olmadigini bildigi icin karsidir ve sonundada dostlarina kavusmustur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ahmet Kaya bu milletin parasi ile adini duyurup sonrada PKK bayraginin altinda ekmegini yedigi ****** bir kisidir,eger siz onu tapilacak birisi olarak görüyorsaniz bu sizi baglar,vatanseverlik konusuna gelince,bu milletin bayragi AY VE YILDIZDAN OLUSUR,KIRMIZI ÜZERINE BEYAZ RENKLERI VARDIR:Bu bayragi kim kendi bayragi olarak görmüyor ve baska bayraklar altinda bu bayraga sarilanlara karsiysa bu kisi bu ülkeye ait degildir, oda olmadigini bildigi icin karsidir ve sonundada dostlarina kavusmustur.

saygilarla

Yapmayın ya;bilmiyordum.Slogan değil DÜŞÜNCE lütfen.Bu ezberlere karnımız tok!

Gönderi tarihi:

Ne zamandan beri gercekler slogan oldu?Hangi düsünceymis o sizin bahsettiginiz,Güneydogunun Kuzey Kürdistan olmasi düsüncesimi yoksa AB nin dayattigi Kürtcenin resmi dil olma düsüncesimi.Sizn karninizin neye tok neye ac oldugunu bilemem ama gercekleri gercek olarak kabul etmeyi ögrenin,ajitasyon yapmanizin bir alemi olmasa gerek.

saygilarla

Gönderi tarihi:

saygilarla

Neden inatla vatanseverlik esittir ay yilzizli bayragi kabul etmek gösteriyoruz anlasilir degil. Ülkemizde o kadar mafya ve ceteciler varki ellerinden ve agizlarindan ay yildizli bayrak düsmez ve onuda kimseye vermezler, hatta inanin size bile birakmazlar. Ama yaptiklarina bakin ve göreceksiniz her haliyle Türkiye aleyhinedir. Gene bu tip vatanseverlere bakin genelde ülkedeki susuzluga ve cevre kirliligine karsi öyle duyarsizlarki, bayraga saygisizlik bunlarin yaninda hic sayilir. Tabiiki bayrakta önemsiz degil ama tümüne bakmak gerekir. Ahmet Kaya kürt asilli bir Türk vatandasiydi ve kürtlere karsi yapilan haksizliga karsi gelmeside onun en dogal hakkidir ve genede o sözde bahsettigim vatanseverlerden daha fazla vatanseverdi. Kim ne derse desin, yigiti dövün ama hakkini da yemeyin.

Ülkenin her tarafini almis rüsvet, mafya ve ceteler ülke yönetiminde söz geciriuyorlar. Alt yapi halen bozuk, siyaset her yerde varligini gösteriyor, fabrikalar istedigi gibi akarsulari kirletiyor, Tuzla da isciler ölüyor, neredeyse seriat düzeni gelmek üzere, kalkmisiz biz halaa devrimci ve demokratlara saldirmaya devem ediyoruz. Buyurun devam edin, baska bir davranista zaten bulunmadiniz yillardan beri ve haliyle devam edeceksiniz.

zamaninda suclular Deniz Gezmis'ler, Mahir'ler, Ibo'lar, nazim Hikmet'ler ve daha nice ismini buraya yazmakla bitiremeyecegim yurtsever ve devrimciler ayni suclamalarla katledildiler. Ama ülkeyi yönetenler belli ve devletin kasasini bosaltanlar da belli, Susurlukcularda belli. Onlarin hepsi vatansever oluyor. Onlar vatanseverse ben vatanhainligini tercih ederim. Yilmaz Güney#de vatanhainiydi güya. Ben de bir Yilmaz Güney'im.

Gönderi tarihi:

Siz neyi tercih ediyorsaniz edin o sizin bileceginiz bir seydir ama ajitasyon yapmayin.Bayragi sevmekle bayragi kullananlari nasilda hemen ayni kefeye koyabildiniz bravo valla.

Ahmet Kaya bir Kürt'cüydü Türk vatandasi olmasi onun Kürtcü oldugunu ortadan kaldirmaz,Kürtcü oldugu icinde PKK saflarinda yer aldi.Türk bayragini degil ama PKK nin yani terör örgütünün bayragini tercih etti.Siz simdi dersiniz ki o bayraktaki renkler Kürt toplumunun geleneksel renkleridir,olabilir ama Kürt toplumunun yüzde 90 i ay yildizli olan bayragi bayrak olarak kabul etmekte vede sevmektedir.

Siz davanizda hakli cikabilmek icin ta basindan beri hep yolsuzluk yapanlari,sahte vatanseverleri,baz olarak alip iste vatanseverler bunlardir demeye calistiniz.bence sizin yanilginiz buradadir.******

saygilarla

Gönderi tarihi:
Siz neyi tercih ediyorsaniz edin o sizin bileceginiz bir seydir ama ajitasyon yapmayin.Bayragi sevmekle bayragi kullananlari nasilda hemen ayni kefeye koyabildiniz bravo valla.

Ahmet Kaya bir Kürt'cüydü Türk vatandasi olmasi onun Kürtcü oldugunu ortadan kaldirmaz,Kürtcü oldugu icinde PKK saflarinda yer aldi.Türk bayragini degil ama PKK nin yani terör örgütünün bayragini tercih etti.Siz simdi dersiniz ki o bayraktaki renkler Kürt toplumunun geleneksel renkleridir,olabilir ama Kürt toplumunun yüzde 90 i ay yildizli olan bayragi bayrak olarak kabul etmekte vede sevmektedir.

Siz davanizda hakli cikabilmek icin ta basindan beri hep yolsuzluk yapanlari,sahte vatanseverleri,baz olarak alip iste vatanseverler bunlardir demeye calistiniz.bence sizin yanilginiz buradadir.******

saygilarla

Kim karar verecek kimin sahte kimin dogru vatansever olduguna? Bahsettigimiz kisiler her yerde her zaman vatanseverlik yaptiklarini idaa eden sahislar, siyasiler ve mafyacilar. Kürt'lerin 90% söylediginiz gibiyse bu ne kavga yillardan ber anlamiyorum. 10% bizi 30 yildan beri oyaliyabiliyorsa helal vallahi. Kürt'leri savunmak onlarin verilmemis haklarini sitemek ne kürtcülüktür nede vatanhainligidir. Inkarcilik ve irkcilik yanlis olandir. Su gercek vatnseverler kimse taniyamadik vallahi. Gösterdigimiz heepsi nedense sahte vatansever oluyor. Aynen seriatcilarin bakin surada din adina söyle yanlislar yapildi, su seriat devleti böyle zulüm yapiyor dendiginde tesadüfen benzeri yanitlar geliyor, " Onlar dini yanlis uyguluyorlarmis, dinde zorlama yokmus, o devletler seriati yanlis uyguluyorlarmis, mis ta mis...."

Gönderi tarihi:

Leyla Zana'yi asil Kurt milliyetcisi yapan olay ne biliyormusunuz? O hanimefendi Kurtce "Bi yemini Turk ve Kurt halklarinin kardesligi icin atiyorum" dediginde, herkesin ayaklanip, hanimefendiyi iceriye, hapse atmalariydi! Siz gelin baris yanlisi bir soylenimde bulunun, Ingilizce olsa, Almanca olsa OLAGAN ve NORMAL sayilsin, ama Kurtce soylendiginde kadini iceriye atin!

Iste KORKULAR ulkesi Turkiye'nin hali! VE simdi kimse cikip ta "Leyla Zana PKK yanlisi" filan diyip gocunmasin. Kadin haksiz yere iceriye atilidi degil mi/ Baris icin haykirdigi icin! SImdi bu hanim Kurt davasina sempati duymasin da neye sempati duysun?

Iste bizim halimiz, atin basit sebeplerle binlerce Kurt insanini iceriye, onlari PKK saffina itin! Iste sorun bu! Anlayamadiginiz bu! Ne yani "Kurtce album cikaracagim" dedi diye, catal bicak atildi sanatci adama, gidip MHP'li mi olsaydi?

Gönderi tarihi:

Beyefendi,

Ben sizler gibi 10 vatanseveri cebimden cikaririm konu vatanseverlikten acilirsa. Vatanseverlik demek bu vatanin, bu topraklarin devamliligi icin, gelismesi icin mucadele etmektir. Sizler mucadeleyi bir yana birakin yobazlastiriyorsunuz! Ozgurlukleri kisitlayarak. ******

Nasil insanlarin, vatandaslarin osgurluklerini kisitlayip mafyalarin, siddet yanlisi orgutlerin olusmasina yardim edenler vatansever oluyor be kardesim? Nasil bu ulkede Kurtceyi ve turbani yasaklayarak AYIRIM yappanlar vatan sever oluyor?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.