Φ Marjan Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Sn Ftoyd un medeni cesaretini taktir etmem gerek. Çıktı fikrini söyledi. İnandığı şeyi anlattı. Bizlerde kendi düşüncelerimizi yazdık. Bence sn dipnot mükemmel tespitlerle doğru ifade etti. Aynı şekilde sn demirefe de. SN Ftoyd un açıklamalarından ben bişey anlamadım. Anlaşıması mümkün olmayanlarada arkadaşlarımız cevap verdi. Yalnız. Kadın ın saçını kapamasındaki mantık nedir. Altta yatan neden nedir. Diye sorduk. Müslümanlardan cevap gelmedi. Tamam , Allahın emri deyip çıkarsınız da. Bu cevabı biliyoruz. Mantığı nedir bunu açıklayacak bir müslüman yok mu, bu yazıları okuyan. Saygılar. Evet Allahın emri der geçeriz , vucudu hangi mantıkla örtünüyorsa saç da bu sepeptendir , eğer saç kadın için bu kadar önemli olmsaydı kadınlar kuaförlere dünyanın parasını dökmezdi veyahut reklamlarda şampuan reklamlarında '' baştan çıkaracaksınız , aylıcaklar bayılacaklar '' gibi bir mevzu olmazdı Madem kıl tüy bu hepimiz biliyoruzki saçın önemi bir kadın için erkekten kat be kat daha önemlidir , aşırı süslü erkekler hariç tabi ama istisnalarda kadieyi bozmaz . Hayır eğer bu kadar önemsiz ise bunu erkekler deklare etsin yazık kadınlarda kuaförde helak olmasınlar , erkek gibi tıraş olur efil efil gezerler . Alıntı
Φ 3skiya Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Düpe düz erkek ve kadin esitsizligi var ortada.. Bu ne bicim adalettirki aklim mantigim bir türlü almiyor.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Allah bakti ki , kadınlar saçı-başı ile fazla uğraşıyor. Bide gelecekte kuafore fazla takılacaklar. Bastı yasağı. Aşağıdaki kullar da anladı anlayacağını , kapattılar bayanları kapkara çuvala. Şimdi kapanan kadın şampuan falan kullanmaz , paracıklarda boşa gitmez. Herkeside baştan çıkaracaksınız lafı da kalkar reklamlardan. Süper bir açıklama idi. Aşırı tatmin olduk. Hemem ilk iş kız arkadaşımızı kapatmak , anneme de baskı yapmak olacak. Anadolu usulü kapanma olmaz. Ne öyle yarım yamalak. Saç öyle mi kapanır. Vucudunu öyle mi kapatıyor bayanlar. Her tarafını kapıyor sa , saçının da her tarafını kapayacak. Bide şu 4 karılı adamın firmasından da 1 metrekare bez alırız. Dinimizi tamamlarız. Hey Yüce Uçan , bu günleri de gösterdin ya bana. Vay olsun sana Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 erkek kadın üzerine malik değil arkadaşlar,neden bu kadar tepki veriyorsunuz.. Kadın kendi başı üzerine malik.. Bu kadının seçici olabileceğinden .. Kadın kendi başını belirleyebilir ve belirlediği erkeği yüceltir, erkek bu hakka sahip değildir.erkeğin başı mesih,mesihin başı tanrıdır.. Erkek seçemez,başı üzerinde yetkisi olamaz.. Tanrımızın İncil de belirttiği ayetlerin ağırlığına baksınlar, Mesih in sizleri sevdiği gibi(erkeklere sesleniyor) ,sizde karılarınızı öyle sevin,emri var..Kadın için ise sadece sadakat diyebiliriz.. Erkek kadına sevgi sunmak zorunda, kadın da o erkeği bu oranda taşımak zorunda.. Sevgili ftoyd, inanın ki dün yazdıklarınız beni şaşırttı.Özellikle kadın erkek için yaratıldı kısmı.Kadın erkekten yaratıldı dediniz.Sevgili arkadaşım,ben bu konuda aydınlatıcı bir mesaj bekliyorum,dediğiniz gibi ise neden? ayrıca söz konusu din ve bireylere ait olan özel değerler oldu mu lütfen tartışalım ama saygıyı elden bırakmayalım.İnanıp inanmak sorunu değil bu,beraber yaşadıklarımıza olan tahammül ve onun düşüncelerini kabul etmedir bu. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 ftoyd kardeşim bu kadınların yerine 2 dakikalığına geçsen neyi savunmaya çalıştığını anlarsın. İslam dayak atmayı emrediyor demiyoruz dayak atmayı engelleyemediği gibi bazı hallerde destekliyorda. Şu kadınların haline bir bakın ya uzaktan davulun sesi hoş geliyor galiba. Bu kadınlara yapılan muamele hayvanlara bile yapılmaması gerekir. İnsanlık vijdan bunu emreder... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Kadınların ne hissettiği belli , Adam ne hissediyor aceba , eli sopalı adam. " Tam denk getiremedim yaaa... Dur bidaha sallayayım su deyneği.. Zındık bunlar zındık. Adamı dinden çıkarır. Çarşaf böyle mi giyilir. Her yeriniz oynuyor. Belli oluyor. Tahrik ediyorsunuz... Bak halaaa.. Kafasına ***** , titretmek var şurda ama , yassak. Hımmffpfff " Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Sn Ftoyd un medeni cesaretini taktir etmem gerek. Çıktı fikrini söyledi. İnandığı şeyi anlattı. Bizlerde kendi düşüncelerimizi yazdık. Bence sn dipnot mükemmel tespitlerle doğru ifade etti. Aynı şekilde sn demirefe de. SN Ftoyd un açıklamalarından ben bişey anlamadım. Anlaşıması mümkün olmayanlarada arkadaşlarımız cevap verdi. Yalnız. Kadın ın saçını kapamasındaki mantık nedir. Altta yatan neden nedir. Diye sorduk. Müslümanlardan cevap gelmedi. Tamam , Allahın emri deyip çıkarsınız da. Bu cevabı biliyoruz. Mantığı nedir bunu açıklayacak bir müslüman yok mu, bu yazıları okuyan. Saygılar. iman eden erkek yahut kadın Kur'an da yer alan ne varsa ayırıma tabıı tutmaksızın kabul etmıstır. bu kaıde asrı saadettede boyle ıdı bugunde. degıstırılmesını ıstemek yahut bazılarını kabul etmemek bır tenakuz olur. ve ayrıca ıman edılenden yanı Allah'tan daha ıyı bılıyorum ıddıasını barındırdırır. ve buda Allah'a hasa noksan bır sıfat ızafe ederkı ınandıgımız Allah noksan sıfatlardan munezzehtır. sorunuza gelecek olursak; en dogrusunu Allah ve peygamberı bılır. bız anladıgımızı soyleyecegız ınsaallah ısabet ederek faydalı olmasına vesıle oluruz. asrı saadetten once yanı fetret devrındekı toplumun genel gecer kuralları hepımızın malumu. kadın, hıc ıstemedıgı halde baska baska erkelere hızmet! etmeye zorlanmakta ıdı. ıstemesede guc yetıremedıgı ıcın katlanmak zorunda kaldıgı bu durumdan ıslam sayesınde kurtulmus oldu. erkeklerınde oldugu yerde basını orterek musluman oldugunu deklare etmıs ve sızın ısteklerınıze rıza gostermıyorum demek ıstemıstır fıılen. bası kapalı olmanın ıslam alametı oldugunu bılenler ıslamı kabul etmeseler dahı ıcerıgını bıldıklerı ıcın bası kapalı olanın ne demek ıstedıgını anlamıs olduklarından bu vakur durus sebebıyle kendılerıne zarar verememıslerdır. ayrıca ınsan mutemayıl bır varlıktır. temayulu (konu ıtıbarı ıle) begenılmeye yonelıktır. nefsının, seytanın ve toplumun hal dılı ıle kendısıne dayattıkları sebebıyle asırılıga kacıp toplumun huzurunu bozacak davranıslara meyledebılır. zaruret halı dısındakı butun uzuvlarını ortmek kısıyı bu tıp temayullere karsı daha dırayetlı, ayagı yere basan bır duruma getırır. (ornek vermek gerekırse: hak etmedıgı halde sırf dısılıgını kullanarak baskasının daha ehıl oldugu makamlara gelme cabası). ısın ıctımaı boyutu budur kanaatımce. ısın bırde fızıkı boyutu vardırkı o da; kadın olsun erkek olsun gunesten ve col ıklımının acımsız kosullarından baslarındakı ortu sayesınde korunmaya calısmıslardır. tıpkı gunumuzde oldugu gıbı mevsım sartları o zamankı kadar cetın olmasa bıle ve ayrıca herhangı bır zaruret olmadıgı halde toplumun hıcte azımsanmayacak bır bolumu baslarını sapka, kep, esarp, bere vb araclarla kapatmaktadır. bu da en azından bana gosterıyorkı aklın yolu bırdır. Allah hepımızı ıman edıp salıh amel ısleyenlerden etsın. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Yukarıdaki yazıyı özetleyelim. 1- Allah Kuranda kapanın dedi ise kapancaz , eleştirmeyecez , kabul edecez , etmez sek bu Allahtan daha iyi bildiğimizi gösterir ki , böyle bişey olamayacağı için , bu yüzden kapanılması lazım. 2- "en dogrusunu Allah ve peygamberı bılır." . Tapacaksınız. Kul olacaksınız. Köle olacaksınız. Kimse başka bişey bilemez. Bu ikili bilir. 3-" erkeklerınde oldugu yerde basını orterek musluman oldugunu deklare etmıs ve sızın ısteklerınıze rıza gostermıyorum demek ıstemıstır fıılen" Kadının bunu yapmasi asli görevi idi. İSTEKLERİNİZE RIZA GÖSTERİYORUM. Demeli yani. Sahi kapanmayı Allah istememiş miydi. Yoksa erkekler mi istiyor. 4- " ınsan mutemayıl bır varlıktır ".. Yani saçtan tahrik olabilir diyor. Meyledebilir. Haşa yoldan çıkabilir. 5 - " (ornek vermek gerekırse: hak etmedıgı halde sırf dısılıgını kullanarak baskasının daha ehıl oldugu makamlara gelme cabası). " Saçını kullanarak ehil olmayan makamlara gelen bayanlar varmış demek ki. Zira benim sorum saç tı. Arkadaş bu savunmayı yapmış. Vardır bir bildiği... 6- "... ıklımının acımsız kosullarından baslarındakı ortu sayesınde korunmaya calısmıslardır. " Ortalık cayır cayır yanarken ,kadını kapkara çuval benzeri giyisilere tıkmak, bu türlü bir korunma mıdır.!!!!!! Peki kadınlara bu kadar hassa davranıp onların SAÇ larını koruyan Allah , erkeğe neden bişey dememiş. Onları umursamıyor olmasın..!!!!! Yukarıdaki yazıda o kadar açık yer var ki. Yorumu okuyanlara bırakıyorum. Kadının saçının kapatılmasındaki , mantık bu imiş. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Yukarıdaki yazıyı özetleyelim. 1- Allah Kuranda kapanın dedi ise kapancaz , eleştirmeyecez , kabul edecez , etmez sek bu Allahtan daha iyi bildiğimizi gösterir ki , böyle bişey olamayacağı için , bu yüzden kapanılması lazım. 2- "en dogrusunu Allah ve peygamberı bılır." . Tapacaksınız. Kul olacaksınız. Köle olacaksınız. Kimse başka bişey bilemez. Bu ikili bilir. 3-" erkeklerınde oldugu yerde basını orterek musluman oldugunu deklare etmıs ve sızın ısteklerınıze rıza gostermıyorum demek ıstemıstır fıılen" Kadının bunu yapmasi asli görevi idi. İSTEKLERİNİZE RIZA GÖSTERİYORUM. Demeli yani. Sahi kapanmayı Allah istememiş miydi. Yoksa erkekler mi istiyor. 4- " ınsan mutemayıl bır varlıktır ".. Yani saçtan tahrik olabilir diyor. Meyledebilir. Haşa yoldan çıkabilir. 5 - " (ornek vermek gerekırse: hak etmedıgı halde sırf dısılıgını kullanarak baskasının daha ehıl oldugu makamlara gelme cabası). " Saçını kullanarak ehil olmayan makamlara gelen bayanlar varmış demek ki. Zira benim sorum saç tı. Arkadaş bu savunmayı yapmış. Vardır bir bildiği... 6- "... ıklımının acımsız kosullarından baslarındakı ortu sayesınde korunmaya calısmıslardır. " Ortalık cayır cayır yanarken ,kadını kapkara çuval benzeri giyisilere tıkmak, bu türlü bir korunma mıdır.!!!!!! Peki kadınlara bu kadar hassa davranıp onların SAÇ larını koruyan Allah , erkeğe neden bişey dememiş. Onları umursamıyor olmasın..!!!!! Yukarıdaki yazıda o kadar açık yer var ki. Yorumu okuyanlara bırakıyorum. Kadının saçının kapatılmasındaki , mantık bu imiş. Saygılar. muhatabınızın soylemedıgı seyler uretıp kendı fıkrınızı bu sayede haklı cıkarmaya calısmaktan kurtulmamız lazım Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Allah istedi diye elbette inanıyorsan elbette dedigi yapılır sonucta inanmak inanırsan dediklerini yaparsın..... Özgürlük ne allah aşkına nasıl özgür olunur özgür olmak diilmidir özgürce inancını yaşmak......inancını yaşamak istiyorsa da inancının geregini yerine getirecek..... Başlığa gelince; Bu sanki Türkiyede öyle diilmi, dünyanın her yerinde öyle diilmi, eleştirilecek olan Kadınları Kullanmak diilmi dir. Özgür Ülkelerdeki Kadınlarıda görüyoruz sadece Kapitalizmin yeni sömürge şekillerinden diilmiler Kadın bedeninden paralar kazanmıyorlar mı bu illa onları et parçası diye satmak diil...görmüyormusunuz bazı yabancı Haber kanallarında kadınlar sırf reyting icin canlı yayında sunum yaparken soyunuyorlar bu ne özgürllük mü ... sorun Kadınların özgürce Kullanmak mı yoksa Özgürlüklerini gercekten vermekmi bunu düşünmek lazım?.... bunun icinde evrensel bakmak lazım illa islam dünyasındaki kadınlar icin diil genel olarak....yani medeniyet dedigimiz batıyıda görüyoruz.... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Sevgili ftoyd, inanın ki dün yazdıklarınız beni şaşırttı.Özellikle kadın erkek için yaratıldı kısmı.Kadın erkekten yaratıldı dediniz.Sevgili arkadaşım,ben bu konuda aydınlatıcı bir mesaj bekliyorum,dediğiniz gibi ise neden? ayrıca söz konusu din ve bireylere ait olan özel değerler oldu mu lütfen tartışalım ama saygıyı elden bırakmayalım.İnanıp inanmak sorunu değil bu,beraber yaşadıklarımıza olan tahammül ve onun düşüncelerini kabul etmedir bu. Sevgili kardeşim, ilk insanın yaratışı nasıl oldu,kim önce yaratıldı, Adem mi önce ydi Havva mı önceydi? Adem önce ise Havva neden yaratıldı? Peki onların yaratılmışlıkları neden kuşaklardan kuşaklara hepimizi etkiliyor? Onların günahlarına kadar neden üzerimizde kurallar var şu anda? Kadının biyolojik açıdan belli dönemlerde acı çekmesi bile Kitaplarımızın aktarımlarından.. Aktardığım sözlere şaşırma, çünkü o sözlerin hemen devamında erkekler uyarılır,"unutmayın ki her erkekte bir kadından doğar"diye .. Allah, kadın ve erkeği eşit yaratmamıştır özellikle biyolojik yönlerimizin karakterlerimize yansıyan çizgilerini keşfedersen.. Ama çoğu konuda bizleri birbimize eşitlemiştir,bütün kılmıştır.. Çoğu konuda tamamen kadın erkek ayrımı tanımamıştır yani yapmamıştır.. Yaptığı her ayrımsal noktalar, en az biyolojik yapımız kadar gerçekçi noktalardır. Dediklerimi biraz oturtmak için ben kuşları örnek vereceğim.. veya doğa da ki nice dişi canlıyı.. Kadın ,erkek yapısı dikkate alındığında,biraz gerçekçi düşünürsek,hem biyolojik olarak zayıf,hem de aynı zamanda süslü yaratılandır.. Öyle ki,bir toplumda yetişirken bile süslülüğümüzün zamanla bizde oluşturduğu bakınılma kavramını içsel yaşarız.. Bakınılma,beğenilme olguları hoşumuza gider de,kozmetik alemini böyle patlatırız.. Bekarken demiyorum hususi,özellikle evli iken bu tarz olgularımızdan kaçınmamızda,eş olarak kabul ettiğimiz erkeğe dini kimliğimizle de eş yani bütün olduğumuzda,kapanmanın artılarının çok fazla olduğunu düşünüyorum.. Toplumlardaki,evlenince yüzük takma olgusunu düşün,ben artık evliyim noktasının işaretidir bu,karşımızdakine bir uyarıdır aslında.. Yanlış hatırlamıyorsam Hindistan da da, kadınlar evlenince farklı bir giysi giyiniyorlar ,öyle ki bakınca bekar mı evli mi anlaşılsın? Bu kavram,yani kadındaki o sadece erkeğine adanmışlıkta ki,karşı tarafa uyarıcı işareti taşımak ,bana çokta kötü gelmiyor.. Ve yine bir arkadaşımızın değindiği gibi,bana göre İslamda yani bütün Kitaplarımızda olan bu olgu,kimine göre Rahibenin başındaki,kimine göre Arabın başında ki,kimine göre Yahudi kadının başında ki bu olgu, tam anlamıyla bir din simgesidir. Ben dini İslam olan bir kadınım demektir ki,çünkü Allah emri olarak bunu yaparsın.. Din bütünlüğünde düşünüldüğünde, erkekle anılan bu olgu kadar,ibadet esnası için de anılan bu olgu da,aslında her zaman ibadete hazır duruşumuzun ifadesidir kapalılık.. Tek bir ayete bakıp dini değerlendiremeyiz.. Dinimde kadın inanılmaz değer bulmuştur,erkekler inanılmaz noktalarda uyarılmaktadır sürekli. Aslında erkeğin üzerindeki ağır olgular kat ve kat çoktur bizden.. Aslında hatta ve hatta ezilen kadın değil, emanete iyi bakmak zorunda olan erkektir dinini anlayana.. O derece kadına iyi davranma ve ince düşünme durumundalar ki aslında, keşke ayetin birine inanıp diğerine inanmama olgusundan uzaklaşabilselerde uygulayabilseler herşeyi.. Sevgili Abraham kardeşim, orda resmini verdiğin olay yanlış hatırlamıyorsam sırf kadının eli açıkmış diye yaşanmıştı.. Ben olsam ne mi yapardım kardeşim, alırdım elime aynı sopadan,onun bana vurduğu gibi ben de ona vurmaya kalkardım heralde hakkım için. Din dayağı desteklemez.. Gecenin gündüzü örtmesinde ki anlamlarda saklı Nisa suresi 34 ün çevirisi.. Anlayacağın bu çeviri altından da bir farklı anlama erişti bilgiler.. Bekliyordum ama bu kez geç oldu bu anlama erişmem, o da biraz dinim ile nefsim ve yaşamamın arasındaki dengelerde dünyasal oyalanmalardan heralde...Daha önce bu sureyi tam oturtamasamda savunmaya çalışırdım kendi çapımda,kademeleri düşünürdüm ,sırasıyla verilen olguları düşünürdüm anlamı oturtmak için, yani ne yapar eder haklı yönlerini düşünürdüm,ama kıyıdan köşeden bir bayan olarak gücüme giderdi o son nokta sanırım. Ama şimdi hiç bilmediğim bir anlam çıktı karşıma,onun öyle olmadığına dair.. Geriye de Kitabımda hafiften dahi olsa kulağımı tırmalayan hiç bir kavram kalmadı çok şükür..Darısı diğer Kitaplarımıza. Çok eksiğimiz var çoook..Din,uçsuz bucaksız bir öğreti,bu yüzden kimse birşey bilmiyor aslında.... Senyour,canım kardeşim,yine güzel noktalara değinmişsin,atlamak istemedim.. Bunlar sana, 1 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Sevgili Floytd, demek istediklerinizi biraz yadırgamamın sebebini biliyorsunuz.Mutlaka araştırmak,mutlaka anlamak lazım.Ben eşitlik demem zaten,biyolojiktir aslı olan ve ben adalet derim...ben yine okuyacağım tüm yazılanları ve anlayışınıza sığınarak anlatmaya devam diyeceğim...saygılar!(ve gerçekten dinin insana bakış açısı oldukça önemli) Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2008 Hep merak etmisimdir..Sac insanin ahlakini bozup yanlis yola sokabilecek birsey midirki kapatilmasi isteniyor? başka söze ne hacet... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 muhatabınızın soylemedıgı seyler uretıp kendı fıkrınızı bu sayede haklı cıkarmaya calısmaktan kurtulmamız lazım Sn Kafedengi , Yazılarıma bakarsanız iki ayrı ton kullanılmıştır. Alıntılar TIRNAK içindedir. Benim yorumum ise , bes belli. Hekes neyi anlayacağını anladı. Yorulmayın. Üstelik te konu benim yazı tarzım değil , KADIN SAÇI NIN KAPATILMASININ MANTIĞI dır. Körü körüne inanılan bir inancın , yok edilme çabasıdır. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Yukarıdaki yazıyı özetleyelim. 1- Allah Kuranda kapanın dedi ise kapancaz , eleştirmeyecez , kabul edecez , etmez sek bu Allahtan daha iyi bildiğimizi gösterir ki , böyle bişey olamayacağı için , bu yüzden kapanılması lazım. 2- "en dogrusunu Allah ve peygamberı bılır." . Tapacaksınız. Kul olacaksınız. Köle olacaksınız. Kimse başka bişey bilemez. Bu ikili bilir. 3-" erkeklerınde oldugu yerde basını orterek musluman oldugunu deklare etmıs ve sızın ısteklerınıze rıza gostermıyorum demek ıstemıstır fıılen" Kadının bunu yapmasi asli görevi idi. İSTEKLERİNİZE RIZA GÖSTERİYORUM. Demeli yani. Sahi kapanmayı Allah istememiş miydi. Yoksa erkekler mi istiyor. 4- " ınsan mutemayıl bır varlıktır ".. Yani saçtan tahrik olabilir diyor. Meyledebilir. Haşa yoldan çıkabilir. 5 - " (ornek vermek gerekırse: hak etmedıgı halde sırf dısılıgını kullanarak baskasının daha ehıl oldugu makamlara gelme cabası). " Saçını kullanarak ehil olmayan makamlara gelen bayanlar varmış demek ki. Zira benim sorum saç tı. Arkadaş bu savunmayı yapmış. Vardır bir bildiği... 6- "... ıklımının acımsız kosullarından baslarındakı ortu sayesınde korunmaya calısmıslardır. " Ortalık cayır cayır yanarken ,kadını kapkara çuval benzeri giyisilere tıkmak, bu türlü bir korunma mıdır.!!!!!! Peki kadınlara bu kadar hassa davranıp onların SAÇ larını koruyan Allah , erkeğe neden bişey dememiş. Onları umursamıyor olmasın..!!!!! Yukarıdaki yazıda o kadar açık yer var ki. Yorumu okuyanlara bırakıyorum. Kadının saçının kapatılmasındaki , mantık bu imiş. Saygılar. mutemayıl kelımesı tahrık olmak demek degıldır. ınsan ozellıklede begenılmeye endekslı olan kadın kendısını begendırmek adına daha buyuk asırılıklara meyledebılır demeye calısmıstım ama demekkı yeterı kadar acık ıfade edememısım. ozur dılerım. bı ornek vermek ıstıyorum. televızyonların evlerımıze yenı yenı gırmye basladıgı yıllara daır bı olay. o zamanlar ekranlarda gordugumuz bazı bayanların gıydıgı etekler dız boyundaydı fakat oturdukları zaman dahada yukarılara cıkardı ve o kısılerde sık sık eteklerını asagıya dogru cekerlerdı. aradan bı mıktar zaman gectıkten sonra yıne aynı sahnelerın yasandıgı bır programda sunucu konuguna aynen sunu dedı '' madem asagı cekeceksın o zaman uzun gıy sende''. ve bugunku sahne ortada. ne kısa gıydıgı ıcın sıkılan nede onları uyaranlar var. hatta davet ettıgı konukların dekolte gıymelerını ozellıkle ısteyen yapımcılar. ''okan bayulgen gıbı''..... umarım sımdı anlatabılmısımdır temayulun ne demek oldugunu Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Yukarıdaki yazıyı özetleyelim. 6- "... ıklımının acımsız kosullarından baslarındakı ortu sayesınde korunmaya calısmıslardır. " Ortalık cayır cayır yanarken ,kadını kapkara çuval benzeri giyisilere tıkmak, bu türlü bir korunma mıdır.!!!!!! Peki kadınlara bu kadar hassa davranıp onların SAÇ larını koruyan Allah , erkeğe neden bişey dememiş. Onları umursamıyor olmasın..!!!!! aradan bı mıktar zaman gectıkten sonra yıne aynı sahnelerın yasandıgı bır programda sunucu konuguna aynen sunu dedı '' madem asagı cekeceksın o zaman uzun gıy sende''. ve bugunku sahne ortada. ne kısa gıydıgı ıcın sıkılan nede onları uyaranlar var. hatta davet ettıgı konukların dekolte gıymelerını ozellıkle ısteyen yapımcılar. ''okan bayulgen gıbı''..... umarım sımdı anlatabılmısımdır temayulun ne demek oldugunu benim bu konuda emin olmadığım ancak iklimin koşullarından korunmak amacıyla giyilidği düşünülen bu kıyafet gerçek anlamda onun için kullanılmasa da evet iklimden korur. sonuçta o kıyafetle çöl ikliminden korunmak kolaylaşır. aşırı sıcak ve güneşten ciltte yaşatanabilecek hasarlar bununla engellenebilir. aynı zamanda sıcak ve aşırı rüzgarla birlikte neredeyse kavrulan çöl kumlarının yüze ve herhangi bir kum tanesinin gelmesi engellenmek içindir. dediğim gibi bu konuda emin değillim, ama bu kıyafet biçimi sonuçta çöl ikliminden korumnmayı sağlamaktadır. erkekler için yok diyorsunuz. çöllerde erkekler çıplak mıydı yani !!! onlar da başlarından ayaklarına kadar uzanan ve tenlerini kapatan bir kıyafet giyerlerdi. hatta biraz aklınızı zorlarsanız bunu hatırlayabilirsiniz. erkeklerin giydikleri beyaz renkli olandı. peki neden erkek beyaz, kadınn siyah giyiniyordu ! bence kadın erkek ayırt edilmesi için.... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Bu konuyu daha önce yazmıştım ama kısaca tekrarda fayda görüyorum. Bir kere bu "saç da insanı tahrik eder miymiş?" söyleminin bırakılması gerek. Çünkü evet edebilir. Hele de "ahenkle danseden dolgun saçlar" ise... Fakat bu dincileri haklı çıkarmıyor. Çünkü saç kadar her şey insanı tahrik edebilir. Tırnak da, kirpik de, kaş göz de... Saçı örtmek son derece anlamsız bir ritüeldir. Şekilden öte hiç bir anlamı olamaz. Bunun tam bir şekilcilik olduğunu, başı örtülü ve dar etekli veya blucinli bayanlar kanıtlıyorlar. Bu bir gelenek, din koyucuların da işine gelmiş, ötesinde hiç bir anlamı yok. Sakın bahsettiğim bayanları eleştiriyorum sanılmasın. Tabii ki nasıl etek giyeceğine, üzerine başörtü kullanıp kullanmayacağına hiç bir şekilde karışamam. Zaten ben hiç bir zaman kıyafet eleştirisi yapmadım. Sadece üniversite ve diğer kurum ve kuruluşların yönetmeliklerini savundum. Daima savunduğum, yasa ile kılık kıyafet düzenlemesi yapılamaz, her kurum ve kuruluşun yönetmelikleri ile kıyafet düzenlemesi yapılabilir, sokağın yönetmeliği olmaz. Savunduklarım bunlar. Neyse konuya döneyim. Madem saç tahrik edebilir, ne olacak? Uygar olunacak, uygar! Nasıl Uygar insan, trafikte biri yamuk yaptı diye sopayı çekip dalmıyorsa, kadının saçı başı hoşuna gitti diye saygıyı elden bırakmayacak, bir hanımefendinin hakettiği saygıda kusur etmeyecek. Uygar olmayan, yan baktı omuzu çarptı diye de hemen dalar. Adam keçiye sarkıyor yahu, kılından tüyünden mi tahrik oluyor? Uygar olmadı mı koy ipini gitsin. Başörtüsü ne gelir? Eksik olan şu: Bu ülkede taciz saklanıyor, şikayet edilmiyor. Çünkü anlayış sakat. Taciz edildiyse mutlaka tahrik etmiştir. Böyle ilkel bir anlayış var. Tahrik etmiş de olabilir kardeşim. Kadın bu, sadece yürüse yine tahrik eder. Hemen taciz mi etmek gerek? Uygar olamazsak, kadınları çarşafa burkaya da soksan faydasız. "Şu hatun da manken maşallah. Boya bak, en az bir seksen var!" der, yine tahrik olur. Ondan sonra şeriat devletleri bakmışsın caddelere boyölçer cihazlar koymuş. Cihazdan geçerken metal dedektörü gibi artık, "Dıııııt, boyun standart üstü, yallah eve. Çıkmak yasak! Erkekleri tahrik ediyorsun!" Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Bu konuyu daha önce yazmıştım ama kısaca tekrarda fayda görüyorum. Bir kere bu "saç da insanı tahrik eder miymiş?" söyleminin bırakılması gerek. Çünkü evet edebilir. Hele de "ahenkle danseden dolgun saçlar" ise... Fakat bu dincileri haklı çıkarmıyor. Çünkü saç kadar her şey insanı tahrik edebilir. Tırnak da, kirpik de, kaş göz de... Saçı örtmek son derece anlamsız bir ritüeldir. Şekilden öte hiç bir anlamı olamaz. Bunun tam bir şekilcilik olduğunu, başı örtülü ve dar etekli veya blucinli bayanlar kanıtlıyorlar. Bu bir gelenek, din koyucuların da işine gelmiş, ötesinde hiç bir anlamı yok. Sakın bahsettiğim bayanları eleştiriyorum sanılmasın. Tabii ki nasıl etek giyeceğine, üzerine başörtü kullanıp kullanmayacağına hiç bir şekilde karışamam. Zaten ben hiç bir zaman kıyafet eleştirisi yapmadım. Sadece üniversite ve diğer kurum ve kuruluşların yönetmeliklerini savundum. Daima savunduğum, yasa ile kılık kıyafet düzenlemesi yapılamaz, her kurum ve kuruluşun yönetmelikleri ile kıyafet düzenlemesi yapılabilir, sokağın yönetmeliği olmaz. Savunduklarım bunlar. Neyse konuya döneyim. Madem saç tahrik edebilir, ne olacak? Uygar olunacak, uygar! Nasıl Uygar insan, trafikte biri yamuk yaptı diye sopayı çekip dalmıyorsa, kadının saçı başı hoşuna gitti diye saygıyı elden bırakmayacak, bir hanımefendinin hakettiği saygıda kusur etmeyecek. Uygar olmayan, yan baktı omuzu çarptı diye de hemen dalar. Adam keçiye sarkıyor yahu, kılından tüyünden mi tahrik oluyor? Uygar olmadı mı koy ipini gitsin. Başörtüsü ne gelir? Eksik olan şu: Bu ülkede taciz saklanıyor, şikayet edilmiyor. Çünkü anlayış sakat. Taciz edildiyse mutlaka tahrik etmiştir. Böyle ilkel bir anlayış var. Tahrik etmiş de olabilir kardeşim. Kadın bu, sadece yürüse yine tahrik eder. Hemen taciz mi etmek gerek? Uygar olamazsak, kadınları çarşafa burkaya da soksan faydasız. "Şu hatun da manken maşallah. Boya bak, en az bir seksen var!" der, yine tahrik olur. Ondan sonra şeriat devletleri bakmışsın caddelere boyölçer cihazlar koymuş. Cihazdan geçerken metal dedektörü gibi artık, "Dıııııt, boyun standart üstü, yallah eve. Çıkmak yasak! Erkekleri tahrik ediyorsun!" sayın demırefe; bu sozlerınız yazdıklarıma ıstınaden ıse ben sacın tahrık unsuru olduguna daır bısey soylemedım. yok eger genel bı acıklama yaptı ısenız, basortusu sacı ortmenın yanısıra ıslam olmanın, ben muslumanım demenın, aıdıyet hıssının dısa vurumudur. tıpkı rock cuların uzun saclı ve genellıkle sıyah gıymelerı sayesınde ben rock cuyum demesı gıbı. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 sayın demırefe; bu sozlerınız yazdıklarıma ıstınaden ıse ben sacın tahrık unsuru olduguna daır bısey soylemedım. yok eger genel bı acıklama yaptı ısenız, basortusu sacı ortmenın yanısıra ıslam olmanın, ben muslumanım demenın, aıdıyet hıssının dısa vurumudur. tıpkı rock cuların uzun saclı ve genellıkle sıyah gıymelerı sayesınde ben rock cuyum demesı gıbı. Sn Kafedengi , benzetme çok güzeldi. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Kafedengi , benzetme çok güzeldi. Saygılar. ıslam guzeldır, ıstıfade edenı guzellestırır, bız hala kuazımododan bıle cırkınız. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 ıslam guzeldır, ıstıfade edenı guzellestırır .... yersen..!!!!! Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Neyse konuya döneyim. Madem saç tahrik edebilir, ne olacak? Uygar olunacak, uygar! Nasıl Uygar insan, trafikte biri yamuk yaptı diye sopayı çekip dalmıyorsa, kadının saçı başı hoşuna gitti diye saygıyı elden bırakmayacak, bir hanımefendinin hakettiği saygıda kusur etmeyecek. Uygar olmayan, yan baktı omuzu çarptı diye de hemen dalar. Adam keçiye sarkıyor yahu, kılından tüyünden mi tahrik oluyor? Uygar olmadı mı koy ipini gitsin. Başörtüsü ne gelir? Eksik olan şu: Bu ülkede taciz saklanıyor, şikayet edilmiyor. Çünkü anlayış sakat. Taciz edildiyse mutlaka tahrik etmiştir. Böyle ilkel bir anlayış var. Tahrik etmiş de olabilir kardeşim. Kadın bu, sadece yürüse yine tahrik eder. Hemen taciz mi etmek gerek? Uygar olamazsak, kadınları çarşafa burkaya da soksan faydasız. "Şu hatun da manken maşallah. Boya bak, en az bir seksen var!" der, yine tahrik olur. Ondan sonra şeriat devletleri bakmışsın caddelere boyölçer cihazlar koymuş. Cihazdan geçerken metal dedektörü gibi artık, "Dıııııt, boyun standart üstü, yallah eve. Çıkmak yasak! Erkekleri tahrik ediyorsun!" çok güzel özetledin... ne yani erkek tahrik oluyor diye kadını kapatmak mı gerekiyor.. ona yaşam hakkı tanımamak, bütün haklarını elinde almak mı gerekiyor... kadının örtünmesinin sebebini erkeğin bundan tahrik olması olarak yorumlayanlar çoğunlukta... peki diyelim ki gerçekten kadına emredilmiş bir örtüdür türban, çarşaf, burka... bunun neden olabileceğini hiç sorduk mu, düşündük mü !!! ben bunun sebebini her sorduğumdan 'çünkü erkek tahrik oluyor' cevabını alıyorum... her insan farklı şeyden etkilenir, farklı şeyden tahrik olur... başkaları da kapanan, çarşafa girenlerden tahrik olabilir ki onlar daha çok dikkat çekiyorlar... daha çok arkalarından bakılıyor ve inanın daha çok : 'ah bunu var ya ....' şeklinde sapıkça fantezilere malzeme oluyorlar... ee mesele erkeğin günaha girmesiyse... yine girdi...ne karı oldu !!! mesele arkadaşın dediği gibi uygar olabilmekte... eğer siz havuz kenarında onlarca bikini kız varken onlara ağzınızın suyu akarak bakmamayı, asılmamayı ve rencide edecek laflarla saldırmamayı becerebiliyorsanız siz uygarsınız...size hiçbir örtü gerekmez... ancak siz bunların tam tersi olarak davranıyorsanız sizin kara çarşaflara konarak toplumdan uzaklaştırılmaya ihtiyacınız vardır.... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Olur mu sayın hakan aytaç , Müslüman bayanların saçları güneşten zarar görmesin diye kapatılıyor. Bide kendilerinin müslüman olduklarını , o gruba ait olduklarını belirtmek için takıyorlar o bezi. Yoksa kafalarına pille çalışan bir pervane taksalar , yada metal bir huni takarak gezseler olmaz. Çirkin olur. Bu yüzden kafalarını bezle kapatarak geziyorlar. Metafiziki bir varlık olan Allah ın emri de cabası. Ama erkekler tahrik oluyor diye asla değil. Onun cevap olmadığını anlamaya başladılar. Saygılar. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 sayın demırefe; bu sozlerınız yazdıklarıma ıstınaden ıse ben sacın tahrık unsuru olduguna daır bısey soylemedım. yok eger genel bı acıklama yaptı ısenız, basortusu sacı ortmenın yanısıra ıslam olmanın, ben muslumanım demenın, aıdıyet hıssının dısa vurumudur. tıpkı rock cuların uzun saclı ve genellıkle sıyah gıymelerı sayesınde ben rock cuyum demesı gıbı. sıkı bir rockçı ve metalci olarak şunu size diyebilirm ki rock müziğin uzun saça,küpeye, siyah giyinmeye ihtiyacı yoktur... rock müziğin bir felsefesi vardır ve onun uğruna, var olan çarpık düzene ve aynılaştırılmış insanlara isyan amacıyla bu şekilde giyinilir...ancak siz eğer onun amacını özümsemişseniz bunlara ihtiyacınız yoktur..kullanabilirsiniz de kullanmayabilirsiniz de... rockçıyım demek için bunlara gerek yok..zira eğer özünü anlayamamışsanız ve bunları sırf rockçı görünmek için yapıyorsanız siz gösteriş yapıyorsunuz demektir bu... türbanda da aynı şekilde, dinin temeli olmayan bir simgeyi kullanırsınız veya kullanmazsınız... bu sizin inancınızın belirtisi değildir... eğer kullanırsanız daha inançlı değilsinizdir, çıkarsanız da kimse sizi dindar olmamakla suçlayamaz... yani dindar bir kadının ben müslümanım demesi için türbana ihtiyacı yoktur... rockçınız rockçıyım demesi için bu kıyafetlere ihtiyaç duymaması gibi... ancak arada bir fark var... siz rockçısınızdır ancak saçlarınız uzun değildir, küpe takmıyorsunuzdur, ama gerçek anlamda rockçısınızdır.. bunu bu müziğin amacından, felsefesinden anladığınızla gösterebilirsiniz. ancak kimse size sen saç uzatmıyorsun öyleyse sen rockçı değilsin diyemez.. fakat türbanda öyle değil, çoğunluk size türban takmadığınız için, sen dindar değilsin, türban takman lazım, münafıksın, sapıksın, erkekleri tahrik ediyorsun, şeytana uyuyorsun gibi yakıştırmalarda bulunabilirler... bu yüzden bu benzetme çok yanlıştır !!! :D Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Ama erkekler tahrik oluyor diye asla değil. Onun cevap olmadığını anlamaya başladılar. Saygılar. evet bunu anlamaya başlamaları, en azından bizim öyle sanmamız son derece olumlu... çünkü bu son derece bencilce ve insanlık dışı olmakla birlikte dinin eşitlik anlayışını da ortadan kaldıran bir durum... yazları büyükadadayızdır biz... her sene arap turistler gelir ama bu sene bir hayli fazlalar... şikayetçi değilim gelmelerinden. ancak zihniyetlerinden şikayetçiyim... karı koca olduklarını düşündüklerim bir kadınla bir erkek yan yana yürüyorlar... arap oldukları renklerinin melezliğinden, esmerliklerinden belli... erkeğin altında sandalet parmakları gözüküyor... dizlerini kapatmayan ve biraz da kısa denebilecek bir şort... onun üzerinde askılı ve göbeği hafif açık bırakacak tişört. ne kadar hoş değil mi !!! bence gayet hoş... bu onun arap olmasına ve küçüklükten beri kendisine öğretilenlerden farklı olduğuna, yobaz olamdığına getiriyor bizi !!! öyle mi !!! yanındaki kadına bakalım.... baştan ayağa siyah renkli bir çarşaf, siyah olmayan tek bölgesi, göz kısmı olduğunu belirtmek amacıyla açıkta bırakılmış küçük çizgi şeklindeki boşluk...ne kadar hoş değil mi !!! bence hoş.... hem de çok hoş !!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.