Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Aklima bir hikaye geldi;Adamin birine Peygamber Nuh hakkinda sormuslar:Nuh kimdir?adam düsünmüs ve Nuh iste demis,tekrar sormuslar;Nuh kimdir?Adam da yine ayni cevap ya Nuh iste! sözün özü,adama bir türlü peygamber dedirtememisler,hani halk arasinda söylenir ya "nuh deyip peygamber diyememek"iste yukarda ki hikayede o var.

Simdi,bizim Kürtcülerde aynen böyle:Kürt sorunu yoktur,deriz,hayir vardir derler,nedir Kürt sorunu?Okula Kürt diye gidemiyormu,meclise giremiyormu,memur olamiyormu,asker subay general cumhurbaskani,basbakan bakan elci esnaf tüccar,pilot yolcu olamiyormu oluyor cünkü yasalarda hicbir ayirim yoktur.Dilini de konusur bakmayin hükümetin verdigi tavize.Zarari yok o da olsun.Ama bütün bunlara ragmen Nuh'a peygamber diyemiyenler gibi onlarda bir türlü bu gercekleri kabul edemezler,onlarin gözünde yukarda saydigim ve hersey olabilen Kürtler Kürt degildir,onlar Türk devletinin Kürtleridir,yani asimile olanlar.Asimile olmayanlar Kürdistan icin mücadele veren PKK yandaslari yani Nuh'a peygamber diyemiyenlerdir.Böyle oldugu icin onlardan her yalan her iftira beklenir.Amaca giden yol da hersey mübahtir yani.Onun egitimini görürler daglarda veya bazi cemiyetlerde.

saygilarla

Kürt sorunu,inkardır ve imhadır.

Terör şiddettir;hak deyip dağlara çıkan da ona savaş açanlar da aynı zihniyetin terörüdür.

Gönderi tarihi:
emperyalizmi kimse sevmez.Şuanda oldıuğu bu ülkenin halkı dünyada ki bütün tarih dünyasında kabul edilmiş bir gerçektir emperyalizm le en büyük mücadeleyi vermiş ve kazanarak tarihe geçmiştir.savaşın kanın zulmün vermiş olduğu acının ne olduğu bilinir ancak unutmamak lazımdır ki şu söz her zaman geçerlidir

"gerekmedikçe savaş cinayettir, gerektiğinde yapmak ise onur mücadelesidir" buna zalimlik denmez

bu savaşın çıkma , bu kanın dökülme sebebini yaratan insanlar zalimdir.eleştiriyi onlara götürmek daha doğru olur

emperyalizmde onur yoktur;emperyalizme direnenlerde vardır.

Gönderi tarihi:

Terör şiddettir;hak deyip dağlara çıkan da ona savaş açanlar da aynı zihniyetin terörüdür.

Kürt sorunu yoktur olmamistir,Kürtlestirilmis sorunlar vardir,Kürtler ne inkar edilmis ne imha edilmistir,sizin savundugunuz sadece bölücü isyanlardir ki onlar ne inkardir ne de imhadir.Orhan Pamuk agzi ile konusup yazmayin.Bir defacik da gerceklerden bahsedin,buraya kadar hep Türkleri kötülediniz,Türk devletini yerden yere vurdunuz,bölme amaciyla ayrilikci siyasetler izlediniz,Ingilizlerle birlik olup Kürdistan niyetine Türkleri katlettiniz,Ermenilerle birlik olup bizi arkadan vurdunuz ve hala imha ve inkardan bahsedebiliyorsunuz buna piskinlik denir.Bu yazdiklarim bir öfkenin belirtisi degildir,belgelenmis olaylardir.Itirafciya gerek birakmayan belgeler.Ingiliz arsivinde Kürtler.acip okuyun.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Kürt sorunu yoktur olmamistir,Kürtlestirilmis sorunlar vardir,Kürtler ne inkar edilmis ne imha edilmistir,sizin savundugunuz sadece bölücü isyanlardir ki onlar ne inkardir ne de imhadir.Orhan Pamuk agzi ile konusup yazmayin.Bir defacik da gerceklerden bahsedin,buraya kadar hep Türkleri kötülediniz,Türk devletini yerden yere vurdunuz,bölme amaciyla ayrilikci siyasetler izlediniz,Ingilizlerle birlik olup Kürdistan niyetine Türkleri katlettiniz,Ermenilerle birlik olup bizi arkadan vurdunuz ve hala imha ve inkardan bahsedebiliyorsunuz buna piskinlik denir.Bu yazdiklarim bir öfkenin belirtisi degildir,belgelenmis olaylardir.Itirafciya gerek birakmayan belgeler.Ingiliz arsivinde Kürtler.acip okuyun.

saygilarla

Dostum,siz diye bir topluma yıktıklarınızın alasını size gösteririm.Kürt sorunu var,var,var...olmasa biz niye hala KÜRT-TÜRK olma basitliğindeyiz.

Kimsenin ağzıyla yazmıyorum,sadece yazdıklarım sizi rahatsız ediyor.

Türkleri katletmedik,ama Ermenileri katlettik.Ee çıkarlar bunu istedi.

Devlet,benim de devletim,dikkatinizi çekerim.

Ayrıca,bu gibi ithamlar hoş değil :) ne bölücüyüm nede birilerinden nefret edecek kadar milliyetçi.

Gönderi tarihi:
emperyalizmde onur yoktur;emperyalizme direnenlerde vardır.

bak kürt sorunu neden çıkıyor biliyormusun böyle benim yukarıda yazdığım gibi bir cümleyi senin gbi anlayanlar yüzünden çıkıyor.Bak bakalım ben ne yazmışım emperyalizm de onur vardır mı demişim

gerekmedikçe savaş cinayettir; gerektiğinde savaş ise onur mücadelesidir.Senin yazdığınla benim yazdığıma bak bakalım bu bir

Madem emperyalizmden bahsediyorsun önce git amerika düşmanı ol çünkü sizi besleyip doldurup Türk vatandaşının karşısına Türk askerinin karşısına diken o

Gene mi emperyalizmden bahsediyorsun durduk yere burası benim vatanımdır diyere ortaya bir anda hortlayan gene senin milletin o zaman buda bir emperyalizm yani senin milletinde bir emperyalist düşünceye sahip

ayrıca forumda diğer yazılarına da bakıyorum uzlaşmacı değil sorunları daha da çözümsüzlüğe götüren yazıların var mesela ben devlet düşmanı değilim diyorsun PKK yı sevmem diyorsun ama bizim bir çok hakkımız PKK sayesinde gerçekleşti şeklinde ifadelerin var

yani bir ray belirle artık

Gönderi tarihi:
.

.

.

ayrıca forumda diğer yazılarına da bakıyorum uzlaşmacı değil sorunları daha da çözümsüzlüğe götüren yazıların var mesela ben devlet düşmanı değilim diyorsun PKK yı sevmem diyorsun ama bizim bir çok hakkımız PKK sayesinde gerçekleşti şeklinde ifadelerin var

Kürt halkinin bazi haklari PKK sayesinde bile alinmis olsa ve bunu da dile getirmis olmak asla PKK'nin hakli oldugunu syölemek anlamina gelmez ve onu destekleme anlamina da gelmez. benzeri hatayi coh´gu yapiyor ve diyorlarki, Kürtlerin istedigini PKK da istiyor, o zaman hepiniz terörüstsünüz falan filan suclamalari gibi.

Gönderi tarihi:
Kürt halkinin bazi haklari PKK sayesinde bile alinmis olsa ve bunu da dile getirmis olmak asla PKK'nin hakli oldugunu syölemek anlamina gelmez ve onu destekleme anlamina da gelmez. benzeri hatayi coh´gu yapiyor ve diyorlarki, Kürtlerin istedigini PKK da istiyor, o zaman hepiniz terörüstsünüz falan filan suclamalari gibi.

kürt halkının hangi hakkı PKK sayesinde verildi acaba bunu belirtebilirmisin

ben ifadelerde ki tutarsızlığı dile getirdim.Ayrıca ifade verirken bir olayı ya savunursunuz ya savunmassınız eğer savunuyorsan kabul ediyorsun demketir savunmuyorsan red ettin demektir bu çok açık kürt halkının bazıları bile olsa haklarının PKK sayesinde edinildiğini kabul etmek kürt=PKK demektir PKK nın bir kahraman olduğu anlamını çıkartır fakat bu ifade talihsiz bir ifade olur

kürt halkına verilen bütün haklar siyaset sonucu elde edilen (ancak yurt içi siyasetin değil) bir sonuçtur.Herhangi bir iddia atmaya gerek yok en son olarak kürtçe yayın dışında kürt halkına verilmiş olan ayrı bir hak görmüyorum.Ben ne kadar hakka sahip isem onlarda da aynı haklardan var ne devlet nede hukuk burda bir ayrım yapmamıştır.

Gönderi tarihi:
bak kürt sorunu neden çıkıyor biliyormusun böyle benim yukarıda yazdığım gibi bir cümleyi senin gbi anlayanlar yüzünden çıkıyor.Bak bakalım ben ne yazmışım emperyalizm de onur vardır mı demişim

gerekmedikçe savaş cinayettir; gerektiğinde savaş ise onur mücadelesidir.Senin yazdığınla benim yazdığıma bak bakalım bu bir

Madem emperyalizmden bahsediyorsun önce git amerika düşmanı ol çünkü sizi besleyip doldurup Türk vatandaşının karşısına Türk askerinin karşısına diken o

Gene mi emperyalizmden bahsediyorsun durduk yere burası benim vatanımdır diyere ortaya bir anda hortlayan gene senin milletin o zaman buda bir emperyalizm yani senin milletinde bir emperyalist düşünceye sahip

Değerli forumdaşım,polemik değil,düşünce alışverişi :) ben,emperyalizme olan bakışımı yazdım;siz demedim.Yani,sizi doğru okudum;sadece "bunu da ekleyelim" demeyi unutmuşum.

Siz şeklinde başlayan,oldukça kırıcı olan ithamlarınızı,halkıma olan yaklaşımınız hakkında yazılacak tek bir kelimem dahi yok...

Abim,hep der;"bizi ilgilendiren,yazılması gerekenlerdir;yoksa kendimizi bu veya şu şekilde kanıtlamak değil;zira biz o kanıtın kendisiyiz"

..................

PKK,TERÖRÜNÜ ANLAMAK İÇİN;Gökhan Özgün'e kulak verelim.

"Masanın üzerine bir taş koyup var mıdır, yok mudur? diye tartışılırsa, inanır mısınız, taşın yokluğu hep kazanır. Taşın yokluğu fikri yüzyıllarca Batı felsefesine bu sayede hükmetmiştir. Taşın varlığını kanıtlamak isteyenler kafalarını taşa vura vura parçalamak zorunda kalmışlardır. Bu bile taşın varlığını kanıtlamaya yetmemiştir. Çünkü taşın varlığını inkâr edenler, ona vura vura parçalanan kafaların varlığını çok daha büyük bir rahatlıkla inkâr ederler.

Taşın varlığını inkâr edebilmenin yarattığı metafizik imkânlar bu topraklardaki mutlak inkârcı siyaset geleneğinin pişkinliğiyle birleşince, öyle bir siyasi iletişim soygunu yapar ki, aklınız hayaliniz durur.

Böyle ‘yarılma dönemlerinde’ karşınızda duran inkârla n’olur tartışmayın. Her tartışma mutlak inkârın zeminine zemin katacaktır. Taş var mıdır, yok mudur? tartışmasından geriye, kayıtlarda, taş var mıdır, yok mudur? ‘objektifliği’ kalacaktır. "

ve hemen sonrasında ekler;

"Taş vardır. Bunu tartışmam. İlla kayıtlara bir şey geçecekse, bunu tartışmadığım geçsin kayıtlara. Bunu benle tartışmak isteyenden kaçarım."

işte Materyalistim adlı köşe yazısında, oldukça net bir analizin;asıl düşündüren cümleleri;

"Taş, Ergenekon’dur. Taş, askerdir. Taş, binlerce faili meçhul cinayettir. Taş, Hrant Dink’in ensesindeki kurşundur. Taş, niyetle cesedi aynı kefeye, aynı kefene koyan zihniyettir.

Ben, bu taşın varlığını, büyüklüğünü, kapladığı yeri, verdiği acıyı kanıtlamak için kafamı bu taşa vurmayacağım.

.

.

.

Siyaset her şeyden önce bir iletişimdir. Siyasi iletişimde ‘tartışıla tartışıla’ kavramları elinden alınan, kavramları anlamsızlaştırılan taraf, maalesef sonunda kaybeder. "

PKK,terörü hakkında çizmem gereken bir yol öneriyorsunuz bana.Çok sağolun,öneriler benim için herzaman düşünmeye değerdir.

Yalnız,önerilen yol,benim için seçilen yol oldu.

Ben,yolumu çizdim.Yolumda taşlar değil,taşlarla inkar edilen "öz"ler var.Taşı alın elinize,atın atabileceğiniz en uzak yerlere.Bu taşın varlığından neyi kaybettirir ki?

"Siyaset her şeyden önce bir iletişimdir. Siyasi iletişimde ‘tartışıla tartışıla’ kavramları elinden alınan, kavramları anlamsızlaştırılan taraf, maalesef sonunda kaybeder. "

ne kadar da doğru cümleler.Siyasetin kendisi olan iletişim,tartışıla tartışıla anlamsızlaştırılan kavramlar,iletişimsizliğin ve basiretsizliğin kendisi oluveririr.

PKK,eleştirebilirsiniz,eleştireceğizde.Silahlı olan bir mücadale de şiddet vardır,ölüm vardır.Hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz.

Meşrulaştırılamayan bu şiddetti,yerden yere vurun.Buna diyeceğim yok!

Öte yandan,inkar ile yok sayma ile şiddetti çözme,yaşlıya verilecek reçetenin bir çoçuğa verilmesinden çok daha büyük bir hatadır.

Yıılardır,tartışıla tartışıla bir baş belasına dönen,anlamını yitiren bir sorun;KÜRT SORUNU.

Siyasi iletişimde ki kopukluk,hemen akaibinde basiretsizlik.

Siyasi arenada çözüm bulamayan sorunların,şiddet ile kendini hissettirmesi...işte tüm bunlar PKK ile gelen bazı kazanımları olanaklı kıldı,en azından PKK bunu sahiplendi;çünkü iletişimde ki kopukluk bunun için çok uygun bir ortamı hazırlamıştı.

En azından,insanlar şöyle düşünüyor;"kardeşim dün Kürtçe yasaktı,bugün ise serbest...PKK sesimizi duyurdu"

bunu düşünen çok insanımız var,düşünmeyi istedikleri için değil,düşünmeleri için çok neden olduğundan.

Acı ama gerçek,doğru yada yanlış değil,acı ama gerçek.

ve ne diyor Özgün;

""Taş, Ergenekon’dur. Taş, askerdir. Taş, binlerce faili meçhul cinayettir. Taş, Hrant Dink’in ensesindeki kurşundur. Taş, niyetle cesedi aynı kefeye, aynı kefene koyan zihniyettir. "

Biz o taşlara yenilmeyeceğiz,varlıklarını konuşmayacağız...o kadar basit değiliz.O taşların ötesinde olan "öz"ü anlamak için çabalamaya devam edeceğiz...saygılar.

Gönderi tarihi:

Kürt sorunu yoktur sorunlu kürtler vardir Türkiye ye ayak uyduramayan uyum saglamayan kürtler vardir. Bunun icinde uyum programlari hazirlanmali. Burda Avrupada ki uyum yasalarindan faydalana bilinir..

Gönderi tarihi:
Kürt sorunu yoktur sorunlu kürtler vardir Türkiye ye ayak uyduramayan uyum saglamayan kürtler vardir. Bunun icinde uyum programlari hazirlanmali. Burda Avrupada ki uyum yasalarindan faydalana bilinir..

Biraz daha açar mısınız,özellikle bu uyum yasaları hakkında ki düşüncenizi.

Gönderi tarihi:
Biraz daha açar mısınız,özellikle bu uyum yasaları hakkında ki düşüncenizi.

Bir örnek bütün azinliklar Türkce bilmek zorundadir. Ev ve okul bahcelerinde cocuklarin Türkce konusmasi zorunlu olmalidir. Kürtce yayinlara devlet televizyonlarinda son verilmelidir. vs vs ler gelecektir simdilik örneklerle yetinelim öyle degil mi.. Avrupa uyum yasalari birden agir gelmesin.

Gönderi tarihi:

sayın mavi;

"En azından,insanlar şöyle düşünüyor;"kardeşim dün Kürtçe yasaktı,bugün ise serbest...PKK sesimizi duyurdu""

öncelikle bir şey de mutabık kalalım.Kürtçe yayının dahil olmak üzere basetmiş olduğunuz hak ve tavizlerin hiç biri PKK sayesinde gerçekleşmemiştir.

Ayrıca siz diyerek konuşmamdaki sebep kürt halkı olarak söylevimdir.Bu sohbet esnasında bireysel olarak yazdığımız her cevap sürküsünde ben nasıl cevap verirken bir Türk olarak cevap veriyorsam sende bir kürt olduğun için kürtlüğünle cevap veriyorsun.Ben cevap verirken Türk milletinden bir fert olarak cevap veriyorum sende kürt milletinden.Bunda ne kırıcı bir itham vardır nede bir saygısızlık tam tersi bütünleştirme vardır.

Ergenekon muhabbetleri ile bzim konumuzun uzaktan yakından alakası yok kanımca ona girersek mevzu baştan aşağı değişir ayrıca hrant dink cinayetide dahil olmak üzere.Ayrıca kastettiğin taş mevzusuna gelince felsefik açıdan bir anlam çıkaramadım kendi çeperinde bir beyanat sadece ve mümkünse buraya bir başkalarının görüşlerini değilde onların arasından kendi fikrince yorumlayıp sana ait olan fikirleri derleyerek bizlere sunarsan sevinirim satır satır alıntılar benim için fazla bir şey ifade etmiyor üzgünüm

Gönderi tarihi:
Ben cevap verirken Türk milletinden bir fert olarak cevap veriyorum sende kürt milletinden.

Taypa, bir müdahale ve hatırlatma yapacağım. 'Kürt Milleti' diye bir şey yoktur, Kürt etniği vardır. Kürt etnik grupları da Türk Milletinin içerisindedir. Çünkü, Türk milleti tanımı kana, ırka, dine dayalı değildir. Türk olmak, aynı coğrafyayı, aynı ortak kaderi, aynı ortak dili paylaşmak, aynı çıkarları savunmak demektir. Senin benim kökenim Türkmen olabilir ancak Türk demek sadece Türkmen demek değildir.

Zaten, Kürtçülerin, yazılan uydurma tarihler ile ve Kürtler arasında seçilen 'ortak Kürtçe' Kurmançi lehçesi ile tüm doğu ve güneydoğu anadolu etnik grupları-bunların arasında Araplar, Zazalar, Kürtleşmiş Türkmen Karakeçililler, Avşarlar ( Kars ) ve Süryaniler gibi gruplar var- Kürt çatısı altında toplanarak bir 'Kürt Milleti' yaratmak çabası vardır ve bir ölçüde başarılı olmaya doğru gitmektedir. Yani, biraz okumuş-yazmış olanların kafasında bir Kürt Milleti bilinci yaratılmıştır.

Bu arada Kürtçülük sadece PKK demek değildir. Kürtçülüğün bir de Sağ görüşlü olan kolu vardır. Bu kesim de AKP içerisinde temsil edilmektedir. Ayrıca, PKK içerisinde AB'nin ayrı desteklediği, ABD'nin ayrı desteklediği unsurlar vardır. AKPli olanları ise ABD desteklemektedir malum olduğu üzre...

Gönderi tarihi:
Değerli forumdaşım,polemik değil,düşünce alışverişi :)

""Taş, Ergenekon’dur. Taş, askerdir. Taş, binlerce faili meçhul cinayettir. Taş, Hrant Dink’in ensesindeki kurşundur. Taş, niyetle cesedi aynı kefeye, aynı kefene koyan zihniyettir. "

Biz o taşlara yenilmeyeceğiz,varlıklarını konuşmayacağız...o kadar basit değiliz.O taşların ötesinde olan "öz"ü anlamak için çabalamaya devam edeceğiz...saygılar.

Hani objektifsinizya Sn mavi ! bunlara birde Pkk terörünü eklesek,bunun yanında pkk sözcüsü dtp'yi ve pkknın öldürdüp askerin üzerine yaptığı propagandayıda ekleseydiniz diyorum.

Ayrıca

Siz o taşların altında kaldığınızın farkında değilsiniz.Umarım erken farkersiniz ve kurtulursunuz ,kardeşilğede katkınız olur.

Gönderi tarihi:
Bir örnek bütün azinliklar Türkce bilmek zorundadir. Ev ve okul bahcelerinde cocuklarin Türkce konusmasi zorunlu olmalidir. Kürtce yayinlara devlet televizyonlarinda son verilmelidir. vs vs ler gelecektir simdilik örneklerle yetinelim öyle degil mi.. Avrupa uyum yasalari birden agir gelmesin.

Bu saydiklariniz, sizinmi arzunuz yoksa AB uyum yasina göre gelecek olan yasalarmi?

Gönderi tarihi:
Taypa, bir müdahale ve hatırlatma yapacağım. 'Kürt Milleti' diye bir şey yoktur, Kürt etniği vardır. Kürt etnik grupları da Türk Milletinin içerisindedir. Çünkü, Türk milleti tanımı kana, ırka, dine dayalı değildir. Türk olmak, aynı coğrafyayı, aynı ortak kaderi, aynı ortak dili paylaşmak, aynı çıkarları savunmak demektir. Senin benim kökenim Türkmen olabilir ancak Türk demek sadece Türkmen demek değildir.

Zaten, Kürtçülerin, yazılan uydurma tarihler ile ve Kürtler arasında seçilen 'ortak Kürtçe' Kurmançi lehçesi ile tüm doğu ve güneydoğu anadolu etnik grupları-bunların arasında Araplar, Zazalar, Kürtleşmiş Türkmen Karakeçililler, Avşarlar ( Kars ) ve Süryaniler gibi gruplar var- Kürt çatısı altında toplanarak bir 'Kürt Milleti' yaratmak çabası vardır ve bir ölçüde başarılı olmaya doğru gitmektedir. Yani, biraz okumuş-yazmış olanların kafasında bir Kürt Milleti bilinci yaratılmıştır.

Bu arada Kürtçülük sadece PKK demek değildir. Kürtçülüğün bir de Sağ görüşlü olan kolu vardır. Bu kesim de AKP içerisinde temsil edilmektedir. Ayrıca, PKK içerisinde AB'nin ayrı desteklediği, ABD'nin ayrı desteklediği unsurlar vardır. AKPli olanları ise ABD desteklemektedir malum olduğu üzre...

doğrucu davut ordaki söylemim muvzu tartışılırken kürt-Türk ikilemi arasında geçtiği için yazdım.Elbetteki millet olarak Türk mantığı vardır ama kürt mantığı yoktur.Etnik olarak varlıkları konuşulabilir yasanın kabul etmiş olduğu Türk milleti ırk,etnik grup, yada her hangi bir ayrım gözetmeden bu toprakta yaşayan herekeze Türk Milleti demiştir.

Gönderi tarihi:
Hani objektifsinizya Sn mavi ! bunlara birde Pkk terörünü eklesek,bunun yanında pkk sözcüsü dtp'yi ve pkknın öldürdüp askerin üzerine yaptığı propagandayıda ekleseydiniz diyorum.

Ayrıca

Siz o taşların altında kaldığınızın farkında değilsiniz.Umarım erken farkersiniz ve kurtulursunuz ,kardeşilğede katkınız olur.

PKK ve DTP umrumda değil,onlarla konuşmaya niyetim de yok.Kürt halkı ilgilendirir beni,ülkem ilgilendirir.Objektifliğe gelince,neye göre objektiflik?

Gönderi tarihi:
sayın mavi;

"En azından,insanlar şöyle düşünüyor;"kardeşim dün Kürtçe yasaktı,bugün ise serbest...PKK sesimizi duyurdu""

öncelikle bir şey de mutabık kalalım.Kürtçe yayının dahil olmak üzere basetmiş olduğunuz hak ve tavizlerin hiç biri PKK sayesinde gerçekleşmemiştir.

Ayrıca siz diyerek konuşmamdaki sebep kürt halkı olarak söylevimdir.Bu sohbet esnasında bireysel olarak yazdığımız her cevap sürküsünde ben nasıl cevap verirken bir Türk olarak cevap veriyorsam sende bir kürt olduğun için kürtlüğünle cevap veriyorsun.Ben cevap verirken Türk milletinden bir fert olarak cevap veriyorum sende kürt milletinden.Bunda ne kırıcı bir itham vardır nede bir saygısızlık tam tersi bütünleştirme vardır.

Ergenekon muhabbetleri ile bzim konumuzun uzaktan yakından alakası yok kanımca ona girersek mevzu baştan aşağı değişir ayrıca hrant dink cinayetide dahil olmak üzere.Ayrıca kastettiğin taş mevzusuna gelince felsefik açıdan bir anlam çıkaramadım kendi çeperinde bir beyanat sadece ve mümkünse buraya bir başkalarının görüşlerini değilde onların arasından kendi fikrince yorumlayıp sana ait olan fikirleri derleyerek bizlere sunarsan sevinirim satır satır alıntılar benim için fazla bir şey ifade etmiyor üzgünüm

O zaman ABD besledi SİZİ gibi bir cümle kullanırken biraz daha dikkatli olalım.

Alıntıladığım cümleyi,kendi görüşümle açıkladım zaten.

PKK sayesinde değil,PKK aracılığıyla...en azından düşündürücü,ki PKK'ya karşı olan ben de bu durumdan hoşnut değilim.

Yapsaydı egemenlerim,PKK sussaydı,aldatmasıydı halkımı...başka ne diyebirim ki!

Gönderi tarihi:
PKK ve DTP umrumda değil,onlarla konuşmaya niyetim de yok.Kürt halkı ilgilendirir beni,ülkem ilgilendirir.Objektifliğe gelince,neye göre objektiflik?

o benim ülkem dediğin yerde bizde yaşıyoruz ve yaşarken kürt-türk ayrımı yapmıyoruz sen niye ayrımcılık yapıyorsun beni kürt halkı ilgilendirir diyorsun

ayrıca PKK yı diğer konularda destekler tarzı ifadeler veren birisin PKK da DTP de umrumda değil diğerek çıkıyorsun

Gönderi tarihi:
o benim ülkem dediğin yerde bizde yaşıyoruz ve yaşarken kürt-türk ayrımı yapmıyoruz sen niye ayrımcılık yapıyorsun beni kürt halkı ilgilendirir diyorsun

ayrıca PKK yı diğer konularda destekler tarzı ifadeler veren birisin PKK da DTP de umrumda değil diğerek çıkıyorsun

nerde destekledim,gösterin lütfen...ayrımcılık yada milliyetçilik,bunlar bana çok uzak,iyi okursanız.

Gönderi tarihi:
nerde destekledim,gösterin lütfen...ayrımcılık yada milliyetçilik,bunlar bana çok uzak,iyi okursanız.

kürtçülüğü savunuyorsan eğer sen bir kürt milliyetçisisin demektir yani sana kürtçülük uzak değil yazdıklarından da bu anlaşılıyor zaten

biraz lütfedip te başlıklara PKK nın bulunduğu konularda yazdığın yorumlara bakarsanne demek isteidğimi anlarsın

"Kürt halkı ilgilendirir beni,ülkem ilgilendirir" bu söz direk ayrımdır

Gönderi tarihi:
kürtçülüğü savunuyorsan eğer sen bir kürt milliyetçisisin demektir yani sana kürtçülük uzak değil yazdıklarından da bu anlaşılıyor zaten

biraz lütfedip te başlıklara PKK nın bulunduğu konularda yazdığın yorumlara bakarsanne demek isteidğimi anlarsın

"Kürt halkı ilgilendirir beni,ülkem ilgilendirir" bu söz direk ayrımdır

Bana PKK ile DTP ile yanıt vermeyin dedim,umrumda değil onlar,sadece Kürt halkı...bu bağlamda bakmanın neresi milliyetçilik,gösterin lütfen o iletilerimi.

Gönderi tarihi:

Bana PKK ile DTP ile yanıt vermeyin dedim,umrumda değil onlar,sadece Kürt halkı...bu bağlamda bakmanın neresi milliyetçilik,gösterin lütfen o iletilerimi.

ne demek bu bağlamda aç kitapları oku o zaman milliyetçilik nedir

milliyetçi dendiği zaman sanırım sadece Türk Milliyetçiliği aklına geliyor yada sadece öyle biliyorsun

Gönderi tarihi:
ne demek bu bağlamda aç kitapları oku o zaman milliyetçilik nedir

milliyetçi dendiği zaman sanırım sadece Türk Milliyetçiliği aklına geliyor yada sadece öyle biliyorsun

pardon ama,bana ısrarla PKK ile yanıt verilen ifadeler milliyetçilik olmuyor da bu mu milliyetçilik oluyor?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.