Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir tutturmussunuz kimlikte kimlik kimsin sorgu memurumu. Kurtlerin bir kimlik sorunu yoktur ayrica eminimki pek cok Turkiye vatandasi gibi onlarda ayri bir ulke istediklerini sanmiyorum ayrica Bir konuda mavi olmayan gokyuzune katiliyorum halen turkiye cumhuriyeti topraklarinda kurtlere tahammul edemeyen insanlar var kurtler uzerinden siyaset yapip kafa tasi milliyetciligi yapan oldukca cok.. aslinda kurtlerin sorunu tum turkiyedeki insanlarla ayni belki kullandiklari yontemler farkli ama bu yontemleride onlarin basvurdugundan pek eminde degilim.. cunku teror orgutu teror orgutu diyoruz ama dunya siralamasinda ordusu ilk 10 giren bir ulke bir teror orgutuyle bas edemiyorsa oturup bir dusunmek gerekir bunun altinda baska nedenler aramak lazim eminimki bu teror orgutu uzerinden cikar saglayan pek cok insan vardir en basta siyasetcilere bakin bugun teror orgutu olmasaydi mhp ve dtp mecliste olurmuydu veyahut bugun teror orgutu olmasaydi hukumetin yillik butcesinden tskya bukadar butce ayrilirmiydi..

Birakin kurtun turkun arkadasindan kafatasi milliyetciligi yapmayi gercekleri gorun .. gercekler hicte sizin uzaginizda degil sadece gercekleri gormek isteyin yeterli

saygilar

Gönderi tarihi:
Kimlik nedir mi?Mesela ben Türk'üm,başka bir arkadaşım Kürt;yani benim,benim ifade biçimim.Bu kadar basit.

Bence de öyle de ,

Arkadaşımız henüz , açıklamada bulunmadı maalesef.

Kimlikle yaşamak ve şu anda olan gerçek durum arasında ne gibi farklar var.

Bu arkadaşlar kimlikle yaşarsa ne değişecek , onu sordum.

Tık yok.

İlle de kimliğim diye tutturdular ya , bakalım altından ne çıkacak.

Sabırla bekliyoruz.

Gönderi tarihi:

Sayın Taklamakan,

Birincisi, lütfen bana demogoji falan demeyin,gerçekten sinirimi bozmaya başladı bu demogoji vurdumduymazlığı...Tabi aslında bunca yaşananı size niye anlatıyorum ki;siz kendi evinizde internet başında sorunlara çözüm arayıp dururken,başka insanların yaşadıkları,sizin yaşamadıklarınız, sizi niye bağlasın.

İkincisi,bana kimli kimlik diye sorup duran size cevabımı vermiştim.Yine vereyim.Ben Kürt kimliğinden bahsediyorum.Kürt dilinden,Kürt insanından...yeterli değil mi?Farkında olmaktır kendisinin,ben de buradayım kendimle diyebilmektir...bunları yazdım,siz bana Emine Ayna dediniz,bırakın dedim;eğer onların kimlik anlayışından haberdarsanız benim de ne demek istediğimi anlamışsınızdır.Yoksa,siz benim yazdıklarımı ayrı bir devlete kadar mı götürmek istiyorsunuz,yoksa benim bölücü olduğu duymak mı?Özür dilerim,öyle düşünmediğim için bunları yazmayacağım...Ben kimliği önyargılarla beslenen düşüncelere daha ne yazayım ki...

Tık yok,yapmayın bu tartışmanın seyrini gel git kimliği anlat demeği nasıl haklı kılan bir kelime olabilir.Siz şimdi yine kalkıp kimlikte ki kastımı sorgulamadan ben yine yazayım.Bu ülkede çok şey yaşandı;ihtillaler oldu,insanlar diri diri yakıldı,isyanlar oldu,köyler yakıldı...başbakanlar asıldı,bombalar patladı...işte kimlik tam burada ürkekleşti.insanlar korktu,kendinden ve kendine dair tüm değerlerden.Şimdi yine kastımı mı soracaksınız?Ben doğuda gelen ölüm haberlerini kutsayanları göstereyim size,ben Şemdinlide patlayan bombayı göstereyim size,ben yok sayılan,dağ Türkleri diye nitelendiren halkı göstereyim size...

Ölümleri,failleri yazmıyorum bile;çünkü bu sizce demogoji!

ve samimi olun,ne duymak istediğinizi açık açık yazın.Ben kimliğimi açıkladım size,siz tekrar al başa...neden sorularımdan düşünce üretemiyorsunuz da...?

Kürt kimliğ sizinde takdir edeceğiniz gibi;kürtçe konıuşan,kendine Kürt diyen insanların sahip olduğu FARKINDALIKTIR.Kimlik bireyin herkes içinde kendi farkına varmasıdır.Neden mi bunları yazdım;

1-Denilen bir kimlik anlayışında herkesin kalkıp olayı siyasi yönüyle ele alması.

2-Kürt kimliğinin yıllarca yok sayılması.

3-Bugün bile bu kimliği taşıyanların birer yurttaşdan çok birer tehlike olarak görülmesi.

4-Ve bu sorunu taşıyan bu formıun bir üyesi olarak farkına vardığım;KÜRT kelimesini kullandığım zaman bana ,beni anlamaya bile yanaşılmadan yapılan ve bunu sırf bu yüzden yapan forum arkadaşlarımın suçlamaları.Varsa başka sorunuz buyurun burdayım.

evet buyrun bekliyorum.

Gönderi tarihi:

Sn Mavı olmayan gökyüzü ,

Aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz.

Net değilsiniz.

Ben yukarıda kırmızı renkle yazdığınız metne cevabımı verdim.

Sanırım okmadınız.

Dikkatle yeniden okumanızı rıca edeceğim.

Bu yeniden okuma sırasında da ,

Sormaktan bıktığım

Kimlikle yaşamak ile , gerçek durum karşılaştırmasını madde madde yazrmısnız sorusunu da kaç defadır sorup ta cevap alamadığımı da sayar mısınız.

Belki size cevap verme konusunda yardımcı olur. Sizi gayrete getirir.

Eğer bu soruya da cevap alamaz isem , ne yazarsanız yazın , size asla hiçbir konuda cevap yazmayacağım.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sayın Taklamakan,ne sorunuzdan ne de amacınızdan herhangi birşey anlamadım.Bu tartışmayı sürdürmenin bir manası yok.Noktayı koydum.

Ben taa ilk gün noktayı koymuştum.

Başka iletilere cevap yazıp , benim sorumdan kaçmaya başladığınız gün.

Bir soruyu 8 defa tekrar tekrar sordum.

Yazılarınızdan anlaşıldığı kadarı ile zeki insansınız. Ama hayret bu basit soruyu anlamamış sınız.

Anlamama nedeni , verilecek cevap olmamasındandır.

Bamakalıp sözlerin arkasında durulmaz zaten.

Bir söz ediliyor ise nereye gittiğine dikkat etmenizi öneririm.

Böyle hassas konularda özellikle.

Gönderi tarihi:
Ben taa ilk gün noktayı koymuştum.

Başka iletilere cevap yazıp , benim sorumdan kaçmaya başladığınız gün.

Bir soruyu 8 defa tekrar tekrar sordum.

Yazılarınızdan anlaşıldığı kadarı ile zeki insansınız. Ama hayret bu basit soruyu anlamamış sınız.

Anlamama nedeni , verilecek cevap olmamasındandır.

Bamakalıp sözlerin arkasında durulmaz zaten.

Bir söz ediliyor ise nereye gittiğine dikkat etmenizi öneririm.

Böyle hassas konularda özellikle.

ben söylediğim sözün farkındayım...yazdım ama siz ısrarla ne diye soruyorsunuz...lütfen iletilere dönün.Kürt kimliği...işte ben!Ama siz ısrarla yine aynı soruyu sordunuz.İnanın ki ben artık yazacak tek şey bulamadım.Önce kimlik anlayışını ne,açıklıyorum...Leyla Zana diyorsunuz,hayır diyorum...yine al başa...ben papağan değilim...kusura bakmayın...siz beni dinlemedikten sonra niye yazayım ki.Saygılar!

Gönderi tarihi:

Okadar sey yazdıkkı bızde bıktık aynı seylerı yazmaktan cünkü karsınızdakıler sadece NUH dıyorlar buda bır tür savas olsa gerek,psıkolojık savas!

Kımlık bır ınsanın kım oldugunu bellı e3den bır dökumandır.Bır ülkeye aıt olan ınsanlar o ülkenın vatandasıdırlar dolayısıylada o ülkenın kımlıgını tasırlar.Azınlıklar ıcınde bu gecerlıdır ama onlarla ılgılı prosedürler vardır. Kürtcülük davasını güdenlerde KIMLIK sorunu bır savas stratejısıdır.Kımlıgınız varken ne kımlıgı ıstersınız?KÜRT KIMLIGI.pekı nasıl olacak bu.cıt yok.

Ben bıldım bılelı Türkıyede ayrı bır etnık kökene sahıp olanlar kendı kültürlerını vede dıllerını konusma özgürlügüne sahıptırler.Kürtce yasakdı dıyenler bence bırseylerı ınkar etmekteler.Türkıyede Kürtcüler dısında kendı ana dıllerını resmı dıl olarak kabul ettırmek ısteyen baska bır toplum mevcut degıl.Kürtcüler bunada bır kılıf bulmuslar ve *kürtler kendılerını asımıle ettırmedıler*dıyerek Türk devletını asımıle sıyasetıyle sucluyorlar.

Kürtler Türkıye nüfusunun yüzde 5-8 lık bır bölümüdür.Yanı Kürtcülerın ıddıa ettıgı gıbı 20 mılyon Kürt nüfus yoktur Türkıyede.Bütün yerlı ve yabancı cıddı arastırmalar bunu göstermektedır.

Türkıyeyı etnıklık temelınde bölmeyı amaclayan ıc ve dıs odaklar tarafından maksatlı olarak gündeme getırılen TÜRKIYELI lık kavramı maalesef AKP nın basbakanı tarafındanda gündeme tasınmıstır kı bu bır ıhanettır.

Türkıye üyerınde oynanan oyunlardan bırısıde Türkıyenın mozaık bır etnık yapıya sahıp oldugu ıddıasıdır kı bu hem tehlıkelı hemde tehlıkleı oldugu kadar bılımden yoksun maksadı asan bır ıddıadır.Bır ülkenın mozaık bır etnık yapıya sahıp olması ıcın tüm etnık nüfusun ülke nüfüsunun yüzde 35 ını olusturması gerekır.

Tüm resmı tespıtler ve bılımselverıler ortalamasıyla,bugün Türkıyede yüzde oranıyla anlamlı büyüklüktenüfusa sahıp olabılecek gruplar,yaklasık %6,5 nüfus oranıyla Kürtler,bır ölcüde %1 nüfus oranıyla Araplar,ve yıne %1 nüfus oranıyla ZAZALARDIR.

Bunların dısındaqkı gruplardan Cerkeylerın nüfus oranı %0,4ve Lazların nüfus oranıda yaklasık %0,27 dır.Dıger grupların toplam nüfusu yaklasık %0,4 dür(bınde dört)

Bu tespıtlerın dısındakı ıddıaların tümü hıcbır dayanagı olmayan maksatlı ve sıyası manevralardır.

Kürtcülerın bu tarz ıddıaları tamamen bölünmeye yönelıktır.

Kürtler Türkıye Cumhurıyetı devletının vatandaslarıdır ve kımlıklerıde buna göredır,bunun dısında kımlık arayısları sosyal alanlarda farklı kültürel faalıyetlerle ızah edılebılır kı buda sonucta ınsanca bır yasamın kazanılması ıcın verılebılecek ugraslarla elde edılebılır.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Politika.

size bir soru sorayım;cevabını aldıktan sonra zamanla belki aynı noktada buluşuruz...

siz Kürtleri ayrı bir millet olarak kabul ediyor musunuz?sadece evet ve ya hayır...

Kürtler benım bıldıgım kadarıyla vede ınceledıgım onca verılere bakarak ayrı bır mıllet degıldır.Gerek eskı Kürt kaynakları gerekse eskı dönemlerde yasamıs medenıyetlerın tarıhlerınde ve dıllerınde Kürt kelımesının olmaması bunu gösterıyor.Eskı dıllerde var denılen Kürt adları Kürtcülerın hıcbır belgeye dayanmayan ıddıaları vede carpıtmalarıdır. TürkıyeKürdıstanı dıye adlandırılan topraklar tarıhte ERMENISTAN OLARAK görülür.

Demırcı Kava adlı kısı aslında Büyük Türk vezırı BILGE TONYUKUK tur.Ayrıca Türklerın tarıhte yasadıkları her bölgede Kürtlerın bulunması bıle ayrı bır mıllet tezını cürütüyor.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Sn Polıtıka ,

Tespıtlerinizin hepisi yerinde ve doğru.

Elinize yüreğinize sağlık. :clover::clover:

Sn Maviolmayangokyuzu ,

Cevabını madde madde yazmanız ricası ile sorduğumuz soruya cevap vermeden forumun cevaplanamayan sorular bölümüne yolladınız.!!!!

Ama bir görüyorum ki sn Polıtıkadan , Evet yada Hayır tarzında cevabı da rahat ça isteyebiliyorsunuz.

Burada kendinizle çelişmiyor musunuz. :unsure:

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sayın Taklamakan,

Politikaya katıldığına göre sen kimlik kavramı içerisine sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alıyorsa,bakın size bir cevap;bir de bu vatandaşlık içerisinde yer alan Kürt kimliği...

ben cevap vermiştim...bakın isterseniz buradan tekrar başlayalım,siz neden buna hayır dediğinizi yazın kikimliği siznle ve kendimle açıklayayım.Saygılar!

Gönderi tarihi:
Tamam gelinen noktadan devam edeyim...

diyorsunuz...

elimizden kim mi aldı...yapmayın bu ülkede Kürt kelimesinin yasaklı olduğu yılları görmemezlikten gelmeyin.Ben farkındayım,farkında olduğum için zaten bu sorun...siz tasalanmayın.

lütfen bana insaf demeyin...ben o zaman size derim ki 11 yaşındaki bir çocuğa 13 kurşun sıkılırken insaf nerdeydi?

Birilerinin ben şuyum demesi neden sizi rahatsız ediyor...

Sn mavi daha önce yazmıştım hala anlamış değilim yani kardeşim bende doğuda kürtlerin içinde doğdum büyüdüm bir çok akrabalığımız var fakat bu yasağı hiç görmedim..herkes istediği gibi istediği şekilde dillerini konuşuyorlar ,yasak olan bir dil bu günekadar gelebilirmiydi sanıyorsun,daha türkçe bilmeyen birçok kürt vatandaşımız var ..gerçekten insaf yani!

Evet Sn mavi gerçekten insaf daha yaşına girmemiş bebekleri kurşuna dizenleri görmemeniz ve 11 yaşındaki çocuğa 13 kurşunu örnek gösterdiğinizin gerçek yüzünüde buradan yazsanızda bilmeyenler bilseydi!

11 yaşındaki çocukları kalkan olarak kullanan hainlerin o çocukları nasıl kullandıklarını verdiğiniz örnekte görüyoruz.

O 11 yaşındaki çocuğun katili polis değil o çocuğu kalkan olarak kullananlardır,o çocukların eline silah verenlerdir.

onların amacı. işte böyle propaganda aracaı olarak kullanmaktır o çocukları... görülüyorki burdada bilerek yada bilmeyerek o propagandalara alet oluyoruz.

Ayrıca sizin yine örnek gösterdiğiniz olay ''Arkadaşınızın sizi diyarbakırlı bilmesi olayı''Sn mavi arkadşınızın sizinle 3 ay konuşmadığını ve daha sonra sizinle konuştuğunu söylüyorsunuz konuştukdan sonra sizin gerçek memleketinizi ve kürt olduğunuzu öğrendikten sonra sizinle neden konuştuğunu hiç düşündünüzmü?

o insanın sizi diyarbakırlı sanarak konuşmamasının başka bir sebebi olamazmı?yani yoğurdun üflenerek yenmesi gibi.bilmem anlatabildimmi!!

Sn mavi bende doğuluyum hatta gurur duyarım yerimden memleketimden, inanın kürtlere karşı ön yargılardan bende rahatsız oluyorum.

işim gereği bir çok illerde görev yaptım memleketim sorduklarında benide kürt sanıyorlar, doğuluysan kürtsün bende bunu açıklama gereği bile duymuyorum bile..çünkü iyi niyet öneml olan.

şimdi bakın Sn mavi size tekirdağ-istanbul-ankara ve bursadan örnek vereyim bu illerde bütün gayri resmi işleri yani kadın ticareti yapanlar-kötü niyetle kullanılan pansiyon ve otel sahipleri çalışanları,esrar -eron satanlar özellikle bakın nerelidirler. yani k bakmayın bu insanlardır doğunun kürdün adını karalayanlardır.özellikle memleket sorukduğunda hep aynı yer..!

Hatta en basit örneğini vereyim Sn mavi ığdır -kars-ardahan bilirsiniz sorun bir etrafınıza fuhuşyaptırılan oteller kimlere ait, kimler nasıl çalışıyor. ona göre karaınızı verin yanı bu duruma kürtlerin adını bu kadar kötü duruma getirenler yine kendileridir....

Yazılacak çok şey var fakat yeri olmadığından yazmıyorum saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn mavi daha önce yazmıştım hala anlamış değilim yani kardeşim bende doğuda kürtlerin içinde doğdum büyüdüm bir çok akrabalığımız var fakat bu yasağı hiç görmedim..herkes istediği gibi istediği şekilde dillerini konuşuyorlar ,yasak olan bir dil bu günekadar gelebilirmiydi sanıyorsun,daha türkçe bilmeyen birçok kürt vatandaşımız var ..gerçekten insaf yani!

Evet Sn mavi gerçekten insaf daha yaşına girmemiş bebekleri kurşuna dizenleri görmemeniz ve 11 yaşındaki çocuğa 13 kurşunu örnek gösterdiğinizin gerçek yüzünüde buradan yazsanızda bilmeyenler bilseydi!

11 yaşındaki çocukları kalkan olarak kullanan hainlerin o çocukları nasıl kullandıklarını verdiğiniz örnekte görüyoruz.

O 11 yaşındaki çocuğun katili polis değil o çocuğu kalkan olarak kullananlardır,o çocukların eline silah verenlerdir.

onların amacı. işte böyle propaganda aracaı olarak kullanmaktır o çocukları... görülüyorki burdada bilerek yada bilmeyerek o propagandalara alet oluyoruz.

Ayrıca sizin yine örnek gösterdiğiniz olay ''Arkadaşınızın sizi diyarbakırlı bilmesi olayı''Sn mavi arkadşınızın sizinle 3 ay konuşmadığını ve daha sonra sizinle konuştuğunu söylüyorsunuz konuştukdan sonra sizin gerçek memleketinizi ve kürt olduğunuzu öğrendikten sonra sizinle neden konuştuğunu hiç düşündünüzmü?

o insanın sizi diyarbakırlı sanarak konuşmamasının başka bir sebebi olamazmı?yani yoğurdun üflenerek yenmesi gibi.bilmem anlatabildimmi!!

Sn mavi bende doğuluyum hatta gurur duyarım yerimden memleketimden, inanın kürtlere karşı ön yargılardan bende rahatsız oluyorum.

işim gereği bir çok illerde görev yaptım memleketim sorduklarında benide kürt sanıyorlar, doğuluysan kürtsün bende bunu açıklama gereği bile duymuyorum bile..çünkü iyi niyet öneml olan.

şimdi bakın Sn mavi size tekirdağ-istanbul-ankara ve bursadan örnek vereyim bu illerde bütün gayri resmi işleri yani kadın ticareti yapanlar-kötü niyetle kullanılan pansiyon ve otel sahipleri çalışanları,esrar -eron satanlar özellikle bakın nerelidirler. yani k bakmayın bu insanlardır doğunun kürdün adını karalayanlardır.özellikle memleket sorukduğunda hep aynı yer..!

Hatta en basit örneğini vereyim Sn mavi ığdır -kars-ardahan bilirsiniz sorun bir etrafınıza fuhuşyaptırılan oteller kimlere ait, kimler nasıl çalışıyor. ona göre karaınızı verin yanı bu duruma kürtlerin adını bu kadar kötü duruma getirenler yine kendileridir....

Değerli arkadaşım,Iğdır,Kars,Ardahan hattında olanlardan bende haberdarım ve Iğdırlı olarak bunu böyle bir noktaya taşıyan sayın hemşerilerime,''ne yapıyorsunuz kardeşim'' diyesim geliyor,susmalıyım.

Arkadaşım,Uğur Kaymaz olayııdı,bahsim olan.Ve takip etmişseniz ya da haberdarsanız orada kimse kalkan olmamıştır,Uğur da babası da öldürülmüştür.

Bende doğuluyum,aynı coğrafyalarda ve aynı değerlerde buluşuyoruz.Bunu yazmama bile gerek yok.Peki yaşananlar noktasında neden farklı düşünüyoruz.Bakın ben 23 yaşındayım,yani özellikle çatışmaların yoğun olduğu dönemlerde daha çocuktum.Ve eğer hala bunları yazıyorsam ve hatırlıyorsam demek ki bu yaşadıklarım gerçekten zor bir dönemin ardında kalanlardır.

Ben babamla bana gecenin bir yarısı uzatılan silahları unutmadım.Çatışmaları,silahları ve zorbalıkları unutmadım.Kimin yaptığı hiç önemli değil,ben yapanları değil yapılanları unutmadım.

Ve PKK benim için asla masum değil,emin olun.Dediğiniz gibi kundaktaki bebekler bile ölümü yaşıyorsa,bunun hesabını herkesten sorarım.Zaten ölenlerde,eksilenlerde bizler değil miydik.Bu ülkenin insanları.

Diyarbakır mevzusuna gelince,ben daha anlamış değilim bu korkuyu ve önyargıyı.Burası anlatıldığı gibi değil,yakında ayrılacağım ama hiçbir zaman unutamayacağım bu kent ve insanları gerçekten bunu hakketmiyor.

Kaplan dediklerimi çok iyi okumuşsun ayrıca,teşekkür ederim.Çünkü bana kendimi anlatma fırsatını sunuyorsun.Diğer arkadaşlar ne demek istediğimi anladı;)

Gönderi tarihi:

Arkadasim bilerek veya bilmeyerek inkar ediyorsun, siz en iyisi güvendiginiz bir avukata veya ic isleri bakanligina sorarsaniz Türkiye'de Kürtce konusmak yasakmiydi degilmiydi ögrenirsiniz. Her yasaklanan sey unutulacak diye bir sart yok. Asimilasyon ve konusma yasagiyla bu elde edilmek istendi ama olmadi, basaramadilar. Bildiginiz gibi eski rusyada dinbde yasakti ama onlar dinlerini hicte unutmadilar. Doguda belki Kürtler'in icindeki terbiyesizler en fazla fuhusla veya eroinle ugrasan kisilerdir, ama Türkiye geneline bakarsak daha kimleri görecegiz veya yurt disina bakarsak gene görecegiz terbiyesizlerin sadece Kürtlerden olusmadigini, yani biz Türk'lerinde icinde en azindan digerleri kadar pislikler var.

Gönderi tarihi:
Arkadasim bilerek veya bilmeyerek inkar ediyorsun, siz en iyisi güvendiginiz bir avukata veya ic isleri bakanligina sorarsaniz Türkiye'de Kürtce konusmak yasakmiydi degilmiydi ögrenirsiniz. Her yasaklanan sey unutulacak diye bir sart yok. Asimilasyon ve konusma yasagiyla bu elde edilmek istendi ama olmadi, basaramadilar. Bildiginiz gibi eski rusyada dinbde yasakti ama onlar dinlerini hicte unutmadilar. Doguda belki Kürtler'in icindeki terbiyesizler en fazla fuhusla veya eroinle ugrasan kisilerdir, ama Türkiye geneline bakarsak daha kimleri görecegiz veya yurt disina bakarsak gene görecegiz terbiyesizlerin sadece Kürtlerden olusmadigini, yani biz Türk'lerinde icinde en azindan digerleri kadar pislikler var.

önceli,kle kürtçe konuşmak hiç bir zaman yasak olmadı herkes kendi dilini istediği gibi konuşuyordu diyorum...resmi daireleri ve kamu alanlarındab bahs etmiyorum...

bunda anlamayacak birşey yok.devlet evinize askermi dikti kürtçe konuşmayın diye,kürtçe konuşdunuz diye sizi hapsmi attılar ne bu!

Ayrıca kürtler yapıyor diyerleri masum diye birşey demedim çoğunlukla yapan bunlardır bu insanlar doğunun ve kürtlerin adını lekeliyor diyorum..bunların savunulacak bir yanı yok diyorum.

Şimdi size buradan iş yerleri isimi vermek istemiyorum tekirdağ ve çorluya gin ve kötü niyetli pansiyonları sorun,pavyonları sorun yada bu işi yapanları..elbette her millette vardır bu tür insanlar fakat benim anlatmak istediğim bu insanların o bölgenin halkına o gözle bakmalarına sebep oluyor.

Gönderi tarihi:
Bildiginiz gibi eski rusyada dinbde yasakti ama onlar dinlerini hicte unutmadilar.

Sn dünyahepimizin ,

Ben Rusya da yaşıyorum. Bu konuyu araştırdım. Öyle bişey yokmuş. Yalan mış. Bize yutturmuşlar.

Rusyada din yasak değilmiş.

Sadece Türkiyede olduğu gibi , göklere yükseltilmemiş o kadar.

Gerektiği kadar değer vermişler yani.

Gönderi tarihi:

Sayın Taklamakan,

Politikaya katıldığına göre sen kimlik kavramı içerisine sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alıyorsa,bakın size bir cevap;bir de bu vatandaşlık içerisinde yer alan Kürt kimliği...

ben cevap vermiştim...bakın isterseniz buradan tekrar başlayalım,siz neden buna hayır dediğinizi yazın kikimliği siznle ve kendimle açıklayayım.Saygılar!

Sn maviolmayangokyuzu ,

Bu sorunuza içtenlikle cevap vreceğim fakat , kendimle çelişmemek adına , bir ricada bulunacağım.

9 uncu defadır sorduğum şu soruya bir yanıt almam lazım.

Bakın dini konularda , bayanlara yapılan haksızlıkları eleştirdiğim yazı size örnek olsun

22 madde de fikrimi yazdım. 15 inci madde kadınların dövülmesine islamın müsaadesidir. Bunu eleştirdim.

Bu yolla hem anlaşılması kolay oluyor. Hemde cevap vermesi.

Şimdi sizden ricam

Şu kimlikle yaşama konusunda sizin anladığınız şey nedir. Bunun karşısında gerçek durum nedir.

madde madde yazarak kaşılaştıır mısınız.

1- Eğer benim anladığım kimlikle yaşama durumu olur ise , ŞU şöyle olacak amma bugun boyle.

2- ......

Bu tarz bır yazı.

İçi dolu bir yazı.

Net bir yazı.

Siz bunu cevaplayın.

Ben sizin her sorunuza bildiğim kadarı ile , içten , dürüst cevap verecem.

Benim yazılarımı takip edenler bilir.

Bildiğim konuda NET imdir.

Bilmiyorsam vakir ister ,araştırır dönerim.

Bu kadar basit.

Buyrun mikrofon sizde..

Gönderi tarihi:
önceli,kle kürtçe konuşmak hiç bir zaman yasak olmadı herkes kendi dilini istediği gibi konuşuyordu diyorum...resmi daireleri ve kamu alanlarındab bahs etmiyorum...

bunda anlamayacak birşey yok.devlet evinize askermi dikti kürtçe konuşmayın diye,kürtçe konuşdunuz diye sizi hapsmi attılar ne bu!

Ayrıca kürtler yapıyor diyerleri masum diye birşey demedim çoğunlukla yapan bunlardır bu insanlar doğunun ve kürtlerin adını lekeliyor diyorum..bunların savunulacak bir yanı yok diyorum.

Şimdi size buradan iş yerleri isimi vermek istemiyorum tekirdağ ve çorluya gin ve kötü niyetli pansiyonları sorun,pavyonları sorun yada bu işi yapanları..elbette her millette vardır bu tür insanlar fakat benim anlatmak istediğim bu insanların o bölgenin halkına o gözle bakmalarına sebep oluyor.

Siz bir zahmette bulunun da iyi bir avukata veya icisleri bakanligina sorun ve Kürtcenin ne zamana kadar ve nasil yasak olup olmadigini ögrenin lüten. Ali'den Veli'den duyduklarimizla veya özel hayatta yasadiklarimizla bir seyin yasakmi degilmi oldugu belli olmaz. Bu konuda resmi merciler en dogru bilgiyi vereceklerdir.

Gönderi tarihi:
Sn maviolmayangokyuzu ,

Bu sorunuza içtenlikle cevap vreceğim fakat , kendimle çelişmemek adına , bir ricada bulunacağım.

9 uncu defadır sorduğum şu soruya bir yanıt almam lazım.

Bakın dini konularda , bayanlara yapılan haksızlıkları eleştirdiğim yazı size örnek olsun

22 madde de fikrimi yazdım. 15 inci madde kadınların dövülmesine islamın müsaadesidir. Bunu eleştirdim.

Bu yolla hem anlaşılması kolay oluyor. Hemde cevap vermesi.

Şimdi sizden ricam

Şu kimlikle yaşama konusunda sizin anladığınız şey nedir. Bunun karşısında gerçek durum nedir.

madde madde yazarak kaşılaştıır mısınız.

1- Eğer benim anladığım kimlikle yaşama durumu olur ise , ŞU şöyle olacak amma bugun boyle.

2- ......

Bu tarz bır yazı.

İçi dolu bir yazı.

Net bir yazı.

Siz bunu cevaplayın.

Ben sizin her sorunuza bildiğim kadarı ile , içten , dürüst cevap verecem.

Benim yazılarımı takip edenler bilir.

Bildiğim konuda NET imdir.

Bilmiyorsam vakir ister ,araştırır dönerim.

Bu kadar basit.

Buyrun mikrofon sizde..

Mikrofon bende değil mi :D neyse ben bu madde olayını tam anlamadım,aslında ne yazacağımıda kestiremiyorum.ama sorduğunuz sorudann başlayacağım.Şimdi işe gitmeliyim(güya hastayım,evde dinlenmeliyim,nette takıldım yine :D )en kısa zamanda,ondan sonra mikrofon sizde...

Bu arada keşke sizin için kimlik ne diye açıklasaydınız,ben de ona göre düşündüklerimi yazsaydım.Görüşmek üzere...

Gönderi tarihi:
Siz bir zahmette bulunun da iyi bir avukata veya icisleri bakanligina sorun ve Kürtcenin ne zamana kadar ve nasil yasak olup olmadigini ögrenin lüten. Ali'den Veli'den duyduklarimizla veya özel hayatta yasadiklarimizla bir seyin yasakmi degilmi oldugu belli olmaz. Bu konuda resmi merciler en dogru bilgiyi vereceklerdir.

Bu konuyu daha öncede çok yazdık, bozuk plak gibi tekrarlamayalım ..bileceğimi biliyorum, soracağımada sordum sen merak etme...o bölgelerde ben yaşadım ben biliyorum.

Siz o bölgeyi bilmeyenlere anlatın bu hikayeleri,onların kafasında belkiler oluşabilirsiniz.

Gönderi tarihi:
Bu konuyu daha öncede çok yazdık, bozuk plak gibi tekrarlamayalım ..bileceğimi biliyorum, soracağımada sordum sen merak etme...o bölgelerde ben yaşadım ben biliyorum.

Siz o bölgeyi bilmeyenlere anlatın bu hikayeleri,onların kafasında belkiler oluşabilirsiniz.

Hayir efendim. Kars'ta yasadiniz siz. Diyarbakir'da ya da Sirnak'ta degil. biz de yasadik atesin taaaa ortasinda. Kim yalan soyluyor? Siz mi biz mi? Kars'ta olan bitenleri Diyarbakir, Sirnak, Hakkari'yle kiyasliyorsunuz. Yeter artik kardesim...

Gönderi tarihi:

"Ulusal azınlıkların etnik, kültürel, dil ve dini kimliklerinin korunacağını, ulusal azınlıklara mensup kişilerin bu kimliklerini ayrıma tabi tutulmaksızın ve ka­nun önünde tam eşitlikle, hür olarak ifade etmeye, koruma­ya ve geliştirmeye hakları olduğunu teyit ederiz."

Paris antlaşmasında ulusal azınlıkların hakkı olarak belirtilen kimlik;bireyin kendini ifade etme biçimidir.Bireyin adıdır.Kimlik kendini farklı alanlarda ifade eder,o alanlarda gerçeklik kazanır.

etnik kimlik konumuz ise;gelelim etnik kimliğe...

etnik kimlik ise bireyin bulunduğu kimlik içerisinde yer aldığı farklılıktır ve daha çok ırki olandır.İşte tam bu nokta,etnik olan kimlik çoğu zaman yok sayılmıştır.Yani Sayın Politika için var olan anlayış,Kürt kimliği yoktur anlayışı genel kabul olarak dayatılmıştır.

"Türkiye'de bir tek kimlik var­dır, o da Türk kimliğidir. 'Kürt kültürel kimliği tanınsın' yo­lundaki talep ülkeyi bölmek amacıyla atılmış sinsi bir adım­dır." (İddianame: sayfa 55)

Hadep iddianemesine bakın,sinsi bir adım olarak niteleme.Peki diyeceksiniz ki milli olan kimlikta kastınız ülkeyi bölmek ise;ben buna hayır diyeceğim.Kimlik sosyal olan bireyin aynı zamanda sosyal olan yönüdür;daha doğrusu bireyin kendini bir sosyal varlık olarak çeşitli şekillerde ifade edilmesidir ve bu yönde ki talepler her ne kadar bazı kişi ve siyasilerce ''etnik olan milliyetçiliğe'' dönüştürülmüşse de insanidir.Bu daha çok Kürt kimliğinin tanınması ile ilgilidr.

Yani bu ülkede yaşayan Kürt vatandaşların,Kürt olarak kendilerini ifade etmesi.

Bakın Çiller başkanlığında kurulan SHP-DYP koalisyo­nu protokolünde ne yazıyor:

"Hükümetimiz, yurttaşlarımızın etnik, kültürel ve dile ilişkin özelliklerinin özgürce ifadesinde, korunmasın­da ve geliştirilmesinde karşılaş­tıkları yasal ve fiili eksiklik, engel ve sınırlamaları, Türkiye'nin im­za koyduğu Paris Şartı'na uygun biçimde ve ulusal bütünlük içinde giderecektir. Türkiye'nin üniter yapışı içinde etnik, kültürel, dil ve inanca ilişkin kimlik özellikleri öz­gürce ifade edilebilecek, özenle korunabilecek ve serbestçe geliştirile­bilecektir."(alıntı)

ve yine;

''Bu devleti beraber kurmuşuz. Türki­ye Kürt realitesini tanıyacaksa, ki tanı­mıştır ve bana göre son bir senenin en önemli olayı odur, öyleyse Kürt realite­sini tanımak aslında Türkiye birliğini muhafazaya mani değildir."

Sayın Demirel'in ifadaleri.(8 Aralık 1991,Diyarbakır)

burada dikkatinizi çekerim,en son Sayın Erdoğan Diyarbakır'da Kürt sorunu denilen sorunu,dolayısıyla Kürt kimliği içersindeki realiteyi kabul etmiştir.

bunu yazmak,ifade etmek çoğu zaman bölücü olma anlayışına gelmiştir ki;ben derim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak hepimizi buluşturan ortak paydadır ve bu kesinlikle herkes Türk kimliğine sahiptir abnlamına gelmez.

1-Kürtler ,dağ Türkleri veya herhangi bir grup değildir;yayıldığı coğrafyalara bakarsanız bunu açık görürsünüz,kimlik herşeyden önce Kürt kimliği de var diyebilmektir.Ülkemiz de maalesef bunu demek bir zamanlar suçtu.

Kimlik demek aynı zamanda bireyin sosyalliğini ifade ediliş biçimidir dedik,bu dini olan kimlikle inancı,lingiustik olan kimlikle dili ifade eder.Siyasi kimlik ise iradeyi...

2-Kürt dili yasaklanmış(bakın bu yasalarla değil,keyfi uygulamalarla kendini göstermiştir.),siyasi iradeleri daima yok sayılmıştır.(DEHAP,HEP...şunu belirteyim,ben bu partilerin politikalarını kesinlikle doğru bulmuyorum,bugün de DTP var siaysi arenada,ama daima görünmemezlikten gelen bir yaklaşımla siyasetin önü tıkanmış ve emin olun bu da kendilerine rant sağlamıştır)

Bunun yanında milli ve kültürel kimlik vardır;milli kimlik bireyin barındırdığı kültürel kimlikte hayat bulur;kültürel kimlik ise öne çıkan değerleri ifade eder.

3-Kültür de asli olan dildir ve yasaklanacak bir dil demek bir kültürün tümden yok oluşunu tetikler ve bu da yanlış olandır.

Sayın Taklamakan,

evet size uzattım mikrofonu,benden yine kimlik açıklaması beklemeyin.Daha önceki iletilerim de yazdıklarımı tekrarlamadım,ama orada ki kimlik anlayışını başka bir şekilde anlatmaya çalıştım.

katıldığınız ve katılmadığınız noktaları yazın,benim anlayışım bu deyin.Ama tekrar soracaksanız kimlik nedir,ben yokum.Nitekim siz düşünce ürettikçe ben daha açıklayıcı olacağım.Bu son açıklamamdır.En azından sizin olan sorulara...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.