Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ve sayin kardesim, kalkip "okuma yazma bilmiyorsun" gibi basit soylenimlerle atakta bulunmayin lutfen bana. Yetiskin insanlariz ve yetiskin insanlar gibi sohbet edip tartisalim. Zira Turkce'min sizinkinden cok daha iyi oldugu ortada (15 senedir o topraklardan uzak olmama ragmen). Tipki konusabildigim diger 3 lisan gibi. Ama yeri degil o tartismanin. Tekrarlamamin nedeni sizin gibilerin buna ihtiyaci oldugundandir. Isterseniz gelin diploma lisans filan karsilastiralim kendimizi de kimin ne kadar akilli ve yetenekli oldugu ortaya ciksin! Ne dersiniz? Yaptiginiz ve bana yonelttiginiz kisisel atak bu tartismada ne kadar kisir oldugunuzun kanididir. Konu kimin ne dili ne kadar konusabildigi ya da hangi yazi karakterlerini (font degil yazi karakteri denir ona Turkce'mizde) kullandigi degil di hatirlarsaniz. Turkiye'de ki Turban cikmaziydi. Saygilarrrrrr... Ego... Tamam tamam, valla billa ben bilmezin biriyim... Mutlu oldunuz mu? Egonuz iyice tatmin olacaksa söyleyeyim: Ben ilköğretim mezunuyum ve Türkçe kursuna gidiyorum şu an, daha iyi öğrenmek için. Vay beee... Üç dil ha? Değil üç dil bilmek, Türkçeyi bile zor konuşuyorum... Çoğu zaman kendi yazdığımı da okuyamıyorum gerçi, düzelecek inşallah... Kerat cetvelini daha yeni söktüm ve inşallah gelecek ay dört işlemi de tamamen sökeceğim diye umuyorum. Öyle yaparsam babam bana bisiklet alcak... Seneye de açıköğretimden liseye gireceğim. Belki sonra dikiş-nakış kursuna da giderim... Valla bak, yalan değil bunlar... Ondan sonra bende belki yabancı ülkelere gidip, 15 yıl sonra, "Ülkeden ayrılalı 15 yıl oldu, sen ne diyon beee!" diyerek hava atabilirim... Evet, evet... Birgün yapabilirim bunları... Niye olmasındı hem? Benim neyim eksikti? Evet, birgün bende üç dil öğreneceğim. Ve çıkıp karşınıza: "Bir zamanlar üç dil bilmeyen ama gururlu bir genç vardı" diyeceğim. İşte ogün göreceksiniz... Oldu mu, mutlu musunuz şu an? Başınız göğe ermiştir umarım... İlahi forumdaşım yaa... Akşam akşam... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Kardesim ortaya "Turkce bilmiyorsun, ozel egitime ihtiyacin var" diye ****** siz atmadiniz mi? Simdi kalkip ucuz ve komik bir ozelestiri taktigiyle konuyu yumusatmaya calisiyorsunuz. Okunani ve dogru olani anlamak icin ne okula nede egitime gerek vardir. Tek gerekli olan sey VICDAN denen olgudur. Eh kimimizde var bu olgu, kimimizde yok! Anlatabiliyor muyum? Lutfen bir daha kalkip bana kisisel ataklarda bulunmayin, zira hic bir sekilde altinda kalmam boyle bir seyin! Eger tartismaya katabileceginiz bir yorum ya da tepkiniz yoksa, o zaman konuyu degistirip kisisel ataklarla saptirmayin ve susun. Susun da baskalari dusuncelerini ve hislerini paylasabilsin. Bos yere kalabalik ve tantana yapiyorsunuz! Herhangi bir tartismada yenilgiye ugramasi insanin yeni daha dogru bir dusunceye ya da gercege gozunu actirmasi gerekir ama biz deki olay ne biliyormusunuz? Ogrenmek ve kendimizi dogrularla gelistirmek yerine gurulu pehlivanlik. Yeniliyoruz ve gurese doymuyoruz. Kardesim birak tantanayi ve guresi de gel birbirimizden birseyler ogrenelim. Senin yaptigin da o misal! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ve sayin kardesim, kalkip "okuma yazma bilmiyorsun" gibi basit soylenimlerle atakta bulunmayin lutfen bana. Yetiskin insanlariz ve yetiskin insanlar gibi sohbet edip tartisalim. Zira Turkce'min sizinkinden cok daha iyi oldugu ortada (15 senedir o topraklardan uzak olmama ragmen). Tipki konusabildigim diger 3 lisan gibi. Ama yeri degil o tartismanin. Tekrarlamamin nedeni sizin gibilerin buna ihtiyaci oldugundandir. Isterseniz gelin diploma lisans filan karsilastiralim kendimizi de kimin ne kadar akilli ve yetenekli oldugu ortaya ciksin! Ne dersiniz? Sayın Dİyarbakırlı, 15 senedir yurtdışında olmanızdan kaynaklansa gerek, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan pek de bihabersiniz maalesef... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Sayın Dİyarbakırlı,15 senedir yurtdışında olmanızdan kaynaklansa gerek, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan pek de bihabersiniz maalesef... Sayin Yersoy, Hergun tum Turk gazetelerini okuyorum, televizyon kanallarini takip ediyorum. Simdiye kadar dediklerim hayal urunu degil herhalde? Ne yani bir Kurt sorunu ya da Turban sorunu yok mu Turkiye'de? Dediklerim yalan ya da uydurmaca mi? Size ne dedigini bilemeyen biri gibi mi geliyorum yoksa? Ne yani Afrika ulkesinin tekinde aclik oldugunun farkina varmak icini illah o ulkede olmak mi icap ediyor? Gelin iddiaya girelim, ben burda kalkip Turk Milliyetciligi yapsaydim, Kurtlere lanet getirseydim hepinizin yaptigi gibi, o zaman demin dediginiz hicbir seyi demezdiniz ve Turkiye'de yasayip yasamamam hic farketmezdi degil mi? Ne bu mantik ya? "Ya bizim gibi dusun, ya da YOK ol" mantigi. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Kardesim ortaya "Turkce bilmiyorsun, ozel egitime ihtiyacin var" diye basitligi siz atmadiniz mi? Simdi kalkip ucuz ve komik bir ozelestiri taktigiyle konuyu yumusatmaya calisiyorsunuz. Okunani ve dogru olani anlamak icin ne okula nede egitime gerek vardir. Tek gerekli olan sey VICDAN denen olgudur. Eh kimimizde var bu olgu, kimimizde yok! Anlatabiliyor muyum? Lutfen bir daha kalkip bana kisisel ataklarda bulunmayin, zira hic bir sekilde altinda kalmam boyle bir seyin! Eger tartismaya katabileceginiz bir yorum ya da tepkiniz yoksa, o zaman konuyu degistirip kisisel ataklarla saptirmayin ve susun. Susun da baskalari dusuncelerini ve hislerini paylasabilsin. Bos yere kalabalik ve tantana yapiyorsunuz! Hahha ha haa... Bugün neşem yerinde yahu... Ama hakkaten komik olmuş değil mi? Komik olsun diye yazdım zaten... Başarmışsam sevinirim valla... Ayrıca ortamı yumuşatmak gibi bir niyetim yok... Sadece sizi artık ciddiye almıyorum... Forumdaşlarım tartışma konularında ne kadar ciddi olduğumu bilirler... Biz burada kendimizi pazarlamıyoruz, bilgilerimizi paylaşıyoruz anlatabildim mi? O yüzden gelip bana vicdandan bahsetmeyin. Zira vicdan ve ahlak nedir, gayet iyi biliyorum... Sayın Yersoy'un eleştirisine katılıyorum... Kelimesi kelimesine... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Sayin Yersoy, Hergun tum Turk gazetelerini okuyorum, televizyon kanallarini takip ediyorum. Simdiye kadar dediklerim hayal urunu degil herhalde? Ne yani bir Kurt sorunu ya da Turban srunu yok mu Turkiye'de? Dediklerim yalan mi ya da uydurmaca mi? Size ne dedigini bilemeyen biri gibi mi geliyorum yoksa? Ne yani Afrika ulkesinin tekinde aclik oldugunun farkina varmak icini illah o ulkede olmak mi icap ediyor? Gelin iddiaya girelim, ben burda kalkip Turk Milliyetciligi yapsaydim, Kurtlere lanet getirseydim hepinizin yaptigi gibi, o zaman demin dedginiz hicbir seyi demezdiniz ve Turkiye'de yasayip yasamamam hic farketmezdi degil mi? Ne bu mantik ya? "Ya bizim gibi dusun, ya da YOK ol" mantigi. Sayın Diyarbakırlı, Yukarıda uzun olan bir alıntımı bulacaksınız. Onu okuduğunuzda daha iyi anlayacğınızı tahmin ediyorum. Sayın TengeriinBoşig ile ilgili tartışmanızdan olsa gerek beni de yanlış anlamışsınız. Belki haddime düşmez ve onu savunmak gibi bir amacım yok ama, sizi daha yeni tanıyorum ve sayın TengeriinBoşig'in düşüncelerine önyargısız ve saygıyla yaklaşmanızı da tavsiye ederim. Kendisinin görüşleri sandığınızın ötesinde bu ülke için çok değerlidir; çünkü bu ülkenin çıkarsız iyiliğini düşünür. Sizin de öyle olduğunuz tahmin ediyorum. Dediğim gibi ortada sadece bir yanlış anlama ve anlamsız bir tartışma var. Asıl konuya gelirsek, türban konusunun bu ülkede sadece bir maşa (dini sömürü) olduğunu düşünüyorum. Aksi olsaydı bugüne kadar, yurtdışındaki gibi türban gibi saçma sapan bir sorun olazdı bu ülkede... Haksızmıyız? Demokrasi terimi bu gibi kavramlarla altı doldurularak kullanılmakta ve nihai amaca adım adım gidilmektir. Şayet dediğiniz gibi, gazete okuyor ve gündemi takip ediyorsanız (o da yansız haber kaynaklarından, çünkü sistem en çok medyayı kullanmaktadır: başka türlü nasıl insanlara ulaşsın?) bunları belki tartıp ölçme fırsatınız olmuştur. Hele de yurtdışındaysanız, bizden çok daha objektif değerendirme fırsatınız olmuştur diye düşünüyorum. Nitekim ABD başta olmak üzere yalakası olduğumuz ülkelerin amaçlarını hepimiz çok iyi bilmekteyiz, değil mi? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Sayın Diyarbakırlı,Yukarıda uzun olan bir alıntımı bulacaksınız. Onu okuduğunuzda daha iyi anlayacğınızı tahmin ediyorum. Sayın TengeriinBoşig ile ilgili tartışmanızdan olsa gerek beni de yanlış anlamışsınız. Belki haddime düşmez ve onu savunmak gibi bir amacım yok ama, sizi daha yeni tanıyorum ve sayın TengeriinBoşig'in düşüncelerine önyargısız ve saygıyla yaklaşmanızı da tavsiye ederim. Kendisinin görüşleri sandığınızın ötesinde bu ülke için çok değerlidir; çünkü bu ülkenin çıkarsız iyiliğini düşünür. Sizin de öyle olduğunuz tahmin ediyorum. Dediğim gibi ortada sadece bir yanlış anlama ve anlamsız bir tartışma var. Asıl konuya gelirsek, türban konusunun bu ülkede sadece bir maşa (dini sömürü) olduğunu düşünüyorum. Aksi olsaydı bugüne kadar, yurtdışındaki gibi türban gibi saçma sapan bir sorun olazdı bu ülkede... Haksızmıyız? Demokrasi terimi bu gibi kavramlarla altı doldurularak kullanılmakta ve nihai amaca adım adım gidilmektir. Şayet dediğiniz gibi, gazete okuyor ve gündemi takip ediyorsanız (o da yansız haber kaynaklarından, çünkü sistem en çok medyayı kullanmaktadır: başka türlü nasıl insanlara ulaşsın?) bunları belki tartıp ölçme fırsatınız olmuştur. Hele de yurtdışındaysanız, bizden çok daha objektif değerendirme fırsatınız olmuştur diye düşünüyorum. Nitekim ABD başta olmak üzere yalakası olduğumuz ülkelerin amaçlarını hepimiz çok iyi bilmekteyiz, değil mi? Sayin Yersoy, Eger ben yurtdisinda yasamama ragmen bu foruma katilip dusuncelerimi aktariyorsam, bu Turkiye'nin gelismesini ve insanlarimizin daha refah yasamasini amacladigimdandir. Yoksa buradaki rahatim ve ekonomik durumum beni ve bir cok insani tatmin edecek seviyede. Ama ben kalkip sadece kendi rahatimi dusunmedigim icin, Turkiye halkina sempatim oldugu icin yine kendimi adeta yirtiyorum boyle forumlarda. Ne zaman aldirmayip sadece kendimi dusunmeye basladim, o zaman kalkin bana Turkiye'nin zararina calistigimi ve konustugumu soyleyin. Turban olayini ben sahsen masa gibi kullanmadigim bir kac defa ettim. Lutfen gecen yorumlarimi okuyun. Dediginiz gibi bu ulke insani maalesef her seyi masa olarak kullanip yolundan cikartiyor. Eger vaktin'de serbest birakilsaydi boylesine durumlara dusmezdik. Kucucuk bir seyi boylesine buyutmek yaziktir! Amerika'nin Kuba olayini abarmasi gibi, ya da 15 yil once Kurtce konusuldugu icin insanlarin tutuklanmasi gibi. Sonuc ne oldu, Kuba hala dimdik ayakta ve eninde sonunda Kurtce bir nevi serbestlesti. E bizler neden bunun olmasi icin bu kadar kan akmasina musade ettik? Neden bu kadar bekledik? Yazik degil mi? Sayin Tenqerin, siz beni henuz tanimiyor sunuz ve ona ragmen kalkip bana suclamalarda bulunup beni ciddiye almadaginizi soyluyorsunuz. Cok objectifsiniz be yahu. Gulesim geldi! Artik gercekleri gormezlikten gelmeyi birakip bazi seyleri kabul etmemizin ve Kurt-Turk beraber calismamizin zamani geldi. Zira bugune kadar yapilan her siyaset (ister Turk Milliyetciligi akimlari, ister Kurt Ozgurluk akimlari olsun) ayrimciliga, horgormeye yonelik olmustur. Hic bir sekilde bu iki halk kalkip "birlik olup kalkinalim" diyememistir. Bunun zamani gelmedi mi sizler ce? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Sayin Yersoy, Eger ben yurtdisinda yasamama ragmen bu foruma katilip dusuncelerimi aktariyorsam, bu Turkiye'nin gelismesini ve insanlarimizin daha refah yasamasini amacladigimdandir. Buna şüphe duymak bile istemiyorum zaten. Ancak şunu da belirteyim: ne sözde Türk milliyetçisi söylemler, ne sözde demokratik olduğunu savunan Kürt milliyetçi hareketleri ne de islami hareketler ve türban olayları bu ülkenin yararuna değil zararınadır. Tarih bunu öğretiyor bize. Türban konusunda şunu söyleyebilirim kısa ve öz: Bugün serbest olmasını tartıştığımız giyim şekli yarın bir zorunluluk olacak... Bunu görmek zor değil. AKP hükümeti bu zaafımızı çok iyi kullanmaktadır ve nihai hedefleri olan Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için çok sinsice, çok zeki ve akıllıca hareket etmekte ve adım adım ilerlemektedirler... Saygılar Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Buna şüphe duymak bile istemiyorum zaten. Ancak şunu da belirteyim: ne sözde Türk milliyetçisi söylemler, ne sözde demokratik olduğunu savunan Kürt milliyetçi hareketleri ne de islami hareketler ve türban olayları bu ülkenin yararuna değil zararınadır. Tarih bunu öğretiyor bize. Türban konusunda şunu söyleyebilirim kısa ve öz: Bugün serbest olmasını tartıştığımız giyim şekli yarın bir zorunluluk olacak... Bunu görmek zor değil. AKP hükümeti bu zaafımızı çok iyi kullanmaktadır ve nihai hedefleri olan Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için çok sinsice, çok zeki ve akıllıca hareket etmekte ve adım adım ilerlemektedirler... Saygılar AKP'nin yaptigi apacik ortada ama, Halkin cogunlugu bunlari desteklerken bize pek bir sey soylemek dusmez, oyle degil mi? Eger AKP'nin tekelinde cikarmak istiyorsak Turban olayini, hemen tum diger siyasi akimlar turbanin serbestlesmesini ilke edinsin ve AKP'nin bu olayi masa gibi kullanmasini engellesin. Ne dersiniz? Yoksa adamlar daha coooook kullanir bu olguyu alet olarak, siyaset adi oyunun ve adamlar dedigim gibi iyi siyaset yapiyorlar. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 AKP'nin yaptigi apacik ortada ama, Halkin cogunlugu bunlari desteklerken bize pek bir sey soylemek dusmez, oyle degil mi? Eger AKP'nin tekelinde cikarmak istiyorsak Turban olayini, hemen tum diger siyasi akimlar turbanin serbestlesmesini ilke edinsin ve AKP'nin bu olayi masa gibi kullanmasini engellesin. Ne dersiniz? Yoksa adamlar daha coooook kullanir bu olguyu alet olarak, siyaset adi oyunun ve adamlar dedigim gibi iyi siyaset yapiyorlar. Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 AKP'nin yaptigi apacik ortada ama, Halkin cogunlugu bunlari desteklerken bize pek bir sey soylemek dusmez, oyle degil mi? Eger AKP'nin tekelinde cikarmak istiyorsak Turban olayini, hemen tum diger siyasi akimlar turbanin serbestlesmesini ilke edinsin ve AKP'nin bu olayi masa gibi kullanmasini engellesin. Ne dersiniz? Yoksa adamlar daha coooook kullanir bu olguyu alet olarak, siyaset adi oyunun ve adamlar dedigim gibi iyi siyaset yapiyorlar. Yani Atatürk ilkelerinden taviz mi verelim? Ülke onurunu, hükümetimiz sayesinde yeterince ayaklar altına almadık mı? Ondan sonra da demokrasi adına federal sisteme geçeriz... Bir kaç yıla kalmadan Türkiye de tarihe karışır belki... (diye düşünüyorum) Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Daha demin bir haber okudum gazetenin tekinde. Basbakanimiz basortulu diye odul toreni yapildiginda ilce kaymakami ve ordu mensubu tarafindan kursuden indirilen bir kiz kardesimize ve ailesine telefon acip bir nevi ozur dilemis. Helal olsun size sayin Erdogan. Sizi destekledigimden degil, bu ulkede artik siradanlasmis ukalaliga ve zorbaliga meydan okudugunuz icin. 15 yasimdan beri Yurt disindayim. Hollanda'da yetistim ve simdi Amerika'dayim. Hemen tum avrupa ulkerinde vatandaslar turbanlariyla resmi kuruluslarda ve egitim kuruluslarinda istedigi isi ve egitimi yapabiliyor, bunu biliyor muydunuz? Dunya'nin en anti-islam ulkesi Amerika'da bile bu yasal halka herkes saygi gosteriyor dusunebiliyor musunuz? Anlamadim hangi Anti islam ülkesiymis Amerika? rüyami görüyorsun arkadasim o kadar dostki bin l. Abimizi bile yaratti? Bakın Fethullah'ın el üstünde tutuldugu yere, orda bir yasak varsa oder Komünist Partisi? nedenmi onuda siz bulun! bir zahmet avrupa ülkelerinde türbanin selbest oldugunu senden ögreniyoruz okula gitmiyorsunuz galiba? Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Yani Atatürk ilkelerinden taviz mi verelim?Ülke onurunu, hükümetimiz sayesinde yeterince ayaklar altına almadık mı? Ondan sonra da demokrasi adına federal sisteme geçeriz... Bir kaç yıla kalmadan Türkiye de tarihe karışır belki... (diye düşünüyorum) Ataturk ileri medeniyetler seviyesine gelmemizi istemisti, halkin ozgurluklerini kisitlamayi degil. Eminim eger Ataturk bugun hayatta olsaydi turban su an serbest olurdu. Boylesine basit konular bu ulkenin geride olmasinin en buyuk sebebidir. Eger Ataturk'un istedigi gibi uygar ve ileri medeniyetler seviyesine gelmemizi engelliyorsa boylesine basit tutkular evet hemen taviz verelim. Ataturk ilkeleri Turkiye insaninin ilerlemesi icin yaratilmis bir nevi aletlerdir. Sonucta en buyuk hedef Ulkece ilerlememiz degil mi? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Eger Ataturk'un istedigi gibi uygar ve ileri medeniyetler seviyesine gelmemizi engelliyorsa boylesine basit tutkular evet hemen taviz verelim. Yok artık Basit olarak gördüğünüz şey pek de basit değil be... Üstüneden oynanan büyük oyunlardan bahsederken bu olay nasıl basit olur? Size katılmıyorum... Taviz vermememiz gereken bir dönemdeyken hele... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ama halkin cogunlugu Turban olayinin serbest olmasindan yana degil mi? Demokrasinin geregi degil mi serbestlestirmek o zaman? Eger serbest birakilsaydi Turban ve kabul edilseydi Kurt sorununun varligi ve yapilan carpik ve kaba siyaset bo konuda 10 yil once ne Milli Gorus hareketi olurdu, ne DTP, ne PKK ve ne de AKP! Ve Turkiye'm su an Avrupa'nin ilerisinde olurdu! Nitekim eninde sonunda serbestlestirlecek. Hani "Abdullay Gul Cumhurbaskani olamaz" demisti herkes, ordu bile ama yine de olmadi mi? Yani ulkeyi krize sokup beklemenin ne yarari var? Halkin iradesine saygili olmaliyiz... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ama halkin cogunlugu Turban olayinin serbest olmasindan yana degil mi? Demokrasinin geregi degil mi serbestlestirmek o zaman? Bir de hallkın nasıl bu duruma geldiğini düşünün. Hangi kandırmacalarla? En başta ekonominin düzeldiği safsataları, sonra boş vaadler, sonra diğer partilerin başarısızlıkları, sonra yapay gündemler. Medyayı nasıl kullandıklarını tartışmaya gerek yok heralde. Atv, kanalD, show tv, star, hep bunlara hizmet etti. Mahhale çalışmalarını çok iyi ve örgütlü bir biçimde yürüttüler .Son olaylarla türbanı da meşrulaştırdılar. Dİyorum ya adamlar çok zekice oynuyo ve biz uyuyoruz diye... Adım adım, adım adııııımmm... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Bir de hallkın nasıl bu duruma geldiğini düşünün. Hangi kandırmacalarla? En başta ekonominin düzeldiği safsataları, sonra boş vaadler, sonra diğer partilerin başarısızlıkları, sonra yapay gündemler. Medyayı nasıl kullandıklarını tartışmaya gerek yok heralde. Atv, kanalD, show tv, star, hep bunlara hizmet etti. Mahhale çalışmalarını çok iyi ve örgütlü bir biçimde yürüttüler .Son olaylarla türbanı da meşrulaştırdılar. Dİyorum ya adamlar çok zekice oynuyo ve biz uyuyoruz diye... Adım adım, adım adııııımmm... AKP daha yeni geldi basa, bu halki bu duruma getirenler AKP oncesi carpik politika yapanlardir. Solculardan tutun Sagcilara kadar her siyasi parti. AKP sadece yapilan yanlislar sonucu ortaya cikmis bir tepki hareketidir, tipki DTP gibi. ETKI TEPKI yaratir ve suc tepkide aranamaz! Eger zamaninda hatalar yapilmasaydi o zaman su an ne AKP olurdu ne de PKK ya da DTP! Hersyin meydana gelmesinde bir sebep vardir. Herhalde AKP'liler kalkip hic yoktan aydan inmedi Dunya'ya... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ama halkin cogunlugu Turban olayinin serbest olmasindan yana degil mi? Demokrasinin geregi degil mi serbestlestirmek o zaman? Nitekim eninde sonunda serbestlestirlecek. Hani "Abdullay Gul Cumhurbaskani olamaz" demisti herkes, ordu bile ama yine de olmadi mi? Yani ulkeyi krize sokup beklemenin ne yarari var? Halkin iradesine saygili olmaliyiz... İşte bu mantıkla Abdullah Gül de cumhurbaşkanı olur, ülke de bölünür... Hiç bir zaman da ileriyi göremeyiz bırkın ilerlemeyi... Saygılar Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 İşte bu mantıkla Abdullah Gül de cumhurbaşkanı olur, ülke de bölünür... Hiç bir zaman da ileriyi göremeyiz bırkın ilerlemeyi... Saygılar Hayir iste sizin anlamadiginiz sey su: Sizin mantiginizla, taviz vermeme mantigiyla ortaya cikti tum sorunlar, PKK'dan tutun AKP'ye kadar. Dedigim gibi her halde Ay'dan inmedi bu insanlar Dunya'miza. Kalkip tum ulke sorunlarini AKP'ye endekslediniz, butun sorunlar ve ozellikle Turban sorunu AKP olusumundan coooooook daha onceleri kasip kavuruyordu bu ulkeyi. Gormezlikten gelmemiz ve "taviz vermeyelim" mantigi AKP gibi bir olusumu meydana getirdi. Ornekleri cok: Kurt sorunu, Ermeni/Turk tarihi, Yolsuzluk, vs. Herseyi gormezlikten geldik ve herseyi inkar ettik. Sonuc? Hala durdugumuz yerdeyiz ve verecegimiz her tavizi verdik, uluslararasi ve bolgesel sayginligimiz ve guvenirligimiz yerle bir oldu. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Ataturk ileri medeniyetler seviyesine gelmemizi istemisti, halkin ozgurluklerini kisitlamayi degil. Eminim eger Ataturk bugun hayatta olsaydi turban su an serbest olurdu. Boylesine basit konular bu ulkenin geride olmasinin en buyuk sebebidir. Eger Ataturk'un istedigi gibi uygar ve ileri medeniyetler seviyesine gelmemizi engelliyorsa boylesine basit tutkular evet hemen taviz verelim. Ataturk ilkeleri Turkiye insaninin ilerlemesi icin yaratilmis bir nevi aletlerdir. Sonucta en buyuk hedef Ulkece ilerlememiz degil mi? Arkadas anladigim kadar kulaginiz Amerikadan gelecek sese göre ayarlanmis?eminim eger Ataturk sag olsaydi türbana izin verirdi.. bunu kim söylemisti iki gün önce hangi saygi deger Amerikali aciklarmisin? sen kimi seslendiriyorsun burda onuda söylede icin rahat etsin Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 Soru: Bu yıl üniversiteden mezun olacağım. Akademik kariyer düşünüyorum ama başımı açmak da istemiyorum. Bunun yanında çalışmak zorundayım. Türbanın dinen önemi nedir? Farz mıdır? Cevap: Bak Hanım kızım, Nur Suresi'nin 31'inci ayetinde kadınların, örtülerini üstlerine almaları emredilmektedir. Ahzâb Suresi'nde ise kadınların örtünmelerinin nedeni açıklanmaktadır. Bu da cariye olmayıp hür olduklarının tanınması ve erkekler tarafından sözlü veya fiili tecavüzden korunmalarıdır. Bundan yüz yıl, bin yıl önce Ortadoğu toplumlarında örtünme, hürlüğün simgesiydi. Hürler başlarını bir örtüyle kapatırlardı. Cariyelerin örtünmesine ise müsaade edilmezdi. Erkekler, özellikle akşamleyin baş örtüsüz dışarı çıkan kadınlara sataşırlardı. İşte kadının, böyle bir durumdan korunması için toplumun köklü geleneği olan baş örtüsünü kullanmaları emredilmektedir. Baş örtüsü takma geleneği sadece Müslümanlıkta değil, Ortadoğu'dan gelmiş olan Yahudilikte ve Hıristiyanlıkta da vardır. Saint Paulos'un Korintoslulara yazdığı mektupta, "Kadının ya saçlarını kapatması veya kökünden tıraş etmesi" emredilmektedir. Demek ki baş örtüsü, İslâm'ın getirdiği bir uygulama değildir. Araplarda da vardı. Yahudiler ve Hıristiyanlarda da vardı. Ama bugün, durum değişmiştir. Kadın, baş örtüsü takmadığı için erkeklerin dikkatini çekmez. Şimdi artık baş örtüsü takmadığı için kadına sataşılmaz. Kimse onun başındaki örtüye de bakmaz. Kadının korunması için eskiden beri toplumsal gelenek olan baş örtüsü, Kur'ân'da da emredilmekle beraber İslâm'ın olmazsa olmazlarından değildir. Çünkü cariyeler bu hükmün dışında tutulmuş, hatta onların, hürlere benzerler düşüncesiyle baş örtüsü takmasına müsaade edilmemiştir. Elbette Kur'ân'ın baş örtüsü emrinin uygulanması daha iyidir. Fakat Kur'ân'ın bütün emirleri aynı ağırlıkta görülmemiş ve aynı titizlikle uygulanmamıştır. Alınan borcu iki şahit huzurunda almak ve onu yazdırmak da (borç senedi yapmak) da Kur'ân'ın emridir ama bunu yapanlar çok azdır. Boşamanın iki şahitle tespiti de Kur'ân'ın vurgulu emirlerindendir ama bu da pek nadir uygulanmıştır. Hz. Ömer bile şartların değişmesi karşısında bazı Kur'ân emirlerini uygulamamakta bir sakınca görmemiştir. O, Kur'ân'ın ruhu doğrultusunda yürümüş, değişen şartlara göre hareket etmiştir. Ben size, başörtüsünü tahsilinize engel yapmamanızı öneririm. Tahsilinize engel oluyorsa resmi yerlerde başınızı açarsınız, tahsilinizi yapar, işinize devam edersiniz. Bu yasağın olmadığı yerlerde başınızı örtersiniz. Benim kanaatim budur. Ama siz yine de kendi vicdanınıza danışarak hareket ediniz. Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Birakin ucuz demagojileri sayin Siyaset,ben iki paralik bezden filan bahsetmedimyanitimda,size birseyler sordum ve yanit bekledim,siz hala kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz.Türkiyenin su andaki en acil sorunu nedir?Ve Yeni Safak gazetesi kimin emrindedir?Bir zamanlar *Son Havadis*diye bir gazete varmis saniyorum.DP nin yilmaz savunucusu daha dogrusu DP den maddi yardim alip DP yi savunan gazete.Yeni Safakda aynen o gazete gibi AKP nin yilmaz savunucusu,yanlislarina dogru demeyi prensip edinmis bir gazete,aynen ZAMAN gibi. Simdi bakin sayin Siyaset,Türban konusunu bilincli olarak bu milletin önüne getirenler bu milletin dostlari degildir..Bugünkü yönetim var gücüyle Türbani dinci sosyetenin icine sokmaya calisirken Yeni Safak'in verdigi o haber kiskirtmadir,kimi kime karsi kiskirttiginida siz oturup düsünün.Böyle haberlerle milletin gündemini isgal eden bir gazetenin ve onun piyonlarinin amaclari ülkenin cikarlarina olamaz. saygilarla Hangi kışkırtmadan bahsediyorsunuz. Ortada yapılan bir haksızlık var ben sizlere bu haksızlık üzerine konuşılım diyorum. Olaya siyaset katmadan 15 yaşındaki bir çocuğun hakkı olan ödülü almak yerine kürsüden tekme yemesinden bahsedelim. Üstelik de sizin o yalan haber yapıyor dediğiniz ZAMAN gazetesinin haberi meclise taşındı gönderilen kurul tarafından böyle bir olayın olmadığı ortaya çıktı. Gündemi takip etmeden konuşmayın sayın palitika bir haber yapılıyorsa onun fikri takibi de yapılır. Komisyon tarafından hazırlanan ropora bakıldığında ZAMAN'ın yaptığı sizin yalan dediğiniz haber doğru çıktı sayın politika..... lütfen biraz daha gerçekci olalım sırf düşüncenizi yansıt mıyor diye doğru yapılan bir habere yalan demeyin.... LİSEDE BASKI YOK "Amasya Anadolu Lisesindeki dört kız öğrencinin dini baskı görüp okuldan ayrıldığı yolundaki iddiaları araştıran, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu raporunu tamamladı. Raporda, “Lisedeki 4 öğrencinin okuldan ayrılması, okul yönetimi ve öğretmenlerin dini baskısından kaynaklanmamıştır. Okulda, dikkate alınması gereken bir arkadaş baskısının var olduğu tespit edilmiştir” değerlendirmesinde bulunuldu. Komisyon Başkanı Zafer Üskül, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Halide İncekara ve Mustafa Ataş ile AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici’den oluşan alt komisyon, 23 Kasım Cuma günü Amasya’ya giderek, iddiaları araştırmak üzere incelemelerde bulundu. Üskül “Yurtta kalan öğrenciler arkadaş baskısında kalmış. Öğretmenden dini baskı görmemişler. Aynı odada kaldığı arkadaşlarının ‘oruç tutmuyor musun, namaz kılmıyor musun gibi’ sözlerinden rahatsız olmuş.” Oruç tutmadığı halde sahura kalkıp, yemekhane yerine kantinde yemek yiyen öğrencilerin durumuna da açıklık getiren Üskül, “Hepimizin ramazan ayında farklı davranışları olur. Bu dini baskı değil saygıdır” dedi. Zafer Üskül, yurtta kalan 176 öğrencinin 150’sinin oruç tuttuğunu ancak okulda toplu namaz kılınmadığını belirtti: “Bir araya gelerek namaz kılınmıyor. Aynı odada namaz kılan öğrenciler birlikte namaz kılıyor. Bu toplu namaz değil.” Üskül, yapılan bu haberlerle Amasya’da Alevi-Sünni çatışması varmış gibi bir ortam yaratılmaya çalışıldığını da savundu Kaynak:Anka Birakin ucuz demagojileri sayin Siyaset,ben iki paralik bezden filan bahsetmedimyanitimda,size birseyler sordum ve yanit bekledim,siz hala kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz.Türkiyenin su andaki en acil sorunu nedir?Ve Yeni Safak gazetesi kimin emrindedir?Bir zamanlar *Son Havadis*diye bir gazete varmis saniyorum.DP nin yilmaz savunucusu daha dogrusu DP den maddi yardim alip DP yi savunan gazete.Yeni Safakda aynen o gazete gibi AKP nin yilmaz savunucusu,yanlislarina dogru demeyi prensip edinmis bir gazete,aynen ZAMAN gibi. Simdi bakin sayin Siyaset,Türban konusunu bilincli olarak bu milletin önüne getirenler bu milletin dostlari degildir..Bugünkü yönetim var gücüyle Türbani dinci sosyetenin icine sokmaya calisirken Yeni Safak'in verdigi o haber kiskirtmadir,kimi kime karsi kiskirttiginida siz oturup düsünün.Böyle haberlerle milletin gündemini isgal eden bir gazetenin ve onun piyonlarinin amaclari ülkenin cikarlarina olamaz. saygilarla Birincisi şunu açıklığa kavuşturmak isterim. Burada söz konusu olan 15 yaşındaki bir çocuğun ödül yerine kürsüden aşağıya indirilmesi konusudur. Bunun üzerine en ufak biryazınız olmadı. Yapılanları görmemezlikten geliyorsunz. İkincisi hiç bir haberi takip etmediğnizi anlıyorum şu yazdıklarınızdan. ZAMAN gazetesine yalan haber yazmış demişsinz. Sayın politika biraz gerçekci olalım sırf görüşünüze ters diye bir habere yalan demek her şeyden önce emeğe saygısızlıktır... Buyurun öyleyse meclis raporuna: Amasya Anadolu Lisesindeki dört kız öğrencinin dini baskı görüp okuldan ayrıldığı yolundaki iddiaları araştıran, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu raporunu tamamladı. Raporda, “Lisedeki 4 öğrencinin okuldan ayrılması, okul yönetimi ve öğretmenlerin dini baskısından kaynaklanmamıştır. Okulda, dikkate alınması gereken bir arkadaş baskısının var olduğu tespit edilmiştir” değerlendirmesinde bulunuldu. Komisyon Başkanı Zafer Üskül, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Halide İncekara ve Mustafa Ataş ile AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici’den oluşan alt komisyon, 23 Kasım Cuma günü Amasya’ya giderek, iddiaları araştırmak üzere incelemelerde bulundu. Üskül “Yurtta kalan öğrenciler arkadaş baskısında kalmış. Öğretmenden dini baskı görmemişler. Aynı odada kaldığı arkadaşlarının ‘oruç tutmuyor musun, namaz kılmıyor musun gibi’ sözlerinden rahatsız olmuş.” Oruç tutmadığı halde sahura kalkıp, yemekhane yerine kantinde yemek yiyen öğrencilerin durumuna da açıklık getiren Üskül, “Hepimizin ramazan ayında farklı davranışları olur. Bu dini baskı değil saygıdır” dedi. Zafer Üskül, yurtta kalan 176 öğrencinin 150’sinin oruç tuttuğunu ancak okulda toplu namaz kılınmadığını belirtti: “Bir araya gelerek namaz kılınmıyor. Aynı odada namaz kılan öğrenciler birlikte namaz kılıyor. Bu toplu namaz değil.” Üskül, yapılan bu haberlerle Amasya’da Alevi-Sünni çatışması varmış gibi bir ortam yaratılmaya çalışıldığını da savundu. Anka Din birileri tarafından kullanılıyor kullanılmıyor... O ayrı bir tartışma konusu ki bu konuda aynı fikirdeyiz.. Yanlız bu dönemde değil bundan öncede din kullanıldı. Sadece bizim ülkemize has gibi göstermişsin oysa ingiltere almanya iran vb. bir çok ülkenin siyaseti; milliyetcilki ve din üzerine kuruludur. Burada din kullanılıyor olabilir. benim bahsettiğim inaçlarını yaşayan insanlara yapılan kısıtlamalar. Gerçekten inançlarını yaşayan insanlardan bahsediyorum. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Sayin Siyaset benim emege her zaman saygim vardir,emegin ne oldugunu bilen biriyim,ama bana lütfen ZAMAN veya YENI SAFAK gibi gazetelerden bahsetmeyin.Savundugunuz ZAMAN gazetesi degilmi ETHEM MAHCUPYAN'i küsesine oturtan ve Türk ulusuna hakaret ettiren?Hangi emekten bahsediyorsunuz Allahaskina.Zaman ve Yeni Safak veya o tür gazetelerin verdikleri haberleri dogruluk süzgecinden gecirmeden karar verilmez.Zafer Üskül dediginiz adam Atatürke dil uzatan adam degilmidir.Onun bulundugu komisyonun hazirladigi raporun ben tek satirinin bile gercege uymadigini iddia edebilirim. Gelelim haksizlik konusuna;Bu ülkede yillardir bu türban kavgasi devam etmektedir,bu türban kavgasina ragmen hala inatla bu isin üzerine gitmenin anlami nedir.Tabiiki 15 yasindaki bir kizin öyle bir haksizliga ugramamasi gerekirdi ama bu bile bile lades demek anlamina gelmemismi sizce.Hem türbanla ilgili mücadeleyi bileceksiniz hemde buna ragmen bunu bile bile provake eder gibi basiniza takip sinava gideceksiniz.Basbakanin telefon acip üzüntüsünü dile getirmesine gelince,bence asil sorgulanmasi gereken basbakandir,cünkü bu ülkede türban kavgasini baslatanlar onlardir.Türbanin okullarda yasaklanmasinin gercek failleri Milli Nizam partisi ile baslayan sürecte o partiyi ve adini degistire degistire AKP yapanlardir.Yoksa bu ülkede kimse kimsenin basindaki örtüye karismaz. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Sayin Kaplan 200,birbirimizi aldatmayalim,tabiiki babaninda rolü büyük ama evlilikte iki taraf vardir,sadece baba degil anada vardir ve Padisah anasi hanimi olmak hanedanlikta söz sahibi olmak demektir.Asil politikaci gibi yazan siz oldunuz,cünkü bu en basit espriyi es gectiniz,Osmanlidaki hanedan kavgalari hep o hanedanlikta söz sahibi olan kadinlarin eseridir.Cünkü benim oglum veliaht olacak hayir benimki olacakla baslayan kavgalar sonunda cellat ilmigiyle son bulurken padisahi encok memnun eden kadinda onu yönlendirmeye devam eden kadin olmustir.Bunlar anlasilmasi zor olmayan seylerdir.Bunlari es gecipte soyu baba götürür demek biraz erkeklik gibi oluyor.Türkleri Osmanli kilictan gecirmistir,bu gizli saklida degildir.Bütün Türk beglikleri Osmanlinin soykirimina ugramistir.Ve Osmanlinin icinde tek bir Türk vezir tek bir Türk asilzade,ve tek bir Türk padisah esi yoktur olmamistir hizmetcilik yapmalari disinda.Osmanlinin elcileri bile yabancilardan olusuyordu sayin KAPLAN. saygilarla Osmanlı’nın Türk olmadığını iddia etmek büyük bir gaflettir sevgili politika,Osmanlı’ya Türk değildir demek ben Türk değilim demekten başka birşeyde değildir... Bizans ı dağıttığı için bizanslılar tarfından iftira ediliyor ve bu günün bizanslılar, 2.cumhuriyetçiler meydana getirip, osmanlı tarihini yok saymaya çalışıyorlar.. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Osmanlı Türk Devletinde yetişmiş ve dağılan orduyu yeniden tpolamyıp cumhuriyeti kurmuştur. Mustafa kemal Atatürk bizans askeri değildi sevgili politika, osmanlıyı yıkıpda türkiye cumhuriyetinimi kudu? Bende size HULKİ CEVİZ OĞLU'NUN ''İŞKAL VE DİRENİŞ''adlı eserini tavsiye ediyorum.. Sanırım Sn.Hukli cevizoğlunun Atatürkçülüğünden'de şüphe edecek değilsiniz.. Fatih Sultan Mehmet Papa 2. Pius’a şunları yazıyor: “İtalyanların bana düşman olmalarına şaşıyorum; biz de İtalyanlar gibi Troyalıların soyundanız. Yunanlılardan Hektor’un öcünü almak benim kadar onlara da düşer; onlarsa bana karşı Yunanlıları tutuyorlar”(İşgal ve Direniş, Hulki Cevizoğlu, s.85) Yine size MUSTAFA KEMAL'DEN Örnek veryim Madem ATATÜRKÇÜSÜNÜZ sanırım buna diyecek bir şeyiniz olmaz.. Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. (HİKMET BAYUR'UN VERDİĞİ VESİKA.... MİLLET DERGİSİ:1948/166,S.10) ....( HİKMET BAYUR:1881 yılında İstanbul'da doğdu VE Kurtuluş Savaşı'nda Salihli cephesinde çarpıştı. TBMM'nin açılmasından sonra, 1 Ekim 1920'de Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürü oldu. Londra ve Lozan Konferanslarında Türk kurulana danışmanlık etti. 1923'te Londra Büyükelçiliği Danışmanlığına, 1925'te siyasal temsilci olarak Belgrad Orta elçiliğine atandı1917'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 1928'de Kabil büyükelçiliği, 1932'de ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 1933'de Manisa Milletvekili seçildi ve Ekim 1933-Temmuz 1934 arasında Milli Eğitim Bakanlığı görevini .) Yani gerçek belgelerden, kaynaklardan Atamıza en yakın olanlardan kaynak gösteriyoruz...bugünün bizans hizmetçisi tarihçilerinden değil.. Batılılar: “Sadece Türkleri yenmek yetmez, onların tarihini de yenmek lazım” diyorlar. Tarihimizi yenmek için de var güçleri ile çalışıyorlar. Şimdi ali kemallerde Tarihimizi yenmenin çabasını vermektedirler,eğer bugün bu şartlarda yaşıyor olsaydı inanın o da orhan pamuk gibi ödül sahibi olurdu. oysa ben samimiyetimle söylüyorumki sizin bu konudaki düşüncleriniz beni çok şaşırttı, yanı başka arkadaşlar söyleseydi bu kadar garipsemezdim bu doğrusu....hem türkçüyüm,cumhuriyetçiyim,Her fırsatta ATATÜRKÇÜYÜM diyorsun ama ATATÜR KÜN SÖZLERİNİ VE türkün aslını inkar ediyorsun!!!!! nasıl çelişki bu....sevgili politika aslında daha çok örnekler var ama zamanım yok sanırım yeterli olmuştur. saygılar.. Alıntı
Φ siyaset Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2007 Sayın politika....Siz kimin doğruluğundan bahsediyorsunuz. Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni ne zaman çıkıp yalan haber için kamuoyundan özür diledi (hürriyet) (konya testis). Yada Ordudan kesin bilgi almadan haber yaptı. (vatan) Bana kanıtlarla gelin sayın politika bunlar gerçek haber yapmıyor demekle bu iş olmuyor. Ben size hemen bir sürü yalan haber çıkarırım. Ama sizde kanıt gösterin tabi varsa... İkincisi şu: yapılan haksızlığı kabut etmişsiniz. Sonunda geçde olsa dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. (gözlerinizi açtırmak için baya zorlak ) Türbanı sorun haline getiren bizler değil sizler sizlersiniz. Bizler yapılan haksızlıkları dile getiriyoruz. Yapılanlar büyük bir insanlık ayıbıdır. Vicdan özgürlüğü vardır diyoruz. İsteyen belirli kurallar çercefesinde istediğini giysin diyoruz. Sizin korktuğunuz olay da şu: Sizleri selbest bırakırsak Türkiye, İran olur eeee ya sizin dediğiniz gibi yaparsak Türkiye Tunus olur. Türkiye ne Tunus Ne De İran olsun ikisinin ortası olsun sayın politika.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.