Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

hakikad

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    75
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    3

hakikad son kazandığı tarih 15 Temmuz 2016

hakikad en çok beğeni kazanandı!

3 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş
  • Yer
    türkiye
  • İlgi Alanları
    felsefe

En Son Profil Ziyaretçileri

5.480 profil görüntüsü

hakikad - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

8

İçerik İtibarınız

  1. Gerekçe bu konuda bilginin yeterli olmadığımıdır? Söz konusu bilgi ise bilgi somuttur. Asıl metafizik bilgiler kulaktan duymadır. Zira ne gözlem, ne de deney kaynaklıdır.
  2. Politika kardeş epey sıralamışsın. Hacca ne zaman gidiyorsun? Veya fikirlerin zikire dönüştüğünden haberin var mı? Dahası inanç ve ideolojilerin insanlık tarihinde oluk gibi kan akıttığından da haberin var mı?
  3. Yok kardeşim allak mallak, arapların uydurması. "yaratmak, yaratılmak" ta arapların uydurması. Madde sonsuzluktan geldi sonsuzlukça devam edecek. Bilimsel bilgiler bunu gösteriyor.
  4. Bunu belki milyon defa sordunuz, milyon kez cevap verdik. Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Dediğiniz o yaratıcı nasıl oluştu? Kendi kendini mi imal etti? İstediğiniz kadar cariyeyi nikahsız kullanabilirsiniz diyen yaratıcı mı olurmuş?
  5. Bu parazitler, siz islam sempatizanlarının omuzlarında yükselmektedir. Sizler olmasanız, bunlara ilk basamak olacak insanlar da kalmayacaktır. Dinlerin ve ideoelojilerin hepsi, bilimsel olanın tam karşıtlarıdırlar. Kuralları bilimin önüne set çekmiştir. Din ve ideolojilerin hangi kuralına değinirsen değin, mutlaka bilime karşıt olmuştur. Denemesi bedava. Tartışalım.
  6. Evet, bu cümlen görünüşte bilimsel ama, aklımızı doğadaki olgu ve olaylar dışında işletirsek, her ürettiğimiz bilgi(!) gerçek dışı, uydurma olacaktır. Zira ölçüsüz olacaktır. Üretilen bilgiye ölçü olacak; sadece ve sadece maddedir. Maddeyi(bilimin ilgi alanı), ölçü olarak almazsak eğer, her şey kişinin sallaması ve uydurması olacaktır.
  7. Biat, insanın fikir ve zikir olarak bir başkasına (tanrı, insan vs.) tabi olmasıdır. Yani beynini, dolayısıyla kişiliğini bir başkasına kiraya verme, düşünsel teslim olma anlamındadır. O insan, biat edip tabi olduğu insanın/tanrının, kendisinden daha doğru düşündüğünü, daha çok şeyler bildiğini kabul ettiğinden istisnasız teslim olmuştur. Halbuki, bilinen her şey, tarihte insanların bildiklerinin toplamı kadardır. Bunun dışında BİLİNEN başka bir şey yoktur. Ancak ve ancak gözlemi yapılmayan, uydurulan bilgiler(!) vardır. Uydurulan bilgilerin, tarihte ne gözlemi yapılmış ne de doğru olduğu kanıtlanmıştır. Yani, yanlış bilgilerdir. Bilginin doğruluğu, o bilginin gerçek olanla, yani doğadaki olgu ve olaylarla örtüşmesiyle dir. Doğadaki olgu ve olaylar dışında her hangi bir bilgi üretemezsiniz. Üretirseniz eğer, sallama, uydurma, yalan, hurafe ve iftira olacaktır. En önemlisi de, ne gözlemlenebilir/rastlanabilir ne de ispatlanabilir olacaktır. İspatlanaMAyacaktır zira, doğada/evrende öyle bir olgu ve olay olmayacaktır. Bunu deneyebilirsiniz. Mutlaka çok zorlanacak hatta olmayanları söylemek zorunda kalacaksınızdır. Gerçek bilgi, eğer, tarihte insanların olgu ve olaylardan edindikleri bilgi ise, bunu herkes kaynaklardan rahatça öğrenebilir. Gerçek bilginin özelliği, bilimsel olması ve onunla ilgili bilgilerin, bir biri ile örtüşmesidir. Öğrenmek için, bir kişiye, yada tanrıya biat etmek gerekmeyecektir. Zira biat edilen kişinin veya tanrının bildikleri ancak bilgi tarihinde bilinen kadardır. Dikkat edilirse, bilinenlerden daha fazla bildiğini iddia eden kişi veya tanrının bilgileri ancak, yukarıda belirtildiği gibi doğada hiç bir belirtisi olmayan sallama bilgilerdir. Bu nedenle, BİAT ETMEYELİM, İNANMAYALIM, BİLELİM, SORGULAYALIM, ÖĞRENELİM.
  8. İnsanlar tarafından derilere, tahtalara yazılan kitapları tekrardan "acaba insanlar tarafından mı yazıldı" diye irdelemek, tartışmaya açmak bir akıl tutulmasıdır.
  9. hakikad

    Evrensel-İnsan'a Sorular..

    Çok sevdiğim dostum EVRENSEL İNSAN, ışıklar içinde uyu. Ne güzel insandın sen...
  10. Gayet basit ben anladım. Sen de anlamaya gayret göster. İşte.. Kısaltayım; "Namaz" kelimesi Kuranda yok çünkü Arapça değil Farsça. Namaz'ın karşılığı Arapça "Salat" kelimesi var. Salat'ın kelime anlamı da dua etmek. Anlamayacak bir şey yok.
  11. Mademki bir "varlık" vardır. Bu varlığın toplamı evreni oluşturur. Varlığın var olması, değişimini gerektirir. Değişim, hareketlilik, dinamizmin özü olan doğum ve ölümdür. Böyle bir değişim olmadığında hayat durur. "var" olmaz. Zira durağan varlığı düşünemeyiz, olmaz, olamaz. Tüm varlıklar gibi var olan insanın da, diğer varlıklar gibi bir doğum ve ölüm süreci vardır. Bu süreç tüm maddenin özünde vardır. Doğar(oluşum), Yaşar(gelişim), ve ölür(dönüşüm) şeklinde evrilir. Bu süreç, evrenin "maddenin devinimi" yasasıdır. Her maddenin dinamizminde vardır. İstem dışıdır, kaçınılmazdır. İnsanın var olması, yaşaması diğer maddeseller gibi elinde değildir.
  12. El kadar bir şey okusalar anlayacaklar belki. Ama okumak adetleri değil.
  13. @Doğrular, Gerçekten de sorgulamadan öğrenilemez. Ama sorgulamak nasıl olmalı? Sence, herkes sağlıklı olarak sorgulayabiliyor mu? Mesela senin "oku" emrini sorgulayalım. Oku derken, neyin okunulması istenmiş? Eğer samimi bir sorgulama varsa, hemen "oku"dan sonra gelen isteklere bir bakmak lazım. Bilim mi okumak öneriliyor, yoksa o dönemdeki sosyal kabuller mi? Sadece bunu bile sağlıklı(samimi) sorgulayabilirsek, artık sağlıklı sorgulama özelliğini kazanmış oluruz. "Sorgulama"yı üstün körü geçmememiz gerek. Çoook önemli ve ilkeli olmalı. Bütün herkes sorgulama yaptığını iddia etmiyor mu? Mesela Galileo "dünya yuvarlaktır, boşlukta döner" derken sorgulamış, ama "kablumbağa üzerinde durur" diyen çoğunluk ta sorgulamış. Değil mi? Hatta o çoğunluk sağlıklı sorgulamalarından o kadar eminler ki; Galileo'yu yanlışından(!) dolayı ömür boyu zindanlarda çürütmüşler. Bu nedenle %99 ezberlerimiz olan değerlerimizi sağlıklı sorgulamalıyız. Son cümlende de "yargılamak haddimize değildir" diyerek sorgulama(yargılama) önerini çürütmüş, engellemişsin.
  14. Tıbbi akıl hastaları haricinde, herkeste akıl ve fikir en az bizler kadar vardır. Ancak akıl ve fikirlerinde var olan değişik kültürleri nedeniyle, bizim kültürümüze benzemezler. Bizler gibi yaşamaz, bizler gibi düşünmezler. Bundan dolayı onların akıl ve fikirlerini kabullenemez, yok sayarız. Haksızlıktır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.