Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Beyin mi düşünüyor, Ruh mu?


Tengeriin boşig

Önerilen İletiler

Sorum Müslümlere... Kuran'ınızda insanların ruhlarının olduğunu yazan bir pasaj var mı? Meallere bakarak var derseniz yanılırsınız. Mealler yalan yazıyor. Başka sözcükleri ruh diye çeviriyorlar. Kuran'da insanların ruhlarının olduğunu yazan bir cümle bulana büyük ikramiye...

 

Kuran'da yazmayan bir konuyu nasıl savunabiliyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 155
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • 3 hafta sonra...
Misafir Bir Garip Yolcu

Soruyu biraz geç gördüm ama güzel bir soru olmuş. Insan bir beden bir ruhtur. Ruh insanın görünmeyen kısmı beden ise nefside barındıran görünen kısmıdır. Ruh ezelidir ve yok olmaz ama beden kainatın dünyanın özetidir ve insan yolculuğunu tamamladiginda bedeb tekrar aslına, toprağa döner. Ve dünyaya aittir. Dolayısıyla beyinde birikenler de dünyaya ait bilgi ve tecrübelerdir ki bunlar beyin haricinde ruhun da harddiskinde toplanır. Ruh yeni doğmuş bir bebekte de olduguna göre. Yeni doğmuş bir insan da hic birşey hatırlamadığına göre bu ruhun bir geçmişinin olmadığı anlamına gelmez. Kalu belada Allah ben sizin rabbiniz degil miyim diye sorduğunda evet sen bizim rabbimizsin diye secde ettiğimize gore demekki bir geçmişimiz de var. Ve belki bu geçmiş milyarlarca yılı kapsıyor. Ruh aslında düşünce bakımından zamandan munezzehtir. Bir insanin bir kaç saniye içinde tum hayatini gözünün onunden gecirebilmesi ruhun anda oldugunu ispatlar ve düşünce ışıktan cok çok daha hızlı hareket eder. Ama insan bunu idrak edemez. Bunu idrak edebilmesi için benlikten kurtulmasi lazımdır ki uzun bir süreçtir. Hafıza kaybı tıpkı bir bebeğin doğduğu anda ruhun hafızasını dünya hayatına ozel geçici olarak yitirmesi gibi birşeydir. Beyinde biriken deneyimler birden bir kaza sonucu yok olabilir. Ama ruh tekrar biriktirmeye başlar. Bir insanin hafızasını yitirmesi ruhunda geçmişini silmeyecektir. Bilgisayar ornegi vermişsiniz. Guzel bir örnek. Vucudumuz bir bilgisayardır ama onu kullanan bir ruh vardır. Bilgisayarın hard diski hasar görse bile bedenle birlikte hareket eden ruh bunları kendi harddiskine de doldurmuştur. Ne zamanki insan bedeni terk edip ruhu diğer aleme geçtiğinde bütün birikimleriyle birlikte olacaktır. Bir insanın hafızasını yitirmesi de onun icin bir sinavdir aslında. Hayatta olduğumuz sayısız sinavlardan biri. Allahın sınavina sual olunmaz. Asıl olan ve dikkatten kaçan ruhun ayrı bir hafızası daha olduğudur ve beden makinesine bağlı olan hafızadan farklıdır. Kişi ruhun hafızasından ibarettir. Beden hafızası gelip geçicidir. Ruha inanmayan bir insana bu konuyu anlatamazsınız. Konu çok derin bir konu kitap bile yazılabilir. Bunlar benim kendi dusuncelerimdir. Hatalarım olabilir. Affola.

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Yapay zeka konusunu inceleyin. Varacağınız sonucu merak ediyorum. 
yapay bir bilinç oluşturulabilir mi? Varılacak nokta şu
 
- A türünden bir tepki gelirse geri bildirim yada eylem olarak şunu yap.
- B türünden bir tepki gelirse geri bildirim yada eylem olarak şunu yap.
.........
 
X türünden bir şey ile karşılaşırsan kaydettiğin bilgileri araştır, ilgili bilgileri harekete geçir vs..
Beyni kayıt yeri olarak görebiliriz ama düşünmek, bilinçli olmak, farkında olmak bunların çok ötesinde.
Yüzyıllarca uğraşsak bir bilinç oluşturamayız. 
 
Ruhun dünyaya bağlandığı bir nokta bence yok. Yani beyne yada başka bir organa bağlı değil.
Zaten ruha bilinç dediğinizde bir bağlantı aramanıza gerek kalmıyor. Her şey bitiyor.
Bilinç bilmek, algılamak,farkında olmak değil mi? Farkında olan bilinç ruh ise zaten bizim algıladığımız dünya sadece ruhumuzun algıladığı dünya olmuyor mu?
Eğer öyleyse ruhun bedene bağlantısı nasıl olacak ki? Zaten dünya ruhun algısında olan bir şey. Algının doğruluğunu nasıl kanıtlayacağız?
5 duyudan gelen sinyalleri algılayan ruha gerçekte orada olup olmadığını kanıtlayacak başka bir şey sunulmuyor. Taki uyku haline geçene kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.