Φ simyah Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 uzaylılarmı bunlara oy verdi...yooo...e demekki demokrasiyi özümsemek lazım işkembeden sallamamak lazımmm.... ışıkları söndürüp eyvah karanlık geldi dememek lazım o senin kendi karanlığıdır... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 uzaylılarmı bunlara oy verdi...yooo...e demekki demokrasiyi özümsemek lazım işkembeden sallamamak lazımmm....ışıkları söndürüp eyvah karanlık geldi dememek lazım o senin kendi karanlığıdır... Nedir Demokrasi arkadaşım? Koşulları nelerdir? Türkiye'de Demokrasi mi vardır? Halktan bir kısım "Hatır" için oy vermektedir. Halktan bir kısım "Menfaat" için "Faydacı" duygularla oy vermektedir. Halktan bir kısım "Aç Bırakılmışlıktan" yani "Yoksunluktan" dolayı "Yönlendirilerek" oy vermektedir. Halktan bir kısım hala börtü böceğe, yani şekle şemale oy vermektedir: "Abla baba kuş var ya kuş, ona oy ver!" mantığı vardır... Halktan bir kısım hala "Sandık Başında" karar vermektedir ve yönlendirilmektedir. Halktan bir kısım hala dini duygulara kapılarak, aynen dinde olduğu gibi partiyi sorgulamadan oy vermektedir. ... ... ... Eğitimin olmadığı, Bilginin ve bilinçli seçmenin olmadığı bir ülke de hangi demokrasiden bahsediyorsunuz siz? Türkiye'deki hiç bir seçim Demokratik değildir ve şu an için olamazda... Hiç kimse bu seçimleri "Demokratik" olarak niteleyemez. Başa hangi parti ve kim gelirse gelsin... Saygılarımla... Alıntı
Φ Asfalt Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Bir takım kesime iyi ders oldu.... Eğere ders alma gibi bir meziyetleri varsa tabiki.... Halk için görüşlerini yeniden gözden geçirsinler. Yalandan hikayeden uydurma izdüşümlerine hoşçakal.. Halk kazandı daha ötesi varmı...... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Nedir Demokrasi arkadaşım?Koşulları nelerdir? Türkiye'de Demokrasi mi vardır? Halktan bir kısım "Hatır" için oy vermektedir. Halktan bir kısım "Menfaat" için "Faydacı" duygularla oy vermektedir. Halktan bir kısım "Aç Bırakılmışlıktan" yani "Yoksunluktan" dolayı "Yönlendirilerek" oy vermektedir. Halktan bir kısım hala börtü böceğe, yani şekle şemale oy vermektedir: "Abla baba kuş var ya kuş, ona oy ver!" mantığı vardır... Halktan bir kısım hala "Sandık Başında" karar vermektedir ve yönlendirilmektedir. Halktan bir kısım hala dini duygulara kapılarak, aynen dinde olduğu gibi partiyi sorgulamadan oy vermektedir. ... ... ... Eğitimin olmadığı, Bilginin ve bilinçli seçmenin olmadığı bir ülke de hangi demokrasiden bahsediyorsunuz siz? Türkiye'deki hiç bir seçim Demokratik değildir ve şu an için olamazda... Hiç kimse bu seçimleri "Demokratik" olarak niteleyemez. Başa hangi parti ve kim gelirse gelsin... Saygılarımla... Sayın Tengeriin boşig, bu yazıklarınıza katılıyorum. Türkiye'de kendini bilmez sürüler olduğu müddetçe demokrasiden bahsetmek saflık olur. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Sayın Tengeriin boşig, bu yazıklarınıza katılıyorum. Türkiye'de kendini bilmez sürüler olduğu müddetçe demokrasiden bahsetmek saflık olur. Sayın Muki... Her zaman söylerim; Türkiye'de Demokrasi yoktur ve bu eğitimsizlikte, bu bilmezlikte ve bu sürü psikolojisini devam ettiren toplumda Demokrasi'den bahsemeyiz... Türkiye'de Demokrasi yoktur, Çünkü Demokrasinin gerçekleşebileceği gerekli Bilinçsel Düzeye sahip değiliz kesinlikle. Demokrasinin gerçekleşebileceği bir ortam yoktur. Sandık başlarında "Kime oy verecen gardaş, gel bak bize ver!" diyebilen simsarların olduğu bir ülke de yaşıyoruz... Ve şu var ki bu adamların telkinlerine sandık başında kanabilen insanların olduğu bir ülke de yaşıyoruz. Her ne kadar halkı etkileyebilecek faaliyetler ve söylemler, eylemler son gün engellenmek istense de engellenememektedir. Yani "Sandık Başında Kandırma, Tarafa Çekme" olayı devletçede ve herkesçede bilinmektedir. Bu olduğu halde, hala bazıları "Halkın Özgür İradesinin Kazandığı"ndan ve "Demokrasinin Gerçekleştiği"nden dem vurabilmektedir. Ve aslen bu kimseler "Demokrasi"nin "D"sini bile bilmemektedirler... Böylelikle hiç bir şey, hiç kimseye ders olmamaktadır... Şöyle bir şey söyleyeyim: Yüzlerce koyunu tek bir çoban gütmektedir. Onların yemliklerini vermekte, Otlanacakları yere götürmekte, Ağıllarına getirmekte, Sağlıkları ile ilgilenmekte, Her ihtiyaçlarını kaşılamaktadır... Fakat kurban bayramı yaklaştığı vakit O koyunları "Kesilmek Üzere" satan yine o çobandır. Hatta en semizlerini ayırıp, yine kendisi kesmektedir... Şimdi; Kurban Bayramından habersiz bir koyun olarak, Size bir adam gelse ve o çobanın yerine kendisini çoban olarak seçmenizi istese... Seçer misiniz? Hayır... Çünkü siz Kurbanda kesilecek olmaktan habersiz olarak yaşadığınız, Çobanın sizin her türlü ihtiyacınızı karşıladığı yaşantınızdan memnunsunuz... Tabi sonunda da çoban memnun olmaktadır... O koyunların bu acınası hallerini gördüğü halde onları ikna edemeyen kimselerde Aydınlığa ulaşamayacak olmanın üzüntüsü ile yanmaktadır... Bugünkü seçimlerin sonuçları bundan ibarettir... Yazdıklarım açık ve nettir. Saygılarımla... Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Yapacak birşey yok Atatürkün cumhuriyetine Sahip çıkan %20 Bilemedin %30 insan kalmış memleketimde Artık Hiçbirşey eskisi Gibi olmayacak Artık Atatürk cumhuriyeti Yok Her millet hakettiği gibi yönetilir Bu bugün birkez Daha kanıtlandı Atam izindeyizde Artık Azınlığa Düştük .................................................. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Yapacak birşey yok Atatürkün cumhuriyetine Sahip çıkan %20 Bilemedin %30 insan kalmış memleketimde Artık Hiçbirşey eskisi Gibi olmayacak Artık Atatürk cumhuriyeti Yok Her millet hakettiği gibi yönetilir Bu bugün birkez Daha kanıtlandı Atam izindeyizde Artık Azınlığa Düştük .................................................. Sevgili dream, bu ağlanacak bir durum. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 ***************....... Biliyor musunuz sayın Simsiyah düşman Ankara nın dışlarına kadar geldiğinde bu furyanın ataları onlar padişah efendimizin misafirleridir.Onlarla savaşanlara karşı durmak haçlı orduları ile savaşmak kadar sevaptır demiştir.Şimdi görüyorum ki onların torunları ülkenin stratejik kuruluşlarını yabancılara peşkeş çeken,yapılan yolsuzlukları önledik derken yeni yeni hortumlar açan,işçisini,memurunu perişan eden,tarımı ve sanayiyi yokeden bunları söyleyenlerin de ayağını kaydırmak için her türlü şeyi yapan adamlara oy vermektedir.Bu pek akıllı işi değil gibi.Sağolun ama ben diğer %40 ın içinde olmayı tercih ederim. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Halki suru gibi goren, onun duygularindan uzak, kendisini efendi goren ve yiginlari kucumseyen lumpen zihniyet artik iflas etmistir... Turkiye'de iktidara gelmek isteyenler, bundan boyle seckinci guruhu, darbecileri, demokrasi dusmanlarini degil, halkin bizzat kendisini dikkate almak durumundadirlar. "Halka ragmen halk icin" devri bitmistir. Insanimiz ilk kez siyasetin gidisatina kendisi mudahale etmis ve tavrini ortaya koymustur. Tum siyasi parti ve kuruluslar politikalarina bu yonde acilim getirdikleri taktirde Turkiye'de gercek demokrasinin yerlesmeye basladigini gorebilecegiz. Azinlik, cogunluk diye bir ayirim olmamali artik. "Halk idaresi" olan Cumhuriyeti ve hukukun ustunlugu temelinde Cumhuriyet ile ozdeslesmis Demokrasiyi, demokratik kulturu hem sahiplenip hem halki kucumsediginiz zaman, iste asil tehlike o zaman baslar. Demokratik kultur, oncelikle tercihlere "saygi" duymakla baslar. Insanlarin farkli yonelimlerine elestiri getirmek, tercihlerin sekillenmesine dair etkenleri tartismak farkli, onlari tercihlerinden oturu kucumsemek, dislamak farklidir. Boylesi yorumlar karsisinda demokratik kulturden ne derece uzak oldugumuz gercegiyle irkilmemek elde degil... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Yapacak birşey yok Atatürkün cumhuriyetine Sahip çıkan %20 Bilemedin %30 insan kalmış memleketimde Artık Hiçbirşey eskisi Gibi olmayacak Artık Atatürk cumhuriyeti Yok Her millet hakettiği gibi yönetilir Bu bugün birkez Daha kanıtlandı Atam izindeyizde Artık Azınlığa Düştük .................................................. Hitler'in son günlerinin anlatıldığı "DownFall - Çöküş" adlı filmde çok güzel bir-iki replik vardı... Hitler diyordu ki; "Güçsüz olan her şey olmaya mahkumdur, bu doğanın kanunudur. Alman Milleti güçsüz olmayı tercih etti. Böyle bir Millet yok olsun, daha iyidir..." Ve Alman Savaş Bakanı şöyle diyordu, savaşta ölecek olan Alman halkı için: "Bizi onlar seçti ve başa geçirdi. Savaşmamızı da onlar istedi, savaşacağımızı biliyorlardı. Ve kafaları kesilecek olanlarda onlar. Halk kendi kaderini kendisi seçti..." Müstehak mıdır? Sanıyorum ki bunun cevabını halk sandıkta verdi, Mühürlerin üzerinde yazıyordu, hepimiz gördük: "Evet" Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Sevgili dream, bu ağlanacak bir durum. Ben Ağlıyorum zaten ............................ Artık demir almak günü gelmişse zamandanMeçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;Sallanmaz o kalkışta ne mendil, nede Bir kol Cumhuriyet öldü Başımız sağolsun ............................. Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 *********..... Sizin akıllı dediklerinize bakalım isterseniz. Maaşıyla geçinemeyen,oğlunu bursla okutan biri,nasıl olduda kısa bir süre içerisinde milyarder oldu? Akıl budur işte,nede olsa zaman kısada olsa hep leyhine çalışmış olmalı. Dün bursla okuttuğu oğluna bir gemicik almış çokmuymuş,60 bin dolarlık saat hediye edilmiş neyin karşılığı? Tabiki işleri yarım bırakmakta olmazdı değilmi? Sat sat bitmiyor yahu,nekadarda kominist bir ülkeymişiz diyen zihniyet,yoluna devam etmeli o %60 ın sayesinde. Ne yazıkki bu halkımız akıllanmayacaktır,donunu kaybettiğinde anlayacak sanırım yanlışlarda olduğunu. Herşeyi anlıyorumda Atatürk cumhuriyetini yıkmak isteyenlerin bu denli yükselişlerine aklım ermiyor.Demekki cumhuriyetin temelleri sarsılmaya başlamış,sayın RTE. 80 li yıllardaki yeminini yerine getirmeye ramak kalmıştır. Bu süreç içerisinde ülkemizde açlık sınırında yaşayanların çoğalacağını, halbuki açlıktan ölümler olacağını sanıyorum. Eğer bu dediklerim olursa kimse şaşırmasın,ben şaşırmam doğrusu.Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Erdoğan: 'Bu seçimi millet kazanmıştır. Millet iradesi bize değişim ve gelişmeye devam dedi' dedi. Aslında bu seçimi millet kazanmadı, millet ancak Erdoğan ve tayfasının ceplerinin daha fazla dolmasına, vatanın satışına devam etmelerine, halkın -yani kendilerinin- dahada fakirleşmesine ve sadakaya muhtaç olmasına neden oldu. Bu dönemde kişi başına milli gelir 10 bin dolar olacakmış, öyle dedi. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Kaygı verici. Kaybeden tarafların liderlerine çok büyük sorumluluklar düşmüştür. Hepimize kolay gelsin... Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 nedir bu şimdi akp iktidar oldu diye cumhuriyet elden mi gidecek 4.5 yılda yapamadıklarını önümüzde ki 5 senede mi yapacaklar? cumhuriyeti mi yıkacaklar yerine şeriat düzenini mi getirecekler akp geldi diye artık saltanatla mı yönetileceğiz kim istiyo bu devirde şeriatı hangi grup? bir kaç kişilik marjinal gruplarda bile böyle bir istek yok siz nasıl oluyoda bole şeyler söyliyebiliyorsunuz? hiç merak etmeyin cumhuriyet olduğu yerde duracak ve sürekli cumhuriyet elden gidiyor diyen ülkemizi kutplara ayıranlardan daha iyi temsil edilecek... Alıntı
Φ haberci55 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 neye karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum illede sizin dediğiniz mi olacak. Demokrasi dediğiniz şey hakın iradesine dayanmıyor mu? Bu oranlardan dolayı demokrasi yok diyen bu millete **** diyenler, millet iradesine karşı çıkanların demokrasiden bi haber oldukları apaçık ortada. Bağırmaya çağırmaya kendinizi paralamaya hiç mi hiç gerek yok bu millet AKP diyor. Ve bunu demokrasi yolu ile diyor. Alıntı
Φ haberci55 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Erdoğan: 'Bu seçimi millet kazanmıştır. Millet iradesi bize değişim ve gelişmeye devam dedi' dedi. Aslında bu seçimi millet kazanmadı, millet ancak Erdoğan ve tayfasının ceplerinin daha fazla dolmasına, vatanın satışına devam etmelerine, halkın -yani kendilerinin- dahada fakirleşmesine ve sadakaya muhtaç olmasına neden oldu. Bu dönemde kişi başına milli gelir 10 bin dolar olacakmış, öyle dedi. Tamam işte ne güzel bu adam ne dedi de yapmadı. göreceksin önümüzdeki dönemde 10 bin dolar olacak.... Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 tabi cumhuriyet elden gidiyor.. acaba hangi cumhuriyet ? kendi destekledigi partisi kaybettigi zaman cumhuriyet kaybetti diyenlerin cumhuriyetimi ( partisi tabi.. ) ? takimmi tutuyorsunuz siz ? gormek istedigin gibi bakmak bu olsa gerek.. Saygilar Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Bir takım kesime iyi ders oldu....Eğere ders alma gibi bir meziyetleri varsa tabiki.... Halk için görüşlerini yeniden gözden geçirsinler. Yalandan hikayeden uydurma izdüşümlerine hoşçakal.. Halk kazandı daha ötesi varmı...... ah ki canımın içi böyle olmaz dediğimizde herkes bizi de tehlikeci sanmıştı değil mi? paşadan, reis-i cumhurdan medet umarak muhalefet mi olur? gemiden,tavuk budundan medet umarak seçim propogandası mı olur? bakalım mazereti ne olacak? buna da istikrar deyip sıyrılacak mı deniz bey? ah ki bu sefer unutmamış bu gözünü sewdiğim memleketim insanı zamanında ciddiye alınmadığını, şimdi onu ciddiye alan bi hükümet olduğunu varsayıyor... lümpen lafları bırakın... hele cumhuriyet mitingi bu yılın yaz modası dediğimde kızdıydınız bana... ah ki biz o kulaklara ağız değiliz... öperim yanaklarından... hayır en çok cumhuriyet gaztesinin manşetini merak ediyorum ben... Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 insan bukadarmı komik olur ya allah askına aynı halk istediginiz partiyi secseydi aceba aynısını dermiydiniz... Eminim bu sefer ***** derdiniz nasılda kandırdık halkı derdiniz.. Bu halka ***** muamelesi yapanlar bi aynaya baksın.... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 TAKIM DEYINCE AKLIMA FUTBOL VE FUTBOLU UNUTTURAN TAKIM GELDI..!! önümüzde daha cok uzun yillar yok ,zaman kaybi Türkiyemizi biryerlerde mahsur kalmasina neden olur. Türkiyemiz gecen bes senede hic bir sey basaramamistir . ama hic bir dalda .? son onsenede basardigi ,büyük basari sadece futbolda dünya ücüncüsü olarak ,bu kimsenin komigine gitmesin ., bu basaranin altinda disiplin cok calisma en önemlisi altyapi .. bu basariya sürükleyende Alman disiplinini ülkemize aktaran sayin rahmetli Derwall dir ,, evet bugün o mirasida yedik.? galatasarayla baslayan Türk milli takimina yansiyan güzel futbol seyri ,birileri kalkip bu seyri okadar futbol askiyla yanan seyircinin önünde gözlerinin icine baka baka alkislar arasinda yok etmistir,? kim bu suclular bugün dahi stadlara sözde futbol seyretmeye gidenler bilmemektedir? sayin basbakan erdoganin futbolla arasi iyi oldugu icin bu olayi daha iyi anliyacagini umuyorum, futbol herseyi icinde üretir,,zekayi caliskanligi üretkenligi,,paylasimi evet bu örnek futbolla oldugu icin komik gelebilir,? fakat bugün futbolumuz bitmistir seyir zevki vermemektedir.? ülkemizde azalan degerler ,Türkiyemizin seyir zevkini bozmaktadir bugün halkimizin yanlis degerlendirmeleride , ilerde bu güzelligi tahrip edecek bir sürü daha degerlendirmeler cikacaktir,? bunu ilk bu secim kutlamalarinda yasayarak görecegiz vede hergecen gün daha fazlasini.? yamyam frankfurt Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 insan bukadarmı komik olur ya allah askına aynı halk istediginiz partiyi secseydi aceba aynısını dermiydiniz... Eminim bu sefer ***** derdiniz nasılda kandırdık halkı derdiniz.. Bu halka ***** muamelesi yapanlar bi aynaya baksın.... şimdi şöyle zedancım bey ben bu seçimlerde oy verEREMEdim,samimi olarak söylüyorum...verebilseydim de sırf şu cumhuriyet mitinginde sokağa dökülen cosmopolitan kızlara ve çakma solcu abilere inat AKP ye verecektim... halk adına bişey söylemek de haddim değil sümme haşa zira bi parçasıyım... Yanlış anladınız sanırım yazdıklarımı...bendeniz de yarın yapılacak olan halk suçlamalarını kastederek yazdım o cümleleri... bu bence gayet demokratik bi seçim olmuştur zira %48 oy oranı için hala demokratik çarpıklık ya da seçim sistemiyle ilgili eleştri yapabilecek muhalefetin hem aklından hem samimiyetinden şüphe ederim... gayet de güzel olmuştur hatta amiyane ama kapak olmuştur kanaatindeyim... hürmetler... Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 şimdi şöyle zedancım bey ben bu seçimlerde oy verEREMEdim,samimi olarak söylüyorum...verebilseydim de sırf şu cumhuriyet mitinginde sokağa dökülen cosmopolitan kızlara ve çakma solcu abilere inat AKP ye verecektim... halk adına bişey söylemek de haddim değil sümme haşa zira bi parçasıyım... Yanlış anladınız sanırım yazdıklarımı...bendeniz de yarın yapılacak olan halk suçlamalarını kastederek yazdım o cümleleri... bu bence gayet demokratik bi seçim olmuştur zira %48 oy oranı için hala demokratik çarpıklık ya da seçim sistemiyle ilgili eleştri yapabilecek muhalefetin hem aklından hem samimiyetinden şüphe ederim... gayet de güzel olmuştur hatta amiyane ama kapak olmuştur kanaatindeyim... hürmetler... Efendim ben size söylemedim dediklerinize aynen katılıyorum... ben bu halka öyle demek isteyenlere dedim... hani nasrettin hoca hesabı bastan söylim dedim Saygılar bizden efendim .... Alıntı
Φ NıEtZsChE Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Çözümün seçimde olmadığını söylememiş miydim Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 söylemiş miydin? bak ya kimse seni dinlememiş kim kimi dinliyo ki ? herkes ali kıran baş kesen... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.