Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Önce Şemdinli vakası

Arkasından cumhurbaşkanlığı vakası

Onun arkasından G.kurmay'ın sanal çağrısı,

Meydanlardaki Bayrak mitingleri

Muhalefetteki onca politik kara mizah örneği birleşmeler

Ve sandık.

Netice tek bir şeyi göstermiştir.

Türkiye halkı kendisine güvenilmeyi haketmiştir.

Ne irticadan korkmuştur ne de siyasi olmayan güçlerden

İradesini sandığa yazmıştır.

Bu bir dönüm noktasıdır.

Demokrasi kazanmıştır.

Elbette bu seçim bir tek şeyi de iktidar'a yüklemiştir.

Demokrasiyi uygulama görevini

Asıl sınav bundan sonrasıdır.

Güzel ve demokratik birşeyleri göreceğimize inanıyorum.

Bu ülkeye ve bütün güzel insanlarına hayırlı olsun

• Cevaplar 117
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bende şapka çıkartıyorum :clover: :clover: Biraz daha zaman geçsin hele Takke çıkatacağız Ama olsun demokrasi kazandı Türbanlı bir fırst leydide Geliyor Sıra çarşafa geldi oda olur zamanla alıştıra alıştıra önce gözler bir alışsın

Bugün Seçimlere Atatürk Girseydi Yine Kazanamazdı Yine Akp Tek başına iktidar Egemenlkik kayıtsız şartsız milletindir evet Bu atatürkün lafı,,,, yakında Bu söz Egemenlik kayıtsız şartsız mollarındır olursa şaşırmayın aaaa yine cumhuriyet elden gidiyor diye feryat figanım eyyam yapıyorum

Ben ilkokuldayken Herkes Atatürk ve Cumhuriyet le yetişiyor Gözler pırıl pırıl Atatürk deyince Akan sular duruyor herkes can kulağıyla dikkatle dinliyor Öğreniyor Ezberliyor yaptıklarıyla Onur duyuyor

Bugünkü nesil nasıl yetişiyor acaba Atatürke hakaret etmenin normal birşey olduğu Devrimlerinin sorgulanmaya ve yokedilmeye çalışılmasının hergün ve heran yapılabilir olduğu yapılabileceği aslında bazılarının gereksiz olduğu değiştirilmesi gerektiğinin zihinlere kazındığı ezberletildiği ,, okullarda mescitlerin açıldığı bir ortamda mı yetişiyorlar yoksa

%45 miydi yakında dahada çoğalır... Yeni nesiller Geliyor Atatürk Ve Cumhuriyttten bi haber nesiller

Her galibiyet haklı galibiyet değildir çoğunluğun aldığı kararda her zaman doğru demek değil...

Bizler endişelerimizi dile getiriyoruz, yinede söyleyeceğiz... bundan rahatsız olanlar varsa onlarada hazmetmeleri için şurup önerelim... biz bu seçimin sonucunu hazmettik...

bir Chp'li olarak bu sonuçtan Baykalı sorumlu tutuyorum... ve bende istifa etmesini bekliyorum...

işte bir farkta budur... Akp'li olduğu halde Akp'yi ve genel başkanını eleştirebilecek biri varmı?

Olamaz...

Neden olamaz... Çünkü zihniyet eleştiriye kapalı...

Tekrar vatana hayırlı olmasını diliyorum... inşallah tahminlerimizde yanılırız... inşallah biz haksız çıkarız...

Ama bu işlerin inşallahla olmayacağını da ne yazık ki biliyorum...

sayın dream1907 evet sonuçlardan dolayı üzgünüz ama bu demek değilki biz haksızız...

selamlar...

Gönderi tarihi:
Her galibiyet haklı galibiyet değildir çoğunluğun aldığı kararda her zaman doğru demek değil...

Bizler endişelerimizi dile getiriyoruz, yinede söyleyeceğiz... bundan rahatsız olanlar varsa onlarada hazmetmeleri için şurup önerelim... biz bu seçimin sonucunu hazmettik...

...

Ben de bi bardak soğuk su önersem..:w00t::D

Gönderi tarihi:

Seçim sonuçları üzerine III

Millet neye karar vermiştir?

1. Daha evvel dediğim gibi artık millet demirel tarzı popülist tarım politikalarına pirim vermiyor, fındıkçılar hükümetin sübvanse etmediği fındığına rağmen ak partiye oyunu vermiştir. Bu şudur Cumhuriyet tarihinde ilk kez tarım işçisi kendisine önce sözde sübvanse adı altında satış fiyatının çok üzerinde verilen meblağın kısa bir süre sonra vergilerle kendisinden derhal alındığını farketmiştir. Bu bir ilktir. İlk defa köylü gözünü açmıştır. Arkadaşlar dikkat edin devrimin birincisi budur...

2. Millet ilk defa popülist politikayı sandığın görünemeyecek kadar dibine göndermiştir. Millet mazot 1 ytl olursa bunu benim başka bir tarafımdan öttüre öttüre çıkarırlar düşüncesiyle hareket etmiştir. Bu da bir devrimdir.

3. Yine benim baykal tarzı siyaset olarak adlandırdığım plansız, projesiz politikalara millet ilk defa yeterli bir yanıt vermişitir. Ve millet şunu sorgulamıştır ''ey baykal sabahleyin cumhuriiyet öğlen laiklik akşam darbe mi yiyeceğiz, bunlar iyi güzel hoş da ekmek olmazsa bir anlamı olmaz'' demiştir.

4. Halkın küçük bir kısmı hariç bütünü son zamanlarda meydana gelen terör hadiselerinde şehit olan evlatlarını bozan'ın düşüncesine katılarak öncelikle ''demokrasi şehiti'' olarak algılamıştır.

5. Dikkat ediniz ak parti dışındaki partiler ülkenin bütününde yoktur. diğer partiler ülkenin bütününde mitink yapamamış ve bütününden oy alamamıştır. diğer partiler ülkeyi harita üzerinde aldıkları sonuçlarla adeta bölmüştür. Bu manada bölücü bir sandık sonucu ellerine ulaşmıştır. Şimdi diğer partiler iktidar olsaydı hiç oy almadıları bölgedeki insanları ne yapacaklardı. Meşhur bir faşist partinin tabiri ile oraya çökecekler miydi? yoksa haritadan mı sileceklerdi? Bu yüzden ak parti ülkenin bütünlüğünün teminatı olan bir sonuç almıştır. Artık yalnızca teröristle değil terörle mücadele zamanı başlamıştır. Terörü meydana getiren sosyolojik temeller araştırılacak ve ülke bu beladan da kurtarılacaktır...Bu manada millet barış ve kardeşlikten yana oyunu kullanmıştır. Zira hiçbir ana hiçbir baba evladını yitirmek istemez..

6. Millet kamuoyunda israil ve abd'ye ait kimi lobilerin ( bütünü değil) bilhassa estirmeye çalıştığı yabancı düşmanlığına da kırmızı kartını göstermiştir. Halk dışa kapalı bir demir perde ülkesi olmak değil, dışa açık, serbest rekabette iddialı bir ülke görmek istiyor..

7. Yine millet kimi çevrelerin vatan elden gidiyor, laiklik elden gidiyor, cumhuriyet elden gidiyor, vatan satılıyor dayatmasına karşı ''seninle aynı düşüncede değilim''yanıtını vermiştir..Burada bozan'ın aylardır yaptığı yazılı, görülü destek de yadırganamaz.

Ezcümle artık yeni bir döneme girdik, bu dönemde çok büyük değişimler yaşanacak;

1. Anayasa değişecek,

2. mgk ve yök ile ilgili düzenlemeler yapılacak,

3. terörle mücadelede yeni yöntemler uygulanacak, ya da mahir abi'nin dediği gibi terörsitle mücadele dışında terörün ana nedenleri ile ilgili çalışmalar yapılıp terörün kaynağı kurutulacak.

4. Demokratik yaşam hız kazanacak. Kimse renginden, dilinden, ırkından, siyasi görüşünden, inanç ya da inançsızlığından dolayı sorgulanmayacak. Farklılıklar zenginlik olarak algılanacak.

devam edecek....

Not; ben zaten beni raptetmişim, irtibata ne hacet...

bozan

Gönderi tarihi:

Tarihte bir zamanlar milli takımımız İngiltere ile maç yapıyordu. Hayli gol yediğimiz vakiydi. Neyse diyelim 5-0 olsun. Hala ertesi günkü gazetelerdeki haberleri hatırlarım. Skoru unutmak istemiştim bende. YENİLDİK AMA EZİLMEDİK....

Tamam, biliyorum seçim ile futboll maçı kıyaslaması yanlış ancak tepkiler ne kadar benziyor. Halk yanlış yapmıştır yanlış partiye oy vermiştir. Bizim dediğimiz doğruydu ama halk bilemedi.

Halka yanlış yapanlara sesleniyorum, artık halkı dönüştürmeyi, halkın yerine düşünmeyi, halktan daha çok halkın yararını düşünmeyi kimse sizden istemiyor. Herkesin aklı, öngörüsü, zekası var.

Halka vasi olmaya çalışmaktan vazgeçin. Hem yenildiniz, hem ezildiniz, hem de söyledikleriniz yanlıştı...

Gönderi tarihi:

anlatamıyorum galiba...

ben mevcut hükümet yanlısı değilim... rica ederim bu tip bi ajitasyonun içinbe çekmeye çalışmayın beni... anlamak istemeyip hala da üzerine düştüğünüz vatan millet sakarya edebiyatı artık günümüz siyasi söyleminin çok dışında kalmıştır... neden anlamak istemiyorsunuz ki?

olmayacak bi şeye çok önceden dikkat çekmek istemiştik ben ve bi kaç arkadaşım ama öyle düz bakıyor ki bazıları, bir çok ayrıntıyı da atlıyor haliyle...

Hayat ve insan hiç birimizin anlayamayacağı kadar büyük bi çark... bazen yukarıdan bakabilmek gerekiyor...

Gönderi tarihi:
Dün gece Tuncay Özkan'ı gördüm Tv'de..Yorumu özetle şuydu:

__Halk iradesini göstermiştir.Milletimizin %55'i AKP'yi istemediğini göstermiştir..:D:w00t:

İnsan anca bu kadar çaresiz kalabilir,anca bu kadar sığlaşabilir..Aynı sığ düşünceyle bakalım diğer partileri halk ne kadar istememiş:(Hala bu söylemde ısrar edenlerde okusun)

EMEP:%99.9

LDP:%99.9

ÖDP:%99.9

TKP:%99.8

ATP:%99.7

İP:%99.6

HYP:%99.5

BTP:%99.5

SP:%98

GP:%97

BĞMSZ:%95

DP:%94.5

MHP:%86

CHP:%80

AKP:%54.5

Bak seeen,bu sonuçlarda AKP sonuncu geldi..;)

Utanmasanız,AKP'nin çok kötü bir siyaset yaparak ülkeyi batırması için dua edeceksiniz.İş artık bu noktaya gelmiş..<_< Hayırlı olmasını dileyin.Bırakın icraatlarını göstersinler,sonra yapılırsa yanlışları eleştirin ama doğruları da görmezlikten gelmeden.Tuttuğunuz takımın mağlubiyeti değil sonuçlar.Fanatik taraftar tarzını bırakın artık..

Saygılar..

mademki halk iradesine bu kadar önem veriyorsunuz ve AKP nin secilmis olmasinin bir halk iradesi sonucu olduguna kendinizi inandirmissanizda o zaman bilmem ne partisine oy veren halkada saygi duymaniz gerekir ve evet halkin yüzde 55 iAKP yi istememistir bunu inkar etmeye kalkip sig düsünmekle bagdastirmanizida gercekten sizden beklemiyordum.AKP yi secen halk ise bilmem ne partisine oy veren AKP ye karsi olanda halktir sonucta.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Anayasada hiçbir ciddi değişiklik yapılmayacak.

YÖK kalkmayacak

MGK olduğu gibi kalacak

Türban sorunu çözülmeyecek

Dokunulmazlıklar Kaldırılmayacak

Seçim barajı kaldırılmayacak

Zira beş yıllık iktidarında bu konularda hiçbir girişimde bulunmayan parti yine bulunmayacak.

Ama AKP beş yıl sonra yine tüm bunlar için oy isteyecek. verende verecek.

Cem Yılmaz'ın askerde yaptığı gösteriyle ilgili askeri gazinonun programını görmesi gibi.

" saat : 21: 00 Onbaşı Cem Yılmaz gösteri yapacak, izleyenlerde gülecek"

Gönderi tarihi:

Anayasa değişikliği uzlaşı ile mümkün olabilir...

MGK, türban sorunu, YÖK, dokunulmazlık(sadece milletvekili değil yalnız!!!) ve seçim barajı ise zaten AKP nin tek başına gücünün yeteceği konular olmadığı gibi bu ülkenin tabuları olmuşturlar; yine de üzerine gidilirse önemli mesafeler katedilir ya da ters teper birileri yine "yeter bu kadar müdahale, burası bizim uleen" der...

Saygılar...

:zorro:

Gönderi tarihi:
nasıl anlamadım?

bir açıklama yok mu?

eğer halk istemiyorsa halk ne istediğini bilmiyor demektir.

bu ülkenin gercek sahibi ne oluyor tarikatlardan uzak unutma busch da tarikat üyesi.?

ben tarikatlardan ,buschdan uzak yüzde 50. bu ülkenin gercek sahiplerinden bahsediyorum.

Gönderi tarihi:
bu ülkenin gercek sahibi ne oluyor tarikatlardan uzak unutma busch da tarikat üyesi.?

ben tarikatlardan ,buschdan uzak yüzde 50. bu ülkenin gercek sahiplerinden bahsediyorum.

bush diyecektin galiba???

fındıkçısı fıstıkçıs esnafı tarikatı talabanisi barzanisi abdcbfgdhp si memnunken Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmazsa................... olmaz

Gönderi tarihi:

Tekrar vatana hayırlı olmasını diliyorum... inşallah tahminlerimizde yanılırız... inşallah biz haksız çıkarız...

Ama bu işlerin inşallahla olmayacağını da ne yazık ki biliyorum...

sayın dream1907 evet sonuçlardan dolayı üzgünüz ama bu demek değilki biz haksızız...

biraz daha sikalim disimizi

allah mazlumun yanindadir.

Gönderi tarihi:
Bence iki Cumhur vardir ve iki Cumhurbaskani gereklidir,A-yüzde 47 nin Cumhurbaskani B-Yüzde 53 ün Cumhubaskani.

saygilarla

hemende milletin yarısını kendi gibi düşünür yaptı.

kargaları bile güldüyorsunuz kendinize.

ve bu mantıkdan daha iyi bir bölücü mantık yoktur.

hadi desen ki yüzde 20, belki anlarız.

bırakda herkes kendi adına konuşsun.

Gönderi tarihi:

secımı demokrasımı kazanmıs oldu sımdı.abd ıragada demokrası goturdu.sımdı ıraga goturdugu demokrasıyı turkıyeye getırdı.ırakta yapılan secımlere bakarsak abd denetımı altında kendı adamlarını getırmedılermı talabanı cumhurbaskanı olmadımı.bugun turkıyeye bakın yıne abd denetımı altında yapılan secımlerde pkk ve barzanının adamları meclıse gırıyor ataturk devrımlerını yıkmak ıcın.turkıyeyeı bolme operasyonu hızlı bır sekılde devam edıyor.abd sadece ıragı degıl turkıyeyıde yonetıyor.neden ordu zayıflatılmak yok edılmek ıstenıyor.orduyu yok ettıkten sonra ıraga atılacak bombalar turkıyeye atılacakta ondan.abd denetımı altında yapılan secımlerden turkıye her zaman kaybeder ve bunun adı demokrası degıldır

ulkemız kendısını savunmak ıcın yenılenmek zorunda.abd ve ab denetımı altında ulkemıze cırpınmaktan yok olmaktan ve cokmekten baska kader yoktur.Turkıye bu sıstemın dısına cıkacaktır.ulkemız tek dısı kalmıs canavar dıye tanımlanan curumus batı medenıyetınden kurtulma asamasına gelmıstır artık.batının emperyalıst kapıtalıst sıstemı ıcınde bıze hayat yok.artık devrımı yapmak bır temennı deıl zorunluluk olmustur.zaten devrımler de bu kosullarda olur.devrım toplumun olum tehlıkesıne verdıgı tek cevaptır.

Gönderi tarihi:
mademki halk iradesine bu kadar önem veriyorsunuz ve AKP nin secilmis olmasinin bir halk iradesi sonucu olduguna kendinizi inandirmissanizda o zaman bilmem ne partisine oy veren halkada saygi duymaniz gerekir ve evet halkin yüzde 55 iAKP yi istememistir bunu inkar etmeye kalkip sig düsünmekle bagdastirmanizida gercekten sizden beklemiyordum.AKP yi secen halk ise bilmem ne partisine oy veren AKP ye karsi olanda halktir sonucta.

saygilarla

Önce okuduğunuzu anlamaya gayret edin lütfen..

Yaptığım AKP'ye yapılanı diğer partilere uygulamak sadece.Eğer iletilerimi okuma zahetine girersen,diğer partilere veya AKP'ye oy verenlere hakaret içerir bir yazı yazmadığımı görür,aksine hakaret edenleri cevapladığımı farkedersin..

Halkın %47 si AKP'ye oy vermiş,meclisin %68'i AKP milletvekilidir.Bunu hazmedin artık..

Saygılar..

NOT:Hürriyet'in yeni TV reklamını izlemenizi tavsiye ederim.Belki bakışınız değişir..

Gönderi tarihi:

Bu forumda secimi kazananlar halkin darbesi diye tuttumus gidiyorlar halki yere göge sigdiramiyorlar,mitinglerde cumhuriyet icin bayrak sallayanlari ise halk yerine koymuyorlar ,neden mi?Cünkü onlar büyük olasilikla AKP ye oy kullanmadilar bu nedenle halk olma haklarini kaybettiler.Yazilanlari okuyorum ta 1950 li yillarin DP sinin öcünü alir gibi yazilar yazilmis.Kimdi 1950 li yillarin DP si?Türk milletini Rusya gelecek diye aldatip ülkeyi Amerikanin boyundurugu altina sokan bir parti.Türk halkina ilk kazigi atan bir parti.Amerika sevdasina Korede binlerce sehit verdirten bir parti vee mecliste ana muhalefet partisine söz hakki tanimayan arastirma komisyonlari kuran bir parti.Hala bu partinin agitlari yakiliyor hala birileri cikip Kurtulus savasi kackini Menderesin dramini yaziyor.

Halk bizim halkimiz bizde bu halkin bir parcasiyiz,ama neden inkar ediliyor kibizim halkimiz gözü kapali oy kullanir bizim halkimiz kabadayilara oy verir(Aynen Karaoglan hesabi delikanli Ecevitede oy vermisti bu halk)Simdide Kasimpasaliya veriyor oyunu.Saniyormusunuzki bu halk ülkede neler döndügünden haberdardir,sabah aksam artislerin sarkicilarin magazinlerini dizileri izleyen bu halka AKP isbirlikcisi medya ne verebilmistir,bunlari bilmiyormus gibi burada halkin sövalyeligine soyunup kazandiginiz secimi halkin sirtina yüklemeyin,AKP ye oy veren halk yine engec yarindan itibaren gecim sikintisi icin aglamaya sizlamaya baslayacaktir bunu bilmezden gelerek halki bize karsi korumaniz bulanik suda balik avlamaya benzer.

Türkiye bu iktidar sayesinde Batinin kapilarinda haysiyetini kaybetmis ve bundan sonrada kaybedecektir.Türkiyeye gösterilen ilgi Türkiyenin dünya devleti olmasi gibi bir gecersiz iddia nedeniyle degildir bu ilgi Türkiyenin kaymagini yiyebilme ilgisidir.Bu kadar seyi bilen sizler nasil olurda bu önmeli ayrintilari bilemezsiniz.Bilirsiniz bilmesine ama isinize gelmez itiraf etmek nede olsa secimi siz kazandiniz.

Gönderi tarihi:

Bende birşeyi hatırlatmak istiyorum. Bir partinin %47 oy ile seçilmiş olması. Onun eleştirilemez olacağı veya her yaptığının doğru olduğu anlamına gelmez.

1982 Anayasasının %90 küsür halkoyuyla kabuledilmiş olması. Onun harika bir anayasa olduğu anlamına gelmediği gibi.

"Halk seçmiştir hikmetinden sual olunmaz" gibi bir anlayışı ise kabul etmek mümkün değildir.

Halkın seçtiği kişinin, halkı temsil etmesini engellemek başka bir şeydir. Halkın seçtiği bir kişiyi sırf halk seçti ve oyunu ona verdi diye, ekelştirilemez kabul etmek başka birşeydir.

Ki AKP'Nin aldığı yüksek oy oranıda. AKP'nin yaptığı icraatlardan halkın çok memnun ve mutlu olması değil. AKP'Nin karşısında olanların yaptıkları ve halkın onlara karşı duydukları tepkinin AKP ye oy olarak akmasıdır. Orduda %60 alması gibi. (ki bugün araştırma kronolojisini okudum. Son bir ayda %10 civarında oyu artmış AKP'nin e bir ayda petkimi satmak dışında bir icraatda olmadı. Halkında bravo petkimi sattın al sana + %10 diyeceğiide sanmıyorum)

Halk, AKP yi iktidar olarak seçmiş ve hükümet kurma görevini ona vermiştir. AKP kanunlara bağlı kaldığı sürece, kanunsuz bir şekilde hiçkimsenin ona halkın verdiği temsil yetkisini elinden almaya veya bu yetkiye karşı olmaya hakkı yoktur.

Ancak halkın AKP yi iktidar olarak seçmiş olmasıda, AKP nin yaptığı zararlı ve yanlış icraatları bir anda iyi ve güzel yapmaz.

Yani halkın AKP'ye %47 oy vermesi, AKP hükümetinin işsizliği arttırdığı gerçeğini değiştirmez.

Yine bu oranda oy vermesi, AKP'nin milyonlarca insanın rejim kaygısı duymasına sebep olacak uygulamalar gerçekleştirdiği gerçeğini değiştirmez.

Halkın %47 oy vermiş olması, AKP'nin beş yıllık iktidarındaki ekonomik rakamları değiştirmez.

Gönderi tarihi:

Sayin Cyrano, AKP elbette elestirilmeli, yaptigi yanlislar dile getirilmelidir. Ama secim surecinden bu yana tartisilan sey AKP'nin buyuk halk destegi oldugu halde elestirilememesi degildir. Birilerinin halk iradesini kucumsemesi ve % 47'yi dusman gibi gormesidir sorun olan. Bekir Coskun zihniyetidir anlayacaginiz. Hazmedilmesi gereken budur.

Birileri israrla AKP'ye oy verenleri Cumhuriyet'le karsi karsiya getirme anlayisindan vazgecmeli. Irdelenmesi gereken konu budur. Kendi adima konusayim: Turkiye'de olsaydim ben de AKP'ye oy verecektim. Ne yani, ben Ataturk ve Cumhuriyet dusmani miyim? Kulturel duzeyi dusuk, gobegini kasiyan adam miyim?..

Bu tur yaklasimlar ister istemez tepki dogurur ve bunlar elestiri degildir. Buyrun AKP'yi beraber elestirelim ama insanlari dislayici, dusmanca usluplardan kacinmak gerekiyor. AKP'ye oy vermis olanlar vatan haini de, halkindan dahi nefret eden lumpenler mi vatansever?..

Sevgili Cyrano, AKP elestirilemez diyen yok, varsa da ideolojik saplanti icindedir. Ama bu forumda insanlar AKP oylari uzerinden rencide ediliyor, kucuk dusuruluyor, hicbir zaman olmadiklari seylerle suclaniyorlar. Siz olsaniz ne yapardiniz? *****, vatan haini, gobegini kasiyan adam, kultursuz, dinci vs vs vs... Tum bu haksiz ithamlar karsisinda "evet haklisiniz AKP'nin bu politikasini ben de begenmiyorum" gibi bir sozle kac kisi davranisini ortaya koyabilir? Istemese de tepkisel davranmak zorunda kaliyor kisi. Yine kendi adima soyliyeyim; sagduyumu muhafaza etmeye, serinkanli olmaya calisiyorum ama birilerinin adeta gozumun icine baka baka "seni gidi akpli vatan haini seni" der gibi yazmasi karsisinda ne kadar dayanabilirim, bilmiyorum. Insanimiz maalesef olgun olmaktan cok uzak...

Secim oncesi de, objektif izlenebilmisse, dikkatleri cekmistir: Yogun saldiri ve karalamalar karsisinda buyuk bir cogunluk sessizce bekledi durdu. Oyle bir ortam olusturuldu ki, AKP'ye oy verecegini dahi soylemeye cekiniyordu insanlar. Cumhurbaskanligi surecinde AKP politikasini ben de elestiren birisiyim ama adil olmak lazim, kim bu kutuplasmayi buyuttukce buyuttu? Kim bundan medet umarak iktidar devsirmeye calisti? Ve olan oldu, sessiz kalan cogunluk herseyi icine gome gome tepkisini sandikta yansitti. Ekonomik zorluklar icinde bogusan ve buna ragmen oyunu AKP'ye verenler ancak boyle anlasilabilir.

Diyorsunuz ki, AKP magdur rolu oynadi. Sevgili Cyrano, AKP uzerinden magdur edilen halk idi! Cunku muhalefet ekonomiyi elestirecegine, dosdogru politika uretecegine bir kesimin hassasiyetlerini diger kesimin hassasiyetlerinin karsisina koyarak siyaset uretti. Bunda elbette AKP'nin de payi vardi ama gelisen, gelistirilen sureci dogru okumak lazim ve cok da uzagimizda olmadi olaylar. Muhalefet boyle yaparsa AKP de bundan elbette istifade edecektir. Erdogan'in kendisi demiyor muydu: "Muhalefetin tavri bize oy kazandiriyor" diye?.. Cunku adamlar halkin degerlerini hedef aliyorlardi.

Iste irdelenmesi gereken konu budur diye dusunuyorum.

Saygilar..

Gönderi tarihi:
Secim oncesi de, objektif izlenebilmisse, dikkatleri cekmistir: Yogun saldiri ve karalamalar karsisinda buyuk bir cogunluk sessizce bekledi durdu. Oyle bir ortam olusturuldu ki, AKP'ye oy verecegini dahi soylemeye cekiniyordu insanlar. Cumhurbaskanligi surecinde AKP politikasini ben de elestiren birisiyim ama adil olmak lazim, kim bu kutuplasmayi buyuttukce buyuttu? Kim bundan medet umarak iktidar devsirmeye calisti? Ve olan oldu, sessiz kalan cogunluk herseyi icine gome gome tepkisini sandikta yansitti. Ekonomik zorluklar icinde bogusan ve buna ragmen oyunu AKP'ye verenler ancak boyle anlasilabilir.

Diyorsunuz ki, AKP magdur rolu oynadi. Sevgili Cyrano, AKP uzerinden magdur edilen halk idi! Cunku muhalefet ekonomiyi elestirecegine, dosdogru politika uretecegine bir kesimin hassasiyetlerini diger kesimin hassasiyetlerinin karsisina koyarak siyaset uretti. Bunda elbette AKP'nin de payi vardi ama gelisen, gelistirilen sureci dogru okumak lazim ve cok da uzagimizda olmadi olaylar. Muhalefet boyle yaparsa AKP de bundan elbette istifade edecektir. Erdogan'in kendisi demiyor muydu: "Muhalefetin tavri bize oy kazandiriyor" diye?.. Cunku adamlar halkin degerlerini hedef aliyorlardi.

Iste irdelenmesi gereken konu budur diye dusunuyorum.

Saygilar..

respektif. seçim öncesi ben objektif izledim. Objektiftim çünkü ne chp liyim, ne akp liyim.

Ben AKP ye oy verenlere karşı yoğun karalama kampanyası falan görmedim. AKP nin eleştirildiğini, ithamlarda bulunulduğunu çok gördüm. Ama AKP ye oy veren şöyledir böyledir diye sadece Erbakan'ın "AKP ye oy veren cehenneme gider" lafından başka bir aşağılama görmedim. Onun haricinde ne seçim kampyanyalarında ne medyada. Bu tür ithamlar, yada AKP ye oy veren insanlara yönelik ithamlar görmedim. Sen gördüysen benide aydınlatırsan sevinirim.

Ancak birde şöyle bak. İnsanlar silahsız şiddetsiz, yasal, izinli mitingler düzenlediler. Cumhuriyet mitingleri. Ama bu mitinglere katılan insanların, ne darbeciliği kaldı, ne demokrasi düşmanlığı kaldı, ne bindirilmiş kıtalığı kaldı. Kabineden sadece Abdullatif Şener, milyonlarca insanda böyle bir hassasiyet uyanmasının kaynağını düşünmek ve gerekenleri yapmaktan bahsetti.

Bu forumdaki tartışmaları oku, yada en azından ben sana linkler verebilirim. Şimdi, AKP'yi ve icraatlarını eleştiriyor birisi. Ona yapılan itham, darbeci, demokrasi düşmanı, hitlerci vs. bu forumda dahi. Yani bir insan AKP'nin laik olmadığını düşünüyorsa bu onu darbeci demokrasi düşmanımı yapar.

Yahu onu bırak. Köy Enstitülerini tartışıyoruz. Köy Enstitüleri bu ülkeye faydalı olmuştur diyen insanlara bile, hitlerci, jakobenist bilmem ne.

Okuyalım, istersen beraber okuyalım.

Karalamadan çarpıtmadan bahsediyoruz. Lütfen ama.

Bu ülkede, AKP'nin yandaş medyası tarafından. Yaşar Büyükanıt paşa, Yahudi ilan edilmedimi ?. Şimdi şunu söyliyebilirsin, Yaşar Büyükanıt şunu yapmıştır, bunu yapmıştır, şu icraatı şu açıklaması kötüdür. Eyvellah. Ama aylarca bu ülkede vakit, zaman gibi gazeteler, Yaşar Büyükanıt'ın aslında yahudi olduğu üstüne bir sürü tezler üretmedilermi. Değildir, ki olsa bile. Genelkurmay Başkanlığına atanan bir paşanın etnik kimliğimidir belirleyici olan. Ve bunun üstünden varılmak istenen nedir ?

Gerginlikten bahsediyoruz. başka başlıkla çok şey yazdım bu konuda.

Ya sen kalkıp seçim arifesi "ben Atatürk Kültür Merkezini yıkıcam yerine başka bina yapıcam" dersen gerginlik olur. Ki bunuda ancak gerginlik çıkartmak için söylüyorsundur. başka izahı olmaz. AKM cumhuriyetin sembollerindendir.

Sen kalkıp seçim arifesi," Türkçeye arap alfabesinden altı harf ekleyecez" dersen gerginlik olur. Bununda başka mantıklı bir izahı yoktur gerginlik amacından başka.

mesela bu söylemlerin tahrik etme amacından başka herhangi bir rasyonel yanı varmı. Seçime aylar kala, bunlarmıdır türkiyenin sorunu.

Sen kalkıp, "ben son güne kadar cumhurbaşkanı adayımı açıklamam" dersen gerginlik olur. Yada bunun varmı başka bir izahı. Yada ne gibi başka mantıklı bir açıklaması olabilir.

Sen Türkiye'nin başbakanısın, yargının verdiği bir karardan sonra, kalkıp yargı üyelerini hedef gösteren açıklamalar yaparsan, senin yandaş medyan o yargı üyelerinin resimlerini manşetten basıp, kişisel bilgilerini yayınlarsa. Gerginlik olur. fecaatte olur sonu. danıştayda olduğu gibi.

Senin atadığın savcı kalkıp. Dosyayı inceleyen hukukçular akp li de olsa, chp lide olsa, yerli yabancı da olsa, "Bu dosya siyasaldır, kelle almak için hazırlanmıştır" dediği ülkenin Genel Kurmay başkanı hakkında böyle bir iddianame hazırlarsa gerginlik olur.

ha muhalefet bu gerginlikten beslenmiştir. Muhalefet bunu yapar. Muhalefet iktidarın açığını arayıp o noktaya saldırır. siyaset bilimidir bu.

Ancak senin devletin en üst düze makamında oturup, yaratılan tüm bu gerginliklerin kaynağı olmanın gerekçesi ne.

şöyle bir mantık olmaz. Tamam AKP gerginlik yaratmış, muhalefet niye bunu kullanmış. Kullanır tabi, yanlıştao lsa yapar.

Ama daha önce dediğim gibi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerginliği kim başlattı ??

ve yine dediğim gibi. Ben bu ülkede, AKP ye oy veren seçmenlere karşı bir kampanya, karalama vs düzenlendiğine hiç şahit olmadım. Ama başbakanın ağzından, demorkatik hakkını kullanan milyonlarca insan sayıp döküldüğünü. Yandaş medyada bu insanların nazilerden farkı bırakılmadığını gördüm.

bence bu konuda biraz düşünmeli. mesela, evet yök yasaklamıştır üniversitede türbanı. Ama ben okulda hiç bir bayan öğrencinin türbanlı diye diğer öğrenciler tarafından aşağılandığını, karalandığını görmedim. Hatta türban yasağı çıkınca solcu öğrenciler bile buna karşı gösterilere katılmıştı. Ama başı açık diye bayan öğrencilerin tartaklandığını gördüm yaşadım. Oruç tutmuyor öğrencilerin dövüldüğnü gördüm, öldürüldüklerinide duydum, seyrettim.

Türbana özgürlük mitinginde, başı açık görev yapıyor diye bir bayan gazetecinin taşlandığınıda gördüm. Ertesi gün vakit'in bir sayfasında Türbana özgürlükten bahsedip. Öbür sayfasında başı açık diye taşlanan bayan gazetecinin, mitinge başı açık gelerek, yani orada başı açık görev yaparak, mitinge katılanları tahrik etme amacında olduğunun yazıldığını gördüm.

ben, trabzonda bir rahibin katledilmesini "misyonerlik yüzünden bir gencin başı belaya girdi" diyerek yorumlandığını gördüm gazetede.

sonra düşünmeli bu ülkede nasıl gerginlik oldu diye.

Kendini bir insanın yerine koy. Danıştay üyeleri, meclisin yaptığı ve ancak meclisin değiştirebileceği yasayı uyguluyorlar. Ardından başbakan, danıştay üyelerini yerden yere vuruyor. Ertesi gün, başbakana yakın gazetede üyeler "aha işte bunlar" tarzında resimleri ve altında kimlik bilgileriyle dört punto yazılarla yayınlanıyor. Ve sonra o üyelere silahlı saldırı oluyor .

Sen ne düşünürdün ?

Bir şehit yakını olsan, neden askerlerimiz ölüyor, terör neden arttı. neden bir şeyler yapmıyorsunuz, serzenişine,

"askerlik yan gelip yatma yeri değildir" gibi ve sanki oraya aileler çocuklarını ölsün diye gönderiyormuş gibi bir cevapla karşılaşsan ?

YÖK, ben Yöke karşıyım. ne için kurulduğunuda biliyorum. Ama neticede anayasal bir kurumdur. Nedir ? Yök yanlışmı, gereksizmi. Bunu mecliste halledersin. tek başına iktidarsın. Ama AKP ne yaptı. YÖK üyelerine karşı gerek hükümet olarak gerek yandaş medya desteğiyle kişisel savaş başlattı. Sonra elindeki iktidar gücüyle, Üyelere düzmece iddialarla dava açtı, tutuklattı. Kimi intihar etti, kimi akıl sağlığından oldu. Toplumun önüne bu insanlar, hırsızlar, soyguncular diye sunuldu. Sonunda ne oldu, beraat ettiler. Ülkenin en önemli akademisyenlerinden birine, kelepçe takarken ağlayan polis memurunu unuttukmu ?

AKP bunlara başlamadan, CHP ye "muhalefet yapmayan ağzını açmayan" parti diye eleştiriler yapılmıyormuydu ?

ben bir dosya konusu bile yaparım bunu tek tek inceleyerek. Bu ülkede gerginlik doğduysa bunun mimarı AKP dir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.