Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ak Parti İktidarında


ramell

Önerilen İletiler

Aslında herkes biliyor. Sadece vazgeçmek istemediğimiz kutsallar var ve bunlar gözümüzün başka şey görmesini engelliyor. Aşağıya başlıklar halinde sıraladığım icraatların değerini Millet 22 Temmuzda belirleyeck. Bize de amenna demek kalacak.

 

-Özel sektörün büyümeye katkısı 1993–2002 yılları arasında sadece yüzde 2,3 iken, AK PARTi iktidarında bu oran yüzde 4,4’e yükseldi. Böylece Türkiye özel sektör odaklı ve sağlıklı bir büyüme sürecine girdi.

 

-1993–2002 yılları arasında ortalama yüzde 2,6 oranında büyüme gösteren Türkiye ekonomisi, AK PARTi iktidarında yüzde 7,3 oranında büyüme başarısı gösterdi. Türkiye ekonomisi, ilk kez Aralıksız 20 dönem büyüme başarısını elde etti. 2005 yılında Türkiye, Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi konumuna yükseldi.

 

-Kişi başına düşen milli gelir AK PARTi iktidarında ikiye katlandıve 2 bin 598 dolardan, 5 bin 477 dolara yükseldi.

 

-1954 yılından 2003 yılına kadar uluslararası doğrudan yatırımlar yıllık 1 milyar dolar seviyesini aşmazken, 2006 yılında 20,2 milyar dolar seviyesine ulaştı.

 

-Türkiye’de uzun yıllar boyunca yüksek ve belirsiz seyreden enflasyon, AK PARTi iktidarı döneminde dizginlendi. Enflasyon, 34 yıl aradan sonra ilk kez 2005 sonunda tek haneli oranlara çekildi ve 2006 yılında da tek haneli oran korundu.

 

-AK PARTi iktidarının uygulamaya koyduğu “Sağlıkta Dönüşüm Programı”ile hastanelerde hastalarımızın, morglarda da cenazelerin rehin tutulduğu günler sona erdi. Tüm sağlık kuruluşlarına acil başvurularda sigorta veya ödeme işlemlerinden dolayı, beklemeye ve geri çevrilmeye son verildik.

 

-Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan Medeniyetler İttifakı projesinin eş başkanlığını İspanya Başbakanı ile birlikte Başbakan Erdoğan üstlendi. Türkiye küresel barışa büyük katkılar sağlayacak adımların öncüsü oldu.

 

-2003 öncesi 3 bin 859 km Devlet Yolu, 467 km İl yolu, 1 bin 775 km otoyolu olmak üzere toplam 6 bin 101 km bölünmüş yol var iken, AK

Parti iktidarında, 2 bin 036 km’si otoyol, 6 bin 355 km’si Devlet ve il yolu olmak üzere toplam 6 bin 616 km Bölünmüş yol yapılarak ülkemizdeki Bölünmüş Yol uzunluğu 12 bin 717 km ye ulaştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2002′de dış borcumuz 130 milyar dolardı,şimdi 170,1 milyar dolar,

2002′de iç borcumuz 90 milyar dolardı,şimdi 182,4 milyar dolar,

Dış ticaret açığımız 2002′de 15,5 milyar dolardı,şimdi 51,3 dolar.

Bir de enflasyona bakalım,yüzde 9 olduğu için yani tek haneli hale geldiği için mutu olduğumuz enflasyon,gerçekten düştü mü? Çarşıda,pazarda temel ihtiyaç maddelerinde yüzde 60′lara varan artış olmuşken enflasyonun düştüğünden söz etmek sağlıklı olabilir mi? 2002′de benzin 1,69.YTL iken bugün 3.oo.YTL., ekmek 0,15 iken bugün 0,30.YTL. Biraz daha sayalım

 

1-En yüksek bankacılıkta yabancı payı: % 37

 

AKP döneminde yabancı bankalar Türk bankalarının % 37'sini ele geçirmişlerdir. Yabancı bankalar Türkiye'de şube açmak yerine daha çok var olan bankaları satın

almışlardır.

 

Özelleştirme ve TMSF satışları ile mali sektör yabancıların kontrolüne geçmiştir.

 

Bankaların yabancıların eline geçmesi demek Türkiye ekonomisinin yabancıların kontrolüne girmesi demektir.

 

2- En yüksek tarımsal üretimden kopuş: 1.280.000 kişi

AKP döneminde tarım sektöründe istihdam edilen nüfus 1.280.000 kişi azalarak 6.809.000 kişiye düşmüştür.

 

Aynı dönemde sanayi sektörü ise sadece 757.000 kişiye iş sağladığı için 523.000 bin kişi işsiz kalmıştır.

 

3- En yüksek tarımsal ürün ithalatı: 24,4 milyar Dolar

 

2003-2006 yılları arasında 24,4 milyar Dolarlık tarımsal ürün ithal edilmiştir

2002 yılında ithalatın % 7'sini oluşturan tarımsal ürün ithalatı 2006 yılında toplam ithalatın % 10'unu aşmıştır.

 

4 -En yüksek işsiz sayısı: 4.321.000 kişi

 

5-En yüksek TL cinsinden rantiye geliri:% 26

 

AKP döneminde parasını Bonoya

yatıranlar yıllık % 26, borsaya yatıranlar % 25,4 oranında reel gelir elde etmişlerdir.

 

Dolar Kurunun sürekli düşmesi nedeniyle yurtdışından dolar cinsinden ülkeye gelip TL'ye çevrilerek borsa ve bonoya yatırım yapan yerli ve yabancı rantiyeciler; hem borsa ve bonodan hem de doların değer kaybetmesinden kazanmışlardır.

 

6-En yüksek Dolar cinsinden rantiye geliri: % 85,5

 

100 Doları 2002 yılı sonunda 1.650.000 TL'den TL'ye

çevirip 165 milyon TL'ye sahip olan rantiyeci bunu Hazineye borç vererek değerlendirdiğinde 2006 yılı sonu itibariyle; 409 milyon TL'ye sahip olacaktır. Bunu 2006 yılı sonu itibariyle 1.430.000 TL'den Dolara çevirdiğinde 286 Dolar edecektir. Yani 4 yılda 100 Dolarını 286 Dolara çıkartmış olacaktır. Bu da dolar bazında yıllık % 46,5 oranında gelir elde etmek anlamına gelmektedir.

 

100 Doları 2002 yılı sonunda 1.650.000 TL'den TL'ye çevirip 165 milyon TL'ye sahip olan rantiyeci bu parasını borsaya yatırdığında 2006 yılı sonu itibariyle; 643 milyon TL'ye sahip olacaktır. Bunu 2006 yılı sonu itibariyle 1.430.000 TL'den Dolara çevirdiğinde 442 Dolar edecektir. Yani 4 yılda 100 Dolarını 442 Dolara çıkartmış olacaktır. Bu da

yıllık % 85,5 oranında gelir elde etmek anlamına gelmektedir.

 

7-En yüksek yabancıya kaynak aktarımı: 187 milyar Dolar

 

2003-2006 yılları arasında uygulanan yüksek reel faiz-düşük döviz kuru nedeniyle Türkiye ekonomisi 187 milyar dolar kaynak transfer etmiştir.

 

Son 4 yılda ihracatı aşan ithalat nedeniyle dış aleme 152 milyar Dolar, dış borç faiz ödemesi ve kar transferi olarak 35 milyar Dolar dış aleme kaynak transfer edilmiştir.

 

8-En yüksek faiz/enflasyon oranı(Enflasyona göre en yüksek faiz)

 

Faiz hesaplamalarında asıl önemli olan enflasyon faiz farkıdır. AKP döneminde enflasyon hızla aşağı doğru çekildiği halde faizler aynı hızla düşmediği için enflasyon faiz farkı

 

 

Siz Bizimle dalgamı geçiyorsunuz beyler Hiçbir veri olmasın elimizde ama hiçbir veri olmasın çıkın reel sektöre yani gerçeğe bakın halka bakın esnaf kan ağlıyor insanlar işsizlikten kırılıyor üstelik çoğu üniversite mezunu asgari ücret 403

ytl endüşük ev kirası 500 ytl İhracat rekor kırıyor gidin bide ithalata bakın ne rekorlar kırıyor

 

haa merak etmeyin kimse babasının hayrına o yolları yapmıyor yapacaklar ki kitabına uydursunlar vah milletim vah yol yaptılar bilmem şukadar km ceplerinede yol yaptılar o km ler kadar belediye kaldırım değiştirme misali

 

haa sağlık alanında da çok ilerlediler canım artık hepimiz sigorta kartımızı gösteriyoruz hemen bakıyorlar bilgisayardan hoşgelmişsiniz hemen sizi tedavi edelim diyorlar önden buyrun sıramı ne sırası Ülkede 10000 lerce hastane varken sıramı olur yok yok o eskidendi sabah saat 5 te hastane kapılarında olmak istediğimiz hastanede hemen tedavi olabiliyoruz bir gidinde görün nekadar çağdaş olduk nekadar çağdaş

 

ya bırakın Bukadar Partizancılık yapmayın olurda bukadarı olmaz Daha öncede söylemiştim bugün Türkiyede kriz çıkmamasının sebebi Dışarı kaynaklıdır Çünkü Dış Güçler Akp den her türlü desteği her türlü imtiyazı vatanın En hayati konularında bile istediklerini aldıkları için Bugün kriz yok. Seçimden sonra Akp dışında bir hükümet gelsin maalesef ama maalesef bu ülkeyi kriz bekliyor Çünkü Kimse bu ülkeyi Bukadar pervazızca yönetmez ama ben bu krize razıyım arkadaş haa asıl gerçek şu,, zaten kriz var sadece adı konmamış Bizde krizin adının konması için yabancıların yüklü miktarlarda dövizi yurt dışına götürmesi dövizin bir anda artması sonucu oluyorda ozaman adı konuyor krizin ,,,,ekonomi battı allah allah bir gecedemi battı yoksa batmışmıydı ??????????

 

devam edin devam edin yola devam edin akp nin yaptığı yollardan devam edin ama kaç km ydi ?????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu da olumsuz yönleri ortaya koyma açısından iyidir ama iki eksiği vardır...

 

Arkadaş karşılaştırmalı yapmış sizin "en" demeniz içinse Türk ekonomi tarihinden de faydalanarak karşılaştırma yapmanız daha etkili olur...

 

Bir de arkadaş fazla düşüncesini katmamış, sizse inatla "bu bunun için, şu şunun için" diyorsunuz; o zaman fazla yoruma dayalı oluyor...

 

Saygılar...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sağolsunlar arkadaşlarımız araştırmışlar ,buraya rakamlarla karşılaştırma yapmışlar...Bu ve buna benzer rakamlar la hergün karşılaşıyoruz..Peki ya insanlara yansıması nedir? bu rakamların..rakamlara mı inanacağız? hangisine peki..yoksa inanmak istediğimize mi, alio nun dediği gibi ideolojilere göremi hareket edeceğiz..Bu rakamların bir anlamı olmalı, ekonomist değilim ama bu rakamlar belirli bir değerler baz alınarak belirleniyor..Chp nin bahsettiği değerler bakiye üzerinden hesaplanan değerler, iktisatçılar bilir..daha iyisini bilir ler.. İnsanları aldatmak neden, ideolojiler üzerinden prim yapmak nedendir? neden değişimlere bu kadar yabancıyız, alışkanlıklarımızdan neden vazgeçemiyoruz? köle olmayı neden bu kadar iyi becerebiliyoruz ben bunları anlamak isterdim doğrusu..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir ülkedeki ekonomik gelişmeler eğer o ülke üzerinde yaşayan insanlara herhangi bir olumlu katkı yapmıyorsa bundan övünmek nasıl söz konusu olabilir ?

ekonomi iyiye gidiyor

peki açlık ve yoksulluk sınırının altında olanlar neden artıyor

istihdam artıyor

peki neden işsiz sayısı artıyor ve çalışacak durumda olanların neden 5 te biri işsiz

insanlar yaşamından memnun

peki neden birçok gasp cinayet gibi suçlar artıyor

bu verilere bakmak lazım

akp yandaşı olan yalaka kurumların yaptıkları oranlara değil

ülkemiz aldığımız yüklü miktardaki borçların faizini ödemekten başka birşey yapmıyor

ülkenin altın yumurtlayan tavuklarını (şirketlerini)satıp borçların faizlerini ödüyor

oy toplamak için de iktidar kömür yardımı yapıyor

ee adama sormazlar mı madem insanlar memnun, madem ekonomi iyi neden bazı insanlar kömür yardımına muhtaç

neden bazı insanların gözleri kömüre oyunu satacak kadar körleşmiş ?

lütfen bunlara bakalım

öyle şişirme ve palavra dolu rakamlara değil

bu rakamlara bakıp da akpnin iyi olduğunu savunanların da bunu sadece propoganda amacı olarak kullandığını düşünüyorum

yoksa iyice körleşmişsek ve bunca gerçek veriye değil de yalan oranlara bakıyorsak vay halimize !!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

neden ekmek - et- yumurta vs fiyatlardan yazmadın neden akaryakıttan hiç anlatmadın neden asgari ücret emekli maaşından birşey söylemedin tek haneye inen enfilasyon vatandaşa yansımadı yabancı sermayeye babalar gibi satılan senin benim malım ne olacak ben şahsen patronumun adının mehmet bey olsun isterim mr hans değil kıbrıs rumlara gidiyor milli duygular ayaklar altında 70 milyonluk millet 700 binlik rumlara AB kukla oluyor ARKADAŞIM BUNLARA DA BAKALIM MADOLYONUN ÖBÜR YÜZÜNE BAKALIM AÇ KALALALIM AMA DEĞERLERİMİZİ YİTİRMEYELİM UŞAK OLMANIN MANASİ YOK

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türki ye kabuk değiştiriyor, bu değişime ayak uyduramıyoruz maalesef...Yeniliklere karşı bir tavır ve tutum içerisindeyiz , bu yenilikler olumlu bile olsa bu tepki alıyor, ben bunlara kızıyorum. Demokrasi yi neden belirli kesimler kendi tekeline alıyor ben bunu anlamıyorum, milliyetçiliği neden tekelleştiriyorlar ben bunu anlamıyorum..Ben mhp yi desteklemiyorum, ama benim diyenden daha milliyetçiliğim, ideolajilere sıkışıp kalmak ne kadar doğru..Dürüst olalım beyler, kirli siyaset yapanların devri bitti artık. Siz inanıyormusunuz ki bu kişiler bu dediklerinizi yapsalar tutarlrmı orada..Ben hiç inanmıyorum ki ne Akp ne Chp Ne DE dP ne sp bu ülkeye ihanet etsinler...Beni üzen konu bu şekilde siyaset yapılması..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ak35

neden ekmek - et- yumurta vs fiyatlardan yazmadın neden akaryakıttan hiç anlatmadın neden asgari ücret emekli maaşından birşey söylemedin tek haneye inen enfilasyon vatandaşa yansımadı yabancı sermayeye babalar gibi satılan senin benim malım ne olacak ben şahsen patronumun adının mehmet bey olsun isterim mr hans değil kıbrıs rumlara gidiyor milli duygular ayaklar altında 70 milyonluk millet 700 binlik rumlara AB kukla oluyor ARKADAŞIM BUNLARA DA BAKALIM MADOLYONUN ÖBÜR YÜZÜNE BAKALIM AÇ KALALALIM AMA DEĞERLERİMİZİ YİTİRMEYELİM UŞAK OLMANIN MANASİ YOK

 

Aslında ilk yazımda değindim. Dikkat edersen kişi başına düşen milli gelirin iki kat arttığından bahsetmişim. Bu senin sorduklarına cevap olabilir. Bunlarda önemli:

 

-2002'de %10,3 olan işsizlik oranı AK PARTİ iktidarında %9,9'a geriledi.

 

-Esnaf kredi faizleri %52'den %13 ' e indirildi.

 

-2002 yılında 83 milyon YTL olan hayvancılık destekleri, AK PARTİ iktidarında, 660 milyon YTL' ye çıkarıldı.

 

-AK PARTİ iktidarında, çiftçini maliyetlerini düşürmek için toplam 1 milyar 50 milyon mazot desteği verildi

 

-AK PARTİ iktidarında, endüstriyel odun üretimi 7 milyon m3' den 9 milyon m3' e çıkarıldı.

 

-AK PARTİ iktidarında, çiftçimiz rekor sayıda '0' km. traktör satın aldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
ak35

Aslında ilk yazımda değindim. Dikkat edersen kişi başına düşen milli gelirin iki kat arttığından bahsetmişim. Bu senin sorduklarına cevap olabilir. Bunlarda önemli:

 

-2002'de %10,3 olan işsizlik oranı AK PARTİ iktidarında %9,9'a geriledi.

 

-Esnaf kredi faizleri %52'den %13 ' e indirildi.

 

-2002 yılında 83 milyon YTL olan hayvancılık destekleri, AK PARTİ iktidarında, 660 milyon YTL' ye çıkarıldı.

 

-AK PARTİ iktidarında, çiftçini maliyetlerini düşürmek için toplam 1 milyar 50 milyon mazot desteği verildi

 

-AK PARTİ iktidarında, endüstriyel odun üretimi 7 milyon m3' den 9 milyon m3' e çıkarıldı.

 

-AK PARTİ iktidarında, çiftçimiz rekor sayıda '0' km. traktör satın aldı.

SEN BUNLARI DİYORSUN SENİN PENCEREDEN BAKARSAK NE GÜZEL ÜLKEMİZİN GELECEĞİ AK :stuart: Senin dediğin işsizlikte düşüş zaten akp iktidarında akpli olup akp nin sayesinde işe girenler.ya öbür insANLAR onlar hala %9.9u oluşturuyo.Sen DIŞARDAN buğday mısır vb alırsan kendi ülkendeki çiftçi nasıl ürününün parasını ettirsin.Git bak bakalım anadoludaki çifçilere de gör hallerini.BORÇ içinde nasıl kıvranıyorlar.tabi çiftçimiz kültürsüz 1 torba kömüre ülkesinin geleceğini satıyo.Güne bakıyorlar.Günü kurtardılar mı tamam problem yok önemli olan gelecek.Akpnin geleceğimizi sattığını görseler heralde %46 oy almazdı akp.milleti uyutmak onların işi zaten Akp zamanında ülkenin yarısı özelleştirildi.türk bankaları yavaş yavaş elden gidio.zengin olanlar parasına para katıo yoksul olan dahada yoksullaşıo.Ve IRAK sorunu bak irana nasıl girio biz daha bekliyelim askeriyemiz bu kadar sağlamken niye bu kadar şehit veriyoruz ki girelim çökertelim pkkyı ama amerika dur dio akp duruyo ölen şehitlerimizi izlio.Tabi ılımlı islam devleti modeli böyle oluyo PKKyı ininde çökertsek bak bidaha konuşuyorlar mı.Askerlik yan gelip yatma yeri değil tabi BAŞBAKANIMIZ öyle diyor.Yani bırak şehit olsunlar.RAKAMSAL OLARAK HERŞEY İYİ bak normale halka yoksulluğu gerçek enflasyonu gör.BEnde bak bu pencereden bakıyorum gördün mü farkı.GÖR ATATÜRKÜN BIRAKTIĞI YERDE KİMLER OTURUYO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2002?de dış borcumuz 130 milyar dolardı,şimdi 170,1 milyar dolar,

2002?de iç borcumuz 90 milyar dolardı,şimdi 182,4 milyar dolar,

.

.

.

ya bırakın Bukadar Partizancılık yapmayın olurda bukadarı olmaz Daha öncede söylemiştim bugün Türkiyede kriz çıkmamasının sebebi Dışarı kaynaklıdır Çünkü Dış Güçler Akp den her türlü desteği her türlü imtiyazı vatanın En hayati konularında bile istediklerini aldıkları için Bugün kriz yok. Seçimden sonra Akp dışında bir hükümet gelsin maalesef ama maalesef bu ülkeyi kriz bekliyor Çünkü Kimse bu ülkeyi Bukadar pervazızca yönetmez ama ben bu krize razıyım arkadaş haa asıl gerçek şu,, zaten kriz var sadece adı konmamış Bizde krizin adının konması için yabancıların yüklü miktarlarda dövizi yurt dışına götürmesi dövizin bir anda artması sonucu oluyorda ozaman adı konuyor krizin ,,,,ekonomi battı allah allah bir gecedemi battı yoksa batmışmıydı ??????????

 

devam edin devam edin yola devam edin akp nin yaptığı yollardan devam edin ama kaç km ydi ?????

Iste buda elestiridir neden bunlari görüp yazmazlarda yalanla dolanla AKP nin verdigi rakamlarla bizleri aldatmaya calisirlar anlasilmaz.Gercekci olna insanlar egrisi ve dogrusu ile yazar cizer,sadece kendisine verilen ve dogru olmayan verileri karsi tarafi yaniltmak icin kullanmaz gercek verileri alir ve kamuoyuna acikalr budur,medeni olabilmek.yalani herkes söyler önmeli olan dogruyu söyleyebilmektir.Özalin yanlis ekonomik programlarini sonucu olarak ülkenin krize sürüklenmesini Ecevit'in basarisizligi gibi gösterip bu adam ugursuz demek cok kolaydi,ama Ecevit koalisyonunun yaptigi ekonomik programla bugünkü nefes alisi yakalamis olmayi itiraf etmek ise cok zor.Türkiye Cumhuriyeti bugün icin kapitülasyonlara teslim olmustur.Bunun aci sonuclarini en ufak bir kriz aninda hep birlikte yasayacagiz,temenni etmiyorum ama bu kacinilmazdir.

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.