Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ASIL VATAN HAİNİ KİMDİR?


SeDatsan

Önerilen İletiler

Ne kadar kolaydır birilerine ETİKET yapıştırmak. Hele hele bu birileri bizden değilse ve bizim gibi düşünmüyorsa, yandı vurun abalıya. Son zamanlara bazı çevrelerin önüne gelen herkese VATAN HAİNİ dediğine şahit oluyoruz. Bu sıfatı rastgele kullananların yaşayış, kültür, bilinç düzeyine ve hayata bakışına şöyle bir baktığımızda, bu insanların hiçbir birikime sahip olmadan sadece kulaktan dolmalar ve medya dan yapılan şoven yönlendirmeler ile birlikte feodal ilişkiler ile siyaseti tanımladıklarını görüyoruz.

Eğer ille de birilerine VATAN HAİNİ denilecekse. Şöyle bir ülkeyi yöneten hakim erk e gelmiş geçmiş iktidarlara bakılmalıdır.

Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Emperyalizme karşı verilen dillere destan kurtuluş mücadelesi ile elde edilen ulusal bağımsızlığımızı ve ulusal onurumuzu, başta ekonomik ve siyasal alanda bugün ayaklar altına aldıranlara şöyle bir bakılmalıdır.

EĞER İLLEDE BİRİLERİNE VATAN HAİNİ DENİLECEKSE:

 

Bu ülkenin et ile tırnağı olmuş toplum kesimlerini birbirine karşı kışkırtan dinsel-mezhepsel ve etnik ayrımcılıkla toplum kesimlerinin birbirine düşman olmasını sağlayan bir takım ırkçı ve şoven güruhun yaptığı hataya düşmeyelim. Eğer biz gerçek vatansever isek, önce kendimizi şöyle bir gözden geçirelim. BEN VATANIM İÇİN NE YAPIYORUM. VATANDAŞLIK GÖREVİMİ HARFİYEN YERİNE GETİRİYORMUYUM. Şayet biz gerçek vatan sevgisi ve yurttaşlık bilinci ile doluysak bu bize yeter. Ama ille de birilerini vatan hainliği ile suçlayacak olursak, bu Ne sağcılar, ne solcular, ne Türkler, ne Kürtler,ne Lazlar,ne Çerkezler,ne Türkmenler, ne Aleviler ,ne Sünniler, ne Laikler Ne anti-laikler değil. Ki bu tür ayrıştırmaları da kabul edilir bulmuyorum.

 

VATAN HAİNİ DENİLECEKSE:

-Değil 70 milyon, 175 milyonu doyuracak bu bereketli topraklarda,yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı yerli ve yabancı talancılara yağmalatıp peşkeş çekenlere, nihayetinde ülkede milyonlarca aç işsiz ve yoksul insanın sefalet çizgisinde yaşamasına neden olanlara denmelidir.

 

-Dünyanın en güzel ülkesini götürüp İMF ye teslim edenlere,

 

-Ayrıca AMERİKAYA Köle olup UŞAKLIK EDENLERE.

 

-Memleketi pazara çıkarıp pazarlayanlara

 

-İMF zoruyla 15 günde 15 yasa çıkaranlara,

 

-Şeker ve tütüne konulan kotayı yasalaştıranlara.

 

-Hortumcuların milyar dolarlık yüzlerce borcunu affedip birde üstüne üslük onlara İSTANBUL YAKLAŞIMI numarasıyla kredi verenlere

 

-Hazine arazilerinin yabancılara satışına onay verenlere.

 

-Her türlü kirli işi, mafyacılığı, çeteciliği yapanlara,

 

-Karapara aklayanlara,kayıt dışı istihdam yapanlara,

 

-Hayali ihracat ve vergi kaçıranlara,

 

-İhalelerde yolsuzluk fesat rüşvet yiyen yada tüyü bitmemiş hakkını peşkeş çekenlere

 

-Özelleştirme adı altında devletin en stratejik kurumlarını, yok pahasına altın tepsine yerli ve yabancı talancılara peşkeş çekenlere

Şöyle iyice bir bakılmalıdır. O zaman Atatürk'ün de dediği gibi, şahsi emellerinin ülkenin geleceğinden önde gören hiyanet içerisndeki dahili ve harici bedbahları kolayca görebiliriz.

SAYGILARIMLA..

Sedat.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 57
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

1926 yılında kendisine yapılan suikast girişiminden sonra Atatürk, geçmiş olsun demeye gelen İzmirlilere şöyle seslenir: “Ben ölürsem ulusumuzun birlikte yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına güveniyorum... Düşmanlarımızın alçakça eylemleri bizim devrim ateşimizi söndüremez...” Onunla birlikte yürüdüğümüz yoldan ayrıldık mı yoksa ayrılmadık mı?

 

82 yıllık Cumhuriyet, tarihinde bu denli ağır, sinsi, HAİN saldırıyla karşı karşıya kalmamıştı. Dışarıdan ve içeriden kuşatılmış, refleksleri, direnç noktaları kırılmış bir Türkiye Cumhuriyeti fotoğrafıdır yaşadığımız.

 

Ülkemizin ekonomik, mali, askeri, siyasi direnç noktaları, dinamikleri birer birer yok edilmekte ulusal bilincimiz silinirken yerine “Avrupa yurttaşlığı” bilinci, olmadığı yerde “ümmet” bilinci yerleştirilmektedir.

 

HIYANET BUDUR....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yanlız demokraside muhalefet olur

 

bunu bile bile kendi gerçeklerimiz dışında düşünen insanları vatan haini görmek demokrasiyle ne kadar

 

bağdaşabilir ki

 

düşüncelerinize katılıyorum

 

bu ülkede olmazsa olmaz asgari müştereklerimizi bilmeliyiz

 

bağımsızlık ve emperyalizme karşı mücadele bilinci ve inancı

 

sanırım birbirimizin düşüncelerini anlamaya çalışıp dinleyilbe anlayışını sağlayabilir

 

ki eğer bu derdi tek ortak yön bile olsa görebilme becerisi gösterenler olabilirse tabi ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

 

Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.

 

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

 

Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,

 

bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un

 

66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali

 

Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.

 

"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet

 

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

 

 

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt

 

hainiyim, ben vatan hainiyim.

 

Vatan çiftliklerinizse,

 

kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,

 

vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,

 

vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,

 

fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,

 

vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,

 

vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,

 

ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,

 

vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,

 

vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,

 

ben vatan hainiyim.

 

Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :

 

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

 

BU KONU ÜZERİNE YAZILABİLECEK EN İBRET VERİCİ YAZI BU OLSA GEREK

 

SAYGILARIMLA

 

ZEYNOO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülke tüm etnik, dinse-meshepsel unsurları ve tüm toplum kesimleri ile bir bütündür.

Hiç birinin ötekinden üstünlüğü yoktur, olmamalıdır.

Ne birisi asli unsur, ne de diğeri sözde vatandaş değildir, olamazda.

Bu ülkenin bütün unsurları asli unsurdur.

Bize düşen, toplum kesimlerini, AYRIŞTIRICI-DIŞLAYICI-YANLIZLAŞTIRICI davranmak değil, İNSANİ DEĞERLERİN ORTAK PAYDALARIYLA, BİRLEŞTİRİCİ-BÜTÜNLEŞTİRİCİ olmaktır.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Türkmeniyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülke bir bütündür ve halklar özünde kardeştir.

T.C vatandaşlığına sahip olan herkes, her alanda göstermelik değil, gerçek anlamda eşit olmalıdır.

 

 

ASIL MÜCADELEMİZ;

-Ülkemizin etiyle kemiği olan, tüm toplum kesimlerinin, barış içerisinde İnsanca koşullarda yaşaması için olmalıdır.

: İnsanın insana kul olmadığı, kimsenin açlıktan, çocukların hastalıktan ölmediği, işsizlikten, yoksulluktan veya borç batağından dolayı ailelerin parçalanıp insanlarımızın kendilerini veya ailelerini öldürmediği,bir ülkede İNSAN YAKIŞIR BİR YAŞAM için olmalıdır.

-Ulusal kimliğimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi korumak, bilim ve uygarlık yolunda ilerleyerek, EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER ile birleştirmek, toplumsal çürümenin, çözülmenin, çöküşün ve yozlaşmanın önüne geçmek için olmalıdır.

Ulusal Onurumuzu ve Ulusal Bağımsızlığımızın yeniden kazanılması için olmalıdır.

 

Ülkemizde KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN, DOSTLUĞUN, BİRLİĞİN-BÜTÜNLÜĞÜN VE ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN YENİDEN TESİS EDİLMESİ DİLEĞİYLE.

 

Saygılarımla.

Sedat.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

valla hangi perspektiften olursa olsun orhan pamuk haklı görülemez. insan yaşadığı topluma ihanet ediyorsa insanlığından şüphe ederim.yok ermenileri öldürdük,kürtleri katlettik diyen bir adamın da hiç bir görüşüne saygı duymam.bu ülkede yaşıyosan bu ülkenin kurallarına uyacaksın.asıl vatan hainleri belli bence.bitanesi imralıda paşa gibi yatıyor.diğerleri önemsiz artık onu asmadan kimsenin vatan hainliğine hainlik demeyin bence....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Babamında batuma kadar ilerlerken gördükleri var, erzurumdaki camide katledilen 101 kişiyi gömdükleri yeri ve takime yolladıkları mangaların sayısına kadar harp anılarında anlatırdı fakat nedense bu 101 kişi ermeni oldu türkler katleddi denildi yapılan yardımları da sıralarsam kitap olur bunların hepsi türkiyeyi parçalama seneryoları hepsi yalan yaşlı ermeni arkadaşlarımın anlattıklarıda var sırada ama lüzum yok anlatmaya burdaki ermeniler aslını biliyor dolduruşa gelenlerde var tabiki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o kadar kapılıp gidiyoruz ki siyayetçilere.sağından solundan tut da diğer tüm partide ki olsun,bizi yönetenler olsun,amerika olsun,avrupa olsun hepsinin söylediği bir cümle yanımızda ki adamı öldürme derecesine getiriyor bizleri.1avuç insanın kürdistan kurma hayaliyle olağanüstü hal ilan edildi onbinlerce insan öldü.bu savaş değildi.zorla çıkarılan bir savaş oldu.kendini milliyetçi ilan eden kesim türkiye yi düşünerek güya herkesi birbirine düşürdü.hala da düşürülüyor.

kurtuluş savaşında ermeni de öldü türk de öldü kürt de öldü.

orhan pamuk davası da açıkçası bu kadar abartılmasına gerek yoktu.agzından çıkanı kulagı duymayarak söyledi cezası da mahkemelik oldu olay bu kadar bence.orhan pamugun sicilinde amerika gerçeği var olabilir,bu söyleminden sonra nobel e aday gösterilebilir.ama bize yakışan adamı linç etmek yerine açarsın karşısına bir pankart yazarsın düzgün bir edebiyatla dile getirmek istediklerini verirsin bu şekilde cevabını.ama yok biz nedense linç etmeyi seviyoruz.

EĞİTİM ŞART :excl:

 

yazın içinde teşekkürler sedatsan :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl ben teşekkür ederim İÇİMİZDEKİ DENİZ.

Konuya gösterdiğin alaka ve düşünsel katkın için. Üstelik düşüncende ki İNSANİ YAKLAŞIMA da aynen katılıyorum. Bizde son zamanlarda LİNÇ HİSTERİSİ yaratıldı. Mersinde başlatılan ve Trabzonda bazı çevrelerin halkı birbirine kırdırma çabalarının çirkin bir oyunuydu bu provakasyonlar. Sözde vatansever mafyacı çeteci ırkçı faşist suç şebekelerinin kışkırtması ve provakasyonu ile, tututklu yakınlarının Ftipi hapishaneler ile ilgili basın açıklaması yapma hakkına saldırıp, bu 4-5 gencin-çocuğun üzerine ağızlarından salyalar saçarak çullanan yüzlerce insanlıktan nasibini almamış barbarlar, tıpkı ilkel çağların vahşi yaratıkları gibiydiler.

O görüntüleri izlerken İNSANLIK ADINA UTANÇ DUYDUM.

 

Orhan PAMUK liberal ve batı AB yanlısı düşünceye sahip bir yazardır. Kendisini sevmiyorum ve yazdıklarını da severek okumadım, ancak ben her insanın kendi düşüncesini özgürce orataya koymasından yanayım. Sözleri hoşumuza gitmese de, beğenmesekte kendisine aittir, sadece kendini bağlar. Linç histerisine dönüştürmeyi doğru bulmuyorum.

O halde bu ülkede DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN bahsedemeyiz. Her düşüncesini ortya koyanı yargılarsak, hapse atarsak, asarsak, faili meçhul olarak katledersek. DEMOKRASİDEN DE BAHSEDEMEYİZ. Sözde ve şekilci bir demokrasidir bizdeki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülke tüm etnik, dinse-meshepsel unsurları ve tüm toplum kesimleri ile bir bütündür.

Hiç birinin ötekinden üstünlüğü yoktur, olmamalıdır.

Ne birisi asli unsur, ne de diğeri sözde vatandaş değildir, olamazda.

Bu ülkenin bütün unsurları asli unsurdur.

Bize düşen, toplum kesimlerini, AYRIŞTIRICI-DIŞLAYICI-YANLIZLAŞTIRICI davranmak değil, İNSANİ DEĞERLERİN ORTAK PAYDALARIYLA, BİRLEŞTİRİCİ-BÜTÜNLEŞTİRİCİ olmaktır.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Türkmeniyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülke bir bütündür ve halklar özünde kardeştir.

T.C vatandaşlığına sahip olan herkes, her alanda göstermelik değil, gerçek anlamda eşit olmalıdır.

ASIL MÜCADELEMİZ;

-Ülkemizin etiyle kemiği olan, tüm toplum kesimlerinin, barış içerisinde İnsanca koşullarda yaşaması için olmalıdır.

: İnsanın insana kul olmadığı, kimsenin açlıktan, çocukların hastalıktan ölmediği, işsizlikten, yoksulluktan veya borç batağından dolayı ailelerin parçalanıp insanlarımızın kendilerini veya ailelerini öldürmediği,bir ülkede İNSAN YAKIŞIR BİR YAŞAM için olmalıdır.

-Ulusal kimliğimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi korumak, bilim ve uygarlık yolunda ilerleyerek, EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER ile birleştirmek, toplumsal çürümenin, çözülmenin, çöküşün ve yozlaşmanın önüne geçmek için olmalıdır.

Ulusal Onurumuzu ve Ulusal Bağımsızlığımızın yeniden kazanılması için olmalıdır.

 

Ülkemizde KARDEŞLİĞİN, BARIŞIN, DOSTLUĞUN, BİRLİĞİN-BÜTÜNLÜĞÜN VE ULUSAL BAĞIMSIZLIĞIMIZIN YENİDEN TESİS EDİLMESİ DİLEĞİYLE.

 

Saygılarımla.

Sedat.

 

 

Her nekadar günümüz dünya şartlarında tozpembe bir hayal gibi görünsede bütün kalbimle katılıyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben tarihimi bilmiyormuşum.tarih dersi en sevdğim derslerden biriydi.ama lisede ki müfredattaki tarih tarih değil.tarihini ögrenemeyen toplumdan ileriye dönük hiç bir şey beklenemezmiş.bu cümleyi şimdi çok daha iyi anlıyorum.şu çılgın türkler bitsin nutuğu okuyacağım.eğer bu ülkede yaşıyorsak herkes tarihini doğru kaynaklardan öğrenmeli. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vatan Haini qimdir biliomusun !!

 

Vatan HAini

• Bu ülkede ATAYA ATAMIZA saygı durusunu Kücümseyen.... ( sap gibi Ayakta Durmamıza Gerek Yok diyen !! )

• Şeriatı Savunan...

• Cüppeli Sakallı Heriflerin Dizinde Çökmüş Fotograf Cektiren..

• Laiklikle Alakası Olmayan...

• Belli bir dönem Hapse Giren....

Vb..

 

İşte bunları Yapan Kişi ve Kişilere emanet edenler Vatan Hainidir... Coq Kısa zamanda Anlıycaklar Onlarda hatalarını ama iş işten geçmiş olucak..

 

Saygılarımla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Güzel bir soru.

Teşekkür ediyorum.

 

Ben öncelikle ne yapmadım onları sayayım.

 

Ben bir yandan vatansever-milliyetçi gözüküp diğer yandan da, MAFYACILIK, ÇETECİLİK, ÇEK SENET TAHSİLATI yapmadım.

 

Ben faili meçhul cinayetler işlemedim, kimseyi linç etmeye kalkmadım, kimsenin canında malında namusunda gözüm olmadı.

 

Ben sahtekarlık, kalpazanlık, üç kağıtçılık yapmadım, üç kuruş daha fazla kar için sahte raki yapıp halkı zehirlemedim.

 

Ben HALKIMIN ORTAK DEĞERLERİNİ,ULUSAL KÜLTÜRÜNÜ yozlkaştırmadım, ahlaki değerleri dejenere etmedim.

 

Ben ÜLKEMİN EN GÜZİDE VE STRATEJİK KURUM VE KURULUŞLARINI, HARAÇ MEZAT FİYATINA satıp, peşkeş çekmedim.

 

Ben fakirin fukaranın emeğini sömürmedim , tüyü bitmemişin hakkını yemedim.

 

Ben vergi kaçırmadım, sigorta primlerinin üzerine yatmadım, hayali ihracat yapmadım, askerlik görevimden kaçmadım.

 

Ben yerli malı duruken yabancı mal kullanmadım, kaçakçılık,stokçuluk yapadım.

 

Ben feodal-derbeyliği, yobazlığı, ırkçılığı, gerici barbarlığın hertürden dogmalarını değil, bilgiyi, bilimi ve ilerlemeyi kendime ilke edindim. İnsanın yaşamın öznesi oldu şiarını bayrak edindim, insan herşeyin en iyisine layıktırı dilime peresenk edindim.

 

Ben insanlık ve vatandaşlık görevimi tüm bunları göz önüne aldığımızda fazlasıyla yerine getiriyorum.

 

Ben vatanımı ve halkımı çok seviyorum. Bunu da göğsümü gere gere söylüyorum.

 

Ben İNSANCA BİR YAŞAM İSTEDİM VE BU UĞRUDA HEP MÜCADELE ETTİM, EDECEĞİM DE.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Güzel bir soru.

Teşekkür ediyorum.

 

Ben öncelikle ne yapmadım onları sayayım.

 

Ben bir yandan vatansever-milliyetçi gözüküp diğer yandan da, MAFYACILIK, ÇETECİLİK, ÇEK SENET TAHSİLATI yapmadım.

 

Ben faili meçhul cinayetler işlemedim, kimseyi linç etmeye kalkmadım, kimsenin canında malında namusunda gözüm olmadı.

 

Ben sahtekarlık, kalpazanlık, üç kağıtçılık yapmadım, üç kuruş daha fazla kar için sahte raki yapıp halkı zehirlemedim.

 

Ben HALKIMIN ORTAK DEĞERLERİNİ,ULUSAL KÜLTÜRÜNÜ yozlkaştırmadım, ahlaki değerleri dejenere etmedim.

 

Ben ÜLKEMİN EN GÜZİDE VE STRATEJİK KURUM VE KURULUŞLARINI, HARAÇ MEZAT FİYATINA satıp, peşkeş çekmedim.

 

Ben fakirin fukaranın emeğini sömürmedim , tüyü bitmemişin hakkını yemedim.

 

Ben vergi kaçırmadım, sigorta primlerinin üzerine yatmadım, hayali ihracat yapmadım, askerlik görevimden kaçmadım.

 

Ben yerli malı duruken yabancı mal kullanmadım, kaçakçılık,stokçuluk yapadım.

 

Ben feodal-derbeyliği, yobazlığı, ırkçılığı, gerici barbarlığın hertürden dogmalarını değil, bilgiyi, bilimi ve ilerlemeyi kendime ilke edindim. İnsanın yaşamın öznesi oldu şiarını bayrak edindim, insan herşeyin en iyisine layıktırı dilime peresenk edindim.

 

Ben insanlık ve vatandaşlık görevimi tüm bunları göz önüne aldığımızda fazlasıyla yerine getiriyorum.

 

Ben vatanımı ve halkımı çok seviyorum. Bunu da göğsümü gere gere söylüyorum.

 

Ben İNSANCA BİR YAŞAM İSTEDİM VE BU UĞRUDA HEP MÜCADELE ETTİM, EDECEĞİM DE.

 

:clover:

 

çok güzel yazmissin..

 

bazen birseyler yapmak yerine birseyler yapmamak çok daha iyidir.

vatan için yapilacak çok sey var evet fakat hersey kötü olanlari yapmamak ile baslar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.