Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 buda güzel gayet, sayın ali0_1 ben şu anda da kendi kendime - mükemmel değilim, megalomanyaklık yapmak değil niyetim sadece- yettiğimi düşünüyorum. Peki;en basidinden;kendi besinlerinizi tam olarak kendiniz mi karşılıyorsunuz??? Bu çağda verilecek cevap çok çok büyük ihtimalle belli;HAYIR... Bakın;sadece gırtlağı dahi düşünsek yetemiyor insan;he eski toplayıcılar daha mı yetiyorlardı;yoo;avladıkları hayvan olmasa, yedikleri ot olmasa onlarda ölecek... Gülüyorum;çünkü bu benim için de geçerli;bir de bunu çok üst bir kurgulama olayında düşünün ki tasvir etmeye çalışacağınız şey aslında daha tam bilemediğinizin değişmiş hali... Saygılar... Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 bu durumda "mükemmel" doğa düzeninin amacı nedir sorusuna geri dönüyoruz bir farkla, mükemmel olmadığını kabul etmiş olarak... peki bir yaratan varsa bu düzeni - ki sizce var sanırım- ne amaçla yaratmış olabilir? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 bu durumda "mükemmel" doğa düzeninin amacı nedir sorusuna geri dönüyoruz bir farkla,mükemmel olmadığını kabul etmiş olarak... peki bir yaratan varsa bu düzeni - ki sizce var sanırım- ne amaçla yaratmış olabilir? Düzen yaratılmıştır;evet;ama yaratanın olması ve ona müthiş özellikler yüklemesi önemlidir;onu özel kılar;kendi içinde bulunduracağı farklı oluşumlarda asla hata olarak değerlendirilemez;önce anlaşmamız gereken nokta bu;yani baştan beri söylediğim gibi biz sistemi yargılayacak yetide dahi değilken yine düzen içinde oluşan "sapma" ve "farklılık" ları hata kabul edip sistemi "vicdansız" ve "eksik" ilan edemeyiz... Ne amaçla demişsiniz sonra... Bu soruyu sorarak yaşayan ve ölenler var;bu sorunun cevabını "şudur" diye söyleyebilmem için önce her türlü bilgiye sahip olmam;her şeyi anlayıp, onlara hakim olmam gerekir ki;bu ne demek siz anladınız;biz sadece kuluz... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 bu kadar farklı bir dünyada mı yaşıyoruz ki size mükemmel geliyor, ozaman size mükemmellikten kareler; belkide ben fazla düşünüyorum, düşünmemek eldemi? bence değil! Bu dünya mükemmel değil, mükemmel olan yer mitolojik cennet kavramı. O zaman vaadedilen cennette herşey sıradan mı? Kimsenin yaratmak gibi bir problemi yok, bu dünya böyle vardı, biz de buradayız işte... Farklı açıdan bakalım; kaynağının ne olduğunu, nerden geldiğini evreni yaratmadan önce ne yaptığını bilmediğimiz tanrı, -dünyayı bazı ayetlere göre 6 bazı ayetlere göre 8 günde yarattı, bazı ayetlere göre önce dünyayı sonra evreni bazı ayetlere göre ise önce evreni sonra dünyayı- yarattı. Var olan saf iyi varlıklara -melekler- rağmen insanı yarattı. Ve onun içine hem iyiyi hem kötüyü koyarak, doğru yolda olacak olanlara mükemmelliği vadetti. Burda garip olan şey şu benim ne yapacağımı tanrı zaten bilmesine rağmen beni mükemmel olmayan bu dünyada var etti -mükemmel değil dünya olsa cennet olmazdı burası sınav yeri, burada isteklerimize ve içgüdülerimize karşı koyarak ne pahasına olursa onun dediklerini yapacağız-. sayın Lucas konunun başında sorduğunuz soruya yanıt; bu düzeni bir varlık, O, Tanrı yarattıysa nasıl bir amaç içinde yaratmış tarafımdan anlaşılamıyor. keşke bu resmi koymasaydınız,o günden sonra bir daha asla tv haber izlemedim Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 keşke bu resmi koymasaydınız,o günden sonra bir daha asla tv haber izlemedim pardon ifademi güçlendirmeye çalışmıştım, yine de inandığınız yaratıcının sizin fikrinizcede mükemmel olmayan dünyayı yaratmaktaki amacı nedir? -bu konuyu epey düşünmüştüm bende acaba diğer insanlar ne düşünürler merak etmiştim- Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 keşke bu resmi koymasaydınız(kanada meselesi),o günden sonra bir daha asla tv de haber izlemedim... kitapla sıkıntılı olduğum dönemler ilk isyanım bu olaydır.. öyle ya bu vahşet nasıl yaratılır??? halbuki şimdi ne kadar anlamlı ve sonucu itibariyle ne kadar acıklı geliyor... vay o insanların halineee.... nasıl bir amaç içinde?? mükemmel bir ortam olarak cenneti vermişsiniz ancak ilk insan cennetten kovuldu... ve iblis Rabbin katından kovuldu... yani yaratılan bu varlıklar hata yaptı ve kovuldu... cennet mükemmel diye onlara yasak konulmasaydı ya.. ama yasak vardı o yasağı es geçtiler...bunun dışında yine o katta meleklerin bile dereceleri olduğu yaratılan bazı yaratıkların ya da varlıkların yaratılan diğer varlıklara hizmeti söz konusu... sonunda gidilecek dediğimiz cennet ve cehennem in bile katları çeşitleri var... yine yineliyorum... belli bir sistem belli bir düzen ve mükemmel olmamalarının getirdiği mükemmellik... şüphesiz o resimlerde rabbimizin sözünü doğrular ki,, şeytanı dost edinen insanlar bu dünya üzerindeki gelmiş geçmiş bütün yaratılmışların en şerlisidir... dünyayı yaratmaktaki amaç.. bunu nasıl kavrarız ki... tek bildiğimiz bir çok tür yaratmayı seviyor.. yaratıyor ve yaratıyor... ve yine kitaptan tek bildiğimiz ,,meleklerini bile önünde secde ettirdiği kul ,emrine karşı çıkıyor... büyük güce karşı büyük hata... ve dünya... tek bir yaratılmışın soyundan gelen onca insan ve iblis soyundan cinler... bunlar ne kadar düşünsekte... bu dünyanın en zeki ya da en ilimli tipide olsak sanki bizi ya da her insanı aşar gibi geliyor.. sanırım onun asıl amaçlarına bizim aklımız pek ermeyecek.. en azından benim ermiyor... Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 keşke bu resmi koymasaydınız(kanada meselesi),o günden sonra bir daha asla tv de haber izlemedim... kitapla sıkıntılı olduğum dönemler ilk isyanım bu olaydır.. öyle ya bu vahşet nasıl yaratılır??? halbuki şimdi ne kadar anlamlı ve sonucu itibariyle ne kadar acıklı geliyor... vay o insanların halineee.... nasıl bir amaç içinde?? mükemmel bir ortam olarak cenneti vermişsiniz ancak ilk insan cennetten kovuldu... ve iblis Rabbin katından kovuldu... yani yaratılan bu varlıklar hata yaptı ve kovuldu... cennet mükemmel diye onlara yasak konulmasaydı ya.. ama yasak vardı o yasağı es geçtiler...bunun dışında yine o katta meleklerin bile dereceleri olduğu yaratılan bazı yaratıkların ya da varlıkların yaratılan diğer varlıklara hizmeti söz konusu... sonunda gidilecek dediğimiz cennet ve cehennem in bile katları çeşitleri var... yine yineliyorum... belli bir sistem belli bir düzen ve mükemmel olmamalarının getirdiği mükemmellik... şüphesiz o resimlerde rabbimizin sözünü doğrular ki,, şeytanı dost edinen insanlar bu dünya üzerindeki gelmiş geçmiş bütün yaratılmışların en şerlisidir... biz sınav için geldik, sözlerinizden bunu anlıyorum. peki gariban hayvanlar... sınav meselesi ile ilgili olarak; o adamların dünyamızdaki en şirin -tanrının yarattığı size göre- hayvanı öldüreceklerini bilen tanrı 3 kuruş için bunu yapacak bu kişileri neden teste tabii tutuyor? Demek istediğim, kimin ne yapacağı zaten biliniyorsa test niye? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 keşke bu resmi koymasaydınız,o günden sonra bir daha asla tv haber izlemedim Alışsanız iyi olur kanaatindeyim. Çünkü ahirette sonsuza kadar bundan kat kat beterini izlemek zorundasınız. Araf 50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler. Tabi bu durumda,yani diğer tarafta cehennemdekilerin cayır cayır yanmasını izlerken cennette nasıl zevk alırsınız,nasıl eğlenirsiniz orasını bilemem. İyi eğlenceler. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 biz sınav için geldik, sözlerinizden bunu anlıyorum. peki gariban hayvanlar... sınav meselesi ile ilgili olarak; o adamların dünyamızdaki en şirin -tanrının yarattığı size göre- hayvanı öldüreceklerini bilen tanrı 3 kuruş için bunu yapacak bu kişileri neden teste tabii tutuyor? Demek istediğim, kimin ne yapacağı zaten biliniyorsa test niye? test niye? ... o kadar çok farklı inançta insan varki test niye... yaratılan hangi insan hangi koşulda hangi ortamda nasıl yetişir ne yapar neden yapar nasıl bir kul olur Allah a ibadeti nasıl olur... hangisi daha iyi hangisi daha kötü bir kul olur... dedim ya o kadar çok yaratılan varki acaba neyi neden yarattı.. hayvanlar alemi bambaşka bir boyut... beslenme davranışları... aç kalıp ölmeleri... hele bir maymun türü vardı ki :kendi türünden olan başka bir guruba saldırıp kazanan tarafın ,kaybeden taraftan bir maymunu yani kendi türünü yemesi.... çok mu korkunç ama var işte ama oluyor....kitaptan, insanlar için tek kavradığımız Zümer Sûresinin 11 . Ayetinde De ki: “Şüphesiz bana, dini Allah’a has kılarak O’na ibadet etmem emredildi.” Zümer Sûresinin 14 . Ayetinde De ki: “Ben dinimi Allah’a has kılarak sadece O’na ibadet ediyorum.” Yalnızca ona inanmak ,,yalnızca ona ibadet etmek.. nasıl ederseniz edin... biz insanlar için tek bildiğim bu... ha bu mevzuyu dinlere bölüyorlar... sanki bizim din dışında diğer dinden iseler bittiler... yok öyle ... herkes kendi inandığından sorulacak ve elbet hakkında ayrılığa düştüğümüz konular bize öğretilecek... ama dediğim gibi önce inanç ve devamında biraz ibadet lazım... arkadaşlar ibadet deyince sadece namaz veya benzeri algılamaz umarım... inandığınız yaratana karşı ne derece ürpererek,ne derece büyüklüğünü hissederek yaklaşıyorsanız daha önce de dediğim gibi o size kat kat fazlasıyla geliyor... onu kalben hem sevmek hem korkmak... kimilerinde ise bunun olmayışı...?? buna onun huzuru yani katı lazım yani önce bi ölmek lazım... herşeyin anlaşılacağı nihayi son... Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Demek istediğim, kimin ne yapacağı zaten biliniyorsa test niye sayın fft esaslı sorum bu? mükemmel doğa düzeninin arkasındaki amaç test ise, testin amacı yukarıdaki kaidelerle nedir? Araf 50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler. İnsani duygularla yaklaşarak eğer cennette vicdan da varsa ben cehennemi tercih ederim. Bu ızdırabı izlemektense ızdırabı çekmek daha az acı verecektir. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Alışsanız iyi olur kanaatindeyim. Çünkü ahirette sonsuza kadar bundan kat kat beterini izlemek zorundasınız. Araf 50- Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler. Tabi bu durumda,yani diğer tarafta cehennemdekilerin cayır cayır yanmasını izlerken cennette nasıl zevk alırsınız,nasıl eğlenirsiniz orasını bilemem. İyi eğlenceler. evet.. hafızamızın kalacağı ve dünyada iken falanca kişi vardı bana şöyle derdi diye merak edip onu cehennemde göreceğimiz bir durum ,ayetle ve başka bir ayetle açık... ama bu açıklık cennet ehlinin zevk alması ,eğlenmesi kavramını getirmez... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 sayın fft esaslı sorum bu? mükemmel doğa düzeninin arkasındaki amaç test ise, testin amacı yukarıdaki kaidelerle nedir?İnsani duygularla yaklaşarak eğer cennette vicdan da varsa ben cehennemi tercih ederim. Bu ızdırabı izlemektense ızdırabı çekmek daha az acı verecektir. test dediğimiz amaç olsa olsa gideceğimiz yerin hak olması içindir..tekvir suresi 29 a bakın.. gerçektende biz Allah dilemedikçe ibadet edecek değiliz ya da kurandaki cehenneme gidecek olan insanların sözlerine bakın... Allah onların öyle olmasını istediği için öyleler... cennetteki vijdan olayı... deminki resimleri ele alalım... o fokları öldüren insanı ,hani birde o insanın gözüne baka baka ,yapma dercesine inleyen ve geri geri kaçmaya çalışan o hayvana vuranı ele alalım ben onun hakettiğine inanırım ve onu yanarken gördüğümde olsa olsa içim burkulur... ne sevinirim ne çok üzülürüm... ha keşke yapmasaydı da büyük bir günden korksaydı... cehennemi böyle bir kişi için tercih etmek... orası hiç birşey için tercih edilemez.. insanlara, sürekli yanmak kavramı çok basit gibi geliyor.. ya inanmıyorlar ya da inandıklarını kalben hissedemiyorlar sanki.. halbuki insan derisi bunun en güzel kanıtı bana göre.. kesiliyor kanıyor derken yara kapanıyor iz de kalsa iyileşiyor... bunun çok daha hızlı versiyonu bize giydirilemez sanki... hazır bide sürekli yanan topumuz yani güneş var...ne bileyim sanki çok mu az korkuyoruz... e diyelimki inanmıyorsunuz ve öyle ya ölümlü dünya dediniz geçtiniz... inanmadığınız var ın var olduğunu anladığınızda bu dünyayı size verseler ister miydiniz acaba?peki ben yok olanın yok olduğunu kavrayabilir miyim.. öyle ya yok olunca ben de yok olacağım yani bir ölü olacağım ... inananın şansı %100 iken inanmayanın %50 olmadı mı şimdi? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 ben şimdi cennette olsam o pencereden baksam cehennemde yananlara beni iptal etmesi için allaha yalvarırım derim yeter artık the end yokmu? ben o yananlardan daha çok acı çekerim, bu nasıl cennet derim orda ateşin içinde belkide babamı görecem belki annemi belki kardeşimi belkide eşimi hadi onlarıda bırak normal bir psikopatı o şekilde görsem su istese benden insanlık namına derelerin yolunu cehenneme çeviririm kaldıki haramdan bahsetmek yoksa orda vijdanımızı alacakmı? acımasız birimi olacağız cennette? sevgili müslümanlar kim olursa olsun bir canlıyı ihtiyaçlı şekilde yaratıpta onu ihtiyacından yoksun bırakarak sonsuza kadar acı çektirmek yaratıcıya yakışır bir iş değildir. onun büyüklüğüne böyle bir küçüklük yakışmaz bunun hiçbir açıklaması olamaz yok inanmadı yok namaz kılmadı yok süre verdi bunlar boş işler herşeyi veren allah imanıda verirdi Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 ben şimdi cennette olsam o pencereden baksam cehennemde yananlara beni iptal etmesi için allaha yalvarırım derim yeter artık the end yokmu? ben o yananlardan daha çok acı çekerim, bu nasıl cennet derim orda ateşin içinde belkide babamı görecem belki annemi belki kardeşimi belkide eşimi hadi onlarıda bırak normal bir psikopatı o şekilde görsem su istese benden insanlık namına derelerin yolunu cehenneme çeviririm kaldıki haramdan bahsetmek yoksa orda vijdanımızı alacakmı? acımasız birimi olacağız cennette? sevgili müslümanlar kim olursa olsun bir canlıyı ihtiyaçlı şekilde yaratıpta onu ihtiyacından yoksun bırakarak sonsuza kadar acı çektirmek yaratıcıya yakışır bir iş değildir. onun büyüklüğüne böyle bir küçüklük yakışmaz bunun hiçbir açıklaması olamaz yok inanmadı yok namaz kılmadı yok süre verdi bunlar boş işler herşeyi veren allah imanıda verirdi evet herşeyi veren Allah ,dilediğine imanı da verir ... vijdan inananda hep vardır daim kalır... vijdanı olmayan ve bugün psikolojisi bozuk asıp kesip doğrayanlar ,,onların her an ne yaptığından haberi olan yaratanı, ne kadar unuttularsa o da onları o kadar unutacak zaten... oturup oradaki hayatımızı bunları yani cehennemlikleri izleyerek geçirmeyiz merak etme bir kere gör yeter sana .. etrafında ölüpte ara sıra hatırlamaktan öteye gitmeyen sevdiğin hiç yok heralde.. O yani yaratan zaten büyük olduğu için büyük bir sabrı var da o sabır hesap günü aşıldıysa şüphesiz cezası da büyük oluyor demek ki... zaten herşey O yani yaratan çok büyük ve güçlü olmasına rağmen, biz insanların ,onu yeterince büyük ve güçlü olarak layığıyla kavrayamamasından dolayı değil mi? yok namaz yok süre dediklerin bizler için kurallar ... kural koymuş uygularsan şu uygulamazsan bu demiş... çalışırsan geçer çalışmazsan kalırsın gayet adil... Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 tekvir suresi 29 a bakın.. gerçektende biz Allah dilemedikçe ibadet edecek değiliz ya da kurandaki cehenneme gidecek olan insanların sözlerine bakın... Allah onların öyle olmasını istediği için öyleler... yorumsuz, inanmadığınız var ın var olduğunu anladığınızda bu dünyayı size verseler ister miydiniz acaba?peki ben yok olanın yok olduğunu kavrayabilir miyim.. yok yoktur, var da var... bunu daha önce düşünmüştüm, birde demiştim hepimizi toplarlarsa bir yere rivayetlerdeki gibi sorgu sual olursa -bu islam tanrısını reddedişimin esaslı sebebini de teşkil etmekteydi- ki, birde sualler bana geldiğinde ne derim? " zaten herşeyi bildiğinize göre söyleceklerimi de biliyorsunuz" zaten herşey O yani yaratan çok büyük ve güçlü olmasına rağmen, biz insanların ,onu yeterince büyük ve güçlü olarak layığıyla kavrayamamasından dolayı değil mi? yok namaz yok süre dediklerin bizler için kurallar ... kural koymuş uygularsan şu uygulamazsan bu demiş... çalışırsan geçer çalışmazsan kalırsın gayet adil... Bende hep uyandırdığı izlenim korku olmuştu, küçükken ibadet mekanlarına giderken bile korkardım, cehennem kelimesi de korkunun esaslı kaynağıydı... mantık gayet basit değilmi? "ya bana boyun eğ ya da YAN!!!".... böyle bir yaratıcı varsa bile ona boyun eğmem. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 insanlar neden uçak yaptılar ? uçamadıkları için ! (hem yürüyüp hem uçmak, yürümekten daha mükemmeldir) insanlar neden araba yaptılar ? hızlı gidemedikleri için ! (gidilecek yere daha çabuk varmak, yürümek ve koşmaktan daha mükemmeldir) insanlar neden yaz sıcağı ve kış soğuğunda ölümler yaşarlar, bir çoğu ise bundan korunmak için kılıflara bürünürler ? bünyeleriyle doğa şartlarına tam uyum sağlayamadıkları için ! (hertürlü doğal ortam şartlarından koruyan bir insan derisi, diğer bütün materyallerden daha mükemmeldir) İnsanlar neden şeker pancarı üretip hemen hemen her yiyecekleri şekerli şeylerden oluşur ? doğal besinler insanı tatmin etmediği için ! (şekerli yiyecekler diğer bir çok besinlerden mululuk ve tat bağlamında daha mükemmeldir ) Daha bir sürü "daha mükemmel" kavramı ortaya çıkartabilirim Görüldüğü üzere, bizler mükemmel değiliz, sahip olduğumuz donanımlar yetmediği için Allah'ın yapamadığı şeyi bizler kendimiz yapıyoruz, uçak gibi araba gibi şeker gibi vs. Ve hala mükemmel değiliz, daha uzayda rahatça dolaşamıyoruz, bunun için sağlam ve yeterli donanımlara sahip değiliz, donanıma ihtiyacımız var, neden ? daha mükemmel yaratılmadığımızdan dolayı daha mükemmelie ulaşmak için !!!!!! Allah'ın yarattıkları insanlar için yeterli gelmiyor ve daha iyisini kendileri icat ediyorlar, bu durumda mükemmel ve olması gerektiği gibi bir yaratılış söz konusu olamaz. saygılar Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 test dediğimiz amaç olsa olsa gideceğimiz yerin hak olması içindir..tekvir suresi 29 a bakın.. gerçektende biz Allah dilemedikçe ibadet edecek değiliz ya da kurandaki cehenneme gidecek olan insanların sözlerine bakın... Allah onların öyle olmasını istediği için öyleler... cennetteki vijdan olayı... deminki resimleri ele alalım... o fokları öldüren insanı ,hani birde o insanın gözüne baka baka ,yapma dercesine inleyen ve geri geri kaçmaya çalışan o hayvana vuranı ele alalım ben onun hakettiğine inanırım ve onu yanarken gördüğümde olsa olsa içim burkulur... ne sevinirim ne çok üzülürüm... ha keşke yapmasaydı da büyük bir günden korksaydı... cehennemi böyle bir kişi için tercih etmek... orası hiç birşey için tercih edilemez.. Maalesef sizde bu konuda dininizi bilmiyorsunuz.Zaten insanları hep bu mantıkla islama ikna edebiliyorlar. Dünyada haksızlık yapanlar ahirette cezasını bulacak. Kuranda böyle bir adalet sistemi yok.Bakın açıkça söylüyorum bu şeklide ki adalet sistemi müslümanların uydurmasıdır. O fok balıklarını öldüren öldürdüğü için değil inanmadığı için cehenneme gidecek.Ama hayatı boyunca inanmayanlara ve diğer canlılara her türlü kötülüğü yapan müslümanlar cennete gidecektir. Bazı kavramlar arapçadan türkçe lisanına girerken anlam kaybına uğramıştır,onlardan biride zulüm kavramıdır.Türkçede zulüm denilince ne anlarız ? İnsanların birbirlerine veya diğer canılışara yaptığı haksızlık/kötülük değilmi.? Oysaki kuranda zulüm kelimesi asla bu anlamda geçmez. Zalim ve zülüm kelimeleri kuranda allaha şirk koşmak,allahın aytelerini inkar etmek anlamında geçer. Bakınız!! Al-i İmran 151 Hakkında hiç bir delil indirmediği şeyi Allah’a şirk koştukları için kafirlerin kalbine korku salacağız. Onların varacağı yer ateştir. Zalimlerin varacağı yer ne kötüdür Enam 21 Allah’a karşı yalan uyduran, yahut ayetlerini yalanlayanlardan daha zalim kim olabilir? Zalimler kesinlikle kurtuluşa eremezler. Enam 33 Onların söylediklerinin seni üzdüğünü elbette biliyoruz. Fakat onlar seni yalanlamıyorlar, o zalimler, bile bile Allah’ın ayetlerini tanımazdan geliyorlar. Enam 68 Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşanları gördüğün zaman Kur’an’dan başka bir söze dalana kadar onlardan yüz çevir. Eğer şeytan bunu sana unutturursa, hatırladıktan sonra, artık zalim toplulukla beraber oturma. Enam 144 Deveden iki ve sığırdan da iki tane De ki:-İki erkeği mi, yoksa iki dişiyi mi; ya da bu kişi dişinin rahimlerindekini mi haram kıldı? Yoksa siz, Allah bunları size tavsiye ederken şahit mi oldunuz? ilme dayanmadığı halde, sırf insanları saptırmak için Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalim kimdir? Allah, zalim toplumu doğru yola çıkarmaz. Enam 157 .-Kitap bize indirilmiş olsaydı, onlardan daha çok doğru yolda olurduk” dersiniz diye, size Rabbinizden açık bir belge, rehber ve rahmet gelmiştir. Artık Allah’ın ayetlerini yalanlayanlardan ve onlardan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir? Ayetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirdiklerinden dolayı kötü azapla cezalandıracağız. Araf 37 Öyleyse Allah hakkında yalan uydurandan veya O’nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Bunlara kitaptan nasipleri ne ise ulaşacaktır. Nihayet; elçilerimiz canlarını almaya gelince:-Nerede, Allah’ın dışında yalvardıklarınız? diye soracaklardır. Onlar da:-Bizden uzaklaşıp gittiler, diyerek kafir oldukları hakkında kendi aleyhlerine şahitlik edeceklerdir. Yunus 17 Allah adına yalan uydurandan veya ayetlerini yalan sayandan daha zalim kim olabilir. Suçlular kesinlikle kurtuluşa eremezler. Yunus 106 Allah’ı bırakıp, sana fayda da zarar da veremeyecek olan şeylere yalvarma! Eğer böyle yaparsan kesinlikle zalimlerden olursun! Hud 18 -Allah hakkında yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Onlar, Rab’lerinin huzuruna çıkarıldıklarında, şahitler:-Bunlar, Rab’leri hakkında yalan söyleyen kimselerdir.” derler. Dikkat edin, Allah’ın laneti, Allah’ın yolundan engelleyen ve onda bir çarpıklık arayan ve ahireti de tanımayan zalimlerin üzerinedir Secde 22 Rabbin ayetleri kendisine hatırlatılıp da sonra ondan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir? Biz, günahkarların elbette cezasını vereceğiz. Ankebut 68 Allah hakkında yalan uydurandan veya hak geldiğinde onu yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Kafirler için cehennemde kalacak yer mi yok?! Zümer 32 Allah hakkında yalan söyleyen ve kendisine gelen doğruyu yalanlayandan daha zalim kim vardır? Cehennemde kafirler için yer mi yok? Saf 7 İslama davet edildiği halde, Allah hakkında yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Allah zalim topluma yol göstermez. Lokman 13- Hani bir zaman Lokman, oğluna öğüt vererek demişti ki: "Yavrucuğum! Allah'a ortak koşma, çünkü Allah'a ortak koşmak (şirk), elbette büyük bir zulümdür." Eğer zulüm kelimesi türkçede kullandığımız gibi alınırsa islamdaki tanrı çöker. Çünkü zalim en açık anlamıyla, başkasına zarar veren demektir. İnsanların yalanlamasından zara gören bir tanrı ise tanrı olmaktan çok öte bir şeydir. Özetleyecek olursak; dünyada insanların birbirlerine yaptığı kötülükler,verdiği zaralar allahın umurunda bile değildir.Allahın yegane derdi gönderdiği ayetlerin sorgusuz sualsiz kabul edilmesi ve insanların sürekli ona kulluk ederek onun adını yüceltmeleri. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 insanlar neden uçak yaptılar ? uçamadıkları için ! (hem yürüyüp hem uçmak, yürümekten daha mükemmeldir) insanlar neden araba yaptılar ? hızlı gidemedikleri için ! (gidilecek yere daha çabuk varmak, yürümek ve koşmaktan daha mükemmeldir) insanlar neden yaz sıcağı ve kış soğuğunda ölümler yaşarlar, bir çoğu ise bundan korunmak için kılıflara bürünürler ? bünyeleriyle doğa şartlarına tam uyum sağlayamadıkları için ! (hertürlü doğal ortam şartlarından koruyan bir insan derisi, diğer bütün materyallerden daha mükemmeldir) İnsanlar neden şeker pancarı üretip hemen hemen her yiyecekleri şekerli şeylerden oluşur ? doğal besinler insanı tatmin etmediği için ! (şekerli yiyecekler diğer bir çok besinlerden mululuk ve tat bağlamında daha mükemmeldir ) Daha bir sürü "daha mükemmel" kavramı ortaya çıkartabilirim Görüldüğü üzere, bizler mükemmel değiliz, sahip olduğumuz donanımlar yetmediği için Allah'ın yapamadığı şeyi bizler kendimiz yapıyoruz, uçak gibi araba gibi şeker gibi vs. Ve hala mükemmel değiliz, daha uzayda rahatça dolaşamıyoruz, bunun için sağlam ve yeterli donanımlara sahip değiliz, donanıma ihtiyacımız var, neden ? daha mükemmel yaratılmadığımızdan dolayı daha mükemmelie ulaşmak için !!!!!! Allah'ın yarattıkları insanlar için yeterli gelmiyor ve daha iyisini kendileri icat ediyorlar, bu durumda mükemmel ve olması gerektiği gibi bir yaratılış söz konusu olamaz. saygılar Bunların hepsi aynı sistem içinden geldi;insan yoktan var etmedi... Misal uçak:kuştan esinlendi;var olan kanunları anladı;malzemeyi yine sistem içinden buldu;ve kendisinde bulunan potansiyeli kullanarak icadını açığa çıkardı... Yaratılış söz konusu olamaz diye bir şey yok;siz kabul etmiyorsanız, sözü olmayacak diye bir şey hiç yok!!! Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 evet herşeyi veren Allah ,dilediğine imanı da verir ... vijdan inananda hep vardır daim kalır... vijdanı olmayan ve bugün psikolojisi bozuk asıp kesip doğrayanlar ,,onların her an ne yaptığından haberi olan yaratanı, ne kadar unuttularsa o da onları o kadar unutacak zaten... oturup oradaki hayatımızı bunları yani cehennemlikleri izleyerek geçirmeyiz merak etme bir kere gör yeter sana .. etrafında ölüpte ara sıra hatırlamaktan öteye gitmeyen sevdiğin hiç yok heralde.. O yani yaratan zaten büyük olduğu için büyük bir sabrı var da o sabır hesap günü aşıldıysa şüphesiz cezası da büyük oluyor demek ki... zaten herşey O yani yaratan çok büyük ve güçlü olmasına rağmen, biz insanların ,onu yeterince büyük ve güçlü olarak layığıyla kavrayamamasından dolayı değil mi? yok namaz yok süre dediklerin bizler için kurallar ... kural koymuş uygularsan şu uygulamazsan bu demiş... çalışırsan geçer çalışmazsan kalırsın gayet adil... peki madem dilediğine imanı verir ozaman kendini neden yakmıyor? herşey onun elinde adamı imansız edip bile bile yakıyor? savunduğunuz şey ne burada insanında istemesi lazım inanmak istemeklemi oluyor? ben sana beyaza kara desem istersen buna inanabilirsin desem inanabilirmisin kendi isteğinle? bu biraz saçma değilmi? birde kaldıki cenneti kim istemez biz enayiyiz siz uyanıksınız öylemi? ben zamanında çok istedim kendimi övmek gibi olacak ama ben hep doğru olmak için çabaladım ve müslümandım beni neden dinden imandan etti? ona bir saygısızlığım hiç olmamıştı veya olmadığını ıspatlamak gibi bir çabamda olmamıştı sizin gibi müslümandım bende inanıyordum neden beni dinden imandan etti? çünkü ben farkettim öyle birşey zaten yoktu. "etrafında ölüpte ara sıra hatırlamaktan öteye gitmeyen sevdiğin hiç yok heralde.. " ben sevdiğin insanları unutamam hele hele yanarken görürsem işte çekebileceğin en büyük acı budur ve ben bana bu acıyı çektiren kim olursa olsun asla sevemem. anneni babanı gözünün önünde yaksalar siz sevebilirmisiniz? "O yani yaratan zaten büyük olduğu için büyük bir sabrı var da o sabır hesap günü aşıldıysa şüphesiz cezası da büyük oluyor demek ki... " ben ondan daha sabırlıyım sabrımı taşıranı en fazla döverim oda 5dk sürmez onun sabrı anti sabır galiba sonsuza kadar hırsını alamıyor he? "zaten herşey O yani yaratan çok büyük ve güçlü olmasına rağmen, biz insanların ,onu yeterince büyük ve güçlü olarak layığıyla kavrayamamasından dolayı değil mi? yok namaz yok süre dediklerin bizler için kurallar ... kural koymuş uygularsan şu uygulamazsan bu demiş... çalışırsan geçer çalışmazsan kalırsın gayet adil..." neden kavrayamıyoruz? zeka seviyemizmi düşük? şimdi llahın nasıl varolduğunu kuranı kerimde yazsaydılar kavrayamayacakmıydın? bencede kavrayamazsın çünkü birşey yoktan varolmaz bunun bir açıklaması olamaz. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Bunların hepsi aynı sistem içinden geldi;insan yoktan var etmedi... Misal uçak:kuştan esinlendi;var olan kanunları anladı;malzemeyi yine sistem içinden buldu;ve kendisinde bulunan potansiyeli kullanarak icadını açığa çıkardı... Ali01 Nerden geldiği önemli değil, sonuçta insan kendini mükemmel görmediki daha mükemmel işler başarmak için kafasını yordu. Yani doğada herşey mükemmel olsaydı, ekstra şeylere ihtiyaç duymazdık. Uçak insan mükemmel olmadığı için yapıldı Araba insan mükemmel olmadığı için yapıldı Mükemmel olan şey eksiksiz demektir uçmak, hızlı gitmek, şekerli gıdalar gibi en temel ihtiyaçlarımız eksikliğimizin giderilmesi isteğinden oluşturuldu ve hala bir çok eksiklik bulunmakta bunlarda giderilmeye çalışılacak Yaratılış söz konusu olamaz diye bir şey yok;siz kabul etmiyorsanız, sözü olmayacak diye bir şey hiç yok!!! Herzamanki gibi tam olarak anlamadığım bir cümleniz yine çıktı karşıma ! saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Maalesef sizde bu konuda dininizi bilmiyorsunuz.Zaten insanları hep bu mantıkla islama ikna edebiliyorlar. Dünyada haksızlık yapanlar ahirette cezasını bulacak. Kuranda böyle bir adalet sistemi yok.Bakın açıkça söylüyorum bu şeklide ki adalet sistemi müslümanların uydurmasıdır. O fok balıklarını öldüren öldürdüğü için değil inanmadığı için cehenneme gidecek.Ama hayatı boyunca inanmayanlara ve diğer canlılara her türlü kötülüğü yapan müslümanlar cennete gidecektir. Bazı kavramlar arapçadan türkçe lisanına girerken anlam kaybına uğramıştır,onlardan biride zulüm kavramıdır.Türkçede zulüm denilince ne anlarız ? İnsanların birbirlerine veya diğer canılışara yaptığı haksızlık/kötülük değilmi.? Oysaki kuranda zulüm kelimesi asla bu anlamda geçmez. Zalim ve zülüm kelimeleri kuranda allaha şirk koşmak,allahın aytelerini inkar etmek anlamında geçer. Bakınız!! Al-i İmran 151 Hakkında hiç bir delil indirmediği şeyi Allah’a şirk koştukları için kafirlerin kalbine korku salacağız. Onların varacağı yer ateştir. Zalimlerin varacağı yer ne kötüdür Enam 21 Allah’a karşı yalan uyduran, yahut ayetlerini yalanlayanlardan daha zalim kim olabilir? Zalimler kesinlikle kurtuluşa eremezler. Enam 33 Onların söylediklerinin seni üzdüğünü elbette biliyoruz. Fakat onlar seni yalanlamıyorlar, o zalimler, bile bile Allah’ın ayetlerini tanımazdan geliyorlar. Enam 68 Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşanları gördüğün zaman Kur’an’dan başka bir söze dalana kadar onlardan yüz çevir. Eğer şeytan bunu sana unutturursa, hatırladıktan sonra, artık zalim toplulukla beraber oturma. Enam 144 Deveden iki ve sığırdan da iki tane De ki:-İki erkeği mi, yoksa iki dişiyi mi; ya da bu kişi dişinin rahimlerindekini mi haram kıldı? Yoksa siz, Allah bunları size tavsiye ederken şahit mi oldunuz? ilme dayanmadığı halde, sırf insanları saptırmak için Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalim kimdir? Allah, zalim toplumu doğru yola çıkarmaz. Enam 157 .-Kitap bize indirilmiş olsaydı, onlardan daha çok doğru yolda olurduk” dersiniz diye, size Rabbinizden açık bir belge, rehber ve rahmet gelmiştir. Artık Allah’ın ayetlerini yalanlayanlardan ve onlardan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir? Ayetlerimizden yüz çevirenleri, yüz çevirdiklerinden dolayı kötü azapla cezalandıracağız. Araf 37 Öyleyse Allah hakkında yalan uydurandan veya O’nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Bunlara kitaptan nasipleri ne ise ulaşacaktır. Nihayet; elçilerimiz canlarını almaya gelince:-Nerede, Allah’ın dışında yalvardıklarınız? diye soracaklardır. Onlar da:-Bizden uzaklaşıp gittiler, diyerek kafir oldukları hakkında kendi aleyhlerine şahitlik edeceklerdir. Yunus 17 Allah adına yalan uydurandan veya ayetlerini yalan sayandan daha zalim kim olabilir. Suçlular kesinlikle kurtuluşa eremezler. Yunus 106 Allah’ı bırakıp, sana fayda da zarar da veremeyecek olan şeylere yalvarma! Eğer böyle yaparsan kesinlikle zalimlerden olursun! Hud 18 -Allah hakkında yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Onlar, Rab’lerinin huzuruna çıkarıldıklarında, şahitler:-Bunlar, Rab’leri hakkında yalan söyleyen kimselerdir.” derler. Dikkat edin, Allah’ın laneti, Allah’ın yolundan engelleyen ve onda bir çarpıklık arayan ve ahireti de tanımayan zalimlerin üzerinedir Secde 22 Rabbin ayetleri kendisine hatırlatılıp da sonra ondan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir? Biz, günahkarların elbette cezasını vereceğiz. Ankebut 68 Allah hakkında yalan uydurandan veya hak geldiğinde onu yalanlayandan daha zalim kim olabilir? Kafirler için cehennemde kalacak yer mi yok?! Zümer 32 Allah hakkında yalan söyleyen ve kendisine gelen doğruyu yalanlayandan daha zalim kim vardır? Cehennemde kafirler için yer mi yok? Saf 7 İslama davet edildiği halde, Allah hakkında yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Allah zalim topluma yol göstermez. Lokman 13- Hani bir zaman Lokman, oğluna öğüt vererek demişti ki: "Yavrucuğum! Allah'a ortak koşma, çünkü Allah'a ortak koşmak (şirk), elbette büyük bir zulümdür." Eğer zulüm kelimesi türkçede kullandığımız gibi alınırsa islamdaki tanrı çöker. Çünkü zalim en açık anlamıyla, başkasına zarar veren demektir. İnsanların yalanlamasından zara gören bir tanrı ise tanrı olmaktan çok öte bir şeydir. Özetleyecek olursak; dünyada insanların birbirlerine yaptığı kötülükler,verdiği zaralar allahın umurunda bile değildir.Allahın yegane derdi gönderdiği ayetlerin sorgusuz sualsiz kabul edilmesi ve insanların sürekli ona kulluk ederek onun adını yüceltmeleri. Sevgili katakuta, Çok güzel bir derleme yapmışsın, eline sağlık. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Birinci şart imandır, şirkten daha büyük bir günah yoktur.. Canlılara eziyet etmek zaten günahtır.. Diğer bütün günah ve sevaplar imtihanın neticesidir.. Günahı kadar cezasını görecektir.. Kimin kimde hakkı varsa hakkını alacaktır.. Ayrıca imanın muhafazasıda güçtür.. Hayatı boyunca kötülük yapmış bir insanın ve ibadetten kaçmış bir insanın imanını koruyabilmesi meselesi kolay değildir.. Yani cennet beleş değildir.. Müslümanım diyen herkes halde direkt cennete girecek diyede bir kayıt yoktur, affedilmeyen günahlarının cezasını çekecektir.. Saygılar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 yorumsuz,yok yoktur, var da var... bunu daha önce düşünmüştüm, birde demiştim hepimizi toplarlarsa bir yere rivayetlerdeki gibi sorgu sual olursa -bu islam tanrısını reddedişimin esaslı sebebini de teşkil etmekteydi- ki, birde sualler bana geldiğinde ne derim? " zaten herşeyi bildiğinize göre söyleceklerimi de biliyorsunuz" Bende hep uyandırdığı izlenim korku olmuştu, küçükken ibadet mekanlarına giderken bile korkardım, cehennem kelimesi de korkunun esaslı kaynağıydı... mantık gayet basit değilmi? "ya bana boyun eğ ya da YAN!!!".... böyle bir yaratıcı varsa bile ona boyun eğmem. belki de bizler korku kelimesini çok abartıp dallandırıp budaklandırıyoruz... ne yani yaratan ne kadar cahil olduğumuzu bizi hangi kavramlarla yarattığını deneyimlerimizi bilmiyor mu... bunun karşılığında kural olarak biraz ondan sakınmalıyız ama onu bile yapamıyoruzz. halbuki onu sevip biraz sakınsak hiç sorun kalmayacak.. etrafına bak... insanlara bak.. ona maaş veren patrondan sakınanlar... evde onun oluşumunu sağlamış olan ve onu büyütmüş olan anne babadan sakınanlar... sevdiğini kaybetmemek adına sakınanlar... biz ise bütün kavramları yaratandan sakınmak deyince hop oturup hop kalkıyoruz... ibadeti kural olarak vermiş diyelim... hayır bize şart koştuğu bu ibadetler çok mu zor yani... yani onu anmak tabiri caizse elime mi yapışır... tv de bin bir gece masallarını izlerken reklam arasında namaz farzı kılarsınız... bu vakit mi sizi bu kadar oyalıyor... bence önce nelere ne derece önem verdiğimizi bi sorgulamamız lazım ... birine yeni aşık olmuşsak bile kim bilir gün içerisinde adını ne kadar çok anarız... ama onu yaradanı anınca.... ?? ne yani bize emredilen cidden çok mu bu kadar? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Ali01 Nerden geldiği önemli değil, sonuçta insan kendini mükemmel görmediki daha mükemmel işler başarmak için kafasını yordu. Yani doğada herşey mükemmel olsaydı, ekstra şeylere ihtiyaç duymazdık. Uçak insan mükemmel olmadığı için yapıldı Araba insan mükemmel olmadığı için yapıldı Mükemmel olan şey eksiksiz demektir uçmak, hızlı gitmek, şekerli gıdalar gibi en temel ihtiyaçlarımız eksikliğimizin giderilmesi isteğinden oluşturuldu ve hala bir çok eksiklik bulunmakta bunlarda giderilmeye çalışılacak Herzamanki gibi tam olarak anlamadığım bir cümleniz yine çıktı karşıma ! saygılar Doğanın mükemmel yaratılışını parça eksikliği gidermez;bunu öne sürmemiz mümkün olsa da böyle bir zorunluluk yok... İnsan eksikliğini dahi sistemden gideriyorsa "şahane" bir düzene işarettir bu... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2007 İnsan eksikliğini dahi sistemden gideriyorsa "şahane" bir düzene işarettir bu... Eksik olan şey mükemmel değildir. Mükemmel'in anlamına bakınız ! hem eksiktir diyorsunuz hem mükemmeldir diyorsunuz çelişki var ! eksiği tamamlamak demek o şeyin mükemmel olmadığını gösterir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.