Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Araf/73 Semud (toplumuna da) kardeşleri Salih'i (gönderdik. Salih:) "Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka ilahınız yoktur. Size Rabbinizden apaçık bir belge gelmiştir: Allah'ın bu dişi devesi size bir belgedir; onu salıverin de Allah'ın arzında otlasın, ona bir kötülükle dokunmayın, sonra sizi acı bir azab yakalar" dedi.Hud/64 "Ey kavmim, size işte bir ayet olarak Allah'ın devesi; onu serbest bırakın, Allah'ın arzında yesin. Ona kötülük (vermek niyeti)yle dokunmayın. Yoksa sizi yakın bir azab sarıverir." Şems/14 Fakat, onu yalanladılar, deveyi yere yıkıp öldürdüler. Rableri de günahları dolayısıyla 'onları yerle bir etti, kırıp geçirdi'; orasını da dümdüz etti. Allah bir deve için koskoca bir toplumu kırıp geçirmiş..Dünyada müslümanlara yapılan katliamları tek tek saymama gerek yok müslümanlar bunu daha iyi bilir.Milyonlarca müslüman sürekli allahı anar,hergün namazını kılar,orucunu tutar ve daha bir çok islami abadetleri eda ederler,ama tüm bunlara rağmen allah müslümanlara haksızlık edenlerin kılına bile dokunmaz. İyi düşünün müslümanlar, yoksa sizin bir deve kadar bile değeriniz yokmu allah katında ? ********* başka birşey demiyorum dünyaya allahın halifesi olarak gelen insanların illaki bir şekilde sınanması gerekiyo bu semud kavminde dokunulmaması gereken bir deve bu kadar basit ama sefiller bunu bile yapamamışlar sonuçta yaparlarsa başlarına gelecek olan gelmiştir bir sınanma şekliydi başarısızlıkla sonuçlandı şimdi sen niye sınanıyoruz da dersin e ben anlatırımda sen anlıyabilirmisin bilemem yoksa allah katında bir devenin ne kıymeeti vardır ki Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 üç beş için değil tek kişi için bile Rabbimiz neler yapmıyor ki? gelelim dişi deve olayına... sorun devenin bizden önemli olması değil rabbimin emrinin herşeyden önemli olmasıdır.. dünyaya allahın halifesi olarak gelen insanların illaki bir şekilde sınanması gerekiyo bu semud kavminde dokunulmaması gereken bir deve bu kadar basit ama sefiller bunu bile yapamamışlar sonuçta yaparlarsa başlarına gelecek olan gelmiştir bir sınanma şekliydi başarısızlıkla sonuçlandı şimdi sen niye sınanıyoruz da dersin e ben anlatırımda sen anlıyabilirmisin bilemem yoksa allah katında bir devenin ne kıymeeti vardır ki Aynı inanca sahip iki kişinin aynı olay hakkında farklı yorumları... Biri böyle anlamış.. "sorun devenin bizden önemli olması değil rabbimin emrinin herşeyden önemli olmasıdır.." diğeri de böyle... allah katında bir devenin ne kıymeeti vardır ki Şu sonuç ortaya çıkyor galiba, insanlar aynı şeyleri farklı yorumlayabiliyorlar... İnançlar da böyle aslında ...Biri tanrısal yaklaşımlar konusunda bir sav atar ortaya... Diğerleride düşünce yapısı yada değerlerine uygun görürse kabul eder... Beklentileri yada korkuları nedeniyle zorunlu kılar kendini... Hele Hele Ortadoğu'nun ta sümerlerden gelip, tanrıların oğlu firavunlarla devam eden, yerini tanrının elçisi peygamberlere bırakan kültürel algılamanın Öbür tarafa dair beklenti ve korkularıyla oluşturulmuş düşünce yapısıysa söz konusu olan şu cümleler çok rahatlıkla kurulabilyor... kitapta yazdığı gibi olmayı başarmış mümin kulların değerini sizler tahmin dahi edemezsiniz... birde o şeytan dostları ki vay hallerine... bir tarafta çok ama çok üstün bir varlık olan insan ile bir tarafta dünya üzerindeki yaratılmış canlıların en aşağısı en şerlisi olan insan...O değerleri en iyi huzura çıkınca öğreniriz... ne de olsa rabbim o gün merak ettiğiniz ve ettiğimiz her şeyi öğretecek... ha kendinize çok güveniyorsanız ölmeyi deneyin zaten ölümlü dünya ya boşuna oyalanmayın.... ama bizler için hiç ölmemek söz konusu ebedi bir azap ya da ebedi bir mutluluk....kısacası sonsuza kadar yaşamak... hadi bi canlandırın gözünüzde ya doğruysa???? Öyle değil mi ? ... "ya doğruysa"... Ajitasyon yada beklentiler,korkular dile getiriliyor... Yapılmak istenen hangisiyse farketmiyor... Turan dursunla yola çıkıp bugünlere geldiğini öne süren bir zihniyet kendi ön görüşlerini yadsınamaz doğrular olarak öne sürüyor... Bize de şaşkın şaşkın bakmak yada düşünmek kalıyor... "ya doğruysa"... Öyle ya birileri herkesi kendisi gibi sanıyor... Kendi anlatımlarıyla, "Meal bile okumamışları mat etmeyi" meziyet sananlar, şimdide kalkmış inançsızları adam etmek için misyoner yaklaşımlarıyla ajitasyon üretiyor... "hadi bi canlandırın gözünüzde ya doğruysa????" Değerlendirme yapabilecek bir aklı olmayan bizlere de "şaşkın şaşkın bakmak yada düşünmek kalıyor"... "hiç ölmemek söz konusu ebedi bir azap ya da ebedi bir mutluluk" arasında seçim yapmamız gerekiyormuş Aslında onun gibi düşünüp değerlendirmemiz gerekiyor galiba...kormamızda gerekiyor..."ya doğruysa"... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Aynı inanca sahip iki kişinin aynı olay hakkında farklı yorumları...Biri böyle anlamış.. diğeri de böyle... Şu sonuç ortaya çıkyor galiba, insanlar aynı şeyleri farklı yorumlayabiliyorlar... İnançlar da böyle aslında ...Biri tanrısal yaklaşımlar konusunda bir sav atar ortaya... Diğerleride düşünce yapısı yada değerlerine uygun görürse kabul eder... Beklentileri yada korkuları nedeniyle zorunlu kılar kendini... Hele Hele Ortadoğu'nun ta sümerlerden gelip, tanrıların oğlu firavunlarla devam eden, yerini tanrının elçisi peygamberlere bırakan kültürel algılamanın Öbür tarafa dair beklenti ve korkularıyla oluşturulmuş düşünce yapısıysa söz konusu olan şu cümleler çok rahatlıkla kurulabilyor... Öyle değil mi ? ... "ya doğruysa"... Ajitasyon yada beklentiler,korkular dile getiriliyor... Yapılmak istenen hangisiyse farketmiyor... Turan dursunla yola çıkıp bugünlere geldiğini öne süren bir zihniyet kendi ön görüşlerini yadsınamaz doğrular olarak öne sürüyor... Bize de şaşkın şaşkın bakmak yada düşünmek kalıyor... "ya doğruysa"... Öyle ya birileri herkesi kendisi gibi sanıyor... Kendi anlatımlarıyla, "Meal bile okumamışları mat etmeyi" meziyet sananlar, şimdide kalkmış inançsızları adam etmek için misyoner yaklaşımlarıyla ajitasyon üretiyor... "hadi bi canlandırın gözünüzde ya doğruysa????" Değerlendirme yapabilecek bir aklı olmayan bizlere de "şaşkın şaşkın bakmak yada düşünmek kalıyor"... "hiç ölmemek söz konusu ebedi bir azap ya da ebedi bir mutluluk" arasında seçim yapmamız gerekiyormuş Aslında onun gibi düşünüp değerlendirmemiz gerekiyor galiba...kormamızda gerekiyor..."ya doğruysa"... ya doğruysa ?sizin için geçerli idi bizce zaten doğru... ha meziyet sanma olayı ben aşağının aşağısıyım hiç bir zaman öyle bir iddiam olmadı...bi meziyetim de yok ... herkesin inancı şüphesiz kendine doğru ki sizde inanmamakta haklı nedenlere sıkıca inanmışsınız... ama bu sizin de doğrularınız değişmez anlamına gelmez... bütün bir hayatınızı gözden geçirirseniz mutlaka yaşadıklarınızın size kazandırdığı değişimler vardır ve bu yadsınamaz... siz tarihe dalmış günü unutmuşken biz günümüzde yardımla yaşıyoruz işte sizin anlamadığınız nokta burda başlıyor... pardonda biz bütün günlerimizi yaratanın mucizeleriyle geçiriyoruz.. siz geçirmiyosanız bizim yapabileceğimiz bişey yok... öyle ya herkes kendinden sorumlu...ve hüküm de yaratandan... ha siz babanızı aynı anda çok sevip aynı zamanda ondan korkma duygusunu da yaşamamışsınızdır... korkmak ve sakınmak... yani annenizi hem çok sevip hem de ondan sakınmak... ya da sevgilinizi çok sevip onu kaybetmemek adına biraz bazı davranışlarınızdan taviz vermek... ha sınıfta kalmamak için sıkı sıkıya çalışıp sınavı vermek ya da tembellik edip sınıfta kalmak... yani patronunuzdan bir hatanızı yakalarsa diye daha çok korkarken ya da sakınırken altü üstü herşeyi yarattığını düşündüğün bir ilahtan korkmak çok abest öyle mi? haklısın arkadaşım ben basit bir insanım ve basit düşünürüm... basitliğim beni mutlu kılarken ben her demden nemle cımbız kullana kullana sizler gibi bu hayata katlanamam... bana doğa gerek... bana hayvanlaralemi börtü böcek gerek.. bana tümçiçekler ağaçlar gerek... bana yaratılanlardaki güzellik gerek ... bir camın bir altından kat kat değerli oluşu gerek... bir suyun bir nefesin paha ölçülemez nimet oluşu gerek... bana gökkuşağının bilimsel kanıtı değil onun görüntüsündeki sanat gerek.... Selametle... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 herkesin inancı şüphesiz kendine doğru ki sizde inanmamakta haklı nedenlere sıkıca inanmışsınız... ama bu sizin de doğrularınız değişmez anlamına gelmez... bütün bir hayatınızı gözden geçirirseniz mutlaka yaşadıklarınızın size kazandırdığı değişimler vardır ve bu yadsınamaz... herkesin inancı kendine göre doğrudur dediğiniz gibi ama herkesi inancı gerçekte doğru değildir, gerçek doğru 1 tanedir, onunda ne olduğu bilinmiyor. Sadece bilindiğine inanılıyor. Gerçeği kimse bilmiyor ama bilinmeyen gerçekten korkanlar var sizin gibi, bilmediğimiz ve hakkında hiçbir gerçek bilgi sahibi olmadığımız bir şeyden korkmayız. Deve olayına gelince Allah bir kavmi deve yüzünden yakmıştır, bardağı taşıran son damlanın bir deve yüzünden olması bana mantıksız geliyor ! haklı bir gerekçe değil bana göre. Deve yüzünden bir sürü insan katledilmez. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 hadi bi canlandırın gözünüzde ya doğruysa???? Olmadik seylere inananlarin icinde bu suphe hep olacak galiba. Ya varsa!!! Birisi bana bunu dikte etmis, ben de yerine getireyim mantigi. siz tarihe dalmış günü unutmuşken biz günümüzde yardımla yaşıyoruz işte sizin anlamadığınız nokta burda başlıyor... Yardimla yasamanin dinle alakasi yoktur. Bunun, olsa olsa, insan olmakla alakasi vardir. Dine inanmayanlarin, ateistlerin, eli armut mu topluyor dusuncesindesiniz siz? Hem siz, su ana kadar, hicbir dine inanmayan, ateist bir arkadasin boburlenerek yardimdan bahsettigini okudunuz mu? Insan olmak, bu yardimlari bir dine baglayarak veya boburlenerek degil, sessiz sedasiz kendi icinde yapmaktir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Kılıf bu. Bende derimki o kılıf değil.. Ne oldu şimdi..? İki yargı var ama gerekçe yok.. O cümle neden kılıftır açıklar mısın..? Saygılar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Olmadik seylere inananlarin icinde bu suphe hep olacak galiba. Ya varsa!!! Birisi bana bunu dikte etmis, ben de yerine getireyim mantigi.Yardimla yasamanin dinle alakasi yoktur. Bunun, olsa olsa, insan olmakla alakasi vardir. Dine inanmayanlarin, ateistlerin, eli armut mu topluyor dusuncesindesiniz siz? Hem siz, su ana kadar, hicbir dine inanmayan, ateist bir arkadasin boburlenerek yardimdan bahsettigini okudunuz mu? Insan olmak, bu yardimlari bir dine baglayarak veya boburlenerek degil, sessiz sedasiz kendi icinde yapmaktir. yardımdan kastım inandığımız Allah ın yardımı dır... biz onun varlığını ve yardımını her an hissederiz... yoksa sana sen kimseye yardım edersin etmezsin diyen yok.. elbet insansın ve elbet sevdiklerin arkadaşların ailen kızarkadaşın vs bi ton insana elbet yardım edersin ... sizi bizden ayıran nokta yaratanı hissetme ve gün içinde algılama... herkesin inancı kendine göre doğrudur dediğiniz gibi ama herkesi inancı gerçekte doğru değildir, gerçek doğru 1 tanedir, onunda ne olduğu bilinmiyor. Sadece bilindiğine inanılıyor. Gerçeği kimse bilmiyor ama bilinmeyen gerçekten korkanlar var sizin gibi, bilmediğimiz ve hakkında hiçbir gerçek bilgi sahibi olmadığımız bir şeyden korkmayız. Deve olayına gelince Allah bir kavmi deve yüzünden yakmıştır, bardağı taşıran son damlanın bir deve yüzünden olması bana mantıksız geliyor ! haklı bir gerekçe değil bana göre. Deve yüzünden bir sürü insan katledilmez. Isra suresi 58Hiçbir ülke (veya şehir) olmasın ki, kıyamet gününden önce Biz onu (ya) bir yıkıma uğratacağız veya onu şiddetli bir azapla azaplandıracağız; bu (muhakkak) o kitapta yazılıdır. 59.Bizi ayet (mucize)ler göndermekten, öncekilerin onu yalanlamasından başka bir şey alıkoymadı. Semud'a dişi deveyi görünür (bir mucize) olarak gönderdik, fakat onlar bununla (onu boğazlamakla) zulmetmiş oldular. Oysa Biz ayetleri ancak korkutmak için göndeririz. 60.Hani Biz sana: "Muhakkak Rabbin insanları çepeçevre kuşatmıştır" demiştik. Sana gösterdiğimiz o rüyayı insanları denemek için yaptık, Kur'an'da lanetlenmiş ağacı da. Biz onları korkutuyoruz. Fakat (bu) onlarda büyük bir azgınlıktan başka bir şey arttırmıyor. 61.Hani, meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik. İblis'in dışında (hepsi) secde etmişlerdi. Demişti ki: "Bir çamur olarak yarattığın kimseye ben secde eder miyim?" 62.Demişti ki: "Şu bana karşı yücelttiğine bir bak; andolsun, eğer bana kıyamet gününe kadar süre tanırsan, onun soyunu -pek az dışında- kuşkusuz kendime bağlı kılacağım. 63.Demişti ki: "Git, onlardan kim sana uyarsa, şüphesiz sizin cezanız cehennemdir; eksiksiz bir ceza." 64."Onlardan güç yetirdiklerini sesinle sarsıntıya uğrat, atlıların ve yayalarınla onların üstüne yaygarayı kopar, mallarda ve çocuklarda onlara ortak ol ve onlara çeşitli vaadlerde bulun." Şeytan, onlara aldatmadan başka bir şey vadetmez. 65."Benim kullarım; senin onlar üzerinde hiçbir zorlayıcı gücün (hakimiyetin) yoktur." Vekil olarak Rabbin yeter. 70.Andolsun, Biz Ademoğlunu yücelttik; onları karada ve denizde (çeşitli araçlarla) taşıdık, temiz, güzel şeylerden rızıklandırdık ve yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık. herkesin inancı kendine göre doğrudur dediğiniz gibi ama herkesi inancı gerçekte doğru değildir, gerçek doğru 1 tanedir, onunda ne olduğu bilinmiyor. Sadece bilindiğine inanılıyor. Gerçeği kimse bilmiyor ama bilinmeyen gerçekten korkanlar var sizin gibi, bilmediğimiz ve hakkında hiçbir gerçek bilgi sahibi olmadığımız bir şeyden korkmayız. Deve olayına gelince Allah bir kavmi deve yüzünden yakmıştır, bardağı taşıran son damlanın bir deve yüzünden olması bana mantıksız geliyor ! haklı bir gerekçe değil bana göre. Deve yüzünden bir sürü insan katledilmez. senin dediğin gibi hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadığımız şeyden korkmayız... ama hakkında bilgi sahibi olduğumuzu düşünüyorsak korkarız belki de... bilinmeyen gerçekten korkmuyorum bildiğim gerçekten korkuyorum ...peki sen neden bilmediğin gerçekle bu kadar çok uğraşıyorsun? yani korkman için bilmen gerek ...bilmek için zaten önyargılısın... bilmemek için bütün çaban ... ee cidden merak ettim sen ne ile meşgulsun?? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 ...peki sen neden bilmediğin gerçekle bu kadar çok uğraşıyorsun? bilmek için Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 bilmek için Ama herkes bilmek için uğraşmıyor kimileri var bir ön şart edinmiş bu kesinlikle yoktur yada yalanlanmalıdır mantığına bürünüp ne yazılırsa ne çizilirse bir şekilde reddetme yoluna gitmektedir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Ama herkes bilmek için uğraşmıyor kimileri var bir ön şart edinmiş bu kesinlikle yoktur yada yalanlanmalıdır mantığına bürünüp ne yazılırsa ne çizilirse bir şekilde reddetme yoluna gitmektedir.. Ben kendi adıma konuşmakla beraber buradaki bir çok dinlere ve yaratıcıya karşıt görüşlülerinde gerçeği bilme çabasında olduğunu gözlemliyorum. saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Ben kendi adıma konuşmakla beraber buradaki bir çok dinlere ve yaratıcıya karşıt görüşlülerinde gerçeği bilme çabasında olduğunu gözlemliyorum Ben gözlemleyemiyorum.. İslamın bilinen ve kesin olan uygulama yada hükümlerini yok o öyle değil böyle diyenler var.. Ben kendimi ifade edebilirim bir başkası beni ifade ederse ne kadar tutarlı olur..? İslam kendini ifade etmiş, ama hayır islam "bu" değil, islam "bu" deniliyor.. Gerçeklik arayışı bunun neresinde..? Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 İslamın bilinen ve kesin olan uygulama yada hükümlerini yok o öyle değil böyle diyenler var..Ben kendimi ifade edebilirim bir başkası beni ifade ederse ne kadar tutarlı olur..? Durumun böyle olduğu zamanlarda oluyor, katılıyorum Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Durumun böyle olduğu zamanlarda oluyor, katılıyorum Ben İslam hakkında birşeyler söyleyeceksem, islamın kendi kaynağında yazanı baz alırm.. Ateizm ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorsam gider ateist kaynakları araştırırım, yani gidipte ateizm hakında birşeyler yazmış karşıt sitelerden alıntılar yapmam.. Olayı yerinde görmek ve kavramak daha tutarlı.. İslamda olmayan şeyleri islama yüklemek samimi bir tavır değil.. Bu tip çıkışlarda karşı tarafın amacı açık ve net ortadır, onun amcı tartışmak değil tahrik etmek alay etmektir.. Bu tip insanları farketmek zor değil.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Ateizm ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorsam gider ateist kaynakları araştırırım, yani gidipte ateizm hakında birşeyler yazmış karşıt sitelerden alıntılar yapmam.. Ateizm delil, kanıt kaynakları, resmi bilimsel kurumlardır, bilimsel kurumlardan olmayan alıntılar tabiki kabul edilemez. Ateistlerin sunacağı kanın delil bu şekilde olmayınca dikkate alınmamalıdır bence, çünkü müminlerden bir farkı olmaz ozaman. Ama dinde böyle bir olay yok, çünkü dindeki herşey, bir masalın (hayali düşüncenin) delil olarak sunulmaya çalışılması çabasıyla yürütülüyorr, yani gerçekle hiçbir alakası yoktur. Ölümde sonra dirilme olduğu iddia ediliyor ama iddiayı destekleyen şey masalın kendisi oluyor. saygılar Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 üç beş için değil tek kişi için bile Rabbimiz neler yapmıyor ki? gelelim dişi deve olayına... sorun devenin bizden önemli olması değil rabbimin emrinin herşeyden önemli olmasıdır.. o bir şeyi emrederse mutlaka yerine getirilmelidir? o emre karşı çıkmanın bedeli elbet ağırdır... ne yani Adem ile Havva nın cennet meyvesi kadar değeri mi yoktu? Halbuki Adem öyle bir değerliydiki melekler ona secde ettirildi... ama tek bir cennet meyvesi ki Rabbim yememeleri emretmişti.... gelelim müslümanların acı çekmesine? sizlerin acı dediğiniz o kavramlar inananlara cenneti hak kılan kavramlar... yaratılan herşeyde bir denge vardır... eğer bir fakir sofrasında kaşar peynir yiyemezken ben yiyorsam onun hakkı üzerimdedir ve bedeli ödemem gerekir? kimilerinin küfrü arttıkça artacakki cehennem hak olsun ... kiminin de sabrı denendikçe denenecekki cennet hak olsun... Rabbimiz işkence etmenin öldürmekten daha ağır olduğunu vurgular... Allah yolunda bu acıya sabredenin ne şanslı bir kul olduğunu siz zor anlarsınız... bi de arkadaşlarımızdan biri Kuranın çelişkisiz olması gerektiğini vurgulamış...yanlış hatırlamıyorsam... Evet biz inananlar için onda en ufak bir çelişki yoktur... biz o kitabı okurken tüylerimiz diken diken olarak okuruz... biz ağlayarak okuruz... biz ümitlenerek okuruz... biz korkarak okuruz... siz o kitabı geçmişteki olaylara bağlayıp günümüze taşıyamazken biz bu mücize kitabı daha akşam eve gelip elimize alır almaz o gün yaşadığımız bir olayla bağdaştırır ve bir öğüt daha alırız... o öyle çelişkisiz öyle mucize bir kitaptırki okudukça öğreneceğiniz hiç bitmez... Bence siz inandığınız ya da bizim inandığımız yaratan kavramının gücünün yaptıklarının farkında değilsiniz... bunun için çevrenize şöyle bir bakmanız lazım... nasıl bir güçtürki aynı anda dünya üzerindeki bütün yarattığı canlıların ne yaptığını ne düşündüğünü .. geçmişini ve geleceğini biliyor olsun... aynı anda şu sn sen ne düşünüyorsun ben ne düşünüyorum.. ve yine öyle bir güç düşününki kendisine yönelen her duaya cevap veriyor olsun... siz inanmıyorsunuzki yardım etsin... o inananın dostu... inananın mevlası... inananın yardımcısıdır... O , biz hiç bişey anlamazken hayatımızı yoluna da koyandır... hani bir deyim vardır... işimizin rast gitmesi... evet o işlerimizi rast götürendir... yaşanan en olumsuz olaydan bile inanılmaz dersler öğütler hayırlar nasip edendir... ha merak etmeyin inanmayanın da rızkını verir hatta bol bol verir küfrünü arttırmak için bazen hatta ve hatta öyle bir zenginlik verir ki paranın esiri olurlarda varlık içinde yokluk çekmeye başlarlar o para hiç tükenmesin diye bıraksan 25 kuruşun hesabını yaparlar... inanan dünya üzerindeki en büyük acıyı da çekse kalbi inanmayanlardan daha huzurlu ve ümitlidir... Ha inanan derken tabiki kalben yani yakınen inanan demekte lazım.. bir şeye inanmakla onu tam anlamıyla uygulamak farklı şeylerdir... işte bizim durumumuz bu noktada zarar görüyor... sizler kişilerden kaynaklanan yanlış uygulamaları dinlere mal ediyorsunuz... halbuki din bunlardan ayrıdır... ben bir insan olarak her türlü kötülüğü yapabilirim ama inandığım din bundan uzaktır... dinler uzaktır... O dinlerki hep uyumlu bir yaşam için ,,huzurlu bir yaşam için en güzel öğütleri verirler... ailene eşine kapı komşuna kadar toplum için gerekli en güzel kurallara sahiplerdir... ama anlaşılmaz... uygulanmaz.... her neyse konunun özüne dönersek kitapta yazdığı gibi olmayı başarmış mümin kulların değerini sizler tahmin dahi edemezsiniz... birde o şeytan dostları ki vay hallerine... bir tarafta çok ama çok üstün bir varlık olan insan ile bir tarafta dünya üzerindeki yaratılmış canlıların en aşağısı en şerlisi olan insan...O değerleri en iyi huzura çıkınca öğreniriz... ne de olsa rabbim o gün merak ettiğiniz ve ettiğimiz her şeyi öğretecek... ha kendinize çok güveniyorsanız ölmeyi deneyin zaten ölümlü dünya ya boşuna oyalanmayın.... ama bizler için hiç ölmemek söz konusu ebedi bir azap ya da ebedi bir mutluluk....kısacası sonsuza kadar yaşamak... hadi bi canlandırın gözünüzde ya doğruysa???? bu konuda söylemek istediğim bir şey var, şimdi bu dünya tam anlamıyla bir sınav değil mi? Peki şimdi olaya şurdan bakalım.... Zengin aynı zamanda dinine inanan , gereği her şeyi yapan bir kişi olsun karşımızda bu kişi aynı zamanda erkek olsun (erkeklerin daha az duygusal oldukları bir gerçek...) bu kişi sağlıklı -genetik yapısı dolayısıyla dişleri bile kolay kolay çürümüyor -mevla vermiş işte- sürekli de ibadet ediyor vs. vs. Diğer kişimiz ise doğuştan gözü görmeyen ve kolu yada bacağı özürlü bir bayan - akraba evliliği vs. kendi suçu yok özürlü olurken- hayatı boyunca acı çekiyor ve sürekli neden diye soruyor....cevap bulamıyor sonunda intihar ederek hayatına son veriyor. Şimdi saygıdeğer arkadaşlar bu iki kişi sınava tabii oldu, biri sınavı geçemedi -tabii ki özürlü bayan cehennemlik olmalı en büyük gunahı işledi "intihar etti"-...ne kadar eşit bir sınava tabii oldular değil mi? Müslüman kardeşimiz ise tüm gerekleri yaptığı için cennette sonsuza kadar kendine sunulan ikramlarla "zevk" içinde sonsuzluğa uzanırken... Dünya'da çektiği ızdırabın üstüne zavallı genç kız birde sonsuzluğa İŞKENCE ile uzanacak... garip değil mi ortaya sunduğunuz aslında sizin değil inandığınız kitabın ortaya sunduğu bu sistemi anlamak mümkün değil... Sizin satırlanızdan anladığım kendimi ilahi bir parodinin figuranı olarak görmek -başrölleri muhammet, isa, musa vs. oynuyor-.... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 bu konuda söylemek istediğim bir şey var, şimdi bu dünya tam anlamıyla bir sınav değil mi? Peki şimdi olaya şurdan bakalım.... Zengin aynı zamanda dinine inanan , gereği her şeyi yapan bir kişi olsun karşımızda bu kişi aynı zamanda erkek olsun (erkeklerin daha az duygusal oldukları bir gerçek...) bu kişi sağlıklı -genetik yapısı dolayısıyla dişleri bile kolay kolay çürümüyor -mevla vermiş işte- sürekli de ibadet ediyor vs. vs. Diğer kişimiz ise doğuştan gözü görmeyen ve kolu yada bacağı özürlü bir bayan - akraba evliliği vs. kendi suçu yok özürlü olurken- hayatı boyunca acı çekiyor ve sürekli neden diye soruyor....cevap bulamıyor sonunda intihar ederek hayatına son veriyor. Şimdi saygıdeğer arkadaşlar bu iki kişi sınava tabii oldu, biri sınavı geçemedi -tabii ki özürlü bayan cehennemlik olmalı en büyük gunahı işledi "intihar etti"-...ne kadar eşit bir sınava tabii oldular değil mi? Müslüman kardeşimiz ise tüm gerekleri yaptığı için cennette sonsuza kadar kendine sunulan ikramlarla "zevk" içinde sonsuzluğa uzanırken... Dünya'da çektiği ızdırabın üstüne zavallı genç kız birde sonsuzluğa İŞKENCE ile uzanacak... garip değil mi ortaya sunduğunuz aslında sizin değil inandığınız kitabın ortaya sunduğu bu sistemi anlamak mümkün değil... Sizin satırlanızdan anladığım kendimi ilahi bir parodinin figuranı olarak görmek -başrölleri muhammet, isa, musa vs. oynuyor-.... Bu tarz konularda öncelikle doğrusunu Allah bilir dedikten sonra az çok kendi kanaatimce , tamda bu güzel örnekle arkadaşım ,zengin kişi dinine inanan ve gereği gibi davranan ise zaten bütün zamanını fakirlere etrafına yardım etmekle geçireceği gibi ağzından şükür sözü de asla eksik olmayacaktır ve ibadeti de belki sıradan bir insana göre çok çok fazla olacaktır .. öyle ya ibadettede yarışmamız emredilir... çünkü Rabbimizin ayetlerinde açık ve net yazarki ancak gereği gibi zikir ve şükür bir nimetin devamını sağlayabilir...kısacası verilen zenginliğe göre öyle ince bir düşünüş gerekir ki insanın bu hakkı ödemek konusunda fakir olası gelir keşke bilinse.. özürlü bayana gelince ? evet keşke inancı sağlam olsa ,sağlam bir inançla şüphesiz en üst derecelere erdirebilirdi... öyle ya söz konusu cennette kat kattır derece derecedir... fakat Rabbimizin İbrahim peygamber aracılığıyla bize sunduğu bir öğüt vardır o da Ancak sapmış kimselerin Allah tan ümidi kesmesidir yani ancak kalben tam anlamıyla teslim olamamış bir kul Allahtan ümidi keser ,onun dışındaki müminlerin ise kötü olaylar musibetler karşısında tek bir duası vardır:"Bizler Allah ın kullarıyız,elbet Ona döneceğiz,Ondan gelen herşeye razıyız"... işte kurtulanlar tam da onlardır...gelgelelim şu asla unutulmamalı... Allah kimseye hakettiğinden fazla bir ceza yüklemeyecektir... her nefis yani her can yaptıklarının karşılığını bulacaktır... biz bu tarz şeyleri gerçekten de ölünce ve huzurda toplanınca öğreneceğiz... biz şu an Rabbimiz ne kadarını nasip ederse o kadarını düşünürüz .. Ha onun ilim verilmiş kulları müstesna şüphesiz.. Kuran da bu konularda inanılmaz incelikler taşıyor ama onları kavramak ve kademe kademe öğrenmek... kademe kademe yüklenmek ha deyince olmuyor... zaman istiyor... her geçen gün biraz daha çaba istiyor... bir de kendimizi figuran olarak görmek?? evet .. yaratılan bunca çeşit içinde siz farklı ben farklı o farklı bu farklı... hepimizin yaşantısı deneyimleri okudukları algılayışları farklı farklı ... hepimizin bu hayattaki rolleri farklı farklı... biz bu ortamda yazışıyorsak bile bunda mutlaka bilmediğimiz ya da sonradan kavrayacağımız ya bir hayır ya bir şer olabilir... yaratılan hiç bir şey boşuna değildir... mutlaka bir neden bir incelik vardır onda... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Ateizm delil, kanıt kaynakları, resmi bilimsel kurumlardır, Bir kaç örnek verebilir misin..? Saygılar.. Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 sayın fft gayet güzel yazmışsınız ama ben bu sistemin eşit olmadığından bahsetmeye çalışmıştım. yani girdiğimiz sınav eşit değil. o belirttiğim iki kişinin girdiği sınavları derecelendirebilirsem, biri eşit seviyede olmayan iki kişiye biri fizik profesörü, diğeri ise ilkokul terk kişiye oldukça zor sorulardan oluşan sınav yapmaya benzer... ben sınav sistemini eleştiriyorum Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Bir kaç örnek verebilir misin..? bilimsel dayanakları sürekli belirtiyoruz forumlarda, heryer örneklerle dolu, ama şimdi benim bu başlıkta zamanımı konu dışına harcayıp örnekleri tekrar belirtmem doğru olmaz ki deve konusu unutlmasın, deve yüzünden bir kavim katledilmez, insanları katletmek için, bardağı taşıran son damla bir deve olmamalı bence. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 bilimsel dayanakları sürekli belirtiyoruz forumlarda, heryer örneklerle dolu, ama şimdi benim bu başlıkta zamanımı konu dışına harcayıp örnekleri tekrar belirtmem doğru olmaz ki deve konusu unutlmasın, deve yüzünden bir kavim katledilmez, insanları katletmek için, bardağı taşıran son damla bir deve olmamalı bence. Allah'ın olmadığına dair bir bilimsel kaynak yok;o zaman bilimsel dedikleriniz üzerinden yapılabilecek en iyi yorum "bilinmezcilik" anlayışıyla uyuşur sizin açınızdan;ateizmi temelde destekleyen hiçbir veri YOKTUR... Gözlenebilir gerçeklik gözlenemeyecek kadar kudretli olanı gözlemleyemez;akla mantığa göre dahi bilim ateistlerin "yaratıcı yok" anlayışını desteklemez... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Allah'ın olmadığına dair bir bilimsel kaynak yok;o zaman bilimsel dedikleriniz üzerinden yapılabilecek en iyi yorum "bilinmezcilik" anlayışıyla uyuşur sizin açınızdan;ateizmi temelde destekleyen hiçbir veri YOKTUR... Zaten bir şeyin olmadığına dair bir kaynak olmaz. Çünkü olmayan şey gözlemlenemez, belirtilemez, deneylenemez. Sorun şu, bir şeyin VAR olduğuu iddia edipte kanıtlanaması Gözlenebilir gerçeklik gözlenemeyecek kadar kudretli olanı gözlemleyemez;akla mantığa göre dahi bilim ateistlerin "yaratıcı yok" anlayışını desteklemez... Ateistler Allah'a bilimsel olarak her hangi bir belirtisi olmadığı için yok derler. Yani dayanakları gerçeğin herhangi bir şekilde bilinememisidir. Kimse önündeki monitörün olmadığını iddia etmez. Yani ateistlere bilimsel bir delil kanıt sunarsanız haliyle olnlarda inanırlar Gözlenebilir gerçeklik gözlenemeyecek kadar kudretli olanı gözlemleyemez Siz nasıl gözlemliyorsunuz o zaman ? Gözlemlenemeyecek kadar kudretli olan bir şeyin varlığını nerden biliyorsunuz ? Örneğin Allah'ın var olduğunu ama dinlerdeki gibi olmadığını iddia etsem, beni nasıl yanlışlayacaksınız bilimsel gerçeklerle ? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Zaten bir şeyin olmadığına dair bir kaynak olmaz. Çünkü olmayan şey gözlemlenemez, belirtilemez, deneylenemez. Sorun şu, bir şeyin VAR olduğuu iddia edipte kanıtlanaması Ateistler Allah'a bilimsel olarak her hangi bir belirtisi olmadığı için yok derler. Yani dayanakları gerçeğin herhangi bir şekilde bilinememisidir. Kimse önündeki monitörün olmadığını iddia etmez. Yani ateistlere bilimsel bir delil kanıt sunarsanız haliyle olnlarda inanırlar Siz nasıl gözlemliyorsunuz o zaman ? Gözlemlenemeyecek kadar kudretli olan bir şeyin varlığını nerden biliyorsunuz ? Örneğin Allah'ın var olduğunu ama dinlerdeki gibi olmadığını iddia etsem, beni nasıl yanlışlayacaksınız bilimsel gerçeklerle ? Diğer başlıkta bu konulara cevap vermiş oldum aslında... Bilim size Allah yok diyemez ve yine bilimsel metodla salt gözlenebilir olgularla da "Allah var" kanıtlanamaz... Bilim sınırlandırılmış insanın yapabileceği "en iyiye" ulaşması için evreni anlama ve ondan yararlanma işlemidir... Her lafa bilimi katıp durmak onu kirletir;fazlaca yücelterek de olsa ilkesizleştirerek de olsa kirletir... Ateist görüşün Allah'ı inkar ederek kurduğu düşünceyi inanan rahatlıkla Allah'ın varlığı ve birliği üzerine kurabilir... Kuvvet gözlemlenmiş midir mesela;diyeceksiniz ki etkisi;eee biz de "müthiş denge" üzerine kurulu evreni Allah'ın varlığına kanıt görürüz o zaman;ya da kitabını okuduğumuzda hissettiğimiz kanıt olur belki he??? Sizin ateistlere yüklediğiniz anlam bilimin felsefe yönünden geliyor;bu işi onlara mal etmeyin... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Sizin ateistlere yüklediğiniz anlam bilimin felsefe yönünden geliyor;bu işi onlara mal etmeyin... Gerçekler tüm insanlar içindir, birilerine mal edemeyiz Bilim size Allah yok diyemez ve yine bilimsel metodla salt gözlenebilir olgularla da "Allah var" kanıtlanamaz... Kanıtlanamayan şey varmış gibi davranılıyor, kanıtlanamayan şey bilinemeyen şeydir ve bilmediğiniz bir şeye tapmak herhangi bir artı sağlamaz gerçeğe dair. O yüzden kimseyi cehennem tehdidiyle korkutmamalıyız, karşı olduğumuz durum budur. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gerçekler tüm insanlar içindir, birilerine mal edemeyizKanıtlanamayan şey varmış gibi davranılıyor, kanıtlanamayan şey bilinemeyen şeydir ve bilmediğiniz bir şeye tapmak herhangi bir artı sağlamaz gerçeğe dair. O yüzden kimseyi cehennem tehdidiyle korkutmamalıyız, karşı olduğumuz durum budur. Ben de diyorum ki herkesin inancın kendine;kendi inanç anlayışınızı mantığa bürüyüp bizleri ilim karşıtı ilan etmeyin... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 bilimsel dayanakları sürekli belirtiyoruz forumlarda, heryer örneklerle dolu, ama şimdi benim bu başlıkta zamanımı konu dışına harcayıp örnekleri tekrar belirtmem doğru olmaz ki deve konusu unutlmasın, deve yüzünden bir kavim katledilmez, insanları katletmek için, bardağı taşıran son damla bir deve olmamalı bence. Efendim Eger bardak birileri tarafindan agzina kadar doldurulmus ise o bardagin icine giren devede olsa sinekte olsa bardak tasacak sorun kavim veya millet degil sorun uyarici olana inanmak. Bilimsel deliler evet, cok var hata 07/06/2007 tarihli SPITSve METRO gunluk gazetelerde cikan bir heber SURUNIMYA da yeni 10 cesit kURBAGI cinsi bulundu ne ara gecis fosili ne ust gecis fosili nede alt gecis fosili kendiliginde hoop nerden ciktiklarini kimse bilmiyor gerci pek aldiris eden kimse de yok bilim adamlarin dan baska. ilgililer duyrulu Saygilar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.