Φ ayşegül Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Ra_dya'm,gerçekten de hayatımızda hiçbirşey,ama hiçbirşey sebepsiz değil.Tesadüfler bile tesadüf değil...Bu forumdaki arkadaşlıklar da tıpkı gerçek hayattaki gibi.Bazılarıyla hiç değmiyorsun,bazılarına teğet geçip gidiyorsun,kimileriyle yolun yalnızca bir an kesişiyor,bazılarını da içine alıyorsun,tam da gerçek hayatta olduğu gibi...Sebepsiz mi bunlar? Gündelik yaşamda kişilerin birbirine zihinsel aktarımlarının yanısıra,bedensel atomaltı titreşim frekanslarının uygunluğu da etkiliyor ilişkilerinin derinliğini,ama düşüncenin hızı ve yön bulma yeteneği,buraya yazdıklarımızla beraber,tam da istediğimiz gibi ulaşıyor alıcısına,biz uzak uzak olsak da...Bugüne kadar hiçbirşeyin tesadüf olmadığını ayrıca düşündüğüm herşeyin bilincinde olmasam da sonuçta tam istediğim gibi olduğunu çok kere deneyimledim.Hatta istemediğim gibi olduğunu bile,bir keresinde tek elimle bulaşık yıkayıp tek elimle de sigara içiyordum mutfakta,içimden,''baksana adam olana tek el yetiyor''diye bir düşünce geçirdim,sabah kalkınca birden koridordaki ayna düştü ve ben refleksle tutmaya çalışırken,o gereksiz bulduğum elim kesildi,heryer kan oldu,acile gidip diktirdik ve onbeş gün,tam da düşündüğüm gibi,her işimi tek elimle yaptım,hayat bana düşüncelerimden de sorumlu olduğum dersini anında öğretti. Seni tanıyorum.Aslında sen de hayatın gerçeğini bulmanın peşindesin,arayışın o...Ama neyi ve nerede arayacağını bilemiyorsun,tıpkı hepimiz gibi.Gerçekleri bilememek bazen hepimizi çok çaresiz yapıyor.Ama yine de,etrafıma bakıyorum da,bu boyutta olmak da çok güzel...Canım arkadaşım... Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 selam ayşegül..çok geçmiş olsun..eline olanı okudum.. bir bayanın yüreğinden dökülen şu dizeler etkiledi beni.. paylaşmak istedim..söz bi dahakine daha neşeli bi şiir gönderrim.. sevgiyle kal.. ÇALIKUŞU'NUN Z RAPORU Kedi ve kasımpatı kokuyor bütün sokaklar Dilinin dönmediği duaları sayıklıyor Zeyniler Köyünde Çalıkuşu şimdi artık zaman Yağmur yağıyor durmadan Ağlıyorum kaşarlanmış bir masumiyet olarak Bir çılgının Kedilerin ruhlarımızı okuduğuna inandırmaya çalışan herkesi Bir elimde tabanca Bütün dualarım delik deşik. Başörtülü bir anne olarak bekliyorum ruhumun Şark hizmetinden dönüşünü Mahalle kavgalarına karışmadan Kocaman bir kabakla boğuşuyorum bazen Doğruyor ve kızartıyorum onu Günler külkedisi, akşamları kömür yakıyoruz. Hikâyeme bir hayat yazmak istiyorum Pek inandırıcı olmayan Ruhuma ıhlamur yollamak istiyorum yün eldivenler Hikâyeme bir ölüm yazmak istiyorum Beni masalların ortasında bırakıp giden ruhuma Romantik radyo dinleyen o eski arkadaşıma Son bir kere daha limon ağaçlarından bahsetmek istiyorum Otobüs duraklarında yağmurlar bekliyor beni Yağmurla beraberliğimden doğan Birinci ve yüzbininci hayaletim Ucu ısırılmış bir simidin acısını durmadan O kadar çok, o kadar çok hissediyorum. Fareler yeraltından fırlatılan havai fişeklerdi Haberler getiriyorlardı, hep kötü haberler Akşamları günahkâr yazar kasalar kadar Z raporları kadar uzun şiirlerim Elinde bir paket çubuk krakerle geçmişim O eski arkadaşım yıkanmış midesiyle İskambil kağıtları kusan, zarlar Maça kızı ve pis yedili sayesinde Kaç kere ölümle randevulaştı. Plastik çiçeklerle ziyaretine geldi hayat Semt pazarından alınma hırkasıyla, Ayolu, yanisi bol konuşmalarıyla Her bastığında gıcırdayan tahtalarıyla Öyle çok sevdim, öyle çok sevdim Binlerce kapıcı karısından birinin ismiydi sanki kader. Delirdiğim altyazı şimdi bütün aynalarda Vazgeçtim sonunda hep tura gelen uğur paramdan. Hikâyem ucuz, romanım basmakalıp Pembe kağıtlar aldım Hayatıma bir ölüm yazacağım Bir ölüm, pek de inandırıcı olmayan Yazık hiçbir şair bir çiy tanesi kadar bile sızmadı kâğıda Kayıp şiirlerim gül resimleridir şimdi. Yazık bir son mektup bile bırakmadan gitti Zeyniler Köyünde Çalıkuşu şimdi artık zaman. Didem MADAK Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2007 selam ayşegül..çok geçmiş olsun..eline olanı okudum..bir bayanın yüreğinden dökülen şu dizeler etkiledi beni.. paylaşmak istedim..söz bi dahakine daha neşeli bi şiir gönderrim.. sevgiyle kal.. ÇALIKUŞU'NUN Z RAPORU Kedi ve kasımpatı kokuyor bütün sokaklar Dilinin dönmediği duaları sayıklıyor Zeyniler Köyünde Çalıkuşu şimdi artık zaman Yağmur yağıyor durmadan Ağlıyorum kaşarlanmış bir masumiyet olarak Bir çılgının Kedilerin ruhlarımızı okuduğuna inandırmaya çalışan herkesi Bir elimde tabanca Bütün dualarım delik deşik. Başörtülü bir anne olarak bekliyorum ruhumun Şark hizmetinden dönüşünü Mahalle kavgalarına karışmadan Kocaman bir kabakla boğuşuyorum bazen Doğruyor ve kızartıyorum onu Günler külkedisi, akşamları kömür yakıyoruz. Hikâyeme bir hayat yazmak istiyorum Pek inandırıcı olmayan Ruhuma ıhlamur yollamak istiyorum yün eldivenler Hikâyeme bir ölüm yazmak istiyorum Beni masalların ortasında bırakıp giden ruhuma Romantik radyo dinleyen o eski arkadaşıma Son bir kere daha limon ağaçlarından bahsetmek istiyorum Otobüs duraklarında yağmurlar bekliyor beni Yağmurla beraberliğimden doğan Birinci ve yüzbininci hayaletim Ucu ısırılmış bir simidin acısını durmadan O kadar çok, o kadar çok hissediyorum. Fareler yeraltından fırlatılan havai fişeklerdi Haberler getiriyorlardı, hep kötü haberler Akşamları günahkâr yazar kasalar kadar Z raporları kadar uzun şiirlerim Elinde bir paket çubuk krakerle geçmişim O eski arkadaşım yıkanmış midesiyle İskambil kağıtları kusan, zarlar Maça kızı ve pis yedili sayesinde Kaç kere ölümle randevulaştı. Plastik çiçeklerle ziyaretine geldi hayat Semt pazarından alınma hırkasıyla, Ayolu, yanisi bol konuşmalarıyla Her bastığında gıcırdayan tahtalarıyla Öyle çok sevdim, öyle çok sevdim Binlerce kapıcı karısından birinin ismiydi sanki kader. Delirdiğim altyazı şimdi bütün aynalarda Vazgeçtim sonunda hep tura gelen uğur paramdan. Hikâyem ucuz, romanım basmakalıp Pembe kağıtlar aldım Hayatıma bir ölüm yazacağım Bir ölüm, pek de inandırıcı olmayan Yazık hiçbir şair bir çiy tanesi kadar bile sızmadı kâğıda Kayıp şiirlerim gül resimleridir şimdi. Yazık bir son mektup bile bırakmadan gitti Zeyniler Köyünde Çalıkuşu şimdi artık zaman. Didem MADAK Figgaro,dostum...Tatildeyken acıklı şiir gönderdiğin için sitem etmiştim sana,hala canım sıkılıyor o yüzden.O günler çok güneşliydi,güneş heryeri kaplıyor ve duygulara yer bırakmıyordu sanki,mutlu ve biraz da bencil yapıyordu insanı...Oysa bugünlerde ben de duygusal şiir modundayım.Ama duygusallıktan acele kurtulmam lazım,çünkü mideme dokunuyor...Mide kaslarım sürekli kasılmış vaziyette duruyor,acı veriyor bana bütün duygular...Sen nasıl istersen öyle yaz,bulunduğun andaki gibi.Güzel insansın,seziyorum,gönderdiğin şiir çok güzel,bana Sultanahmet'te geçen çocukluğumu hatırlattı... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2007 sizi düşündüm biraz sizi ve ellerinizi vakit gece yarısından az ötedeydi geceyi giyinip, cüzdanıma birkaç şiir sıkıştırdım her an size acıkabilirim diye.. sahil boyu yürüdüm sanki dudaklarıma takıldı bütün eski şarkılar fasıl muhabbetlerinde sabahlayan çocukluğumu hatırladım rakı kokan kahkahaları uykusuz coşkuları dilimin ucuna gelip de bir türlü söyleyemediğim seviyorum’ları çok sonraları öğrendim asıl sarhoşluğun, sevdada olduğunu.. siz bilmezsiniz ilk defa hüzzamla seviştim ben inkar etmeyeceğim, rast’la da kırıştırdım eh biraz da hicaz’la ama ne olur kıskanmayınız onlar hala var hayatımda, siz başkasınız.. gözleriniz mesela hani o soyarcasına bakan hüzün bile gülümsüyor gözlerinizde hüzün dahi sevdalı sonra sesiniz duyduğumda yüreğimi alıp da yanınıza kaçıran haberim olmadan dünyaya geliyor bütün şiirler büyütmekte zorluk çekmiyorum lakin kelimelerimin babası olur musunuz..? sizi düşündüm biraz sizi ve sözcüklerinizi üşümemek için kendime sarıldım ve silkinip attım üzerime yapışan yufka yürekli vedaları bir deniz vakti sizin için doğdum sanki adımı haykırdı bütün deniz kabukları adımı haykırdınız sanki size ulaştığımda rüzgar saçlarımdaydı rüzgarım saçlarınıza bulaştı siz bilmezsiniz biraz da mahcuptum beklettiğim için çağırdığınızı duysam, hemen gelmez miydim..? sizi düşündüm biraz sizi ve yüreğinizi vakit gece yarısından az ötedeydi yolların sizinle kısaldığını öğreniyordum acemiydim şaşkındım yorulmuştum avuçlarımda titreyen sevgimi dudaklarınıza götürdünüz, size vuruldum.. sizi düşündüm biraz sizi ve yine sizi sakıncası yoksa yanıtlayın ne olur birkaç sene önce neredeydiniz..? Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 içimdeki çocuk ortaya çıktı pembe panteri görünce beni burası sanki çekti.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2007 Ağır, ağır çıkacaksın bu merdivenlerden , Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak , Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak .. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2007 ablacım.. nerelerdesin acep yine.. İçli bir ezgi tadında yaşamak istiyorum. -her söylenişte güzelleşen- Şarap tadında sevilmek -en iyi bağ bozumlarının ürünü- ve sevmek şiircesine Yepyeni bir dünya için değişmek ve değiştirmek hiç durmadan ve usulca ölmek sonra -tohuma durmuş çiçek gibi- İNSAN olmanın sevinciyle ve sonsuz hüznüyle ardında aydınlık bir sabah bırakmanın Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2007 Abla; Yarın akşam Hüsnügüzel'e gidicem..Bir açık bir tavşankanı çay söyliycem.Karşımdaymışsın farzedip çayımı içicem.Birkaç ta bişi anlatıcam sana..Dinlersin umarım.. Sevgiler.. Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Abla; Yarın akşam Hüsnügüzel'e gidicem..Bir açık bir tavşankanı çay söyliycem.Karşımdaymışsın farzedip çayımı içicem.Birkaç ta bişi anlatıcam sana..Dinlersin umarım.. Sevgiler.. Taurus,canım,tavşan kanı çay benimki değil mi? Nedense senin yerin çok ayrı bende,senin ablan olmak bana gurur veriyor...Ne anlatırsan dinleyeceğim,zaten sanki biliyor gibiyim,içindeki fırtınaları seziyorum az çok... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2007 Taurus,canım,tavşan kanı çay benimki değil mi? Nedense senin yerin çok ayrı bende,senin ablan olmak bana gurur veriyor...Ne anlatırsan dinleyeceğim,zaten sanki biliyor gibiyim,içindeki fırtınaları seziyorum az çok... Bugün gidemedim abla.. Ama yazdıklarına sevindim.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2007 Bugün doktor ne dedi biliyomusun: "Kalbiniz yok içiniz rahat olsun" Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2007 ablacım nerelerdesin sen hiç gözükmüyorsun özledim seni SEVİ sabah olur, uyanırsın yanımda kuşlar kanatlarına sesini çizer durur geceki yağmur sokaklar güne iner sen gülersin, gözlerine pazar yeri kurulur bir çocuk annesini kaybeder senin yüzünde bulur konuşuruz, yolcular eve varır yanar gemilerde bütün ışıklar ay iner denizlere çilingir sofraları kurar balıklar yüzüne dokunurum, gözlerim dolar dünyanın her yerinde yeni bir şarkıya başlar kadınlar Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2007 canım..bak,seni zorlamaya geldim..anladın sen onu.. nerlerdesin..neler yaparsın yine..özledim seni çok..çok hemde.. Giderken bıraktığım Asmalar üzüm olmuş Yerlerde bütün kollar Bütün bağlar bozulmuş Ben mi geç kaldım? Yoksa mevsimler mi soğumuş? Görmeyeli buralara Olanlar olmuş...... Giderken bıraktığım Gökyüzü toprak olmuş Yıldızlar çakıltaşı Güneş bir yaprak olmuş Ben mi yaşlandım? Yoksa dünya mı alt-üst olmuş? Görmeyeli buralara Olanlar olmuş...... Kalsaydın Yokluğunla yokolmazdı Bu şehir... Kaçmakla mutluluklar Bulunmuyor bunu bil... Yaprak kıpırdamıyor Yüreğim öyle susmuş Sana... bana... sevgimize Olanlar olmuş...... Giderken bıraktığım Gülüşler bakış olmuş Kahkahalar buralarda Özlenen yakış olmuş Ben mi gülmüyorum tanrım? İnsanlar mı somurtmuş Görmeyeli buralara Olanlar olmuş...... biraz daha uğramazsan buralara..geldiğinde şarkıdaki gibi foruma olanlar olmuş olcek belkide.. ona göre bitanem.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2007 Su olsam, ateş olsam Göklerdeki güneş olsam Konuşmasam taş olsam Yine de oynar mısın benimle Susulsam kusur olsam Ağızdaki küfür olsam Doğuştan esir olsam Yine de oynar mısın benimle Sayılmasam kaç olsam Toprakdaki güç olsam Aptal gibi suç olsam Yine de oynar mısın benimle Benimle oynar mısın Benimle oynar mısın Oynarsın biliyorum.İyi ki varsın Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 bekliyorum..bekliyorum..bekliyorum.. Gülemedim ki hiç hasta yatağının başucunda haberi bu yüzden yoktur annemin sol yanağımdaki gamzeden.. Komodinin üstündeki ilaçların sayısı arttıkça kutularından yaptığım gökdelenin uzamasına sevinirdim.. Ve bilmezdim annemin yaşantısındaki renkliliğin yalnızca raflarda dizili kavonozların içindeki reçeller olduğunu.. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2007 Hayırlı Bayramlar... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Bayramın mübarek olsun Ayşegül'üm Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2007 Seni saklayacağım inan.. Yazdıklarımda..çizdiklerimde.. Şarkılarımda..sözlerimde.. Sen kalacaksın kimseler bilmeyecek.. Ve kimseler görmeyecek.. Yaşayacaksın gözlerimde.. Evet bitanem tıpkı istediğin gibi saklıycam seni..İyi bayramlar.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Bayramın mübarek olsun ve her günün bayram gibi geçsin ablacım.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Ablam; Çok iyi bir dinleyicisin.. Ellerinden,yanaklarından sevgiyle öpüyorum..İyi Bayramlar.. Alıntı
Φ Melkor Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Ayşegül aplacığum bayramun mubarek olsun, canım ablam Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Bayramın mübarek olsun Ayşegülüm Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.