Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 İran, devlet televizyonunda yayımlanan ve İran'da çekilmiş olan tüm TV dizisi ile filmlere "namaz kılma sahnesi" koyma zorunluluğu getirildi. Karakterleri namaz kılarken gösterilmeyen dizi ya da filmlerin yayından kaldırılacağı bildirildi. AFP'nin haberine göre, İran'ın dini lideri Ali Hamaney tarafından atanmış olan İran'daki devlet televizyonlarının Başkanı Ezatollah Zarghami, içeriğinde namaz sahneleri olmayan televizyon prodüksiyonlarının yayımlanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Zarghami, çocuk programlarında da çocuklara "namaz kılınmasını öğreten sahnelerin bulunması gerektiğini" söyledi. İran'daki popüler bir dizi filmdeki katil zanlısının namaz kılarken gösterildiği sahneyi örnek olarak veren Zarghami, "Namaz sahneleri sadece pozitif karakterlerle, yaşlılarla, temiz bir hayat yaşayanlarla ve başrollerdeki karakterlerle sınırlanmamalı" dedi. Yönetmeliğin drama dizilerine ve filmlere de uygulanacağı ancak oyun-eğlence programları ile sit-com'ları kapsayıp kapsamadığının bilinmediği belirtiliyor. İran'da tüm kanallar devlet tarafından işletiliyor. Namaz saatlerinde programlar kesiliyor, haber bülteninden önce spikerler dua ediyor. Saygılar. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Bugünden sonra Türkiye'ye İranda uygulandığı şekliyle şeriat gelme ihtimali neredeyse sıfır. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Saygılar. Ne var bunda??? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Ne var bunda??? Ne var bunda??? diye mi sordun suheda, e askolsun!!! Bir kadin olarak, kendini bu kadar kiskaca aldirmak isteyen ve sonra da serbest olmak isteyince seritatin soguk elini ensesinde hissedip kipirdayamayan, kipirdayamayacak olan kadinlarimizin boyle laflar sarf ettiklerini duydugum, gordugum zaman agzim bes karis acik kaliyor, beynim dumura ugruyor. E pes dogrusu!!!!!! Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Tekrar ediyorum filmlerde namaz kılma sahnesinin ne gibi bir zararı var?Kısacası ne var bunda diyorum.... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Tekrar ediyorum filmlerde namaz kılma sahnesinin ne gibi bir zararı var?Kısacası ne var bunda diyorum.... Sorun, filmlerde namaz kılma sahnesinin bulunması değil sevgili suheda. Sorun, bu sahnelerin filmlerde olmasını ZORUNLU KILMAK. Anlatabildim mi? Saygılar. Alıntı
Φ palam Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 bir ateist çıkıp onu demez bir kere .... hem namaz kılma sahnesini iran zorunlu tutnca demokrasi kalkıyor ama böyle birşeyler başka ülkelerde yasaklanınca demokrasi var mı oluyor ki.. demokrasi dinin yasaklanmasına (din=islam) müsaade , propagandasına ise yasaklamak mı demek acaaba? demokrasi, din üzere yaşamak isteyenin de istemeyenin de serbest olması değil midir? peki bugün dinini yaşamak isteyenler ibadetlerini yapmak isteyenler engellenince din karşıtı bir tarafta olmak olmuyor mu? bu da eşitlik manasına nasıl elebilir? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Sorun, filmlerde namaz kılma sahnesinin bulunması değil sevgili suheda. Sorun, bu sahnelerin filmlerde olmasını ZORUNLU KILMAK. Anlatabildim mi? Saygılar. Brain,söylermisin izlediğin yabancı filmlerin hemen hepsinde konusu ne olursa olsun kilise,Papaz/Rahip haç ve buna benzer şeyler yokmu? Neredeyse tüm Amerikan filmlerinde dini motifler işlenir,özellikle işlenir ben izlerken herhangi bir rahatsızlık duymuyorum bir müslüman olmama rağmen,siz bundan neden rahatsız oluyorsunuz üstelik İran söz konusu olan ülke bize ne İran'dan bize ne Uganda'dan başka bir devletin kendi politikası beni niye rahatsız etsin beni etmediği gibi senide etmemesi lazım... Biz kendi ülkemizdeki sorunları hallettikte sıra İranı düzeltmeye geldi öylemi? Ayrıca öğretmenini elini öptü diye tepki alan İran devlet başkanı Ahmedinnecat bu zorunluluğu getirmemişmi? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Brain,söylermisin izlediğin yabancı filmlerin hemen hepsinde konusu ne olursa olsun kilise,Papaz/Rahip haç ve buna benzer şeyler yokmu?Neredeyse tüm Amerikan filmlerinde dini motifler işlenir,özellikle işlenir ben izlerken herhangi bir rahatsızlık duymuyorum bir müslüman olmama rağmen,siz bundan neden rahatsız oluyorsunuz üstelik İran söz konusu olan ülke bize ne İran'dan bize ne Uganda'dan başka bir devletin kendi politikası beni niye rahatsız etsin beni etmediği gibi senide etmemesi lazım... Biz kendi ülkemizdeki sorunları hallettikte sıra İranı düzeltmeye geldi öylemi? Ayrıca öğretmenini elini öptü diye tepki alan İran devlet başkanı Ahmedinnecat bu zorunluluğu getirmemişmi? Cim Carey Aman Tanrım diye bir filmi vardı ondada vardı bu konular haklısın ben bayaa amerikan filmi izlemişimdir ama çoğunda görmedim öyle sahneler ve zorunluluk denen birşeyde olmadığını biliyorum filmlere illede dini sahneler ekleyen yönetmenler amerikan fethullahçıları (dini işlerine alet ederek para kazananlar) olsagerek Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Brain,söylermisin izlediğin yabancı filmlerin hemen hepsinde konusu ne olursa olsun kilise,Papaz/Rahip haç ve buna benzer şeyler yokmu?Neredeyse tüm Amerikan filmlerinde dini motifler işlenir,özellikle işlenir ben izlerken herhangi bir rahatsızlık duymuyorum bir müslüman olmama rağmen,siz bundan neden rahatsız oluyorsunuz Sevgili suheda, Beni rahatsız eden şey papaz, imam, cami, kilise değil. Beni rahatsız eden şey BAŞKA İNSANLARI İSTEKLERİ DIŞINDA ŞEYLER YAPMAYA ZORLAMAK. Film çeken adam, illa ki namaz kılan adam motifi koymak zorunda olmamalı. Amerika'da zorunluluk/zorlama yoktur. Birsürü amerikan filminde papaz/kilise yoktur. Öbür taraftan rahipleri ve rahibeleri erotik/po.rn filmlerde gösteren de vardır. Yani burada kıstas olan şey ZORLAMA/ZORLANMAMA meselesidir. Bir insana iradesi dışında birşey yaptırmaktır bizim karşı olduğumuz şey. Peki herkes heryerde herşeyi yapabilir mi? Başkalarının haklarını ihlal etmemek şartıyla yapabilir. Dernekler, örgütler, kendi mensuplarından özel isteklerde bulunabilir. Çünkü örgüt ve dernek kurallarını o mensuplar oluşturuyorlar. İsterlerse değiştiriler kuralları, isterlerse çıkarlar mensupluktan. Bir fabrika, işçilerinden, çeşitli gerekçelerle belirli bir kıyafet giymelerini, belirli bir saatte işte olmalarını isteyebilir ve işin oğası gereği bunu yapmak zorundadır. "Sabah 8'de işe gelmek benim irademe karşı, ben fabrikaya öğleden sonraları geleyim" diyemezsin. dersen, fabrika işçiliğini bırakman gerekir. Din ve ve ideoloji gibi, sürekli tartışma konusu olan ve toplumsal mutabakat olmayan konularda, herkesin uymakla sorumlu olduğu kurallar konamaz. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Saygılar. amerikalılara göre degil birazda farisilere göre düşün. hangi yönetim için neyin degerde oldugu ya da tersi neyin degersiz oldugunu klişe laflar ölçemeyiz, dahası olumsuzlugu ortadan kaldıramayız. yani şimdi sen eminim şunu demek istemiyorsun ; avrupa veya amerika veya veya dünyanın herhangi bir ülkesi, işte şu ülkesi mutlak anlamda özgürdür. böyle mi söylemek istiyorsun. İran özelinide aşarak 'dayatma' sadece 'dini' bir eylem midir?. selamlar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Hollywod da birilerinin elinde; ama adamlar işini biliyor; farkettirmeden beyin yıkama işlemini de yapıyor... Bu işte başarı isteniyorsa özüne hakim olmak lazım; namaz sahnesi için zorunluluk getirmektense de namazı hayatın normalleri arasıda gören yapımcılar yetiştirirsiniz... Bence batı sırf düşman olarak görülmemeli; şu an için yaşayan güç durumundaysalar tecrübelerinden faydalanmak gerekir; bu tür uygulamalar ise sadece muhalif toplar ve görüntüyü istenilene uygun kılar; etkisi de yukarda anlattığıma göre çok zayıf kalır... Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Amerika'da zorunluluk/zorlama yoktur. Onlar bu işi Subliminal teknikle yürütüyor... Neden Amerika ve italya "Şirinler" çizgi filimini yasakladı... Neden 20-30 yıl öncesinden günümüze Sinemamızda İmamların kötülenme sahnelerini yönetmenler bir teamül yaptı hangi ideolojinin etkisindeydilerdiki bunu sinama sektörüne bir zorlama kıldılar...? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Polonya’da mini etek yasaklanıyor Polonya’da sağcı koalisyonun iktidara gelmesinin ardından, kamusal yaşamı ilgilendiren bir dizi yasak gündeme geldi Muhalefetteki Cumhuriyetçi Hak Partisi, Polonya Meclisi’ne mini etek, düşük bel pantolon, derin dekolte ve ağır makyaja yasak getiren bir yasa tasarısı sundu. Adalet Bakanlığı muhafeletin tasarısına olumlu baktığını açıkladı. Cumhuriyetçi Hak Partisi Başkanı Artur Zawisza, “Mini etek kadınları seks objesi olarak gösteriyor..Sıradan bir genç kız, gece eğlendikten sonra evine dönerken hayat kadını muamelesi görüyor. Buna son vermeliyiz” dedi.alıntı vatan gazetesi Polonyadada galiba şeriat hüküm sürmeye başladı... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Polonyadada galiba şeriat hüküm sürmeye başladı... İslamiyet ile Hristiyanlığın babası aynı: Musevilik. Semitik hurafeler son tahlilde birbirinin aynısı. İranlı/Afgan/Arap kadınların giydi çarşaf/burka ile rahibelerin kıyafetleri arasında fark yoktur. Tesettür bir rahibe kıyafetidir. Polonya AB'deki en mutaassıp ülkedir. Avrupa Anayasa'sına Hristiyanlığı dahil ettirmeye çalışmaktadır. AB'yi Hristiyan Klübü'ne çevirmek isteyenlerin bayraklığını/sözcülüğünü şu anda Polonya yapmaktadır. Bu nedenle, Polonya'da kıyafet tartışmalarının çıkması beklenir zaten. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 hala aynı bayat argümanlar. semitik dinlerin kaynagı birdir ve zamanlarına göre hakikati temsil ederler. İslam'ı, hıristiyanlık ve yahudilikle bazı yönlerden benzeşmesini müslümanların yadsıyacagını beklemek safdillik olsa gerekdir. bu dinler ve bir çokları aynı Tanrı'nın buyurmasından çıkmıştır. selametler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 hala aynı bayat argümanlar.semitik dinlerin kaynagı birdir ve zamanlarına göre hakikati temsil ederler.İslam'ı, hıristiyanlık ve yahudilikle bazı yönlerden benzeşmesini müslümanların yadsıyacagını beklemek safdillik olsa gerekdir.bu dinler ve bir çokları aynı Tanrı'nın buyurmasından çıkmıştır. selametler. Bayatsa, siz niye tekrarlıyorsunuz 1400 yıldır? Semitik dinler zamanlarına göre doğru ise, zamanlarında kalsınlar, neden21. yüztılda da servis etmeye çalışıyorsunuz? Müslümanlar falanca dinin içeriğini yatsırlar diye bir argüman oldu mu? Safdillik olan şey büyük puntolu ve pembe renkli yer. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Bayatsa, siz niye tekrarlıyorsunuz 1400 yıldır? Semitik dinler zamanlarına göre doğru ise, zamanlarında kalsınlar, neden21. yüztılda da servis etmeye çalışıyorsunuz? Saygılar. din, dünyanın sonu gelmeden sonu gelmez ki. din, bu dünya için Tanrı tarafından buyurulmuş genel ahlaki-hukuki ilkeleri vaz eder. zamanlarına göre dogru olan dinler dediysek, zamanın dışında yaşıyorzu demedik tabiki. yani konu önceki dinleri müslümanların inkar ettigi veya İslam'ın bunlarla hiç benzeşmedigini falan söyleyen yoktur. işin özü bu. selametler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 yani konu önceki dinleri müslümanların inkar ettigi veya İslam'ın bunlarla hiç benzeşmedigini falan söyleyen yoktur. Eee neyi tartışıyorsun peki? Ben semitik dinler benzeşmiyor dedim mi? Amaç konu baltalamak mı? Seni "düzeldi" sanıp her muhatap aldığımda hayal kırıklığına uğruyorum. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Eee neyi tartışıyorsun peki? Ben semitik dinler benzeşmiyor dedim mi? Amaç konu baltalamak mı? Seni "düzeldi" sanıp her muhatap aldığımda hayal kırıklığına uğruyorum. Saygılar. iyide ben de soruyorum ; zırt pırt aynı şeyi neden müslümanların önüne getiriyorsun. buna kimse itiraz etmez ki. amaç konu baltalamak degil: onu daha iyi yapan arkedeşler var ne haddime. amaç aynı şeyleri duyma sıkıntısı. siz İslam ve Muhammed konusunda baya takıntılısınız, baksanıza imzalarınıza. benimse herhangi bir şeyden takıntım yok. hiç yer yer absürt kaçan imza kullandıgımı gördünüz mü?. siz ve gibiler hiç demokrat degilsiniz, demokrat zihin takıntılı olmayan zihindir ve bu yaşama akseder. selametler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 iyide ben de soruyorum ; zırt pırt aynı şeyi neden müslümanların önüne getiriyorsun. buna kimse itiraz etmez ki. Bunu bana niye söylüyorsunuz? Polonya'ya şeriat mi geldi diyerek bu konuyu yeniden gündeme taşıyan ben miyim? siz İslam ve Muhammed konusunda baya takıntılısınız, baksanıza imzalarınıza. benimse herhangi bir şeyden takıntım yok. hiç yer yer absürt kaçan imza kullandıgımı gördünüz mü?. siz ve gibiler hiç demokrat degilsiniz, demokrat zihin takıntılı olmayan zihindir ve bu yaşama akseder. Muhammed konusunda takıntılı olanlar ben değilim, müslümanlar. Muhammed benim için sıradan bir insan, kendince dünyanın varlığını açıklamaya girişmiş, bu arada Arap milliyetçiliğinin temellerini atmış, psikolojik durumu normallik göstergelerinden bir hayli uzak bir insan, bunun ötesi değil. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Muhammed benim için sıradan bir insan, kendince dünyanın varlığını açıklamaya girişmiş, bu arada Arap milliyetçiliğinin temellerini atmış, psikolojik durumu normallik göstergelerinden bir hayli uzak bir insan, bunun ötesi değil.[/b] Saygılar. ne polonyası, polonya 'şeriate' mi geçti? Birini sıradan kabul etmek, söyledikleri veya sana göre 'milliyetçiligi' bir tarafa , sizin ve gibilerin takıntısı başka tarafa. sürekli o(as)'nu anmanızı ve sürekli tersinden o'nunla olmanızı takıntı olarak niteledim. ( ya işte müslüman bir ülke, insanların yanlış düşüncelerini söylüyoruz vs. vs. vs. geçin bunları) baya baya takıntılısınız işte. başka gündemin yok ya da başka gündemlerin bunun gölgesinde. selametler. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 ne polonyası, polonya 'şeriate' mi geçti? Polemik aramaktan başka işle meşgul olmadığın için, tartışmayı takip edemiyosun sanırsam. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=535697 Mesejının geri kalanı tamamen polemik ve kişiler üstüne. Tartışmaya tek kuruşluk katkın yok. Artık kendime kızıyorum, seni muhatap aldığım için. Bye. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Polemik aramaktan başka işle meşgul olmadığın için, tartışmayı takip edemiyosun sanırsam. Mesejının geri kalanı tamamen polemik ve kişiler üstüne. Tartışmaya tek kuruşluk katkın yok. Artık kendime kızıyorum, seni muhatap aldığım için. Bye. hadi sevgili dostum. ben tartışmayı baştan okudum merak etme. sadece sordum Polonyaya şeriat gelmiş mi ? diye. dikkat edersen artık eskisi gibi bu bölüme yazmıyorum. nedeni hep aynı şeyler, dogru dürüst bir din eleştirisi bile yok. bazen sevinmiyor degilim bazı arkadaşların müslüman olmamasına. yani İslam'ı anlama biçimleri birde tersinden kabul şeklinde olsaydı ne olurdu. en kral entegrist olurlardı, tam bir köktenci. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Ne var bunda??? diye mi sordun suheda, e askolsun!!! Bir kadin olarak, kendini bu kadar kiskaca aldirmak isteyen ve sonra da serbest olmak isteyince seritatin soguk elini ensesinde hissedip kipirdayamayan, kipirdayamayacak olan kadinlarimizin boyle laflar sarf ettiklerini duydugum, gordugum zaman agzim bes karis acik kaliyor, beynim dumura ugruyor. E pes dogrusu!!!!!! bende bir bayanım hatta kadınım ve keşke dinimizin yani islamın kadına verdiği hakları bir anlasaydınız... ama milletlerin uygulayımları ve tabi canım ülkemdeki erkeklerin uygulayımları sanki islamdanmış gibi algılanırsa olacağı bu... kim kime zorla din ve ibadet yaşatıyor... kim kimin ensesine soğuk elini koyuyor... bir kere bunun önündeki en büyük engel Kuranın kendisidir... çünkü bizim kitabımızda peygambere bile düşen sadece uyarmak ya da anlatmaktır... o inananlarki siz onların canını yakmadıkça kimse kimseye bişey yapamaz dinen hakkı yoktur zaten... bir bayan bütün dekoltesini açsa,, mini eteklerin en kısasını giyse,, saçını isterse yeşile de boyasa .. ancak gerçekten islamı yaşayan bir erkek o kadına kafasını kaldırıp bakmaz... çünkü o yalnızca helali olanla yetinir çünkü bu korktuğu ve itaat ettiği rabbinin emridir... Tekrar ediyorum filmlerde namaz kılma sahnesinin ne gibi bir zararı var?Kısacası ne var bunda diyorum.... sevgili arkadaşım bende çok şükür namazımı kılan biriyim ... ama bu konu bana da ters geldi... yani din eğitimi adına tv de namaz dersi verilse kabul ama Allah a yapılan bir ibadetin film amaçlı rol icabı yapılması olayı bana biraz ters geliyor... sahne olmadı yeni baştan mı denilecek... bu açıdan çok ters... gelelim zorunlu olmasına ... bu da medya açısından çok da iyi değil sanırım... yani insanlar bir üretkenlik ortaya koyarken "ya ben şimdi bu filmin hangi sahnesine şunu koyayım "diye düşünmemeli... ama dediğim gibi madem dini motif istiyorlar ,,her kanal belli saatlerde veya belli sıklıklarla dini eğitim için yayın ,, ya da kurandan ayetler yayınlayabilir... ne bileyim ?? her filmden ya da programdan önce 1 dk buna ayırsalar koydukları bu yasaktan daha etkili olur sanırım.. Sevgiyle kal selametle kal ..... Bayatsa, siz niye tekrarlıyorsunuz 1400 yıldır? Semitik dinler zamanlarına göre doğru ise, zamanlarında kalsınlar, neden21. yüztılda da servis etmeye çalışıyorsunuz? Müslümanlar falanca dinin içeriğini yatsırlar diye bir argüman oldu mu? Safdillik olan şey büyük puntolu ve pembe renkli yer. Saygılar. çünkü onlar zamanlarına göre değil halaaaa günümüze göre de doğrudur... o kitapların ve dinlerin mucizevi yapıları burdan gelir zaten... yalan söylemenin kötü birşey oluşu... ya da hırsızlık yapmanın kötü birşey oluşu 1400 sene önce tam tersi mi algılanıyor du merak ettim... günümüze sunulan servislere bakalım bir -yalan söyleme -verdiğin sözü tut yok pahaya onları değiştirme -helalinden yani eşinden başkasına bakma -sabırlı ol -yolcuya,yetime,komşuna,akrabana yardım et -öfkeni yenmeye çalış -asla ve asla hür bir kadına zina isnadında bulunma bulunanın ömür boyu yemini şehadetini kabul etme -ihtiyacından fazlasını ihtiyacı olana dağıt -seslerin en çirkini merkep sesidir öfkene kapılıp sakın bağırma -anne ve babana sözlerin en güzelini seçip söyle onları hep hoş tut ayrılacaksan da hoşnutlukla ayrıl -karıncayı bile ezme sivrisineği ve onun üstününü bi düşün????????? gelelim şeriat olayına ... Kuran da nelerin ceza işlemi var insanlara emredilen onlara bi bakılması gerekir sanırım... hırsızın hırsızlık yaptığı elini kes zina yapan kadın ve erkeğin ayağına 100 sopa zina isnadında bulunupta şahit gösteremeyene 80 sopa hür kadına iftira da bulunan erkeğe ömür boyu şehadetini kabul etmeyin uyarısı kısasa kısas yani dişe diş cana can bir yumruğa bir yumruk iki değil,,,bir dişe karşılık bir diş iki değil,,, bir cana karşılık bir can iki değil bunlar mı kötü hırsızın elini mi kesmek gerekiyordu bugün kapkaç olayına yakalanmadan eve varmak için herkesin önünde 100 sopa mı gerekiyordu eşler birbirini aldatmasın diye ömür boyu sözüne güvenmeyip bir nevi dışlanmasımı gerekiyor iftira atan erkeğin yani ben bir can aldığımda kendimin öldürüleceğini bilip kabul etsem bunca cinayet oranı devam eder mi?? kısacası medeni yasalar medeni yollar dediklerimiz gerçekten toplumda düzen için yeterli de şeriat mı yetersiz? bu yazdığım dışında Kuran da toplumun genelini ilgilendiren cezayi işlemler yokki herkes hop oturup hop kalkıyor... ha bir dönem tv ler zina yüzünden taşlanan öldürülen insanları gösterip duruyordu.. soruyorum bu uygulama Kuranın neresinde? kuran değil mi nur suresi değilmi pak pakla evlensin zina eden zina edenle diyen?? kısaca herkes dengiyle olsun diyen... komşunun evine bile girerken incelikleri anlatan bu sure ye bir bakın... haa bir de ben yıllarca dekolte açık dolaştım arkadaşlar.. düşük bel pantolon belki ... hangi medeni erkekti gözü takılmadan doğal algılayan sizce... kapanmak mı kötü bişey şimdi? nasıl bir gelenektirki bir sarı saçın peşine gidebilecek bi ton erkek biliyorum çevremde... cidden merak ettim siz medeniyetin hangi aşamasındasınız ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.