Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Aşağıda bazı ayetler var.

Enfal-12-13. Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak ben sizinle beraberim; haydi iman edenlere destek olun; Ben kâfirlerin yüreğine korku salacağım; vurun boyunlarına! Vurun onların bütün parmaklarına! diye vahyediyordu. Bu söylenenler, onların Allah'a ve Resûlüne karşı gelmelerinden ötürüdür. Kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, bilsin ki Allah, azabı şiddetli olandır.

Nisa-89: Onlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı istediler. O halde, Allah yolunda göç edecekleri vakte kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı.

Tevbe-5: O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.

Muhammed-4: (Savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onlara iyice vurup sindirince bağı sıkıca bağlayın (esir alın). Savaş sona erince de artık ya karşılıksız veya fidye karşılığı salıverin. Durum şu ki, Allah dileseydi, onlardan intikam alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek ister. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmaz.

Şimdi bu ayetlerdeki, kafir ve inanmayanlar ifadelerini müslüman ifadesi ile değiştirelim.

Mesela Hristiyanlık olsun, yaygınlaştırılmaya çalışılan din.

Enfal-12-13. Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak ben sizinle beraberim; haydi iman edenlere destek olun; Ben müslümanların yüreğine korku salacağım; vurun boyunlarına! Vurun onların bütün parmaklarına! diye vahyediyordu. Bu söylenenler, onların Allah ve İsa'ya karşı gelmelerinden ötürüdür. Kim Allah ve İsa'ya karşı gelirse, bilsin ki Allah, azabı şiddetli olandır.

Nisa-89: Müslümanlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı istediler. O halde, Allah yolunda göç edecekleri vakte kadar müslümanlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse müslümanları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da müslümanlardan ne dost edinin ne de yardımcı.

Tevbe-5: O haram aylar çıktığında artık müslümanları, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, İsa'ya inanır, kiliseye bağış yaparlarsa, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.

Muhammed-4: (Savaşta) müslümanlarla karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onlara iyice vurup sindirince bağı sıkıca bağlayın (esir alın). Savaş sona erince de artık ya karşılıksız veya fidye karşılığı salıverin. Durum şu ki, Allah dileseydi, onlardan intikam alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek ister. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmaz.

Evrensel doğruya ulşamanın yolu, karşınızdakinin yerine kendinizi koyarak, eylemleri değerlendirmektir.

Öldürülen, kesilen, köleleştirilen, talan edilen, ceriyeleştirilen, köle olarak satılan insanlar hep başkaları olunca, inançlarına küfredilen, hakaret edilen, *****lere benzetilen insanlar başkaları olunca Kuran'daki vahşet talimatları, sıradan müslümanlara normal geliyor. Uzak bir hikayeyi dinler gibi dinliyorlar.

Aynısı sizin için söylense ve söylenenler uygulansa ne yapardınız?

Eğer varsa bir Yaratıcı, bu kadar vahşice talimatlar vermesi size normal geliyor mu?

Tanrı'ya bu talimatları yakıştırıyormusuz?

Öldürün, kesin, boyun eğdirin, köleleştirin, kuşatın, yağmalayın şeklindeki talimatları Evreni yarattığına inandığınız güce yakıştırıyormusunuz?

Yoksa hala, kendi ifadelerinden de anlaşılacağı üzere, ilgiye, sevgiye, önemsenmeye aç, narsistik duyguların zirvesinde gezinen bir adamın katliam ve işkence fantazilerini hala Yaratıcı sözü diye kabullenmeye devam edecek misiniz?

Saygılar.

• Cevaplar 69
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sen bir kafirsin sana kafir denmesinden neden alınıyorsun?Kafirlere olacak olanda Kur'an da yazılı olanlardır.Elinden geliyorsa yapa biliyorsan kurtar kendini.Ölümden sonraki yaşama inanmıyor olabilirsin ama inan bana öleceksin.Ve sonrasında olacaklar eğer senin tahmin ettiğin gibi değilse karşında hayal ettiğin ve o hayali red ettiğin tanrı olmayacak.Kur'an kafirlerin yani senin başına gelecekleri tek tek söylüyor elinden geliyorsa hadi değiştir?Hodri meydan!!!

Ey Kafir bırak onların bana söylenmesinde ne yapacağımı ben eğer kendimi aldatıp adı müslüman yaşamı senin gibi kafir biri isem benim halim senden bile daha acıklı olur.Senin egona nefsine yediremediğin,narsist bir kişilik sergilediğin ve bana bunu nasıl der diye kıvrandığın şeylerin hepsini yüz yıllardır söylüyor?Ve sen ister ıkın ister sıkın söylemeye devam edecek?Elinden geliyorsa ve gücün yetiyorsa engelle?Yetmiyor değil mi insanlar habire senin anlamsız dediğin şeyin peşinden koşup anam babam sana feda olsun diyor buda seni sinir ediyor.Üzgünüm yapacak bir şeyin yok.Bunu engelleyecek hiç bir şeyin yok.

Ben hem kafirim hem bana tatlı sözler söyle anneciğim dizelerini başka sonada sakla.Kafirlerin sonu bu.Kur'an da da aynen böyle yazıyor.Hoşuna gitmiyor evet.Peki ne yapacaksın?hiç bir şey...

Kafirlerin sonu budur...

Gönderi tarihi:

Bu ve bunun gibi ayetler kuranın nerdeyse bütününü oluşturur,

olacakları bildirmek başkadır tehdit etme başka birşeydir.

kurandaki bu ayetler bildirmekten çok tehdittir her sağduyulu insanın

anlayacağı üzere.Ama bu ayetler islam kültürü yüklenmiş kesimler tarafından

çok tutulur,hoşlarına gider,nedeniyse çok basit;

Çünkü kuranın bu korkunç baskısıyla yetiştirilmiş insan asla özgür bir

yaşam yaşayamaz kendi vicdanı ve iradesiyle kendi kişiliğini

oluşturamaz,içinde bu dünyada yaşamaya dair ruhsal bir coşku

oluşumuna izin verilmez,her daim saplantılı ve özgüvenden yoksun bir

kişilik yapısını izler.Zincirlerini kırıp coşkuyla hayata sarılan kendi

yapamadıklarını yapıp mutlu enerjik bir hayat yaşayan insanlara karşı daima

içinde bir 'ukte've 'sıkıntı' besler.

Gönderi tarihi:
Sen bir kafirsin sana kafir denmesinden neden alınıyorsun?

Kafirlikten gocunduğuma dair herhangi bir söz var mı yazımda?

Yazımda sorduğum şey şu: Kuran'daki hakaretler, işkenceler, insanlık dışı uygulamalar, sana reva görülseydi, hala bu uygulama doğrudur diyebiliyor musun?

Kafirlere olacak olanda Kur'an da yazılı olanlardır.Elinden geliyorsa yapa biliyorsan kurtar kendini.Ölümden sonraki yaşama inanmıyor olabilirsin ama inan bana öleceksin.Ve sonrasında olacaklar eğer senin tahmin ettiğin gibi değilse karşında hayal ettiğin ve o hayali red ettiğin tanrı olmayacak.Kur'an kafirlerin yani senin başına gelecekleri tek tek söylüyor elinden geliyorsa hadi değiştir?Hodri meydan!!!

Öyle olacağını ispat ettin mi ki, olmayacak bir şeyi değiştirmeye yelteneyim ben?

Enkarnasyon'a inanan biri de sen ölünce, senin bir ******* olarak dünyaya geri geleceğini söyleyebilir. Hodri meydan, sen ispat et, ********* olarak dünyaya gelmeyeceğini.

Senin iddiana nazaran, enkarnasyoncunun iddiası daha mantıklı.

Sen ölünce çürüyeceksin, moleküllerine, atomlarına ayrılacaksın.

Bu moleküller ve atomlar, bir solucana gıda olacak ve gıdalar solucanın yapısına karışacak.

Tersini ispat et edebiliyorsan.

Ey Kafir bırak onların bana söylenmesinde ne yapacağımı ben eğer kendimi aldatıp adı müslüman yaşamı senin gibi kafir biri isem benim halim senden bile daha acıklı olur.Senin egona nefsine yediremediğin,narsist bir kişilik sergilediğin ve bana bunu nasıl der diye kıvrandığın şeylerin hepsini yüz yıllardır söylüyor?Ve sen ister ıkın ister sıkın söylemeye devam edecek?Elinden geliyorsa ve gücün yetiyorsa engelle?Yetmiyor değil mi insanlar habire senin anlamsız dediğin şeyin peşinden koşup anam babam sana feda olsun diyor buda seni sinir ediyor.Üzgünüm yapacak bir şeyin yok.Bunu engelleyecek hiç bir şeyin yok.

İslamiyeti sona erdirecek şey bilgidir, akıldır.

Kınmama, sıkınmama gerek yok. Bilgi herkesin ulaşabileceği ucuzlukta ve kolaylıkta olunca, İslamiyet tarihteki yerini lacak.

Köroğlu olsaydı şöyle derdi: İnternet icat oldu, İslamiyet mefta oldu.

Kafirlerin sonu budur...

Kafirlerin sonu neymiş bakalım. Muhammed'in yarattığı ve olmadık hakaretamiz sıfatlar yakıştırdığı Allah ne diyor bu konuda:

Nisa-55-56. Onlardan bir kısmı ona inanmıştır; bir kısmı da ondan alıkoymaktadır. Böylesine, çılgın alevli cehennem yeter.

Ayetlerimizi inkâr edenleri yakında bir ateşe yaslayacağız. Derileri piştikçe, azabı tatsınlar diye, derilerini öncekinden başka derilerle değiştireceğiz. Allah Azîz ve Hakîm'dir.

Vakıa-52-55: Zakkumdan bir ağaçtan mutlaka yiyeceksiniz/yiyecekler, Karınları dolduracaklar ondan, Üzerine içecekler kaynar sudan, Susuzluktan çıkmış develerin içişi gibi içecekler.

Hac Suresi-19-22: İşte şu iki hasım, Rableri hakkında çekişip durmuşlardır. Sonuçta küfre sapanlar için ateşten giysiler biçilmiştir. Başlarının üstünden de kaynar su dökülmektedir. Bu suyla, karınlarının içindekiler ve derileri eritilir. Bunlar için bir de demirden kamçılar var.Istırap yüzünden oradan her çıkmak istediklerinde, oraya geri döndürülürler: "Tadın şu yangın azabını! "

İnsan Suresi-4: Biz, nankörler için zincirler, bukağılar ve kızgın bir ateş hazırladık.

Tevbe-35. Gün olur, cehennem ateşinde onların üzerine lav dökülür de bununla onların alınları, böğürleri, sırtları dağlanır: "İşte egolarınız için yığdıklarınız. Hadi tadın biriktirmiş olduklarınızı!"

İbrahim-16. Ardından da cehennem. İrinli bir sudan içirilecekler.

Meryem-86. Suçluları da susuz ve yaya olarak cehenneme sevk ederiz.

Fatır Suresi-36. İnkâr edenlere de cehennem ateşi var. Ne haklarında hüküm verilir ki ölsünler ne de azapları hafifletilir. İşte böyle cezalandırırız tüm nankörleri biz.

Saffat-62-66: Ödül ve ikram olarak, bu mu daha hayırlı yoksa zakkum ağacı mı? O ağaç ki, zalimler için onu bir fitne yaptık. cehennemin ta dibinden çıkan bir ağaçtır o. Tomurcukları tıpkı şeytanların başlarıdır. Onlar ondan mutlaka yiyecekler ve karınlarını onunla dolduracaklar.

Bu vahşeti Allah'a yakıştıran bir adam peygamber midir *******?

Ne bu şiddet, bu öfke, bu vahşet?

Susuz ve yayan olarak cehenneme götürmüşsün, zakkum yedirmişsin, kaynar su içirmişsin, irinli su içirmişsin, kızgın demirden kamçılar, zincirler ve bukağılarla olmadık işkenceler etmişsin, ateşten güysiler giydirmişsin, başlarından kaynar su dökmüşsün, başlarından lav dökmüşsün, ateş köreldikçe körüklemişsin, öfken dinsin be kardeşim. Nedir bu öfke?

Bu işkenceler yetmiyormuş gibi, sürekli derilerini değiştirerek devam ediyorsun sadizme.

Ve kahkaha atıyorsun başlarında "Tadın şu yangın azabını hıhhhahahahaa!"

Bu senaryolar sağlıklı bir akıl ürünümüdür yoksa patalojikbir vakanın ürünümüdür?

*

Herhangi bir korku filmi, psikopat filmi seyredin.

Benzer sahneleri izleyin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Bu ayetlerin hoşa gitmek,haz almak ya da buna benzer şeyler ile bir alakası yok.Bilim size siyanür içerseniz ölürsünüz der.Bu bir tehdit mi?Size aklı olan biri siyanür içmez der bu bir tehdit mi?Kafir iseniz azap duyarsınız da aynen buna benzer bir uyarı.Bu baskı da değil zira baskı ile yapacağınız her şey sizi yine azaba sürükler.

Dünyada doya doya yaşamakta herkese göre değişen bir kavramdır.Sizin anlayışınızda doya doya yaşamak insanının fiziki bedenine dönük ve bedensel hazları sonuna kadar fullemek olurken başkasının hayatında bu;Bitmek bilmez bir ibadet içinde olduğunu anlamak doyuma yaklaştırır kişiyi.

Evrensellikten bahsedecek kişi kendi kalıplarını,dünyanın kalıplarını delerek baka bilen kişidir.İnsanı tanımlarken kendisini sınırlayan bedensel dürtüleri aşmış olmalıdır.Özgürlük dediğinde bu bedensellik ve dünya denen yerelsellikten kurtulmuş bir bakışa evreni idrak edebilecek kapasiteye ulaşmış olmalıdır.Beynindeki tüm kavramları insani ve dünyevi bir bakışla değerlendiren kişi lokali aşıp nasıl evrensel düşünebilir?Özgürlüğün evrensel bir değerlendirmesini nasıl yapabilir?

Evvrensellik olanları, duygusallık katmakdan,kendini kandırmadan gerçeklerin sadece 5 duyu ile olanlar olduğu aldatmacasına kaptırmadan baka bilenlerin harcı değil mi?

Belkide en önemlisi kendini sınırlı et kemik beden sanan biri evreni nasıl kapsayıp anlayacak?Nasıl evrenselleşecek?İnsani kimliğinden bir an sıyrılıp olanları bu şekilde "görmeden" evrene sadece insani bakışla bakmayacak mı?Verdiği kararlar insana ait olup evrenin insanca bir algılanışı olarak kalmayacak mı?Peki ya o zaman gerisi?evrenin insani bakışla anlayamadığımız kısmı? Yk saymış olmayacak mı bunları..

Özgürlüğü dilediğini yapmak sanıp bir aldatmacanın içine düşüyor olmayacak mı?

Gördüğüm, dokunduğum,kokladığım,ellediğim ve hissedip anlayabildiğimin dışında hiç bir şeyi kabul etmiyorum diyen biri evrenselliğin nersesinde.Bu yukarıda saydığım şeyler evrenin ne kadarını anlamaya yetiyor?Ya bunlarlarla yetinen ve dahada kötüsü bunu nasıl aşacağınıda bilmeyen biri acınacak bir durumda değil mi?Üstelikte kendisinde bu potansiyel var ve kullanmıyorken.Kendisine zulumlerin en kötüsünü reva görmüyor mu?

Bazılarının doya doya yaşamak sandığı bedeni beslemek,yemek içmek ve sex yapmak ya da duygularını poh pohlamak evreni anlamanın yolu değil.Evreni bırakın dünyayı bile anlamanın yolu bu değil.Bu insanı ben merkezli bir yere götüren bir çukur.Kendisini fiziken bir bedene haps edenin beyninide hazlar ve duygular birde 5 duyu ile hapsettiği mezarı.Hala üzerine toprak çekiyor...

Bu et kemik beden sende geçici sen bu değilsin diyenlere hayır ben bu et kemik bedenim demeye devam ediyor.Duyguların ve 5 duyun sana evreni anlatamaz onları aş diyorlar.Hayır bunlar beni insan yapan şeyler vazgeçmem diyor.Sonra evrenden bahsetmeye kalkıyor.Kendi sınırlarını aşamayan evreni nasıl anlayacak?Ya kendi sınırlarını aşmayı bilmeyen hadi bunu bırak sınırlarını anlamayan ve sınırlı olduğunu kabul eden biri nasıl anlayacak?Sonrada çıkardığına şte evren bu diyecek ha?

Mevlana bunu çok güzel anlatır bir hikayede:

Bir sinek bir atın işediği küçük bir gölcüğün üzerindeki saman çöpüne konmuş ve kaldırmış başını göğe,yüzündeki rüzgarı hissetmiş ve haykırmış;

-Heyyy işte derya demiş ,at pisliğini gösterip ve heeeyy işte demiş gemi ,saman çöpünü göstererek ve kendini göstermiş gururla işte demiş ben kaptanı derya...

Dünya geçicidir ve yok olup gidecektir.Zira evrende sürüp giden bir kanundur bu.İnsan bedenide geçicidir.Bunu kabul edip evet bende geçiciyim.diyenler evrenin sınırlarını,evrensiliği anlamayı bıraksınlar.Baştan kaybettiler.Evrenselliği tüm dünyadaki insanların iyi ve güzel dilediğini yaparak yaşaması sananlarda kaybettiler....Anlamayanlar kendine yazık ediyorlar..

Gönderi tarihi:

Onlar öfke değil.Senin sandığın gibi senin inkarına odaklanmış ve sen ona deli saçması ya da kin kusmuş dediğinde deli olup sana şimşekler gönderen Apollon değil o.Olacaklar denmiş ve geçilmiş.Sen bunlara göre yaşamıyorsan.Kendi suratına tüküren bir adamın misali gibi banyo yaparsın.

Sen ****** Kur'ani tabirle *******.Kuranı elleyemessin.Ve elleyemiyorsunda..Sana kafandaki tanrı düşüncesinin anlatılan ile alakalı olmadığını anlatıyorum.Senin anladığın anlamda bir Allaha'a inanmıyor müminler.Öyle bir tanrıyı inkar ediyorlar.Onlar da inanmıyorlar senin kafanda şablonladığın tanrıya.Sen hala ayetlerde anlatılanı Apollonun dağın altındaki insanlara söylediği sözler gibi algılıyorsun.Böyle algılıyor olman ve inanlara bu algılamanı anlatman onlara senin anladığın gerçekleri onların anlamasını sağlamaz.Zira inanılan ve o ayetlerden anladıkları bu değil.Bunu anlaman gerekiyor.Çok basit bir mantık yürütüyorsun.İşi iki şahıs arasındaki emir komuta zinciri ve uyulmadığında emredenin kin ve öfkesi olarak anlıyorsun.

Kur'an-ı okurken önyargılarını,önceden kabul ettiğin değer yargılarını bırakmayı dene.Bunu müslümanlar haklıymış demek için yap demiyorum sana.Eğer yanılıyorsan bu yanılgıyı anlaya bilmek için bu sağlama işlemdir.Yanılmıyorsan bu seni inancını daha sağlam temellere oturtmaya yarar.Çevrendeki müslümanların yaptıkları ile islamı kısıtlamaktan kurtarıp seni gerçekte anlatılmak istenene götürme yolunu açar.

İlk önce yaratıcı denerek neden bahsedildiğini bir araştır...tavsiye tabi..

Gönderi tarihi:
Kafirlikten gocunduğuma dair herhangi bir söz var mı yazımda?

Yazımda sorduğum şey şu: Kuran'daki hakaretler, işkenceler, insanlık dışı uygulamalar, sana reva görülseydi, hala bu uygulama doğrudur diyebiliyor musun?

Öyle olacağını ispat ettin mi ki, olmayacak bir şeyi değiştirmeye yelteneyim ben?

Enkarnasyon'a inanan biri de sen ölünce, senin bir solucan olarak dünyaya geri geleceğini söyleyebilir. Hodri meydan, sen ispat et, solucan olarak dünyaya gelmeyeceğini.

Senin iddiana nazaran, enkarnasyoncunun iddiası daha mantıklı.

Sen ölünce çürüyeceksin, moleküllerine, atomlarına ayrılacaksın.

Bu moleküller ve atomlar, bir solucana gıda olacak ve gıdalar solucanın yapısına karışacak.

Tersini ispat et edebiliyorsan.

İslamiyeti sona erdirecek şey bilgidir, akıldır.

Kınmama, sıkınmama gerek yok. Bilgi herkesin ulaşabileceği ucuzlukta ve kolaylıkta olunca, İslamiyet tarihteki yerini lacak.

Köroğlu olsaydı şöyle derdi: İnternet icat oldu, İslamiyet mefta oldu.

Kafirlerin sonu neymiş bakalım. Muhammed'in yarattığı ve olmadık hakaretamiz sıfatlar yakıştırdığı Allah ne diyor bu konuda:

Bu vahşeti Allah'a yakıştıran bir adam peygamber midir ********?

Ne bu şiddet, bu öfke, bu vahşet?

Susuz ve yayan olarak cehenneme götürmüşsün, zakkum yedirmişsin, kaynar su içirmişsin, irinli su içirmişsin, kızgın demirden kamçılar, zincirler ve bukağılarla olmadık işkenceler etmişsin, ateşten güysiler giydirmişsin, başlarından kaynar su dökmüşsün, başlarından lav dökmüşsün, ateş köreldikçe körüklemişsin, öfken dinsin be kardeşim. Nedir bu öfke?

Bu işkenceler yetmiyormuş gibi, sürekli derilerini değiştirerek devam ediyorsun sadizme.

Ve kahkaha atıyorsun başlarında "Tadın şu yangın azabını hıhhhahahahaa!"

Bu senaryolar sağlıklı bir akıl ürünümüdür yoksa patalojikbir vakanın ürünümüdür?

*

Herhangi bir korku filmi, psikopat filmi seyredin.

Benzer sahneleri izleyin.

Saygılar.

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Yine dinibütün bir arkadaştan yine konuyla alakası olmayan

nefret,kızgınlık dolu karmakarışık bir cevap...Ayetler apaçık bellidir,

vahşet,acımasızlık bellidir.O ayetler öyle anlaşılmaz diyor çıkıyor

arkadaş işin içinden..yazık çok yazık..bu böyle olmamalıydı,

yabanıl ve cansıkıcı boyutta cahil arap toplumunun inanç sistemi biz türklere sıçramamalıydı

bugün bunları tartışıyor olmamalıydık yazık...

Gönderi tarihi:
Sana kafandaki tanrı düşüncesinin anlatılan ile alakalı olmadığını anlatıyorum.Senin anladığın anlamda bir Allaha'a inanmıyor müminler.Öyle bir tanrıyı inkar ediyorlar.Onlar da inanmıyorlar senin kafanda şablonladığın tanrıya.Sen hala ayetlerde anlatılanı Apollonun dağın altındaki insanlara söylediği sözler gibi algılıyorsun.Böyle algılıyor olman ve inanlara bu algılamanı anlatman onlara senin anladığın gerçekleri onların anlamasını sağlamaz.Zira inanılan ve o ayetlerden anladıkları bu değil.Bunu anlaman gerekiyor.Çok basit bir mantık yürütüyorsun.İşi iki şahıs arasındaki emir komuta zinciri ve uyulmadığında emredenin kin ve öfkesi olarak anlıyorsun.

O ayetleri ben mi uydurdum?

Tanımlanan ilah, benim kafamdan uydurduğum bir iah değil.

Kuran'da tarif edilen ilah.

Yazdığım şeyler Kuran'dan alınma.

Müslümanların büyük çoğunluğu gibi Kuran'ı ve içinde yazanları bilmiyor ve cici, harika bir Kuran yarattıysan kafanda bu senin sorunun.

Bir kafir olarak sana, KURAN'I KENDİ DİLİNDE BAŞTAQN SONA OKUMANI TAVSİYE EDİYORUM.

*

Muhammed'in tarif ettiği ilah put deyince kızıyorlar.

Bana neye kızıyorsuınuz, Muhammed'e kızın.

Apollon tarzı bir Allah tarifi yaptıysa, bu onun suçu, tarifi yapan o.

Kur'an-ı okurken önyargılarını,önceden kabul ettiğin değer yargılarını bırakmayı dene.Bunu müslümanlar haklıymış demek için yap demiyorum sana.Eğer yanılıyorsan bu yanılgıyı anlaya bilmek için bu sağlama işlemdir.Yanılmıyorsan bu seni inancını daha sağlam temellere oturtmaya yarar.Çevrendeki müslümanların yaptıkları ile islamı kısıtlamaktan kurtarıp seni gerçekte anlatılmak istenene götürme yolunu açar.

Kuran'ı okumaya başlarken tek bir önyargım vardı: KURAN ALLAH'IN KİTABIDIR.

Kuran'ı okuyup bitirdikten sonra. Kuran'ın Allah'ın kitabı olduğu konusunda şüphe duymaya başladım.

Kuran'ı okudukça, Tanrı'nın o kadar yanlış ve birbiriyle çelişen sözleri edemeyeceğini gördüm.

Kuran'ı ikinci kez okuduktan sonra, varsa bir Tanrı, bu Tanrı'ya Allah adını verip, olmadık hakaretler eden bir adamın o Tanrı'nın elçisi olamacayağı kesinlik kazandı.

Muhammed, babasız, anasız, dolayısı ile sevgisiz, ilgisiz büyüdüğü için, kendini sevdirmeye, önemli göstermeye odaklanmış, bunu ispat etmeye çalışan, sözle bu iddiasını kabul ettiremediği insanların kafasına vura vura kendisinin sevilesi ve önemli bir adam olduğunu ispat etmeye çalışan, yine de sevmeyenlere hakaret eden, akılsızlıkla suçlayan, imkanı olduğunda kendisini sevmeyenleri öldüren, kendisini sevmeyenleri olmadık işkence fantazileriyle korkutan bir adamdır.

Tanımladığı Allah da, kendi fantazilerini gerçekleştirmesine hayali yardımlar sağlayan hayali bir puttur.

Varsa bir Tanrı, Muhammed'in onun elçisi olması şöyle dursun, Muhammed'in Tanrı'nın elçisi olduğunu iddia etmek Tanrı'ya hakarettir.

Tanrı, elçi yapmak için, akıl sağlığı yerinde, sevgi ve ilgi açlığı çekmeyen, çevresine beddualar edip kin kusmayan, evlatlığının karısına göz dikmeyen, 9 yaşındaki bir kız çocuğuyla yatmayı ayıplayacak, kadına hakettiği onuru ve yeri veren, yağmacılığı ve köleliği yasallaştırmayan, "beni herkesten çok sevin demeyecek", narsisizmin uç noktalarında gezinmeyen, halüsinasyonlar görmeyen bir adam bulamayacak kadar çaresiz miymiş?

Sen ****** Kur'ani tabirle ********.Kuranı elleyemessin.Ve elleyemiyorsunda..

Müslüman ahlakı bu mu?

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Allah kendini Kur'an da nasıl tarif ediyor? Hangi surede? kendisi hakkında ne diyor? İhlas suresinde hatta surenin nüzül nedenide O Allah ta ne diyenler olarak gösterilir.O sureden anladığını bana bir yazssana bakalım.Ne anlıyorsun? Neyi inkar ettiğini biliyor musun anlayalım.Yoksa hevanı mı inkar ediyorsun görelim buyur...

Gönderi tarihi:
Yine dinibütün bir arkadaştan yine konuyla alakası olmayan

nefret,kızgınlık dolu karmakarışık bir cevap...Ayetler apaçık bellidir,

vahşet,acımasızlık bellidir.O ayetler öyle anlaşılmaz diyor çıkıyor

arkadaş işin içinden..yazık çok yazık..bu böyle olmamalıydı,

yabanıl ve cansıkıcı boyutta cahil arap toplumunun inanç sistemi biz türklere sıçramamalıydı

bugün bunları tartışıyor olmamalıydık yazık...

kin ve nefret taşımıyorum sizlere karşı.Sadece önce belirli kavramları yerine koymanız gerektğini koymassanız anladığınızı idda ettiğiniz şeyin Kur'an değil kendi zannınız olacağını anlatmaya çalışıyorum.Okuduğunuz ayetlerin ne olduğunu anlamadığınız bir yaratıcınin kini nefreti diye anlayarak doğruyu anladığınızı düşündüğünüzü anlatıyorum.Size kin ve nefret duymam için hiç bir neden yok.ünkü yazdıklarınız bütünlük taşımıyor.Bu taşımamasınıda Kur'an da bir bütünlük olmamasına bağlayarak kendinizi aklamaya çalışıp aslında kendinizi kandırıyorsunuz.

Kuranda sadece kelimeleri baz alarak ayetleri seçiyor ve duygusal açıklamalara girişiyorsunuz.Bunun adınada anlamak diyorsunuz.Ondan sonrada o kelimeleri Hz Muhammed'in şahsında hakaret ederek nefsinizi tatmin ediyorsunuz.Ama size anlamak bu değil bu ilk okul öğrencisinin okuma şekli dendiğinde anlamsız laflar ediyorlar diyorsunuz.Okuduğunuz kitapta araştırma yapmayı kelime aratmak ve çıkan sonuçları ard arda yazarak işte bu demek olarak alıyorsunuz.Bunada araştırma diyorsunuz.Birde üstüne bilimsel olmaktan bahsediyorsunuz.

Size Kuran da yaradtan nasıl anlatılmış denildiğinde yapacağınız şey yine bu oluyor.Arama motoruna yaratan yazıp aratıyor ve çıkan sonuçları işte böyle diyerek ortaya koyacaksınız.peki ya çıkan sonuçları bir biri paralelelinde düşünmek nerde? O sunuçları bir birine bağlama yani akıl nerde? Seyahate çıktı....

Peki üzerinde detaylı araştırma yapmaya bile zahmet etmediğiniz ya da yapmayı bilmediğiniz şey neden hakkında zannınızca hakaret ediyor ve anladığınızı idda ediyorsunuz..

Gönderi tarihi:
Allah kendini Kur'an da nasıl tarif ediyor? Hangi surede? kendisi hakkında ne diyor? İhlas suresinde hatta surenin nüzül nedenide O Allah ta ne diyenler olarak gösterilir.O sureden anladığını bana bir yazssana bakalım.Ne anlıyorsun? Neyi inkar ettiğini biliyor musun anlayalım.Yoksa hevanı mı inkar ediyorsun görelim buyur...

Kuran Allah'ın kitabıdır diyenler Muhammed ve onun takipçileri olan müslümanlar değil mi?

Eğer Kuran Allah'ın sözü ise, yukarıdaki işkenceleri yapan da Allah'tır. Başkası mı yapıyor yoksa?

"Tadın şu yangın azabını" diye naralanan kim?

Derileri soyuldukça, daha fazla işkence edebilmek ve daha fazla acı verebilmek için tekrar deriler yaratan kim?

İhlah suresinde Allah denen putunun kimliği tanıtılıyorsa, diğer bütün surelerde de karakteri ve eylemleri tanıtılıyor.

Ali ilmek, falan tarih doğumlu, falan yerde doğmuş, boyu şu, kilosu şu, ayakkabı numarası şu deyince seni tanımış mı oluyoruz? Bu bilgiler kimlik bilgisidir.

Ali ilmek kimlikli şahsı, fikirlerinden, davranışlarından, eylemlerinden tanırız.

Muhammed'in Allah'ını da öyle tanıyoruz. Eylemlerinden, işkence tasvirlerinden vaadlerinden, övünmelerinden.

Kuran'daki Allah tanımı seni rahatsız ediyorsa, bırak kendini müslüman olarak atnımlamayı, rahatsızlığın bitsin.

Müslüman kelimesinin anlamı: Muhammed'e ve onun yazdığı/tebliğ ettiği Kuran'a, tarif ettiği Allah'a inanan kişi.

...

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Evet kafirler elleri ile işlediklerinin karşılığını görüyorlar.Derileri tekrar tekrar yaratılıyor ve azap duyuyorlar.Onlar orada elleri ile işlediklerinden başkasını görüyor değiller.Sen Kur'anın bir kısmını okuyup bir kısmını hazımsılımk sonucu kusuyor musun?

Allah'ı sıfatları ile tanıdığını idda ediyorsan ilk önce o sıfatların sahibini bir bil.Bunu bilmeden hangi tanımadan bahsedecksin sen...Bir sıfatını alacaksın o bu diyeceksin,sonra öbür sıfatını alacaksın yok bu diyeceksin.Sonra işine gelen yanlarını alıp put,kin duyan biri diye tanıyacaksın öyle mi?Bumu oluyor tanımak.Sen sadece el-Kahhar ismini alacaksın ve O'na bu diyeceksin O'da bu mu olacak?peki diğer isimlerinin de sahibi olan O'nu sadece bu isimle ortaya koyduğunda O'nu tanımış olduğunumu idda edeceksin?Ali İlmek konuşma sıfatına sahip bana sadece konuşan dediğinde beni tanıdığınımı idda edeceksin?Ali İlmek severde,yaşıyorumda bunlar ne olacak?Sen beni bir sıfatla sınırladın ya da bir kaç sıfatla sınırladın.Beni tanımış mı oldun?

Müslüman var müslüman var...

Ali İlmek tüm bunları diyen ,yapan RASULULLAH (SAV) iman etti.Senin gocunulacak sandığın ve hakikatlerini çarpıttığın şeylerin hiç birinden şüphe duymuyor..

El Cevap anam babam kardeşim çoluğum çoçuğum SANA feda olsun ya Rasulullah..

Gönderi tarihi:
Evet kafirler elleri ile işlediklerinin karşılığını görüyorlar.Derileri tekrar tekrar yaratılıyor ve azap duyuyorlar.Onlar orada elleri ile işlediklerinden başkasını görüyor değiller.Sen Kur'anın bir kısmını okuyup bir kısmını hazımsılımk sonucu kusuyor musun?

Allah'ı sıfatları ile tanıdığını idda ediyorsan ilk önce o sıfatların sahibini bir bil.Bunu bilmeden hangi tanımadan bahsedecksin sen...Bir sıfatını alacaksın o bu diyeceksin,sonra öbür sıfatını alacaksın yok bu diyeceksin.Sonra işine gelen yanlarını alıp put,kin duyan biri diye tanıyacaksın öyle mi?Bumu oluyor tanımak.Sen sadece el-Kahhar ismini alacaksın ve O'na bu diyeceksin O'da bu mu olacak?peki diğer isimlerinin de sahibi olan O'nu sadece bu isimle ortaya koyduğunda O'nu tanımış olduğunumu idda edeceksin?Ali İlmek konuşma sıfatına sahip bana sadece konuşan dediğinde beni tanıdığınımı idda edeceksin?Ali İlmek severde,yaşıyorumda bunlar ne olacak?Sen beni bir sıfatla sınırladın ya da bir kaç sıfatla sınırladın.Beni tanımış mı oldun?

Sayın ilmek,

Bir katil sadece katil değildir. O adamın kimseyi sevmediğini söyleyebilir miyiz? Mesela çocuğunu sevmiyor mudur? Veya kardeşini? Veya bir arkadaşını?

Hiç iyilik yapmamış mıdır?

Sevdikleri de vardırü iyilik yaptığı insanlar da vardır.

Ama onun adam öldürmesi, ona katil sıfatını da kazandırmıştır.

Sevmesi veya iyilik yapmış olması onun katillik statüsüne son vermez.

Ali İlmek tüm bunları diyen ,yapan RASULULLAH (SAV) iman etti.Senin gocunulacak sandığın ve hakikatlerini çarpıttığın şeylerin hiç birinden şüphe duymuyor..

Yapabileceğimiz birşey yok.

Hitler'i, Stalin'i sevenlere de yapabileceğimiz birşey yok. Sadece üzülürüz.

El Cevap anam babam kardeşim çoluğum çoçuğum SANA feda olsun ya Rasulullah..

Sözlü düzeyde kalırsa saygı duyarız tercihine.

Eyleme geçirmeye kalkarsan, devlet makamları, akrabaların ve komşuların müdahale ederler, cinnet geçirdiğini düşünürler. Ananı, babanı, kardeşini, çocuğunu senden kurtarmak için müdahale ederler.

Bizim dikkat çekmek istediğimiz husus, kendisini takip eden insanlardan böyle bir talepte bulunan adamın psikolojik durumu.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Şahsın geldiği durumu psikolojiyi sanırım görüyor tüm forum,çoluğunu

çocuğunu feda edecek,öldür dese öldürecek..Din olgusu derhal terketmeli

insanların akli, vicdani olgularının üzerinde kanserli bir hücre gibi tahribat

yaparak yaşayan,yaşama arzusunu coşkusunun üzerini sıvı beton gibi

kaplayan bu din denilen olgu diğer medeni toplumlarda olduğu gibi

derhal terkedilmeli,**** ****** ****.

Gönderi tarihi:
Sayın ilmek,

Bir katil sadece katil değildir. O adamın kimseyi sevmediğini söyleyebilir miyiz? Mesela çocuğunu sevmiyor mudur? Veya kardeşini? Veya bir arkadaşını?

Hiç iyilik yapmamış mıdır?

Sevdikleri de vardırü iyilik yaptığı insanlar da vardır.

Ama onun adam öldürmesi, ona katil sıfatını da kazandırmıştır.

Sevmesi veya iyilik yapmış olması onun katillik statüsüne son vermez.

Yapabileceğimiz birşey yok.

Hitler'i, Stalin'i sevenlere de yapabileceğimiz birşey yok. Sadece üzülürüz.

Sözlü düzeyde kalırsa saygı duyarız tercihine.

Eyleme geçirmeye kalkarsan, devlet makamları, akrabaların ve komşuların müdahale ederler, cinnet geçirdiğini düşünürler. Ananı, babanı, kardeşini, çocuğunu senden kurtarmak için müdahale ederler.

Bizim dikkat çekmek istediğimiz husus, kendisini takip eden insanlardan böyle bir talepte bulunan adamın psikolojik durumu.

Saygılar.

Atatürk vatanını kurtarmak adına kaç kişiyi öldürdü? Ona ne diyeceğiz? Atatürk'te sevdi bazı insanları eşini,arkadaşlarını.O'na müteşekkiriz değilmi.Allah rahmet eylesin.O bunları yapmasaydı şimdi biz nerede olacaktık?Yazdığın sözlerin nereye gittiğine dikkat etmelisin.Yoksa katil deyebileceğin insanlar farklı yerlere varır.İnsanlar savaşmış ve öldürnüşlerdir.Tarihine bak pek çok sevdiğin insnın bunları yapması gerektğini göreceksin.Bu onları katil yapmaz..

Gönderi tarihi:
Şahsın geldiği durumu psikolojiyi sanırım görüyor tüm forum,çoluğunu

çocuğunu feda edecek,öldür dese öldürecek..Din olgusu derhal terketmeli

insanların akli, vicdani olgularının üzerinde kanserli bir hücre gibi tahribat

yaparak yaşayan,yaşama arzusunu coşkusunun üzerini sıvı beton gibi

kaplayan bu din denilen olgu diğer medeni toplumlarda olduğu gibi

derhal terkedilmeli, ***** ****** ****** *****.

Lucas yesinler senin yaşama arzunu ve coşkunu :) ihtilal yapan dikta komutanları gibi konuşmuşsun.Derhal efendim o betonu kırıyoruz.Emredersiniz efendim.

-Modern denilen yaşma geçilecek

-Geçç!

:)

Gönderi tarihi:
Atatürk vatanını kurtarmak adına kaç kişiyi öldürdü? İnsanlar savaşmış ve öldürnüşlerdir

Bunu yapan Atatürk'tür, peki yaptıran kimdir ?

Böyle bir vahşeti ısmarlayan kimdir ?

İnsan öldüren bir zihniyet hiçbirzaman meşru olamaz. Bu zihniyetin sahibi Allah'tır, buna mecbur kalan ise insandır. Türkiye pkk lıları öldürür. Neden ? kendisine zarar verdiği için, buna mecburdur yoksa kendisi yok olacak. Sonuç olarak haklıdır, çünkü savaşlar mecbur kalındığı için yapılmaktadır ve kesinlikle vahşettir, buna mecbur bırakan ise Allah'tır. Kim bir bebeğin çocuğun kadının veya kendisinin paramparça acı çekerek ölmesini isterki, sen istermisin ? Allah'ı meşru gördüğüne göre istersin tabiki, aksi halde inancınla çelişirsin !!!

Gönderi tarihi:
Bunu yapan Atatürk'tür, peki yaptıran kimdir ?

Böyle bir vahşeti ısmarlayan kimdir ?

İnsan öldüren bir zihniyet hiçbirzaman meşru olamaz. Bu zihniyetin sahibi Allah'tır, buna mecbur kalan ise insandır. Türkiye pkk lıları öldürür. Neden ? kendisine zarar verdiği için, buna mecburdur yoksa kendisi yok olacak. Sonuç olarak haklıdır, çünkü savaşlar mecbur kalındığı için yapılmaktadır ve kesinlikle vahşettir, buna mecbur bırakan ise Allah'tır. Kim bir bebeğin çocuğun kadının veya kendisinin paramparça acı çekerek ölmesini isterki, sen istermisin ? Allah'ı meşru gördüğüne göre istersin tabiki, aksi halde inancınla çelişirsin !!!

Atatürkün yaptığı bir vahşetmiydi sayın tarafsız? Bunun vahşet ile ne alakası var?O vatanını korudu.Ölen askerleride öyle.Ortada bir vahşet mi görüyorsunuz?

Size bir ayet yazayım

"Babalarimizi bu yolda bulduk. Allah da bize bunu emretti" derler. De ki: Allah kötülügü emretmez. Allah'a karsi bilmediginiz seyleri mi söylüyorsunuz?" (A'raf, 27-28)

Gönderi tarihi:
Atatürk vatanını kurtarmak adına kaç kişiyi öldürdü? Ona ne diyeceğiz? Atatürk'te sevdi bazı insanları eşini,arkadaşlarını.O'na müteşekkiriz değilmi.Allah rahmet eylesin.O bunları yapmasaydı şimdi biz nerede olacaktık?Yazdığın sözlerin nereye gittiğine dikkat etmelisin.Yoksa katil deyebileceğin insanlar farklı yerlere varır.İnsanlar savaşmış ve öldürnüşlerdir.Tarihine bak pek çok sevdiğin insnın bunları yapması gerektğini göreceksin.Bu onları katil yapmaz..

Atatürk, ben bunları Allah adına yapıyorum demiş mi? Ben Allah'ın temsilcisiyim demiş mi?

Benim yaptığım hiçbirşeyde hata yok demiş mi?

Muhammed sadece bir devlet adamı olduğunu iddia etseydi, biz de onu devlet adamı olarak değerlendirirdik.

Gönderi tarihi:
Atatürk, ben bunları Allah adına yapıyorum demiş mi? Ben Allah'ın temsilcisiyim demiş mi?

Benim yaptığım hiçbirşeyde hata yok demiş mi?

Muhammed sadece bir devlet adamı olduğunu iddia etseydi, biz de onu devlet adamı olarak değerlendirirdik.

Neden Allah adına yapınca katil devleti adına yapınca kahraman mı olacak?

Gönderi tarihi:
Atatürkün yaptığı bir vahşetmiydi sayın tarafsız?

evet vahşetti, beyni bir yerde gözleri bir yerde kolu bacakları başka bir yerde ve kanlar içinde bulunan insan toluluğu görüldüğü zaman buna vahşet denir.

ama Atatürk yapmak zorundaydı, tabi sadece Atatürk açısında değerlendirmiyorum sadece örnek olarak veriyorum.

bunu yaratıcısı ise Allah'tır.

İnsan öldüren bir zihniyet hiçbirzaman meşru olamaz. Bu zihniyetin sahibi Allah'tır, buna mecbur kalan ise insandır.

"Babalarimizi bu yolda bulduk. Allah da bize bunu emretti" derler. De ki: Allah kötülügü emretmez. Allah'a karsi bilmediginiz seyleri mi söylüyorsunuz?" (A'raf, 27-28)

mükemmel bir çelişki

kötülüğü yaratan ve kötülüğe müsaade eden Allah

kötülüğü emretmeyen Allah

kötüleri kendisi yaratıp, cayır cayır yakan Allah

Gönderi tarihi:
Sen bunun yaratıcısının Allah olduğuna inanıyor musun?

son yorumlarıma cevap yazmak istemediğin için bu soruyu sorduğunu düşünmekteyim ama yinede cevaplayayım

hayır inanmıyorum, hiç böyle Tanrı olur mu ? bana göre olmaz tabiki !!! böyle bir tanrının benim için bir değeri olamaz.

Ben Tanrıya inanıyorum ama bu tanrıya değil.

Sizin yorumlarınızı ve sorularınızı cevaplamak için, islam dininin doğru olduğu VARSAYIYORUM.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.