Φ pach of neo Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 tanrı bana ahiret günü hesap sorduğu zaman karşısında ona hesap sorabilen onu eleştiren bir insan olucaktır ,arkadaşlar,ben tanrıdan korkmuyorum,nedenmi?çünkü tanrıda en az kötü insanlar kadar anlamsız ve boş,varlık.eğer tam tersi olsaydı, 100 defa kıyamet kopmuştu,,çünkü şundan eminim, tanrı,bütük kötülüklerin anasıdır işte ispatı şeytanı yaratanda tanrıdır, yani kötü bir zihniyete sahiptir, iyi olduğu kadar!!! Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2013 iyi insanların vicdani olarak ve yaşam olarak ger saniye acı çekmesi nasıl bir tanrı, olduğunu, ve tanrının insanlar için yaratılıştaki mantığını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır, dikka tederseniz,sürekli kötülük ve haksızlık her zaman galip gelmekte,ve şiddet sürekli zafer kazanıp adeta tanrıya meydan okumakta, böyle bir yaşamın hiç bir anlamı yoktur tabiki en başta tanrının hiç bir anlam ifade etmemektedir.i Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2013 Hadi olmayana ergi yapalım, tanrı var diyelim. Hesap günü vay başına geleceklere! Hesap soran sorana. Bu hesapları nasıl verir tanrıceğiz bilemiyorum. Öylece bırakır kaçar hesabı kitabı bence... Ya da işi faşizme vurur, "tutun, yakalayın, konuşturmayın, götürün, atın, yakın, işkenceler edin..." diye ciyak ciyak bağırır. Başka kurtuluşunu göremiyorum. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2013 Dinlerin temelinde kendini bilmenin filan olmadığı, bunun felsefeden aşırılıp sonradan tasavvuf aracılığıyla dine yamandığı açıkça görüldü. Bunun israiliyatla filan tabii ki alakası yok. İslam zaten tümden israiliyat. Kopya edildiği yer orası zaten. Kuran'da ise kendini bilme ile ilgili ayet filan yoktur. O mealde olduğu iddia edilenler, değildir. Nefis diye kirli bir şey icat ediyor. Peşin olarak kirli olmakla damgalıyor. Yani bil filan demiyor, dikte edip bildiriyor. Yargılıyor, hükmü veriyor. Sonra emrediyor: Temizle. Kuranda nefsinizi öldürün diye de ayet var. Bu da söylediğim şekilde olduğunun başka kanıtı. Bilmek ne, öldürmek ne? Alaka bile yok. Tasavvufa en çok yamanmaya çalışılan ayet ise "nefsi mutmain" ifadesi. Bunun da kendini bilmekle alakası yok. Mutmain tatmin olmuş demek. Kendini bilmiş filan demek değil... Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 tanrısız bir yaşamın nasıl? olduğuna dair an ufak bir fikrim, yok , zaten olmasıda imkansız görünüyor,tanrı yoksa ne var soruları sormaktansa: tanrı vardır:ve tanrının kusurları,yaratılışta olduğu gibi, her zaman var olucaktır,eğer gerçekten bir yaratılış varsaki var diye düşünüyorum: eğer tanrı yok kelimesini kabullenmiş olsaydı indanoğlu, varolmadığına dair,sürekli gerçekçi ve reel ipuçları elde ederdi hiç şüphesiz: insanoğlu neden böyle bir arayış içerinde değil bu çok enteresam, yada 2. ühtimal bu benim düşüncem evreni yartan çok gelişmiş bir meden yetti fakat kusurlu bir varlıktı,bu nedenle yapılan herşeyde bir kusurlu anlam çıkarmak oldukça mantıklı!! evren insanoğulu için oldukça kusurludur buy çok açık ve nettir Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 bu kusurlu yaratılışı teknoloji ilerledikçe daha da anlam kazanmaktadır: benim asıl düşüncem tanrı gerçekten varsa,evreni kusurlu yaratmıştır:fakat dünyayı mükemmel yaratmıştır. bu çok açık ve nettir!!eğer evren mükemmke yaratılsaydı evrende birinsanoğlu nefes alırdı oksjen karbondioksit olurdu,,tanrı bunları es geçmiş sanırım: sadece bu gezegende yaşamammızı isyeten bir tanrıyı anlamam imkansız,,mükemmel bir tanrı, eğer insanoüluna bu kadar değer veriyorsa: ölümlü bir varlık yaratmazdı, bu bir ikincisi de haksızlıklara karşı sadece he he sadece beyin vermez akıl vermez aynı zamanda güçte verirdi, ve gücü iyi bir insan kontrollü bir şekide kullanırdı: sanırım tanrı iyileri nacı çekmesinden oldukça keyifli görünüyor, ha ne dersin sevgili dostum (demo) Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Tanrı iyi olsa yenilmez bir süpermen yaratırdı, o da kötülerin canına okurdu diyorsun yani... Ama aynı şeyi, tanrı var olsaydı yenilmez bir süpermen yaratırdı, o da kötülerin canına okurdu diye telaffuz etmek de olası... Söylendiğine göre ise tanrı sinsi ve yenilmesi zor bir şeytan yaratmış, insanların canına okusun, cehennem dolsun ki zebaniler yan gelip boşuna maaş almasın diye... Alıntı
Φ binyamin Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 yapmayın etmeyin tanrı varsa çok sevdiği kulları için mi şeytanı yarattı yani yok o ademe secde etmediği için şeytan oldu derseniz durum daha vahim o zaman hani insanlar sınav için yaratılmıştı neresinden bakarsak ironi oluyor maalesef Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2013 Tanrı iyi olsa yenilmez bir süpermen yaratırdı, o da kötülerin canına okurdu diyorsun yani... Ama aynı şeyi, tanrı var olsaydı yenilmez bir süpermen yaratırdı, o da kötülerin canına okurdu diye telaffuz etmek de olası... Söylendiğine göre ise tanrı sinsi ve yenilmesi zor bir şeytan yaratmış, insanların canına okusun, cehennem dolsun ki zebaniler yan gelip boşuna maaş almasın diye... ha ha bu zebani kelimesini çok tuttum sevgili dostum,galiba bu zebaniler türkiyeden seçilmiş, devlet memuru gibiler baksana tanrıya itaat salla başını al maaşını emeklide kuyrukta beklerlen asıl cehennemi yaşıyor zaten, asıl en büyük haksızlığa uğrayan bilinçli işşiz gençlik, en üzüldüğüm konu bu dostum.. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2013 kötü(şeytan tanrı) Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2013 Zebaniler üstelik sigortasız çalışıyorlarmış. Gühahkarları yakacağız derken yanlışlıkla kendilerini yaksalar, hiç bir güvenceleri yok garibanların. O yüzden çocuklarını huri ya da gılman kadrosuna yerleştirebilmek için torpil aramakta üstlerine yokmuş. Çocuklarına "bak oğlum, bak kızım, babanız gibi cehennem bekçiliğine talim etmeyin, okuyun, huri olun, gılman olun, cennette bir görev kapın" diye nasihatler ediyorlarmış. Çocuklar da: "Ama babaaa, hacıların hocaların bir kucak sakallı intihar bombacısı katillerin oyuncağı mı olalım?" diye itiraz ediyorlarmış. Zebani baba: "Olsun yavrularım, bakın benim iş güvencem bile yok. Geçen bir zebani arkadaş bir günahkarı ateşe atacağım derken kendisi de onunla birlikte ateşe yuvarlandı. Sonra geçen sene ateist kafirler bir zebani arkadaşın çatal mızrağını gaspettiler, kaç tane zebani arkadaşı onunla telef ettiler. Onlar sonsuz işkence göreceği için onları öldüremiyoruz, onlar bizim canımıza okuyor!" Bunun üzerine zebaninin çocukları korkup huri, gılman olmak için okula gidiyorlarmış! Onların da durumu iç açıcı değil, şarap dağıt, sonra meze ol, çekilir iş değil ama işte çaresizlik, ne yapsınlar... Bu arada görsel etkileyiciymiş, üstelik açıklayıcı... Şeytan ya da kötü tanrı fikri böyle bir anda doğmuş olmalı insanların zihninde... Zaten bulutları her şeye benzetmenin olası olduğunu herkes bilir. Çocukken bulutları bir şeylere benzetmeyi severdik. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2013 Zebaniler üstelik sigortasız çalışıyorlarmış. Gühahkarları yakacağız derken yanlışlıkla kendilerini yaksalar, hiç bir güvenceleri yok garibanların. O yüzden çocuklarını huri ya . . . . olduğunu herkes bilir. Çocukken bulutları bir şeylere benzetmeyi severdik. aslında sevgili dostum,bu konuda, senin biri yeteneğini keşfettim,bu konuda bir komedi senaryosu yazabilirsin. en az bir milyon garanti,satış olur,bence sen bu konuyu uzun uzun düşün,yalnız bir şartım var, ilk kitap yada makale bana hediye edeceksin benden para almak yok, anlaştıkmı? yazdıkların çok hoşuma gitti.saygılar. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 çok enteresam ,hiç kimsenin cevap vermediği belkide tek soru,fakat,onbinlerce yorum yapılan bir konu, bu dahada enteresam!!tanrı gerçekten varmıdır? yada gerçekten yokmudur?be ntanrının var olduğuna inananlardanım.fakat inanmak asla yeterli olamaz inanmak demek bir varlığın asla ve asla ne varolduğunu ispatlar nede olmadığını ispatlar,asıl soru şu: yaşadıklarımız dan ne ders çıkarabilriiz, neden? bu gezegende yaşamak zorundayız- bunun gerçekten bir anlamı olduğunu düşünüyorum.. hisler ve duyguları veren tanrı aşıkl olduğumuzda neden? acı çekmemizi istiyornuşçasına bu duyguları vermesi beni çok üzüyor bazen düşünüyorum tanrı gerçekten bu kadar zalim ve sadist bir varlıkmı diye: bazen düşünüyorum:tanrı neden? mutluluğumuzu engelliyor.ama tanrıdan ses yok gerçekten bu beni çok üzüyor bazen düşünüyorum.tanrı bizleri ve kainatı yaratırken aklından neler geçiyordu? Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 bazen düşünüyorum:tanrı sadece kötümü? diye:biz insanoğlunu, yaratırken,bu acı sonu farketmediğini: bazen düşünüyorum tanrının tanrının oyuncağı olduğumuzu, bazen: düşünüyorum,tanrının, yaratılış yöntemini, bir andamı yaratıldık, yoksa yaratılış çok farklı bir yoldanmı? gerçekleşti?yaratılış nedir? bu soruya cevap vermek için tanrıyı izlemek gerekirdi: onun dışında yaratılışla ilgili bir teori.. ortaya atılması son derece anlamsız bir sunum olmaktadır: ben yaratıldığıma inanıyorum ,, şimdi derrin düşünelim ve yorum yapalım rei youmları yapalılm sanal yorumlardan mümkün olduğunca uzak duralım. ben bir insan olarak mutlu olucam şeylerden mahrum bırakıldıysam,bunu kağıt üzerinde haksızlık olarak algılarım:ve çok üzülürüm,,çünkü şunu çok iyi biliyorum tanrıdan bile daha iyi biliyorum. ben beni kısıtlayan o insanı suçlamanın zerre kadar bir anlamı olmadığını çok iyi biliyorum..şimdi şuraya dikkat !!edin lütfen tanrı bizleri yaratırken iyi yada kötü yarattı bu açık ve nettir..çaktınızmı köfteyi!!!kötü insanların hiç suçu yoktur, iylerin zaten yoktur. bütün suç tanrının bu ayrımcılında gizlidir ama artık tanrıya sesleniyorum bu gizlilik ortadan kalkmıştır!!!!yani kıssadan hisse bütün suş tanrıdadır ve bütün sorumluluk ondadlr ve tanrı eminim bununda farkındadır!!!! Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 sanırım şimdi dah iyi anlıyorum cennette neden hurilerin olduğunu!!!!cenette en az tanrının ayrımcılığı kadar cehennrem gibi bir mekandır,ardaki tek fark,iyilerle kötülerin ayrı yaşamalarıdır, ben asıl şunun cevabını çok merak ediyorum,,buraya dikkat edin lütfen!!! tanrı en kötü insanı bile cennete yerleştirecektir..bunun neresi mantıklı buyrun!!!! buradan yakın,, vayyy beeee ben iyi olmak için tüm acılara katlanayım ve cennette bu dünyada hertürli kötülüğü ve pisliği yapan biri yanımda benimle aynı hurileri paylaşsın,,tanrıya buradan sesleniyorum!!eğer böyle birşey olursa sakın beni cennete koyma,,direk cehnneme yerleştir!!!ben chennemde yaşamak istiyorum!!!derdim.hiç düşünmeden!!hiç olmassa burada özgür olurum derdim tanrıya:fakat tanrı ne derdi?bu soruya çok ederdim doğrusu!!! Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 aklıma en mantıklı gelen cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum,,arkadaşlar,,eğer gerçekten bir yaratılış, varsaki var olduğuna eminim: tanrını akıl oyunu!! yaşa ve öl mantığı,sadece yaşamak için varoluş deneme tahtası olduğumuzu düşünüyorum,bunlardan: ben şu sonucu çok rahatlıkla ortaya çıkardım. hayat başlar ve sona erer..başlangıcı olan birşeyin sonuda vardır,,bir buna kader diyoruz.. ama tanrı ne der? bilemeyiz asla!!!!! Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Neo, sen Richard Dawkins'in "Gen Bencildir" kitabını okumalısın. O zaman suçlunun hayali uydurma bir varlık değil, kim olduğunu anlayabilirsin. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2013 Neo, sen Richard Dawkins'in "Gen Bencildir" kitabını okumalısın. O zaman suçlunun hayali uydurma bir varlık değil, kim olduğunu anlayabilirsin. Gen ne anlamda bencildir? Bencillik insanoglunun yasam ve iliskiden ogrendigidir. Gen bir fenomen olarak, herhangibir aklin yarattigi bir kavrami ve sifati bunyesinde tasimaz. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2013 Kuran'da ise kendini bilme ile ilgili ayet filan yoktur. O mealde olduğu iddia edilenler, değildir. Nefis diye kirli bir şey icat ediyor. Peşin olarak kirli olmakla damgalıyor. Yani bil filan demiyor, dikte edip bildiriyor. Yargılıyor, hükmü veriyor. Sonra emrediyor: Temizle. Ego Bilinci = Şeytan Nefs = Ego Bilincinin etkisi = Şeytanın etkisi Nefsini temizlemek = Ego bilincinin etkisini kaldırmak = Şeytanın etkisini kaldırmak Bu da Ego Bilincinin Bilincine sahip olmak ile mümkün. Yani, kendini ( ego bilincini ) bilmek, şeytanı bilmek. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2013 Kafadan atmasyon atamalarla ben de Jüpiter'in halkalarının görünmez uzaylıların tavaf meydanı olduğunu söyleyebilirim. Atmasyonda sınır yoktur. Atmasyonlara yanıt vermem. Biri tutar Kurandaki gökte şeytanlara atılan taşlar ifadesinin meleklerin lazer silahları olduğunu iddia eder. Şimdi buna yanıt mı vereceğiz, melekler lazer kullanmaz deyip kanıtlamaya mı uğraşacağız? Atmasyonla uğraşamayız. 1 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Soyutu illa da somut anlama meselesi. Bu da söylediklerimi ispatlıyor zaten. İşte toplumların evrilmesi de aynen bir insanın bebeklikten yetişkinliğe erişimindeki evrelerde olduğu gibidir. Ortaçağ'da da insanlar soyutu somut algılıyorlardı. Günümüzde hala o döneme saplanıp kalmış toplumlar olduğu gibi hala soyutun somut algılandığı döneme saplananlar da vardır. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Somutu illa da soyuta atama hastalığı... Dogmatizmin iflah olmaz, tedavisi bulunamamış, zihni kemirip bitiren korkunç yansıması. Her somutun altında, arkasında bir soyut arama saplantısı... Bu hastalığın iflahı gerçekten zordur. Ben başardım ve kurtuldum. Dogmatizmin pençesinde geçen zamanıma acıyorum. Darısı herkesin başına diyorum... Ego... "Haa, o mu, nefis!" Supraego... "Haaa işte, ibliiiis!" Superman... "Şeytaaaaan!" Batman... "Niiiiiii..." Spiderman... "Hiiiiiiii!" Olmaz bu dogmatikler... İflah olmaz bunlar... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Soyutu somut algılama hastalığı Belirtileri : Ego gibi kavramsal, soyut bilimsel terimlerin somut olduğunu düşünmek. Tedavisi : Zor. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 "Gen bencildir" derken gene bencillik eklemek ne oluyor? Soyutu somutlama mi? Somutu soyutlama mi? Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2013 Bencillik, kıskançlık, övünç, kıvanç, zeka, korku, merhamet... Bunlar soyut kavramlar değildir. Bunları gramla, metreyle ölçemesek bile kıyaslayabilir, birine daha az, birine daha çok diyebilir, ölçü koyabiliriz. Aksi halde psikoloji ruhiyat ve felsefe olurdu, bilim olmazdı. Ölçmek daha zor olabilir, mekanizması karmaşık olabilir ama somutturlar. Korkuyu somut şekilde hissedersiniz. Kalbiniz hızlanır, gözleriniz büyür, terlersiniz. Sevinç somuttur, kahkahalar atar, iyi hissedersiniz. Soyut nedir peki? Soyut, belirti vermeyen ama öyle olduğunu zannettiğimiz şeylerdir. Hakkında bir bilgimiz olmayan şeylerdir. Astroloji gibi. Büyü gibi. Fal gibi. Tanrı gibi. Melek, şeytan gibi. Cin gibi. Hayalet gibi. Odada bir hayalet veya cin dolaşıyor sanmak, soyut bir korkudur. Odada bir kaplan dolaştığı için korkmak, somut bir korkudur. Çoğu kişi rakamların soyut olduğunu düşünür. Gerçek hayatta üç diye, beş diye bir şey olmadığını düşünür. Bu yanlıştır. Rakamlar somuttur. Dünyada üç diye beş diye somut varlıklar yok ama, üç elma, beş kedi, sekiz yumurta var. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.