Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 İslam pozitif ilimleride emreder..Hatta pozitif ilimlere sevk eden ve örnekler veren ayetler mevcuttur.. Ve yüzlerce islam alimi pozitif ilimlerle uğraşmıştır.. Pozitif ilimlerle uğraşanlara zındık derler sözü tamamen gerçek dışıdır.. Saygılar.. İslam'ın pozitif bilimine örnek: 13. yüzyılda bir İslam alimince yazılmış ve Osmanlıların Arapça'dan Osmanlıcaya çevirttiği bilimsel (!) bir kitaptaki Dünya tasviri. Dünya tepsi gibi ve öküzün öküzün üstünde duruyor. Tepsi'nin çevresi Kaf dağları ile çevrili. Öküz bir balığın üstünde, balık ise meleğin üstünde duruyor. Melek nerde duruyor bilemiyoruz, orayı merak etmezler, ne de olsa müslümanlar soru sormazlar diye düşünmüş olmalı yazar Zekeriya Kazvini, bu "Yaratışıl Harikaları" adını verdiği eserinde. (Google'dan arama yapacak olanlar "Zakariya Qazwini" şeklinde yazsınlar adamın adını) (Tepsi, öküzün kafasında o şekilde dikey durmuyor esasen, resim ve perspektif anlayışı olmadığı için, minyatür satantının azizliğine uğramış grafik.. Tepsi öküzün kafasında düz/yatay olarak duruyor normalde.) Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 İslam'ın pozitif bilimine örnek: 13. yüzyılda bir İslam alimince yazılmış ve Osmanlıların Arapça'dan Osmanlıcaya çevirttiği bilimsel (!) bir kitaptaki Dünya tasviri. Dünya tepsi gibi ve öküzün öküzün üstünde duruyor. Tepsi'nin çevresi Kaf dağları ile çevrili. Öküz bir balığın üstünde, balık ise meleğin üstünde duruyor. Melek nerde duruyor bilemiyoruz, orayı merak etmezler, ne de olsa müslümanlar soru sormazlar diye düşünmüş olmalı yazar Zekeriya Kazvini, bu "Yaratışıl Harikaları" adını verdiği eserinde. Dünyanın, güneşin, ayın ve yıldızların uzaydaki hareketleri ve yapısı o kadar net anlatılmışki Kur'an-ı Keirmde kimden ne getirirsen getir kimseyi inadıramassın.. Hakikati değişmez.. Ayrıca Zeheriya Kazvini tıp ilmiyle ilgili bir isimdir astronomi değil.. Alim isimleri ve çalışmalarını yazacaksak biliyorsun kimler olduğunu.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Huzur ve mutluluk adı üstünde huzur ve mutluluktur, istisnasız hiç bir mutlu günümün bitmesini istemezdim, istememde.. Huzurun bitmesini istemezsin, zira yarını merak ediyorsun, bir sonrayı merak ediyorsun. islamın iddialarının çoğu ortak aklın bhulduğu sonuççlarla çelişir: Bal yiyen, baldan usanır. Kur'andaki ifadeler, cenin'in anne karnındaki evreleri, önce etin mi kemiğin mi oluştuğu bilgisi, ve enbiryonun ilk oluşum şekli bire bir modern tıpla uyuşmaktadır..İsteyenler arama motorlarından faydalanım konu hakında daha detaylı bilgi edinebilirler.. Senin, kullandığın arama motorlarından çıkan ve kemiğimn etten önce oluştuğunu kanıtlayan linkleri şurya abir yazıver. Bizim kullandığımız arama motorlarında çıkmıyor. Yeni doğan bebeğin bile en sert olması gereken yeri, kafatası bile daha kemikleşmemişken, daha bıngıldak iken, daha kıkırdak iken, bilim adamı olmayı bırakın, bunu sıradan bir insan bile gözleyebirken, önce kemiklerin oluştuğunu iddia etmek kadar bilim dışı birşey olamaz. * Bu arada şu müslüman artışı din değiştirmeden dolayımıymış yoksa hesapsız sınırsız doğurmadan dolayımıymış, bir de onu yazıver. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Huzurun bitmesini istemezsin, zira yarını merak ediyorsun, bir sonrayı merak ediyorsun.islamın iddialarının çoğu ortak aklın bhulduğu sonuççlarla çelişir: Bal yiyen, baldan Bin bir çeşit farklılık ne istersne her şey , hatta sen macera yada huzursuzlukta isteyebilirsin.. Sana kalmış.. Sonuçta kimse azap istemez değil mi..? Durduk yere bela musibette istenmez.. Bir şekilde huzur ve mutluluk istenir, her yol her umut huzur ve mutluluğadır.. Senin, kullandığın arama motorlarından çıkan ve kemiğimn etten önce oluştuğunu kanıtlayan linkleri şurya abir yazıver.Bizim kullandığımız arama motorlarında çıkmıyor. Ne sen ara ne ben, okuyucu arasın.. Ben çıkanları yazdım.. İlgili topice bakınız.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Ne sen ara ne ben, okuyucu arasın..Ben çıkanları yazdım.. İlgili topice bakınız.. Buraya yazılarımızı yazıyorsak, yazmanın da bir sorumluluğu vardır. Bizim bulamadığımız, senin bulduğun şu "çnce kemik ya,ratılır, sonra et giydirilir" şeklimndeki bilimsel çalışma neymiş, buraya getir, link ver, adres ver biz de öğrenelim, diğer okuyucular da öğrensin. Ben buraya yazdığım herşeyi, destekleyici ayet, link ve resim koyuyorum. Senden de aynı sorumluluğu beklerim. Okuyucuya saygılı olmak lazım. "Filmin yarısını çekip, "geri kalanını da seyirciler senaryo kitabından okusunlar" demek, sorumsuzluktur bence. Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Sevgili BrainSlapper,imzandaki sözleri muhammedin nerden arakladığını buldum. Aziz Matta 10. Bölüm 34 Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. 35 Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim. 36 `İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.` 37 Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2007 sana bu yetenegi veren kim ben bu sorunun cvp merak ediyorum yani diyonki hepimi ot gibi yerden bitik bende bize bu zekayı veren ve bu icat etme gücünü veren var allah ama siz inanmayanlar bunları hep red ediyorsunuz sizce bu dünya ayakta tutan masalardaki gibi bir öküzmü tutuyor ya ya biraz daha kendinizi zorlayın gerçi şeytan rahat vermaz ki sizin gözünüzün önünde bir mucize gerçekleşse bile siz bunu red edersiniz yine tıpkı peyganber efendimizin zamanında oldugu gibi ayı ortadan ikiye bölmüştür münafıklar büyü diye tuturmuşlardır kuranda gelecegin habercisidir yani geçmişten beri degişmemiştir çünki hafızlar ezber yapmışlardır degişime ugramamıştır :!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! birkaçsöz, Muhammed'in gerçekten bir öğretmen/peygamber olduğuna hangi şartlarda inanırdık, yazdım başka bir başlıkta, buraya yeniden yazayım: Muhammed'in bir öğretmen/peygamber, saygıder ve sevgiyi hakeden bir insan olduğuna inanırdık, şayet Muhammed, hırsızlığa ve yağmaya hiçbir zaman izin vermeseydi, "Onlar bizim malımızı çaldı, biz de onlarınkini çalalım" demeseydi, 300+ ilahı yok edecek cesareti vardı madem, "kölelik bugünden itibaren yasaktır" diyebilecek cesareti de gösterseydi, "Evlenmenin ne demek olduğu bilmeyen, daha akli yeterliliğe sahip olmayan insanlarla evlenmek günahtır/suçtur" diyebilseydi, "Ata evlatları arasında ayrım yapamazken, Allah neden ayrım yapsın?" diyebilseydi, kadını ve erkeği ayırmasaydı, Savunma savaşı yapmak zorunda kaldıklarında, esir düşen insanlara "bizim sizinle bir düşmanlığımız yok, düşşüncemiz şu, inancımız şu, karılarınıza, çocuklarınıza, evlerinize dönün" diyebilecek büyüklüğü gösterebilseydi, Ne Kızıldenizi yarmasını beklerdik, ne ayı ortadan ikiye ayırmasını beklerdik, ne de ölüleri diriltmesini beklerdik. Ama, Muhammed, hırslı, intikamcı, güç düşkünü, sevgi ve ilgi açlığı çeken bir adam hayatı yaşamış. Bu nedenle takip edilmeyi, öğretmen/peygamber sıfatını, sayılmayı, sevilmeyi haketmeyen birisi. Saygılar. Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 BrainSlapper,senoryalarla güzel tiyatro oynuyorsun...Gerçekler acıdır cehennemde acıdır... Yazılarından hareketle size soruyorum; Türk ordusu İslam ordusumudur? Atatürkün yunanlıları denize dökmesi onu katil ve vahşi mi etmektedir? İnkâr edenler dediler ki, "Bu Kur'ân'ı dinlemeyin. Onun hakkında gürültü edin. (Gürültüyü Kur'ân'ın sözlerine karıştırın ki, onun anlaşılmasına engel olsun.) Belki (böylece) ona galip gelirsiniz. (Zira, başka türlü onunla ba-şetmenize imkân yoktur.)" (Fussilet Suresi, 141/26) Senin yaptığın gürültü çıkartmak ama merak etme bunu senden önce ebu cehillerde yaptı kendi evlatları bile müslüman oldu... Alak suresi…2- İnsanı bir âlak'dan yarattı. "Alak" arabin dilinde bir şeyin bir yere yapışmasıdır. Alimlerimizde kadınla erkek menisinin birbirleriyle döllendikten sonra ana rahmine yapışmasından dolayı buna "alak" demişlerdir. Yapıştıktan sonra kana dönüştüğünden dolayı da "kan pıhtısı" diye terceme etmişlerdir Arapçada bir kelime birçok manaya gelebilir bu yüzden meal=Kur'an değildir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 BrainSlapper,senoryalarla güzel tiyatro oynuyorsun...Gerçekler acıdır cehennemde acıdır... Verebildiğin tek cevap bu mu? Benimkine tiyatro demeyi başarabiliyorsun, bak bu iyi birşey. Şimdi Kuran'da/İslam'da geçen imtihan, "Allah dilemeden hiçbirşey mümkün olabilemez" sonsuz cehennem, sonsuz cennet, falan inançlarını düşün ve Kuran'da tarif edilen Allah'ın en büyük tiyatrocu olduğunu söyleme cesaretini de göster. Türk ordusu İslam ordusumudur?Atatürkün yunanlıları denize dökmesi onu katil ve vahşi mi etmektedir? Bak güzel güzel kardeşim. İslam'ın yaptığı savaşlar savunma savaşı derler. Savunma savaşı olsalar ve sonrasında vahşet sergilemeseler, diyebileceğimiz bir laf yoktu. İslam'ın Uhud ve Hendek savaşı dışındaki hiçbir savaşı savunma savaşı değildir. Müslümanların saldırması ve yağmalama girişimi üzerine çıkmış savaşlardır. Kurtuluş savaşı da bir savunma savaşıdır. Eğer Atatürk, Yunan esirleri kesse, idi, satsa idi, işkence etse idi, o da vahşet yapmış olurdu. Bırakın esirleri kesmeyi, kurşuna dizdirmeyi, Atatürk Yunan bayrağının bile çiğnenmesine izin vermemiştir. Muhammed ise, ya esirleri öldürtmüş, ya sürdürtmüş, yada satmıştır. Kurayza Yahudilerinin bütün erkeklerini Ali ve birkaç adama kestirirken gölgeye oturmuş ve katliamı seyretmiştir. Öte yandan, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı bittikten sonra ülkemize davet ettiği ve dostluk kurduğu ilk adamlardan biri Yunan Başbakanı Venizelos olmuştur. Atatürk böyle bir adamdı. İslam'ın insanlara sunduğu ******* ise tüyler ürperticidir. (resimleri büyütmek için, tıklayınız) Kesilen elleri eline alıp mutlu olan bir müslüman. http://img25.imagevenue.com/img.php?image=...t_122_852lo.jpg Öldürdükleri bir İsrail askerinin iç organlarıyla oynayıp, orgazmik zevk alan müslümanlar. http://img15.imagevenue.com/img.php?image=...s_122_688lo.jpg http://img20.imagevenue.com/img.php?image=...3_122_808lo.jpg Kuran'ın Allah'ı "derileri yenileyip, yenileyip" işkenceye devam eder de, kulları geri kalır mı?, Onlar da öldürdükleri adamın cesedini bile rahat bırakmazlar, iç organlarını parça parça edip, vahşetin doruk noktalarına çıkarlar. Arapçada bir kelime birçok manaya gelebilir bu yüzden meal=Kur'an değildir. Meallerin doğru olmadığını söyleyip, Herkesin Arapça öğrenmesi gerektiği ve böylece Arap emperyalizminin maşası olmayı makul gösteren bir arkadaşımız daha. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Sonra o damlacığı asılıp tutunan bir şeye dönüştürdük. Sonra asılıp tutunan şeyi, bir çiğnemlik et parçası haline getirdik. Sonra bir çiğnemlik et parçasını, kemik olarak yarattık. Sonra kemiğe et giydirdik. (23 Müminun Suresi, 14) Sayın Brain.. Enbiryo ilk başta bir et parçası halşndedir daha sonra embiryodaki kıkırdak doku kemişkleşir ve sonrasında et, kas ve organlar teşekkül etmeye başlar.. Bu bilimsle bir gerçektir daha doğrusu bilinen bir şeydir.. Tersini söylüyorsan buyur sen ıspat et.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Sonra o damlacığı asılıp tutunan bir şeye dönüştürdük. Sonra asılıp tutunan şeyi, bir çiğnemlik et parçası haline getirdik. Sonra bir çiğnemlik et parçasını, kemik olarak yarattık. Sonra kemiğe et giydirdik. (23 Müminun Suresi, 14)Sayın Brain.. Enbiryo ilk başta bir et parçası halşndedir daha sonra embiryodaki kıkırdak doku kemişkleşir ve sonrasında et, kas ve organlar teşekkül etmeye başlar.. Bu bilimsle bir gerçektir daha doğrusu bilinen bir şeydir..Tersini söylüyorsan buyur sen ıspat et.. Tabi ki ispat ederiz. Siz hiç bir iddianızı destekleyici birşey getirmeyin. (Zaten getiremezsiniz. Yanlış bir iddianın bilimsel bir desteği OLAMAZ, OLABİLEMEZ.) Bir çiğnemlik et, arada bir fikir değiştirip kemiğe dönüşüyor, sonra o kemiğin üstüne et mi giydiriliyor? Senin Muhammed kendi bilmediği gibi, Tanrı'yı da buna suç ortağı etmiş. Kemikler mi önce oluşmuş? Burada bir link var, linkdeki resim tıklanabilir bir resim.. Resmin sol alt köşesinde "Stage-1 Fertelization" denen yere tıkla. Sonra next,next sonuna kadar izle insanın oluşumunu. Beşinci Element Filmindeki LULU'nun inşasına benzemiyor, insanın oluşumu. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Tabi ki ispat ederiz. Bu resimelei ve bu oluşumu herkes biliyor, fotoğraflamaya gerek yok.. Burada hiç bir şeyi ıspat etmemişsin.. Kemik oluşumu hangi evrelerde bana onu göster.. "Omurganın gelişimi çok hızlıdır.Tüm anatomik patern, intrauterin hayatın ilk altı haftası boyunca mezenşimden oluşur. Vertebra anomalileri bu dönemde gerçekleşir. Daha sonra kıkırdak ve kemik oluşum aşamaları bu paterni takip ederler." Bilimsel bir çalışmadan alıntıdır.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Bu resimelei ve bu oluşumu herkes biliyor, fotoğraflamaya gerek yok..Burada hiç bir şeyi ıspat etmemişsin.. Kemik oluşumu hangi evrelerde bana onu göster.. Kemik oluşumu, et oluşumuyla paraleldir. Biri önce, diğeri sonra değildir. Kolların oluşumunda bunu açıkça görebilirsin. Ortada kol kemiği de yok, kol kası da yok. İkisi birlikte oluşuyor. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Kemik oluşumu, et oluşumuyla paraleldir. Biri önce, diğeri sonra değildir. doğru önce et oluşur ve ondan sonra bazı kısımlar sertleşerek bazı kısımlar ise etleşerek gelişir. Yani birisi önce birisi sonra olmaz, gelişim zaten paraleldir. ikinci detay ise bunun o devirde rahat rahat gözlenebilmesidir. hamile kadınlar hiç mi ölmedi ? hiçmi cinayete kurban gitmediler, hiç mi savaşlarda parçalanmadılar, hiç mi tıbbi araştırmalar yapmadılar, yani bu ayette geçen olay tamamen deneylenebilir bir durumdur. Olağanüstü bir durum yoktur. Kur'an da hiçbir teknik veri yoktur !!! herşey insan zekasına ve gözlemine uygundur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Sayın Brain ve tarafsız sizlere bilimsle bir makaleden alıntı yapmıştım, artık iş öyle bir hal aldıki bilimsel çalışmalarda sizler için önemsenmez oldu, illaki reddtmeliyiz anlayışı içinde her yazılanı bir şekilde reddetmeye çalışıyorsunuz.. Ama bu tutumunuz ger.çeği değiştiröez.. O dönemde bu bilinebilir diyorsnuz. Oysa bırakın o dönemi daha çok yakın bir zamana kadar dahi bunlar bilinmiyordu. Modern tıp sayesinde bunlar bilinir oldu.. Hiç mi hamile ölmedi diyorsunuz.. Evet hamileler öldü peki hadi bu ölen hamile kadıdının rahminden bu üç karanlık evreyi bulun.. Bakın birde etten sonra kemiğin oluştuğunu yazmışsınız.. Bu olanaksızdır. Et oluşacak içine kemik sokacaksınız der gibi bir şey, iyide bu şiş kebap işi değilki, hadi şiş kebap yapsak sokarsın şişi etin içine.. Arkadaşar ilk önce kıkırdak doku oluşur bu kıkırdak doku sertleşir ve bu sertleşen kemiğin üzerinde et ve kas oluşumu oluşmaya devam eder.. Tabiki bu yavaş ve aşama aşama olur.. İlk önce kemik oluşur derken bir kol kemiği komple oluşur ve üzerinde et oluşumu devam eder demiyorum.. O kol kemiğinin oluşmasıda dipten sona doğru aşama aşamadır.. Bu konu hakkındaki yukarda verdiğim bilimsel makale alıntısnı iyi inceleyin.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 İlk önce kemik oluşur derken bir kol kemiği komple oluşur ve üzerinde et oluşumu devam eder demiyorum.. ne diyorsun ? önce et oluşur sonra kemik sonra tekrar etmi oluşur diyorsun ? peki ayette anlatılan bu mu ? benim kafam karıştı iyice, iki cümlelik ayetten bilimsel makale çıkardınız !!! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Sayın Brain ve tarafsız sizlere bilimsle bir makaleden alıntı yapmıştım, artık iş öyle bir hal aldıki bilimsel çalışmalarda sizler için önemsenmez oldu, illaki reddtmeliyiz anlayışı içinde her yazılanı bir şekilde reddetmeye çalışıyorsunuz..Ama bu tutumunuz ger.çeği değiştiröez.. Bu ithamını kanıtla. Biz buraya resim getirdik. Gerçek resimler. Resimlerde hiçbir aşamada önce kemik oluştuğunu görmedik. Herşey birlikte oluşuyor. Biz nerede öncce et oluşur demişiz de kebaba benzetip komiklik yaptığını sanıyorsun? Belke senin peygamberin çocuk oluşumunu kafasına sardığı sarığa benzetmiştir. Önce kafa (kemik) olacak ki, çevresine sarık (et) sarılabilsin yani (!) Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Biz buraya resim getirdik. Gerçek resimler.Resimlerde hiçbir aşamada önce kemik oluştuğunu görmedik. Herşey birlikte oluşuyor. Bende bir üst iletide onu açıklıyorum zaten.. Ben demedimki komple bir iskelet oluşuyor sonra et oluşuyor böyle bişey demedim.. Oluşum kısa kısa kademe kademe oluyor.. Ama önce sert maddeler oluşuyor, tıpkı binanın ana iskeletinin yapılıp sonra tuğlalarının diizlmesi gibi.. Bütün yapılar böyledir önce iskelet temel tutturgaçlar ana madde.. Ayrıca şurada güzel güzel tartışıyoruz senin peygamberin şöle senin peygamberin böle gibi trahrik unsurlarına hiç gerek yok dimi.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Bende bir üst iletide onu açıklıyorum zaten..Ben demedimki komple bir iskelet oluşuyor sonra et oluşuyor böyle bişey demedim.. Oluşum kısa kısa kademe kademe oluyor.. İlerleme kaydediyorsun. Biraz daha çaba göster, ikisi aynı anda oluyor demeyi başaracaksın. Ama önce sert maddeler oluşuyor, tıpkı binanın ana iskeletinin yapılıp sonra tuğlalarının diizlmesi gibi..Bütün yapılar böyledir önce iskelet temel tutturgaçlar ana madde.. Her inşaatın sizin memleketteki binalar gibi mi yapıldığını sanıyorsun? "Yığma" inşaat denen bişey duydun mu? Önce duvarların yapılıp, sonra kolonların döküldüğü inşaat türü? Daha sağlam oluyor bina, duvarlara omuz atınca göçmüyorlar. Çocuk doğduğunda bile kafatasına kemik denemezken, bıngıldak denirken, nasıl iddia edebiliyorsun, önce kemikler oluşur diye? Ayrıca şurada güzel güzel tartışıyoruz senin peygamberin şöle senin peygamberin böle gibi trahrik unsurlarına hiç gerek yok dimi.. Muhammed embriyonun gelişimini, kafasına sarık sarmaya benzetmiş de, o nedenle dedim. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Ama önce sert maddeler oluşuyor, tıpkı binanın ana iskeletinin yapılıp sonra tuğlalarının diizlmesi gibi.. öncesi yok, sperm ve yumurta sert madde değil, önce spermle yumurta dölleniyor ve başlangıç kemiksiz oluyor, daha sonra sertleşmeyle birlikte etlenmede oluşuyor. Yani başlangıçta bile kemik yok. Zaten bunlarada gerek yok, çünkü ayette teknik veri yok, bilimsel bir makaleye dönüştürme çalışmalarını herzaman ilgiyle izliyoruz. Kur'an da olağanüstü veriler yok. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 İlerleme kaydediyorsun. Biraz daha çaba göster, ikisi aynı anda oluyor demeyi başaracaksın Başından beri bunu diyorum zaten.. Aynı anda olmuyor, kemik daha önde.. Her inşaatın sizin memleketteki binalar gibi mi yapıldığını sanıyorsun?"Yığma" inşaat denen bişey duydun mu? Önce duvarların yapılıp, sonra kolonların döküldüğü inşaat türü? Daha sağlam oluyor bina, duvarlara omuz atınca göçmüyorlar. Yığma kargir binalar istisnai olabilir tıpkı helva gibi.. Bilirsin helvadada iskelet yoktur yani herşeyde iskelet aramaya gerek yok.. Ama bir araba şasesi durumu farklı.. Genel kural önce iskelet sonra kaplamadır.. Bebeğinde bir kafatası vardır sadece başın ön üst bölümünde küçük bir bölge yumuşaktır.. Sebebini araştıracağım.. Saygılar.. Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 anne karnındaki embriyonun ilk aşama olarak kıkırdak dokusu kemikleşir. Ve daha sonra bu kemikler kas hücreleri tarafından sarılmaya başlanır. Allah bu gelişimi Kuran'da, "... daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik..." ifadesiyle en açık şekilde tarif etmiştir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Her iletinin altına bir cümle yazı ile delilsiz kaynaksız gerçek dışıdır de,yine aynı şeklide delilsiz ben izah ettim de sonra kaç git. Bu ne böyle sedat bey maksadınız tartışmakmı yoksa konuları sabote etmek mi ? kralx'i anlatan en kısa ve öz cümle. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 kralx'i anlatan en kısa ve öz cümle Cevaplarıma ikna olmadıysanız o benim sorunum değil.. Hiç bir konuyu muallakta bırakmadım, bildiğimce aaraştırdığım kadar anlatmaya yazmaya çalıştım.. Sabote etmek mi arkadaşım, bir zamanlar cevapları açık ve net verildiği halde cevapları görmezden gelip hala aynı konular gündeme getirip çelişkinin "ç" si bile olmayan ayetleri yazmak mı..? İyi düşünün kimler yapıyordu bunu.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Cevaplarıma ikna olmadıysanız o benim sorunum değil.. cevap cevap olsa, yanlış da olsa, bakacağız. Ama cevabın yanından yakınından geçmiyor yazdıkların. "Şu ayet, şundan, şundan, şundan ve çundan dolayı çelişkilidir" diyoruz. Verdiğin süper cevap şu: Hiçbir çelişki yoktur. İnanılmaz derecede, bilgiye ve analize dayalı. Hiç bir konuyu muallakta bırakmadım, bildiğimce aaraştırdığım kadar anlatmaya yazmaya çalıştım..Sabote etmek mi arkadaşım, bir zamanlar cevapları açık ve net verildiği halde cevapları görmezden gelip hala aynı konular gündeme getirip çelişkinin "ç" si bile olmayan ayetleri yazmak mı..? İyi düşünün kimler yapıyordu bunu.. Numunelik niyetine kullanacağımız, tek bir cevabın bile yok. Forum herkesin önünde ARAMA seçeneği de herkesin elinin altında. Deprem tartışmasına baksınlar. Cennet taşı/kabe tartışmasına baksınlar. Madde var mı yok mu tartışmasına baksınlar. Madde düşünür mü tartışmasına baksınlar. Ama şunu kabul edelim, en iyi yaptığın şey gülücük işareti yapmak. Senin JOKER cevabın. Heryerde kullanıyorsun. Buna çiçek veririm işte. Acaba sen gelince neden hep tartışmalar kişiselleşiyor? Bu sabote etmek olmuyor mu? Belki de hata bizde. 5 kere yazmışız, 10 kere yazmışız, destek, kanıt, delil, kaynak göstermeden, iki kelime ile cevap verdiğini gördüğümüz halde hala seninle yazışıyoruz. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.