Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Konunun ne olduğunu gayet iyi biliyorum ve cevabımdada "Bir amir emrettiğinde memurla memur mu olmuş oluyor..?" dedim..

Ayrıca din'e peygambere ve Allah'a hakaretlerin dolu dizgin gidiyor..

Şurada kırmadan ve kırılmadan yazacaksan lütfen biraz daha tahammül göster..

-Namaz kılmak takla atmak değildir, inadığımız Allah'ın bir emridir ve belli tertip ve düzeni vardır..

-Hz. Muhammet (s.a.s) Araplar dışında milyonlarca insanında sevgilisidir..

-Oruç tutmak eziyet değildir aksine sağlık için çok faydalıdır, inamayanların bile sırf sıhhat için oruç tuttuklarını hepimiz biliyoruz..

-Kabe-i Şerif taş değildir, bir mabeddir, peygamber mirası olarak hem kutsi hemde tarihi bir değeri vardır..

-Kuran-ı Kerim kendi dininden olmayanları öldür diye emretmez iftira atıyorsun(savaş ve savunma halleri ayrı bir olaydır)

Not: Sayın Katakuta Bu tür iddaların ve çıkışların müslümanları rencide etmekten öteye gitmiyor, yaptığın şey tartışma değil tahriktir..

Eğer yaptığın şey tartışma olsa teknik yazardın slogan hakaretler kullanmazdın..

Bu hakaretlerine karşın yinede cevap verdim, inan yada inanma ama lütfen küçük düşürücü, alaya alıcı yazılar yazma, bu sadece bir ricadır, lütfen...

Saygılar..

Sedat bey,sen görünmez arap tanrısının gönüllü memuru olmak istiyorsan sonuna kadar bunda özgürsün,kimse buna karışamaz.Ama bu arap tanrısını evrenin yaratıcısı,onun emirlerini genel geçer evrensel kanunlar diye lanse edersen elbette böyle tepkiler alırsın.Sonrada hakaret ediyorsun diye işi mazlum edebiyatına döküp duygu sömürüsü yapmaya hakkında olmaz.

Sen allahın sadistliğini amir memur edebiyatıyla örtbas etmeye çalışmadınmı? Bende sana elbette doğal olarak sorarım,tanrı varsa niye bu illa kuranın allahı olmak zorundaki,niye islami bir takım ritüeller,(size normal gelebilir ama bana göre bunlar yukarıda açıkladığım gibi tamamen absürd) emretsin diye sordum. Neden cevap yok? Neden hala emir memur edebiyatı.

Sen şu ana kadar teknik olarak ne yazdın ki beni bu şeklide itham ediyorsun.Git bir bak iletilerine tamamı delilsiz mesnetsiz vaaz türü şeyler.

inan yada inanma ama lütfen küçük düşürücü, alaya alıcı yazılar yazma,

Benim gibiler için öngörülen cehenne ayetlerini yazmayı unutmuşsun. Genelde müslümanlar sıkışınca verecek cevapları olmadığı için sık sık bizleri cehennem ile korkuturlarda o bakımdan dedim.

Biz kuranda inanmayanlara yapılan hakeretleri gündeme getirdiğimizde siz bunların hakaret olduğunu kabul ettnizmi,özür diledinizmi,her zamanki gibi allayıp pullayıp yok efendim o anlamda değil diye lastik gibi sağa sola çekmedinizmi? Dünyada incinen tahrik olan bir tek müslümanlarmıdır? Başka insanlar duyguları olmayan robotmu? Bir tek müslümanlarmı incinir,başkları demirmidir ?Başka insanların değerleri yokmudur?

Altını çize çize söylüyorum, arabın tanrısı araplaşmak isteyenler içindir. Kainatın yaratıcısı evrensel tanrı diye dayatmaya devam ettğiniz müddetçe bu tepkileri alacaksınız.

• Cevaplar 505
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Acaba bu "AKIL" görünürmü,görünmezmi. Ve yahut kalıba dönmez demekle "MECAZ"mı yapılmak isteniyor yani "Aklın" kalıbımı olur eğer öyle ise (dağa,taşa,hayvana hülasa maddeye tapan) bilinen tarihin en eski devirlerinden beri var olan ateistler "şimdi 21. yüzyılda yaşayan"lar demekki "AKIL" ları önceki kalıplarından hiç çıkmamış şimdide darvinist "İLKEL ÇORBA" teorileri ile kendilerini avutuyorlar hayırlı yeni kalıplara.

sarıgöl,yine aynen eski usul konuyla ilgisi olmayan iletileri asarak sabote etmeye iyi beceriyorsun.Sizden başka ne beklenirki zaten.

Gönderi tarihi:
Elasina, buraya ateistlerin atasi diye bir maymun resmi gondermissin. Birisi de kalkip, hani su Muhammed karikaturleri var ya, onlardan birini gonderse hosuna gider mi acaba? Hic sanmiyorum

Her ikiside hoş değil bence..

Yani ne bu arkadaşın bir maymun resmini buraya koyması nede karikatür..

Bakın sayın Adminimiz forum kurallarında hakaretle hakaret olmayan tanımlamaları nasıl ayırmış..

--> Satılmış Herif (HATALI) / Ülke çıkarlarına hizmet etmediğini düşündüğüm adam (DOĞRU)

--> Ciğeri beş para etmez Adam... (HATALI) / Yarardan çok zararı bulunan Adam (DOĞRU)

Bu örnekler ışığında, bence maymun resmi koymak hatalı, insanların ortak yada direkt atasının maymun olamayacağını aklen, mantıken ve bilim ışığında göstermek doğrudur..

Yamyamca şiirler bölümünde yazmış olduğum "şebek dedem" başlıklı şiirler sadece karşılıklı latifedir ve özel bir durumdur, orada karşılıklı atışma tarzına dönmüş bir ortam vardı..

Bence birbirimizi rencide etmeden tartışmalıyızki, daha etik daha elit ve daha verimli olalım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Altını çize çize söylüyorum, arabın tanrısı araplaşmak isteyenler içindir. Kainatın yaratıcısı evrensel tanrı diye dayatmaya devam ettğiniz müddetçe bu tepkileri alacaksınız.

ben 'arabın' 'tanrısını' kabul ediyorum.

hadi daha ilerisi, 'araplaşmak' için istiyorum diyelim

ve bunun evrensel bir 'tanrı' oldugunu söylüyorum.

hatta bütün bir kainatın yaratıcısı oldugunu ifade ediyorum.

iyide seni bu kadar geren nedir? insanların hoşlanmadıgı şekilde yazmak zorundamısın.

yani bu bir komplesk diyecegim ama demiyorum.

ne demek şimdi, '' bu tepkileri alacaksınız''

bu hoş görüsüzlügün kaynagı nedir?.

eleştiri ile hakaretin arasını ayırmak herkese, her düşünceye gereklidir.

sorunları kişiselleştirir hakaret.

bence uygun bir dil degil.

Gönderi tarihi:
sarıgöl,yine aynen eski usul konuyla ilgisi olmayan iletileri asarak sabote etmeye iyi beceriyorsun.Sizden başka ne beklenirki zaten.

katakuta.

Güneşe arkanı dönme gölgen önüne düşer. Tagor.

Gönderi tarihi:

Sayın arkadaşım galiba anlatamadım..

Bak bir örnekle anlatayım..

Ben şöyle diyim "Allah tüm kainatın yaratıcısıdır, insanlar ister inansın ister inamasın tüm canlıları Allah yaratmıştır"

Herhangi bir hakaret yok değil mi bu yazıda..

Sende bunun tersini yazarsın olur biter..

Arabın tanrısı, put, takla atmak, yaranmak, sadistlik gibi yakıştırmalar hoş değil ve tahrikten öteye geçmiyor, ha amacımız tahrik ve hakaret ise istediğini yaz ama tartışmaksa bir birimizi kırmadan yazalım..

İlla ben bu davetinize icabet etmem dersen birşey diyemem..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
..

Ben şöyle diyim "Allah tüm kainatın yaratıcısıdır, insanlar ister inansın ister inamasın tüm canlıları Allah yaratmıştır"

Saygılar..

Senin bu yazında yok ama Kuran bu kadar söyleyip bitiriyormu? Niye cımbızlıyorsun?

Kuranın ilahı, inanmayanlara onlarca hakaret etmiyormu,inanmayanlara sonsuza değin derilerini değiştire değitire yakacağını,başlarınadan kaynar sular dökeceğini, iste bakın nasılmış tehdidim diye üstelik birde işkence ettiği insanlarla alay ettiğini söylemiyormu ?

Bande gayet haklı olarak tepkimi koyuyorum ve arabın tanrısnın ****** olduğunu söylüyorum.Ben kafamdan bir şey uyudurmuyorum ki,Kuranın kendisi zaten bu tasviri yapıyor. Hayır öyle bir şey yok kuranda diyebiliyormusun?

Ne yapmamı bekliyorsunuz arabın tanrısı için,hay eline koluna sağlık ne güzelde yakarmış mı demeliyim,ne güzelde hakaret edermiş mi demeliyim?

Gönderi tarihi:
ben 'arabın' 'tanrısını' kabul ediyorum.

hadi daha ilerisi, 'araplaşmak' için istiyorum diyelim

ve bunun evrensel bir 'tanrı' oldugunu söylüyorum.

hatta bütün bir kainatın yaratıcısı oldugunu ifade ediyorum.

iyide seni bu kadar geren nedir? insanların hoşlanmadıgı şekilde yazmak zorundamısın.

yani bu bir komplesk diyecegim ama demiyorum.

ne demek şimdi, '' bu tepkileri alacaksınız''

bu hoş görüsüzlügün kaynagı nedir?.

eleştiri ile hakaretin arasını ayırmak herkese, her düşünceye gereklidir.

sorunları kişiselleştirir hakaret.

bence uygun bir dil degil.

kendi halinde bir müslüman ibadetini etsin herkes ona saygı duyar kimseye bir zararı yok derim hatta film izlerken japonların ibadetini görüyorum hristiyanların hoşuma bile gidiyor diyorum adama bak ne güzel huzur buluyor bir nevi huzur bulma aracı gibi düşünüyorum fakat saygı ve sevgiyle bakabiliyorum çünkü beni rahatsız etmiyor televizyonun içinde o bana sen öyle sen böyle demiyor.

ancak ben müslümanım sen kafir yok sen cehennemde yanacaksın sonsuza kadar ben cennette keyif yapacağım yok sen ****** abdest almıyorsun böğğ böğğğ derseniz ve hepimiz allahın malıyız eşyasıyız sen inanmasanda malısın derseniz ben mal değilim size kalsın derim. çünkü rahatsız ediliyoruz dinlilerin çıktığından beri. yani ilk siz başlattınız şikayet etme hakkınız yok

Gönderi tarihi:
ancak ben müslümanım sen kafir yok sen cehennemde yanacaksın sonsuza kadar ben cennette keyif yapacağım yok sen ****** abdest almıyorsun böğğ böğğğ derseniz ve hepimiz allahın malıyız eşyasıyız sen inanmasanda malısın derseniz ben mal değilim size kalsın derim. çünkü rahatsız ediliyoruz dinlilerin çıktığından beri. yani ilk siz başlattınız şikayet etme hakkınız yok

önce şunu diyim ki, benim kimseden bir şikayetim yok.

şikayeti olanların şikayetini ögrenmek için yazdım.

anlamamışsın. zararı yok.

yazdıgın ve alıntıladıgım yazılarından dolayı zararın yok.

hadi bakalım her yerde bulunacak 'pireler' için yakmaya devam yorganları.

''şu kafirmiş'' ''şu cennetteymiş'' ...

hadi canım sende.malzemeye bakarmısın.bu tür yazılara ayıracak vaktim yok kusura kalma.

bırakın bu karın agrılarını....yoksa birileri size bir şeyler mi hatırlatıyor...başka dinlileri çekerken kendi dindaşlarınızı çekemediginizden dolayı diyorum...galiba zırt pırt bir şeyleri önünüze getiriyorlar.

Gönderi tarihi:
Sayın arkadaşım galiba anlatamadım..

Bak bir örnekle anlatayım..

Sende bunun tersini yazarsın olur biter..

Arabın tanrısı, put, takla atmak, yaranmak, sadistlik gibi yakıştırmalar hoş değil ve tahrikten öteye geçmiyor, ha amacımız tahrik ve hakaret ise istediğini yaz ama tartışmaksa bir birimizi kırmadan yazalım..

İlla ben bu davetinize icabet etmem dersen birşey diyemem..

Saygılar..

hiç bir ate din/lere bu kadar hakaret vari söylenmez.

bu arkadaş olsa olsa belli bir misyonun izindedir

:)

kendini İslam ile tanımlıyor. yok bir ateist böyle olamaz.

hiç sanmıyorum.

Gönderi tarihi:
Senin bu yazında yok ama Kuran bu kadar söyleyip bitiriyormu? Niye cımbızlıyorsun?
Kuranın kendisi zaten bu tasviri yapıyor

Kur'an-ı Kerimde Allah'ın sadece Arapların Allah'ı olduğuna dair bir ayet var mı..:)

Lütfen yazar mısın varsa..

Birde cımbızdan bahsetmişsin, cımbızla işim olmaz, cımbız bildiğim kadarıyla iki şeye yarar.. 1- Bayanlar cımbızla kaşlarını alırlar, 2- Din hakkında asılsız iddalar öne sürerken kullanılır.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Selam,

Ben bu sitede yeniyim. Ancak gördüm ki, kendini 'ateist' olarak tanımlayanlarla müslümanlar arasında burada hayli hararetli diyaloglar söz konusu . Bu diyalogları hayli garipsedim. Zira ateistler insan ******. ******* tartışılmaz. Müslümanlar Nas suresinde belirtildiği gibi şeytandan ALLAH'a sığınırlar. Bunlar kıyamet gününde boyunlarında zincir, gözleri yerde cehenneme sevk edilecek, kendilerine 'sizi bugün hakkında uyaran uyarıcı size gönderilmedi mi? diye sorulacak, ondan sonra da karınlarının kızgın sularla doldurulacağı, derilerinin yanacağı ateşe atılacaklardır.

Ateistleri çok iyi tanırım. Kin ve nefret dolu ruhları sevgi nedir bilmez. Buradaki yazılarını da okumam. Güya bilimseldirler ama kalpleri gözleri ve bilinçleri mühürlü olduğu için her yerde hazır ve nazır olan Yüce ALLAH'ı görmezler, göremezler. Yeryüzündeki 2,5 milyar insan ******, onlar akıllıdır onlara göre. Kuran- ı Kerim'deki Big Bang, denizlerin bariyerle ayrılması, bal arıları, Bizanslıların galip geleceği gibi sayısız mucize kesmez onları....Atomdan galaksilere şaşılası, muazzam, mükemmel düzen onlara göre rastlantılar sonucu oluşmuştur. Gözleri, burunları, kulakları, elleri de her ne hikmetse tam da işlevsel biçimde, hiç bir gariplik olmaksızın yerli yerindedir. Doğadaki mükemmel uyum ve tasarım kendi kendine öylesine oluşuvermiştir. Bu savlara 5 yaşındaki çocuklar bile güler doğallıkla ama bunlar bir sürü saçmalığı ciddi ciddi öne sürerler....

Ama ne var ki her şey Yüce ALLAH'ın istediği şekildedir. 'Dileseydik her ruha rehberlik sağlardık....' (32/13) ALLAH yücedir, uludur....

İnanmak istemeyen insan inanmamak için sebep arar aslında pek de bulamaz kendini kandırır öyle yaşayıp gider.Ama öbür alemde yazık olur!

Çok üzülüyorum onlar için gerçekten ciddi olarak söylüyorum bunu kimse kimseyi ateşe atmak istemez ama malesef ısrarla inanmamaktalar.İnşallah doğru yolu bulursunuz ve buluruz.Allah bizleri doğru yolundan ayırmasın.Forumdaki herkesi

Gönderi tarihi:
hadi bakalım her yerde bulunacak 'pireler' için yakmaya devam yorganları.

sizin pireler tahminimce yorganın %90 ı ben bu forumdan başka hiçbir müslümanı görmedimki ateistlere veya diğer dinlere tepkili olmasın. Forum kuralları olmasa eminimki çok değişik kelimelerde duyacağız kurallara rağmen duydukta!

hatta sizde kendi çapınızda acıyorsunuz bizleri cehennemde yanacağız gözüyle bakıyorsunuz bizler öyle insanlarızki ucunda sonsuza kadar cehennemde yanmak olsada doğruyu kendi mantığımızla(özgür iradeyle) arayıp en doğru bulduğumuza inanırız

doğru bildiğine inanmak cehennemde sonsuz azabı gerektirmiyor aksine hoşgörüyle bakılması gerekiyor ama kuranı kerimin allahı hiç hoşgörülü değil

Gönderi tarihi:
İnanmak istemeyen insan inanmamak için sebep arar aslında pek de bulamaz kendini kandırır öyle yaşayıp gider.Ama öbür alemde yazık olur!

Çok üzülüyorum onlar için gerçekten ciddi olarak söylüyorum bunu kimse kimseyi ateşe atmak istemez ama malesef ısrarla inanmamaktalar.İnşallah doğru yolu bulursunuz ve buluruz.Allah bizleri doğru yolundan ayırmasın.Forumdaki herkesi

Zaten bizleri Muhammed'in sozuyle Kur'an-in Allah'i atiyor cehenneme (varsa). Lakin sizlere kalsa, sizler de seve seve ustlenirdiniz bu gorevi herhalde.

Yaratan mantik ve aklin yolundan ayirmasin bizleri.

Gönderi tarihi:

sen üzülme bişey olmaz eğer bizi allah yaratmışsa o herşeyimizden sorumludur sadece işine gelen kısımlarından değil ;)

Gönderi tarihi:

Allah zaten herkese dünyada yeteri kadar şans verecektir.O merhametlilerin en merhametlisidir.Annedeki merhamet onun merhametinin yanında deryadaki bir damla kadardır.

Gönderi tarihi:
Allah zaten herkese dünyada yeteri kadar şans verecektir.O merhametlilerin en merhametlisidir.Annedeki merhamet onun merhametinin yanında deryadaki bir damla kadardır.

Hey millet bakın ben spaggetti canavarıyım. Size 3 gün mühlet/şans veriyorum.Eğer inanmasanız bu sürenin sonunda sizi kıyma makinasında makarna gibi doğrayacağım.

Ne kadar merhametliyim değilmi ?

Gönderi tarihi:

ben ne suç işlersem işleyeyim annem bana kıyamaz hiçbir anne evladına kıyamaz hele hele sonsuza kadar hiç kıyamaz.

Gönderi tarihi:
doğru bildiğine inanmak cehennemde sonsuz azabı gerektirmiyor aksine hoşgörüyle bakılması gerekiyor ama kuranı kerimin allahı hiç hoşgörülü değil

mesele tepkili olmak ya da olmamak( işte bütün mesele bu) degil ki.

mesele birilerinin ortalıkda maskelerle dolaşması.

bakın bakalım bu forumda en hakaret vari yazı yazanlar kimler..

belli bir inancı ( aklı sıra) aş.....yan türü yazılar yazan kim.

not ; siz ve gibilere ne diye acıyayım ki şuraya ya da buraya gidecek diye.

ben, beni seven ve benim sevdiklerimi muhatap alırım.

hayat da teori başkadır, pratik ise bundan çok daha başkadır.

yazdıklarınız biraz çocuksu gibi geliyor bana.

senin neye inandıgın beni baglamaz.

istedigin gibi inanabilirsin.

biraz özgüven eksikligi hissediyorum sende.

ben inkar üzere iken dahi eylemlerimi irade ile yapardım.

Gönderi tarihi:
mesele tepkili olmak ya da olmamak( işte bütün mesele bu) degil ki.

mesele birilerinin ortalıkda maskelerle dolaşması.

bakın bakalım bu forumda en hakaret vari yazı yazanlar kimler..

belli bir inancı ( aklı sıra) aş.....yan türü yazılar yazan kim.

not ; siz ve gibilere ne diye acıyayım ki şuraya ya da buraya gidecek diye.

ben, beni seven ve benim sevdiklerimi muhatap alırım.

hayat da teori başkadır, pratik ise bundan çok daha başkadır.

yazdıklarınız biraz çocuksu gibi geliyor bana.

senin neye inandıgın beni baglamaz.

istedigin gibi inanabilirsin.

biraz özgüven eksikligi hissediyorum sende.

ben inkar üzere iken dahi eylemlerimi irade ile yapardım.

bunlara hakaret diyorsan beni değil kuranı kerimi sorgulamalısın sen bir yaratığı veya şöyle söyleyim dünyanın en ******* yaratığını sonsuza kadar yakabilirmisin?

veya sen hiç görünmediğin adamın birini sana ve varlığına inanmadı diye cezalandırırmısın?

ben allah öyledir böyledir demiyorum kuranı kerimin dediğini diyorum böyle kızacaksanız hakaret olarak algılayacaksanız inanmayın kardeşim allah öyle değildir deyin veya diyebiliyormusunuz?

Gönderi tarihi:
İnanmak istemeyen insan inanmamak için sebep arar

aslında pek de bulamaz kendini kandırır öyle yaşayıp gider.

Ama öbür alemde yazık olur!

Çok üzülüyorum onlar için

gerçekten ciddi olarak söylüyorum bunu

kimse kimseyi ateşe atmak istemez ama malesef ısrarla inanmamaktalar.

İnşallah doğru yolu bulursunuz ve buluruz.

Allah bizleri doğru yolundan ayırmasın.Forumdaki herkesi

"İnanmak istemeyen insan inanmamak için sebep arar "

Siz doğunca nufusunuza yazdıkları için mi bu inancınızı taşıyorsunuz...?

Yoksa Atadan gelme hepimiz Elhamdurullah buna inanmalıyız dediler diyemi...

Yada inanalımda ya varsa başımız derde girmesin yaşamın birde ölümü var diyemi

Yoksa hiçbir dayatma,özendirme ve korku yaratılmadan değerlendirmeler yapıp özgür iradenizle inançlarınıza ulaştınız?..

Sizin çevrenizde bu kadar gönüllü misyoner varken hiç kimsenin düşünsel etkisi altında kalmadan mı İnancınızı pekiştirdiniz?

Sizin inanmak için aradığınız sebep nedir?

Diğerlerini inanmamak için sebep aradıklarına dair bir tesbitte bulunmuşsunuzda ondan soruyorum...

Aslında farkında olmadığınız şey o insanların düşünüyor ve sorguluyor olmaları...

O sebep sandığınız şey ise sizden farklı olarak, düşünerek ulaştıkları, varsaydıkları sonuçlar...

Siz var sayıyorsunuz...Diğerleri yok sayıyorlar...

Siz var saydığınız için yok sayanları varsaydığınız cehennemde yanmaya gönderip sonra da üzülüp vicdanlarınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz...

Yok sayanların sizi hiç cehennemlerde yakmaya çalışıp, derilerinizi yüzmeye yeltendiklerini, acıyı işkenceyi insanlara reva gördüğünü hiç duydunuz mu?

Peki bir varlığın olduğuna inanmakla,yokluğuna inanmak arasındaki fark nedir?

Var olduğunu yada yok olduğunu ispatlayamazsanız varsayımlardan öteye gidebilirmisiniz?

Sebep arar bulamaz, kendini kandırır diye devam etmişsiniz...

Sizde sebep arayıp varsayımlardan öteye gitmeyen sonuçlar üreterek kendinizi kandırıyor olamazmısınız?..

Siz Kendinizi bir inanan olarak kabul edip,

Ardından ayrıcalıklar yaratarak öbür alemden kendinize yazık olmayacak yere sahip olmak kaygısıyla diğerlerine üzülmeye çalışmakla varsaydığınızın sevgili kulu olduğunuzu mu?...

Yoksa sizin varsayımlarınızı kabul etmeyen diğer insanlara acıyarak kendinizi iyi bir insan olarak mı hissediyorsunuz?

Ne biliyorsunuz sizin doğru yolda olduğunuzu?...

Birisi size tanrının ağzından kitap yazdırmış diye mi?...

Öbür alem kaygısıyla sorgusuz sualsiz tamam inanmalıyım dediğiniz için mi?

Dünyayı ve yaşamı yorumlarken inanışlarında oluşturduğu varsayımları ve hezeyanlarını da dayatan algılamalarıyla öğütler verip, birde bunları Arap yarım adasının kültüründeki (liderlerin, bir bilenin), dönemin birbirinden kopuk yaşayan küçük topluluklarına yol gösteren, onlara tanrısal güçlere dayalı korkularla önderlik eden peygamberlik müessesesinin yaklaşımlarıyla düşünce ve varsayımlarına illada inanılsın diye cennet ödülü ve cahennem cezası dayatmalarına karşı koyamayarak... Allah korkusunu öne çıkarıp, acaba ne, nedir diye düşünce bile üretmekten erinip, kitapta yazılanların eğrisini doğrusunu kıyaslamadan koşulsuz varsayımlarda ön kabullerde bulunarak..." Kendini kandırır öyle yaşayıp gider" dediğiniz kişlerden kendinizin çok daha tutarlı,farklı olduğunuzu mu sanıyorsunuz?..

Gerçekten kendinizi kandırıyor olabildiğinizi farketmeden,tutarlı bir yaşam sürdürdüğünüzü mü düşünüyorsunuz?

Sizin gibi ciddi söylemek gerekirse, Kendinizi olduğunu sandığınız yerde farkında olmadığınız çelişkileriniz çok fazla...

Ama olsun değil mi?...Nasıl olsa siz inanıyorsunuz...Diğerleri sizin varsayımlarınızı kabul etmedikleri için acınacak üzülünecek varlıklar...

Sizler varsaydığınız allahın sevgili kulları...

Diğerleri yoksaydıkları allahın kötü kulları...

Var olduğunu yada yok olduğunu ispatlayamazsanız varsayımlardan öteye gidebilirmisiniz?

Ama siz düşünmek sorgulamak yerine acımayı ve samimiyetsiz üzüntüler göstermeyi tercih ediyorsunuz...

Ve ne kadar olumlu farklılıklarınız olduğunu sergiliyorsunuz...

Ama gelen yanıtlar hiçte öyle olmadığını gösteriyor...

Farklı değerlendirmeleri reddetmek yerine yazılanı çizileni anlamak, değerlendirmek adına tekrar okumanız için alıntılıyorum...

Dinden imandan olmak,günaha girmek gibi bir korkunuz yoksa yada tek misyonunuz kendinizi ayrıcalıklı görüp misyoner mantığıyla yaklaşmıyorsanız...

Bu sefer farklı görüşleri algılamak, hak vermesenizde ne dendiğini anlamak için okuyunuz...

Unutmayın ki sizdeki akıl herkeste var, belki olmayan öbür taraf korkusudur...

Gerçek yaşamın öbür taraf değil burası olduğunu ve koşulsuz insani değerlerin öne çıkarılmasını savunuyorlardır...

İnsanlarla ilişkilerinde, dinsel baskılar yada öbür taraf korkusuyla değil Evrensel ve Medeni değerleri önemsedikleri için davranışlarını belirliyor,sergiliyor ve uyguluyorlardır...

Olamaz mı?... Görünen gerçeklerle görülmek istenenler farklılaşınca... Olamaz diyor bütün ön yargılı olanlar...

Farklı değerlendirmeleri, işine gelmeyince hakaret kabul edip reddetmek yerine yazılanı çizileni anlamak, değerlendirmek adına tekrar okuması için alıntılıyorum...

Bunlara hakaret diyorsan beni değil kuranı kerimi sorgulamalısın sen bir yaratığı veya şöyle söyleyim dünyanın en ******* yaratığını sonsuza kadar yakabilirmisin?

veya sen hiç görünmediğin adamın birini sana ve varlığına inanmadı diye cezalandırırmısın?

ben allah öyledir böyledir demiyorum kuranı kerimin dediğini diyorum böyle kızacaksanız hakaret olarak algılayacaksanız inanmayın kardeşim allah öyle değildir deyin veya diyebiliyormusunuz?

sen üzülme bişey olmaz eğer bizi allah yaratmışsa o herşeyimizden sorumludur sadece işine gelen kısımlarından değil
Zaten bizleri Muhammed'in sozuyle Kur'an-in Allah'i atiyor cehenneme (varsa). Lakin sizlere kalsa, sizler de seve seve ustlenirdiniz bu gorevi herhalde.

Yaratan mantik ve aklin yolundan ayirmasin bizleri.

Sizin pireler tahminimce yorganın %90 ı ben bu forumdan başka hiçbir müslümanı görmedimki ateistlere veya diğer dinlere tepkili olmasın. Forum kuralları olmasa eminimki çok değişik kelimelerde duyacağız kurallara rağmen duydukta!

hatta sizde kendi çapınızda acıyorsunuz bizleri cehennemde yanacağız gözüyle bakıyorsunuz bizler öyle insanlarızki ucunda sonsuza kadar cehennemde yanmak olsada doğruyu kendi mantığımızla(özgür iradeyle) arayıp en doğru bulduğumuza inanırız

Kendi halinde bir müslüman ibadetini etsin herkes ona saygı duyar kimseye bir zararı yok derim hatta film izlerken japonların ibadetini görüyorum hristiyanların hoşuma bile gidiyor diyorum adama bak ne güzel huzur buluyor bir nevi huzur bulma aracı gibi düşünüyorum fakat saygı ve sevgiyle bakabiliyorum çünkü beni rahatsız etmiyor televizyonun içinde o bana sen öyle sen böyle demiyor.

Kuranın ilahı, inanmayanlara onlarca hakaret etmiyormu,inanmayanlara sonsuza değin derilerini değiştire değitire yakacağını,başlarınadan kaynar sular dökeceğini, iste bakın nasılmış tehdidim diye üstelik birde işkence ettiği insanlarla alay ettiğini söylemiyormu ?

Bande gayet haklı olarak tepkimi koyuyorum ve arabın tanrısnın ****** olduğunu söylüyorum.Ben kafamdan bir şey uyudurmuyorum ki,Kuranın kendisi zaten bu tasviri yapıyor. Hayır öyle bir şey yok kuranda diyebiliyormusun?

Ne yapmamı bekliyorsunuz arabın tanrısı için,hay eline koluna sağlık ne güzelde yakarmış mı demeliyim,ne güzelde hakaret edermiş mi demeliyim?

Görünmez arap tanrısının gönüllü memuru olmak istiyorsan sonuna kadar bunda özgürsün,kimse buna karışamaz.

Ama bu arap tanrısını evrenin yaratıcısı,onun emirlerini genel geçer evrensel kanunlar diye lanse edersen elbette böyle tepkiler alırsın.

Sonrada hakaret ediyorsun diye işi mazlum edebiyatına döküp duygu sömürüsü yapmaya hakkında olmaz.

Altını çize çize söylüyorum, arabın tanrısı araplaşmak isteyenler içindir.

Kainatın yaratıcısı evrensel tanrı diye dayatmaya devam ettğiniz müddetçe bu tepkileri alacaksınız.

Gönderi tarihi:
Siz doğunca nufusunuza yazdıkları için mi bu inancınızı taşıyorsunuz...?

Yoksa Atadan gelme hepimiz Elhamdurullah buna inanmalıyız dediler diyemi...

Yada inanalımda ya varsa başımız derde girmesin yaşamın birde ölümü var diyemi

Yoksa hiçbir dayatma,özendirme ve korku yaratılmadan değerlendirmeler yapıp özgür iradenizle inançlarınıza ulaştınız?..

Sizin çevrenizde bu kadar gönüllü misyoner varken hiç kimsenin düşünsel etkisi altında kalmadan mı İnancınızı pekiştirdiniz?

“Biz” (İnsan) doğunca nufusa yazdıkları için değil “ FITRAT’IN” gereği olarak (her doğan) bu inancı taşır sonradan ebeveynleri vasıtası ile veyahut kendi iradeleri ile istediği inancı yaşar nasılki “ATEİST” olması gibi.

İnsan oğlunun atadan gelme “ELHAMDULİLLAH” demesi hem fıtratının gereği hemde gönderilen “Kitap,Peygamberler” vasıtası iledir isteyen inanır istemeyen inanmaz nasılki inanmayana,inanma dediler diyemi inanmadığı gibi.

Ya varsa demekteki maksad kişinin veya kişilerin inanıp yaşarsa zaten sorun yok fakat inanmayanın sorduğu “Ahiret,İmtihan yok” klişesine güzel bir cevap çünkü her iki durumda “İnananın” kaybedeceği bir şey yok fakat “İNANMAYAN” bu durumda ne yapar cevabıdır.

Hiçbir dayatma,özendirme,korku yaratma yok “GERÇEK VAR” var olan ve olacak olan. İnanıp veya inanmamak kişinin sorunu dikkat (ya varsa) buradada devrede inanmayanın sorunu burada başlıyor madem yok diyorsun delilin ne ve niye DİNİ sorguladığın gibi kendinide sorgulamıyorsun bu telaş niye?.

Müslümanın etrafında düşünsel etki oluşması tabii’dir sebebide “Tahkiki İMAN Taklidi İman’dan” daha değerlidir ve her “AKIL” eşit değildir bu itibarla ateistler’dede düşünsel etki çok fazladır aynı zamanda iddialarını delillendirecek hiçbir kanıtları olmamasına rağmen çok fazla ısrarcıdırlar.

Sizin inanmak için aradığınız sebep nedir?

Diğerlerini inanmamak için sebep aradıklarına dair bir tesbitte bulunmuşsunuzda ondan soruyorum...

Aslında farkında olmadığınız şey o insanların düşünüyor ve sorguluyor olmaları...

O sebep sandığınız şey ise sizden farklı olarak, düşünerek ulaştıkları, varsaydıkları sonuçlar...

Siz var sayıyorsunuz...Diğerleri yok sayıyorlar...

İnananlar,İnanmak için sebep aramazlar sebeb zaten kendileridir” İnsan eşrefi mahlukat’tır” Beyin ve AKIL yeter. Diğerleri her kimse sebepleri ve delilleri zaten “TEORİ’DEN” öteye gitmediğinden sorun değil…

Kişinin veya kişilerin sorguladığı şey yalnız ateistlere mahsus değildir üstelik sorgulanan şeyi ateistler yok olduğunumu “ispatladılarda veya bilimsel verilerinemi ulaştılarda bu kadar sallıyorlar.

Siz var saydığınız için yok sayanları varsaydığınız cehennemde yanmaya gönderip sonra da üzülüp vicdanlarınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz...

Vicdan rahatlatması nedir görülürmü acaba bu düşünceye inanmayan nereden varmış madem cehennem yok (varsaymak) inanmayan zaten yanmayacak bu durumda inananlara,inandıkları için vicdan muhasebesi yaptırmak ateist mantığı olsa gerek bizim yerimize siz neden karar veriyorsunuz beklide sizin düşündüğünüz gibi değildir mesela “İBRET ALIRLAR" değilmi.

Devam edecek.

Gönderi tarihi:

Aslında yazılanlara tek,tek cevap yazmayı düşünüyordum fakat yukarıdaki alıntıya baktığımda konu tamamen felsefi gibi görünüp ama spekülatif bir düşüncenin ürünü olduğundan ne kadar yazarsan yaz sonunda "NEDEN" dendiğinde tekrar başa dönüleceğinden alıntıya bende bir soru ekleyerek belkide öğrenmek istenilene dahada bir yaklaşırız.

Bir "Varlığın" olduğuna inanmak "VARLIĞIN" var ettikleri ile irtibatlanır ve delillendirilir mesela bir gül :clover: aynısının tıpkısını yokluğuna inanan (inanmayanlar) meydana getirsinler görelim değilmi bak nasıl "ARADAKİ FARK ORTAYA ÇIKIYOR" bu itibarla tamamen "felsefi" gibi görünüp ama (demogojik bir polemik) ürünü teorik bir yaklaşım ile hakikate ulaşmak sorgulamak zannımca acizane abesle iştigaldir bu itibarla "VARLIĞIN VAR OLDUĞU ESERİ İLE BELLİDİR" var olmadığını iddia edenlerin olmayandan bir şey olmayacağını bilmelerininde beklemek galiba "VAR OLANA İNANANLARIN" hakkıdır.

Farkta farkediliyor zaten. :)

Gönderi tarihi:
Aslında yazılanlara tek,tek cevap yazmayı düşünüyordum fakat yukarıdaki alıntıya baktığımda konu tamamen felsefi gibi görünüp ama spekülatif bir düşüncenin ürünü olduğundan ne kadar yazarsan yaz sonunda "NEDEN" dendiğinde tekrar başa dönüleceğinden alıntıya bende bir soru ekleyerek belkide öğrenmek istenilene dahada bir yaklaşırız.

Bir "Varlığın" olduğuna inanmak "VARLIĞIN" var ettikleri ile irtibatlanır ve delillendirilir mesela bir gül :clover: aynısının tıpkısını yokluğuna inanan (inanmayanlar) meydana getirsinler görelim değilmi bak nasıl "ARADAKİ FARK ORTAYA ÇIKIYOR" bu itibarla tamamen "felsefi" gibi görünüp ama (demogojik bir polemik) ürünü teorik bir yaklaşım ile hakikate ulaşmak sorgulamak zannımca acizane abesle iştigaldir bu itibarla "VARLIĞIN VAR OLDUĞU ESERİ İLE BELLİDİR" var olmadığını iddia edenlerin olmayandan bir şey olmayacağını bilmelerininde beklemek galiba "VAR OLANA İNANANLARIN" hakkıdır.

Farkta farkediliyor zaten. :)

"Aslında yazılanlara tek,tek cevap yazmayı düşünüyordum" diyorsunuz...

Yazdıklarıma yanıt vermeden önce aşığıyada alıntıladığım yazıyla bağlantısını değerlendirmiş olsaydınız o soruların neden sorulduğunu kavrayarak abesle iştigal olmadığını farkedebilirdiniz...

Felsefe yapıldığı da yok...Çok basit bir soru soruldu...yanıtıda kendi içinde...

"Var olduğunu yada yok olduğunu ispatlayamazsanız" varsayımlardan öteye gidebilirmisiniz?

İnanmak istemeyen insan inanmamak için sebep arar

aslında pek de bulamaz kendini kandırır öyle yaşayıp gider.

Ama öbür alemde yazık olur!

Çok üzülüyorum onlar için

gerçekten ciddi olarak söylüyorum bunu

kimse kimseyi ateşe atmak istemez ama malesef ısrarla inanmamaktalar.

İnşallah doğru yolu bulursunuz ve buluruz.

Allah bizleri doğru yolundan ayırmasın.Forumdaki herkesi

Farkta farkediliyor zaten. :)(Kullandığınız mimikle kendinize tebessüm ettiğinizi düşünüyorum...)

Anlatmaya çalıştığımda buydu zaten...Kendinizi farklı sanıyor olmanız...

"Bir "Varlığın" olduğuna inanmak "VARLIĞIN" var ettikleri ile irtibatlanır ve delillendirilir" dedikten sonra...Gül örneğini verdiğinize göre...

Bize gülün varlığını gülün var ettiği şeylerle irtibatlandırıp delillendirmeniz gerekiyor...

Ki bilinmeyeni elle tutulur bilinenlerle açıklama getirmeye dair varsayımlara dayalı argümanınız tutarlı olsun...

Demagojiden bahsediyorsunuz da bu son iletiniz geçmiştede yaptığınız demogojik yaklaşımlarınızdan hiçte farklı değil...

Argümanlarınızda, tipik inanan mantığıyla temcit pilavı gibi hep aynı polemik yaklaşımları tekrarlayıp duruyorsunuz...

Şu son yazdıklarınızı okuyup tekrar gözden geçirin bakalım farkınızı farkedebilecekmisiniz.?..

Aslında Felsefi...Spekülatif...şuydu buydu laf kalabalığı yapacağınıza arkadaşın yerine uzatmadan siz yanıtlayabilirdiniz...

"Bir varlığın olduğuna inanmakla,yokluğuna inanmak arasındaki fark nedir?"

Ben sizi yormuyayım cevabı kendi içinde...

Var olduğunu yada yok olduğunu ispatlayamazsanız varsayımlardan öte inanışlar üretemezsiniz...

Sıkışıncada polemik yaklaşımlarla demogojiye dayalı yaklaşımlar göstermek zorunda kalırsınız...

Fark nedir sorusuna "Farkta farkediliyor zaten" gibi havada kalan bir yanıt vermiş olursunuz...

Gönderi tarihi:

Allah'a inananlarla, inanmayanlar arasında hiçbir ödül ve ceza gerçeği yok, çünkü böyle olacağına dair hiçbir belirti yok !

Yukarıda okuduğum herşey bir felsefenin ürünü, gerçekte hiçbir olay yok ilahi boyutta, bu nedenle kimsenin endişelenmesine gerek yok ! çünkü herşey varsayım, çevremizde gelişen gerçek olaylara göre yaşıyoruz ve kendimizi bu olaylara göre kontrol ve koruma altına alıyoruz, gerçek olmayan (varsayım) olaylara göre yaşamak kendini koruma altına almak, kişinin kendisini bağlar, ve hiçbir gerçeklik payı yoktur.

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.