Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?  

182 üye oy verdi

1. 1. Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?

• A) Yasaklanmalı(EVET)
      537
    • B) Yasaklanmamalı (HAYIR)
      265
    • C) Kısmen
      200
    • D) Fikrim yok
      63

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

konu yasakların meşruluğu (?) olunca nereden nasıl savunulacağı belli olmuyor.. kimi kelepçenin faydalarını anlatıyor, kimi hayalgücünün tesiriyle suç(?)u alıp, fantastik bir sahne içerisinde kendi zararlı dünyasını canlandırıyor, kimi suçlu (?) nun dedesinin günahı(?)nı.

birileri bu mahkumiyette, bi daha ele geçiremeyeceklerini yitirirken, kurulan bu kurtlar mahkemesinde siz kemiredurun onların haklarını, kaybettikleri fırsatları... tadı güzel olsagerek! ! !

örtü de, açıklık da, saç da, sakal da, kippa da, haç da... tercihtir. devletin dini yoksa bunlara takılması abestir.

ah ne zaman vazgeçeceğiz, don kişot misali yel değirmenlerine kılıç sallamaktan...? ne zaman göreceğiz asıl ciddiye almamız gerekenin fikirler olduğunu...? birileri meyveleri tüketirken armudun sapı üzümün çöpüyle uğraşalım bakalım.

• 10 ay sonra...
  • Cevaplar 330
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

bunları okurken ne kadar cahil insaların oldğunu görüyorum...

Dinimizi tanımadan yorum yapmayın...

bu ülkenin yönetimi şeriat olamazz..şeriat denen şey..islam denen din ile bağdaşmazz..

islam dini hoşgörü saygı dinidırr..

müslümnlığın gereğince Türban takmak Allah' ın emridir..eğer müslümansan yapmasan bile saygı duyman lazım...

bu ülkede kıçını başını açıp dolaşmak normal olurken sadece dininin gerektirdği gibi yaşamak isteyen kadınlarımıza nedden laf edilio..ee zaten bu insanlar devletin hiç bi yerinde görev alamıolar...

yok yetmedi bide sivil hayatlarındada türbanlarına karşı çıkın..özeline girin...kardeşim burası laik bir ülke aama unutmayın laiklik dinsizlik deildir..sadece din ve devlet işlerininde biribirinden ayrılması da deil...yurtaşşların milli sınırlar içinde dinlerini özgürce yaşamasıdır..M.Kemal Atatür.....lütfen Ulu önderin arkasına sığınarak siyaset yapmayın..onu KİRLETMEYİN::....

Gönderi tarihi:

Türban yasaklansın diyen arkadaşlar ben şunu anlamıyorum. Bir izah edebilirseniz sevinirim.

Kadınların pantolon giymesi, takım elbise giymesi, etek giymesi, çoraplı ya da çorapsız gezmesi, ilgi çekici elbiseler giymesi vs. vs. herşey normal de bir örtünme aracı olan türban takması neden engellenmeli?

Basit bir benzetmeyle kimisi eteği bir örtünme aracı olarak giyer kimisi pantolonu kimisi peruk takar kimisi türban kimisi gözlük

sonuçta bunlar kullanılan materyaller insanın kendini örtünmesi için.

neden bir insan yırtık pırtık elbiselerle sokakta gezerken dikkat çekmezken herhangi bir tepki görmezken aynı milletin sınıfın vatandaşı bireyi türbanlı gezince tepki görür yasaklansın denir?

Bunun tek nedeni bazı çevrelerin rant savaşı ve bilinçsiz insanları böyle çatışmalar içine sokmaktaki becerisinden başka hiçbirşey değildir.

Ben inanıyorum ki insanların özgürce elbise seçimine nasıl kimsenin karışmaya hakkı yoksa (yasalar çerçevesinde) türban için de bu geçerlidir. ve bu mutlak gerçeği kimsenin inkar etmemesi gerekir.

Bu ülkede kılık kıyafet kanunu var

ilik kiyafet kanunu

kanun no : 2596

madde 1- herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin ( din görevlilerinin ) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsadeler verebilir. bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.

madde 2- türkiye’de kanuna tevfikan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar ve cemiyet ve kulüp gibi heyetler ve mektepler mahsus kıyafet, alamet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname ve talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet, alamet ve levazım taşıyabilirler.

madde 3- türkiye’de bulunan türklerin ve yabancıların, yabancı memleketlerin siyaset, askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alametlerini ve levazımını taşımaları yasaktır.

madde 4- ecnebi teşekkül mensuplarının kendi kıyafet, alamet ve levazımları ile türkiye’yi ziyaret etmeleri, icra vekilleri heyeti kararıyla tayin olunacak mercilerin müsadesine bağlıdır.

madde 5- türkiye devleti nezdinde memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer’i adetlere tabidir.

madde 6- bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.

madde 7- birinci maddenin hükümleri, bu kanunun neşri tarihinden altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren mer’idir.( geçerlidir.)

madde 8- bu kanunun icrasına icra vekilleri heyeti memurdur.

Gönderi tarihi:

Kesinlikle yasaklanmalı ve buna direnen olursa da kendisiyle birlikte türbanını cüppesini sarığını çarşafını da kargoyla derhal irana göndermeli

ben şahsen çevremde görmeye dayanamıyorum.sevgilerle..

Gönderi tarihi:

Anlayamadığım sadece bir takım siyasi olaylar olduğu için ve bir kısım insanın bunu siyasi çıkar uğruna rant elde etmek için kullandığından mı yasaklansın diyorsunuz arkadaşlar.

Yoksa bir kılık kıyafet olarak saçma/yakışıksız/gerici vs. vs. durduğu için mi böyle söylüyorsunuz?

Hatta şöyle bir soru sormak istiyorum bu konuya ileti gönderen bütün arkadaşlara

Türban harici bir örtünmeye karşı çıkan var mı? (baş örtünmesine)

Gönderi tarihi:
Türban deyin başörtüsü deyin buna laik devlet asla müsade etmeyecektir.Sizde boşuna heveslenmeyin.Siz hiç hayatınızda yasak diye bir kavram duymadınzı mı ?

Yaaasaaaak

Ne haber katakuta demokrasiden?

Kesinlikle yasaklanmalı ve buna direnen olursa da kendisiyle birlikte türbanını cüppesini sarığını çarşafını da kargoyla derhal irana göndermeli

Baş örtüsü mü yoksa tüsiad mı kim anladı? Çevreden bahsediyorsan türkiye den senin çıkman lazım (kuzey kore ye bir bilet benden.)

Sen yenisin galiba diyor ve bisküvinden bi tane alıyorum :stuart:

Cennet ehlinin davranışları sence güzel midir, değil midir? Örnek alınmalımıdır?

Saygılar.

Cennet güzeldir ehlinin davranışlarıda güzel olur nasip olur inşaallah. Eskiler de mahmut paşa da hani İstanbulu bilenler bakırcılardan aşağı bir yol var eskiden orada eskiciler vardı şimdi varmı bilmem yeni bosnaya taşınmış diyorlar bir hatırlatayım dedim.

Gönderi tarihi:

yaa bunu sormak bile çok acı ve yanlış bişey ya nasıl olur nasıl karışılır ya neden özgür olmasın insanlar. neden bize böyle kısıtlama yapılsınkii.yüce ALLAH bunu böyle istemiş kim ne diyebilir kim karışabilir kim engelliye bilir ama ne yazıkki bunu yapıyolar ve engelliyolar..ne geçiyo ellerine bilmiyorum ama bilsinlerki rabbimin istemiş olduğunu belki bu dünyada kısıtlar hakim olurlar ama onun huzurunda hesabıda onlar verir boynu bükük kalırlar inşallah ozamanda biz özgür oluruz iştee....

Gönderi tarihi:
Nasil bir ogretmen mini etek yada dekolte giyemiyorsa....Bir kadinda turbanla okula giremez......b]

Türkiye'de böyle bir yasa yok varsa da uygulanmadığı açık

Bunu neye dayanarak söylediğinizi yazabilir misiniz rica etsem.

Saygılar,

Gönderi tarihi:

bayan öğretmen mini etekle,içinde çamaşırını belli eden beyaz pantolonla,göğüslerinin yarısı meydanda bluzla okula gırebiliyor..

kanunlarda öğretmenler için bazı kıyafet şekılleri mevcut...

madem kanun türbanı da,dikkat çekici ve bazı yerlerin açık olduğu kıyafetıde yasaklıyor,neden mudahale edilmıyor?

bu çifte standart değil midir?

Gönderi tarihi:

Benim orta okuldan beri öğretmenlerim arasında mini etekli bayan öğretmenler oldu. Kimse de bu öğretmenlere uyarı/ikaz/ihtar herhangi birşey vermedi.

Ben şuna inanıyorum ki eğer birgün bu ülkede bir öğretmene sırf mini etek giydi diye ihtar verilirse yer yerinden oynar bütün herkes ayaklanır nerede yaşıyoruz burası iran mı ırak mı pakistan mı bilmem nere mi diye. Hatta kimisi bir öğretmene böyle bir olay yüzünden ihtar verildi diye meb i insan hakları mahkemesine verebilir.

Deyin ki yalan

saygılar,

Gönderi tarihi:

ben aslında oylamaya katılmayacaktım ama.....

açık insanlar(tabir olarak) istediği yere girebilirken türbanlılar giremiyor..

açık insanların yaptığı hep doğru türbanlıların yanlış...

türbanlılar örümçekkafalı açıklar zeki...

arkadaşlar..

neden böyle bilmiyorum...

siz açıklarmısınız....

madem laik bir devletiz onlar neden istedikleri yere giremiyor?

Gönderi tarihi:
ben aslında oylamaya katılmayacaktım ama.....

açık insanlar(tabir olarak) istediği yere girebilirken türbanlılar giremiyor..

açık insanların yaptığı hep doğru türbanlıların yanlış...

türbanlılar örümçekkafalı açıklar zeki...

arkadaşlar..

neden böyle bilmiyorum...

siz açıklarmısınız....

madem laik bir devletiz onlar neden istedikleri yere giremiyor?

öncelikle laiklik ten ne anladığını söylermisin küçük kız?

Gönderi tarihi:

neden?

o küçücük şüphe senin vicdanınımı incitiyor..

onların dinlerini yaşamasının sana olan etkisi ne?

Gönderi tarihi:
neden?

o küçücük şüphe senin vicdanınımı incitiyor..

onların dinlerini yaşamasının sana olan etkisi ne?

Hangi şüphe?nedemek istiyorsun anlayamıyorum senin yazılarını..

sana ustrubuyla bir cevap yazmıştım ama forum yöneticisi arkadaşlar silmişler.

Gönderi tarihi:

iiki silmişler..

günaha girmemiş oldun...

bir ateist olmak ne kadar u****** verici ise bir müslüman olmak da o kdadar gurur verici................

saygılar dicem ama bize sygı duymayana saygı duyulur mu,??

Gönderi tarihi:
iiki silmişler..

günaha girmemiş oldun...

bir ateist olmak ne kadar u****** verici ise bir müslüman olmak da o kdadar gurur verici................

saygılar dicem ama bize sygı duymayana saygı duyulur mu,??

Ateist hayatı karşılayacak gücü kendinde bulur,yokolma gerçeği karşısında sakin ve barışıktır,inançlı

kendi gücünün farkında bile değildir,onlar için din olmasa hayat mücadelesi verecek

güçte olmaz çünkü hep gücünü

kendi dışındaki bir oluşumdan alır,inançlı ödül için iyi olur inançsızın iyiliği kendindendir bir karşılık beklemez...

Bu böyle sürüp gider..Konuşmadan yazmadan önce biraz düşünmek gerek sanırım küçük

kardeşim...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

örtünmek islam'ın ve inasnlığın gereğidir..

bugün baş örtüsünü yaskaklar ve alışırsın.

yarın etek ve pantolon yasaklanır,gerisini düşünmek bile istemem...

çünkü, bazı zihniyetler'ce normaldir ,insanların doğası budur denilecek.

insanları hayvanlar'dan ayıran enbüyük özellik akıl ve örtünmedir.

o nednle (kara çarşaf hariç)normal şekilde modern biçimde ortünmesi gerekir.

çünkü kendi özgür iradesi ile kapanıyor...kimseyi ilgilendirmez

Gönderi tarihi:

kara çarşaf haricinde, çünkü(içinde kim olduğu,ne olduğu bilinmiyor)bunun dışında türbanda olabilir, dinini yaşamak istiyorsa kim engel olabilir...

etek,pantolon,vs. hepsi örtünmedir.bugün bayanların türbanına karışan yarın eteğinede pantolonuda karışacaktır...

eğer kötü amaçlar için kullanılıyorsa yasa denen bir şey ver,kanunlarını ağırlaştırsın....yaptırmasın..

adı üstünde örtünmek,örtü içine ne alınırsa kısıtlanamaz....

ister türban taksın,ister şapka isterse'de çelik başlık,miğfer taksın kimi ilgilendirir.....

özgürlük yokmuydu...

inançlı insan'da her iki hayatı karşılayacak güce sahip olduğundan her iki dünya'ya çalıştığından daha güçlü olur ve kendine dahada çok güvenir.

yok olma karşısında ise her insanın sonuçta yok olacağını bilir, inançlı oluğundan huzur içinde kendine barışık olarak gider.

söylediğinizin tersi kendi gücüne inandığı gibi ilahi gücede inanır,gücüne güç katar.

inançlı önce insan olduğu için ,sonra her insanın yapamayacağı iyiliği'de 'inacı' için yapar.

inançsız bisi kafası bozuldumu tanımaz,bilmez,iyilik'de yapmaz, ama inançlı biri kafası bozulsada allah'ın rızası için yapar.

en azından bir amacı var. inacı var ,bir hiç uğruna dünyaya gelmediğini bilir

...çünkü kandisini dünyanın en değerli varlığı olarak görür, çünkü insan olduğunu bilir..insan olduğundan farklılığını'da bilir çünkü o farklılığı inançtır....

Gönderi tarihi:
adı üstünde örtünmek,örtü içine ne alınırsa kısıtlanamaz....

ister türban taksın,ister şapka isterse'de çelik başlık,miğfer taksın kimi ilgilendirir.....

özgürlük yokmuydu...

özgürlük tabiki var

ama Türkiye'nin büyük çoğunluğu (özünde) dinsiz yada karmakarışık bir din olgusunda olduğu için, başörtüsü tamamen serbest bırakılamıyor.

%99 u müslüman olan bir ülkede başaörtüsünün büyük bir sorun olması ve karşı çıkılması önemli bir istatistik yanlışının habercisidir.

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

cok acidim.. cok yazikk.

niye bu kadar korkuyorsunuz? türbanlilardan? dinini yasamaya calisan insanlardan?.. korkmasiniz önümüzü kapatmaya calismazdiniz.?

annelermiz? ablalarimiz? cahil kalsinmi istediginiz?

ülkemizi baskalarin ellerinemi verelim? hani osmanli torunlari?

elinizden geleni ardiniza koymayin..

biz bi yolunu bulur yine cahil kalmayip kendimizi gelistirrz

sizin onunuzun kafasi bir turbanlinin kafasi kadar bile etmez ..

aciyan gözlerle bakiyorum :unsure:

allah hepnize hidayet versin insallah...

Gönderi tarihi:
cok acidim.. cok yazikk.

niye bu kadar korkuyorsunuz? türbanlilardan? dinini yasamaya calisan insanlardan?.. korkmasiniz önümüzü kapatmaya calismazdiniz.?

annelermiz? ablalarimiz? cahil kalsinmi istediginiz?

ülkemizi baskalarin ellerinemi verelim? hani osmanli torunlari?

elinizden geleni ardiniza koymayin..

biz bi yolunu bulur yine cahil kalmayip kendimizi gelistirrz

sizin onunuzun kafasi bir turbanlinin kafasi kadar bile etmez ..

aciyan gözlerle bakiyorum :unsure:

allah hepnize hidayet versin insallah...

Tahsil cehaleti alir, ***** baki kalir diye bir Atasozu'muz var. Bu yuzden de zaten ulkemizi parsel parsel baskalarinin eline veriyor bu Osmanli torunlari.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.