Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 benim tek söylediğim şey açık. okuyanların "türklüğümün aşağılandığını falan hissetmediğim" dediği. Çok satalar listesinde uzun süre yerini koruyan hadi gösterin neresinde hakaret var dendiğinde, gösterilemeyen. ve ne yazarın o kitabını nede hiçbir kitabını okumayan. Sadece Nazım Hikmet hakkındada "vatan haini" diye kitap yazan bir grup adamın lafıyla. Onu bunu türk düşmanı ilan etmek. işte buna çanak tutanda 301 dir. Bir grup gider öyle bir dava açar. Böyle ağır bit itham için dava açmakta delil bile aranmaz. Sonra kişi beraat eder. Ama bir kısım kitabıda okumadan, mahkemenin ( uzman raportörleri tarafından satır satır, kelime kelime okunduğu halde) suç unsuru bulamamasına rağmen. aynı şarkıyı söylerler. niye çünkü öyle duymuşlardır. Siz kimsiniz arkadaşım. biz diye konuşuyorsunda. Kitabı okumadan emin olanları mı kastediyorsun. Kitap hala çok satanlar listesinde. Herhalde o zaman bizim insanımız aşağılanmaktan zevk alıyorki okuyor hala dimi ? Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 birde Marcus seni tenzih ederek söylüyorum. Eğer bazı arkadaşlarımız Nazım Hikmet'İn yazdığı dönemde yaşasalardı. Aynı şeyleri Nazım Hikmet içinde söylerlerdi. Ki aynı şeyler söyleniyordu. Nazım'In kitapları dünyanın tüm dillerine çevriliken Türkiye'de yasaktı basımı ve aynı ağızlar. Batı türkiye ye karşı olanları sever diyordu. Nasılki buna inanan kitleler Nazım'ı hiç okumamış olan adamlarsa. Bugünde gözümüzün önünde oluyor işte. Romanı okumayanlar türklüğe hakaret ettiğinden emin. Neden emin. Çünkü birileri öyle söylüyor diye. Dünde Nazım için söyleniyordu. Ve hatta, Elif Şafak türklüğe hakaret etmiştir diyenler, dava açanlar. Nazım Hikmet'İnde vatan haini olduğunu söylüyorlar bugün. Aynı ağızlara görede Yılmaz Güney'İn Altın Palmiye ödülünü almasının tek sebebi, Türkiye karşıtı olması. Nazım Hikmetin tüm dünyada okunmasının sebebi Türkiye karşıtı olması. Canım arkadaşım cyrano benim kabul edemediğim şey.Bu edebi yönü son derece zayıf yazarlara bol keseden ödül veriyorlar. Bir yazar için en önemli şey takdir edilmektir.>Bunun yoluda ödül almaktır.Bu yazarlara bu ödüller veriliyorsa bunda bir terslik var demektir. Yoksa yanlışmı düşünüyorum.zaten ödül almasaydı elif shafak'ı kim bilecekti.Oda ödül almanın kolay yolunu buldu.Başka ne diyeyim sevgili dostum... saygılarımla... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Pinhan Şehrin Aynaları Mahrem Bit Palas Araf Med Cezir Baba ve P.ç önce bilgi sonra fikir diye boşuna söylemiyoruz. bir kitapla aydın olunmaz he. Arkadaşım cidden merak ediyorum herhangi bir kitabını okudun mu yazarın ? Ve net yazıyorum. Bu gün elif şafakada türklüğe hakaret etti diye dava açanlar. Dünde nazım hikmete vatan haini diyordu. Bu günde diyorlar bu bakış açısıdır. Gerçekten şaşıyorum insanların okumadıkları şeyler hakkında bu kadar emin olmalarına. Ben kitabı okudum türklüğe hakaret göremedim. Soruyorum kitabın neresinde türklüğe hakaret var diye gösterebilende yok. Türkiye Mahkemesi kitapta hakaret göremedi. Ama kitabı okumayan arkadaşlarımız emin. Okuyanlardanda, mahkemedende daha eminler hakaret olduğuna. Aile içi eğitimin ışığında Bakmak mümkün değil midir hayata. İnsan güvenmez mi anneye babaya. Ev yapımı Yufka gibi yüreğimiz. Apak kalbimizle. Anlarız güzeli çirkini. Yanılışı, Annem görüyor. Babam söylüyor. Ben de ikisinin ortasında yürüyorum. Bizim gibi hissedenlere biz diyoruz. Sizin gibi yanılanlara siz diyoruz. Kitap sayıp sıralamak nicelik belirtir? Nitelik ise içindekidir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Aile içi eğitimin ışığındaBakmak mümkün değil midir hayata. İnsan güvenmez mi anneye babaya. Ev yapımı Yufka gibi yüreğimiz. Apak kalbimizle. Anlarız güzeli çirkini. Yanılışı, Annem görüyor. Babam söylüyor. Ben de ikisinin ortasında yürüyorum. Bizim gibi hissedenlere biz diyoruz. Sizin gibi yanılanlara siz diyoruz. Kitap sayıp sıralamak nicelik belirtir? Nitelik ise içindekidir. yazarın dava açılan kitabının haricinde kitabı olup olmadığını bilmeyip "bir kitapla aydın olunmaz" diyene yanıt için yazılmıştır kitap isimleri. ha birde şu "edebi cevap verme" olayında başarısızssın baya gözcü gazetesindeki "sizde gelen şiirler" köşesindekilere benzemiş. kimin sözüydü ya. yurdumuzda "her üç kişiden beşi şairdir" lafı Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Cyrano'ya; Sıradan bir insan olduğumu söylemeyi unuttum. Her bir kişi yüreğinde yargıya gider. Bu şiirle de olur şiirsiz de olur. Maddeye takılmanın anlamı yoktur. İftira iftiradır. Hem çok iyi bildiğinizi tahmin ettiğim konu ise; Anadolu insanını hiç tanımamış olduğunuzdur. Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 bak hala ya demekle ne anlatmaya çalışıyorsun cyrano arkadaşım anlamayan sensin aynı şeyi defalarca yazdırıyorsun. bunu size defalarca yazdım. yine söylüyorum arkadaşım yazılanları hangi taraftan okuyorsun anlamıyorum? olayı anlamaki istemiyorsun ....anladğımkadar ben sardunyam'a yazdım'ki ''bir kitapla popiler aydın olunuyor'' sizde yazın aydın olun tam zamanıdır... ayrıca nihat genç'in sözünü söyledim aydın olmak okadar kolaymı?diyoradam... aydınlar eserleri ile belli olur...iki hikaye kitabı yazmak'la iki türkü söylemek'le aydın olunmaz... burada iki hikaye kitabı iki şarkı derken iki kitap yazmış yada iki defa türkü söylemiş demek değil. sözglişi demek istemiştir... aydın bilime dayalı ve belgelerle eser yaparsa aydın olur.......anlatmak istenilen bu.... umarım birdahaki seferlere biraz daha dikkatli okursunuz,aynı şeyleri birdaha yazmak zorunda kalmam... teşekkür ederim... Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Önce fikir babalarınızın kimlerle görüştüğüne bakın sonra kime hizmet ettiğinizi gözden geçirin ve sonra bu faşist milliyetçilikten bize ne yarar gelmiş anlatın bakalım... Biz bu faşizmi hep görüyoruz bir gün Amerikanın yanında Boğazda amerikaya defol diyen gençlere saldırıyorsunuz diğer gün milliyetçilik naraları atıyorsunuz... Bir kalem geçiniz arkadaşım aynı film gene başladı... yani arkadaşım ne söylediğinin farkındamısın bilmiyorum ama, hemen olayaı saptırıyorsun ben bu forumda islam'dan ve atatürk'den başkasını örnek verdim'mi?ne alaka ..........yine herzamanki gibi alaksaız konuları bana anlatıyorsun.... bak arkadaş yine söylüyorum başkası beni ilgilendirmez....o onunla görüşmüş bu bununla görüşmüş..... benim fikirlerim bana ....onun fikir babası senın fikir banla sorunu varmış...... benimle ne alakası var? beni ilgilendiren konuları bana söyle... olayı çarpıtıp beni başkasının savunucusu durumuna getirmeye çalışma.... konumuzla ne alakası var? ayrıca defalarca yazmama rağmen yine faşist milliyetçilikle suçluyorsun..... siz anlayana kadar yazacağım o zaman.... ben diyorum'ki t.c topraklarında yaşayan dini,dili,ırkı fark etmeden vatanın bütünlüğü'nü bağımsızlığını isteyen bu bayrak altında kendini türk olarak gören herkes türk'tür kardeşimizdir..... ayrım yapan, nifak sokan ****** diyorum. saygılar..... Alıntı
Φ sosyalist_demokrat Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Ben kendi fikirlerimden önce, Vedat Yenerer'in bir yazısını vermek isterim... Ne kadar haklı yada haksız bilemem... Sadece bir görüş sunuyorum ortaya... Ve bu çerçevede 301'i de tartışmak istiyorum... Saygılarımla... bu yazının altına imzamı atarım... ancak elbette ki her yasada olduğu gibi burada da bazı eksiklikler sözkonusudur. bu 301'in kaldırılması anlamına GELMEZ!!! eğer orhan pamuk "biz 1.500.000 ermeni 30.000 kürt öldürdük" derse bu bir hakarettir. eğer hrant dink "türklerin pis kanı ermenilerin temiz kanıyla temizlenecektir" gibi bir imada bulunursa bu bir hakarettir. tabii hrant dink konusu tamamen muallakta... o yazıda ne demek istediği tam olarak anlaşılamıyor. ve bazı faşist çevreler "suçluluğu kanıtlanana kadar herkes masumdur" kuralını unutarak hrant dink'i öldürmüş, ülkeyi bir kaosa sürüklemeye çalışmışlardır. unutmayın hrant dink öldürüldüğünde yargılaması halen daha devam ediyordu. kesinleşmiş bir ceza almamıştı elbette ki yargıtay'ın bozduğu birçok karar var bu madde ile ilgili... bu durumun düzenlenmesi de yargıtay'a düşmektedir. bilirsiniz yargıtay zaman zaman "içtihadı birleştirme kararları" çıkartır ve hakimler içtihadı birleştirme kararının konusuyla ilgili olan davalarda yargıtay'ın öngördüğü kararları alır ve bu durum hukuk devleti için çok olumludur. çünkü asıl olan ülkede bir hukuk birliği sağlamaktır. burada yapılması gereken şey 301. maddeyi kaldırmak ya da değiştirmek ya da açıklamak değildir. bunun yeri tck değildir. çünkü yasalar her şeyi ayrıntılı olarak düzenleyemezler. tck 301'den yargılanmak için neyin hakaret sayılacağını düzenlerse oldukça kazuistik bir yasa olur ki bu da son derece sağlıksızdır. o zaman yapılası gereken şey şudur. yargıtay ceza genel kurulu toplanmalı ve 301. madde ile ilgili bir içtihadı birleştirme kararı alarak maddenin daha düzgün uygulanmasını, yanlış anlaşılmalara engel olması sağlanmalıdır. bu durumda aslında türklüğe hakaret etmeyen ancak hakaret ettiği düşünülen bazı kişiler de arada kaynamamış olacaktır. yargıtay'a büyük görev düşüyor Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Sana başlığı baştan sona okumanı öneriyorum çünkü hala anlamamış gibi davranıyorsun....Bana benim söylediğim şeyleri tekrar layacağına tartışmaya nasıl başladığına dön.. Sonra ne anlatmak istiyorsun burada... Niye Azerbeycanda yapılanı görmemezlikten gelelim Onuda görürüz Hrant Dinkide görürüz bizim gözümüz sizin gözünüz gibi istediğini görmeye ayarlı değil... Türkiyemi ilgilendiren herşeyi görürüm ama bu köhnemiş faşist milliyetçilik naralarını artık geçelim diyorum... sevgili erdoğan eğer azerbeycanda'kiolayları görmezden gelmiyorsan neden gocunuyorsun anlamış değilim. eğer görüyorsan (gördüğünü düşünüyorum)o zaman sana sözüm yok tabiki..... ben medya'yı ve düşman tohumu eken ermeni şakşakcıları'nı kast ettim..................... gerçekden'de olaylara çok objektif bakıyorsunuz,her halinizden belli oluyor...[/b] eğer faşist düşünce diyorsan ...faşist düşünceler'le değil atatürk'çu düşüncelerle size cevap vereyim o zaman. sanırım siz'de atatürk'çü geçinenlerden siniz... ........ŞURASI UNUTULMAMALIDIR'Kİ,TÜRK ALEMİ'NİN EN BÜYÜK DÜŞMANI KOMİNİST'LİKTİR. BAŞI HER GÖRÜLDÜĞÜ YERDE EZİLMELİDİR. M.KEMAL ATATÜRK 6 ağıstos eskişehirgarında söylemiştir.7ağustos 1929 eskişehir sakarya gazetesinde yayınlanmıştır. Alıntı
Φ sosyalist_demokrat Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 ama o köprünün altından çok sular akmıştır kafkasx! şimdi türkiyenin ve tük halkının en büyük düşmanlar faşizm, şeriat ve emperyalizm komünizm de asla çok büyük bir tehlike olmamıştır. atamız bizi bir şeye karşı uyarmıştır ama zaman göstermiştir ki komünizmden değil emperyalizmden şeriattan ve faşizmden korkmamız gerekiyor. ayrıca atatürkçülük atatürk'ün dediklerini papağan gibi tekrarlamak demek değildir!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Nazim Hikmet'le Elif Shafak'i ayni ayarda tutanlar burada devrimcilik yapmaktadirlar,Nazim Hikmet'in hicbir eserinde TC.ye hakaret ve küfür yoktur.Eger siz Nazim Hikmet olayini sirf davanizi savunmak icin kullaniyorsaniz bundan vazgecin.Bu konuda fikir yürütebilmeniz icin Nazim Hikmet'i bilmeniz gerekir,yazdiklariniza bakilirsa onu maalesef bilmiyorsunuz bilseydiniz onu Elif Shafakla,Yilmaz Güneyle bir tutmazdiniz,Bir ülkeyi yönetimi elestirmekle küfretmek arasindaki farki bilmediginizden degil sirf provake amacli yazmaktasiniz.Kavramlari kendi gözlügünüzden bakarak degerlendirmeyin,o zaman Nazim Hikmet'le birilerinin aralarindaki farki görebilirsiniz. saygilarla Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 artık AYDIN olmak, hemde 'popiler aydın olmak' çok kolay... açılışı orhan pamuk yaptı,devamını elif şafak,geç olsada yaşar kemal,vb yolundan gidiyor...kaynağı buldular... vatana ,millete iftira at AB 'yi arkana al... dünya seni tanısın.....heryerden ödüller yağsın...... Arkadasim bayagi ******** yaaa sen!! zaten sizin icin elestiri yapan kim olursa olsun vatan haini. Elestirinin icerigini anlasaniz zaten bu yapilan elestirilerin Türkiye'yi kötülemek degil, kurtarmak icin oldugunu anlayacaksiniz ammaaa okumuyorsunuzki. Fikirleriniz sabit, düsmanlar belli. Bu kafayla cok yalniz kalacagiz. Ama unutma arkadasim, Türkiye cöllesiyor ve cogumuz göcmek durumunda kalacagiz. Bu vatan haini cöllesmeyi kim durduracak??? Bu vatanseverlerin görevi alanina girmiyormu??? Cöllesmis vatan topraklarinda acliktan geberecez yakinda. Ama o zaman cok vatanseverler düsman gördügü ülklelere kacacaklar, mesela avrupaya. Siz hala kafanizi bu sahte vatanseverlikle yorun ve o güzelim yazarlarimiza camur atmaya devem edin. Saygilarimla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.