Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ŞARAP FABRİKASINDA ÇALIŞMAK GÜNAH MI?... (Diyarbakır'da kurulacak olan Türkiye'nin en büyük şarap fabrikasında, Karabaş köyünde yaşayanlar 'günah' d)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
sanane kardeşim içen içer...

günahı sana mı yazılıyor ?

başına silah dayayıp içeceksin bu şarabı diyen mi var ?

tamam sizin istediğiniz gibi olsun ama yeter ki siz oralara şarap fabrikasıyla eş değer istihdam sağlayan seccade,tesbih vs vs fabrikaları kurun!....

Siz dini oyuncak mı zannedersiniz!!

bakın hadiste buyuruluyor ki

“Sarhoşluk veren şeylerin on zümreye zararı dokunur: Bizzat sarhoşluk veren şeye, ham maddesini ezen veya sıkana, ezip sıktırana, satıcısına, satın alana, nakliyesi ile uğraşana, kendisine götürülen kimseye, bütün bu işlerden elde edilen kazancı yiyene, içene, içilmek üzere ikram edene.” (Ahmed b. Hanbel,Eşribe 30/6, Hadis No: 3380)

unutmayalı ki Rasulüllah Efendimiz(S.A.V.) bizleri uyarıyor ve buyuruyor ki "inandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız"

o bölgelerde neden ağır sanayii kurulmuyor hiç düşündün mü?

saygılar...

• Cevaplar 66
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Peygamber zamanı ile bu zaman kıyaslamaz derken tam olarak anlamadım aslında.anlamadan yazmak istemem de.

kapalısınız demek de ne demek şimdi ?.

gayet açık yazıyoruz alkollü içkiler İslama göre haram içeceklerdir, bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok.yani siz bir din düşünün alkolü kesin bir dille ( içimini ) yasaklasın ama o dine inananlar bu emrin tersine gittsin, '' şarap '' üretimine katılsın, bu sizin ''ekmek'' teorisinden daha az çelişki arz ediyor.( çalışmaması )

konuyu uzatmak istemiyorum, mesele sadece bir iş imkanı altında sunulmasın.( laik bir ülke isteyen de çalışabilir ) ama dine göre böyle bir işin normal oldugunu iddia etmek o dinden fazla bir bilgi sahibi olmamakla aynıdır.

dogunun yada gelişmemiş illerin kalkınması başka bir olay, gelip bunu ''şarap'' hadisesine baglamak bambaşka bir olay.bunlar ayrı şeyler.

İnsanlar bunlar aşmalı artık...

Aklın kullanıldığı, uygarlığın yaşandığı ve kültürün iliklerimize kadar işlediği bir dönemden geçiyoruz...

Bırakın lütfen şü tarih olmuş mitosları....

Ve kendinize gelin...

Burası bir gerçek ve burasını cennete çeviremeyenin öbür tarafı hiç olmaz..

İnanılır gibi değil..

Yurt dışından bu düşüncelere baktığımda ülkemin nemenem bir düşünceyle sarılı olduğunu görmek çok korkutucu ve ürkütücü...

z olun, neye inanırsanız inanın ama önce gelin hep birlikte insanlaşma adına, diğer canlılara saygı adına, Var olmamızın özünde gerçek varlığımızın olduğunun bilinciyle çevremize, kendimize ve dostlarımıza karşı sorumlululuk duygusuyla bahşedilen yaşama ait olmanın inanılmaz farkına varalım...

Yoksa herkes birşeylere inanıyor ve çok mutlular..

Ama öncelikle bunu fark edip kendi inancımızın kölesi olmayalım....

Zaman gerçekten çok kısa ve gelecek sorumluluğuyla yüklü...

Dost sevgilerimle... :)

Gönderi tarihi:
İnsanlar bunlar aşmalı artık...

Aklın kullanıldığı, uygarlığın yaşandığı ve kültürün iliklerimize kadar işlediği bir dönemden geçiyoruz...

Bırakın lütfen şü tarih olmuş mitosları....

Ve kendinize gelin...

Zaman gerçekten çok kısa ve gelecek sorumluluğuyla yüklü...

Dost sevgilerimle... :)

Aklın kullanılması sadece bu zaman has demek geride kimse yaşamadı demekle aynı.

akıl kullanılıyor ve uygarlıgı yaşıyoruz ve kültürü iliklerimize işlemiş ; sonuç nedir.

nereye varmamız gerek yada varacagız.yani bunlar muglak laflar.

evet zaman kısa....buna ne şüphe.....

bilmiyorum alenen ''içkiyi'' bu kadar cüretkar savunan kaç millet vardır şu dar-ı dünyada...

saygılar.

:)

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar baskı altında yetişmiş kişilik bozukluğu olan insanlarda alkollü içki

sapkınlık ve saldırganlık gibi davranış bozukluklarını dışavurur.Fakat aklıbaşında

'normal'insanlarda ise keyif verir rahatlama sağlar, hoşsohbet doğurur.Yani birçok konuda

olduğu gibi günah ve sevap kavramları insanın kişiliğine göre değişir.

Akla mantığa vicdana aykırı olmadığı ve insanın kendisine ve çevresine zararı dokunmadığı

hiçbir dogmayı günah diye görmeyin.İyi niyet varsa;günah yoktur korkmayın.sevgilerle.

Gönderi tarihi:

örnek vererek açıklama yaptım yine olmadı...

diyorum ki peygamber efendimizin zamanın da insanların şarap üretmeyi bırakarak başka bir işle meşgul olup para kazabiliyorlardı.

diyorum ki o ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı para atılan kuyuya kimsenin ihtiyacı olmadığı zamanlar görülmüş.

diyorum ki şuan da öyle bir kuyu yooooooooooook !

diyorum ki şuan insanların özellikle doğunun ve doğulunun iş seçme lüksü yooooook!

diyorum ki seccade,tesbih,fes,mes vs fabrikaları açın o zaman insanlar çalışsın...

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar baskı altında yetişmiş kişilik bozukluğu olan insanlarda alkollü içki

sapkınlık ve saldırganlık gibi davranış bozukluklarını dışavurur.Fakat aklıbaşında

'normal'insanlarda ise keyif verir rahatlama sağlar, hoşsohbet doğurur.Yani birçok konuda

olduğu gibi günah ve sevap kavramları insanın kişiliğine göre değişir.

Akla mantığa vicdana aykırı olmadığı ve insanın kendisine ve çevresine zararı dokunmadığı

hiçbir dogmayı günah diye görmeyin.İyi niyet varsa;günah yoktur korkmayın.sevgilerle.

hadi bana içkinin, içenin kendisine ve çevresine nasıl zararı dokunmayacagını açıklayın.bekliyorum.( meselede bu ya içki ''aklı başında kılmıyor'' insanları, bu hergün yaşanan bir şey)

şu sözünü ettiginiz akıl, mantık, vicdan bu zararı '' faydasından '' kat be kat olan içkiyi savunamaz.

bırakın günahı bir yana ; çogu gelişmiş ülkede bir çok sınırlamar getiriliyor içkiye.

ne mutlu ki bize inancımız bunu kati kurallarla yasaklıyor.

insanlar kişiligine göre bir '' din '' oluşturabilir, ama bu İslam degildir.

yani '' içki '' bilmedigimiz bir şey olsa neyse de...bana hiç anlatamazsınız bunu:)

örnek vererek açıklama yaptım yine olmadı...

diyorum ki peygamber efendimizin zamanın da insanların şarap üretmeyi bırakarak başka bir işle meşgul olup para kazabiliyorlardı.

diyorum ki o ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı para atılan kuyuya kimsenin ihtiyacı olmadığı zamanlar görülmüş.

diyorum ki şuan da öyle bir kuyu yooooooooooook !

diyorum ki şuan insanların özellikle doğunun ve doğulunun iş seçme lüksü yooooook!

diyorum ki seccade,tesbih,fes,mes vs fabrikaları açın o zaman insanlar çalışsın...

ne kuyusu ya .:)

şunu dogru dürüst ögrensenizde bizde bundan habersiz kalmasak.

sadede gelin efendim sadede.

Gönderi tarihi:

sen beni düzeltmeyi bırak ve yazdıklarımı iyi oku!

anlamadığın bi konu hakkında sonuç istiyorsan aç gözlerini anlayarak okumaya çalış:

o insanların o fabrikaya ihtiyacı var kardeşim!

şimdi konunun başına dön tartışığın insan yani ben ne demişim ne yazmışım biraz anlamaya çalış.mümkün diil biliyorum ama kapasiteni zorla biraz :)

Gönderi tarihi:
sen beni düzeltmeyi bırak ve yazdıklarımı iyi oku!

anlamadığın bi konu hakkında sonuç istiyorsan aç gözlerini anlayarak okumaya çalış:

o insanların o fabrikaya ihtiyacı var kardeşim!

şimdi konunun başına dön tartışığın insan yani ben ne demişim ne yazmışım biraz anlamaya çalış.mümkün diil biliyorum ama kapasiteni zorla biraz :)

bakın siz olayı en iyisi şu açıdan degerlendirin.

kar-zarar hesabından yola çıkın ve 'alkol' ve dahi üretimini buna göre degerlendirin.

Seküler akıl hiçde sanıldıgı gibi ''rasyonel'' degil, çok duygusal.

Gönderi tarihi:
bakın siz olayı en iyisi şu açıdan degerlendirin.

kar-zarar hesabından yola çıkın ve 'alkol' ve dahi üretimini buna göre degerlendirin.

Seküler akıl hiçde sanıldıgı gibi ''rasyonel'' degil, çok duygusal.

yaw dipnot,empati yani şu başlıkta beni haklı bulan arkadaşlar yazdıklarımı sizlerde okudunuz.ben yanlış mı söylüyorum.yada kısa kestiğim için mi derdimi anlatamıyorum.gerçekden bi anlam veremedim.

Allah aşkına bi cvp verin bana yaaa.

daha ne kadar açık olunur ?

O İNSANLARIN İŞE İHTİYACI VAR...TOPRAKLARI TARIMA EL VERİŞLİ OLABİLİR AMA İMKAN YOK.AÇIN ŞARAP FABRİKASI YERİNE AYNI ORANDA İSTİHDAM YARATACAK FABRİKALAR!!!

Gönderi tarihi:
yaw dipnot,empati yani şu başlıkta beni haklı bulan arkadaşlar yazdıklarımı sizlerde okudunuz.ben yanlış mı söylüyorum.yada kısa kestiğim için mi derdimi anlatamıyorum.gerçekden bi anlam veremedim.

Allah aşkına bi cvp verin bana yaaa.

daha ne kadar açık olunur ?

O İNSANLARIN İŞE İHTİYACI VAR...TOPRAKLARI TARIMA EL VERİŞLİ OLABİLİR AMA İMKAN YOK.AÇIN ŞARAP FABRİKASI YERİNE AYNI ORANDA İSTİHDAM YARATACAK FABRİKALAR!!!

ben mi ? açayım oldu sermayeyi devşirem de açam bari.

işsizlik heryerde aynı.bunlar konuyla alakalı degil.

mesele 'şarap' ve benzerlerini meşru göstermek, başlık ona dalalet ediyor.dönün bir daha okuyun yazılanları.

sizi bundan muaf tutuyorum.

Gönderi tarihi:
hadi bana içkinin, içenin kendisine ve çevresine nasıl zararı dokunmayacagını açıklayın.bekliyorum.( meselede bu ya içki ''aklı başında kılmıyor'' insanları, bu hergün yaşanan bir şey)

şu sözünü ettiginiz akıl, mantık, vicdan bu zararı '' faydasından '' kat be kat olan içkiyi savunamaz.

bırakın günahı bir yana ; çogu gelişmiş ülkede bir çok sınırlamar getiriliyor içkiye.

ne mutlu ki bize inancımız bunu kati kurallarla yasaklıyor.

insanlar kişiligine göre bir '' din '' oluşturabilir, ama bu İslam degildir.

yani '' içki '' bilmedigimiz bir şey olsa neyse de...bana hiç anlatamazsınız bunu:)

ne kuyusu ya . :)

şunu dogru dürüst ögrensenizde bizde bundan habersiz kalmasak.

sadede gelin efendim sadede.

Gelişmiş ülkelerde içkiye bir sınır konulmamıştır gelişmiş ülkelerdeki gelişmiş akıllı insanlar

içkiye kendi sınırlarını kendileri koyarlar.İçki ''sınırında'' alındığı zaman insan biyolojisine

türlü yararlar sağlar aşırıya kaçıldığında ise tümüyle zarar olur.Ama ***** arap topluluğu

herşeyde olduğu gibi bunda da aşırıya kaçıp ****tığı için peygamber bunu tamamen yasaklamıştır.

Ama bizler arap değil aklıbaşında TÜRKOĞLU TÜRKÜZ. aklı vicdanı sağlıklı insan kendi sınırını kendi koyar

1500 yıl önce söylendiği farzedilmiş sözlerle anlamsızca hayatını karartmaz.

Gönderi tarihi:
Gelişmiş ülkelerde içkiye bir sınır konulmamıştır gelişmiş ülkelerdeki gelişmiş akıllı insanlar

içkiye kendi sınırlarını kendileri koyarlar.İçki ''sınırında'' alındığı zaman insan biyolojisine

türlü yararlar sağlar aşırıya kaçıldığında ise tümüyle zarar olur.Ama ***** arap topluluğu

herşeyde olduğu gibi bunda da aşırıya kaçıp *****tığı için peygamber bunu tamamen yasaklamıştır.

Ama bizler arap değil aklıbaşında TÜRKOĞLU TÜRKÜZ. aklı vicdanı sağlıklı insan kendi sınırını kendi koyar

İçkinin insan biyolojisine yarar sağladı görülmemiştir. Eğer olsa idi en azından Sağlık Bakanlığı ilaç niyetine tavsiye ederdi.. :)

Peygamber Efendimiz(s.a.v.) kendi başına hareket etmez

A’râf Sûresinin 62 . Ayetinde

“Ben size Rabbimin vahyettiklerini tebliğ ediyorum ve size nasihat ediyorum. Sizin bilmediğiniz şeyleri de Allah tarafından gelen vahiy ile biliyorum.”

Türkoğlu Türk olduğumuz doğru ama bu bütün vatandaşlarımızın doğru hareket edeceği manasına gelmez..

zira içkiden, uyuşturucudan nice insanlar komaya girerek hayatını kaybetmiştir..

farzı misal söylemlerle bu iş olmaz 1500 yıl önce söylenen sözler insanoğlunun hayatını karartma gibi bir nitelik taşımamaktadır..

saygılar..

Gönderi tarihi:

herşeyde olduğu gibi bunda da aşırıya kaçıp ****tığı için peygamber bunu tamamen yasaklamıştır.

1500 yıl önceye gitmene gerek yok içkinin toplumları nasıl ifasat ettigini anlamak için.

şu gelişmiş ülkelerdekilerin nasıl başardıgını anlayacagımız şekilde örneklesen de ***** kalmasak:)

neyi mi ;

''''akıllı insanların içkiye kendi sınırlarını ''''' nasıl koyduklarını !! bekliyorum

bu işleri türklük, araplıkla açıklamaya ihtiyaç duyuyorsan , hiç açıklama beklemiyorum o zaman.

İçkinin zararlarını görmek için İslam olmaya gerek yok.

Şu modern insan '' rasyonel '' oldugunu iddia etmiyormu birde...tam tersi çok duygusal...

Gönderi tarihi:

şarap fabrikasında çalışmayı dini gerekçelerle reddetmek insanların kişisel tercihidir.ama şarap fabrikasının kurulmasına ve çalışmasına engel olmaya kimsenin hakkı yok.içersin içmessin kendi bileceğin iş.alkolün ölçülü içildiğinde zararını hiç duymadım görmedim.tam tersi kararında alınırsa kişiye neşe verir,rahatlamasını sağlar.masa başı muhabbetlerininde tadına doyum olmaz.hiç alkol kullanmamış zevkini yaşamamış insanların bu konuda ahkam kesmesini anlamakta mümkün değil.alkolün zararları çok tüketmek ve alkolü taşıyamamakla alakalı.içki kültürü olan kişi nerde ne yapacağını bilir.

Gönderi tarihi:

Şarap Fabrikasında Çalışmak....Hmmm Acaba Diyarbakıra gidip iş başvurusumu yapsam...İçki Benim Alanım Ama İflas Eder Fabrika...... :stuart::stuart::stuart:

Gönderi tarihi:
şarap fabrikasında çalışmayı dini gerekçelerle reddetmek insanların kişisel tercihidir.ama şarap fabrikasının kurulmasına ve çalışmasına engel olmaya kimsenin hakkı yok.içersin içmessin kendi bileceğin iş.alkolün ölçülü içildiğinde zararını hiç duymadım görmedim.tam tersi kararında alınırsa kişiye neşe verir,rahatlamasını sağlar.masa başı muhabbetlerininde tadına doyum olmaz.hiç alkol kullanmamış zevkini yaşamamış insanların bu konuda ahkam kesmesini anlamakta mümkün değil.alkolün zararları çok tüketmek ve alkolü taşıyamamakla alakalı.içki kültürü olan kişi nerde ne yapacağını bilir.

ne kadar dar çerçeveden bakıyorsunuz.zararı faydasından kat kat olan, bana göre savunulucak bir tarafı yok.

alkolün ölçümünü kim yapacak, hey sen tamam bugunlük yeter mi diyecek birileri adamın başında.

İçki kültürünü çok iyi biliyorum ( alkolüde çok iyi bilirdim malesef) da siz ve sizin gibiler İnsan kültürünü bilmiyorsunuz, insanı tamıyorsunuz, herkesi bu mantıga nasıl otutturursunuz..

muhabbet, zevk, neşe şu masum laflara bakarmısınız,bu ve bunun gibi masumiyet yorumlarının arkasında ne tür yaşamsal facialar yatıyor. her türlü nahoş durumu birileri kalkıp bu tür ''masum '' kelimelerle savunursa yanmışşız demektir.

Alkolün zararları çok tüketmek falan degil, bizzat kendisidir.Siz bu işin bogazda içilen bir kaç kadeh rakıyla sınırlı görüyorsanız hiç birşey görmemişsiniz demektir.

Hukukun üstünlügü diye bir şey yoktur.Gücün hukuk anlayışı var dersek daha dogru olur.Bu hukuk içinde her güç kendi normlarını uygular, bu gayetde dogaldır. ne demek istiyorum ;

şarap fabrikası açan açar sorun ise inançların birşeylere feda edilmek istenmesi.....

yahu bari daha düzeyli birşey olsa gam yemicez...şarap altı üstü ...

Gönderi tarihi:

şimdi ordaki insanların yerine kendimi koyuyorum.....işim yok...evliyim....her akşam karım kapıyı açtığında gözlerimin içine umutsuzca bakıyor....ve her akşam eve elim boş geliyorum....işsizlik canıma tak etmiş ALLAH'a inancımda teslimiyetimde sonsuz...kaçakcılık yapamam...gasp hırsızlık hiç yapamam....bir gün haber geliyor şarap fabrikası açılacak işci alınacak...arkama bakmadan hemen girerim kardeşim...hee belki isteksiz girerim ama mecburum baktım ki ondan daha güzel bir iş sektörü açıldı şarap fabrikasından çıkar oraya girerim....

Gönderi tarihi:

hayır sanılanın hayır olmayacagı gibi

şer gelen de şer olmayabilir.

vesselam..

Gönderi tarihi:
ne kadar dar çerçeveden bakıyorsunuz.zararı faydasından kat kat olan, bana göre savunulucak bir tarafı yok.

alkolün ölçümünü kim yapacak, hey sen tamam bugunlük yeter mi diyecek birileri adamın başında.

İçki kültürünü çok iyi biliyorum ( alkolüde çok iyi bilirdim malesef) da siz ve sizin gibiler İnsan kültürünü bilmiyorsunuz, insanı tamıyorsunuz, herkesi bu mantıga nasıl otutturursunuz..

muhabbet, zevk, neşe şu masum laflara bakarmısınız,bu ve bunun gibi masumiyet yorumlarının arkasında ne tür yaşamsal facialar yatıyor. her türlü nahoş durumu birileri kalkıp bu tür ''masum '' kelimelerle savunursa yanmışşız demektir.

Alkolün zararları çok tüketmek falan degil, bizzat kendisidir.Siz bu işin bogazda içilen bir kaç kadeh rakıyla sınırlı görüyorsanız hiç birşey görmemişsiniz demektir.

hiçte dar bir çerçeveden baktığımı sanmıyorum.kimsede insanların başında hakem gibi durmayacak.insanları tanımamak gibi bir durumum hiç yok çalışma hayatında türkiyenin ve avrupanın her yerini gezdim ve binlerce insan tanıdım.her şeyde olduğu gibi alkolün nasıl alınacağı bir kültür ve bilinç meselesi.alkolla ilgili nasıl bir yaşamsal facia yaşanırmış tarif edebilirsen sevinirim.adam içki içti arabayla kaza yaptı,ne bileyim eve geldi eşini darp etti gibi şeylermi kastettiğin.bunların alkolle ne alakası var.facialar bunlarsa cehaletle alakalı konular bunlar.içki ,alkol hayattan zevk almak isteyen o küçümsediğin gündelik hazlar duymak isteyen insanlar için bir renktir,aynı seks gibi aynı aşk gibi.güçlülerin kendi hukukunu uygulaması düyamızda pratikte kısmen gerçek ama bunu doğal karşılanması haklı bulunması nasıl kabul edilebilir.belkide kul olmakla birey olmak arasındaki farkta buradan başlıyor

Gönderi tarihi:

Islamiyetin icini bosaltip hurafelerle dolduran ve bu forumda sözüm ona Islami savunuyor gibi gözükenler,asirlar boyunca müslümanlara en büyük kötülügü yapanlardir.Kur'an ayetlerini Sarap fabrikasinda calisilmamasina gerekce olarak gösterenler bence Allah adina insanlari yargilayan kesimlerin uzantilaridir:Laikligi kafirlik olarak niteleyen veya niteleten zihniyetler Islami saf disi yapabilmek icin gözlerini hicbir budaktan sakinmamaktadirlar.Allah insanlara calismayi emreder.Günah veya sevaba karari ancak Allah karar verir,onun namina konusmak ona ortaklik yapmaktir,birtakim karanlik düsünceli tarikatcilarin asirlar boyunca Kur'an ayetlerini Kur'an disi yorumlamalarla gercek anlamlarindan saptirip hurafelerle doldurmalari bosuna degildir..Sarap haramdir derken bile bunu bicakla keser gibi kesip atmalarida buna en büyük örnektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Islamiyetin icini bosaltip hurafelerle dolduran ve bu forumda sözüm ona Islami savunuyor gibi gözükenler,asirlar boyunca müslümanlara en büyük kötülügü yapanlardir.Kur'an ayetlerini Sarap fabrikasinda calisilmamasina gerekce olarak gösterenler bence Allah adina insanlari yargilayan kesimlerin uzantilaridir:Laikligi kafirlik olarak niteleyen veya niteleten zihniyetler Islami saf disi yapabilmek icin gözlerini hicbir budaktan sakinmamaktadirlar.Allah insanlara calismayi emreder.Günah veya sevaba karari ancak Allah karar verir,onun namina konusmak ona ortaklik yapmaktir,birtakim karanlik düsünceli tarikatcilarin asirlar boyunca Kur'an ayetlerini Kur'an disi yorumlamalarla gercek anlamlarindan saptirip hurafelerle doldurmalari bosuna degildir..Sarap haramdir derken bile bunu bicakla keser gibi kesip atmalarida buna en büyük örnektir.

saygilarla

İşte bu kadar...

Teşekkürler sevgili politika...

Sevgi ve saygılar.... :clover:

Gönderi tarihi:

saygilarla

Bak sevgili politika ; eleştiri yaparken asgari entellektüel sınırlara riayet edersek daha verimli oluruz.

Ben bir müslüman olarak İsalamı savunuyorum diyelim (üstüme aldıgım için ) ki bu gayet dogaldır, savunmayacakmıyız.

Allah adına insanları yargılayanlar da ne demek oluyor bu tam anlaşılır degil.Kim laikligi kafirlik olarak görüyor, bu yargılar anlaşılır şeyler degil.Siz okuduklarınıza bir cevap degil, içinizden geçen bir takım yanlı fikirleri yazıyorsunuz.Kulaktan dolma bilgilerle din hakkında hükümler veriyorsunuz farkındamısınız, yazdıklarınız çelişkilerle dolu

İslam adına bir takım görüşleri yanlış buluyorsanız siz çıkarsınız dogruları savunursunuz.Kur'an dışı yorumlar varsa sizde çıkarsınız bunları Kur'an'a göre yorumlar ve yanlış olduklarını söylersiniz.Dini huraferlerden arındırırsınız.

Siz ne yapıyorsunuz hiç; yanlış oldugunu söylediginiz görüşlerin dogrusunu yazarsınız ve neyin ne oldugunu belirtirsiniz.Yapabiliyorsanız bunu yapın...Bıçak gibi kesme diye birşey de duymadım İslam Hukukunda....

saygılar.

Gönderi tarihi:

Şarabın haram kılınmasındaki hikmet sadece iradeyi etkilemesi değildir..

İnsan fizyolojisine özellikle karaciğere zarar vemesidir..

Maddi olarak keseye zarar vermesidir..

İradesini kaybedenlerin uğradığı zararı yazmama bile gerek yok sanırım..

Bana göre zararlı olan bir şeyin üretimide yanlıştır..

Sigara içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz..

Esrar eroin hakeza..

Şimdi bana kimse alkolü övmesin abes kaçar..

Çalışıp çalışmama meselesine gelince..

Bu inananları ilgilendirir, inamayan zaten gider çalışır..

İslam'ın yasakladığı bir şeyde çalışıp, yardımcı olmak haramdır..

Ayrıca şarapla ilgili bir arkadaşımızında naklettiği bir hadis-i şerif vardır..

"Allah, içkiyi, onu içeni, sunanı, satın alanı, satanı, sıkanı ve kendisi için sıkılmasını isteyeni, taşıyanı, kendisi

için taşınanı lanetlemiştir."

Ancak birde ızdırar hali vardır.. (çok şiddetli zorunluluk-ölüme yakın durum)

Izdırar durumunun bu konuyla alakalılığı hakkında bir hüküm belirtmek istemiyorum.

Açlıktan öleceğini kestirdiysen bir kez daha araştırırsın hükümleri..

Benden bu kadar..

Modern arkadaşlarımız beni kınayabilirler onur duyarım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Şarabın haram kılınmasındaki hikmet sadece iradeyi etkilemesi değildir..

İnsan fizyolojisine özellikle karaciğere zarar vemesidir..

Maddi olarak keseye zarar vermesidir..

İradesini kaybedenlerin uğradığı zararı yazmama bile gerek yok sanırım..

Bana göre zararlı olan bir şeyin üretimide yanlıştır..

Sigara içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz..

Esrar eroin hakeza..

Şimdi bana kimse alkolü övmesin abes kaçar..

Çalışıp çalışmama meselesine gelince..

Bu inananları ilgilendirir, inamayan zaten gider çalışır..

İslam'ın yasakladığı bir şeyde çalışıp, yardımcı olmak haramdır..

Ayrıca şarapla ilgili bir arkadaşımızında naklettiği bir hadis-i şerif vardır..

"Allah, içkiyi, onu içeni, sunanı, satın alanı, satanı, sıkanı ve kendisi için sıkılmasını isteyeni, taşıyanı, kendisi

için taşınanı lanetlemiştir."

Ancak birde ızdırar hali vardır.. (çok şiddetli zorunluluk-ölüme yakın durum)

Izdırar durumunun bu konuyla alakalılığı hakkında bir hüküm belirtmek istemiyorum.

Açlıktan öleceğini kestirdiysen bir kez daha araştırırsın hükümleri..

Benden bu kadar..

Modern arkadaşlarımız beni kınayabilirler onur duyarım..

Saygılar..

peki soru olarak soruyorum.

İslamda canlı tasviri şirk olarak kabul edilirken. ve şirkte cehennemden hiç bir zaman çıkmamayı gerektiren tek günahken. Bir internet cafe işletmecisi olarak sende kendini Şirke yardımcı olan birisi olarak görüyor musun ?

"Su suretleri yapanlar yok mu? Iste onlar kiyamet gününde -'Haydi yaptiginiz suretlere can veriniz'- diye azab olunacaklardir"

(Diyanet Yayinlari, Sahih-i..., Cilt XII, sh. 116, Hadis no. 1693; Ayrica bkz. Cilt VI, sh. 502-512)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.