Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2023 Yazar Admin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2023 Çiğ Tüketmeniz Gereken 8 Yiyecek Brokoli İddiaya gireriz ki, çocukken anneniz size her zaman brokoli yemenizi söylemiştir (kimin annesi bunu yapmamıştır?), ancak size onu pişmiş yerine çiğ yemenin daha iyi olduğunu söylememiş olabilir. Brokoli, kanseri, kalp hastalığını, iltihabı, depresyonu ve diğer zararlı sağlık koşullarını önlemeye yardımcı olan fitokimyasal sülforafanı yüksek miktarda içerir. Tarımsal Gıda ve Kimya Dergisi'nde 2008 yılında yayınlanan bir araştırma, brokoliyi pişmiş yerine çiğ yediğimiz zaman vücudumuzun sülforafanı daha hızlı emdiğini gösterdi. 2009'da yapılan bir başka araştırma da brokoli'yi mikrodalgada pişirme, kaynatma ve tavada kızartma gibi çeşitli yöntemlerle pişirmenin sebzenin C vitamini seviyelerini azalttığını buldu. Çiğ brokolinin düşüncesine dayanamıyorsanız buharda pişirmeyi deneyin. İşte yemeye doyamayacağınız 20'den fazla brokoli tarifi. Soğan Soğanlar, flavonoid quercetin'in yüksek konsantrasyonları sayesinde kanserle savaşmak da dahil olmak üzere sağlık açısından birçok faydayla doludur. Living with Ashley'in beslenme uzmanı ve şefi Ashley Walter, "Çiğ yenildiğinde soğanların kanserle mücadele özelliklerini en üst düzeye çıkarırsınız" diyor. “Pişirme, soğanda kansere karşı savaşan fitokimyasalların faydasını azaltır.” Dahası, soğan allium sebze ailesindendir, bu da kardiyovasküler hastalıkları önleyebilecek antiplatelet ajanlar içerdiği anlamına gelir. 2012 yılında yapılan bir araştırma, çiğ soğanların fırında ısıtıldığında kalp sağlığına iyi gelen özelliklerinin, soğanların bütün, dörde bölünmüş veya ezilmiş olmasına bağlı olarak 30 dakika veya daha kısa sürede tamamen kaybolduğunu buldu. Bu soğan doğramanın en kolay yoludur. Evde çiğ patates var mı? Burada çiğ patates yemenin güvenli olup olmadığını öğrenin. Sarımsak Soğan gibi sarımsak da antiplatelet ajanlara sahip bir allium sebzesidir, ancak bu, kardiyovasküler hastalıklarla mücadele eden özelliklerinin de ısıdan etkilendiği anlamına gelir. 2007 yılında yapılan bir araştırma, sarımsağın altı dakika boyunca 390°F sıcaklıkta ısıtılmasının, ezilmemiş sarımsaktaki antiplatelet aktiviteyi tamamen baskıladığını ve ezilmiş sarımsakta ise önemli ölçüde azalttığını buldu. Çiğ sarımsak kullanmanın başka bir sağlık yararı daha var: Kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Nancy Woodbury, MA, MS, RD, LD/N, Reader's Digest'e "Çalışmalar ısının alliinaz enzimini etkisiz hale getirdiğini gösteriyor" diyor. "Sarımsağı 20 dakika kaynatmak antibakteriyel aktiviteyi tamamen bastırdı ve yalnızca bir dakikalık mikrodalga ısısı onun kanserle mücadele yeteneğinin yüzde 100'ünü yok etti. Sarımsağı ezmek ve ısıtmadan önce 10 dakika bekletmek, antikanserojen gücünü kısmen geri kazandırdı, ancak pişmiş sarımsak hala çiğ sarımsaktan yüzde 30 daha az etkiliydi. Yaban mersini Muhtemelen yaban mersinin sizin için sağlıklı olduğunu zaten biliyorsunuzdur, ancak ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz? All Inclusive Health'te fitness beslenme uzmanı Julie Joffrion, Reader's Digest'e şöyle söylüyor: "Yaban mersini, büyük ölçüde yüksek miktarda polifenol nedeniyle diğer meyvelere göre daha fazla antioksidan içeriyor." Bunları çiğ yemek, tüm bu faydalardan yararlanmanızı sağlar. Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi'nde yayınlanan araştırma, yaban mersini pişirme, pişirme veya mayalama (hamur pişirmeden önce kabardığında) yoluyla işlemenin polifenol seviyelerinin bir kısmını azalttığını göstermektedir. İşte çiğ yaban mersini işe yarayan bazı muhteşem salata tarifleri. Kırmızı dolmalık biber Közlenmiş biberler herhangi bir öğüne hızlı ve kolay bir şekilde eklenebilir, ancak bu sebzeleri çiğ olarak yemek isteyebilirsiniz. Kırmızı dolmalık biberler harika bir C vitamini kaynağıdır ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre ısı, C vitaminini yok edebilir. Tamamen yalan olan bu yemek efsanelerini kaçırmayın. Lahana Turpgillerden bir sebze olan lahana, glukozinolat adı verilen bileşikler içerir ve bunlar, mirosinaz enzimi ile temasa geçtiklerinde, hastalıklarla mücadele eden farklı bir bileşiğe dönüşürler. Ancak ısı, mirosinazı etkisiz hale getirir, bu nedenle pişmiş lahana, çiğ lahana salatası ile aynı hastalıklarla mücadele eden özelliklere sahip değildir. Dilimlenmiş pancar Bu bazılarına sürpriz gelebilir ama evet pancarı çiğ olarak tüketebilirsiniz. Aslında bu şekilde sizin için biraz daha sağlıklılar. Pancar yüksek düzeyde lif, folat (B9 vitamininin bir türü), C vitamini ve manganez içerir; ancak New York'ta kayıtlı hemşire Rebecca Park, "Pişmiş pancar folat ve diğer vitamin ve minerallerin yüzde 25'ini kaybeder" diyor. Şehir ve RemediesForMe.com'un yaratıcısı. Bir renk tonu için kök sebzeyi salatalara rendelemeyi deneyin veya diğer çiğ sebzeler veya narenciye ile kendi çiğ pancar salatanızı yaratın. İşte yanlış yiyebileceğiniz 14 yiyecek daha. Ananas Akupunktur uzmanı ve doğal şifacı Elizabeth Trattner, ızgara ananasın herhangi bir barbekü menüsüne egzotik bir katkı olabileceğini, ancak onu yemenin sizi önemli sağlık faydalarından mahrum bırakabileceğini söylüyor. 2010 yılında yapılan bir araştırma, taze ananas suyunun, kolitli farelerde inflamasyonu ve kolonik neoplaziyi (kolon çevresinde anormal doku büyümesi) azaltmada haşlanmış ananas suyundan daha etkili olduğunu buldu; Araştırmacılar bunu taze meyve suyunda şişliği azaltmaya yardımcı olan bromelain enziminin yüksek seviyelerine bağlıyor. Bu çalışma yalnızca fareler üzerinde yürütülmüş olsa da, 2017'de yayınlanan bir tıbbi inceleme, "bromelainin, antiinflamatuar bir ajan olarak steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlara eşit olduğunu, ancak insan hastalarda da daha az yan etkiye sahip olduğunun gösterildiğini" gösterdi. Dr. Trattner ayrıca çiğ ananas yemenin hastalarında ameliyat sonrası şişlik ve morarmayı azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Kaynak: Taste of Home Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2023 Yazar Admin Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2023 Yeni çalışma, bunların kilo alımını yavaşlatmaya yardımcı olan düşük karbonhidratlı yiyecekler olduğunu gösteriyor Daha az karbonhidrat tüketmek zamanla kilo alımını yavaşlatabilir. Ancak sadece karbonhidratı azaltmak yeterli değildir. Yaklaşık 125.000 sağlıklı yetişkinden elde edilen verilerin analizi, rafine karbonhidratların (beyaz ekmek, beyaz pirinç veya şekerli tahıllar) tam tahıllı gıdalarla değiştirilmesinin ve hayvansal bazlı yağ ve proteinlerin azaltılmasının, insanların dört yılda aldığı kilo miktarını azalttığını ortaya çıkardı. JAMA Network Open'da Çarşamba günü yayınlanan rapora göre yıllık dönem. Harvard T.H.'de beslenme ve epidemiyoloji bölümlerinde doçent olan çalışmanın kıdemli yazarı Dr. Qi Sun, "Düşük karbonhidratlı bir diyet söz konusu olduğunda kalite en önemli şeydir" dedi. Chan Halk Sağlığı Okulu. “İnsanların dikkat etmesi gereken şey kaliteli karbonhidratlardır.” Yüksek kaliteli karbonhidratlar nelerdir? Yulaf ezmesi, tam tahıllı makarna veya ekmek gibi tam tahıllar. Hindistan cevizi veya palmiye gibi doymuş yağ oranı yüksek olan tropikal yağlardan olmasa da bitkisel yağlardan elde edilen yağlar. Fasulye, fındık ve soya gibi bitki proteinleri. Meyveler. Sebzeler. Sun, beyaz un, kırmızı ve işlenmiş etler ve doymuş yağlar gibi rafine edilmiş tahıllardan uzak durmanın en iyisi olduğunu söyledi. En iyi hayvansal proteinin balık ve ardından kümes hayvanları olacağını söyledi. Yeni araştırma, sağlıklı karbonhidratlar, bitki bazlı proteinler ve yağlar ağırlıklı beslenmenin, uzun vadede önemli ölçüde daha yavaş kilo alımıyla ilişkili olduğuna dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor. Besin seçimlerinin etkisine daha yakından bakmak için Sun ve meslektaşları üç veri tabanına başvurdu: 30 ila 55 yaşları arasındaki 121.700 kadın hemşirenin kaydedildiği Hemşire Sağlığı Çalışması; başlangıçta 25-42 yaş arası 116.340 kadın hemşirenin takip edildiği Hemşire Sağlığı Çalışması II; ve 40 ila 75 yaşları arasındaki 51.529 erkek sağlık profesyonelinin katıldığı Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışması. Sun ve ekibi, analizleri için herhangi bir kronik sağlık sorunu olmayan 123.332 erkek ve kadına odaklandı. Araştırmacılar keto, Atkins veya paleo gibi çok düşük karbonhidratlı diyetlere bakmıyorlardı. Sun, Amerikalıların genel olarak yüzde 50 ila yüzde 60 oranında karbonhidrat içeren bir diyet tüketme eğiliminde olduğunu söyledi. Düşük karbonhidratlı bir diyet tipik olarak %30 ila %40 oranında karbonhidrat içerir. Araştırmacılar insanların diyetlerini, diyetlerinin kalitesine göre puanladılar ve onları bu puanlara göre kategorilere ayırdılar: Hayvan bazlı düşük karbonhidrat diyeti (ALCD). Bitkisel bazlı düşük karbonhidratlı diyet (VLCD). Bitki bazlı proteinleri, sağlıklı yağları ve daha az rafine karbonhidratı vurgulayan sağlıklı düşük karbonhidrat diyeti (HLCD). Hayvansal proteinleri, sağlıksız yağları ve işlenmiş ekmekler ve tahıllar dahil rafine karbonhidratları vurgulayan sağlıksız düşük karbonhidrat diyeti (ULCD). Araştırmacılar, dört yıllık çalışma boyunca insanların diyetlerinin kalitesini iyileştirdiğinde daha az kilo aldıklarını buldu. Örneğin, diyet puanları en fazla artan sağlıklı düşük karbonhidrat grubundaki insanlar, en az gelişme gösterenlere kıyasla ortalama 2,1 kilo daha az aldılar. İki hayvansal protein bazlı kategori daha hızlı kilo alımıyla bağlantılıydı. Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde obezite uzmanı ve tıp alanında yardımcı doçent olan Dr. Sahar Takkouche, çalışmanın "düşük karbonhidratlı diyette kalitenin önemli olduğunu" gösterdiğini söyledi. “Daha sağlıklı seçimler daha iyi kilo yönetiminin anahtarıdır.” Ancak sağlıklı seçimler bile nasıl sunulduğuna bağlı olarak sağlıksız hale getirilebilir. Sun, patlamış mısırın tereyağı, şeker ve tuzla boğulmadığı sürece iyi bir tam tahıl seçimi olduğunu söyledi. Ancak Takkouche, araştırmanın bazı sınırlamaları olduğunu söyledi. Katılımcıların çoğu beyaz kadınlardı, dolayısıyla bulguların diğer gruplar için aynı olup olmayacağı bilinmiyor. Diyet bilgileri ve insanların ağırlıkları ise hatalı olabilecek kişisel raporlara dayanıyordu. Epidemiyoloji bölümünde kayıtlı bir diyetisyen olan Samaneh Farsijani, araştırmanın yine de daha önce araştırılmamış bir alana (düşük karbonhidratlı bir diyette uzun vadede kilo alımını yavaşlatmaya yardımcı olan belirli gıdalara) baktığını söyledi. Pittsburgh Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu. Farsijani, "Bu, insanlara düşük karbonhidratlı bir diyet izlemenin önemli olduğunu ancak hangi yiyecekleri tüketmeyi seçtiklerinin de önemli olduğunu anlatıyor" dedi. "Bu çalışmanın gerçekten hoşuma giden yanı, sağlıklı, düşük karbonhidratlı bir diyete vurgu yapılması." Kaynak: NBC News Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 5 Ocak Yazar Admin Gönderi tarihi: 5 Ocak Ton Balığı Tokyo'da 789 Bin Dolara Rekor Kırarak Satıldı, Alıcı "Ekonominin İyileştiğini Hissediyordum" Diyor Tokyo'nun Toyosu balık pazarında bir mavi yüzgeçli orkinos, 114,24 milyon yen (789.000 $) gibi şaşırtıcı bir fiyatla açık artırmada satıldı ve bu, onu kaydedilen tarihteki dördüncü en yüksek fiyat haline getirdi. Ne Oldu: 238 kilogramlık balığın kuzeydoğu Japonya'nın Aomori Eyaletindeki Oma kıyısı açıklarında yakalandığı bildirildi. Ton balığı, her ikisi de Tokyo'da bulunan aracı toptancı Yamayuki ve Sushi Ginza Onodera restoranının işletmecisi tarafından ortaklaşa satın alındı. Japon gazetesi The Mainichi'nin haberine göre, bu yıl açık artırmaya çıkarılan ton balığı için verilen teklif, geçen yılki 36,04 milyon yen'i aştı; bu rekor fiyat, 278 kg'lık mavi yüzgeçli orkinosun 2019'da 333,6 milyon yen kazandığı 2019 yılında belirlendi. Yüksek fiyatı ton balığının tazeliğine ve canlı rengine bağladı. Tokyo'nun önemli turistik cazibe merkezlerinden biri olan müzayede, teklif sahipleri ve satıcılar arasındaki hararetli alışverişlerle sabah saat 5.10 civarında başladı. Tedarik edilen ton balığı eti Tokyo'daki gıda mağazalarında satılacak. Neden Önemli: Açık artırmadaki iyimser teklifler, son günlerde Japon ekonomisine ilişkin karışık mesajlar göz önüne alındığında şaşırtıcı. Kasım 2023'te Deutsche Bank, Japon Yeninin zayıf temellerini Arjantin pezosu ve Türk lirasıyla karşılaştırdı. Bunun nedeni büyük ölçüde Japonya Merkez Bankası'nın getiri eğrisi kontrolü ve faiz oranlarını artırma konusundaki isteksizliğiydi. Ancak Aralık ayında Japonya Merkez Bankası, "aşırı derecede yüksek belirsizlikler" nedeniyle ultra gevşek para politikasını sürdürmeye karar verdi ve yen zayıfladı ancak Nikkei 225 hisse senedi endeksinde %1'lik bir artış yaşandı. Son 12 ayda Nikkei %28,75 arttı, ancak 2024'ün başlangıcından bu yana gösterge endeks %0,06 düştü. Öte yandan yen, 2023 yılına kadar ABD doları karşısında %10,8 oranında zayıfladı. ABD doları, tsunami uyarılarını tetikleyen büyük bir depremin ülkeyi vurduğu 1 Ocak'tan bu yana Japon birimi karşısında %2,8 değer kazandı. Aralık ayındaki depremden önce BlackRock, Japonya'yı küresel parçalanmanın ana yararlanıcısı olarak görüyordu ve oradaki şirketlerin değerlemelerinin cazip olduğunu söylüyordu. UBS AG'nin, yedi yıllık bir aradan sonra buradaki özsermaye stratejistliği rolünü yeniden başlatarak ülkeye olan odağını artırdığı da bildirildi. Kaynak: Benzinga Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Ocak Yazar Admin Gönderi tarihi: 24 Ocak Bilim insanları, teknolojiyi kullanarak gıda tedarikimizi güvence altına alabilecek çığır açıcı bir keşifte bulunuyor - işte böyle çalışıyor Bilim insanları, küresel gıda sistemlerinin önemli bir bileşeni olan gübreyi üretmenin daha gezegen dostu bir yolunu geliştirdi. Gübre, tarımın kirlilik açısından en ağır yönlerinden biridir çünkü gübrenin ana bileşeni olan amonyağın üretimi yüksek ısı ve yoğun basınç gerektirir. Şu anda sentetik amonyak üretimi her yıl gezegeni ısıtan kirliliğin %2'sini oluşturuyor. Şimdi Çinli ve Avustralyalı bilim adamlarından oluşan bir ekip, gübre için amonyak üretmenin ve gübrenin çevresel etkisini azaltmanın yeni bir yolunu keşfettiklerini duyurdu. Antroposen'in bildirdiğine göre, "Bu keşif, gübreyi geleneksel yöntemlere göre neredeyse 40 kat daha verimli hale getiren, hava zaplayan lazerleri içeriyordu." Basit bir ifadeyle, araştırmacılar havayı zaplamak ve plazma (Antroposen'de "yüksek derecede aktif hava" olarak tanımlanıyor) oluşturmak için atımlı bir lazer kullandılar. Daha sonra nitrojeni nitrata çevirmeyi başardılar. Bileşiğin oksijen atomunu atmasına ve hidrojenin yerine geçmesine yardımcı olmak için su kullandılar, bu da amonyakla sonuçlandı. Bu yeni yenilik, gübrelerin çevresel etkileri söz konusu olduğunda yapbozun yalnızca bir parçasını oluşturuyor. Birincisi, geleneksel nitrojen bazlı gübrelerden kaynaklanan akıntılar sularımıza ve toprağımıza zarar verebilir. Gübre su kaynağına girdiğinde, balıklar ve diğer su canlıları için ölümcül olan zehirli alg çoğalmalarına da neden olabilir. Bu kişi, 2023 yılında Jacksonville, Florida'daki bir gölette düzinelerce balığın şüpheli katiliydi. Bu nedenle Austin'deki Texas Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, gübredeki fazla nitratları yakalayan ve bunları çevreyi kirletmeden önce yeniden kullanılabilir amonyağa dönüştüren bakır bazlı bir hidrojel yarattı. Gübrenin çevresel etkileri açısından kusurlu olmasına rağmen, yeni üretim yöntemi doğru yönde atılmış bir adım gibi görünüyor. Araştırmacılar makalelerinde, "İklim değişikliği konusundaki farkındalığın artmasıyla birlikte, fosil yakıtlara fazla bağımlı olmayan, düşük karbon salan alternatiflere yönelik talep de artıyor" diyor. Teknolojinin geleneksel gübre için gereken "geniş altyapıya" ihtiyaç duymadığını, bunun da üretimin çiftliklerde yerinde yapılabileceği anlamına geldiğini eklediler. Araştırmacılar, konuyla ilgili daha önceki araştırmalarından bazıları hakkında bir basın açıklamasında, "Eğer bunu yerel olarak kullanabilir ve ihtiyaç duyduğumuz şekilde yapabilirsek, o zaman gezegenin sağlığının yanı sıra topluma da büyük bir fayda sağlarız" dedi. konu. Kaynak: TCD Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Şubat Yazar Admin Gönderi tarihi: 24 Şubat Tasteatlas'a göre dünyanın en iyi 10 yemek konusunda önde olan şehri (Türkiye de listede) 10- ENDONEZYA/BANDUNG 9- TÜRKİYE/GAZİANTEP 8- İTALYA/TORİNO 7- ÇİN/HONG KONG 6- JAPONYA/OSAKA 5-JAPONYA/TOKYO 4- AVUSTURYA/VİYANA 3-İTALYA/NAPOLİ 2- İTALYA/BOLONYA 1-İTALYA-ROMA Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 5 Mart Yazar Admin Gönderi tarihi: 5 Mart Yeni Yetiştirme Yöntemi Bitkilerin Gelişim Aşamasını Atlıyor, Elektrik ve HVAC Maliyetlerini Düşürüyor, Verim ve Kaliteyi Koruyor Fluence ve Innexo BV, bitkisel aşamayı ortadan kaldırmayı ve potansiyel olarak elektrik maliyetlerini %55'e kadar azaltmayı öneren, kenevir yetiştiriciliğinde devrim yaratabilecek bir araştırma duyurdu. Bu yaklaşım, önemli miktarda enerji tasarrufu vaat ediyor ve dünya çapındaki yetiştiriciler için kaliteyi ve tutarlılığı artırmayı amaçlıyor. Verimliliğe Doğru Bir Geçiş Enerji tasarruflu LED aydınlatma çözümlerinde lider Fluence ile tarımsal yenilikler konusunda uzmanlaşmış Hollandalı araştırma kuruluşu Innexo arasındaki ortaklık, esrarın doğrudan çiçeklenme aşamasında yetiştirilmesinin fizibilitesine odaklandı. Bitki gelişimi için tipik olarak gerekli olan bitkisel aşamayı atlayan bu yöntem, yetiştirme stratejilerini yeniden tanımlayarak daha sürdürülebilir ve uygun maliyetli bir model sunabilir. Benzinga Cannabis tarafından sağlanan bir basın bülteninde Innexo'nun genel müdürü Dominique van Gruisen, her iki kuruluşun çığır açan esrar araştırmalarına olan bağlılıklarındaki uyumunu vurguladı. Van Gruisen, "Innexo'da, yetiştiricilerin mümkün olan en verimli yetiştirme stratejilerini oluşturmalarına yardımcı olmak için esrar çeşitleri ve en iyi çoğaltma uygulamaları hakkındaki derin bilgimizi kullanıyoruz" dedi. "Doğal olarak Fluence gibi yenilikçi ve etkili esrar araştırmalarına yatırım yapma konusunda uzmanlığımızı ve kararlılığımızı karşılayabilecek ortaklara yöneliyoruz." Araştırmalarının ilk aşaması şimdiden umut verici sonuçlar verdi; elektrik ve işçilik maliyetlerinde %40 oranında potansiyel azalma ve büyüme döngüsünün kısalması nedeniyle haşere ve hastalık gelişiminde azalma görüldü. Xiulian Uygulamalarını Dönüştürmek Geleneksel olarak kenevir bitkileri, dört haftaya kadar süren ve önemli miktarda kaynak tüketen bitkisel bir aşamaya girer. Ancak Fluence ve Innexo'nun yaklaşımı, bitkileri doğrudan çiçeklenme aşamasına geçirerek süreci hızlandırıyor ve elektrik ve HVAC maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor. Bu yöntem yalnızca enerji verimliliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ürün verimini ve kalitesini de korur. Fluence'ın baş bilim insanı Dr. David Hawley, bu yenilikçi yetiştirme yönteminde gelişmiş aydınlatma armatürleri ve stratejilerinin önemini vurguladı. Dr. Hawley, "Gelişmiş armatürler ve aydınlatma stratejisinin güçlü bir kombinasyonunu içermesi gereken uygun aydınlatma, kenevir ekimi için daha verimli ve karlı bir metodoloji oluşturmada kritik bir rol oynuyor" dedi. Fluence EMEA araştırma projesi yöneticisi Sebastian Olschowski, "Fluence'de, geleneksel tarımın ufkunu genişletecek araştırmalara yatırım yaparak dünya çapındaki yetiştiriciler için değer yaratıyoruz" diye ekledi. "Bitki aydınlatma uzmanları olarak, esrar araştırmalarının geleceğini şekillendirecek ve değerli bilgileri müşterilerimize ve ortaklarımıza aktaracak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." Gelecek Ufuklar İşbirliği halihazırda Innexo'nun İnovasyon Hızlandırma Platformu programlarından üçünü kapsayacak şekilde genişledi ve bu araştırmanın küçük ölçekli şirketlere ve daha geniş anlamda esrar endüstrisine fayda sağlama potansiyelinin altını çizdi. Benzinga Esrar Konferansları Los Angeles'a geliyor. Benzinga Cannabis Market Spotlight: California'ya katılın ve 22 Şubat'ta Culver City'deki önde gelen ağ oluşturma etkinliğinde esrarın geleceğinin kilidini açın. En iyi sektör liderleriyle bağlantı kurun, yatırım ortamına ilişkin içeriden bilgiler edinin ve Kaliforniya ve ötesinde gelişen pazarları şekillendirin . Esrar endüstrisinin büyümesinde ve inovasyonunda ön sıralarda yer alma şansını kaçırmayın! Şimdi Katıl. Kaynak: Benzinga Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 28 Mart Yazar Admin Gönderi tarihi: 28 Mart Araştırmacılar deniz ürünlerinin geleceğini değiştirebilecek yeni ambalaj geliştirmeyi inceliyor: 'Balığın raf ömrünü etkilemeden' Sürdürülebilir ambalaj dünyasında yenilikçi adımlar atılıyor ve yeni bir gelişme, deniz ürünlerinin halka sunulması konusunda ezber bozabilir. Yunanistan ve İtalya'dan bir grup araştırmacı, Nature.com'da yenilebilir filmler geliştirdikleri ve bunların taze yaldızlı çipura filetoları için biyolojik olarak parçalanabilen ambalaj malzemeleri olarak uygulanabilirliğini değerlendirdikleri bir çalışma yayınladı. Çalışmada, "Üretilen filmler, buzdolabında depolama sırasında çipura filetoları için alternatif ve çevre dostu ambalaj malzemeleri olarak test edildi" ifadesine yer verildi ve şöyle devam edildi: "Sonuçlar, geliştirilen filmlerin, geleneksel petrol bazlı gıda ambalaj malzemelerinin kullanımını, Balığın raf ömrünü etkiliyor." Film, pektin, jelatin ve hidroksipropil metilselülozun bir karışımı kullanılarak üretildi. Gıda ambalajı uygulamalarındaki uygulanabilirliğini belirlemek için araştırmacılar, filmin mekanik özellikleri, optik özellikleri ve su bariyerleri gibi faktörleri inceledi. Ambalaj sektörünün sürdürülebilir malzemelere geçiş çabası, karbon ayak izimizi azaltma yönünde gerekli bir adımdır. Çalışmada "küresel plastik atıkların neredeyse %50'sinin ambalaj alanından geldiği" bildirildiğinden, plastik bazlı ambalaj malzemeleri çevreyi önemli ölçüde etkileyebilir. Farklı ambalaj biçimlerine yönelmek, tek kullanımlık plastiklere olan bağımlılığı azaltacak ve daha sürdürülebilir bir geleceğe öncülük etmeye yardımcı olacaktır. Araştırmada "Yenilebilir gıda ambalajı, gıdalarda tazeliği korumak ve raf ömrünü uzatmak için alternatif, çevre dostu bir yöntem olarak değerlendirildi" belirtildi. "Bu bağlamda, geleneksel petrol bazlı ambalaj malzemeleri yenilebilir ve biyolojik olarak parçalanabilen filmlerle değiştirilebilir veya ikame edilebilir." Bu çalışmayla yapılan keşiflere ek olarak Notpla adlı bir şirket, hem yenilebilir hem de biyolojik olarak parçalanabilen, yalnızca dört ila altı hafta içinde doğada parçalanabilen deniz yosunu bazlı ambalajlar üretiyor. Ayrıca, Cruz Foam adlı Kaliforniya merkezli bir şirket, karides kabuklarında doğal olarak bulunan, geleneksel plastikten çok daha hızlı ayrışan ve geleneksel paketleme yöntemlerine başka bir alternatif olabilecek bir malzeme olan kitinden yapılmış bir tür "toprakta sindirilebilir" köpük geliştiriyor. Bu kılavuz ayrıca sebzeleri ve bitki bazlı ürünleri benimseyerek et tüketiminizi azaltmanıza da yardımcı olabilir. Kaynak: TCD Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 Nisan Yazar Admin Gönderi tarihi: 11 Nisan Emily Mariko Az önce 3 Malzemeli Kolay Salatalık Salatasını Paylaştı - İşte Nasıl Yapılır Neredeyse salatalık mevsimi geldi ve biz şimdiden yapmayı planladığımız tariflerin hayalini kurmaya başladık. Klasik salatalıklı sandviçlerden serinletici salatalara kadar bu nemlendirici sebzeyi mutfağımızda her zaman stokta tutuyoruz. Ayrıca salatalık mineral silikayla dolu olduğundan cildiniz için harikadır ve güneş yanığını hafifletmeye yardımcı olabilir. Yaz geldiğinde bunun en iyi sebze olduğuna sizi ikna ettik mi? View this post on Instagram A post shared by Emily Mariko (@emilymariko) En sevdiğimiz yemek fenomenlerinden biri olan Emily Mariko, buzdolabındaki salatalıkları kullanarak yaz tarifi rotasyonuna kesinlikle eklemeye değer, basit ama lezzetli bir tarif paylaştı. Takipçileri de aynı fikirde: Dün yayınlanan Instagram videosu şimdiden 6,5 milyon görüntülemeyi aştı. Sadece üç ana malzemeyi kullanarak, tuzlu isteğinizi tatmin edecek bu kolay atıştırmalıkları nasıl hazırlayacağınızı aşağıda öğrenin. Mariko'nun Salatalık Salatası'nı hazırlamak için tuzun yanı sıra ihtiyacınız olan malzemeler salatalık, şekerli pirinç sirkesi (Mizkan Sushi Baharatı gibi) ve susamdır. Sosyal medya yıldızı, bu tarif için dört adet yıkanmış salatalık kullanıyor ve bunları bir mandolinle süper ince dilimler halinde keserek salatayı hazırlamaya başlıyor (psst, ticaret editörümüz Daniel Modlin, salata hazırlamak için "oyunu değiştiren" mandolinine yemin ediyor). Salatalıkları bir kasede dilimledikten sonra üzerine büyük bir tutam tuz serpip elleriyle karıştırıp tüm salatalık dilimlerinin kaplandığından emin oluyor. Tuz, sebzedeki fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olduğundan dilimleri birkaç dakikalığına bir kenara koyuyor ve üzerini bir kağıt havluyla örtüyor. Daha sonra Mariko, bir avuç dolusu tuzlu salatalık dilimini alıp fazla nemini sıkarak ayrı bir kaseye koyuyor ve işlemi tekrarlıyor. Suyu dışarı bastırmak, salatanın ıslanmasını önlemeye yardımcı olur ve ince salatalık dilimlerinin kıvrılmasına neden olarak mükemmel bir sunum için şerit gibi görünmelerine neden olur. İlgili: Ben bir Diyetisyenim ve Bunlar Tüm Yaz Boyunca Yaptığım Sebze Tarafları Ev aşçısının yaptığı son şey, küçük salatalık şeritlerini çiseleyen Mizkan Sushi Baharatı (ayrıca pirinç sirkesi kullanabilir ve kendi tatlandırıcınızı da ekleyebilirsiniz) ve yaklaşık bir çorba kaşığı kavrulmuş susam tohumu ile tatlandırmaktır. Mariko yemek çubuklarını kullanarak malzemelerini karıştırıyor ve anında tadına bakıyor; onayımızı alarak bu salatanın göründüğü kadar lezzetli olduğunu kastediyoruz! Bu salatalık yemeğini sağlıklı bir atıştırmalık veya hafif bir garnitür olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bu tarif, kendi Sunomono'muzla (Japon Salatalık Salatası) neredeyse aynıdır. Suşi baharatı yerine şeker ve pirinç sirkesi kullanıyoruz ve salatalıkları daha uzun şeritler halinde uzunlamasına dilimliyoruz. Daha fazla tarif için muhteşem salatalığın yer aldığı bu yüksek puan alan yemeklere bir göz atın. Kaynak: EatingWell Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.