Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

En Son Beslenme Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)

Featured Replies

  • Cevaplar 228
  • Görüntü 23,9b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Ton Balığı Tokyo'da 789 Bin Dolara Rekor Kırarak Satıldı, Alıcı "Ekonominin İyileştiğini Hissediyordum" Diyor

Tokyo'nun Toyosu balık pazarında bir mavi yüzgeçli orkinos, 114,24 milyon yen (789.000 $) gibi şaşırtıcı bir fiyatla açık artırmada satıldı ve bu, onu kaydedilen tarihteki dördüncü en yüksek fiyat haline getirdi.

Blue-Fin-Tuna.png?width=1200&height=800&

Ne Oldu: 238 kilogramlık balığın kuzeydoğu Japonya'nın Aomori Eyaletindeki Oma kıyısı açıklarında yakalandığı bildirildi.

Ton balığı, her ikisi de Tokyo'da bulunan aracı toptancı Yamayuki ve Sushi Ginza Onodera restoranının işletmecisi tarafından ortaklaşa satın alındı. Japon gazetesi The Mainichi'nin haberine göre, bu yıl açık artırmaya çıkarılan ton balığı için verilen teklif, geçen yılki 36,04 milyon yen'i aştı; bu rekor fiyat, 278 kg'lık mavi yüzgeçli orkinosun 2019'da 333,6 milyon yen kazandığı 2019 yılında belirlendi.

Yüksek fiyatı ton balığının tazeliğine ve canlı rengine bağladı. Tokyo'nun önemli turistik cazibe merkezlerinden biri olan müzayede, teklif sahipleri ve satıcılar arasındaki hararetli alışverişlerle sabah saat 5.10 civarında başladı. Tedarik edilen ton balığı eti Tokyo'daki gıda mağazalarında satılacak.

Neden Önemli: Açık artırmadaki iyimser teklifler, son günlerde Japon ekonomisine ilişkin karışık mesajlar göz önüne alındığında şaşırtıcı. Kasım 2023'te Deutsche Bank, Japon Yeninin zayıf temellerini Arjantin pezosu ve Türk lirasıyla karşılaştırdı. Bunun nedeni büyük ölçüde Japonya Merkez Bankası'nın getiri eğrisi kontrolü ve faiz oranlarını artırma konusundaki isteksizliğiydi.

Ancak Aralık ayında Japonya Merkez Bankası, "aşırı derecede yüksek belirsizlikler" nedeniyle ultra gevşek para politikasını sürdürmeye karar verdi ve yen zayıfladı ancak Nikkei 225 hisse senedi endeksinde %1'lik bir artış yaşandı. Son 12 ayda Nikkei %28,75 arttı, ancak 2024'ün başlangıcından bu yana gösterge endeks %0,06 düştü.

Öte yandan yen, 2023 yılına kadar ABD doları karşısında %10,8 oranında zayıfladı. ABD doları, tsunami uyarılarını tetikleyen büyük bir depremin ülkeyi vurduğu 1 Ocak'tan bu yana Japon birimi karşısında %2,8 değer kazandı.

Aralık ayındaki depremden önce BlackRock, Japonya'yı küresel parçalanmanın ana yararlanıcısı olarak görüyordu ve oradaki şirketlerin değerlemelerinin cazip olduğunu söylüyordu. UBS AG'nin, yedi yıllık bir aradan sonra buradaki özsermaye stratejistliği rolünü yeniden başlatarak ülkeye olan odağını artırdığı da bildirildi.

Kaynak: Benzinga

  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Bilim insanları, teknolojiyi kullanarak gıda tedarikimizi güvence altına alabilecek çığır açıcı bir keşifte bulunuyor - işte böyle çalışıyor

Bilim insanları, küresel gıda sistemlerinin önemli bir bileşeni olan gübreyi üretmenin daha gezegen dostu bir yolunu geliştirdi.

Gübre, tarımın kirlilik açısından en ağır yönlerinden biridir çünkü gübrenin ana bileşeni olan amonyağın üretimi yüksek ısı ve yoğun basınç gerektirir. Şu anda sentetik amonyak üretimi her yıl gezegeni ısıtan kirliliğin %2'sini oluşturuyor.

Şimdi Çinli ve Avustralyalı bilim adamlarından oluşan bir ekip, gübre için amonyak üretmenin ve gübrenin çevresel etkisini azaltmanın yeni bir yolunu keşfettiklerini duyurdu.

Antroposen'in bildirdiğine göre, "Bu keşif, gübreyi geleneksel yöntemlere göre neredeyse 40 kat daha verimli hale getiren, hava zaplayan lazerleri içeriyordu."

Basit bir ifadeyle, araştırmacılar havayı zaplamak ve plazma (Antroposen'de "yüksek derecede aktif hava" olarak tanımlanıyor) oluşturmak için atımlı bir lazer kullandılar. Daha sonra nitrojeni nitrata çevirmeyi başardılar. Bileşiğin oksijen atomunu atmasına ve hidrojenin yerine geçmesine yardımcı olmak için su kullandılar, bu da amonyakla sonuçlandı.
Bu yeni yenilik, gübrelerin çevresel etkileri söz konusu olduğunda yapbozun yalnızca bir parçasını oluşturuyor.

Birincisi, geleneksel nitrojen bazlı gübrelerden kaynaklanan akıntılar sularımıza ve toprağımıza zarar verebilir.

Gübre su kaynağına girdiğinde, balıklar ve diğer su canlıları için ölümcül olan zehirli alg çoğalmalarına da neden olabilir. Bu kişi, 2023 yılında Jacksonville, Florida'daki bir gölette düzinelerce balığın şüpheli katiliydi.

Bu nedenle Austin'deki Texas Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, gübredeki fazla nitratları yakalayan ve bunları çevreyi kirletmeden önce yeniden kullanılabilir amonyağa dönüştüren bakır bazlı bir hidrojel yarattı.

Gübrenin çevresel etkileri açısından kusurlu olmasına rağmen, yeni üretim yöntemi doğru yönde atılmış bir adım gibi görünüyor.

Araştırmacılar makalelerinde, "İklim değişikliği konusundaki farkındalığın artmasıyla birlikte, fosil yakıtlara fazla bağımlı olmayan, düşük karbon salan alternatiflere yönelik talep de artıyor" diyor.

Teknolojinin geleneksel gübre için gereken "geniş altyapıya" ihtiyaç duymadığını, bunun da üretimin çiftliklerde yerinde yapılabileceği anlamına geldiğini eklediler.

Araştırmacılar, konuyla ilgili daha önceki araştırmalarından bazıları hakkında bir basın açıklamasında, "Eğer bunu yerel olarak kullanabilir ve ihtiyaç duyduğumuz şekilde yapabilirsek, o zaman gezegenin sağlığının yanı sıra topluma da büyük bir fayda sağlarız" dedi. konu.

Kaynak: TCD

  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Tasteatlas'a göre dünyanın en iyi 10 yemek konusunda önde olan şehri (Türkiye de listede)

10- ENDONEZYA/BANDUNG
9- TÜRKİYE/GAZİANTEP
8- İTALYA/TORİNO
7-  ÇİN/HONG KONG
6- JAPONYA/OSAKA
5-JAPONYA/TOKYO
4- AVUSTURYA/VİYANA
3-İTALYA/NAPOLİ
2- İTALYA/BOLONYA
1-İTALYA-ROMA

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Yeni Yetiştirme Yöntemi Bitkilerin Gelişim Aşamasını Atlıyor, Elektrik ve HVAC Maliyetlerini Düşürüyor, Verim ve Kaliteyi Koruyor

Fluence ve Innexo BV, bitkisel aşamayı ortadan kaldırmayı ve potansiyel olarak elektrik maliyetlerini %55'e kadar azaltmayı öneren, kenevir yetiştiriciliğinde devrim yaratabilecek bir araştırma duyurdu. Bu yaklaşım, önemli miktarda enerji tasarrufu vaat ediyor ve dünya çapındaki yetiştiriciler için kaliteyi ve tutarlılığı artırmayı amaçlıyor.

Verimliliğe Doğru Bir Geçiş

Enerji tasarruflu LED aydınlatma çözümlerinde lider Fluence ile tarımsal yenilikler konusunda uzmanlaşmış Hollandalı araştırma kuruluşu Innexo arasındaki ortaklık, esrarın doğrudan çiçeklenme aşamasında yetiştirilmesinin fizibilitesine odaklandı.

Bitki gelişimi için tipik olarak gerekli olan bitkisel aşamayı atlayan bu yöntem, yetiştirme stratejilerini yeniden tanımlayarak daha sürdürülebilir ve uygun maliyetli bir model sunabilir.

Benzinga Cannabis tarafından sağlanan bir basın bülteninde Innexo'nun genel müdürü Dominique van Gruisen, her iki kuruluşun çığır açan esrar araştırmalarına olan bağlılıklarındaki uyumunu vurguladı.

Van Gruisen, "Innexo'da, yetiştiricilerin mümkün olan en verimli yetiştirme stratejilerini oluşturmalarına yardımcı olmak için esrar çeşitleri ve en iyi çoğaltma uygulamaları hakkındaki derin bilgimizi kullanıyoruz" dedi. "Doğal olarak Fluence gibi yenilikçi ve etkili esrar araştırmalarına yatırım yapma konusunda uzmanlığımızı ve kararlılığımızı karşılayabilecek ortaklara yöneliyoruz."

Araştırmalarının ilk aşaması şimdiden umut verici sonuçlar verdi; elektrik ve işçilik maliyetlerinde %40 oranında potansiyel azalma ve büyüme döngüsünün kısalması nedeniyle haşere ve hastalık gelişiminde azalma görüldü.

Xiulian Uygulamalarını Dönüştürmek

Geleneksel olarak kenevir bitkileri, dört haftaya kadar süren ve önemli miktarda kaynak tüketen bitkisel bir aşamaya girer. Ancak Fluence ve Innexo'nun yaklaşımı, bitkileri doğrudan çiçeklenme aşamasına geçirerek süreci hızlandırıyor ve elektrik ve HVAC maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor.

Bu yöntem yalnızca enerji verimliliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ürün verimini ve kalitesini de korur.

Fluence'ın baş bilim insanı Dr. David Hawley, bu yenilikçi yetiştirme yönteminde gelişmiş aydınlatma armatürleri ve stratejilerinin önemini vurguladı.

Dr. Hawley, "Gelişmiş armatürler ve aydınlatma stratejisinin güçlü bir kombinasyonunu içermesi gereken uygun aydınlatma, kenevir ekimi için daha verimli ve karlı bir metodoloji oluşturmada kritik bir rol oynuyor" dedi.

Fluence EMEA araştırma projesi yöneticisi Sebastian Olschowski, "Fluence'de, geleneksel tarımın ufkunu genişletecek araştırmalara yatırım yaparak dünya çapındaki yetiştiriciler için değer yaratıyoruz" diye ekledi. "Bitki aydınlatma uzmanları olarak, esrar araştırmalarının geleceğini şekillendirecek ve değerli bilgileri müşterilerimize ve ortaklarımıza aktaracak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz."

Gelecek Ufuklar

İşbirliği halihazırda Innexo'nun İnovasyon Hızlandırma Platformu programlarından üçünü kapsayacak şekilde genişledi ve bu araştırmanın küçük ölçekli şirketlere ve daha geniş anlamda esrar endüstrisine fayda sağlama potansiyelinin altını çizdi.

Benzinga Esrar Konferansları Los Angeles'a geliyor. Benzinga Cannabis Market Spotlight: California'ya katılın ve 22 Şubat'ta Culver City'deki önde gelen ağ oluşturma etkinliğinde esrarın geleceğinin kilidini açın. En iyi sektör liderleriyle bağlantı kurun, yatırım ortamına ilişkin içeriden bilgiler edinin ve Kaliforniya ve ötesinde gelişen pazarları şekillendirin . Esrar endüstrisinin büyümesinde ve inovasyonunda ön sıralarda yer alma şansını kaçırmayın! Şimdi Katıl.

Kaynak: Benzinga

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Araştırmacılar deniz ürünlerinin geleceğini değiştirebilecek yeni ambalaj geliştirmeyi inceliyor: 'Balığın raf ömrünü etkilemeden'

Sürdürülebilir ambalaj dünyasında yenilikçi adımlar atılıyor ve yeni bir gelişme, deniz ürünlerinin halka sunulması konusunda ezber bozabilir.

salmon-518032.jpg

Yunanistan ve İtalya'dan bir grup araştırmacı, Nature.com'da yenilebilir filmler geliştirdikleri ve bunların taze yaldızlı çipura filetoları için biyolojik olarak parçalanabilen ambalaj malzemeleri olarak uygulanabilirliğini değerlendirdikleri bir çalışma yayınladı.

Çalışmada, "Üretilen filmler, buzdolabında depolama sırasında çipura filetoları için alternatif ve çevre dostu ambalaj malzemeleri olarak test edildi" ifadesine yer verildi ve şöyle devam edildi: "Sonuçlar, geliştirilen filmlerin, geleneksel petrol bazlı gıda ambalaj malzemelerinin kullanımını, Balığın raf ömrünü etkiliyor."

Film, pektin, jelatin ve hidroksipropil metilselülozun bir karışımı kullanılarak üretildi. Gıda ambalajı uygulamalarındaki uygulanabilirliğini belirlemek için araştırmacılar, filmin mekanik özellikleri, optik özellikleri ve su bariyerleri gibi faktörleri inceledi.

Ambalaj sektörünün sürdürülebilir malzemelere geçiş çabası, karbon ayak izimizi azaltma yönünde gerekli bir adımdır. Çalışmada "küresel plastik atıkların neredeyse %50'sinin ambalaj alanından geldiği" bildirildiğinden, plastik bazlı ambalaj malzemeleri çevreyi önemli ölçüde etkileyebilir. Farklı ambalaj biçimlerine yönelmek, tek kullanımlık plastiklere olan bağımlılığı azaltacak ve daha sürdürülebilir bir geleceğe öncülük etmeye yardımcı olacaktır.

Araştırmada "Yenilebilir gıda ambalajı, gıdalarda tazeliği korumak ve raf ömrünü uzatmak için alternatif, çevre dostu bir yöntem olarak değerlendirildi" belirtildi. "Bu bağlamda, geleneksel petrol bazlı ambalaj malzemeleri yenilebilir ve biyolojik olarak parçalanabilen filmlerle değiştirilebilir veya ikame edilebilir."

Bu çalışmayla yapılan keşiflere ek olarak Notpla adlı bir şirket, hem yenilebilir hem de biyolojik olarak parçalanabilen, yalnızca dört ila altı hafta içinde doğada parçalanabilen deniz yosunu bazlı ambalajlar üretiyor. Ayrıca, Cruz Foam adlı Kaliforniya merkezli bir şirket, karides kabuklarında doğal olarak bulunan, geleneksel plastikten çok daha hızlı ayrışan ve geleneksel paketleme yöntemlerine başka bir alternatif olabilecek bir malzeme olan kitinden yapılmış bir tür "toprakta sindirilebilir" köpük geliştiriyor.

Bu kılavuz ayrıca sebzeleri ve bitki bazlı ürünleri benimseyerek et tüketiminizi azaltmanıza da yardımcı olabilir.

Kaynak: TCD

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

4 Malzemeli Salatalık Salatam Her Partinin Hiti

Salatalık salatası, masaya hala ciddi bir lezzet katan daha hafif bir şey istediğinizde yapabileceğiniz mükemmel şeydir. Minimal - basit diyebilirim - içerik listesinin sizi kandırmasına izin vermeyin. Bu beş bileşenli salata (artı elbette tuz ve karabiber) çok fazla tada sahip. Parlak ve keskindir, asitliği kontrol altında tutmaya yetecek kadar tatlıdır.

Aynı zamanda oturdukça gelişen salatalardan biridir. Salatalıklar, salata gibi hâlâ çiğ ve taze tadı olan hızlı bir turşu işlemine tabi tutulur. Ancak artıklar buzdolabında bir süre bekledikçe, kekler daha turşu haline gelir, daha çok sandviçlerin içine konulan veya zengin et parçalarının yanında yenen bir çeşniye benzer. Bu, vermeye devam eden hediyedir.

Onu Neden Seveceksiniz?

Diğer pek çok salatalık salatası kadar sulu (yani ıslak) değil. İşin sırrı: fazla suyu çıkarmak ve lezzeti yoğunlaştırmak için tuz kullanmak.
Salatalıklar sosun içinde kaldıkça daha turşu bir hal alır ve sandviçin en mükemmel üstünü oluşturur.

Salatalık Salatasındaki Temel Malzemeler

Salatalıklar. İnce kabuklu İngiliz salatalıklarının soyulması veya tohumlanması gerekmez.

Soğan. Kırmızı soğan renk ve lezzet katar.

Sirke. Turşuları elma şarabı, beyaz şarap veya damıtılmış sirke ile marine edin veya beğendiğiniz başka bir çeşidi deneyin!

Şeker. Toz şeker sirke ve soğanın acılığını dengeler.
Dereotu. İsteğe bağlı dereotu salataya otlu tazelik katar.

Salatalık Salatası Nasıl Yapılır

Sebzeleri dilimleyin. Kırmızı soğanı ve salatalığı ince ince dilimleyin. Bunu elle veya mandolinle yapabilirsiniz.

Salatalıkları tuzlayın. Salatalıklara koşer tuzu serpin ve fazla suyun akması ve salatalık aromasının konsantre olması için yaklaşık 20 dakika bekletin.

Salatayı birleştirin. Salatalıkları ve kırmızı soğanı sirke ve şekerle karıştırın. Kullanıyorsanız taze dereotu ekleyin.

Yararlı Takaslar

Bal veya agav şurubunu toz şekerle değiştirin.

Kırmızı soğan yerine 2 arpacık soğan kullanın.

Dereotu yerine taze nane, maydanoz veya frenk soğanı ekleyin.

İstediğiniz herhangi bir sirkeyi değiştirin; pirinç sirkesi veya demlenmiş sirke lezzetli olur.

Saklama ve İleriye Yönelik İpuçları

Salatalık salatasını 1 gün öncesine kadar hava geçirmez bir kapta hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Artıklar hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar soğutulabilir. Zamanla daha salamura hale gelecekler.

Salatalık Salatasının Yanında Ne Servis Edilir?

Izgara Üç Uçlu Biftek

Barbekü Izgara Tavuk Bagetleri

Çıtır Tavada Kızarmış Patates

Çilekli Oreo Icebox Cake gibi pişmeyen bir tatlı

Testçinin Notları

Bu gevrek, canlandırıcı ve mükemmel, basit bir garnitür. Tüm malzemeleri bulmak kolaydır. Ve bu yaz otlar yetiştirdiğimde yapmak veya her hafta sonunda elimde kalan son birkaç dalı tüketmek için mükemmel bir tarif olacak. Bunu hafta içi akşamları, sıradan yaz ve bahar partileri için ve sadece atıştırmak için yaptığımı görebiliyorum (buzdolabının yanından her geçtiğimde kaseden bir veya iki dilim alıyorum!)

Salatalık Salatası Tarifi

Her mangalda ve piknikte isteyeceğiniz taraf bu.

Hazırlık süresi 5 dakika

Yaklaşık 5 bardak yapar

4 ila 6 kişiliktir

İçindekiler

1 pound İngiliz veya çekirdeksiz salatalık (1 1/2 ila 2 orta boy)

1 küçük kırmızı soğan

1 1/4 çay kaşığı koşer tuzu

3 yemek kaşığı elma şarabı, damıtılmış, beyaz şarap veya kırmızı şarap sirkesi

2 çay kaşığı toz şeker

Taze çekilmiş karabiber

1 yemek kaşığı iri kıyılmış taze dereotu (isteğe bağlı)

Talimatlar

Aşağıdakileri hazırlayın ve her birini tamamladığınızda aynı orta boy kaseye ekleyin: Bir mandolin veya bıçak kullanarak 1 pound İngiliz veya çekirdeksiz salatalıkları çapraz olarak (4 ila 5 bardak) ince bir şekilde dilimleyin. 1 küçük kırmızı soğanı (yaklaşık 1/2 bardak) ikiye bölün ve ince dilimleyin. 1 1/4 çay kaşığı kaşar tuzu serpin ve birleştirmek için atın. 20 dakika bekletin.

Salatalık Salatası Tarifi

Her mangalda ve piknikte isteyeceğiniz taraf bu.

Hazırlık süresi 5 dakika

Yaklaşık 5 bardak yapar

4 ila 6 kişiliktir

İçindekiler

1 pound İngiliz veya çekirdeksiz salatalık (1 1/2 ila 2 orta boy)

1 küçük kırmızı soğan

1 1/4 çay kaşığı koşer tuzu

3 yemek kaşığı elma şarabı, damıtılmış, beyaz şarap veya kırmızı şarap sirkesi

2 çay kaşığı toz şeker

Taze çekilmiş karabiber

1 yemek kaşığı iri kıyılmış taze dereotu (isteğe bağlı)

Talimatlar

Aşağıdakileri hazırlayın ve her birini tamamladığınızda aynı orta boy kaseye ekleyin: Bir mandolin veya bıçak kullanarak 1 pound İngiliz veya çekirdeksiz salatalıkları çapraz olarak (4 ila 5 bardak) ince bir şekilde dilimleyin. 1 küçük kırmızı soğanı (yaklaşık 1/2 bardak) ikiye bölün ve ince dilimleyin. 1 1/4 çay kaşığı kaşar tuzu serpin ve birleştirmek için atın. 20 dakika bekletin.

Salatalık karışımındaki sıvıyı dökün. Tercih ettiğiniz 3 yemek kaşığı sirkeyi ve 2 çay kaşığı toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Gerektiğinde karabiberle tatlandırın ve baharatlayın. İstenirse 1 çorba kaşığı iri kıyılmış taze dereotu ekleyin ve birleştirin.

Kaynak: The Ktchn

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.