Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

En Son Beslenme Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)

Featured Replies

  • 4 hafta sonra...
  • Cevaplar 238
  • Görüntü 24,6b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Kardiyologlar Satın Almayı Durdurmamız Gereken Bir İşlenmiş Peynir Konusunda Hemfikir

Peynir, dünyanın her yerinden birçok kişinin keyif aldığı bir inceliktir. Izgara peynirden fondüye, mac ve peynirden pizzaya kadar çok yönlü yiyeceklerin tadını çeşitli şekillerde çıkarabilirsiniz.

Evrensel olarak sevilmesine rağmen, birçok kardiyolog, işlenmiş peynir tüketmenin getirdiği sağlık risklerini uzun süredir tartışmaktadır. Görünüşe göre kalp sağlığımız için en büyük tehdit aslında Amerikan peyniri olabilir.

Amerikan Peyniri Zararlı Maddeler İçerir

Kayıtlı diyetisyen Lori Walker, Amerikan peynirinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek çok sayıda sağlıksız içerik içerdiğini söyledi. "Amerikan peyniri gibi işlenmiş peynirler, sodyum ve doymuş yağlarla yüklüdür" diye uyardı.

Walker ayrıca, Amerikan peyniri yemenin daha yüksek kolesterole, yüksek tansiyon seviyelerine, kilo alımına ve kalp krizi veya felç riskinde artışa yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

Aşırı Sodyum, Amerikan Peynirinin En Büyük Dezavantajıdır

Ağır şekilde işlenmiş peynirler, daha uzun bir raf ömrü ve daha yumuşak bir tat sağlayan sodyum katkı maddeleri ile yüklenir. Bu, tüm işlenmiş peynirler için geçerli olsa da, Amerikan peyniri açık ara en büyük suçludur.

Aşırı sodyum, kişinin kardiyovasküler sistemini aşırı hızlandırabilir. Yüksek miktarda sodyum, tüketiciyi hipertansiyon ve kalp hastalığı riskine maruz bırakırken kan basıncının yükselmesine neden olabilir.

Amerikan Peynirini Bu Daha Sağlıklı Seçeneklerin Lehine Bırakın

Peynir severlerin peyniri diyetlerinden tamamen çıkarmalarına gerek yok. Hem lezzetli hem de besleyici olan daha sağlıklı peynir alternatifleri var.

Badem ve soya peyniri gibi süt ürünü olmayan ikameler Amerikan peynirinden daha az doymuş yağ içerirken parmesan, beyaz peynir ve keçi peyniri daha düşük sodyum ve yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle tercih edilir. Süzme peynir aynı zamanda kalp-sağlıklı bir protein kaynağı olarak kabul edilir.

Kalp Sağlığınızı Kontrol Altında Tutmanın Diğer Yolları

Peynir tüketimimize dikkat etmek faydalı olsa da, kalp problemleri riskini azaltmak söz konusu olduğunda proaktif olmak da önemlidir.

Gıda etiketlerini okumak, porsiyonları yönetmek, düzenli fiziksel aktiviteye katılmak ve sağlıklı bir gıda dengesi yemek, en iyi kardiyovasküler durumda kalmanın harika yollarıdır. Peynir, tabii ki Amerikan olmadığı sürece, optimal bir diyete dahil edilmelidir.

Kaynak: Home Knowledge

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Çiğ Tüketmeniz Gereken 8 Yiyecek

Brokoli

İddiaya gireriz ki, çocukken anneniz size her zaman brokoli yemenizi söylemiştir (kimin annesi bunu yapmamıştır?), ancak size onu pişmiş yerine çiğ yemenin daha iyi olduğunu söylememiş olabilir. Brokoli, kanseri, kalp hastalığını, iltihabı, depresyonu ve diğer zararlı sağlık koşullarını önlemeye yardımcı olan fitokimyasal sülforafanı yüksek miktarda içerir.broccoli-1239149.jpg

Tarımsal Gıda ve Kimya Dergisi'nde 2008 yılında yayınlanan bir araştırma, brokoliyi pişmiş yerine çiğ yediğimiz zaman vücudumuzun sülforafanı daha hızlı emdiğini gösterdi. 2009'da yapılan bir başka araştırma da brokoli'yi mikrodalgada pişirme, kaynatma ve tavada kızartma gibi çeşitli yöntemlerle pişirmenin sebzenin C vitamini seviyelerini azalttığını buldu. Çiğ brokolinin düşüncesine dayanamıyorsanız buharda pişirmeyi deneyin. İşte yemeye doyamayacağınız 20'den fazla brokoli tarifi.

Soğan

Soğanlar, flavonoid quercetin'in yüksek konsantrasyonları sayesinde kanserle savaşmak da dahil olmak üzere sağlık açısından birçok faydayla doludur. Living with Ashley'in beslenme uzmanı ve şefi Ashley Walter, "Çiğ yenildiğinde soğanların kanserle mücadele özelliklerini en üst düzeye çıkarırsınız" diyor. “Pişirme, soğanda kansere karşı savaşan fitokimyasalların faydasını azaltır.”

onion-1565604.jpg

Dahası, soğan allium sebze ailesindendir, bu da kardiyovasküler hastalıkları önleyebilecek antiplatelet ajanlar içerdiği anlamına gelir. 2012 yılında yapılan bir araştırma, çiğ soğanların fırında ısıtıldığında kalp sağlığına iyi gelen özelliklerinin, soğanların bütün, dörde bölünmüş veya ezilmiş olmasına bağlı olarak 30 dakika veya daha kısa sürede tamamen kaybolduğunu buldu. Bu soğan doğramanın en kolay yoludur. Evde çiğ patates var mı? Burada çiğ patates yemenin güvenli olup olmadığını öğrenin.

Sarımsak

Soğan gibi sarımsak da antiplatelet ajanlara sahip bir allium sebzesidir, ancak bu, kardiyovasküler hastalıklarla mücadele eden özelliklerinin de ısıdan etkilendiği anlamına gelir. 2007 yılında yapılan bir araştırma, sarımsağın altı dakika boyunca 390°F sıcaklıkta ısıtılmasının, ezilmemiş sarımsaktaki antiplatelet aktiviteyi tamamen baskıladığını ve ezilmiş sarımsakta ise önemli ölçüde azalttığını buldu. Çiğ sarımsak kullanmanın başka bir sağlık yararı daha var:

Kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Nancy Woodbury, MA, MS, RD, LD/N, Reader's Digest'e "Çalışmalar ısının alliinaz enzimini etkisiz hale getirdiğini gösteriyor" diyor. "Sarımsağı 20 dakika kaynatmak antibakteriyel aktiviteyi tamamen bastırdı ve yalnızca bir dakikalık mikrodalga ısısı onun kanserle mücadele yeteneğinin yüzde 100'ünü yok etti. Sarımsağı ezmek ve ısıtmadan önce 10 dakika bekletmek, antikanserojen gücünü kısmen geri kazandırdı, ancak pişmiş sarımsak hala çiğ sarımsaktan yüzde 30 daha az etkiliydi.

Yaban mersini

Muhtemelen yaban mersinin sizin için sağlıklı olduğunu zaten biliyorsunuzdur, ancak ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz? All Inclusive Health'te fitness beslenme uzmanı Julie Joffrion, Reader's Digest'e şöyle söylüyor: "Yaban mersini, büyük ölçüde yüksek miktarda polifenol nedeniyle diğer meyvelere göre daha fazla antioksidan içeriyor."

Bunları çiğ yemek, tüm bu faydalardan yararlanmanızı sağlar. Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi'nde yayınlanan araştırma, yaban mersini pişirme, pişirme veya mayalama (hamur pişirmeden önce kabardığında) yoluyla işlemenin polifenol seviyelerinin bir kısmını azalttığını göstermektedir. İşte çiğ yaban mersini işe yarayan bazı muhteşem salata tarifleri.

Kırmızı dolmalık biber

Közlenmiş biberler herhangi bir öğüne hızlı ve kolay bir şekilde eklenebilir, ancak bu sebzeleri çiğ olarak yemek isteyebilirsiniz. Kırmızı dolmalık biberler harika bir C vitamini kaynağıdır ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre ısı, C vitaminini yok edebilir. Tamamen yalan olan bu yemek efsanelerini kaçırmayın.

Lahana

Turpgillerden bir sebze olan lahana, glukozinolat adı verilen bileşikler içerir ve bunlar, mirosinaz enzimi ile temasa geçtiklerinde, hastalıklarla mücadele eden farklı bir bileşiğe dönüşürler. Ancak ısı, mirosinazı etkisiz hale getirir, bu nedenle pişmiş lahana, çiğ lahana salatası ile aynı hastalıklarla mücadele eden özelliklere sahip değildir.

Dilimlenmiş pancar

Bu bazılarına sürpriz gelebilir ama evet pancarı çiğ olarak tüketebilirsiniz. Aslında bu şekilde sizin için biraz daha sağlıklılar. Pancar yüksek düzeyde lif, folat (B9 vitamininin bir türü), C vitamini ve manganez içerir; ancak New York'ta kayıtlı hemşire Rebecca Park, "Pişmiş pancar folat ve diğer vitamin ve minerallerin yüzde 25'ini kaybeder" diyor. Şehir ve RemediesForMe.com'un yaratıcısı. Bir renk tonu için kök sebzeyi salatalara rendelemeyi deneyin veya diğer çiğ sebzeler veya narenciye ile kendi çiğ pancar salatanızı yaratın. İşte yanlış yiyebileceğiniz 14 yiyecek daha.

Ananas

Akupunktur uzmanı ve doğal şifacı Elizabeth Trattner, ızgara ananasın herhangi bir barbekü menüsüne egzotik bir katkı olabileceğini, ancak onu yemenin sizi önemli sağlık faydalarından mahrum bırakabileceğini söylüyor. 2010 yılında yapılan bir araştırma, taze ananas suyunun, kolitli farelerde inflamasyonu ve kolonik neoplaziyi (kolon çevresinde anormal doku büyümesi) azaltmada haşlanmış ananas suyundan daha etkili olduğunu buldu;

Araştırmacılar bunu taze meyve suyunda şişliği azaltmaya yardımcı olan bromelain enziminin yüksek seviyelerine bağlıyor. Bu çalışma yalnızca fareler üzerinde yürütülmüş olsa da, 2017'de yayınlanan bir tıbbi inceleme, "bromelainin, antiinflamatuar bir ajan olarak steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlara eşit olduğunu, ancak insan hastalarda da daha az yan etkiye sahip olduğunun gösterildiğini" gösterdi. Dr. Trattner ayrıca çiğ ananas yemenin hastalarında ameliyat sonrası şişlik ve morarmayı azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Kaynak: Taste of Home

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Yeni çalışma, bunların kilo alımını yavaşlatmaya yardımcı olan düşük karbonhidratlı yiyecekler olduğunu gösteriyor

Daha az karbonhidrat tüketmek zamanla kilo alımını yavaşlatabilir. Ancak sadece karbonhidratı azaltmak yeterli değildir.

Yaklaşık 125.000 sağlıklı yetişkinden elde edilen verilerin analizi, rafine karbonhidratların (beyaz ekmek, beyaz pirinç veya şekerli tahıllar) tam tahıllı gıdalarla değiştirilmesinin ve hayvansal bazlı yağ ve proteinlerin azaltılmasının, insanların dört yılda aldığı kilo miktarını azalttığını ortaya çıkardı. JAMA Network Open'da Çarşamba günü yayınlanan rapora göre yıllık dönem.

vegetables-1403046.jpg

Harvard T.H.'de beslenme ve epidemiyoloji bölümlerinde doçent olan çalışmanın kıdemli yazarı Dr. Qi Sun, "Düşük karbonhidratlı bir diyet söz konusu olduğunda kalite en önemli şeydir" dedi. Chan Halk Sağlığı Okulu. “İnsanların dikkat etmesi gereken şey kaliteli karbonhidratlardır.”

Yüksek kaliteli karbonhidratlar nelerdir?

Yulaf ezmesi, tam tahıllı makarna veya ekmek gibi tam tahıllar.

Hindistan cevizi veya palmiye gibi doymuş yağ oranı yüksek olan tropikal yağlardan olmasa da bitkisel yağlardan elde edilen yağlar.

Fasulye, fındık ve soya gibi bitki proteinleri.

Meyveler.

Sebzeler.

Sun, beyaz un, kırmızı ve işlenmiş etler ve doymuş yağlar gibi rafine edilmiş tahıllardan uzak durmanın en iyisi olduğunu söyledi.

En iyi hayvansal proteinin balık ve ardından kümes hayvanları olacağını söyledi.

Yeni araştırma, sağlıklı karbonhidratlar, bitki bazlı proteinler ve yağlar ağırlıklı beslenmenin, uzun vadede önemli ölçüde daha yavaş kilo alımıyla ilişkili olduğuna dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor.

Besin seçimlerinin etkisine daha yakından bakmak için Sun ve meslektaşları üç veri tabanına başvurdu: 30 ila 55 yaşları arasındaki 121.700 kadın hemşirenin kaydedildiği Hemşire Sağlığı Çalışması; başlangıçta 25-42 yaş arası 116.340 kadın hemşirenin takip edildiği Hemşire Sağlığı Çalışması II; ve 40 ila 75 yaşları arasındaki 51.529 erkek sağlık profesyonelinin katıldığı Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışması.

Sun ve ekibi, analizleri için herhangi bir kronik sağlık sorunu olmayan 123.332 erkek ve kadına odaklandı.

Araştırmacılar keto, Atkins veya paleo gibi çok düşük karbonhidratlı diyetlere bakmıyorlardı.

Sun, Amerikalıların genel olarak yüzde 50 ila yüzde 60 oranında karbonhidrat içeren bir diyet tüketme eğiliminde olduğunu söyledi. Düşük karbonhidratlı bir diyet tipik olarak %30 ila %40 oranında karbonhidrat içerir.

Araştırmacılar insanların diyetlerini, diyetlerinin kalitesine göre puanladılar ve onları bu puanlara göre kategorilere ayırdılar:

Hayvan bazlı düşük karbonhidrat diyeti (ALCD).

Bitkisel bazlı düşük karbonhidratlı diyet (VLCD).

Bitki bazlı proteinleri, sağlıklı yağları ve daha az rafine karbonhidratı vurgulayan sağlıklı düşük karbonhidrat diyeti (HLCD).

Hayvansal proteinleri, sağlıksız yağları ve işlenmiş ekmekler ve tahıllar dahil rafine karbonhidratları vurgulayan sağlıksız düşük karbonhidrat diyeti (ULCD).

Araştırmacılar, dört yıllık çalışma boyunca insanların diyetlerinin kalitesini iyileştirdiğinde daha az kilo aldıklarını buldu.

Örneğin, diyet puanları en fazla artan sağlıklı düşük karbonhidrat grubundaki insanlar, en az gelişme gösterenlere kıyasla ortalama 2,1 kilo daha az aldılar.

İki hayvansal protein bazlı kategori daha hızlı kilo alımıyla bağlantılıydı.

Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde obezite uzmanı ve tıp alanında yardımcı doçent olan Dr. Sahar Takkouche, çalışmanın "düşük karbonhidratlı diyette kalitenin önemli olduğunu" gösterdiğini söyledi. “Daha sağlıklı seçimler daha iyi kilo yönetiminin anahtarıdır.”

Ancak sağlıklı seçimler bile nasıl sunulduğuna bağlı olarak sağlıksız hale getirilebilir. Sun, patlamış mısırın tereyağı, şeker ve tuzla boğulmadığı sürece iyi bir tam tahıl seçimi olduğunu söyledi.

Ancak Takkouche, araştırmanın bazı sınırlamaları olduğunu söyledi.

Katılımcıların çoğu beyaz kadınlardı, dolayısıyla bulguların diğer gruplar için aynı olup olmayacağı bilinmiyor. Diyet bilgileri ve insanların ağırlıkları ise hatalı olabilecek kişisel raporlara dayanıyordu.

Epidemiyoloji bölümünde kayıtlı bir diyetisyen olan Samaneh Farsijani, araştırmanın yine de daha önce araştırılmamış bir alana (düşük karbonhidratlı bir diyette uzun vadede kilo alımını yavaşlatmaya yardımcı olan belirli gıdalara) baktığını söyledi. Pittsburgh Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu.

Farsijani, "Bu, insanlara düşük karbonhidratlı bir diyet izlemenin önemli olduğunu ancak hangi yiyecekleri tüketmeyi seçtiklerinin de önemli olduğunu anlatıyor" dedi. "Bu çalışmanın gerçekten hoşuma giden yanı, sağlıklı, düşük karbonhidratlı bir diyete vurgu yapılması."

Kaynak: NBC News

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.