Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 "Babam arada uzun süreliğine kaybolurdu. Bir gün ansızın gelip evde beklemediği misafirle karşılaşınca anneme iki tokat atıp boşandı. Ölümünden iki yıl önce de 'Anneniz yabancı bir adamla sofrada bluzunun düğmeleri açık oturuyordu. Beni görünce hemen bluzunu iliklemeye çalıştı' demişti." Nesin'in oğlu: Annem babamı aldatıyordu Ateş Nesin, "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir akşamüstü yemek saatinde ansızın eve gelen babam içeride beklemediği misafirle karşılaşınca anneme iki tokat attıktan sonra boşandılar" dedi. Yazar Aziz Nesin'in oğlu Ateş Nesin, kısa bir süre önce piyasaya çıkan "Babam Aziz Nesin" isimli kitabında annesi Vedia Hanım'ın babasını aldattığını söylüyor. Ateş Nesin'in kitabında ünlü yazarın hapis ve sürgünle geçen yaşamına ilk kez aileden biri tarafından ışık tutuluyor. Kitabında, Aziz Nesin'in politik muhalifliğinden dolayı sürekli polis tarafından takip edildiğini ve arada tutuklandığını yazan Ateş Nesin, "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir akşamüstü yemek saatinde ansızın eve gelen babam içeride beklemediği misafirle karşılaşınca anneme iki tokat attıktan sonra boşandılar" dedi. Röportaj sırasında zaman zaman gözleri dolan Ateş Nesin, babasına olan özlemini sıklıkla vurgularken, "insani bir hata yaptı" dediği annesini hala affedip affetmeme ikilemini yaşıyor. Ateş Nesin, o günleri şöyle anlatıyor: "Laleli'deki küçücük ahşap evde oturuyorduk. Babam, yazdığı yazılardan dolayı sürekli olarak polis kovuşturmasındaydı. Sık sık tutuklanırdı. Arada sürgün de edilirdi. Annem 20 yaşında çok güzel bir kadındı. Ekonomik olarak durumumuz hiç iyi değildi. Büyükbabam Abdülaziz Bey, evinin bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri satarak geçimini temin ederken, bir yandan da bize yardımda bulunmaya çalışıyordu. Yiyecek yemek dahi bulamıyorduk. Annem'in bir ara kadınlı erkekli arkadaşları peydahlandı.İki gözlü odada rakı sofraları kurulurdu. Komşularımız eşli veya kadınlı erkekli gelirlerdi." "İKİ TOKAT ATARDI" "Bir akşam ansızın babam eve gelir ve büyük bir şaşkınlık yaşar. Ablamla ben korkudan hiçbir yere bakmamaya çalışarak büzüldüğümüz odanın bir köşesinde 'şrak' diye iki tokat sesi duyarız, o kadar... Babam, ölümünden iki yıl önce, Teşvikiye'deki evinde eşim Ayşegül'ün yanında, ölünceye dek unutmadığı bu olayla ilgili bize dertlenerek bakın ne dedi: 'Anneniz yabancı bir adamla sofrada bluzunun düğmeleri açık oturuyordu. Beni, yani kocasını karşısında görünce toparlanıp bluzunun düğmelerini iliklemeye çalıştı!" Ateş Nesin'ineşi Ayşegül Nesin de eşini doğrulayarak o günü şöyle anlatıyor: ALİ NESİN: DOĞRU "Babam, Teşvikiye'deki evde Ateş'in anlattığı gibi Vedia Hanım'ın kendisini aldattığını söyledi. Babam, hâlâ kayınvalideme aşıktı. Evlenmeden önce nikah davetiyesini Vedia Hanım'a götürdük. Beni çok sevdi. Sonra görüşmelerimiz devam etti. Ancak ben cesaret edip o günü soramadım, ama anlatımlarından Aziz Nesin'in Bursa sürgününün aralarındaki ipleri tamamen kopardığını anladım." Aziz Nesin'in oğlu Prof. Ali Nesin de ağabeyi yazar Ateş Nesin'i doğruluyor ve "Ateş Nesin annesinin aldatma olayını sık sık bana anlatıyordu" diyor. Kaynak:haberalemi.com Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Bunu yazmandaki amacı kavrayamadım ne amaçla yazdığını açıklarsan sevinirim herhangi bir yorumda yapmamışsın amacın Aziz Nesini küçümsemek veya kötülemekse hiç kusura bakma ama kendi adıma söyleyeyim.Başını seccadeden kaldırmayıp arkasındanda her türlü ****liği ve *****sızlığı yapan adamdan çok daha değerlidir benim için. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 azız nesını karalamak ıcın mı veya hangı amacla bu yazıyı yazdın anlamıs deılım.yazılanlar dogru veya yanlıs farketmez.ınsanların yasamıs oldugu aılevı sorunları yasantıları kımseyı ılgılendırmez.herkezın aılesınde buna benzer olaylar oluyor.azız nesın cok sevdıgım saygı duydugum sanatına cok deger verdıgım bır ınsandır. Alıntı
Φ mavi_sardunya Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Bunlar doğru olsa ne olur ki? Yazarları, aydınları aile yaşantılarıyla değerlendirmiyoruz,birey olarak bize ne verdikleri topluma ne kazandırdıklarıyla ilgileniyoruz! amacın her neyse düşüncem budur. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Kaynak:haberalemi.com Merhabalar, Kaynak siteye bakın, anlayın işte haberin ne amaçlı olduğunu. Dincilerin sitesinde Aziz Nesin'le ilgili ne olabilirki? Tabiki olsa olsa ancak karalama olabilir. Saygılarımla. Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Sürekli ön yargı, farklı açılardan bakmayı deneyin. Alıntı
Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Merhabalar, Kaynak siteye bakın, anlayın işte haberin ne amaçlı olduğunu. Dincilerin sitesinde Aziz Nesin'le ilgili ne olabilirki? Tabiki olsa olsa ancak karalama olabilir. Saygılarımla. arkadasım demekki gündemi gazeteleri haber sitelerini karıştırmamışsın ben aynı haberi 5-6 yerde gördüm ama bu siteyide kimindir değildir bilmem ama sana bi kaç site ismi vereyim onlar ne taraftan sen bil aynı haberi yayınlayan habertürkün linki http://www.haberturk.com/haber.asp?id=6579...p;dt=2006/11/22 o da sabah gazetesinden almış. sabah gazetesinin haberi http://arsiv.sabah.com.tr/2006/11/22/gnd107.html merak ettiğim habertürk ve sabah grubu hangi dinci kesimdir? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2006 hala bıkmadınız dimi. Yobazların yüz yıllık alışkanlığıdır. Korktukları, karşısında ezildikleri. Fikirlerinden ürktükleri kişilere belden aşağı vurmaya çalışırlar. Aklı başında adam ne der. Bir yazarın aile hayatı değil, yazdıkları, çizdikleri veyahut toplumu ilgilendiren özellikleri ilgi çeker. Bir yazarın evinin içinde ailesiyle yaşadıklarının toplumu ilgilendiren ne yanı vardır. Ama bunların çok eski alışkanlığıdır. Tıpkı Oktar Babuna'Nın babası ve annesi Adnan Oktar aleyhine mahkemede ifade verince. Oğlunun mahkeme çıkışında Annesi için "annem bahçıvanla kırıştırıyordu " demesi gibi. bunla kalırmı. zamanında bu tayfa Atatürk'ün aile hayatına saldırıdı. Yani huylarıdır. Korktukları kişilerin özel hayatlarına saldırmak. Ama mesela, tarikat kurslarında sübyan yavruların tecavüze, tacize nasıl uğradıklarını anlatsanız, bağırır çağırırlar. ****************** Alıntı
Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 hala bıkmadınız dimi. Yobazların yüz yıllık alışkanlığıdır. Korktukları, karşısında ezildikleri. Fikirlerinden ürktükleri kişilere belden aşağı vurmaya çalışırlar. Aklı başında adam ne der. Bir yazarın aile hayatı değil, yazdıkları, çizdikleri veyahut toplumu ilgilendiren özellikleri ilgi çeker. Bir yazarın evinin içinde ailesiyle yaşadıklarının toplumu ilgilendiren ne yanı vardır. Topic sahibi sanirim paparazzi meraklisi ama bilmeliki insanlarin ozelin onlari ilgilendirir topluma mal edilmez.... kimsenin avukatlığını yapacak değilim hiç bir tarikat ve dini kuruma cemaate, partiye vs.. de bağlılığım yok. özel hayat diyen arkadaşa sormak istiyorum cübbeli ahmet hocanınki özel hayat değilmidirki bunu burada cok eleştirenler oldu? ben mesela cuma namazına giderim ve benim için önemli olan hocanın hutbesidir dinlerim namazı kılar cıkarım gidipte hocanın özel hayatı beni ilgilendirmez. burada özel hayat kişiden kişiye değişiyormu aziz nesininki özel oluyorda cübbelininki özel olmuyormu? siz aziz nesinin kitabını edebiyatını okursunuz yaşantısını benimsemezsiniz cemaatide cübbelinin hutbesini dinler yaşantısını benimsemez. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 kimsenin avukatlığını yapacak değilim hiç bir tarikat ve dini kuruma cemaate, partiye vs.. de bağlılığım yok. özel hayat diyen arkadaşa sormak istiyorum cübbeli ahmet hocanınki özel hayat değilmidirki bunu burada cok eleştirenler oldu? ben mesela cuma namazına giderim ve benim için önemli olan hocanın hutbesidir dinlerim namazı kılar cıkarım gidipte hocanın özel hayatı beni ilgilendirmez. burada özel hayat kişiden kişiye değişiyormu aziz nesininki özel oluyorda cübbelininki özel olmuyormu? siz aziz nesinin kitabını edebiyatını okursunuz yaşantısını benimsemezsiniz cemaatide cübbelinin hutbesini dinler yaşantısını benimsemez. Hımmm.... Üstelik avukat olmadığınızı da söylüyorsunuz... hiç bir tarikat ve dini kuruma cemaate, partiye vs.. de bağlılığınız da yok. ... Cübbeli Ahmet Hocanın yaptıklarını doğru bulmayan ve eleştirenlere de siz kızıyorsunuz ... hocanın özel hayatı ele alınırsa bende başkalarının kini ele alırım... demek istiyorsunuz... Alıntı
Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Hımmm.... Üstelik avukat olmadığınızı da söylüyorsunuz... hiç bir tarikat ve dini kuruma cemaate, partiye vs.. de bağlılığınız da yok. ... Cübbeli Ahmet Hocanın yaptıklarını doğru bulmayan ve eleştirenlere de siz kızıyorsunuz ... hocanın özel hayatı ele alınırsa bende başkalarının kini ele alırım... demek istiyorsunuz... evet aynen yazdıklarımı neden tekrar ettin anlayamadım. benim sadece insanların özeli ise özelinde kalsın fakat cübbeli ahmet hocanınki bu bir başkasıda olabilirdi mesela sanatcıda olabilirdi hatta sizde olabilirdiniz bende olabilirdim özel hayatım bana kalmalı ben sadece 2 kişi arasında yaşanan tepkileri bekledim. cübbelininki özel değil aziz nesininki özel hayatmış... Evet anlaşılmıştır. Aziz Nesin suçludur. En büyük suçuda aramızdan zamansız ayrılmasıdır. Yaşayıp görseydi bu olanları,nasıl bir espriyle karşılık verirdi? Bırak yaa Aziz Nesin. Erken gitmekle, o güzelim esprilerinden mahrum bıraktın bizleri. Ne demişti? Bu insanların %60 ı *****. Sesler tepkiler yükselince: Yanlış söylemişim,%90 ı *****mış demişti. Çünki herkes kendisini o %60 ın içinde saymıştı. Kızıyorum Aziz Nesin'e. Yerine birini yetiştirmeden neden aramızdan ayrıldınki sanki? Bu bize yapılırmıydı? Saygılar. Allah rahmet eylesin bu zamana kadar kalsaydı oğlunun acıklamalarından sonra kalpten giderdi herhalde. halkın dilinde aziz nesin için acı ve klasik bi espiri olurdu buynuz ve cila meselesi. Alıntı
Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 ALİ NESİN: DOĞRU "Babam, Teşvikiye'deki evde Ateş'in anlattığı gibi Vedia Hanım'ın kendisini aldattığını söyledi. Babam, hâlâ kayınvalideme aşıktı. Evlenmeden önce nikah davetiyesini Vedia Hanım'a götürdük. Beni çok sevdi. Sonra görüşmelerimiz devam etti. Ancak ben cesaret edip o günü soramadım, ama anlatımlarından Aziz Nesin'in Bursa sürgününün aralarındaki ipleri tamamen kopardığını anladım." Aziz Nesin'in oğlu Prof. Ali Nesin de ağabeyi yazar Ateş Nesin'i doğruluyor ve "Ateş Nesin annesinin aldatma olayını sık sık bana anlatıyordu" diyor. KOMÜNİST DİYE ORDUDAN ATILDI Muhalif ve Marksist düşüncelerinden dolayı yaşamı boyunca kovuşturma, tutuklama ve sürgünlerle yaşayan Nusret (Aziz) Nesin, ortaokuldan sonra girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nden sonra Harp Okulu'ndan istihkam teğmeni olarak mezun oldu. Trakya görevinden sonra Kars'a tayin olduğu sırada II. Dünya Savaşı başlamış ve Türkiye'de savaş ekonomisi uygulanmaya konmuş ve her türlü temel yiyecek ve tüketim maddeleri karneyle halka verilmeye başlamıştı. ERZAK BAHANESİYLE Halk arasında baş gösteren yoksulluk, üniversite ve orduda muhalefetin oluşmasına sebep olmuştu. Takma isimlerle gazetelere şiir ve denemeler gönderen Aziz Nesin, deşifre olunca askeri istihbarat tarafından yakın takibe alındı. Oğlu Ateş Nesin'in anlattığına göre, Kars'taki bölüğünü tahliye sırasında yolda karşılaştığı köylülerin askerden erzak dilenmesi üzerine, eratın tayınlerının bir bölümünü dağıtmasından sonra açılan soruşturmadan sonra askeri mahkemede alınan kararla ordudan atıldı. Ateş Nesin, erzak dağıtma olayını, bahane olarak gösteriyor. Sabah Erdal Şimşek Aziz Nesin'in oğlu Prof. Ali Nesin de ağabeyi yazar Ateş Nesin'i doğruluyor ve "Ateş Nesin annesinin aldatma olayını sık sık bana anlatıyordu" diyor. ben uydurmuyorum oğlu yazmış kitabı ordan sabah gazetesi aktarma yapmış ben uydurmadım sonucta haberi. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 evet aynen yazdıklarımı neden tekrar ettin anlayamadım. benim sadece insanların özeli ise özelinde kalsın fakat cübbeli ahmet hocanınki bu bir başkasıda olabilirdi mesela sanatcıda olabilirdi hatta sizde olabilirdiniz bende olabilirdim özel hayatım bana kalmalı ben sadece 2 kişi arasında yaşanan tepkileri bekledim. cübbelininki özel değil aziz nesininki özel hayatmış... Neden mi tekrar ettim... Sanırım şimdi anlayacaksınız... Şunun için ; Şu son yazdıklarınızı bize ifade etmenizi sağlamak için... Dolayısıyla siz artık bize düşüncenizi, Prensip ve yaşama bakarken ahlaki anlayışınızı, ilkelerinizi deglare ettiniz... Bunu yaparken de anlamak istediğim şuydu; Başlığı açarken yapmaya çalıştığınız,düşünceleriniz ile şu son yazdıklarınızın üst üste oturup oturmadığını görmek... Bilmem farkedebiliyormusunuz... Söylemlerinizle davaranış ve ifadeleriniz birbirine uymuyor... Özel hayata saygı duyduğunuzu belirtiyorsunuz ama öncesinde bunun tam tersi yaklaşım sergiliyorsunuz ... *** Siz Aziz Nesini , beğenmeyip eleştirebilirsiniz... Bu sizin görüşlerinizi özgürce dile getirme hakkınız... Ancak; "yüz yıllık alışkanlıklarıyla. Korktukları, karşısında ezildikleri. Fikirlerinden ürktükleri kişilere belden aşağı vurmaya çalışanların." yazılarını buraya alıntı yaparak... Bu son yazdıklarınızla ne kadar ilkeli bir kişiliğiniz olduğunuzu ifade etsenizde, Başlığı açarken ilkelerinizi göz ardı edip, kişiliğinizle çeliştiğinizi ortaya koymuş olursunuz... *** oysa siz daha sonraki iletileriniz de; " Başını seccadeden kaldırmayıp arkasındanda her türlü *****liği ve *****sızlığı yapan adamdan çok daha değerlidir benim için." insanlarin ozelin onlari ilgilendirir topluma mal edilmez..." İfadelerinde hiç adı geçmezken "cübbeli ahmet hocanınki özel hayat değilmidir ki" diyerek... Sizde öyle düşünüyor olmalısınız ki İlk onun adını hatırlayarak savunma yapmaya kalkmışsınız... *** "neden tekrar ettin anlayamadım." diyorsunuz... Alt alta bütün iletilerinizde bir öncekinden farklılıklar yaratan çalişkişlerle dolu... Bunu sizin ifadelerinizle anlamaya çalıştım... Görüyorumki, Bu ilkeli kişiliğinizi bize ifade ettikten sonraki iletilerinizde bile... Hala Aynı çelişkiler içinde davranmaya devam ediyorsunuz... Sizde bu bakış açısıyla başlığı tekrar gözden geçirirseniz bütün bunları farkedeceğinizi, Böylesine ilkeli bir kişiye bu çelişkili tutumların yakışmadığını anlayacağınızı sanıyorum... *tna Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 İstersen ottaman arkadaş şöyle diyelim belki anlatmak isteneni daha iyi anlarsın.Aziz Nesin karısı kendisini aldattı diye bütün kadınlar kocanızı aldatın mı demiştir.Yada sizi aldatan karılarınızı tokatlayın mı? savunmaya çalıştığınız adam insanlara bir takım şeyleri günahtır yapmayın diye yasaklarken kendisi daha beterlerini yapmıştır.Lütfen aradaki farkı görün ondan sonra yorum yapın. Hem daha gerçek çi olur hemde saklamaya çalıştığınız niyette bu kadar bariz ortaya çıkıp tepki almazsınız Alıntı
Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 sn gecekusu ve gelincik ben kimseye kendimi kanıtlayacak değilim. yazdıklarım konusunda haksız olduğumu yazabilirmisiniz. nasıl gelincik in özel hayatı irdelenmesini istemezse bana göre cübbelide istemez aziz nesinde. madem cübbelinin özelini irdeledik o zaman aziz nesininkinide irdelemekte zarar görmüyorum. cübbelininkinddede suç unsuru görmüyorum jet skiye binmiş sende o kadar örnek alıcaksan hocaları yaşantısından cok hutbelerini uygularsın. kısaca bilmek istersende müslüman bir Türk genci olarak Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş ilerici çağdaş yaşamı destekleyen biriyim. bu arada Atatürk'ü ve cumhuriyeti kalkan olarak kullananlardan nefret ederim. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Kanıtlamanıza gerek yok zaten herşey ortada Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 hımm arkadaşımıza verdiğiniz tepkilerden şu anlam çıkıyor karısı veya kocası tarafından aldatılanlar aydın eşi sadık olanlar gerikafalı yobaz oluyor veya içki alemi yapan herkes aydın alkol kullanmayanlar gerici yobaz HARİKA BİR TESPİT BU NE BEE!!! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 hımm arkadaşımıza verdiğiniz tepkilerden şu anlam çıkıyor karısı veya kocası tarafından aldatılanlar aydın eşi sadık olanlar gerikafalı yobaz oluyor veya içki alemi yapan herkes aydın alkol kullanmayanlar gerici yobaz HARİKA BİR TESPİT BU NE BEE!!! Sayın musti; Yazılanları okuduktan sonra algıladığınız ve yaptığınız Bu tesbitler size ait... Kimse sizin bu tesbitlerinizden bahsetmiyor... Malesef ( BU NE BEE!!! ) ifadesini kendi tespitlerinize yapmış oluyor ve kendi kendinize oluyorsunuz... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Sayın musti; Yazılanları okuduktan sonra algıladığınız ve yaptığınız Bu tesbitler size ait... Kimse sizin bu tesbitlerinizden bahsetmiyor... Malesef ( BU NE BEE!!! ) ifadesini kendi tespitlerinize yapmış oluyor ve kendi kendinize oluyorsunuz... bende imzamı atıyorum sevgili gecekuşu. Alıntı
Φ mavi_sardunya Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 sn gecekusu ve gelincik ben kimseye kendimi kanıtlayacak değilim. yazdıklarım konusunda haksız olduğumu yazabilirmisiniz. nasıl gelincik in özel hayatı irdelenmesini istemezse bana göre cübbelide istemez aziz nesinde. madem cübbelinin özelini irdeledik o zaman aziz nesininkinide irdelemekte zarar görmüyorum. cübbelininkinddede suç unsuru görmüyorum jet skiye binmiş sende o kadar örnek alıcaksan hocaları yaşantısından cok hutbelerini uygularsın. kısaca bilmek istersende müslüman bir Türk genci olarak Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş ilerici çağdaş yaşamı destekleyen biriyim. bu arada Atatürk'ü ve cumhuriyeti kalkan olarak kullananlardan nefret ederim. cübbelinin özeli dediğiniz şey le Aziz Nesin'in hakkında yazılanları karşılaştıramazsınızki, çünkü aralarında çok büyük bir fark vardır, birinin yaptıklarını yada ona yapılanları ideolojik yada dini boyutu olmadığı için yargılayamazsınız, ama diğerininkini gayet güzel yargılayabiliriz! bu yüzden kendi adıma bu başlık gereksiz bir başlık, amacı bellidir,daha fazla cevap vermeye değmez! Alıntı
Φ Asfalt Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Bu halk sanırım Aziz Nesinide Cübbeli Ahmet Hocayıda iyi tanıyor. Birisi toplumu güldürürken düşündüren,diğeri toplumu uyuturken ----- sınıfından.Daha fazla söze gerek varmı? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 .Başını seccadeden kaldırmayıp arkasındanda her türlü ***liği ve ****sızlığı yapan adamdan çok daha değerlidir benim için. Birilerini savunmak için başka bir kesime bu şekilde saldırmanın tek sebebi hatayı örtbas etmedir.Kınıyorum ve dikkatimi çekiyor ******* ****** ****** **** sürekli böyle yorumlar yapıyorsunuz kime yada kimlere ******** derdindesiniz? Bu halk sanırım Aziz Nesinide Cübbeli Ahmet Hocayıda iyi tanıyor.Birisi toplumu güldürürken düşündüren,diğeri toplumu uyuturken ****** sınıfından.Daha fazla söze gerek varmı? Var arkadaşım birini siz beğeniyorsunuz diye dokunulmaz ilan edip ötekinden gene siz hoşlanmıyorsunuz diye yerden yere vuramazsınız. Ayrıca tüm bunları söyleyen adamın oğlu,bir başkası kalkıpta iftira atmamış alemin derdi sizimi gerdi.. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Benim kimseye yaranma ve kimseden akıl alma gibi bir derdim yok ben yanlış bulduğum herşeyi hangi taraf olursa olsun söylerim eğer yazılarımı ve yorumlarımı takip ettiyseniz bunu anlamış olmanız gerekirdi..Ama benim gördüğüm kadarıyla hem çok ******* bir uslup kullanıyorsunuz hemde yazılan yorumları anlama ********* çok düşük. Hatayı örtbas etmek nedemek adamın karısının yaptığından size ne adam yaşarken bunları duymuşmuydunuz veya bunun topluma ne gibi bir zararı var.Ama toplumu allah peygamber adıyla uyutup her türlü rezilliği yapanları hiç evet bu yanlıştır derken siz ve sizin gibileri görmedim.Yani sizin deyiminizle "Var arkadaşım birini siz beğeniyorsunuz diye dokunulmaz ilan edip ötekinden gene siz hoşlanmıyorsunuz diye yerden yere vuramazsınız. Ayrıca tüm bunları söyleyen adamın oğlu,bir başkası kalkıpta iftira atmamış alemin derdi sizimi gerdi.." Bizi değil ama sizi germiş belliki böyle bir başlık açmak gereği duyulmuş. Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Aziz Nesin'i kişi ve fikir olarak sevmem. Fakat yazdıklarıyla çok gülmüşümdür. Kim olursa olsun, başına gelen böyle birşeyden dolayı üzülürüm. İyi olmuş, haketmiş, böyle adamın karısı böyle olur tarzındaki görüşler bize yakışmaz. Kişiler kendi yaptıklarıyla değerlendirilmelidir, çevresindekilerin yaptıklarıyla değil. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Benim kimseye yaranma ve kimseden akıl alma gibi bir derdim yok ben yanlış bulduğum herşeyi hangi taraf olursa olsun söylerim eğer yazılarımı ve yorumlarımı takip ettiyseniz bunu anlamış olmanız gerekirdi..Ama benim gördüğüm kadarıyla hem çok ******* bir uslup kullanıyorsunuz hemde yazılan yorumları anlama ********* çok düşük. Hatayı örtbas etmek nedemek adamın karısının yaptığından size ne adam yaşarken bunları duymuşmuydunuz veya bunun topluma ne gibi bir zararı var.Ama toplumu allah peygamber adıyla uyutup her türlü rezilliği yapanları hiç evet bu yanlıştır derken siz ve sizin gibileri görmedim.Yani sizin deyiminizle "Var arkadaşım birini siz beğeniyorsunuz diye dokunulmaz ilan edip ötekinden gene siz hoşlanmıyorsunuz diye yerden yere vuramazsınız. Ayrıca tüm bunları söyleyen adamın oğlu,bir başkası kalkıpta iftira atmamış alemin derdi sizimi gerdi.." Bizi değil ama sizi germiş belliki böyle bir başlık açmak gereği duyulmuş. Nedense bir olayı savunmak için aklınıza ilk önce başı seccadeden kalkmayanların gelmesi kelime darağacınızın zayıflığına veriyorum,uslup derken sizin kullandığınız uslubun yanında sanıyorum benimki çok daha uysal kalır üstelik takip ettiğim yorumlarınızdan sonra yukardaki iletiyi gönderme kararı aldım. Siz hiç merak etmeyin benim kapasitem çok genişdir kim ne demek istiyor anlayabilcek yeteneğede sahibim. Aynı şeyi ben söyledim alemin derdi sizimi gerdi size ne?adamı karısı aldatmış bu onların sorunu bir yazıyı tenkid etmek için kullandığınız ifadeler o konun dışında olmamasına gayret göstermenizi istiyorum. Başı secaddeden kalkmayın insanların konuyla ilgisi ne?çıkar dersin ki "ben nice ahlaklı geçinen ******** tanıyorum"genelleme yaparak direkt bir kesimi hedef alırsa söyledikleriniz ki bende namaz kılan bir insanım bu tepkilerede hazırlıklı olmalısınız..... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.