Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SADDAM ASILABİLİRMİ ?


Misafir Marcus

Önerilen İletiler

Aşağıdaki yazıdandan anlaşılacağı üzere,saddama idam cezası verildi.. Peki ama bu infaz gerçekleşirmi?

Gerçekleşirse ne olur..Gerçekleşmezse ne olur. Irakı gelecekte ne bekliyor ? Bush'un seçim yatırımına hizmet etmek için ırak mahkemeleri saddamı gözden çıkarabilirmi? Önce yazıyı okuyalım sonra tartışalım.

 

Irak'ta Duceyl Köyü'nde 148 Şii'nin öldürülmesiyle ilgili yargılandığı davada idama mahkum edilen devrik lider Saddam Hüseyin'in cezasına, ABD ve Avrupa basınından farklı tepkiler geldi. Haberi 'Bir diktatörün sonu' başlığıyla duyuran Guardian gazetesi, yeni Irak'ın eskisinin üzerinde yükselmesi halinde meşru bir cinayetten kaçınmanın iyi bir başlangıç olacağı yorumunu yaptı. Independent muhabiri Robert Fisk ise, Saddam'ın bir zamanlar ABD'nin en iyi dostu olduğunu hatırlatarak, onun katliamları ve insanlık suçlarına sesini çıkarmayanların şimdi, verilen ölüm cezasını kutlamalarını ikiyüzlülük olarak niteledi.

 

‘GALİPLERİN ADALETİ'

 

Alman basını da idam kararını ABD ve Batılı ülkelerin zaferi olarak niteledi. 'Irak halkından çok Başkan Bush'un lehine bir karar' diye yazan Kölner Stadt Anzeiger, adil bir mahkemenin Saddam'ın hakkı olduğunu belirtti. Fransız basını ise mahkeme süreci ve idam cezasından Bush'un Kongre seçimleri sırasında çıkar sağlama umutları konusundaki eleştirileri gündeme getirdi.

 

New York Times gazetesi, Şii ve Kürt politikacıların Saddam'ın davasını siyasi amaçları için kullandıklarını vurgulayarak, cezanın Enfal davası bitene kadar ertelenmesi çağrısında bulundu. Washington Post da, idamın Irak'taki sivil çatışmaları daha da kötüleştirebileceğini belirtti.

 

KONSEY DE UYARDI

 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Tery Davis, 'Saddam Hüseyin'in kuralsız bir diktatör olmasına karşın' idam cezasının 'yanlış ve yararsız' olduğunu kaydetti. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene van der Linden de, Irak yetkililerine idam cezasını uygulamamaları çağrısında bulundu.

 

İngiltere Başbakanı Tony Blair da, 'Saddam Hüseyin ya da bir başkası olsun' ülkesinin ölüm cezasına karşı olduğunu ifade etti.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

'İmzama gerek yok'

 

IRAK Devlet Başkanı Celal Talabani, Saddam Hüseyin'in idam edilmesi konusunda, 'kararın temyiz edilmesinin ve iç hukuk yollarının tüketilmesinin ardından, kendi imzasına gerek olmadan kararın uygulanabileceğini' belirtti. 'Mahkemenin uygulamaya yönelik karar verme yetkisi olduğunu' hatırlatan Talabani, devlet başkanının bu kararı imzalama durumunda olmadığını ifade etti. Yasalar gereği, Saddam'ın idam cezasının infazından önce işlediği bütün suçlardan yargılanması gerektiğini belirten Talabani, bu konularda mahkemenin özgür bir biçimde karar verme yetkisine sahip olduğunu söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

walla biladerim aslında konuya hep tarafsız kalmak gibi bi istek doğuyor bu foruma girince bende lakin saddam konusunda nedense taraf hissediyorum kendimi.

 

bilmiyorum belki de bünyemin derinlerinde tepişip duran faşizan damarıma mı denk geliyor nedir*?ben oldum olası bu ladin ve saddama karşı bi sempati besliyorum. artık anti-amerikancı mı dersin,hürriyetçi mi dersin bilmem de sanki bu adam asılmasa daha bi iyi olacakmış gibime geliyor.

 

bi de bu saddam efendinin bu kadar üzerine gidilmesinin batı dünyasının mezapotamyadan da bi diktatör çıkarma çabası olduğunu düşünüyorum,hani hitler,mussolini var da bunların da olsun bi katil baabında...(biraz fazla zorladım galiba ama? )

 

''tabi asmayalım da besleyelim mi ?'' cümlesinin doğduğu cennet vatanımda biz pek humanist yaklaşamıyoruz bu tip mevzulara ama en komik cümleyi de dışişleri bkn.mız sarfeyledi. ''biz başka ülkelerin iç işlerine karışmayuuuk.''diyerek .sanki isviçre de bakanlık yapıyor mübarek,karışsan noolacak?asmayacaklar mı?

 

şimdilik bunnar geldi aklıma. mesai saatindeyim malum,iki işi aynı anda yapamıom...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler bacım,aline zekana sağlık.Benim şahsi düşüncem saddamı asmalarının çok zor olduğu yönünde.

Çünki ırakta kabul edilsede edilmesede baas partisinin egemenliği hala devam ediyor.Oradaki sünni baasçıları bir kenera bırakalım,şiilerin bile bu durum karşısında çok kanlı eylemlere girişecekleri bir gerçek.

Irakın ileri gelenlerine sorsan,onlar kesinlikle asma yanlısı değil.Asılması konusunda acele eden ABD,oda bush'un seçim yatırımı olarak var.Bir seçim için koskoca ırak yangın yerine çevrilebilirmi??

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

emperylıst ısgalcılerın bır halkın mesru lıderını yargılama hakkı yoktur.tam tersıne bush ve cetesı bır ulkeyı ısgal ettıklerı ıcın suc ıslemıslerdır ve bu ınsanların yargılanması gerekır ve yargılanacaklardır.amerıkan emperyalıstlerı ve onun ısbırlıkcılerı saddama ıdam kararı vererek ırak halkının kahraman dırenısını engelleyebıleceklerını sanmaktadırlar.bunların hepsı bosunadır.amerıka ırakta kaybetmıstır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

emperylıst ısgalcılerın bır halkın mesru lıderını yargılama hakkı yoktur.tam tersıne bush ve cetesı bır ulkeyı ısgal ettıklerı ıcın suc ıslemıslerdır ve bu ınsanların yargılanması gerekır ve yargılanacaklardır.amerıkan emperyalıstlerı ve onun ısbırlıkcılerı saddama ıdam kararı vererek ırak halkının kahraman dırenısını engelleyebıleceklerını sanmaktadırlar.bunların hepsı bosunadır.amerıka ırakta kaybetmıstır.

 

Haklısın jön,Uluslararası hukuk teammülleri ABD e diğer işgalci ülkelerin suç işlediğini söylüyor.

Ancak uluslararası hukuku dinleyen kim.Eski ABD Savunma Bakan yardımcısı Paul Wolfowitz’in

geçen hafta "Bugün bana Irak'a girelimmi diye sorsalardı,başka seçenekler arıyalım" demeside

ABD nin ırak'tan yavaş yavaş pişmanlık duymaya başladığını gösteriyor. Tamam saddam bir

diktatördür.Ama ırak gibi karmaşık bir toplumsal yapıyı sen en gelişmiş silahlarınla kontrol

altına alamıyorsun.Saddam ne yapsın,oda çareyi baskı rejiminde bulmuş anlaşılan.Birde şimdi

ırak halkı saddamın zamanından dahamı mutlu ona bakmak lazım.ABD askerleri ıraka girdiğinde

askerlerin elini öpen yaşlı ıraklılar geride kaldı.Artık halk ne pahasına olursa olsun saddamın

dönemini mumla aramaktadır.Eeee böyle oluncada Saddamı asmak biraz zor görülünüyor diyorum.

Sadistmiyim neyim :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

saddam yanlıları genelde sünnilerdir.ırak ın parçalanmasına en güçlü direnci de bunlar göstermektedir.bunun yanında nüfus yoğunlukları bakımından şiilerde,gelecekte ırakta demokratik koşulların oluşması halinde en fazla söz sahibi olan grup olacakları umuduyla ırak ın parçalanmasına karşı çıkmaktadırlar.yani burda şiilerle sünniler arasında ortak bir mutabakat vardır.ancak sünniler ırakta nüfuslarına oranla daha fazla söz sahibi olmak istemekte ve bu da bşr anlaşmazlık yaratmaktadır.saddam sünniler arasında birleştirici bir unsur görevi görmektedir.onun ölümü sünni aşiretler arasında görüş ayrılıklarına sebep olacak,bu durmda sünni gücünün bölünmesine neden olacaktır.bu yüzden şiiler saddam ın idamından yanadır.

 

saddam idam edilirse bu durum sünnilerle şiilerin arasını daha fazla açacaktır.şiiler sünnilerin güçten düşmesinden yararlanarak sünni isteklerine daha fazla direnç gösterecektir.dolayısıyla durum süratle iç savaşa doğru gidecektir.

 

bu da amerikan politikasına uygundur.amerika ırakı bölerek yönetmekten yanadır.iç savaş yoluyla şii ve sünnilerin bölünmeye karşı direncini kıracaktır.bölünme olmazsa mevcut şartlarda şiilerin yoğunluğu sebebiyle ırak ın iran kontrolüne girmesi tehlikesi vardır.amerika en azından ıraktaki kontrolünü tümden kaybetmektense ülkeyi bölerek parçaları kontrol etmekten yanadır.

 

dolayısıyla saddamın idamı iç savaşı körüklemek amaçlıdır.saddamın taraftarlarına bu karar yüzünden işgal kuvvetlerine ve şiiilere saldırmamalarını öğütlemesi de bu yüzden anlamlıdır.

ancak amerika bu isteklerini elde ettiği taktirde yani bir iç savaş iyice alevlendiği ve amaca hizmet eder hale geldiği taktirde mahkeme kararı uygulanmayabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Saddam bir katildir, saddam bir zorbadır, saddam kanlı bir diktatördür. Saddam batının emriyle irana saldıran bir haindir.

 

Artı nazan arkadaşımızın iddia ettiği gibi, ne saddam ne de ladin anti amerikancı falan değillerdir. Çünkü ikiside 20 yıl öncesine kadar bizzat amerikanın bölgedeki en kanlı tetikçileriydiler. Saddam hem kendi ülkesinde hemde İrana saldırarak abd nin emriyle yüzbinlerce kişinin ölümünden sorumlu. Bin ladin ise Afgansitanda iç savaş başlatıp milyonlarca afganın ölümünden sorumludur. Şüphesizki ikisininde yaptıkları katliamların emrini veren ABD ve Fransadır. Onlar sadece efendileri tarafından kullanıldıktan sonra, işleri bitince yok edilmelerini engellemeye çalışan daha doğrusu tasmalarını tutan eli ısırmaya çalışan birer kö pektirler.

 

İkiside ABD ye karşı durdukları için ABD nin gazabına uğramamış. Aksine ABD savaş makinesini sürekli çalıştırabilmek, tek varoluş amacı Varşova Paktının alternatifi olan NATO'nun sovyetler birliği ve varşova paktı dağıldığı halde neden halen var olduğu sorusuna cevaplar üretmek için, ikisini yeni düşmanı ilan ettiği için mecburen ABD nin düşmanı olarak bulmuşlardır kendilerini

 

Ancak, Saddam Irakın devlet başkanıdır. Saddamın ne yaptığı ortadadır, ve halkı onu buna rağmen desteklediyse o halkının lideridir. Yakalandıktan sonrada mahkemedede aynı tavrını sürdürmüştür. Ve onu yargılayabilecek, asabilecek, serbest bırakabilecek tek makam kendi ülkesinin yargısı yada halkıdır. Hiç bir ülkenin başka bir ülkenin liderini yargılama hakkı yoktur. Eğer o ülke liderinin ülkesini yönetme biçimine karşıysa yapabileceğin tek şey onunla diplomatik ilişkilerini kesmektir.

 

Savaş hukuku deseniz bile. Hiç kimseyi savaştan önce işlediği suçlardan dolayı yargılayamazsınız.

 

Kaldı ki. en temel mantıkla. Vatandaş olarak Iraklı hakimlerden oluşan, ancak ABD askerleri tarafından mahkemenin görüleceği gün bağdata getirilen, onun haricinde abd üslerinde konaklayan bir mahkeme heyetinin bir ıraklıyı yargılama yetkisi nasıl olabilir ki ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saddam asılamaz,asılmamalı da.çünkü Saddam asılırsa halkının ve yandaşlarının gözünde kahraman olur.buda iyi bi şekılde sonuçlanmaz..

 

saddam yıllarca halkına zülmetmiş bir dikdatör değil mi ?

asılması mdurumunda nasıl olacak da halkının gözünde bir kahramana dönüşecek merak ediyorum? :unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

walla biladerim aslında konuya hep tarafsız kalmak gibi bi istek doğuyor bu foruma girince bende lakin saddam konusunda nedense taraf hissediyorum kendimi.

 

bilmiyorum belki de bünyemin derinlerinde tepişip duran faşizan damarıma mı denk geliyor nedir*?ben oldum olası bu ladin ve saddama karşı bi sempati besliyorum. artık anti-amerikancı mı dersin,hürriyetçi mi dersin bilmem de sanki bu adam asılmasa daha bi iyi olacakmış gibime geliyor.

 

bi de bu saddam efendinin bu kadar üzerine gidilmesinin batı dünyasının mezapotamyadan da bi diktatör çıkarma çabası olduğunu düşünüyorum,hani hitler,mussolini var da bunların da olsun bi katil baabında...(biraz fazla zorladım galiba ama? )

 

''tabi asmayalım da besleyelim mi ?'' cümlesinin doğduğu cennet vatanımda biz pek humanist yaklaşamıyoruz bu tip mevzulara ama en komik cümleyi de dışişleri bkn.mız sarfeyledi. ''biz başka ülkelerin iç işlerine karışmayuuuk.''diyerek .sanki isviçre de bakanlık yapıyor mübarek,karışsan noolacak?asmayacaklar mı?

 

şimdilik bunnar geldi aklıma. mesai saatindeyim malum,iki işi aynı anda yapamıom...

 

 

 

 

arkadaslar lutfen bu tarz sığ dusuncelerden sıyrılalım.bakın eger siz ladın'e weya saddam karsı bu tarz bır tutum içinde isenız eger , aynı tutumu abd ve awrupaya karsı da gostermıs olursunuz.yani demem o ki mesele o kadar basit degıl.saddam kım,ladin kim?her ikisi de aynı mutfagın ürünü.yani yahudi mutfaklarının urunu.mesele saddam weya bush meselesı weya en azından ladın,talabani meselesi deıl.mesele daha derın onlar acısından.lutfen bu tarz konuları dusunurken aklımızdan sıyasi öngörüsü 100 yılın uzerınde bır lobının yaptıgı hıc bırsey basıt degıldır....aman dıkkat...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

pardon;ben apo ile karıştırdım başlığı.yorumu abdullah öcalanı düşünerek yapmıştım. :blushing:

 

:D :D

 

Arkadaşlar;

 

Irak'ta 3 etnik grup yaşamaktadır:Araplar,kürtler ve türkmenler. Tikrit doğumlu Saddam Hüseyin arap kökenlidir ve devlet başkanı olduğu sürece arapları kayırmış,kürtlere ve daha çokta türkmenlere eziyet etmiştir.Bu beraberinde kürt ve türkmen halkın nefretini doğurmuştur.Yaşanan İran-Irak savaşında kendi askerlerini yok sayarak kimyasal silah kullanmış ve binlerce insanı öldürmüştür.Nefret kendi Generallerince de yaşanmaya başladığında,Saddam'a suikast planları yapılmaya başlanmış ve bunu öğrenen Saddam söz konusu generalin soyundan kimse kalmayıncaya kadar,kadın çocuk gözetmeksizin öldürtmüş ve generalide ölmek için yalvarana kadar işkence ettirdikten sonra öldürtmüştür..

 

1.Körfez savaşı döneminde uygulanan ambargoda,yabancı basın toplantılarına bir yemek daveti vererek,önlerine gelen ana yemeklerden eti işaret ederek:

 

__Bu yediğiniz et nedir biliyor musunuz..?

 

__...??

 

__Ceylan eti.Benim çiftliğimde özel yetiştirilen ceylan eti.Ben bunları yiyiyorum işte,ambargoya devam etsinler..

 

Diyerek,halkının çektiği acıyı ve yoksunluğu umursamadığını gözler önüne sermiştir.Bunlar ve bunlar gibi örnekler çok olmasına rağmen,içimizde vicdan varki hala o adama acıyabiliyorum..Saddam asılmamalı,bir devlet başkanının hakettiği şartlarda gözaltında tutulmalı..

 

Şimdi şunu diyenler olacak:

 

__Ya halkının çektiği onca şey ve adalet isteği..?

 

Onlar İşgal kuvvetlerini halaylarla karşılarken yitirdiler bütün haklarını.Düşmanını halaylarla,sevinerek karşılayan,hertürlü muameleyi hakediyor bence.Onların kavrayamadığı;Savunmaları,uğrunda canlarını feda etmeleri gerekenin Saddam değil vatanları olduğuydu..

 

Saygılarımla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Onlar İşgal kuvvetlerini halaylarla karşılarken yitirdiler bütün haklarını.Düşmanını halaylarla,sevinerek karşılayan,hertürlü muameleyi hakediyor bence.Onların kavrayamadığı;Savunmaları,uğrunda canlarını feda etmeleri gerekenin Saddam değil vatanları olduğuydu..

 

Saygılarımla..

 

öncelikle ırak halkı işgal kuvvetlerini türkülerle halaylarla karşılamadı. Koskoca Irakta, bütün ıraktan kamyonlarla, getirilmiş ve ceplerine 100'er dolar sıkıştırılmış üç yüz kişiyi kastediyorsan Firdevs meydanında saddamın heykeli yıkılırken oynayanları. Bundan onlar düşmanlarını oynayarak karşıladı her türlü muammeleyi hakediyorlar sonucuna da varıyorsan. orada dur. Benim eminimki ABD Türkiyeyi işgal etse, Türkiye'den değil üç yüz taksim meydanında halay çekip, bu işgali kutlayacak 3000 den fazla işbirlikçi çıkar. ki "haydi ABD için savaşa girelim" diyen köşe yazarlarının kendileri ve aileleriyle bu rakam çok çok aşılır.

 

İngilizler İstanbul'u işgal ettiğinde Padişah onları, saray kapıalrında kırmızı halılarla karşıladı. Sen buradan Türkler herşeyi hakeder sonucuna mı varıyorsun. Ama padişah bunu yaparken anadoluda millet çoluk çocuk savaşıyordu.

 

Ancak bilki 300 kişi firdevs meydanında ABD askerleriyle halay çekerken binlerce ıraklı, sokak sokak ABD askerleriyle savaşıyordu. Irak halkı ABD lileri halaylarla, alkışlarla karşılamadı. Sokak sokak savaşarak karşıladı. Tabi bazı arkadaşlarımız o günlerde. Reuters'in, associated press'İn, el cezire'nin, yayınladığı şiddetli çatışma görüntüleri ve haberlerini izlemek yerine. Show TV ana haberlerinden, 300 ıraklının firdevs meydanında saddam heykelini nasıl devirdiğini izleyerek fikir sahibi oluyorlardı.

 

yukarıda çok anlattım, Saddam kanlı ve zalim bir diktatördür. Ancak bunun muhatabıda, yetkiliside Irak halkıdır. Hiç bir diktatör halkı tarafından desteklenmiyorsa iktidarda bir gün bile kalamaz. Irakın iç sorunudur Saddam Hüseyin.

 

Irak'ta insanlar Saddam Hüseyin için değil vatanları için savaşıyorlar. Saddam'ın yıllarca üstlerinde terör estirdiği Şiilerde elde silah Amerikan askerleriyle savaşıyor, saddam yanlısı sunni araplarda. mesele saddam meseleside değil onlar için.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl sen orada dur arkadaşım..<_< Senin haberlerden izleyemediğini ben Irak vatandaşı bacanağımdan dinledim.Arkadaşlarından,akrabalarından dinledim..Neyin ne olduğunu bırakta senden iyi bileyim.Tabi kendini inandırmak istediğin Irak halkının kahraman olduğuysa o başka..

 

İşgal kuvvetlerinin İstanbul'a gelişine gelince;Çanakkale geçilmez sözünün yaşandığı o şanlı ve kanlı zaferimizin gururunu yaşayamadan,padişah düşman donanmasını davet etmiş,düşman donanması silah zoruyla geçemediği Çanakkale'den elini kolunu sallaya sallaya,güvertelerinde çay partileri düzenleyerek geçmişlerdir.Şimdi burada,aslanlar gibi çarpışan atalarımın ayıbı nerededir.Şimdi de yokmu 3 kuruş menfaate ülkesini satan siyasiler..:angry:

 

Eğer ülkeme bir saldırı düzenlenirde,dediğin gibi düşmanlarımızı sevinç gösterileri ile karşılayanlar olursa,onların kim olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz..O bahsettiğin köşe yazarları da çoktan ülkeyi terketmiş olurlar,onları düşünme sen..

 

Son olarak,alıntını ve benim bahsettiğimi karşılaştır bakalım alaka bulabilecek misin..?

 

 

İngilizler İstanbul'u işgal ettiğinde Padişah onları, saray kapıalrında kırmızı halılarla karşıladı. Sen buradan Türkler herşeyi hakeder sonucuna mı varıyorsun. Ama padişah bunu yaparken anadoluda millet çoluk çocuk savaşıyordu.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl sen orada dur arkadaşım..<_< Senin haberlerden izleyemediğini ben Irak vatandaşı bacanağımdan dinledim.Arkadaşlarından,akrabalarından dinledim..Neyin ne olduğunu bırakta senden iyi bileyim.Tabi kendini inandırmak istediğin Irak halkının kahraman olduğuysa o başka..

 

İşgal kuvvetlerinin İstanbul'a gelişine gelince;Çanakkale geçilmez sözünün yaşandığı o şanlı ve kanlı zaferimizin gururunu yaşayamadan,padişah düşman donanmasını davet etmiş,düşman donanması silah zoruyla geçemediği Çanakkale'den elini kolunu sallaya sallaya,güvertelerinde çay partileri düzenleyerek geçmişlerdir.Şimdi burada,aslanlar gibi çarpışan atalarımın ayıbı nerededir.Şimdi de yokmu 3 kuruş menfaate ülkesini satan siyasiler..:angry:

 

Eğer ülkeme bir saldırı düzenlenirde,dediğin gibi düşmanlarımızı sevinç gösterileri ile karşılayanlar olursa,onların kim olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz..O bahsettiğin köşe yazarları da çoktan ülkeyi terketmiş olurlar,onları düşünme sen..

 

Son olarak,alıntını ve benim bahsettiğimi karşılaştır bakalım alaka bulabilecek misin..?

 

 

bir yandan "padişah kendi eliyle işgalcileri davet etmişse bunda atalarımızın ayıbı yok" diyorsun. bir yandan 300 ıraklı amerikalıalr gelince halay çekip kutaldı diye Irak halkının herşeyi hakettiğini söylüyorsun. Önce sen bir önceki söylediğinle bir sonraki söylediğini kıyasla.

 

"bacanağımdan duydum", "bizim bir arkadaş söyledi" tarzı argümanları bırak. herşey ortadadır. Iraklılar ABD nin ıraka girdiği günden beri, Irak'ı ABD için bir cehenneme çevirmişlerdir. ABD nin işgal başladığından beri Irak'ta öldürülen 3000 askerini senin bacanağın vurmadığına göre. Demek ki ıraklılar ABD lileri , halaylarla karşılamadı.

 

Senin bu anlattıkların. İşgal'İn ilk gününde ABD medyası ve onun yerli borazancılarının laflarıdır. "Irak halkı ABD askerlerini neşeyle karşıladı" lafları. Görüyorumki sen gelişmeleri bir "bacanağından" birde Show TV den dinlemişsin.

 

Bu gün Irak'ta başkent bağdat dışında hiçbir şehirde. ABD ordusunun hakimiyeti yoktur. Uluslararası gözlemciler yılbaşına kadar Başkentin kontrolununde direnişçilerin eline geçeceğini belirtiyorlar. Iraktaki ABD yenilgisi bizzat ABD yönetimi tarafından kabul edilip. Bushun temsilcisi olduğu "şahinler" kanadının en güçlü bakanı Rumsfeld istifa etmiştir. Bu gün Dünyada Ne Amerika'Nın dostu ne de düşmanı hiç kimse yokturki, Irak halkının işgali kabul ettiğini veyahut ABD nin ırakta başarılı olduğunu zafer kazandığını iddia eden. (Tabi senin bacanağın hariç)

 

Evet işgalin ilk günlerinde Amerikancı basının borazancıları senin yukarıda dediğin gibi "ırak halkının işgalcileri neşeyle kabul ettiğini" yazarken. Gerçek haber kanallarıda, esir edilen amerikan askerlerinin görüntülerini. ve düşürülen ABD helikopterlerinin görüntülerini yayınlıyorlardı.

 

senin gibi arkadaşları aydınlatmak için o haberlerden bir tanesi.

 

"Irak savaşının birinci günü Esir ABD askeri, ıraklılarca sorgulanıyor kamera kaydı açık.

 

Iraklı - Buraya niçin geldiniz

 

Esir ABD askeri - emir aldım onun için geldim size karşı bir düşmanlığım yok

 

Iraklı- Peki hiç yolda sizi şarkılarla karşılayan yada size çiçek veren kimseyi gördünüzmü

 

Esir ABD askeri- hayır, ilk sizle karşılaştık sizinde elinizde silah vardı"

 

umarım anlamışsındır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saddamı asılacak adamsa, Buhs'u ne yapmalı? :angry:

 

Saddam sonuçta bir devlet adamı ve abd'nin emriyle hareket ediyordu peki ne oldu da abd Saddam'ı devirdi? Kuveyt'i işgalinden sonra Abd Saddamı Amerika'nın gelecekteki çıkarları için bir tehdid görmüştür. Irak karmaşık bir problem etnik ayrılıklardan gelen sorunları var. Ve Irak halkı hem Saddam'dan hem Abd'den çok çekti. Ancak ne yazık ki bugün Saddam yönetimini arar durumdalar.

 

Irak'ta gelinen nokta vahimdir abd girdiği çukurdan çıkamıyor eline yüzüne bulaşmış olduğu bir işgal var. Saddam'ı asmak hiç bir şeyi çözmeyeceği gibi Irak'taki karışıklığı daha da arttıracaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir yandan "padişah kendi eliyle işgalcileri davet etmişse bunda atalarımızın ayıbı yok" diyorsun. bir yandan 300 ıraklı amerikalıalr gelince halay çekip kutaldı diye Irak halkının herşeyi hakettiğini söylüyorsun. Önce sen bir önceki söylediğinle bir sonraki söylediğini kıyasla.

 

"bacanağımdan duydum", "bizim bir arkadaş söyledi" tarzı argümanları bırak. herşey ortadadır. Iraklılar ABD nin ıraka girdiği günden beri, Irak'ı ABD için bir cehenneme çevirmişlerdir. ABD nin işgal başladığından beri Irak'ta öldürülen 3000 askerini senin bacanağın vurmadığına göre. Demek ki ıraklılar ABD lileri , halaylarla karşılamadı.

 

Senin bu anlattıkların. İşgal'İn ilk gününde ABD medyası ve onun yerli borazancılarının laflarıdır. "Irak halkı ABD askerlerini neşeyle karşıladı" lafları. Görüyorumki sen gelişmeleri bir "bacanağından" birde Show TV den dinlemişsin.

 

Bu gün Irak'ta başkent bağdat dışında hiçbir şehirde. ABD ordusunun hakimiyeti yoktur. Uluslararası gözlemciler yılbaşına kadar Başkentin kontrolununde direnişçilerin eline geçeceğini belirtiyorlar. Iraktaki ABD yenilgisi bizzat ABD yönetimi tarafından kabul edilip. Bushun temsilcisi olduğu "şahinler" kanadının en güçlü bakanı Rumsfeld istifa etmiştir. Bu gün Dünyada Ne Amerika'Nın dostu ne de düşmanı hiç kimse yokturki, Irak halkının işgali kabul ettiğini veyahut ABD nin ırakta başarılı olduğunu zafer kazandığını iddia eden. (Tabi senin bacanağın hariç)

 

Evet işgalin ilk günlerinde Amerikancı basının borazancıları senin yukarıda dediğin gibi "ırak halkının işgalcileri neşeyle kabul ettiğini" yazarken. Gerçek haber kanallarıda, esir edilen amerikan askerlerinin görüntülerini. ve düşürülen ABD helikopterlerinin görüntülerini yayınlıyorlardı.

 

senin gibi arkadaşları aydınlatmak için o haberlerden bir tanesi.

 

"Irak savaşının birinci günü Esir ABD askeri, ıraklılarca sorgulanıyor kamera kaydı açık.

 

Iraklı - Buraya niçin geldiniz

 

Esir ABD askeri - emir aldım onun için geldim size karşı bir düşmanlığım yok

 

Iraklı- Peki hiç yolda sizi şarkılarla karşılayan yada size çiçek veren kimseyi gördünüzmü

 

Esir ABD askeri- hayır, ilk sizle karşılaştık sizinde elinizde silah vardı"

 

umarım anlamışsındır.

 

Sayın CYRANO;

 

Senin üslubuna uymaya devam edersem,hem gereksiz bir tartışma içersine girip daha sonra da kendime kızacağım,hem de Admin'den haklı bir uyarı alacağım.O yüzden bu tartışmayı kendi adıma bırakıyorum.

 

Saddam asılabilir mi denmiş başlıkta.Ben fikrimi ilk iletimde söyledim,asılmamalı.Bu benim fikrimdir.Beraberinde yazdıklarım da öyle.Seversiniz sevmezsiniz o da sizin probleminiz..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle, uslubumde herhangi bir sorun yoktur. Gayet normal bir tartışma uslubudur. Ben hakaret vs kullanmadan tartışırım.

 

İkincisi, bu forumda yazılan her ileti eleştiriye, başkaları hakkındaki haksız ithamlara cevap verilmeye açıktır. Eğer yazdığınız bir ileti başkası tarafından eleştirilince, siz "adminden uyarı alacak" şekilde cevap verebiliyorsanız, bence ileti yazarken eleştirilebileceği ihtimalini gözönüne alın.

 

Rahat olun tartışmak demek illaki hakaret etmek demek değildir. sizde hakaret vs kullanmadan dolayısıyla "adminden uyarı" almadan tartışabilirsini. Ayrıca zaten tartışmak gibi bir zorunluluğunuzda yok.

 

Onlar İşgal kuvvetlerini halaylarla karşılarken yitirdiler bütün haklarını.Düşmanını halaylarla,sevinerek karşılayan,hertürlü muameleyi hakediyor bence.Onların kavrayamadığı;Savunmaları,uğrunda canlarını feda etmeleri gerekenin Saddam değil vatanları olduğuydu..

 

Benim eleştirdiğim şey yukarıdaki alıntıdır.

 

İşgalin başladığı günden beri, savaşan direnen insanlar için böyle bir ithamı kullanan kişi elbette eleştiririm ben .

 

10 milyonluk ırakta. 300 kişi abd lileri çiçekle karşıladı diye, Iraklılara yapılan bunca zulum, katliam, vahşet için "her türlü muammeleyi hakediyorlar" diyen kişiyi elbette eleştiririm ben.

 

ve hatırlatırım tekrar, İngilizler, İstanbulu işgal ettiğinde Onları çiçeklerle karşılayan kişi sayısı 300 den çok fazlaydı ve hatta Padişah ta bunların arasındaydı. O zamanda Türkler "herşeyi hakediyorlar" mı diyecektiniz bunun üzerinden. Ama böyle demedi kimse, çünkü türkleri istanbulda ingilizleri çiçeklerle karşılayanlar üzerinden kıyaslamadı kimse. Anadoluda bağımsızlık için savaşanlarla değerlendirdi Türkleri.

 

not: Burada ya "adminden uyarı alıcak" tarzda tartışmak. ya da tartışmamak gibi iki seçeneğiniz yok. Benim gibide yapabilirsiniz.

 

saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle, uslubumde herhangi bir sorun yoktur. Gayet normal bir tartışma uslubudur. Ben hakaret vs kullanmadan tartışırım.

 

İkincisi, bu forumda yazılan her ileti eleştiriye, başkaları hakkındaki haksız ithamlara cevap verilmeye açıktır. Eğer yazdığınız bir ileti başkası tarafından eleştirilince, siz "adminden uyarı alacak" şekilde cevap verebiliyorsanız, bence ileti yazarken eleştirilebileceği ihtimalini gözönüne alın.

 

Rahat olun tartışmak demek illaki hakaret etmek demek değildir. sizde hakaret vs kullanmadan dolayısıyla "adminden uyarı" almadan tartışabilirsini. Ayrıca zaten tartışmak gibi bir zorunluluğunuzda yok.

Benim eleştirdiğim şey yukarıdaki alıntıdır.

 

İşgalin başladığı günden beri, savaşan direnen insanlar için böyle bir ithamı kullanan kişi elbette eleştiririm ben .

 

10 milyonluk ırakta. 300 kişi abd lileri çiçekle karşıladı diye, Iraklılara yapılan bunca zulum, katliam, vahşet için "her türlü muammeleyi hakediyorlar" diyen kişiyi elbette eleştiririm ben.

 

ve hatırlatırım tekrar, İngilizler, İstanbulu işgal ettiğinde Onları çiçeklerle karşılayan kişi sayısı 300 den çok fazlaydı ve hatta Padişah ta bunların arasındaydı. O zamanda Türkler "herşeyi hakediyorlar" mı diyecektiniz bunun üzerinden. Ama böyle demedi kimse, çünkü türkleri istanbulda ingilizleri çiçeklerle karşılayanlar üzerinden kıyaslamadı kimse. Anadoluda bağımsızlık için savaşanlarla değerlendirdi Türkleri.

 

not: Burada ya "adminden uyarı alıcak" tarzda tartışmak. ya da tartışmamak gibi iki seçeneğiniz yok. Benim gibide yapabilirsiniz.

 

saygılar.

 

Sayın CRYANO;

 

Anlamıyorsunuz sanırım.Sizinle tartışmak istemiyorum.İnanmak istediğiniz neyse ona inanın ama bana yönelik yazmayı bırakın ki bende cevap verme gereği hissetmeyeyim.Şimdi siz şunu dersiniz sanırım,''e sen de bana yazıyorsun..'' Hayır,bakarsanız bana ilk yazan sizsiniz..

 

Üslubumda birşey yok diyorsunuz ki bu daha da vahim bir durum,ne dediğinizi bilmiyorsunuz demekki..Benim hakkımda hiçbir bilginiz olmadan Show tv'yi izlediğimi söyleyerek kendinizce beni .......yorsunuz.Tv izlediğimi nereden biliyorsunuz.İzliyorsam hangi kanalları izlediğimi nereden bilebilirsiniz.Verev ki Show Tv'yi de izliyorum,bu ayıplanacak bir durum mu..Aslında sormam yanlış,zira bunun üstünde bu kadar durarak ayıplanacak bişi olduğunu düşündüğünüz ortada..

 

O alıntı yaptığınız yerde ne yazdıysam onu düşünüyor,onu yazıyorum.Fikrimi söyleme özgürlüğüm sizin onayınızdan mı geçiyor..?Ha Admin'in uyarısıyla ilgili yazdığım bölümü de iyi okuyun,anlayın sonra kendi yazdıklarınızı okuyun.Geçmişte yaşadığım deneyimlerime dayanarak,uyarıyı kendimin alacağını söyledim..Burada konu uyarı almaktan korkmak değil,uyarı alacak kadar seviyeyi düşürmek,anlayabildiniz mi..?

 

300 kişi üzerine yoğunlaşmışsınız,olabilir bu da sizin düşünceniz.Ama lütfen ıraklılarla türkleri kıyaslamayın.Uzaktan yakından alakaları yok çünkü.Türk halkı o bahsettiğiniz padişahının peşine değil,padişaha ve İstanbul hükümetine karşı koyan Atatürk'ün peşine takılmış,canlarını vermek uğruna vatanlarını savunmuşlardır.Bu arada bacanağımı;

 

ABD nin işgal başladığından beri Irak'ta öldürülen 3000 askerini senin bacanağın vurmadığına göre. Demek ki ıraklılar ABD lileri , halaylarla karşılamadı.

 

Diyerek suçladığını görüyorum.Çok haklısın,aynen öyle,vatanını savunmak yerine kaçmayı tercih etmiştir..O ve onun gibi binlerce Irak'lı.İşte benim dediğim de bu.İstatistikler gir ve tüm avrupa ülkelerinde yasal olarak kaç Irak vatandaşının yerleştiğini gör.Türkiye'de de var ama burada durmak pek işlerine gelmediği için,ekonomik yönden rahat olabilecekleri Almanya başta olmak üzere diğer avrupa ülkelerini tercih etmişlerdir.Buna benim bacanağım da dahil.Tabi istatistiklerde görbileceğin legal olarak yerleşenler olacaktır.Böyleyken bile sayıları 300'den fazla çıkar sanırım..

 

Show TV'de dahil olmak üzere hiçbir haberde göremediğin bişey daha söyleyeyim.Bu Irak'lılardan büyük bir kısmı,Almanya'da oturma izni alabilmek için,PKK(Ya da şimdiki adı neyse.. <_< ) üyesi olduklarına dair belgeler edinmektedir..

 

Hemen hemen hergün Irak'ta bombalar patlıyor,çocuk,kadın demeden insanlar öldürülüyor.O bombaları da Irak'lılara amerikan askerleri atıyor değil mi..?Amerikan'ın tüm dünyada sergilediği tavıra tamamen karşıyım.Ama İran ve Çin örneğindede görülebileceği gibi dik durursan ilişmeye cesaret edemezler.Irak'ta ölen,yokluk çeken her çocuk için,Amerika'nın olduğu kadar,en başında bu dik duruşu sergileyemeyen babalarının da sorumluluğu vardır.Arada günahsızlar eziliyor, buna üzülüyorum..

 

Evet,bir cevap daha yazmak zorunda kalmayacağımı umuyorum..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın CRYANO;

 

Anlamıyorsunuz sanırım.Sizinle tartışmak istemiyorum.İnanmak istediğiniz neyse ona inanın ama bana yönelik yazmayı bırakın ki bende cevap verme gereği hissetmeyeyim.Şimdi siz şunu dersiniz sanırım,''e sen de bana yazıyorsun..'' Hayır,bakarsanız bana ilk yazan sizsiniz..

 

Üslubumda birşey yok diyorsunuz ki bu daha da vahim bir durum,ne dediğinizi bilmiyorsunuz demekki..Benim hakkımda hiçbir bilginiz olmadan Show tv'yi izlediğimi söyleyerek kendinizce beni .......yorsunuz.Tv izlediğimi nereden biliyorsunuz.İzliyorsam hangi kanalları izlediğimi nereden bilebilirsiniz.Verev ki Show Tv'yi de izliyorum,bu ayıplanacak bir durum mu..Aslında sormam yanlış,zira bunun üstünde bu kadar durarak ayıplanacak bişi olduğunu düşündüğünüz ortada..

 

O alıntı yaptığınız yerde ne yazdıysam onu düşünüyor,onu yazıyorum.Fikrimi söyleme özgürlüğüm sizin onayınızdan mı geçiyor..?Ha Admin'in uyarısıyla ilgili yazdığım bölümü de iyi okuyun,anlayın sonra kendi yazdıklarınızı okuyun.Geçmişte yaşadığım deneyimlerime dayanarak,uyarıyı kendimin alacağını söyledim..Burada konu uyarı almaktan korkmak değil,uyarı alacak kadar seviyeyi düşürmek,anlayabildiniz mi..?

 

300 kişi üzerine yoğunlaşmışsınız,olabilir bu da sizin düşünceniz.Ama lütfen ıraklılarla türkleri kıyaslamayın.Uzaktan yakından alakaları yok çünkü.Türk halkı o bahsettiğiniz padişahının peşine değil,padişaha ve İstanbul hükümetine karşı koyan Atatürk'ün peşine takılmış,canlarını vermek uğruna vatanlarını savunmuşlardır.Bu arada bacanağımı;

 

ABD nin işgal başladığından beri Irak'ta öldürülen 3000 askerini senin bacanağın vurmadığına göre. Demek ki ıraklılar ABD lileri , halaylarla karşılamadı.

 

Diyerek suçladığını görüyorum.Çok haklısın,aynen öyle,vatanını savunmak yerine kaçmayı tercih etmiştir..O ve onun gibi binlerce Irak'lı.İşte benim dediğim de bu.İstatistikler gir ve tüm avrupa ülkelerinde yasal olarak kaç Irak vatandaşının yerleştiğini gör.Türkiye'de de var ama burada durmak pek işlerine gelmediği için,ekonomik yönden rahat olabilecekleri Almanya başta olmak üzere diğer avrupa ülkelerini tercih etmişlerdir.Buna benim bacanağım da dahil.Tabi istatistiklerde görbileceğin legal olarak yerleşenler olacaktır.Böyleyken bile sayıları 300'den fazla çıkar sanırım..

 

Show TV'de dahil olmak üzere hiçbir haberde göremediğin bişey daha söyleyeyim.Bu Irak'lılardan büyük bir kısmı,Almanya'da oturma izni alabilmek için,PKK(Ya da şimdiki adı neyse.. <_< ) üyesi olduklarına dair belgeler edinmektedir..

 

Hemen hemen hergün Irak'ta bombalar patlıyor,çocuk,kadın demeden insanlar öldürülüyor.O bombaları da Irak'lılara amerikan askerleri atıyor değil mi..?Amerikan'ın tüm dünyada sergilediği tavıra tamamen karşıyım.Ama İran ve Çin örneğindede görülebileceği gibi dik durursan ilişmeye cesaret edemezler.Irak'ta ölen,yokluk çeken her çocuk için,Amerika'nın olduğu kadar,en başında bu dik duruşu sergileyemeyen babalarının da sorumluluğu vardır.Arada günahsızlar eziliyor, buna üzülüyorum..

 

Evet,bir cevap daha yazmak zorunda kalmayacağımı umuyorum..

 

Saygılar..

 

bak arkadaşım tekrar söylüyorum. Burada yazdığın herşey insanlar tarafından eleştirilebilir. Eğer yazdıklarının eleştirilmemesini istiyorsan forum bu isteğin için uygun bir platform değildir onun için "cevap yazmayın" gibi şeyler söylemen anlamsız. Bizim burada eleştirdiğimiz senin ortaya koyduğun fikirlerindir. Bu forumda bizzat bunun için vardır. Cevap yazılmamasını istediğin yazıların için Blog u kullanabilirsin.

 

Ben sizin yazdığınız bir şeyi eleştiririm. sizde isterseniz cevap yazarsınız yada yazmazsınız. Ama benim ne yazıp yazmıyacağıma karışamazsınız. Anlaltabildim mi ?

 

Gelelim konuya. Siz hala, işgale karşı direnen bir halka laf atma derdindesiniz. Irakta hergün bombalar patlıyormuş, bunu amerikan askerleri mi yapıyormuş. Üşenmeden biraz okursanız. CIA'nın Irakta iç savaş çıkarmak, mezhep çatışması yaratmak için ne gibi faaliyetlerde olduğunu görürsünüz. Belki tanıdık bir kavramdır sizede BÖL YÖNET.

 

Bu ıralıların büyük kısmı Almanyada oturmak için PKK üyesi olduklarına dair belgeler ediniyormuş. Siz nereden duydunuz bunu ?. Çocuklar bile bilirki, Iraklılar ve Irak kürtleri on yıllardır savaş halindeler. Bu günde öyle. Ayrıca yine örnek vereyim, Bu gün Türkiye işgal altında falan değil ama. Almanyada takribi 3 milyon Türk var. Ama almanyada herhalde 100,000 ıraklı yoktur dimi ?

 

ABD Irak'ı işgal etmiş. ABD yani dünyanın en güçlü ülkesi. Ve Iraklılar o ilk günden beri orayı ABD lilere cehenneme çevirmişler. İşgalin başladığı günden beri direnmişler. Ve siz "Bacanağımdan duydum, şurdan duydum" gibi iddialarla. O insanların "herşeyi hakettiklerini" söylüyorsunuz.

 

Cidden Merak ettim, Iraklıların ABD ye karşı direnmesi neden sizi bu kadar rahatsız ediyorda. Onlara çamur atma ihtiyacı duyuyorsunuz.

 

Not: İster cevap yazarsınız, tartışmayı bitirmek istiyorsanızda cevap vermezsiniz . Ama bana "Cevap yazma" gibi bir şey söyliyemezsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Saddam yarın idam edilebilir"

 

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in avukatı Necip Naimi, Saddam Hüseyin'in muhtemelen yarın idam edileceğini söyledi.

 

Katar'ın eski adalet bakanı Naimi, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, "Amerikalılar savunma ekibinden (Saddam Hüseyin'in) kişisel eşyalarını toplamasını istedi. Bütün bu belirtiler muhtemelen yarın idam edileceğini gösteriyor" dedi..

 

(Alıntı..)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"yarin idam edilebilir" diye evet bende okudum Taurusmutis...fakat buradaki gazetelerde olsun gerek haberlerde, birisi bu forumdada yayinlanmis saten...

 

yasalar geregince verilen karar 30 gün icersinde uygulanmasi gerektigini lakin Kurban Bayrami nedeni ile bu ayin 26 sina ertelendigini yaziyordu.

 

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saddam Hüseyin İdam edildi.

 

Bir ülke ABD tarafından işgal edildi. ve lideri işgalciler tarafından idam edildi. şimdi bazıları kına yakabilir biryerlerine.

 

bir halkın liderinin başka bir ülkenin silah zoruyla idam edilmesinden mutlu olabilirler. Ama aynı kişiler başka konularda ağlarlar "batılılar neden bizim iç işlerimize karışıyorlar" diye. ve yine bu bazı kişiler. batının bir ülkenin liderini idam etmesinden memnun olabilirler.

 

Saddam Hüseyin geçmişte ne günah işlemiş olursa olsun. Ülkesinin işgale uğradığı ilk günden beri, İşgalcilere karşı ödün vermeyen. Kendisinin canının bağışlanması karşısında yapılan pazarlıklarda taviz vermeyen. Irak direnişinin lider örgütü Baas Partisine savaşmayın emri vermesi karşılığında Suudi Arabistana sürgün edilmesi önerisini elinin tersiyle iten. İdam kararı yüzüne okurken bile, taraftarlarına sonuna kadar savaşma çağrısı yapan. Tarihte çokça kaderdaşı gibi, İşgalcilere boyun eğmediği için idam edilen bir liderdir artık

 

Tıpkı işgalcilere teslim olmak yerine çatışarak ölmeyi seçen oğulları Uday ve Kusay gibi.

 

siz vatanseverliği bilmiyorsunizki ülkesi için ölen birini anlıyasınız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bildiğiniz üzere Saddam Hüseyin bugün yani 29.12.2006 tarihinde saat sabah 5'te asılarak idam edildi.

Kimilerine göre Arap milliyetçisi, kimine göre zalim bir diktatör, kimine göreyse abd uşağıydı.

Beni en çok şaşırtanıysa, yakalandıktan sonra mahkemedeki duruşuyla, dindar bir kimlik oluşturmaya çalışmasıydı.

Haber yorumlarında, ''şehit'' diyen de, ''lanet olsun'' diyen de var.

Sizlerin bu konudaki görüşleriniz neler?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.