Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

halilim

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    229
  • Katılım

  • Son Ziyaret

halilim tarafından postalanan herşey

  1. Allah(C.C.)'ın Peygamberi buyuruyor ki; “Cenâb-ı Hak, şaraba, içene, dağıtana, satana, alana, saklamasını isteyene, yüklenip götürene, satıp parasını yiyene lânet ediyor.” (İbn-i Ömer (r.a.)dan naklen) (S. Ebû Dâvud, Eşribe 20/2) “Sarhoşluk veren şeylerin on zümreye zararı dokunur: Bizzat sarhoşluk veren şeye, ham maddesini ezen veya sıkana, ezip sıktırana, satıcısına, satın alana, nakliyesi ile uğraşana, kendisine götürülen kimseye, bütün bu işlerden elde edilen kazancı yiyene, içene, içilmek üzere ikram edene.” (Ahmed b. Hanbel,Eşribe 30/6, Hadis No: 3380) umarım nedemek istediğimizi anlamışsınızdır... saygılar..
  2. halilim

    SADDAM ASILABİLİRMİ ?

    bu sebepten dolayıdır ki bir yorum yapamıyorum hacca-ı zalim örnektir
  3. halilim

    KABE'NİN ÇAĞRISI

    seninkine kısaca materelyalizm felsefesi denir
  4. bu kadar açıklamalara rağmen hala anlamamakta ısrar ediyorsanız bu sizin probleminiz olabiliri yok zaten var ve sizin bunları kabul edip etmemeniz birşey değiştirmiyor kişiler ne dediklerini bilincinde fakat okuyan kişilerin ne demek istediklerini anlamaktan uzak hani şuanda dizilerde bi tabir varya "anladın sen onu" neresinin ilkel ve mantık dışı olduğunu bi söylesende bizde bilsek basit söylemlerlerle birşeyler söylemeye çalışıyorsun eğer ilkellik genellemesini kurban için yapıyorsan bugün avcılar için ne söyleyeceksin bunuda pek merak ettik zira yıllardır avlanılıyor hayvanlar vuruluyor ve bunun adınada avcılık deniyor ohalde problem nedir sözlerinin hala havada kaldığının farkında olman gerekirdi.. saygılar..
  5. halilim

    KABE'NİN ÇAĞRISI

    Elhamdülillah nasip oldu gittim hemde sakin günlerinde bambaşka biryer manevi feyz ve bereketle hınca hınç dolu ama nasip olupta gideceklerden tek ricam turist olarak değil bilinçli olarak gitmeleri saygılar..
  6. müslüman ümit ile korku arasındadır.. bu senin görüşün saygı duyarım ama katılmam.. teşekkür ederim.. beş duyunu sınırsız kullanabiliyormusun?? güzel duyguların için bende seni alkışlıyorum.. yukarıda da belirmiş olduğum gibi müslüman ümit ile korku arasındadır ve bunu içimden gelerek yapmadığım sonucuda çıkmaz aslolan cenneti kaybetmek değil Rabbimin rahmetinden mahrum kalmak kaygısı var zira seven sevdiğinden karşılık bulmak ister..
  7. yaw ne kadar ......sız konuşuyorsunuz madem marhamet!! damlıyorsunuz lokantaya gittiğiniz zaman döner yemeyin kebap yemeyin yada tavuk kızartması yemeyin mangal yapmayın hepsi mezbahalarda kesilen hayvanlara ait av sezonlarına karşı çıkın mesela balık avı sezonu tonlarca hamsileri katlediyora!! lar hadi durmayın eylem yapın Kurban Bayramı benim bayramım müslümanların bayramı benim mukaddesatıma dil uzatamazsınız inancınız olmayabilir bu sizin sorununuz beni pekte ilgilendirmiyor lakin inanç benim inancım ve ben kurbanımı kesicem engel olmak isteyen varsa buyursun hodri meydan....
  8. halilim kardeş hayırlı bayramlar ve mutlu yıllar dilerim sana ve ailene.

  9. Adı üzerinde zaten Kurban Bayramı siz bugüne kadar mezbahalar kapansın kasaplar kapatılsın çocuklarımız kanlı etleri görünce geceleri kabusa dönüyor diyen birini duydunuz mu? Sizin İslam dini ile ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum Sen kesmek istemiyorsan kesme ama benim dini vecibeme dil uzatma benim yılda bir kere Kurban Bayramım var elinden geliyorsa mezbahalara laf söylede ne kadara mantıklı olduğunu görelim sayın Dipnot!
  10. sizin korkup korkmamanız beni bağlamaz ben kendimi iyi sizi kötü olarak lanse etmedim ben yaptıklarımın Rabbim tarafından birgün hesabı sorulacak korkusuyla O'na daha iyi kul insanlığa daha iyi biri olmaya çalışıyorum ve hiçbirşey kendiliğinden olmaz sizinde kendiliğinizden iyi olamayacağınız gibi!!
  11. Ölüm kurtuluş değil ki daha hesap var işte biz bu hesaptan korkuyoruz zira karne zayıflarla dolu öleceğimi bile bile duyduğum korkunn bana yararı var kendimi Rabbini daha iyi bilen daha düzenli daha yardımsever (bu dahaları çoğaltabiliriz) bir insan olmamı sağlıyor ve ben bunu kafama takarım merak etme psikolojik bir bozukluk yapmıyo deneyebilirsin..
  12. uyku neymiş ölümün fragmanı uykudan uyandığına göre ölümden sonrada uyanacaksın(dirileceksin) bence kafaya takılacak bir durum
  13. ******* Rasulüllah Efendimiz (s.a.v.) "ağzınızın tadını kaçıran ölümü çokça hatırlayınız" buyurmuştur.. [/b]
  14. sana göre veri olmayan bana göre veri olur mantıkla gidersek renklerde göreceldir benim kırmızı dediğime sen tutar mavi dersin hayır anlamadığım "deneylenmeyen birşeyden veri alamayız" sözüne takıldım peki bugüne kadar ruh denilen metafizik bir varlığı kim kaç kere denedi ki veri alınmış yoksa ruh çağırma seansları mı yapılıyo veri alabilmek için
  15. Cümle müslüman aleminin ve form arkadaşların Kurban bayramını yürekten kutlarım..
  16. ben tanıyorum kendisi eşim Ömer faruk.. Ben onuda tanıyorum kendisi oğlum selahattin..
  17. Unutmayalım ki ölüm var ölüm gibi, ölüm var zulüm gibi
  18. halilim

    4 Hak mezhep

    neden öğrenciler direk ilkokuldan başlıyorlar..Alsınlar öss kitabcığını girsinler üniv. kazansınlar ne boşa vakit kaybediyorlar.. senin mantığınla ancak böyle eder.. Mezhepleri araştırmadan karar vermeyin Şia Mezhebi değil mi Hz.Ebubekir(r.a.) Efendimiz ileHz.Ömer(r.a.) Efendimizi sevmeyen Ama Rasulüllah Efendimiz(s.a.v.) "ashabıma gökteki yıldızlar gibidir hangisine tutunursanız doğru yola erişirsiniz" buyuruyor ameli eksiklikler olabilir ama itikat eksikliği kesinlikle olmaz işte bu 4 mezhep itikat olarak birdir amelde farklılıkları vardır
  19. Peki bu söyledikleriniz Cevşeni hangi katagoriye sokuyor Zira Cebrail (a.s.) Efendimiz(s.a.v.)'e savaş esnasında gelerek zırhını çıkar bu duayı oku diye cevşeni verdiği kaynaklarda bildirilmiştir
  20. Ben öldüm.. Beni yıkıyorlar.. Kefenliyorlar.. Tabuta koydular.. Selamı okudular.. Musallaya koydular.. Namazıma durdular.. Helallik aldılar.. Omuzlara yüklediler.. Mezarlığa yürüdüler.. Kabire indirdiler.. Üzerimi kapattılar.. Her yer karanlıııık.. Kurtaran ancak ALLAH(C.C.)
  21. halilim

    SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ..

    Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz..
  22. sizce takılan muskanın içeriği önemli değiil mi eğer içeriğinde Kur'an ayeti varsa ne gibi bir şirk oluyor
  23. 78/3 benim devere kimse yok galiba garip kaldım
  24. acemi / İzmir Bornova /Hacılarkırı usta / Ankara Beytepe / Jandarma Okullar Komutanlığı
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.