Φ dennise Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Allah yok diyebilir bir insan ; ama tesadufen rasgele bir canlilik meydana geldi diyemez .. (girif nokta burada bunu hissedebilmek lazim) Allah yok diyebilir ; ama agaclarin rasgele dikildigini soleyemez .. Adini koymak istemeyebilir ; ama yasadigi sistemin akilli hareket ettigini inkar edemez artik : ) dinin tanimi sahabe doneminden beri iki sekilde yapilmistir ; ofkevari bir din sahipligi ve sevgi dolu bir din anlayisi .. ofkevari dinde catisma ve saldirganlik; ofke ve intikam kasti ile hareket edilir ki bunlar donemin Ayni Allaha inandigini iddia eden musrikleri ve yobazlari idi ; ve sevgi ve sevkat dolu din anlayisi ; 4 halifenin de sehit olmasina kadarki din anlayisi .. muslumanlarin cogu goc etmek zorunda kaldilar .. ve kabenin kontrolu yeniden Kuran okuyan namaz kilan musruklerin ve yobazlarin elinde kaldi ! yobaz, muzigi resimi yasaklayan; vijdani sizlayan ve bunu bastirmak icin buruk dusmun bir sekilde namaz oruc vs rituellerle oyalanan bir haldedir ve en yapmayacagi sey ozelestiridir ; Kurani eksik gorur ; bazi ayetlerini de beyenmez ; oncelik sirasini da bilemez ... mesela plav sunnet der plav yer, ama yetimi doyurmayi tesvik etmez .. kufur etmeyebilir ; ama dedikodulari cok profesyonelce yapar .. yobazin akli dengesi de olmaz ; o dengesizlikte intikamci ve catismaci da olur; pasif ve miskin de olur .. Allah akillarini almistir ! 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Kimse bir seyin rasgele oldugunu soylemiyor. Sadece olmus ve gozlem veren gozleniyor ve eldeki bilimsel bilgilerle aciklanmaya calisiliyor. Burada temel aciklanmaya calisilan alinan gozlem. Dinin sevgi dolu olup olmamasi onun tutuculugunu gericiligini cagdisiligini v.s. degistirmez. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 1000tAne seçenek düşünelim ve her şeçenek aynı yere cıkacaktır.kader değiştirilemez.sonuçta biz irademizle 1000secenekten 1ini sectik ama sonuc aynı yere cıktı...irade insana verilen bir tesellimi? Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 yaratıcı ol der ve madde ve boyut ne kadar büyük olursa olsun o an olur peki bana bunu acıklayabilirmisiniz tanrı tüm evreni 6 günde yarattı burda geçen belli bir zaman söz konusu bu cok büyük bir çelişkidir bu 4 büyük kitapta böyle geçiyor fakat aynı kitaplar şunuda söylüyor tanrı ol der ve o an olur ne olursa olsun bu konuda mutlaka cevap bekliyorum saygılar.. bilim ve din yaratıcının varlıgını ispatlamaya çalışacagına onun yoklugunuda aynı anda ispatlamaya çalışsa daha kesin bir sonuca varmazmı neden herseyin önce varlıgını biz insan oglu ispatlamaya çalışıyoruz varlıgını ispatlamak ne kadar dogruysa yoklugunu ispatlama o kadar mantıklı bence sizler ne düsünüyosunuz bu konuda bu konu herkese açıktır Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 1000tAne seçenek düşünelim ve her şeçenek aynı yere cıkacaktır.kader değiştirilemez.[/size] sonuçta biz irademizle 1000secenekten 1ini sectik ama sonuc aynı yere cıktı...irade insana verilen bir tesellimi?[/size] Guzel soru. Iste bu soru bile irade sahibinin serbestliginde oldugunda onun kararidir ve onceden ne olacaginin belirlenmisligi yoktur. Irade insanoglunun kendi varliginin farkina ve bilincine varmasi ve her yaptiginin kendi karari ve uygulamasi oldugunu algilamasi icindir. Boylece insanoglu dusunce ve davranisi olarak onceden belirlenmisligin yani kaderin olmadigini algilamis oluruz. Alıntı
Φ Bahattin Ergezen Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 TEVBE SURESİ51-De ki: Allah’ın yazdığı şeyden başkası bize asla isabet etmez.Allah insanlar için ne yazmıştır?ENBİYA SURESİ35-Sizi hayır ve şer fitneleri ile imtihan ederiz.İnsanlar için yazılan, hayır ve şer ile imtihan edilecek olmalarıdır…İnsan kendisine isabet edecek olan hayır ve şerri belirleyemez; insan Allah’tan kendisine isabet eden hayır ve şer durumunda nasıl hüküm vereceğini belirler…İnsan aklını kullanarak hükümler verir ve o hükümler kalbe yerleşir; insanı mümin ya da kafir yapacak olan vermiş olduğu hükümlerdir…İnsan mümin olduktan sonra; Allah’ın müminler için yazmış olduğu hayır ve şer isabet ettirlerek imtihana devam ederler…İnsan kalbi mühürlenip de kafir olduktan sonra; Allah’ın kafirler için yazmış olduğu şeyler kendilerine isabet eder…Onlar için imtihan bitmiştir…İnsan hayır yapmak için hüküm verse de, şer yapmak için hüküm verse de gerçekleşecek olan Allah’ın vermiş olduğu hükümdür…Yaniİnsan başka bir insana iyilik ve kötülük yapma kudretinde değildir…İnsan kendi nefsine bile iyilik yapma ya da kötülük yapma kudretinde değildir…ARAF SURESİ188-De ki: Allah’ın dilemesi hariç ben nefsime fayda veya zarar verecek güce sahip değilim.İnsanın imtihanı ve iradesi düşünce dünyasında almış olduğu kararlarla sınırlıdır…İnsan almış olduğu kararlardan sorumludur fakat almış olduğu kararları gerçekleştirebilme gücüne sahip değildir… Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 kaderi kontrol etmek insanüstü bir güç gerektirir aslında.. evrenin oluşumuna bakarsak bu çok açıktır..özgür irade ise tamamen duygu ve düşüncelerimizin kontrolüyle meydana geldiği için..bu organlarımızın bir kontrol mekanizması oluşturup..hep birlikte haraket etmelerinden kaynaklanmaktadır...yani ETKİ TEPKİ RAPOR.meselesi gibidir aslında kader..ben uçmak istiyorum ama ban herhangi bir maliyeti olmamalı..ben uzayda nefes almak istiyorum..ama önümde aşılması imkansız durumlar olmamalı..be nhiç uyumak istemiyorum.bu uyku örneği bile insanüztü bir varlığın bizi kontrol ettiğinin en çarpıcı örneklerindendir aslında??????? Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 yani neye göre kime göre özgür irade olmalıdır..bunu çözebilmek için önce bu olağan durumu oluşturan ana yapının çözülmesi daha mantıklı olacaktır..özgür iradenin yapı taşlarını oluşturan duyguların ve hislerin çözülmesi gerekir bilimsel olarak ve mistiksel olarak..daha sonrada elle tutulur bir deney yapılma şansı elde edilir..bu bile kesin sonuç almamızı sağlamaz aslında..çünkü gerçekten bir yaratıcı varsa deneylerle ve gözlemlerle onu bulmak imkansız olucağından..gözlem ler ve deneyler bizi ancak onun yarattığı an yapı olan MADDENİN gerçek te ne anlam geldiğini ortaya çıkarmamızı sağlayacaktır..cerndeki büyük deney gibi.. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 şimdi sizlere yaratıcıyı farklı bir yönden bulabileciğimiz bir durumdan bahsetmek istiyorum..öncelikle çözülmesi gereken bir insan frofilidir aslında..yani çözülmesi gereken o kadar çok şey varki. aslında..hangisinden başlıyacağımı bilemiyorum..öncelikle bir insan neden uykuya ihtiyaç duyar .bunun bilimsel olarak ispatlanması gerekmez zaten ispatlanmış durumdadır..ama biliminuykunun bir insan hangi amaçla verildiğini ve neden verildiğini ve uykunun aslında ZAMANI KONTROL EDEN BİR MEKANİZMAMI DEYİLMİ?sorusunu bulması gerekir..uykunun ölümle hangi çeşit bir bağlantısı olduğunu bulması gerekir..uyku esnasındaki muhşeyem dengeyi bilimim çok net bir biçimde açıklaması gerekir...aslında ölümde uykudan farksızdır örnek vermek gerekirse 10 yıl komada kalan bir adam uyandığı zaman 10 yıl önceki hislerle ve duygularla uyanır. zaman onun için durmuştur..zamanın oun için hiç bir anlamı yoktur..10 yıl boyunca..anlatmak istediğim UYKU ZAMANI KONTROL EDEBİLİR. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 son olarak sizlere bir soru sormak istiyorum kutsal kitapların olmadığı döneme gidelim hep beraber..neler var bir düşünelim hiç birşey yok aslında ne bir töre ne bir gelenek nede bir görenek .yoktur aslında..ne evlilik vardır nede evliliğin ne anlam geldiğini bilen insan vardır..ne aile kurmak vardır. nede aile kurmanın ne anlama geldiğini bilen insan vardır..ne iş hayatı vardır nede iş hayatının anlamını bilen insan vardır..ama ne hikmetse SEX insan hayatının başlangıcından beri vardır..ve sonsuza dek var olacaktır.bu bile bizlere yaratıcının varlığını ve olduğu gerçeğini sorgulamamız için yeterlidir..şimdi asıl soruma geçiyorum..kutsal kitapların olmadığı ve kutsal dinlerin olmadığı bir dönemde İNSANOĞLU nasıl ve ne şartlarda seçilip cennete ve cehenneme gidecektir?????????????????? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 yaratıcı ol der ve madde ve boyut ne kadar büyük olursa olsun o an olur peki bana bunu acıklayabilirmisiniz tanrı tüm evreni 6 günde yarattı burda geçen belli bir zaman söz konusu bu cok büyük bir çelişkidir bu 4 büyük kitapta böyle geçiyor fakat aynı kitaplar şunuda söylüyor tanrı ol der ve o an olur ne olursa olsun bu konuda mutlaka cevap bekliyorum saygılar. Kutsal kitaplarda belirtilen 6 günde yaratılış fiziki değil mecazi bir anlam taşır..Peygamberlerin Allah'a imana çağırma kıyamının evrelerini sembolize eder..Ol der olur sözünü ne olduğunu bilmiyorum. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 kaderi kontrol etmek insanüstü bir güç gerektirir aslında.. evrenin oluşumuna bakarsak bu çok açıktır..özgür irade ise tamamen duygu ve düşüncelerimizin kontrolüyle meydana geldiği için..bu organlarımızın bir kontrol mekanizması oluşturup..hep birlikte haraket etmelerinden kaynaklanmaktadır...yani ETKİ TEPKİ RAPOR.meselesi gibidir aslında kader..ben uçmak istiyorum ama ban herhangi bir maliyeti olmamalı..ben uzayda nefes almak istiyorum..ama önümde aşılması imkansız durumlar olmamalı..be nhiç uyumak istemiyorum.bu uyku örneği bile insanüztü bir varlığın bizi kontrol ettiğinin en çarpıcı örneklerindendir aslında??????? Birsey uzerinde tartismadan once onu tam olarak anlam ve icerik temelinde ortaya koymak gerekir? Sizce kader nedir? Sizin bu kader alginiz, Kuran'dakikader algisi ile ozdes midir? Kaderin insanoglu yasam ve iliskisinde bir yonlendirim ve yaptirimi var midsir? varsa nedir bu yonlendirim ve yaptirim? Bu yonlendirim ve yaptirimi insanoglu kendi karari ve bilinci ile degistirebilir mi? Degistiremezse, neden degistiremez? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 yani neye göre kime göre özgür irade olmalıdır..bunu çözebilmek için önce bu olağan durumu oluşturan ana yapının çözülmesi daha mantıklı olacaktır..özgür iradenin yapı taşlarını oluşturan duyguların ve hislerin çözülmesi gerekir bilimsel olarak ve mistiksel olarak..daha sonrada elle tutulur bir deney yapılma şansı elde edilir..bu bile kesin sonuç almamızı sağlamaz aslında..çünkü gerçekten bir yaratıcı varsa deneylerle ve gözlemlerle onu bulmak imkansız olucağından..gözlem ler ve deneyler bizi ancak onun yarattığı an yapı olan MADDENİN gerçek te ne anlam geldiğini ortaya çıkarmamızı sağlayacaktır..cerndeki büyük deney gibi.. "Ozgur irade olmalidir/olmamalidir" degildir konu. Konu insanoglunun bu iradeyi kendine kazandirmasi icin ne yapmasi gerektigidir. Bu da basta birey bilinci ve bireyin ozgur iradesi olmadigini algilamasi ve almak icin kendi kendi ile verdigi sorgulama mucadelesidir. O zgur iradeyi kimse kimseye veremez. Kisi bunu kendi kazanir. Yalniz once bunun farkinda ve bilincinde ve de kazaniminin algisinda olmasi gerekir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 şimdi sizlere yaratıcıyı farklı bir yönden bulabileciğimiz bir durumdan bahsetmek istiyorum..öncelikle çözülmesi gereken bir insan frofilidir aslında..yani çözülmesi gereken o kadar çok şey varki. aslında..hangisinden başlıyacağımı bilemiyorum..öncelikle bir insan neden uykuya ihtiyaç duyar .bunun bilimsel olarak ispatlanması gerekmez zaten ispatlanmış durumdadır..ama biliminuykunun bir insan hangi amaçla verildiğini ve neden verildiğini ve uykunun aslında ZAMANI KONTROL EDEN BİR MEKANİZMAMI DEYİLMİ?sorusunu bulması gerekir..uykunun ölümle hangi çeşit bir bağlantısı olduğunu bulması gerekir..uyku esnasındaki muhşeyem dengeyi bilimim çok net bir biçimde açıklaması gerekir...aslında ölümde uykudan farksızdır örnek vermek gerekirse 10 yıl komada kalan bir adam uyandığı zaman 10 yıl önceki hislerle ve duygularla uyanır. zaman onun için durmuştur..zamanın oun için hiç bir anlamı yoktur..10 yıl boyunca..anlatmak istediğim UYKU ZAMANI KONTROL EDEBİLİR. Insanoglunun neyi neden ve nasil yaptiginin bilimsel aciklamasi, yine insanoglunun kendisini gozlemi algfisi ve bilgisi temelindedir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2013 son olarak sizlere bir soru sormak istiyorum kutsal kitapların olmadığı döneme gidelim hep beraber..neler var bir düşünelim hiç birşey yok aslında ne bir töre ne bir gelenek nede bir görenek .yoktur aslında..ne evlilik vardır nede evliliğin ne anlam geldiğini bilen insan vardır..ne aile kurmak vardır. nede aile kurmanın ne anlama geldiğini bilen insan vardır..ne iş hayatı vardır nede iş hayatının anlamını bilen insan vardır..ama ne hikmetse SEX insan hayatının başlangıcından beri vardır..ve sonsuza dek var olacaktır.bu bile bizlere yaratıcının varlığını ve olduğu gerçeğini sorgulamamız için yeterlidir..şimdi asıl soruma geçiyorum..kutsal kitapların olmadığı ve kutsal dinlerin olmadığı bir dönemde İNSANOĞLU nasıl ve ne şartlarda seçilip cennete ve cehenneme gidecektir?????????????????? Serbest bir beyin, gozlem vereni sorgulayan bir beyin, dusunen bir beyin ve dusuncesini somutlastiran bir beyin, dusunce ve gozlemini teoriye tasiyan bir beyin, deney, bulus yapan bir beyin var. Kisaca sokrates oncesi 20. yuzyilin ikinci yarisi ile bilinc ve farkindalik kazanmis bir beynin temeli ve alt yapisi var. Sokrates ile birlikte bu metafizige vew akilciliga oradan da fizik otesine tasiniyor ve insanoglu tam 2000 yil karanlik cag yasiyor. Iste gokteki yaraticilarin din olarak yasama inmnesi de sokrates'ten sonra basliyor. Truth yani gerccegin ne oldugunu akil aramaya basladiginda. Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2013 aklımızı kontrol eden aslında senin beynındie senin beynını kontrol eden kimdir şimdi yine akıl demek çok anlamsız olur..aklı kontrol leden bir güç olduğunu düşünüyorum..kederi kontrol eden bir güç olduğınu düşünüyorum..seni ve beni kontrol eden bir bilinmeeyen olduğunu düşünüyorum.bunu özgür iradeyle kıyaslaman çok anlamsız kalıyor malesef..insanoğlu bir gün evreni kontrol bile edebilir.sorulması gereken asıl soru şu olmalıdır..buna izin verem kimdir yine o yarım kilo ağırlığındaki beynimmi.einstein yaşasaydı eminim bu soruya çok gülerdi..çünkü einstein yaratıcıyı tamamen zekasıyla bulmuştur.bunuda kitabında çok açık bir biçimde ifade etmiştir..ne kadar derinlere inersek inelim karşımıza sonsuza dek tek bir kaynak çıkacaktır.oda YARATICI GERÇEĞİDİR??? 1 Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2013 en büyük sorunda bu zaten bilim herşeyi açıklayabiliyor..bilimi kontrol edenin gerçekte ne olduğunu bilim bile açıklamaktan çaresiz aslında..bilim sınırsız bir açıklama getirse bile dahi..sadece gözlemlerle gördüğü ve deneylerle bir yere varıp sonuç elde etmeye çalışır..örnek vermek gerekirse bilim bir dölü klonlayabilir.. klon bir insan yaratabilir..yani bu örnek kadere tersmi düşer sizce bence kesinlikle kaderin içinde olan olağan durumlardan başka birşey deyildir..aslında..bu olagan bir durumdur..olması gereken bir durumdur..bundan 50 yıl sonra zaten bu gidişle insanoğlunu nufusu hızla azalacaktır..ve insanoğlu nesli tükenme noktasına gelecektir..çünkü bu sistemde devam edersek ağaçların yok edilmesi yeşillik alanların yok edilmesi..sera gazlarının artırımı..çarpık yapılaşma..kontrolsüz karbonsioksit salınımı..ve savaşların artması bu nedenlerden dolayı insanoğlu sex yapsa bile öyle bir hale gelicekki bir gün..o döllenme hiç bir işe yaramayacak.. o zaman insanoğlu şunun farkına varabilir yaşadığımız bu gezegen YARATICININ BİZE EN BÜYÜK ARMAĞANIDIR.. ??? 1 Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2013 en büyük sorunda bu zaten bilim herşeyi açıklayabiliyor..bilimi kontrol edenin gerçekte ne olduğunu bilim bile açıklamaktan çaresiz aslında..bilim sınırsız bir açıklama getirse bile dahi..sadece gözlemlerle gördüğü ve deneylerle bir yere varıp sonuç elde etmeye çalışır.. Bilimden ne bekliyorsun? Bilimin fala bakıp konuşmasını mı istiyorsun? Deney ve gözlemle örtüşmeyen söylemler zaten yalandır. Çünkü yaşamla örtüşmez. Sürekli yazıyorsun ama, senle sağlıklı iletişim de kurulamıyor. Mesela bu başlıktaki 223. iletime cevap vermedin. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2013 aklımızı kontrol eden aslında senin beynındie senin beynını kontrol eden kimdir şimdi yine akıl demek çok anlamsız olur..aklı kontrol leden bir güç olduğunu düşünüyorum..kederi kontrol eden bir güç olduğınu düşünüyorum..seni ve beni kontrol eden bir bilinmeeyen olduğunu düşünüyorum.bunu özgür iradeyle kıyaslaman çok anlamsız kalıyor malesef..insanoğlu bir gün evreni kontrol bile edebilir.sorulması gereken asıl soru şu olmalıdır..buna izin verem kimdir yine o yarım kilo ağırlığındaki beynimmi.einstein yaşasaydı eminim bu soruya çok gülerdi..çünkü einstein yaratıcıyı tamamen zekasıyla bulmuştur.bunuda kitabında çok açık bir biçimde ifade etmiştir..ne kadar derinlere inersek inelim karşımıza sonsuza dek tek bir kaynak çıkacaktır.oda YARATICI GERÇEĞİDİR??? Benim beynimi kontrol eden, benim. Insanoglu eger kendilik bilisselligine birey bilinc ve farkindaligi olarak erismisse; kendi beyninin dusunsel ve davranissal hareketini kendi kontrol eder. Yani kavramlarin, degerlerin, verilerin kendini kontrol etmesine bilincalti izin vermesi yerine; onlari kendi kontrol eder. Zaten bu bilinc ve farkindalikta konuya bakilmazsa, bir yaraticiya ulasim kacinilmazdir. O yuzden konu gercek degil; bilisselligin konu ve kavrami idrak edebilmesi, kavramasi algilamasi ve kendi kontrolune alabilmesidir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2013 gercekte tanri yoktur demek ; gercekte Akil yoktur demek akil yoktur demek; tesaduf vardir demek .. tesaduf te yok tanri da yok demek burada akilsizca kaciyor .. tanri yok demek tasadufleri dolayli yoldan savunmak demektir ; insanin en acil ihtiyaci kainatin olusumundaki bir sir ile gonlunu yatistirabilmektir ! bunu da raslantisal bir olaya bagladi mi gonlu yatismaz : )) farkinda da olmaz bu bilimin isi degil ise sadece bilimin gelismeleri ile ilgilenin ve bizimle paylasin .. bilim bilim diye tutturan adamlara bakiyoruz ; bir tane bilimsel sey yazmaktan acizler ... lisede fen derslerinden kalma umursuz bir bilimsel birikimdeler .. ateizm bilimi onemsemez ama dine bir sper olarak gorur .. bilimi taktir edebilmek ; onun altindaki yaratma sanatina hayranlik beslemekle mumkun olur ; ozgur dusunurlere bakiyoruz ; kacamak ve etkisiz bir bilimsellik anlayislari var .. bilimin ulastigi yerden de gafiller ... yetersizlik problemlerini goruyoruz . .: ) ) Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2013 gercekte tanri yoktur demek ; gercekte Akil yoktur demek akil yoktur demek; tesaduf vardir demek .. tesaduf te yok tanri da yok demek burada akilsizca kaciyor .. Felsefenin ters yüzüyle devam.. Gerçekte tanrı vardır demek; 'düşünüyorum, o halde "var"larım' demek.. Akıl var demek; tesadüf yok, aklın da ürettiğinin de(tanrı) maddesi var demek. Tanrıyı akıl yaratmaz demek; Tanrı'yı TESADÜFLER yaratmıştır demek. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2013 Felsefenin ters yüzüyle devam.. meraba bey ; hosgeldiniz .. uzun zaman oldu .. Gerçekte tanrı vardır demek; 'düşünüyorum, o halde "var"larım' demek.. ''dusunuyorum, o halde varim'' demek , beni biri bu sistemin icine monte etmis olmali demek :) ben dusune dusune kendimi yaratamam demek : ) ben herseyi benim icin yaratmis olana dusunce ve akil ile isaret ve alamet oluyorum demek : )) Akıl var demek; tesadüf yok, aklın da ürettiğinin de(tanrı) maddesi var demek. iste bu yuzden bilimsel hicbir veri ile bana ornek veremiyorsunuz ; cunku size oyle bir aciklama tarzi getirecegim ki ; akilli sistemin alametleri karsisinda nereye kiviracaginizi bilemeyeceginizi bildiginiz icin : )) lutfen ; bana bilimsel bir bilgi getirin ve onu sizin ve benim nasil yorumladigimizi bir karsilastiralim Tanrıyı akıl yaratmaz demek; Tanrı'yı TESADÜFLER yaratmıştır demek. tanriyi aklinda formuluze ederken kullandigin kriterleri bilimsel verilerin ardindaki neden sorusu ile mukayeselendir boylece hurafelerin carpanlarina da parantez icinde bir 0 ekle : ) inada bindiriyorsun tanri konusunda tamam da bu kadar da subjektiv olma ; objektiv ol Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 ''dusunuyorum, o halde varim'' demek , beni biri bu sistemin icine monte etmis olmali demek :) "Tüme varım"a göre bu madde değil mi? Hadi sen de bu "biri"ni tüme varıma göre tanımla.. ben dusune dusune kendimi yaratamam demek : ) ben herseyi benim icin yaratmis olana dusunce ve akil ile isaret ve alamet oluyorum demek : )) Ucu açık. Maddi yada manevi çok şeyler de yaratılmış. Tanrı(lar) da düşünerek yaratılmıştır. Evet düşünce ve akıl ile insan maddesinin özelliğini tamamlıyorum. Ama bu benim Manitu veya başka biri tarafından yaratıldığım anlamına gelmez. Maddenin bugünkü yapısı daha eski yapısından gelişmiştir. Bu sonsuzdur. Bitimi, başlangıcı teorik olarak mümkün değildir. Bitmiş yok olmuş yaşamdan yeni bir yaşam oluşur mu? iste bu yuzden bilimsel hicbir veri ile bana ornek veremiyorsunuz ; Geçmişte çok söyledik. Bilim fala bakarak konuşmaz. Gözlemlediği, deneylediği ne ise sonuçlarını söyler. Uydursun mu? cunku size oyle bir aciklama tarzi getirecegim ki ; akilli sistemin alametleri karsisinda nereye kiviracaginizi bilemeyeceginizi bildiginiz icin : )) Senin açıklama tarzını bu forumda bilmeyen mi var? Yaşamla örtüşmeyecek şekilde uydur uydur söyle. Kim inanır? lutfen ; bana bilimsel bir bilgi getirin ve onu sizin ve benim nasil yorumladigimizi bir karsilastiralim Söylediklerimiz zaten A'dan Z'ye kadar hep bilimsel. Yaptığın/yapacağın zaten masallarla karşılaştırmak değil mi? Bunu her zaman yapıyorsun. tanriyi aklinda formuluze ederken kullandigin kriterleri bilimsel verilerin ardindaki neden sorusu ile mukayeselendir Madde dışılığı formülüze eden sensin. Bizlerin öyle bir fantezisi yok ki.. boylece hurafelerin carpanlarina da parantez icinde bir 0 ekle : ) Madde dışılık zaten hurafedir. Sizin alanınızdadır. inada bindiriyorsun tanri konusunda tamam da bu kadar da subjektiv olma ; objektiv ol Madde dışılık objektif değil ki.. Bana diyene bak.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 meraba ; koklu olmayacak sekilde cevap vermeye calisiyorsun : )) hem umursamazsin hem de savusturucu bir laf dolambacligi yapiyosun neler soledegine kendin bile inanmazdin madde de madde bilinc, ruh, can gibi kavramlar da madde disi ) sen kabul etmek istemiyorusun ; can, bilinc, ruh olmadan yoldan gecen bir insan bile korkunc bir yaratik haline gelirdir .. insani insan yapan seyi anlamak istemiyorsun .. inkar ediyosun bilincini ama tam icindesin senin durumun kodlanmis bir durum ; bilincin ve ruhun sana belli kavramlari yasatmak icin terbiye olmus .. sana bisey denmez artik ... bence beni takip etmeye devam et .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 bitkisel hayattaki adamin kalbi de beyni de faaldir .. ama suuru kapalidir .. ruyadaki bir adamin elleri de ayaklari da faaldir ; tad alma duyusu da vardir ; islanma yanma duyusu da ... ama bunun fiziksel bir karsiligi yoktur.. kaldi ki ruyada hangi alemde olursak olalim , bunu sorgulamadan oraya aitmisiz gibi bir on kabullenmemiz vardir ; iste zer alemindeki halimiz de boyleydi .. insan fizik yasalarini elbetteki bilmeli ; ama fizik yasalari neye gore yaratilmis ? fiziksel yasalara boyun egdiren yasalar neler ? gozun gordugu sey ancak maddenin en kalas halidir : )) bir masa maddenin kalas halidir ; bir televizyon da oyle ... bu 1. perdedir . 2. perdede olaylar daha esrarengiz hale gelmeye baslar .. ne varki insan burasini dusunmekten korkar : )) evet korkar ; maddeye sarilir korkudan ve sanki kopmaz bir kulpa tutundugunu zanneder ! halbuki maddenin ardindaki sir sadece bir enerjidir ; bosluktaki bir iradeden baska birsey degildir ; maddeyi yer kaplatan sir bosluktaki iradedir ; o irade hareketliligi birakirsa renk te yogunlukta aninda silinir .. ispati da olmaz artik .. bunu kavrayan kisi ise cenneti ve cehennemi idrakta ilim sahibi olmaya baslar .. ahiretin kosulsuzlugunu bilir .. uzumunu yemeye devam et : )) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.