Φ SUYAN Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Alıntı; la bohome bu ulke 1 mılyon ermenıyı 300 bın kurdu katletmıştır sozcuklerının sahıbının orhan pamugun kıtaplarını bend e takıp ederım ınanın orhan pamıga kadar bu ulkede daha muhteşem ebeıyat yazarları var.onlar bu vatana ıhanetın odulunu alıyorlar edebıyatlarının odullerını degıl.elif şafak daha dıune kadar benım tanımadıgım bırısı yazar da demıyorum bırısı dıyorum.bu gun kalkıp ıkı eser uretıp odul alınıyorsa ben enerjisiyle giden araç ürettım ama bır yerel gazete ye bıle çıkmadım. evet arkadaslar eger bır odul almak ıstersenız sunu deyın BU ULKEDE 1 MILYON ERMENI 300 BIN KURT KATLEDILMIŞTIR Ne de güzel söylemişsin "düne kadar tanımadığım bir kimse" diye..Tam da bu noktadan değineyim konuya..Düne kadar tanımadığın,bugün de edebi üslubunu merak edipte okumadığın,"iki eser üretip ödül alıyor ise" dediğin bu "kimse yazar"ı ve eserlerini evvela ninnilerle değil,bizzat okuyarak tanımanı isterim..Hani zor değil iki eserden fazlasını üretip,popülaritesini Mahrem ile kazandığını öğrenmek,ansiklopedik bir ağızla şuraya koymak.Ama isterim ki;kendi kendine keşfedesin ninnileri.. Vatana ihanet ha... Ne de tanıdık geliyor bu sözler bana..Öylesine dolu dolu bir değer taşıdığını çokça sonra anlamıştım..Eğer ki kişi;vatanın eteğini açacak bir yel estirirse,aman ha bilelim;bunlar vatan hainidir... Ödül karmaşasına hiç girmeyeceğim,alınmış ya da alınmamış olması ile ilgilenenler ilgi alanım benim,ödüller değil..Şöyledir ki;bugün Orhan Pamuk'un Nobel Ödülü'nü almasıyla bende yer etmiş birkaç ismin dışında tabanını yağlayan yorumların bakış açısı pek de farksız değil birbirinden..Sevinenler;"Orhan Pamuk adına çok sevindim,Ermeni soykırımının gerçeğini paravandan aralayan ve katledilen Kürtleri dile getiren bir insanın bu ödüle layık görülmesi çokça mutlu etti beni"..Sevinmeyenler ve kuduranlar;"Ermeni soykırımıymış.Olmayan gerçekleri yaz,batının suyuna git,pofpoflan,Pekekelilere Kürt gerillaları de,ödülü kap vay anasına".Sevinen de sevinmeyen de edebi bir tavırla yaklaşmıyor olaya.Ha demiyorum ki;bakılası tek açı budur,birbirlerine suçlamalarında geçen;"hiçbir kitabını okudun mu","edebi üslubunu değerlendirseniz ya"yorumlarına hitabenki çelişkiyi göstermeye çalışıyorum sadece... Son olarak icad ettiğin enerjili araba takıldı aklıma.Nasıl birşey olduğunu bir türlü paylaşırsan bizlerle sevinirim... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Suyan, forumda bir başlığa yorum yapmadan önce başlığın iletilerinin tamamını okumanı salık veririm. Bir şeyi elli kere yazmanın anlamı yok. Daha önca yazılanlarıda temcit pilavı gibi ikide bir önümüze sürmeninde anlamı yok. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Nekadar ilginc,birileri oturmus Orhan Pamukla Elif Safakin reklamini yapiyor ve burada bizlere edebiyattan,güzel yazidan bahsediyor,sanki buraya yazi yazanlarin icinde onlar disinda edebiyattan anlayan yazari degerini bilen baska kimse kalmamis gibi.Ne yapmis Orhan PAmuk ve Elif Safak?Türk halkina hakaret etmisler,nasil hakaret etmisler,Ermeni diasporasindan birer teneke parcasi ve para koparmak icin.Bu teneke parcasi ve para ugruna kendi milletine küfreden kendi milletini gerceklerin tam tersine katil olarak ilan eden baska bir ülkenin yazarini gösreremezsiniz.Bu yazarlar hala yüzleri bile kizarmadan kendilerini Türk olarak görebiliyorlarsa bu bence cok abartilmis bir piskinliktir.Bence bu adi gecen yazarlari edebiyat adina göklere cikartanlarinda onlarin Türk halkina reva gördükleri hakarete ortak olduklari bir gercektir.yani ben bunlari asla Türkdostu olarak göremiyorum bunlar olsa olsa Türkiyeye sevri dayatan Avrupa Birliginin,özgürlük bahaneleri ile Türkiyenin altini oymaya calisan cevrelerin birer uzantisi veonlarin sempatizanlaridir.Bizleri ülkemizi seviyoruz halkimiza iftira edilmesine karsi cikiyoruz diye baska adlarla adlandiranlar sunu cok iyi bilsinlerki,bizler o milletin birer parcasiyiz ve birilerinin keyfi icin güzel yazi yazip edebiyat parcaliyanlari halkimiza ve ülkemize ragmen alkislayamayiz. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 orhan pamuğ'uda elif şafağ'ıda tanımayan kalmamıştır herhalde... tanımayan kaldıysada bu gönüllü tanıtıcılar sayesinde onlarda duyacaklardır. onlarla yatıp onlarla kalkıyoruz da!!!!! bu iki isim bu ülkeye ne vermiştir? ülkemizin kazancı ne olmuştur bu isimlerden.... neden Turgut Özakman gibi bir usta yazarın adını avrupanın herhangi bir yerinde duymayız, Cengiz Özakıncı'yı, Attila İlhan'a neden ödül vermemiştir avrupalı? kör olan bile görür de neden görmek istemez bazıları... bu iki taktirinizi kazanan yazarların neden bu konuma geldikleri malum... istediği kadar iyi yazar olsun, şahane olsun, büyük büyük ödüller alsın... şu olsun, bu olsun... vatanına hizmet etmeyen üstüne üstelik kendi vatanına ihanet eden birinin kaybettikleri daha fazladır... kendi milletinin sevgisini kaybetmiştir. kendi milletini rencide etmiştir, incitmiştir... yalan söylemiştir, kukla olmuştur, başkalarının ağzıyla ülkemizi zor durumlarda bırakmışlardır... değermiydi? Alıntı
Φ Asfalt Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Belkide değiyordur sardunyam. Benim anlamadığım bunca yazar dururken bu iki edebi dehanın alkışlanır olması Sizinde dillendirdiğiniz gibi neden bu ehven i şer cephesi Turgut Özakman'ı görmezden gelirde gidip bu edebi yönleri tartşmalı kişileri bulup ödül verirler.Bu forumdan anladığım kadarıyla bir iki kitap kurdu dışında kimse bu ikiliye destek olmadı.e halkının kabullenmediği bir ödülü alsan ne olur almasan ne olur.Haram oldu o ödül onlara daha ötesi varmı? Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 nedense bu ülkede Türklere (türkün t sini büyük yazmaktan BÜYÜK gurur duyuyorum çünkü Türkler çok yüce bir millettir hangi milletin FATİH SULTAN MEHMETİ,KANUNİ SULTAN SÜLEYMANI,ATATÜRKÜ var???)hakaret edince yüceltiliyor ..bazılarının KANINA TÜRK İSMİ DOKUNUYOR GALİBA ama sonuç değişmez TÜRK IRKI SAĞOLSUN!!! Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Nekadar ilginc,birileri oturmus Orhan Pamukla Elif Safakin reklamini yapiyor ve burada bizlere edebiyattan,güzel yazidan bahsediyor,sanki buraya yazi yazanlarin icinde onlar disinda edebiyattan anlayan yazari degerini bilen baska kimse kalmamis gibi.Ne yapmis Orhan PAmuk ve Elif Safak?Türk halkina hakaret etmisler,nasil hakaret etmisler,Ermeni diasporasindan birer teneke parcasi ve para koparmak icin.Bu teneke parcasi ve para ugruna kendi milletine küfreden kendi milletini gerceklerin tam tersine katil olarak ilan eden baska bir ülkenin yazarini gösreremezsiniz.Bu yazarlar hala yüzleri bile kizarmadan kendilerini Türk olarak görebiliyorlarsa bu bence cok abartilmis bir piskinliktir.Bence bu adi gecen yazarlari edebiyat adina göklere cikartanlarinda onlarin Türk halkina reva gördükleri hakarete ortak olduklari bir gercektir.yani ben bunlari asla Türkdostu olarak göremiyorum bunlar olsa olsa Türkiyeye sevri dayatan Avrupa Birliginin,özgürlük bahaneleri ile Türkiyenin altini oymaya calisan cevrelerin birer uzantisi veonlarin sempatizanlaridir.Bizleri ülkemizi seviyoruz halkimiza iftira edilmesine karsi cikiyoruz diye baska adlarla adlandiranlar sunu cok iyi bilsinlerki,bizler o milletin birer parcasiyiz ve birilerinin keyfi icin güzel yazi yazip edebiyat parcaliyanlari halkimiza ve ülkemize ragmen alkislayamayiz. saygilarla Hala anlamamak için kendini zorlayanlar var. Burada kimse siz edebiyattan anlamazsınız sadece biz anlarız diye birşey demiyor. Söz konusu yazar Türk halkına hakaret etmiştitr diyorsunuz. Küçük bir tavsiye eğer okumadıysanız "İnce Memed" i okuyun, ve asıl ideoloji, asıl hakaret nasıl yapılırmış o zaman daha iyi anlarsın. orhan pamuğ'uda elif şafağ'ıda tanımayan kalmamıştır herhalde... tanımayan kaldıysada bu gönüllü tanıtıcılar sayesinde onlarda duyacaklardır. onlarla yatıp onlarla kalkıyoruz da!!!!! bu iki isim bu ülkeye ne vermiştir? ülkemizin kazancı ne olmuştur bu isimlerden.... neden Turgut Özakman gibi bir usta yazarın adını avrupanın herhangi bir yerinde duymayız, Cengiz Özakıncı'yı, Attila İlhan'a neden ödül vermemiştir avrupalı? kör olan bile görür de neden görmek istemez bazıları... bu iki taktirinizi kazanan yazarların neden bu konuma geldikleri malum... istediği kadar iyi yazar olsun, şahane olsun, büyük büyük ödüller alsın... şu olsun, bu olsun... vatanına hizmet etmeyen üstüne üstelik kendi vatanına ihanet eden birinin kaybettikleri daha fazladır... kendi milletinin sevgisini kaybetmiştir. kendi milletini rencide etmiştir, incitmiştir... yalan söylemiştir, kukla olmuştur, başkalarının ağzıyla ülkemizi zor durumlarda bırakmışlardır... değermiydi? Elif Şafak ve Orhan Pamuk ismini duymayan kalmışsa sevinirim. Bu iki isim ülkeye sevsenizde sevmesenizde ödül getirmiştir, dünya edebiyatına isimlerini yazdırmışlardır. Hayranları olmadığım halde o insanların ödül almaları gurur verici. Avrupalı Attilla İlhana ödül vermiştir. Nedir bu vatana ihanet olayı? Vatan haini kimlerdir? Tek bir insanın yüzünden bir ülke rezil olur mu? Olursa hangi bakımlardan rezil olur? Belkide değiyordur sardunyam. Benim anlamadığım bunca yazar dururken bu iki edebi dehanın alkışlanır olması Sizinde dillendirdiğiniz gibi neden bu ehven i şer cephesi Turgut Özakman'ı görmezden gelirde gidip bu edebi yönleri tartşmalı kişileri bulup ödül verirler.Bu forumdan anladığım kadarıyla bir iki kitap kurdu dışında kimse bu ikiliye destek olmadı.e halkının kabullenmediği bir ödülü alsan ne olur almasan ne olur.Haram oldu o ödül onlara daha ötesi varmı? Turgut Özakman amma büyük adammış be! O kadar kötü bir durumdayız ki kendi tarihimizi, basın dünyasının en kötü adamlarından öğreniyoruz. Ne kadar Osmanlıca bildiği de şüpheli, belki hiç bilmiyorda olabilir. Böyle durumlarda insanlar istediklerini yazabilir. Kim nerden bilecek o yazının gerçekliğini? Tarih anlatan kitapların yazarları önemlidir. Ama Turgut Özakman Değil! Halkın kabullenemediği ödül değil, senin kabullenemediğin ödül. Ve sizin o kabullenemediğiniz ödül sayesinde Türk edebiyatına olan yoğunluk çoğaldı. Batıda yaşayan insanlar o ödül sayesinde sadece Orhan Pamuk ve ya Elif Şafağı değil diğer yazarlarıda okumaya başladılar. Olaylara farklı yönlerden bakın biraz! Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2006 Bu nasil ortak? Okullarda sınıflar sardalya kasası gibi... 60'sar 70'ser kisi sigisiyor cocuklarimiz. Ogretmenlerimiz, ameleden az kazaniyor. Bu sartlarda AB'ye girmemiz mumkun mu? Degil. Peki siz hic, bugune kadar Avrupa Birligi'nin bir defa olsun, "bu sorunu coz, cozmezsen olmaz" dedigini duydunuz mu? ben duymadim. Ama egitimle ilgili ne duyuyoruz hep? "Ruhban Okulu'nu ac." Sabahin 4'unde giriyoruz hastane kuyruguna... Kalp ameliyatina bile 6 ay sonraya gun veriliyor... Temel insan hakkimiz yok yani! "Al su fonlari, hastane ac" diyor mu? Demiyor... Ne diyor? "Limanlari ac." Bayramda 104 kisi daha oldu. Her yil kucuk bir Avrupa kenti kadar insanimiz yollarda heba oluyor. "Yollarini duzelt" demesi gerekmez mi? Gerekir... Ama o ne diyor? "Ermenistan'a yol ac." işte bu sebeblere benzer sebeblerden avrupa elif şafakı ve orhan pamuku bağrına basmıştır. y/k arkadaş sana da sormak isterim Türkiye'nin kurtuşuş savaşı mücadelesini çok yalın bir dille anlatan sayın Turgut Özakman'a *** atıyorken ülkesini avrupa pazarına çıkarıp her alanda köşeye sıkıştırmak isteyenlerle işbirliği yapanlara da ne kadar hoşgörülüsünüz. hoşgörü gösteremeyenlere karşı da ne kadar hoşgörüsüzsünüz. Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2006 Kisa bir süre önce Türklüge ve Türk milletine hakaretten hakkinda sorusturma acilan ve Tayyip Erdogan'in AB.den aldigi talimat geregi,yargiya siyasi baski yaparak beraat ettirdigi Türkiye karsiti yazar Elif Safak'a 18 KASIM 2006 tarihinde Italya tarafindan ödül verilecegi aciklandi.Eminimki yine birileri cikip Bravo Elif Safak'a, Türkiye'ye bir ödül daha kazandirdi diye alkis tutacaklardir.Sonucta Türkiye'nin Türk insaninin haysiyeti bu ödüller karsiliginda ayaklar altinda cignenmektedir,sirada bakalim hangi yazar vardir. saygilarla sence haysiyet..sadece bu olaylarlamı çiğneniyor..bu ülkede..okumuşluğun en asgari olduğu...ve medyatik mecmuaların(bilhassa fotoğraflı olanlar) en ayyuka çıktığı ve geçirmişliği kişinin içinden maymunumsu bir özenti..ve tanımıyor iken bile kendini..ve geçmişini..ve yazmış birileri hezeyanlı bir edebiyat..var haklılığın var..yok değil..amma çiğnenen haysiyet başka şeylerde de yok değil...topuna birden olmalı haykırış..cımbızla aradan seçilmişlere değil..kal sağlıcakla... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 . y/k arkadaş sana da sormak isterim Türkiye'nin kurtuşuş savaşı mücadelesini çok yalın bir dille anlatan sayın Turgut Özakman'a *** atıyorken ülkesini avrupa pazarına çıkarıp her alanda köşeye sıkıştırmak isteyenlerle işbirliği yapanlara da ne kadar hoşgörülüsünüz. hoşgörü gösteremeyenlere karşı da ne kadar hoşgörüsüzsünüz. [/font] Bende Kültür Bakanlığına gidip "kitap yazıcam bana destek verin" deyip; 30 milyar para alsaydım ondan daha sade bir dille yazardım. Ayrıca siyasi liderleri öven yazılar için partilerden para almasıda başka bir konu. Bunları yapanda o çok övdüğünüz ve senin tabiirinle benim *** attığım Turgut Özakman. Neyse o ****** boşver. Onun için yazmaya değmez! İster istemez iş siyasete kaçıyor. Çünkü edebiyatımızın içine siyaset girmiş. Ben ne kadar anlatsamda senin o ***** *****. Sanada karşıda hoşgörülüyüm. Bosver sen canim arkadasim sen yorma kendini bir sey anlatmak icin seni anlayanlar yine anlar ama isin icine girmis bir kere politika ben sana 1+1=bir i yollarim biz senle devam ederiz Nazim Hikmetimize,Sonucta onuda vatan hayini yapmamismiydi bu devlet!! Bu devlet yapar vatanseveri, vatanhaini. Evet. Devam ederiz... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 kültür bakanlığından 30 değil 100 milyar dahi alabilir çünkü sayın Turgut Özakman beyefendi Türk tarihini yazmıştır. Yok isterseniz kültür bakanlığı Orhan Pamuk ve Elif Şafak'a da para versin üstüne üstelik bu adamlar Türk'ü ve Türk tarihini aşağılamak için kitap yazsınlar. Ne kadar da çok hoşunuza giderdi değil mi? Türk'ü, Türklüğü ve tarihini övenlere hiç tahammül edemiyorsunuz değil mi? Ama yerenler yerden yere vuranlar ödüllere layık ve onlarla gurur duyarsınız. Ancak Nazım Hikmet ile bu yazar bozuntularını bir tutma gafletine de düşmemenizi isterdim. Nazım Hikmet ülkesi adına memleket şiirleri yazacak kadar milli değeri olan, ülkesinde olan biten adaletsizliğe karşı dik duracak kadar onurlu bir vatanseverdir. Burada devlet politikasını konuşmuyoruz eğer devlet politikasını konuşuyor olsaydık şuan sizin alkışladığınız yazarcıkları şuanki hükümetin başındakiler tebrik ettiler aynı sizin gibi değil onları vatan haini gibi göstermek kutlamışlardır. İşte biz bunu da eleştiriyoruz. Demagoji yapıyorsunuz bari akla mantığa uydurun biz halkın tepkisi ile devletin tepkisini bir tutmuyoruz siz vatandaşların bu yazarcıklara gösterdiği tepkiyi devletin tepkisi mi sandınız. tabi ben buna ancak gülerim. Zaten hiç bir şeyi doğru anlamıyorsunuz normaldir. Bu arada o kadar yıldızlanacak kadar kızdırmışmıyım seni. Vay bana da karşı hoşgörülüsün ha. Bravo doğrusu. Hadi kalın selametle la boheme ve y/k. bozacı ve şıracı hali bu demek ki! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 işte bu sebeblere benzer sebeblerden avrupa elif şafakı ve orhan pamuku bağrına basmıştır. y/k arkadaş sana da sormak isterim Türkiye'nin kurtuşuş savaşı mücadelesini çok yalın bir dille anlatan sayın Turgut Özakman'a *** atıyorken ülkesini avrupa pazarına çıkarıp her alanda köşeye sıkıştırmak isteyenlerle işbirliği yapanlara da ne kadar hoşgörülüsünüz. hoşgörü gösteremeyenlere karşı da ne kadar hoşgörüsüzsünüz. yeni trendler biliniyor artık... Türke söv, İslama söv, Türklüğün ve İslamın değerlerine söv... ülkeni kötüle, milletini incit, ulusal platformda rencide et sonra yazarlığın konuşulsun ama bunun aksini yapan gerçek yazarlar karalansın... işte moda bu... demagoji bu. yazar var yazamayan var, usta kalemler var, satınalınabilen kalemler var... hadi yapsınlar tercihlerini... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 kültür bakanlığından 30 değil 100 milyar dahi alabilir çünkü sayın Turgut Özakman beyefendi Türk tarihini yazmıştır. Yok isterseniz kültür bakanlığı Orhan Pamuk ve Elif Şafak'a da para versin üstüne üstelik bu adamlar Türk'ü ve Türk tarihini aşağılamak için kitap yazsınlar. Ne kadar da çok hoşunuza giderdi değil mi? Türk'ü, Türklüğü ve tarihini övenlere hiç tahammül edemiyorsunuz değil mi? Ama yerenler yerden yere vuranlar ödüllere layık ve onlarla gurur duyarsınız. Ancak Nazım Hikmet ile bu yazar bozuntularını bir tutma gafletine de düşmemenizi isterdim. Nazım Hikmet ülkesi adına memleket şiirleri yazacak kadar milli değeri olan, ülkesinde olan biten adaletsizliğe karşı dik duracak kadar onurlu bir vatanseverdir. Burada devlet politikasını konuşmuyoruz eğer devlet politikasını konuşuyor olsaydık şuan sizin alkışladığınız yazarcıkları şuanki hükümetin başındakiler tebrik ettiler aynı sizin gibi değil onları vatan haini gibi göstermek kutlamışlardır. İşte biz bunu da eleştiriyoruz. Demagoji yapıyorsunuz bari akla mantığa uydurun biz halkın tepkisi ile devletin tepkisini bir tutmuyoruz siz vatandaşların bu yazarcıklara gösterdiği tepkiyi devletin tepkisi mi sandınız. tabi ben buna ancak gülerim. Zaten hiç bir şeyi doğru anlamıyorsunuz normaldir. Bu arada o kadar yıldızlanacak kadar kızdırmışmıyım seni. Vay bana da karşı hoşgörülüsün ha. Bravo doğrusu. Hadi kalın selametle la boheme ve y/k. bozacı ve şıracı hali bu demek ki! Haklısın Turgut Özakmana kitap yazmaları için para versinler ki Türk tarihini yazabilsin! Eğer Orhan Pamuk ve Elif Şafak bir gün tarihi bir kitap yazacak olurlarsa Kültür Bakanlığının para vermesi gerekir. Nede olsa Türk Tarihini yazacaklar... Turgut Özakman gibi! Türk tarihi her zaman övünülecek bir tarihe sahiptir. Türk tarihini yerden yere vurdukları zaman seviniyorum! Çünkü, kendi değerlerimizden, dilimizden, özümüzden koptuğumuz için yerlere vuruyorlar Türk tarihini. Ve insanların yaptığı tek şey birkaç kişinin hamaset içeren konuşmalarına aldanarak kafalarına göre protesto etmek, hakaret etmek. Yapılması gereken şey ney esasında? Türk tarih ve kültürünü o insalara karşı ezdirmek mi yoksa sahip çıkmak mı? Tabii ki sahip çıkmak. İşte asıl sorun sorunda sahip çıkmada başlıyor. Çünkü nasıl sahip çıkılacağını bilmiyoruz. Bizler kendi içimizde kendimizi yediğimiz için dışarıdan bizlere bakıp gülen insanlara daha çok malzeme oluyoruz. Hatırlarmısınız bilmiyorum, bir yabancı siyasetçi "Türkleri yok etmek istiyorsanız, önce kültür ve değerlerini yok edin!" demiştir. Ve sonrasında da ülkemizde dolaşan kültür misyonerlerini görmeye başladık. Ve tabii ki onların başarısını! Ama hala anlamadığınız bir şey var. Elif Şafak bir roman yazarı. Ve romanların karakterleri olur. Kendi söyleyemediğiniz şeyleri romanlardaki karakterlere söylettirirsiniz. Aynı Karagöz oyunlarında, Karagözün padişaha mizaçlı şekilde hakaret etmesi, insanların arasında, halkın arasında rezil ediyor ve padişah ona sadece gülüyor. İşte Osmanlının sanat anlayışı! Sizlerde olmayan bu. Sizlerdeki bu çıkış sadece milliyetçilik duygularınızın hamasetle yüklü olmasından kaynaklıyor. Türkleri seven olduğu kadar sevmeyen de olacak ki denge bozulmasın. Ve her bir kitapta , fikirde celallenecekseniz eğer bu ülkede fikir özgürlüğü yok demektir. İnsanların ideolojileriyle, yazdıklarını değerlendirirken ideoloji ve yazıyı aynı kefeye koymayın. Sevsenizde sevmesenizde o insanlar ödüllerini aldılar. Ve dünya edebiyatına Türk edebiyatını tanıttılar. Onların sayesinde Orhan Kemal, Yaşar Kemal gibi Türk romanının baş tacı olan kişileri tanımaya okumaya başladılar. Olaya birde bu yönden bakın. Sizin için önemli olan bu insanların sayesinde diğer Türk yazarlarında yurt dışında tanınıp okunması mı, yoksa bir romanda geçem olaylar örgüsü mü? Bozacı ve şıracı benzetmene baya güldüm. Ama biraz daha çalış daha esprili benzetmeler yapmaya çalış. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Herkez istedigini goruyor be Arkadasim..... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 merhaba.. Nazım Hikmet İStikLal Mahkemelerince yargılanmiş V hapis cezası almiş bir yazardır... Dolasıyla İhanetle yargılanması yeni değil Cumhuriyetle beraberdir.. İstiklal Mahkemeleri ATATÜRK tarafından kurulmuştur.. Bu devlet diye başlayan cümlenizin temeli nerelere kadar uzanıyor dikkat ediniz.. Şimdi Görüyorumda mangalda kül bırakmayanlar birbirlerine armagan ediyorlar.. Çok ŞAşiriyorum V maalesef Atatürkçü oldularına''da inanmıyorum.. N demiş düşünür ''Dikkat et,,sözlerin kendine ihanet edebilir...'' SayGıLar... Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 merhaba.. Nazım Hikmet İStikLal Mahkemelerince yargılanmiş V hapis cezası almiş bir yazardır... Dolasıyla İhanetle yargılanması yeni değil Cumhuriyetle beraberdir.. İstiklal Mahkemeleri ATATÜRK tarafından kurulmuştur.. Bu devlet diye başlayan cümlenizin temeli nerelere kadar uzanıyor dikkat ediniz.. Şimdi Görüyorumda mangalda kül bırakmayanlar birbirlerine armagan ediyorlar.. Çok ŞAşiriyorum V maalesef Atatürkçü oldularına''da inanmıyorum.. N demiş düşünür ''Dikkat et,,sözlerin kendine ihanet edebilir...'' SayGıLar... Yani buıradan anlaşılan; "Bu Devlet" diye başlayan cümle Cumhuriyet'e kadar uzanıyor. Ve Cumhuriyet'i Atatürk kurduğu için, Atatürk'ü suçlamış gibi mi oluyoruz? Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 ALINTI(la_bohéme @ Nov 17 2006, 03:25 PM) Bosver sen canim arkadasim sen yorma kendini bir sey anlatmak icin seni anlayanlar yine anlar ama isin icine girmis bir kere politika ben sana 1+1=bir i yollarim biz senle devam ederiz Nazim Hikmetimize,Sonucta onuda vatan hayini yapmamismiydi bu devlet!! Bu alıntıda siyah yazı ile belirtilen cümlenin istikametini araştırsan arkadaş bana hitaben soru sorma ihtiyacı duymayacağina eminim... Açik adres; Nazım Hikmet 12 Ağustos 1925 tarihinde İstiklal Mahkemesi huzurunda komunizm propagandası yapmak suçu ile 15 yıl ağır hapse mahkum olmuştu(Bu MAhkemeler Atatürk tarafından kurulmuştur)...İkinci defa 1938 yılında harp okulu talebeleri arasında gene komunizm propagandası yapmaktan tekrar 15 yıl ağır hapse mahkum malum üzere... Üçüncü defa ise gene aynı yıl içinde deniz kuvvetlerimize mensup subay ve eratı isyana teşvik suçundan 28 yıl ağır hapse mahkum edilmiş malum üzere.. 1950 yılında cezasının büyükçe bir kısmı affedilmek suretiyle hürriyetine kavuşturulmuş olmasına rağmen..1951 yılında Türkiye’'den kaçmış...Moskova'’da ilk verdiği beyanatta “Benim asıl vatanım Rusya’dır” demek suretiyle Türk milleti ve Türk vatanı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını bir kere daha açıkça ifade etmiştir maalesef... Şimdi Bir daha düşünün dilerseniz verdiğim açık adresler doğrultusunda..1950''ye kadar ülkeyi kimlerin yönettiğinide ele alın yalnız.. Şimdi bu birbirlerine +1 veren arkadaşlarımız çok iyi düşünmelidir.. Bu sebebten dolayıdır ki..Dikkat et Sözlerin kendisine ihanet edebilir demiştim bazı arkadaşlara hitaben.. Şimdi isim veriyorum la_bohéme bu Devlet değilmidir Nazım'ı Hain ilan eden diyor diyelim bilmeden konuştu verilen cezaların V mahkemelerin tarihini.. Ya Aydın,çağdaş,Bilimsel,ATaTürkçü Niteliklere aday gösterilen DİPnot arkadaşa ne olduda BU tarihi görmezden geldi Bu devlete atıfta bulunan la_bohémeye vererek Atatürk''ün Kurduğu mahkemeye V''de Kurduğu devlete atıfta bulunan arkadaşa katıldığını ve hak verdiğini belli etti.kendince.. Sonra Topiç açıp Göndermelere yapacaksın Atatürk Suçlu başliği altında.. V İnandırıcı olduğunu düşüneceksin.. Bizleride ****** sanıp sizlere inanmamızı bekleyeceksiniz.. SAyGıLar.. Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 İyi güzel de, Nazım Hikmet, Rusya ya gitmedi kaçtı. Çünkü hapislik durumundan kurtulduğu zaman onu askere alacaklardı. Ve o dönemlerde çıkan söylentiler doğrultusunda Nazım Hikmet Rusya ya kaçmıştır. Ve askerlikten kaçtı gerekçesiyle vatanhainliği damgası yemiştir. Askerlikten kaçma sebebi ise; Askerlik görevini icra ederken öldürüleceği" haberini almasıyla kaçmıştır. Yani Nazım Hikmet Komünist olduğu için vatanhaini damgası yememiştir. Ayrıca "1+1=Bir" Nazım Hikmet'in bir kitabı. Eğer, Nazım'ın askerlik yaparken öldürüleceği söylentisi doğru ise ve Atatürk'ün de bilgisi dahilinde ise, Atatürk büyük bir hata yapmıştır. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2006 Arkadaslar birseyleri karistiriyorsunuz gibime geliyor.Nazim Hikmetten bahsederken önce Nazim Hikmet'i nobel alabilmek ugruna ülkesini ve insanlarini karalayan bazi isimlerden ayri tutmaniz gerekmektedir.Nazim Hikmet hicbir siirinde hicbir eserinde ne Türklüge ne Türk halkina hakaret etmis bir yazar olmamistir.onun eserlerini bilenler onun Türk insani icin neler düsündügünü ve Türkiyenin bagimsizlik savasi üzerine neler yazmis oldugunuda cok iyi bilirler.Nazim Hikmet konusu cok farkli bir konudur.Oran Pamuk Elif Shafak Taner Akcam ve daha birkac Türkiye karsiti yazarla Nazim Hikmeti bir tutamazsiniz. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.