Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yürü be aslanım...


bozan

Önerilen İletiler

577 Milletvekiline sahip olan bir ülkede 106 milletvekilinin oyu ile kritik bir oylama yapılıyor ve bu kanun geçiyor ise Fransa'nın vay haline.

Asıl Türkiye'nin yapması gereken tek şey katılmayan milletvekillerinin kendi seçmenlerine bunun hesabını nasıl verebileceklerini soran olayı yargılayan özel röportajlar yapmak ve net'te dahil tüm iletişim hatlarını maksimum kullanmaktır.

Daha da ileri gidilerek 106 milletvekilinin geçmişlerinin didik didik edilerek hangi şirketler ile bağlarının olduğunu ve bu şirketlerin ülkemizdeki şirketlerle olan bağları ortaya çıkarılmalıdır.

Ya da sadece Bize bunu yapmak haksızlıktır denmelidir.

 

Bu arada Cyrano'dan kaçılmıyor ne yazık ki.Müthiş bir bilgilere ulaşım gücü var.

Şimdi Yine Bozan'ı mı koruyorsun diyecek ki Sayın Bozanın böyle bir şeye hiç mi hiç ihtiyacı yok ama düşüncelerini değil kendisini hedef aldığı müddetçe boncuk oyununu devam ettireceğim.

 

Cyrano'dan alıntıdır.

Devletin boykot uygulaması demek. Fransanın 6 milyar dolar ihracat kalemiyle, Dünyada ihracat yaptığı ülkeler arasında lider olan Türkiye pazarını kaybetmesi demektir. Dünyadaki kızgın Otomobil rekabet piyasasında, önemli bir pazarını kaybetmesi demektir.

 

 

WORLD'S TOP TRADERS

Total merchandise imports and exports, 2004

1. United States $2344.3 billion

2. Germany $1629.2 billion

3. China $1154.5 billion

4. Japan $1020.3 billion

5. France $914.2 billion

6. UK $810.4 billion

7. Italy $700.2 billion

8. Netherlands $677.5 billion

9. Canada $596.3 billion 

24. India $172.8 billion

Source: WTO, October 2005

billion=milyar olduğunu Cyrano muhakkak biliyordur.

 

Afedersin de 6 milyar dolara mı bakacak Fransa ,Tıpkı İtalya muhabbetindeki komediye düşeriz.

6 milyar Dolar Sadece bizim için büyük bir rakamdır.

 

Pasif bir eylem Koyan Sayın Bozan'ın değilde bu topiği senin açman gerekmiyor muydu?Tepkilerini yazabilmen için bu topiği kulandığına göre en azından bir teşekkür gerekmiyor mu?

İşte benim hep üzerinde durduğum ama senin transit geçtiğin mesele bu sevgili CYRANO,tepkinin olması rahatsızlığı gösteriyor bunun pasif olması sizi rahatsız edebilir ama neticede aynı şeylerden rahatsız olanlar neden el sıkışamıyor?

Siz kişileri takmaya başladınız ki emin olun bunun bu ülkeye hiç faydası olmaz.

Ki bu bilgilere ulaşan insanlar çok kolay yetişmiyor.

Elbette düşüncelerinizi okuyorum ama artık tüm kelime ve kanıtlarınızın ta içine bakıyorum.Yukarıdaki basit bir örnektir.

sevgilerimle,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 98
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

la boheme şöyle demiş,

ayrica Turkiye fransa'nin en buyuk 5.musterisi yani ticarette.

 

Bir üst cevapta WTO' 2004 yılındaki ihraacattaki dunyada ilk 10 ülkeyi sıralamış ve FRANSA (altını çizmiyorum çünkü anlaşılamıyor) 914,2 milyar dolar ile ılk beşte görünüyor.Türkiye'nin bu ihracattaki yeri 6 milyar dolar ile bırakın birinciği binde 6, olup %1 e bile tekabül etmiyor.Ne 5.nciliğinden bahsediyorsunuz?

Birileri birinci sıradadır diye yazınca, o birinci sırada ne yazık ki olmuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan Fransa’ya sert tepkisini sürdürürken, kamuoyunda gelişen ürün boykotu fikri için "Sakin olalım" dedi. Dün "Turgut Özal Bulvarı" adı verilen Esenboğa protokol yolunun açılışında konuşan Erdoğan, bu konuda bazı şeylerin yazılıp çizildiğini belirterek şunları söyledi: "Ürünlerini almayalım, şöyle yapalım, böyle yapalım.. Biz sakin olacağız. Biz, attığımız adımı bilerek atacağız. Ürün alıp almamak ne getirir, ne götürür? Acaba kurbağayı ürkütür mü, ürkütmez mi? Hesapları iyi yapacağız. İktidarınız, inşallah, bu konularla ilgili atılması gereken adımları tüm siyasi platformlarda da Anayasal, yasal platformlarda da atmaktadır. Bundan hiç endişeniz olmasın. Şu anda Türkiye’nin Fransa ile dış ticaret hacmi yaklaşık 10 milyar dolar. Bu Fransa’nın dış ticaret hacmi içerisinde yüzde 1.5’dir. Onun için bunun hesabını iyi yapacaksınız. Adımlarımızı da ona göre atacağız."

 

Bugünkü Hürriyet'te yayınlanan haber.

Buyrunn bütün adımlar sizin.

Açıkça söylemek gerekir ise tam bir oyun var.İlerideki günlerde senatodan geri tepecek olan bu madde için Fransızlar;

Ab uyum sürecinden geçen Türkiye'ye şimdilik gerekmeyen bir yük yüklememizin avrupa birliğimize zarar vereceğini ve uyum kararlarında siyasi gücün yıpranacağını düşünerek filan falan .....

İktidar ise;

Fransa nihayet yanlışını bulmuştur,yogun dış diplomasi trafiğimizle konu hakettiği yere oturmuştur,bu bir diplomasi zaferidir filan falan.....

 

Politika gerçeği değil,istediğin yanı gösterme sanatıdır deyişine özgün bir çalışma olabilir(mi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dow Jones

 

France Min:Armenia Bill May Harm Trade Ties With Turkey

 

PARIS -(Dow Jones)- The French lower house of the parliament's approval of a measure criminalizing the denial of the Armenian genocide could harm France's trade relationship with Turkey, French Trade Minister Christine Lagarde said Thursday.

.

.

.

-By Geraldine Amiel, Dow Jones Newswires; +331 40171740; geraldine.amiel@ dowjones.com.

 

(END) Dow Jones Newswires

10-12-061314ET

Copyright © 2006 Dow Jones & Company, Inc.

 

 

The Wall Street Journal

 

Yukarda verdiğim makale Fransa Ekonomi Bakanı'nın ağzından çıkan sözleri içeriyor. Adamlar diyor ki, Fransa Türkiye'de merika ve almanyadan sonraki en büyük yatırımcı. Onların bu kadar önemsediği bir pazarı

yabana atmayın. Bu ülkenin gücünü, potansiyelini küçümsemeyin. Türkiye ne derce kötü bir üreticiyse o kadar iyi bir tüketici, o kadar büyük bir pazardır.

 

Size ne kadar kolay geliyor yaa. 6 milyar dolar koskoca fransa içinmiş neymiş de,bilmem ne...

 

Gugukcuk ayrıca verdiğin o sıralama "export+import" yani ihracat ve ithalat toplam! Senin iddiana göre Türkiye'nin ihracattaki payı %1'e bile tekabül etmiyo? Biraz hesap kitap lütfen....

 

Günümüz dünya gerçeklerinde bırakın 6 milyar doları, bir kuruşun önemi devletler için hayatidir. Ayrıca kaybedecekleri pazarların, ve paraların rakip ülkelere gideceğini böylece göreceleli olarak bu rekabette daha da geri düşeceğini bilmem söylememe gerek var mı diyecem ama, hala böyle düşünen insanları görünce anlıyorum ki, evet gerek var :excl:

Söyleyeceklerim bitmedi, ama iftara gitmem lazım şimdi, sonra devam ederim. Herkese iyi iftarlar....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

la boheme şöyle demiş,

 

 

Bir üst cevapta WTO' 2004 yılındaki ihraacattaki dunyada ilk 10 ülkeyi sıralamış ve FRANSA (altını çizmiyorum çünkü anlaşılamıyor) 914,2 milyar dolar ile ılk beşte görünüyor.Türkiye'nin bu ihracattaki yeri 6 milyar dolar ile bırakın birinciği binde 6, olup %1 e bile tekabül etmiyor.Ne 5.nciliğinden bahsediyorsunuz?

Birileri birinci sıradadır diye yazınca, o birinci sırada ne yazık ki olmuyor.

Sayin Gugukcuk,yani ne yapalim,Ermeni soykirimi olmamistir diyenleri bizdemi cezalandiralim,5 milyar dolar Fransaya ne yapar demissiniz,bunun anlami eger yanlis yorumluyorsam düzeltin,oturup kaderimize razi olalim ve hatta grekirse Ermenilerden hem özür dileyelim,hemde daha fazla Türk öldürseydiniz diyip hayiflanalim.Bir devlet gücü neye yetiyorsa o tarzda boykotu yapar ha bu karsi ülkeye dokunur dokunmaz o baska bir konudur ama en azindan sesziz kalmayacagimizi anlatmis olacagiz.Bence Cyrano arkadas cok yerinde yazmistir,ve bizim hükümetimiz maalesef herzaman bahsettii dikligini su an icin kaybetmistir.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben mi yanlış anladım yoksa gugukcuk

"Bu bir danışıklı dövüştür. Fransa bu işten vazgeçecektir, bu Türkiye'ye diplomasi zaferi olarak yansıtılacaktır. Hem de fransa daki ermenilerin az da olsa gönlü alınmış olacaktır" mı diyorsun?

Danisikli dögüsse ve bu dögüse bizim hükümetimizde tarafsa bu resmen Türk insani ile oynamaktir.Eger hükümet taraf degilse ve Fransa bunu kendi ic politikasi icin yapmissa Türkie yine elinden geleni yapmak zorundadir ve su mesaji bütün ayni heves pesinde olanlara verebilmelidir;*Türkiye sizin icin oy sandigi

degildir,Türkiyeyi siyasi amaclariniz icin kullanmaniza izin vermeyiz..*

Saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Size ne kadar kolay geliyor yaa. 6 milyar dolar koskoca fransa içinmiş neymiş de,bilmem ne...

 

Gugukcuk ayrıca verdiğin o sıralama "export+import" yani ihracat ve ithalat toplam! Senin iddiana göre Türkiye'nin ihracattaki payı %1'e bile tekabül etmiyo? Biraz hesap kitap lütfen....

 

Günümüz dünya gerçeklerinde bırakın 6 milyar doları, bir kuruşun önemi devletler için hayatidir. Ayrıca kaybedecekleri pazarların, ve paraların rakip ülkelere gideceğini böylece göreceleli olarak bu rekabette daha da geri düşeceğini bilmem söylememe gerek var mı diyecem ama, hala böyle düşünen insanları görünce anlıyorum ki, evet gerek var

 

Şimdi hesap kitap yapıyorsdunuz da herkes yalan söylüyor bir siz mi dogrusunuz kuzum.Açılımınıza bir bakar isek bir yanıta verilmiş cevabıma aynı yanıtın değişik bir versiyonu ile cevap alıyorum.

 

İthalat ve ihracaat bile olsa;

6 milyar dolar bizim gibi ülkeler için ciddi bir rakamdır.Bunu zaten yazdım ama okumak ayrı bir iş.

6 milyar dolar'lık bir ticaret Fransa gibi bir ülkenin dış ticaretinde ciddi yaralar açabilecek bir rakam değildir.

Ve sonuç Bugünkü Hürriyet gazetesinden yapılan alıntıya da bakar iseniz %1,5 rakamını da GÖRÜRSÜNÜZ.

Bunu söyleyenlerin de matematiği sizin kadar gelişmemiş demek ki

Bu kadar net bilgiye ki 2004 yılındaki istatistiksel bilgilere karşı çıkıyor iseniz bırakın bakan böyle dedi şöyle dediği ingilizce bilginizi konuşturun da 2005 yılındaki Fransa'nın ithalat toplam bilgilerini uluslararası kabul görmüş bir merkezden copy leyin de görelim.

Asıl ben sizin gibi düşünen insanları gördükçe şaşkınlığa düşüyorum.

6 milyar dolar kapasite ile 1 trilyon dolara yakın ticaret hacmine sahip bir ülkeye iktisadi olarak kafa tutmaya çalışıyorsunuz.Topic'in harika sözü ile

Yürü be aslanım...

 

2004 yılına ilişkin bir degerlemeyi taşıdım.Bu rakamın çok büyük yada çok küçük olmasının bir mahiyeti yok.Her zaman istatistikler insanların iddia oyununun parcaları olabilir.Neticede gelişmiş bir ülkedir ve 6 milyar dolar ile de onu KORKUTAMAZSINIZ Biz ithalatında birinciyiz yok üçüncüyüz cümleleri ajite yapılacak yerlerde geçerlidir.Burada prim yapmaz.Buna dikkat çekmiştim.

Akıl gücü yener.

Ben sadece hiçbir yerde rastlayamadığım bir enteresanlığa dikkat çektim.Kalkmışsınız yok biraz hesap kitap lütfen sacmalıkları

Amacından saptırmaya çalışıyorsunuz.polemikleştirerek ne kazanacaksınız sayın Kartal İLhan?

Önemli olan ayrıntıyı yakalıyarak yumuşak karnı bulmak ve ona karşı önlem almaktır.

Matematikle bırakın matematikçiler uğraşsın.

Fransa'nın ihraacatında 3.ülke olmak ne demektir?

Enaz 60-70 milyar Doları aşmaktır.2004 de %065, 2005 de %01,5 evet bu seyıre bakarsak fransızların ithalattaki yerimiz değişmiş.

Fransızların ekonomi bakanının bile kendi ülkesindeki bilgilerden haberi yok galiba.Demek ki sadece bize mahsus değilmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birönceki mesajın düzeltilmiş hali

 

Kartal İLHAN demiş ki;

Size ne kadar kolay geliyor yaa. 6 milyar dolar koskoca fransa içinmiş neymiş de,bilmem ne...

 

Gugukcuk ayrıca verdiğin o sıralama "export+import" yani ihracat ve ithalat toplam! Senin iddiana göre Türkiye'nin ihracattaki payı %1'e bile tekabül etmiyo? Biraz hesap kitap lütfen....

 

Günümüz dünya gerçeklerinde bırakın 6 milyar doları, bir kuruşun önemi devletler için hayatidir. Ayrıca kaybedecekleri pazarların, ve paraların rakip ülkelere gideceğini böylece göreceleli olarak bu rekabette daha da geri düşeceğini bilmem söylememe gerek var mı diyecem ama, hala böyle düşünen insanları görünce anlıyorum ki, evet gerek var

Şimdi herkes yalan söylüyor bir siz mi dogrusunuz kuzum.Açılımınıza bir bakar isek bir yanıta verilmiş cevabıma aynı yanıtın değişik bir versiyonu ile cevap alıyorum.

 

İthalat ve ihracaat bile olsa;

6 milyar dolar bizim gibi ülkeler için ciddi bir rakamdır.Bunu zaten yazdım ama okumak ayrı bir iş.

 

6 milyar dolar'lık bir ticaret Fransa gibi bir ülkenin dış ticaretinde ciddi yaralar açabilecek bir rakam değildir.

 

Ve sonuç Bugünkü Hürriyet gazetesinden yapılan alıntıya da bakar iseniz %1,5 rakamını da GÖRÜRSÜNÜZ.

Bunu söyleyenlerin de matematiği sizin kadar gelişmemiş demek ki

 

Bu kadar net bilgiye ki, 2004 yılındaki istatistiksel bilgilere karşı çıkıyor iseniz bırakın bakan böyle dedi şöyle dediği ingilizce bilginizi konuşturun da 2005 yılındaki Fransa'nın ithalat toplam bilgilerini uluslararası kabul görmüş bir merkezden copy leyin de görelim.

Asıl ben sizin gibi düşünen insanları gördükçe şaşkınlığa düşüyorum.

6 milyar dolar kapasite ile 1 trilyon dolara yakın ticaret hacmine sahip bir ülkeye iktisadi olarak kafa tutmaya çalışıyorsunuz.Topic'in harika sözü ile

Yürü be aslanım...

 

2004 yılına ilişkin bir degerlemeyi taşıdım.Bu rakamı ikiye değil üçe bile bölseniz iddianızı yine çürütecektir.Önemli olan bu da değil zaten..Her zaman istatistikler insanların iddia oyununun parcaları olabilir.Neticede gelişmiş bir ülkedir ve 6 milyar dolar ile de onu KORKUTAMAZSINIZ Biz ithalatında birinciyiz yok üçüncüyüz cümleleri ajite yapılacak yerlerde geçerlidir.Burada prim yapmaz.Buna dikkat çekmiştim.

Akıl gücü yener.

Ben sadece hiçbir yerde rastlayamadığım bir enteresanlığa dikkat çektim.Kalkmışsınız yok biraz hesap kitap lütfen sacmalıkları

Amacından saptırmaya çalışıyorsunuz.polemikleştirerek ne kazanacaksınız sayın Kartal İLhan?

Önemli olan ayrıntıyı yakalıyarak yumuşak karnı bulmak ve ona karşı önlem almaktır.

Matematikle bırakın matematikçiler uğraşsın.

Fransa'nın ihraacatında 3.ülke olmak ne demektir?300 -400 milyarın içinde;

Enaz 60-70 milyar Doları aşmaktır.2004 de %065, 2005 de %01,5 evet bu seyıre bakarsak fransızların ithalattaki yerimiz değişmiş.Ama bu bize üçüncülük vermez.

Fransızların ekonomi bakanının bile kendi ülkesindeki bilgilerden haberi yok galiba.Demek ki sadece bize mahsus değilmiş.

 

Ayrıca kaybedecekleri pazarların, ve paraların rakip ülkelere gideceğini böylece göreceleli olarak bu rekabette daha da geri düşeceğini bilmem söylememe gerek var mı diyecem ama, hala böyle düşünen insanları görünce anlıyorum ki, evet gerek var

 

Güldürmeyin insanı asıl böyle bir boykotta sen zararlı çıkacaksın.

1-Yedek parca ve teknik destek sıkıntın olacak.

2-Şu zamana kadar mılyarlarca dolara satın aldıgın kalemler çürüyecek

3-Özgürlükler ülkesi olarak mimlenmiş fransa, her şekilde seni çıldırtacak işler yapacaktır.

Kürt meselesinin dünya üstündeki hamisiliğine soyunacak(zaten böyle idi ya işi biraz daha arttıracak)

4- Yetmeyecek diğer avrupa ülkeleri ile olan münasebetlerini zedeliyecek.

5-Üçüncü dünya ülkelerine tazyik kurarak ticari ilişkilerine zarar verecek.

6-Ne kadar Fransada türk var ise hepsini sınır dışı edecek.

İnika ekonomisi zamanımızda pek kalmamıştır.Artık ticaret farklı bir boyuttadır.Parayı işler değil ilişkilerin kazandığı bir dünyadayız.

Sayın dipnot'un söylediği dogrudur.Sakin ve akıllı olmak gerekir.Yoksa;

ÖFKE İLE OTURAN ZARARLA KALKAR

Bunun böyle olmayacağını sanıyorum.Ve büyük bir ihtimal ile de öyle olacaktır.

Bu maddenin Senato'da oylanması Fransa'nın kimliğine aykırıdır.Onun içinde 477 milletvekili bir gün için yokolmuştur.

Sevgili Kartal İLHAN;

İddia ediyor iseniz İSPATLAYIN ve bizim de bilgilerimize yeni bilgiler ekleyin ki size minnettar kalalım.

Sırf karşı çıkmak için yazıyorsanız cevaplara da hazırlıklı olmalısınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Gugukcuk,yani ne yapalim,Ermeni soykirimi olmamistir diyenleri bizdemi cezalandiralim,5 milyar dolar Fransaya ne yapar demissiniz,bunun anlami eger yanlis yorumluyorsam düzeltin,oturup kaderimize razi olalim ve hatta grekirse Ermenilerden hem özür dileyelim,hemde daha fazla Türk öldürseydiniz diyip hayiflanalim.Bir devlet gücü neye yetiyorsa o tarzda boykotu yapar ha bu karsi ülkeye dokunur dokunmaz o baska bir konudur ama en azindan sesziz kalmayacagimizi anlatmis olacagiz.Bence Cyrano arkadas cok yerinde yazmistir,ve bizim hükümetimiz maalesef herzaman bahsettii dikligini su an icin kaybetmistir.

saygilarla

Ben oturup hiçbirşey yapmayalım demiyorum.Sadece yapılacak şeyi söylüyorum.

1-Oylamada kayıp olan milletvekilleri ile bu konu konuşulmalı ve Fransa halkına bir şekilde ulaştırılmalı,

2-Fransız halkına Kapitilasyonların Fransa üzerindeki ekonomik ve siyasal katkıları anlatılarak geçmişlerine bakmaları sağlanmalı

Bunların yapılması uzun ve zordur.İşte bunu başarmalıyız.Ama neticesi de çok uzun etkilidir.

Her ülkenin bir gururu vardır.Burada kolaycılığa gidilmesi günü kotarmaktır.Cezair meselesi bir koz olamaz.Bu cezair'i üzecektir. Biz kendi haklılığımızla gitmeliyiz.Bir başka ülkeyi kullanmak bizim ne tarihimize yakışır ne de şimdiki halimize.

Kayıp milletvekillerini hiçbir köşe yazarının degerlendirilmemesi,benim dikkati en cok bu çekti.Newyork times gazetesi bu konuya işaret etmiş.Olacak şey değil bunu bizimkiler bilmiyorlar mı?

Beştebir milletvekilinin kararını tüm Fransa'ya yüklemek insafsızlık değil mi?Bu konuları avrupa gündemine taşır isek olumlu ve samimi olarak oynanacak oyunu bozabiliriz.

Avrupalı bilime demokrasiye deger veriyor ise sorduklarımızı cevaplayacaklardır.

Bir parlementonun 1/5 üyesi ile halkların kaderi tayin edilemez.Sanırım Fransızların yumuşak karnı bu (ki NYT bunu işaret etmiş)

Şimdi buna dikkat çekerek amerikancı olup olmadığımı filan da söyleyebilrsiniz.Bu ülke için amerikancı olmak bile bana onur verir.(çok şövenist oldu değil mi dostlar)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cevaplar aşmışşşş harika

 

ben kendi adıma söyliyeyim bir köşeye çekilip "meeee"licem "meee"lerken arada bir buraya da yazarım.

-----

Bozan araba mercedes mi?(merak işte :D )

 

 

Mevzuyu dağıtmak istemem ama, yanıt da vermiş olmalıyım, opel vectra... yani almanları protesto ederken haberim olursa yakarım meydanda, zira gözüm şu ara primera yumurta kasada. Yani olmadı çekik gözlere döneriz...

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mevzuyu dağıtmak istemem ama, yanıt da vermiş olmalıyım, opel vectra... yani almanları protesto ederken haberim olursa yakarım meydanda, zira gözüm şu ara primera yumurta kasada. Yani olmadı çekik gözlere döneriz...

 

bozan

Teşekkür ederim..Ama söyleyeyim ondada amerikan barnağı var :D

 

tamam özür dilerim konuyu ben dağıttım.

bu gidişle yaya kalacağız :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fransa asla vazgecmiycek cunku ihtiyaclari yokk.....Bole bir karar almaya.......

 

Hiç sanmıyorum sevgili la bohéme.Benim özellikle dikkat çekmeye çalıştığım nokta her nedense sürekli atlanıyor.

 

577 milletvekili parlemento'da halkın iradesini yansıtıyor ise oylamada bu muhteremler neden yoktu?

1/5 milletvekilinin oyları ile halkları yargılayacaksınız kanunlaştıracaksınız ve dünya'ya yutturacaksınız.

Bunu da kabul ederim ama Fransa'nın demokrasi geleneğini alt üst edeceksiniz bu kararla ve ermenilere bir sempatik davranışta bulunacaksınız.Hiç sanmıyorum Fransız halkı bunu kabul mü edecek?

Zaten bugünkü açılım da bunun böyle olacağının sinyallerini veriyor.

Lütfen biraz bekleyelim ve görelim.Kanaatimce politik bir takım oyunlar oynanıyor.Sabrımız mı deneniyor bilemiyorum ama bunun bir oyun olduğu nedense ağır basıyor.

Senato'dan geçmesi gerekiyormuş ki asıl en önemli basamak orada.

İşin acı kısmı bunları başkalarından öğrenmemizdir.Beni ençok üzen de bu oldu.Basınımızın en hassas noktayı atlamalarıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

577 Milletvekiline sahip olan bir ülkede 106 milletvekilinin oyu ile kritik bir oylama yapılıyor ve bu kanun geçiyor ise Fransa'nın vay haline.

Asıl Türkiye'nin yapması gereken tek şey katılmayan milletvekillerinin kendi seçmenlerine bunun hesabını nasıl verebileceklerini soran olayı yargılayan özel röportajlar yapmak ve net'te dahil tüm iletişim hatlarını maksimum kullanmaktır.

Daha da ileri gidilerek 106 milletvekilinin geçmişlerinin didik didik edilerek hangi şirketler ile bağlarının olduğunu ve bu şirketlerin ülkemizdeki şirketlerle olan bağları ortaya çıkarılmalıdır.

Ya da sadece Bize bunu yapmak haksızlıktır denmelidir.

 

Bu arada Cyrano'dan kaçılmıyor ne yazık ki.Müthiş bir bilgilere ulaşım gücü var.

Şimdi Yine Bozan'ı mı koruyorsun diyecek ki Sayın Bozanın böyle bir şeye hiç mi hiç ihtiyacı yok ama düşüncelerini değil kendisini hedef aldığı müddetçe boncuk oyununu devam ettireceğim.

 

Cyrano'dan alıntıdır.

 

 

billion=milyar olduğunu Cyrano muhakkak biliyordur.

 

Afedersin de 6 milyar dolara mı bakacak Fransa ,Tıpkı İtalya muhabbetindeki komediye düşeriz.

6 milyar Dolar Sadece bizim için büyük bir rakamdır.

 

Pasif bir eylem Koyan Sayın Bozan'ın değilde bu topiği senin açman gerekmiyor muydu?Tepkilerini yazabilmen için bu topiği kulandığına göre en azından bir teşekkür gerekmiyor mu?

İşte benim hep üzerinde durduğum ama senin transit geçtiğin mesele bu sevgili CYRANO,tepkinin olması rahatsızlığı gösteriyor bunun pasif olması sizi rahatsız edebilir ama neticede aynı şeylerden rahatsız olanlar neden el sıkışamıyor?

Siz kişileri takmaya başladınız ki emin olun bunun bu ülkeye hiç faydası olmaz.

Ki bu bilgilere ulaşan insanlar çok kolay yetişmiyor.

Elbette düşüncelerinizi okuyorum ama artık tüm kelime ve kanıtlarınızın ta içine bakıyorum.Yukarıdaki basit bir örnektir.

sevgilerimle,

 

Kanımca bu forumda. Bozanı koruma ( gayreti) ötesine geçebilirsin :) Yani bir birey olabilirsin.

 

Ayrıca amacın buysa. Bu başlığın altlarında yani dünyayı yakalamak topiğinde, yapabilirsin hala. İcat edecek bir şeyler bulabildiysen tabi. Google kapanmadı bildiğim kadarıyla.

 

Konuya gelirsek.

 

Kısacası her konuda ahkam kesebilirsiniz bilip bilmeden. Ama ekonomi böyle bir alan değildir :)

 

Komik. Yani bu arkadaşımız Fransanın 914 milyar dolar dış ticaret hacmine bakıp. 10 milyar doların ( Türkiye ile olan yıllık dış ticaret hacmi ) Fransa için önemli olmayacağı sonucuna varıyor.

 

10 Milyar dolar sadece bizim için değil. Herkes için iyi paradır :)

 

Bir cari dönem içerisinde dış ticaret hacmindeki %1 oranındaki düşüş, dünyanın hangi ekonomisi olursa olsun, kriz yaratacak türdendir. 1979 da iran islam devriminden sonra, İran'ın koyu Amerikan boykotuyla, ABD bütçesi %0,4 lük bir dış ticaret hacmi küçülmesi yaşamış. Neticesinde Wall Street 1919 buhranından sonra yaşadığı en büyük buhranı yaşamıştır.

 

Bir ülkenin dış ticaret hacmindeki 10 milyar dolarlık bir düşüşün cari açıktaki yansıması 30 milyar dolar civarında olur.

 

İktisat bir denge işidir. %1 lik bir dış ticaret kaybı senin maaşının yüzde birini yolda düşürmene benzemez :)

 

Artı bir ülke pazarından bir cari dönem boyunca çekilen şirketler. O pazardaki eski pozisyonlarını geri kazanabilmeleri için asgari 10 cari dönem çalışmak zorundadır. Ayni ve İkame mallar üreten diğer rakipler, sadece 1 cari dönemlik piyasa yitiminde seni 10 cari dönemde geri kazanılmayacak şekilde çekerler. Sen hiç vahşi rekabet diye bir şey duymadın mı.

 

Bir emperyalist ülke bir ulusal pazardaki hakimiyetini kaybetmemek için gerekirse savaş bile çıkarıtır.

 

Ekonomi hakkında hiç bir şey bilmeden. Basındaki AB ci kalemşörlerin, yazılarıyla niye bizimle tartışmaya kalkıyorsun.

 

Sana La Boheme ki fransada yaşıyan bir arkadaşımız. Tüm dünyanın bildiği bir şeyi söylüyor, Türkiye Fransanın Dış ticarette 5. sıradaki müşterisidir. Ama sanki programlanmış gibi ekonomik rakamlara bakıp üstün ekonomik bilginle yok olamaz diyorsun.

 

Fransa bu yasayı, Geleneksel rus yakınlığından kopmaya başlıyan ve batıya açılmaya hazırlanan Ermenistan pazarında hakimiyet kurmak için çıkarmaktadır. Yasaya karşı çıkan ABD ve İngiltere!'nin kaygısı. Geleneksel rakipleri Fransa'nın Ermenistanda "ABİ" misyonu üstlenip bu yeni pazarın hakimi olmasıdır.

 

Azami 1 milyar dolarlık bir ihracat yapabileceği Türkiyenin ancak onda biri kadar bir büyüklüğe sahip Ermenistan pazarında en büyük pay sahibi olmak için böyle bir Yasa çıkaran Fransa elbette 10 milyar dolarlık bir ihracat kaybından korkacaktır.

 

Fransaki 500 milyon dolar ihracat yaptığı Ruandada pazarı kaybetmemek için. İç savaş çıkarıp yüzbinlerce Tutsiyi öldürmüştür.

 

Çözüm olarak sundukları ayrı bir komik. Yani çocuklar için uykudan önce gibi :)

 

Biz Fransız halkına gerçekleri anlatacakmışız.

 

Fransız milletvekillerini, etkileyecekmişiz.

 

Bunun için interneti kullancakmışız.

 

Sen uluslararası ilişkilerin ne olduğunu biliyor musun. O yasa için merak etme Bütün Fransız partileri anlaşmıştır. Hükümetin oylamaya katılmaması zaten yasanın çıkacağının bilinmesi ve planlanmasındandır. Yasa daha ulusal meclise sunulmadan yasanın çıkacağı biliniyordu .

 

vay be , biz interneti kullanıp Fransız halkına doğruları anlatacakmışız. Fransızlar Avrupadaki en koyu türk karşıtı toplumlardan biri şu anda. Ve türkiyenin AB üyeliğine en keskin olarak karşı çıkan toplum. Unuttun galiba Türkiyenin üyeliğini oylayan referandumda verdikleri oyu.

 

Bu saatten sonra. oturup Fransız kamuoyunu örgütleyecekmişiz. :)

 

Senin anlatacağın şeyin yüz katını. Fransız tarihçileri ve bilim adamları anlatmıştır. O yasa tamamen siyasal bir yasadır. Ne için çıkarıldığıda bellidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarzına bakılırsa günden güne daha da saldırganlaşıyorsun CYRANO

Bu da seni güçsüz yapıyor.

 

İstanbul Modern’deki öğle yemeğinin neredeyse odak noktası haline gelen Poudade, gazetecilerin yasayla ilgili sorularını şöyle cevaplıyor: "Yasanın meclisten sonra senatoya gitmesi gerek. Senato bu yasayı onaylamayacak. Zaten önümüzdeki seçimler nedeniyle parlamento tatile girecek ve yasa otomatikman düşecek." Yasanın Fransız Ulusal Meclisi’nden geçtiği andan itibaren "mekik diplomasisi"ne başlayan elçinin elinden telefonu düşmüyor.

Asıl iktisat fukarası zatiallerinizdir.

 

"Kısacası her konuda ahkam kesebilirsiniz bilip bilmeden. Ama ekonomi böyle bir alan değildir "

O kadar komiksin ki şu anda bu copy -paste'yi yaparken kasıklarıma kadar gülüyorum.

:D:D

Sana La Boheme ki fransada yaşıyan bir arkadaşımız. Tüm dünyanın bildiği bir şeyi söylüyor, Türkiye Fransanın Dış ticarette 5. sıradaki müşterisidir. Ama sanki programlanmış gibi ekonomik rakamlara bakıp üstün ekonomik bilginle yok olamaz diyorsun.

Ahhh ne diyeyim Hani kemikleşmiş diye tabir edilen bir beyin vakası vardır.Tipik bir örneksin.

Fransa'nın ihracat listesine Ülkemizi birinciliğe koydun sonra rakamları getirince de acze düşüp la bohéme'in Yazdıklarına tutunmaya çalışıyorsun.

Hani birinci sırada idi Türkiye, iki günde mi 5'inciliğe düştü.? ÖNCE ONA CEVAP VER.

Başbakan'ın bile itiraf ettiği %1,5 luk pay bile sana yeter.Ötesine gerek yok.Seni okuyanlar zaten Şu zamana kadar anlamıştır.

 

Bir ülkenin dış ticaret hacmindeki 10 milyar dolarlık bir düşüşün cari açıktaki yansıması 30 milyar dolar civarında olur.

Buyrun süper bir atış?

Projeksiyonu üçyüz yllık mı yapıyorsun ?Teknik olarak ne kullanıyorsun da bir kalemin yansımasını 3 ile çarpıyorsun?

Ekonomiyi bilene bakın :)

 

Bir cari dönem içerisinde dış ticaret hacmindeki %1 oranındaki düşüş, dünyanın hangi ekonomisi olursa olsun, kriz yaratacak türdendir. 1979 da iran islam devriminden sonra, İran'ın koyu Amerikan boykotuyla, ABD bütçesi %0,4 lük bir dış ticaret hacmi küçülmesi yaşamış. Neticesinde Wall Street 1919 buhranından sonra yaşadığı en büyük buhranı yaşamıştır.

 

Yahu daha ne söyleyeyim.Bu kadarına pes dogrusu.ABD'nin dış ticaretindeki bindedört daralma 1919 bunalımından sonraki en buyuk bunalımı yaratmış :) İktisat okuyorum diye hile teknikleri kitabı filan okumuş olmayasın?

 

İktisat bir denge işidir. %1 lik bir dış ticaret kaybı senin maaşının yüzde birini yolda düşürmene benzemez

 

Kesinlikle ona benzer.İktisadın mikro yada makro planlarının teknik içeriğinin mikro yada makro düzeyde uygulanmasında çok fazla bir değişiklik yoktur. .Özellikle mikro ekonomi üzerine biraz araştırma yap. öyle desteksiz de sallama.

 

Fransa bu yasayı, Geleneksel rus yakınlığından kopmaya başlıyan ve batıya açılmaya hazırlanan Ermenistan pazarında hakimiyet kurmak için çıkarmaktadır. Yasaya karşı çıkan ABD ve İngiltere!'nin kaygısı. Geleneksel rakipleri Fransa'nın Ermenistanda "ABİ" misyonu üstlenip bu yeni pazarın hakimi olmasıdır.

 

Azami 1 milyar dolarlık bir ihracat yapabileceği Türkiyenin ancak onda biri kadar bir büyüklüğe sahip Ermenistan pazarında en büyük pay sahibi olmak için böyle bir Yasa çıkaran Fransa elbette 10 milyar dolarlık bir ihracat kaybından korkacaktır.

 

Nasıl bir iktisadi bilgin var senin öyle?

(Biraz J.M.keynes ve yemeklerden Sonra da A.Kont almalısın.arasıra da merkantilistleri de unutma)

 

Yani türkçeye çevirelim şu yazdığını

 

FRANSA 10 LİRA KAZANMAKTANSA 1 LİRA KAZANMAK İÇİN ERMENİ YASASINI ONAYLAMIŞTIR.

Alıntı Ord Prof.Cyrano Çokatar

 

Fransa'yı bilmem ama senin ihracaatının günden güne düştüğünü biliyorum. :D:D:D

 

 

Çözüm olarak sundukları ayrı bir komik. Yani çocuklar için uykudan önce gibi

Yakında küfredersen hiç şaşırmayacağım.

 

Ekonomi hakkında hiç bir şey bilmeden. Basındaki AB ci kalemşörlerin, yazılarıyla niye bizimle tartışmaya kalkıyorsun.

 

Gerçektende senin şu yazılarına bakınca, çocuklarıma uykuları gelsin diye senin yazdıklarını okuyorum.Son bir haftadır başarılıyım.

 

Senin anlatacağın şeyin yüz katını. Fransız tarihçileri ve bilim adamları anlatmıştır. O yasa tamamen siyasal bir yasadır. Ne için çıkarıldığıda bellidir.

 

Sen anlatamadığın için Fransız tarihçiler ve bilim adamları anlatmış.Ermeniler demek ki iyi anlatmışlar ki bu yasa onaylandı.

Tabii bu arada senin çözüm atışlarındaki savunma ihalelerinde bir değişiklik olmayacağı açıklandı.Ve devletinde bir gecede Citroen ve renault arabalarını değiştirmesi,elf'den akaryakıt alımını durdurması ve oyak'ın tüm sigorta poliçelierini iptal etmesinin maliyetini ve maliyet yansımalarını da bir hesaplayıverde memleket teknik görsün.

Bu arada La Bohéme nick'inin yanlış yazıldığına sitem ediyor.Ben o hataya bir kez düştüm.Dipnot hiç düşmedi Habire düşen sensin.Bir dahaki sefere düzgün yaz ki dostumuz gücenmesin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kanımca bu forumda. Bozanı koruma ( gayreti) ötesine geçebilirsin :) Yani bir birey olabilirsin.

 

Ayrıca amacın buysa. Bu başlığın altlarında yani dünyayı yakalamak topiğinde, yapabilirsin hala. İcat edecek bir şeyler bulabildiysen tabi. Google kapanmadı bildiğim kadarıyla.

 

Konuya gelirsek.

 

Kısacası her konuda ahkam kesebilirsiniz bilip bilmeden. Ama ekonomi böyle bir alan değildir :)

 

Komik. Yani bu arkadaşımız Fransanın 914 milyar dolar dış ticaret hacmine bakıp. 10 milyar doların ( Türkiye ile olan yıllık dış ticaret hacmi ) Fransa için önemli olmayacağı sonucuna varıyor.

 

10 Milyar dolar sadece bizim için değil. Herkes için iyi paradır :)

 

Bir cari dönem içerisinde dış ticaret hacmindeki %1 oranındaki düşüş, dünyanın hangi ekonomisi olursa olsun, kriz yaratacak türdendir. 1979 da iran islam devriminden sonra, İran'ın koyu Amerikan boykotuyla, ABD bütçesi %0,4 lük bir dış ticaret hacmi küçülmesi yaşamış. Neticesinde Wall Street 1919 buhranından sonra yaşadığı en büyük buhranı yaşamıştır.

 

Bir ülkenin dış ticaret hacmindeki 10 milyar dolarlık bir düşüşün cari açıktaki yansıması 30 milyar dolar civarında olur.

 

İktisat bir denge işidir. %1 lik bir dış ticaret kaybı senin maaşının yüzde birini yolda düşürmene benzemez :)

 

Artı bir ülke pazarından bir cari dönem boyunca çekilen şirketler. O pazardaki eski pozisyonlarını geri kazanabilmeleri için asgari 10 cari dönem çalışmak zorundadır. Ayni ve İkame mallar üreten diğer rakipler, sadece 1 cari dönemlik piyasa yitiminde seni 10 cari dönemde geri kazanılmayacak şekilde çekerler. Sen hiç vahşi rekabet diye bir şey duymadın mı.

 

Bir emperyalist ülke bir ulusal pazardaki hakimiyetini kaybetmemek için gerekirse savaş bile çıkarıtır.

 

Ekonomi hakkında hiç bir şey bilmeden. Basındaki AB ci kalemşörlerin, yazılarıyla niye bizimle tartışmaya kalkıyorsun.

 

Sana La Boheme ki fransada yaşıyan bir arkadaşımız. Tüm dünyanın bildiği bir şeyi söylüyor, Türkiye Fransanın Dış ticarette 5. sıradaki müşterisidir. Ama sanki programlanmış gibi ekonomik rakamlara bakıp üstün ekonomik bilginle yok olamaz diyorsun.

 

Fransa bu yasayı, Geleneksel rus yakınlığından kopmaya başlıyan ve batıya açılmaya hazırlanan Ermenistan pazarında hakimiyet kurmak için çıkarmaktadır. Yasaya karşı çıkan ABD ve İngiltere!'nin kaygısı. Geleneksel rakipleri Fransa'nın Ermenistanda "ABİ" misyonu üstlenip bu yeni pazarın hakimi olmasıdır.

 

Azami 1 milyar dolarlık bir ihracat yapabileceği Türkiyenin ancak onda biri kadar bir büyüklüğe sahip Ermenistan pazarında en büyük pay sahibi olmak için böyle bir Yasa çıkaran Fransa elbette 10 milyar dolarlık bir ihracat kaybından korkacaktır.

 

Fransaki 500 milyon dolar ihracat yaptığı Ruandada pazarı kaybetmemek için. İç savaş çıkarıp yüzbinlerce Tutsiyi öldürmüştür.

 

Çözüm olarak sundukları ayrı bir komik. Yani çocuklar için uykudan önce gibi :)

 

Biz Fransız halkına gerçekleri anlatacakmışız.

 

Fransız milletvekillerini, etkileyecekmişiz.

 

Bunun için interneti kullancakmışız.

 

Sen uluslararası ilişkilerin ne olduğunu biliyor musun. O yasa için merak etme Bütün Fransız partileri anlaşmıştır. Hükümetin oylamaya katılmaması zaten yasanın çıkacağının bilinmesi ve planlanmasındandır. Yasa daha ulusal meclise sunulmadan yasanın çıkacağı biliniyordu .

 

vay be , biz interneti kullanıp Fransız halkına doğruları anlatacakmışız. Fransızlar Avrupadaki en koyu türk karşıtı toplumlardan biri şu anda. Ve türkiyenin AB üyeliğine en keskin olarak karşı çıkan toplum. Unuttun galiba Türkiyenin üyeliğini oylayan referandumda verdikleri oyu.

 

Bu saatten sonra. oturup Fransız kamuoyunu örgütleyecekmişiz. :)

 

Senin anlatacağın şeyin yüz katını. Fransız tarihçileri ve bilim adamları anlatmıştır. O yasa tamamen siyasal bir yasadır. Ne için çıkarıldığıda bellidir.

 

+1903

 

:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarzına bakılırsa günden güne daha da saldırganlaşıyorsun CYRANO

Bu da seni güçsüz yapıyor.

 

 

Asıl iktisat fukarası zatiallerinizdir.

O kadar komiksin ki şu anda bu copy -paste'yi yaparken kasıklarıma kadar gülüyorum.

:D:D

 

Ahhh ne diyeyim Hani kemikleşmiş diye tabir edilen bir beyin vakası vardır.Tipik bir örneksin.

Fransa'nın ihracat listesine Ülkemizi birinciliğe koydun sonra rakamları getirince de acze düşüp la bohéme'in Yazdıklarına tutunmaya çalışıyorsun.

Hani birinci sırada idi Türkiye, iki günde mi 5'inciliğe düştü.? ÖNCE ONA CEVAP VER.

Başbakan'ın bile itiraf ettiği %1,5 luk pay bile sana yeter.Ötesine gerek yok.Seni okuyanlar zaten Şu zamana kadar anlamıştır.

 

 

Buyrun süper bir atış?

Projeksiyonu üçyüz yllık mı yapıyorsun ?Teknik olarak ne kullanıyorsun da bir kalemin yansımasını 3 ile çarpıyorsun?

Ekonomiyi bilene bakın :)

 

 

 

Yahu daha ne söyleyeyim.Bu kadarına pes dogrusu.ABD'nin dış ticaretindeki bindedört daralma 1919 bunalımından sonraki en buyuk bunalımı yaratmış :) İktisat okuyorum diye hile teknikleri kitabı filan okumuş olmayasın?

 

 

 

Kesinlikle ona benzer.İktisadın mikro yada makro planlarının teknik içeriğinin mikro yada makro düzeyde uygulanmasında çok fazla bir değişiklik yoktur. .Özellikle mikro ekonomi üzerine biraz araştırma yap. öyle desteksiz de sallama.

Nasıl bir iktisadi bilgin var senin öyle?

(Biraz J.M.keynes ve yemeklerden Sonra da A.Kont almalısın.arasıra da merkantilistleri de unutma)

 

Yani türkçeye çevirelim şu yazdığını

 

FRANSA 10 LİRA KAZANMAKTANSA 1 LİRA KAZANMAK İÇİN ERMENİ YASASINI ONAYLAMIŞTIR.

Alıntı Ord Prof.Cyrano Çokatar

 

Fransa'yı bilmem ama senin ihracaatının günden güne düştüğünü biliyorum. :D:D:D

 

Yakında küfredersen hiç şaşırmayacağım.

 

Ekonomi hakkında hiç bir şey bilmeden. Basındaki AB ci kalemşörlerin, yazılarıyla niye bizimle tartışmaya kalkıyorsun.

 

Gerçektende senin şu yazılarına bakınca, çocuklarıma uykuları gelsin diye senin yazdıklarını okuyorum.Son bir haftadır başarılıyım.

Sen anlatamadığın için Fransız tarihçiler ve bilim adamları anlatmış.Ermeniler demek ki iyi anlatmışlar ki bu yasa onaylandı.

Tabii bu arada senin çözüm atışlarındaki savunma ihalelerinde bir değişiklik olmayacağı açıklandı.Ve devletinde bir gecede Citroen ve renault arabalarını değiştirmesi,elf'den akaryakıt alımını durdurması ve oyak'ın tüm sigorta poliçelierini iptal etmesinin maliyetini ve maliyet yansımalarını da bir hesaplayıverde memleket teknik görsün.

Bu arada La Bohéme nick'inin yanlış yazıldığına sitem ediyor.Ben o hataya bir kez düştüm.Dipnot hiç düşmedi Habire düşen sensin.Bir dahaki sefere düzgün yaz ki dostumuz gücenmesin.

 

artık senin tartışılacak bir tarafın kalmadı.

 

gitgide kendini bir mIRC kanalında sanmaya başlıyorsun.

 

ve emin ol bu forum, haksız çirkefliğinden sıkıldı.

 

ve yine şu yazını biri elime tutuştursa, yazarın halinin vehametine üzülürdüm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bozan=gugucuk

 

İktisadi konularda epey yol aldığınız bir gerçek :D

Peki sevgili hazretler nasıl bir yaptırım uygulayacağız

fransız monarşisine karşı.Bunuda açıklama keyfiyeti

size aittir.Bundan geçtik efendim,bu soykırım iddası

bütün bir avrupaya sıçrayacak ve belkide bütün bir

dünyaya... O zaman nazi almanyasıyla aynı biçimde

lanetleneceğiz. Bunu aşmak için bir formulünüz

mevcutmu?.. Cyranonun bir görüşü ve tutarlı bir

duruşu var. Oynak kelime oyunlarıyla neyi ispat

etmeye çalışıyorsunuz.AB sofrasında binbir ödün

veren bu zavallı hükümete torbadan ne çıkacaktı

sanıyordunuz.Köy enstütülerini bile ideolojik

düşünceler bağlamında zararlı haşare olarak gören

ler nasıl onurlu bir duruş tavsiye edecekler bize.

Artık şu bu isim demek gereksiz.Çağdaş olmanın

önünde birde bu zihniyet tekeli oluştu.1980 sonrası

bir nesil yaratıldı.Bu nesil nihilist ve vurdumduymaz

bir nesildi. Bu nesili fikir bağlamında yoğurabildiğiniz

kadar yoğurun...Bu ülkenin zeki ve genç dinamikleri var.

Biz onlarla yola çıktık.Ve bu köhneleşmiş düşünce biçimini

aşacağımıza eminim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Marcus onların çözümleri süper :)

 

Fransız halkını ve milletvekillerini kampanyalarla ikna edecekmişiz.

 

İkna edeceğimiz ülke kim. Türkiyenin üyeliğinin oylandığı refarandumda çok çok yüksek bir farkla hayır oyu veren. Avrupanın yabancı düşmanlığında lider ülkesi. Hitlerden sonra Avrupanın gördüğü en ırkçı lideri (Le Pen) neredeyse Cumhurbaşkanı yapacak olan bir halk. Ki gelecek seçimlerin en favori adayı halen.

 

Bizim internetteki kampanyalarımızla etkilenip, vazgeçeceklermiş.

 

kamu yönetimi mezunuyum artı uluslararası ilişkiler yüksek lisans sahibiyim.

 

Ve diplomaside ilk defa böyle bir yaptırım görüyorum.

 

allasen iktisadi konulardaki itirazları "hahaha ay hiç güleceğim yoktur. kah kah kah öyle şey olur mu" şeklinde.

 

Birde bunların mantığıyla yarın fransa bize savaş ilan etse, Fransızların ordusu daha güçlü, zararlı çıkarız askerlerimiz ölür demek gibi.

 

Boykot uygulamayalım. Fransa kızıp AB de önümüzü tıkarmış bilmemneymiş. İyi oturup yasanın senatodan geçmesini bekleyelim. Ha pardon siz daha Fransızları ikna edecektiniz. :)

 

Not: Başbakanın emriyle tüm devlet ihalelerinde Fransız menşeili ve ortaklı şirketler liseteden çıkarılmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Meselenin bu şekilde kapanmasına üzüldüm diyemiyeceğim.

Keşke mirc de tartışıyor olsa idik,iktisadi doktrinleri çok daha iyi tartışma kaabiliyetimiz olurdu.

Kişilere karşı olan her harekette her zamanki duruşumu yinelerim.

Ülkemi CYRANO'dan çok daha fazla seviyorum.

Duygusallıklarla saldırmaların mantıksızlığını ondan çok daha iyi biliyorum.Tüm yazılarımı inceler iseniz tecrübelerin yansımalarını da bulacaksınız.

Forumlar fikir arenalarıdır.

Seviyesizlik test merkezi değildir.CYRANO'nun adımlarına göre cevaplarımı yazıyorum.İlkeli ve seviyeli olduğu müddetçe aynı ölçüde cevaplarını aldığına inanıyorum.Katılımcıları seviyesizlikle bilgisizlikle suçlayarak prim yapılmasına karşıyım.Dogru olan herşeyi insanların kabul edeceklerine inanıyorum.

Dogruları yazarsınız kimi tarafından kabul görür kimi tarafından kabul görmez.Kişisel olarak takip etmenin,kelime cımbızlamanın mahiyeti yoktur.Takdır eder ki bu mesele kendisinin sayın bozan'a saldırısından sonra oluşmuştur.Sayın Bozan'ın çizgisini bir türlü anlayamamışlığına da hayret ediyorum.

Bir Aydın-İzmir demiryolu grevi ile başlayan gerginliğin burada son bulması hakikaten hayırlı oldu.Bir kişinin bir yanlışının üzerine bu ölçüde saldırılmasını kabul edemedim.Konular saptırıldı ve polemik oluştu.Ben sadece konunun içinden bir hata yakalarsanız ve onunla kişinin üzerine gidersenize bir örnek olsun diye yazdım.Ve dikkat edilirse birinci mi 5.nci mi kavramlarına girdim.Zayıf nokta bu idi.CYRANO bir küçük yanlışlık yapmıştı (Aydın demiryolu grevi gibi)ve ben aynı onun gibi o ayrıntının üzerine gittim.

Yanlış olduğunu biliyordum ama birisinin de o yanlışı ögrenmesini istiyordum.

Dilerim ki bu yanlışlıklar bu forumda hiç oluşmaz.

Bu ülkede eksik olan şeyi binlerce defa cevapladım.

İdeolojisi ne olursa olsun,inançları ne olursa olsun,iş bu ülkenin menfaatleri var ise yanyana durmamız gerekliliğidir.Her farklı bakış,bize hatalı adımlarımızdan uzaklaşmamızı getirir.B.Russell çok değer verdiğim bir matematikçi aynı zamanda felsefecidir.Cambridge 'de yıllarca hocalık yaptığı dönemde yıllarca yaptığı minik bir hatayı yıllar sonra birinci sınıftan bir ögrenci bulmuştur ve tevazu sanatının en naif örneğini vermiştir.

Her dogru beraberinde yanlışları taşır.Bu sizin neyi göstermek istediğinize bağlıdır.Zamanımızda keskinleşmeden düşünce insanlarını kucaklamamızın zamanı gelmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

quote name='Marcus' date='Oct 15 2006, 05:59 AM' post='393788']

bozan=gugucuk

 

İktisadi konularda epey yol aldığınız bir gerçek :D

Peki sevgili hazretler nasıl bir yaptırım uygulayacağız

fransız monarşisine karşı.Bunuda açıklama keyfiyeti

size aittir.Bundan geçtik efendim,bu soykırım iddası

bütün bir avrupaya sıçrayacak ve belkide bütün bir

dünyaya... O zaman nazi almanyasıyla aynı biçimde

lanetleneceğiz. Bunu aşmak için bir formulünüz

mevcutmu?.. Cyranonun bir görüşü ve tutarlı bir

duruşu var. Oynak kelime oyunlarıyla neyi ispat

etmeye çalışıyorsunuz.AB sofrasında binbir ödün

veren bu zavallı hükümete torbadan ne çıkacaktı

sanıyordunuz.Köy enstütülerini bile ideolojik

düşünceler bağlamında zararlı haşare olarak gören

ler nasıl onurlu bir duruş tavsiye edecekler bize.

Artık şu bu isim demek gereksiz.Çağdaş olmanın

önünde birde bu zihniyet tekeli oluştu.1980 sonrası

bir nesil yaratıldı.Bu nesil nihilist ve vurdumduymaz

bir nesildi. Bu nesili fikir bağlamında yoğurabildiğiniz

kadar yoğurun...Bu ülkenin zeki ve genç dinamikleri var.

Biz onlarla yola çıktık.Ve bu köhneleşmiş düşünce biçimini

aşacağımıza eminim.

 

Bozan=gugukcuk

Nerden böyle bir kanıya vardınız?

Sayın bozan ile benim çizgilerimiz taban tabana zıt

Ama bir tek ortak çarpan var

Bu cografyayı seviyoruz.

Bu cografyayı sizinde sevdiğinize inanıyoruz.

Memleket meselelerinde aynı noktada buluşacağımızı da biliyoruz.

1980 sonrası nihilist bir politika güdülmesinin sebepleri vardı.Zaten birahanelerin tavan yapması o döneme rastlar.

Cumhuriyet gazetesini bulundurmak bile tutuklanma sebebi idi.

Çok aktif bir gençlik vardı.Okuyan,yorumlayan bir gençlik.Üniversite öğrencisi ekmeğinden keserdi ama gazetesiz asla yaşamazdı.

Bu ülkenin zeki ve genç dinamikleri var diyorsunuz.Bundan gurur duyuyorum zaten.Sadece bir kuşak daha kaybetmeyelim diyorum.Bu kadar zengin olmadığımızı söylüyorum.

Yıllarca kültürümüzü zenginleştiremedik.Bütün tarihsel yerleri harab ettik.Bir Osmanlı enstütüsü kurmadık.

Binlerce osmanlı el yazmalarını yokettik.Bu ülkede hiçbir zaman eski fotoğrafların arşivini yapmadık.Teferruatları yetkili şahısların söylemeleri ile öğrendik.

Bilgi'ye gerekli değer ve önemi veremedik sevgili markus.

Günü kotardık.

Ama yavaş yavaş bilginin önemini kavrıyoruz.Birbirimize ne kadar destek verirsek bilgiler o kadar çok insana ulaşacaktır.

Ne kadar çok bilgiye sahip bir ülke olur isek o kadar bilgeli olacağız.

Ve o kadar da itibarlı.

CYRANO keselim asalım diyor dişlerimizi gösterelim yoksa bu moda Avrupa ya yayılır diyor.

Anarşist bir görüş acısı(Anarşizm ters yüz edilmiş burjuva ekonomizmidir.İ.Lenin)

Yavaş,kararlı ve emin olarak,bilgili,adaletli bir yol kısa zamanda herşeyi çözmez ama uzun vadede birçok meseleyi kökünden halleder.

CYRANO kamu yönetimi mezunu imiş

Birde yüksek lisans almış

kendisini tebrik ederim.Lakin oynadığı sahısın 25 yıllık bir iktisatçı olduğunu bile anlayamamış

(demek ki böyle eğitimde veriliyor )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşin sırrını veriyor W.Times el insaff hiçkimse ciddiye almıyor

 

 

Washington Times: Türkiye geri adım atıyor

 

Türkiye’nin, Fransız Ulusal Meclisi’nin “Ermeni soykırımı"nın inkarını cezalandıran tasarıyı onaylanmasına misilleme tehditlerine karşın Fransa ile uzun bir çatışma yaşamaktan geri adım attığı öne sürüldü.

ABD’li Washington Times gazetesi, “Türkiye, oylamaya yanıtını sakinleştiriyor" başlıklı haberinde “Misilleme tehditleri ve ulusal öfkeye karşın Türkiye sanki Fransa ile uzun sürecek bir çatışmadan geri adım atıyor" yorumunu yaptı. Gazete, diplomatik kaynaklara dayanarak Türkiye’nin artık “zararı sınırlandırmaya odaklandığı"nı savundu.

Gazete, Fransız Ulusal Meclisi’ndeki oylamaya 577 parlamenterden sadece 106’sının tasarıyı onayladığına dikkat çektikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’ya uygulanacak yaptırımları incelediklerini belirterek “Uygun hesapları yaptıktan sonra gerekli adımlar atacağız" dediğine dikkat çekti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.