Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayın la boheme

topicleri gereksiz yere işgal ediyorsunuz şuana kadar katkı sağlayacak bir şey yazmadınız sürekli karşısınızdakini azarlıyorsunuz. bu konularda bilginizin olmadığı açıkça görülüyor. ama kavga etmeyi iyi biliyorsunuz. :D

Varsın hakaret etsin..

Yada azarlasın, onun bu durumu benim karakterimi sergilemez ve etkilemez..

Herkes kendi karakterini sergiler..

Ama bilgisi olsun olmasın her birey bir insandır ve insanlara bildiğimiz doğruları anlatmak zorundayız..

Kul bilmezse Allah bilir...

La boheme..

"Hiristiyan olan tanriyimiyada protestan? musluman? yahudi ?" demişsin.

Hepsinin Rabbi Alahtır..

Şunuda belirtmek istiyorum sayın la boheme..

Gördüğüm kadarıyla dinler ve özellikle islam hakkındaki bilginiz çok sığ..

Saygılar..

• Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Oncelikle bastaki yazinizz cok duygusaldi cokk etlendim....

Ve sizin bilginizin az oldugu gozukuyo ki herkezin inandigi tanri bir degil....

Hristiyanlarin kendi tanrilari varmis....

zaten aktardigim yazida o donemden alinti yani hristiyanlar budistler yahudiler

tek tanri ve tek din yok....Burdaki anlayis bole....

Biraz beyninizi islamdan kaldirinda diger kitaplarida okuyun.!!!!

Dini konuda bilgin olup olmadığını arkadaşların yoruımlarına bırakıyorum..

Pek tabi bana bilgisiz diyebilirsin, dilin kemiği yok..

"Beyninizi kaldırında diğer kitaplara bakın falan yazmışsın" :)

Beyin kalkıyormu..? Nasıl olcak bu iş..:)

Ayrıca hakaret vari yazılarınız devam ediyor..

Neyse.. seni engellemek gibi bir yetki yok elimde..

Admin görene kadar böyle devam et..

Yakışıksız üslublarına aynı üslupla cevap vermicem, çünkü o seviyeye inemem..

Fakat hıristiyanların ve yahudilerin inandığı yaratıcıyla, müslümanların inandığı yaratıcı aynımı değilmi, zahmet ette bir araştır..

Ayrıca prostestanlığı ve katolikliğide ayrı bir din gibi yazmışsın..:D

Bu ikisi hıristiyanlığın kolarıdır, yani meshepleridir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Önce soruyu anlayınız..

Göz nerede oluşur demedim..

Göz neden iki adettir, neden iris vardır, neden renk pigmentleri vardır..

Bunlar DNA da şifreli halde belirlenmiş derseniz..

O DNA yı hangi akıl öyle hazırlamıştır..??

Saygılar..

Hangi akıl (!) yarattığı mahlukata göremeyen gözler yerleştirir (Bknz : Yarasalar).

Arılar neden bizim ayırt edebildiğimiz renklerden daha fazlasını ayırt edebiliyor?

Neden başımızın arkasında da gözlerimiz yok? Eğer konu mükemmeliyet ise, başımızın arkasında da gözlerimiz olması gerekmez mi?

Gönderi tarihi:
Hangi akıl (!) yarattığı mahlukata göremeyen gözler yerleştirir (Bknz : Yarasalar).

Arılar neden bizim ayırt edebildiğimiz renklerden daha fazlasını ayırt edebiliyor?

Neden başımızın arkasında da gözlerimiz yok? Eğer konu mükemmeliyet ise, başımızın arkasında da gözlerimiz olması gerekmez mi?

Öncedende söledimya..

Başımızın arkasında bir göz olsaydı şeklen ne kadar güzel olurdu dimi..:D

Şimdi arkaya bir göz verilse yanlarada istenilebilr mi..:(

Herneyse..

Bence herşey dörtdörtlük yaratılmıştır..

Sence dört dörtlük olmayabilir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Öncedende söledimya..

Herneyse..

Saygılar..

Maalesef sevgili xlark tades sayende ne yazıkki herşeyin dörtdörtlük olmadığı konusu sende gizli... :)

Gönderi tarihi:
Ben bilmiyodum saol!!! soledigin icin !!!biras ugrasinda

yukardaki pascal'in iddiasini okuyun cok tanri oldugunu orda soluyoo

yada Web Sitem

bu adresten gorebilirsiniz anlamadiginiz yerleri ceviririm...

Ben zahmet olmasin diye cevirmistim sizee...

Ve yazida goruceksinizki ve burdada din sohbetlerinde hep gecer

Hep bizim tanrimizla baslar cumleleri ve asla muslumanlariyla ayni tanriya kulluk ettiklerini dusunmezler

dusunmezler....

Sizin kaynağınız benim için muteber olamaz..

Ben nereden araştıracağımı daha iyi biliir..

Hehangi bir kiliseni papazına sorsamda alacağım cevap bellidir..

Aynı Allaha inanıyoruz..

Fakat bazı dinlerde Allah hakında değişik yorumlar vardır..

Fakat sonuç itibariyle aynı Allaha inamaktayız..

Göz meslesine gelince..

Bence iki göz, yeri, şekli ve duruşu çok güzel..

Ben insnaları bu şekliyle beğeniyorum..

Arkasında bir gözü olan bir insan bana sevimli gelmez, belkide korkarım ne o öle zombi gibi..:D

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Öncedende söledimya..

Herneyse..

Saygılar..

Sorularıma cevap ver/e/memişsin kralx... Hatırlatayım

Hangi akıl (!) yarattığı mahlukata göremeyen gözler verir ?

Sana göre tanrı o gözleri de estetiklik kaygısıyla koymuş olmalı :D

Gönderi tarihi:

Sayın yam yam

yarasaya görmeyen göz veren Allah ona düşük titreşimleri bile duyacak kulaklar vermiştir. Bu demek oluyor ki Allah her şeyi ayarlıyor, kiminin görüş yeteneği az kiminin duyum yeteneği ama birinden biri ya da başka özelliği bunları aratmıyor.

selamlar

Gönderi tarihi:

Sayin keskinkalem eger siz bile burdaysaniz benimde elbette olmaya hakkim var.......

Topikler herkese acik adi ustunde forum anlamini bildiginizi saniyorum...

Dusunceler yaziliyoo....

Iddia biraz gulunc olmadimi??Ben iddiami en iyi tanri uzerine

yapmak istiyorum....Cunku statistikler ne oldugunu gosteriyor...

Sayın la boheme

tabiki sizinde benim kadar yazmaya hakkınız var ama siz ölçüyü ve tartışmayı bilmediğiniz için bir verim sağlanmıyor ve topic boşu boşuna işgal ediliyor. söylemek istediğimi anlayabildiniz mi? Eğer söyleyecek mantıklı ve akılcı sorularınız varsa onları sorun yoksa en azından tartışmayı bilen zeki insanların "ateist ya da dindar" yazdıklarını okuyun ki siz de bişeyler öğrenin.

sayın xlark

haklısınız ve bu nezaketiniz için sizi tebrik ederim size saygısızlık edene bile tahammül gösterebiliyorsunuz arkadaşım başarılar dilerim.

selametle

Gönderi tarihi:
sayın xlark

haklısınız ve bu nezaketiniz için sizi tebrik ederim size saygısızlık edene bile tahammül gösterebiliyorsunuz arkadaşım başarılar dilerim.

selametle

Eyvallah..:)

Gönderi tarihi:

Sayın yam yam

yarasaya görmeyen göz veren Allah ona düşük titreşimleri bile duyacak kulaklar vermiştir. Bu demek oluyor ki Allah her şeyi ayarlıyor, kiminin görüş yeteneği az kiminin duyum yeteneği ama birinden biri ya da başka özelliği bunları aratmıyor.

selamlar[/b]

Bu bir cevap değildir sayın sardunyam... Kralx gözün hikmetlerinden dem vurmuş... Ben de yarasadaki gözün hikmetini merak ediyorum. Bu olay "ona bu verilmiş, falancaya da şu" diye geçiştirilecek kadar basit değildir.

Gönderi tarihi:
Bu bir cevap değildir sayın sardunyam... Kralx gözün hikmetlerinden dem vurmuş... Ben de yarasadaki gözün hikmetini merak ediyorum. Bu olay "ona bu verilmiş, falancaya da şu" diye geçiştirilecek kadar basit değildir.

Daha net anlaşılması açısından;

Bizdeki kuyruk sokumu ve o küçük kuyruk kemiğinin işlevi neyse..

Yarasadaki gözün işlevide odur..

Ereklerdeki memelerden süt inmemesine rağmen neden var..

Belki sebebi hala keşfedilebilmiş değildir..

Fakat, görünüşteki uyum ve simetri için olabilir..

En doğrusunu Allah bilir..

Fakat yarasanın gözü olmasa bile en iyi gören kadar dalga algılama organı vardır..

Belki gözüyle görenden daha iyi hisseder..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Daha net anlaşılması açısından;

Bizdeki kuyruk sokumu ve o küçük kuyruk kemiğinin işlevi neyse..

Yarasadaki gözün işlevide odur..

Ereklerdeki memelerden süt inmemesine rağmen neden var..

Belki sebebi hala keşfedilebilmiş değildir..

Fakat, görünüşteki uyum ve simetri için olabilir..

En doğrusunu Allah bilir..

Fakat yarasanın gözü olmasa bile en iyi gören kadar dalga algılama organı vardır..

Belki gözüyle görenden daha iyi hisseder..

Saygılar..

Onların neden varoldukları keşfedileli çok oldu da, siz 1400 yıl geriden takip ettiğiniz için henüz oralara gelemediniz...

Gönderi tarihi:
Onların neden varoldukları keşfedileli çok oldu da, siz 1400 yıl geriden takip ettiğiniz için henüz oralara gelemediniz...

Ne alaka..??

Arkadşım yazılanları tersten falanmı okuyoruz, yoksa iletişim kuramıyormuyuz birbirimizle..?

Seni söylediğinle benim söylediğim şeyin ne alaksı var..

Daha doğrusu ne demk istedin vallahi anlamadım..

Artık sıkıldım, lütfen daha açık yazın..

Biri konuyu dallandırıyor, biri verdiğimiz cevaplara rağmen aynı soruyu tekrar soruyor, biri hep aynı şeyleri yazıyorsunuz diyor, sanki kendisi hep aynı şeyleri sormuyormuş gibi..

Artık ben bu yazılanlarda kasıt aramaya başladım..

Yinede saygılar..

Gönderi tarihi:

Bu bir cevaptır sayın yam yam

çok açık bir cevaptır. biri eksikse diğeri tam. biri yoksa diğeri var. işte bunlar ibret içindir taki anlayasınız.

selamlar

Gönderi tarihi:

Sorularıma cevap ver/e/memişsin kralx... Hatırlatayım

Hangi akıl (!) yarattığı mahlukata göremeyen gözler verir ?

Sana göre tanrı o gözleri de estetiklik kaygısıyla koymuş olmalı :D

bir zamanlar bu evrimciler bademciğede gereksiz diyordu yanılıyor muyum?oysa şimdi vucuda girebilecek mikropları önlüyor ve ürettiği antikorlarla bağışıklık sisteminede katksı oluyor.ayrıca kör bağırsağın evrimin bir kalıntısı olduğu söylendi.oysa prf. osman barlas klınik ve teşhis kitabında bunun ikinci bir mide olduğunu söyler.ayrıca lenf dokusu içerdiği antikor ürettiğide malum.

ileriki günlerde yarasanın gözleri hakkında böyle bir izahat gelince acaba bu evrimci beyler ne diyecekler.

hem yarasanın gözlerinden daha az gören bir gözden haber vereyimmi;

bu kainat kitabını okumaktan ****** kalan bir çift göz...

saygılar

Gönderi tarihi:

Bu bir cevaptır sayın yam yam

çok açık bir cevaptır. biri eksikse diğeri tam. biri yoksa diğeri var. işte bunlar ibret içindir taki anlayasınız.

selamlar

Sayın sardunyam,

Soru, "yarasaların neden gözleri yoktur" olsa idi yapmış olduğunuz açıklamayı kabul edebilirdim. Ancak soru, "yarasalarda neden görmeyen gözler vardır" idi. Hani tanrınız her şeyi bir düzen ve intizam için de yaratmış ya... Hani gözün hikmetlerinden dem vurulmuş ya.. Şimdi bana yarasalardaki görmeyen gözlerin hikmetini anlatabilir misiniz?

Gönderi tarihi:

Değerli arkadaşım,

Yarasaların gözleri şekil olarak olsada işlevi yok değil mi ama buna karşın çok iyi duyan kulakları var. Bunu daha önce ifade etmiştim duyu organlarından biri görevini yerine getiremiyorsa bir diğeri onun eksikliğini aratmıyor. Bu kör insanlarda da böyle olmuyor mu, göremedikleri için sürekli sese göre hareket ettiklerinden kulakları gelişiyor.

Asıl söylemem gereken ise, dünyada gösleri olmayan pek canlı yok sanırım. Hemen hepsinin gözleri var kimi az görüyorken, kimi zoom yeteneğine sahip, kimi görmüyor. Bu özellikler de o canlıların yaşamlarını sürdürürken ihtiyaç duydukları avlanma ve beslenme durumlarına göre değişiyor.

Ama şekil itibarıyla da olsa hepsinin gözleri var bu estetik açısından bile bir programlama olduğunu gösterir bana göre. Yani belli bir canlısal özellikler var ve buna göre yaratılmışlar. Ama söylediğim gibi bir organın eksikliği diğerine artı güç katıyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.