Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

KUR’AN HAKKINDA BATILI AYDINLARIN BAZI SÖZLERİ

Prof. Ennest Renan:’Bu kitap dini bir inkılap kadar,edebi bir inkılaba da işarettir’.

Rene Basset:’Kur’an ebedi güzelliğin ezeli ve ebedi güzelliğin ezeli vs ebedi timsalidir. Meleklerde,insanlarda o mukaddes kitabın her hangi bir ayeti ayarında tek bir cümle bile yazmaktan acizdirler.’

Gustose Le Ban:’Kur’an ,insanlara zorla kabul ettirilmekten tamamen uzaktır. Ancak inanç ve kanaatle yeryüzüne yayılmıştır.’

Prof. Cement Huart:’Bütün Kur’an’da konuşan yalnız Allah’tır. Peygamber ise yalnız vahyin tebliğine vasıta olmuştur.’

Prof.İ. Goldziher:’Kur’an ismiyle bilinen ve Allah tarafından vahyedilmiş olan bu kitap aynı zamanda bütün cihan edebiyatının bir abidesidir.’

Prof. Nathan Södenblom: ‘Kur’an muayyen zamanlarda Hz-Muhammed (a.s.m) tebliğ edilmiş Allah kelamıdır.’

Jhon Davenport:’Bu Kur’an iledir ki Hazreti Muhammed (a.s.m) Resullüğünü doğrulamış O’na bir nazire getirmekten aciz bırakmıştır.’

Bertram Thomas:’Kur’an edebi üslübu da insanı vecde getiren bir güzelliktir.’diyor.

Prof. Reğis Blachere:’Arapça bilinmeyen avrupalı bir dinleyici bile bazı sureler okunurken heyecana gelmektedir. Dinleyicileri manevi bir tesir altında bırakır.

Emile Dermenghem: Kur’an Hazreti Muhammedin (a.s.m) en büyük mucizedir.’Kur’an mucizedir ve eşsizdir der.’

Arthur Pellegnin:’Kur-an’ın mukaddes metni,hiç şüphesiz ki bütün fikir hareketlerinin ilham kaynağıdır.’

Prof.Armand Abed:’ En basit kinayelerine varıncaya kadar,bütün üslübu ilahi olduğu için,insan bu kitaba hayran olur.’

Will Durant:’Kur’an saf ve sade ruhlara dünyada mevcut imanların en safını ,en açığını ;dini merasimi en sade alanını ve bilhassa putperestlik ve papazlıkla alakası olmayan şeklini etmiştir.’

Prof. Edouard Mantet:’Bu din kitabının güzelliği göklere çıkarılacak derecededir.’

Prof. Jacgues C. Rister:’Onun insanlara tesir kudretiyle manevi yüceliği,Hazret’i Muhammed’i (a.s.m) Allah’ın nuru ile azametine (büyüklüğüne) uymuş göstermektedir. Bunu hiç kimse inkar edemez.’

Prof. Guadefroy-Domomlaynes:’O eşsizAllah kelamının heyecan verici bir tarzda yükselmesi, ondaki kuvvet ise kudretin dinleyeni sarması yegane muciceşi demektir. Resülullah’ın peygamberliğinin doğruluğu da işte bununla sabittir.’

Raymand Charles:’Öyle tasvirleri vardır ki,onların ahenkli seslerinden hasıl olan musikinin dokunaklı güzelliği insanların zihinlerini vahyin kabulüne hazır hale getirir.’

Dominigue Soundel:’Kur’an’ın başlıca özelliği,edebi bakımdan taklidine imkan olmamasıdır,der.’

Jacgues Jamier:’Kur’an üslübune tercüme imkanı yoktur.’

Baswonth-Simith:’Gerçekliğin hikmetin ve üslüp sadeliğin mucisesi,diyor.

Prens Bismarc:’Ben kur’an’ı her bakımdan inceledim,her kelimesinde büyük bir hikmet gördüm.’

Corsel: “Kur’an bütün insanlığın tılsımını çözmekten aciz kaldığı muazzam bir sır olarak yaşamaktadır.”

Kont H. De Castri: “Kur’an sonsuza dek bir mucizedir. Bu kutsal kitabın ta kendisi kaynağının ilâhi olduğunu ispata kâfidir.”

Gönderi tarihi:

İyi de, bunlardan kaç tanesi müslüman olmuş?

Eğer burada ismi yazılanlar müslüman olmamışlarsa ;

ya söylediklerinde samimi değiller, ya da böyle bir şey söylemediler veya sözleri çarpıtıldı.

Gönderi tarihi:

Aksini söyleyenlerde yok değil ama değilmi?...

Nedense insan olayın hiçbir zaman kötü tarafından bakma cesaretini kendinde bulamaz...

Belki aklına bile gelmez...

Birde onları bulun derim...

Gönderi tarihi:

Aksini söyleyenlerde yok değil ama değilmi?...

Nedense insan olayın hiçbir zaman kötü tarafından bakma cesaretini kendinde bulamaz...

Belki aklına bile gelmez...

Birde onları bulun derim...

Aksini söyleyenler dedinde sevgili Dipnot,

Bunlarda inançlar için aksini söyleyen deha ve bilim adamları.

"Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka bir şey değildir.....

Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır."

M.Kemal ATATÜRK

"İnançlı bir insanin şüpheci bir insandan daha mutlu olması, sarhoş bir insanin ayık birinden daha mutlu olmasından farklı değildir."

George Bernard Shaw

"Toplum için tehlikeli olan, inançsızlık değil, inançtır.”

George Bernard Shaw

"Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler. Gerçekten düşündürürseniz ise, sizden nefret ederler."

Don Marquis

"Yaratılışçılık yanlıştır. Tümüyle, açıkça ve kesinlikle yanlıştır. Daha da gidebilirim. Yanlışlığın dereceleri vardır. Yaratılışçılar ölçeğin en dibindedir. Kendi pozisyonlarının doğruluğunu iddia edebilmek için, bilinen tüm entrikaları kullanırlar. Hatta pek çok kez, açıkça, dürüstlükten uzaklaşırlar. Bilimsel yaratılışçılık sadece yanlış değildir, aptalca bir şekilde imkansızdır. İnsan düşüncesinin grotesk bir parodisi, ve insan zekasının açık bir yanlış kullanımıdır. Kısacası, inançlı biri için, yaratılışçılık teorisi Tanrı’ya hakarettir."

Michael Ruse

"Hayatin gelişmesi ve yüceltilmesine ilişkin temel ahlaki ilkelerin öneminin bilince çıkarılmasında, kural koyucu inancına özellikle de ödüllendiren ya da cezalandıran bir kural koyucuya gereksinim olmadığından eminim."

"Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yasayacağımız bir irade türüne sahip bir tanri düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım..."

Albert Einstein

'Kozmoloji üzerine ne zaman ders verilse, ben Büyük Patlama dan önce ne olduğunu sık sık sormuştum. Önce’nin olmadığı, şüpheyle karşılanır. Çünkü Büyük Patlama zamanın ortaya çıkısını sağladı,Bir şey ona sebep olmuş olmalıdır. Fakat ‘neden’ ve ‘etki’ zamana ait kavramlardır. Ve zamanın varolmadığı durumlara uygulanamazlar. Bu yüzden soru anlamsızdır.'

'Zamanı meydana getirmeye Tanrı’nın sebep olduğunu söylemek ne manaya gelir? Sebeplilik zamansal bir etkinliktir. Zaman daima sebep olunmuş şeyden önce var olmalıdır.Tanrı’nın nahiv imgesinin evrenden önce varolması, ‘zaman’ önceden yok idiyse, açıkça saçmalıktır.'

Stephen Hawking

Din kemoterapi gibidir, bir sorunu çözebilir, ama arkasından bir milyon tane daha yaratabilir.

John Bledsoe

Günah sadece diğer insanların canını gereksiz yere yakmakta yatar. Diğer bütün günahlar uydurulmuş saçmalıklardır.

Robert A. Heinlein

Tanrı olmadığını ispatlayabileceğimi iddia etmiyorum. Aynı şekilde Şeytan'ın uydurma olduğunu da ispatlayamam. Hıristiyan tanrısı var olabilir, Olimpus'un tanrıları da varolabilir, ya da eski Mısır'ın, ya da Babil'in. Ama bu varsayımlardan hiçbiri diğerinden daha olası değildir. Bunlar, olası bilgilerimizin bile dışında duruyorlar, herhangi birisini ciddiye almak için hiç bir sebep yoktur.

Bertrand Russell

Gönderi tarihi:

yaa arkadaşlar hayatında KURAN_I KERİM i eline alıp 1 sayfasını dahi alıp okumamış insanlar nasıl hakaret edebiliyorlar kur ana

insanların inançları farklıdır doğrular farklıdır

yiğidi öldür hakkını yeme misali

bir hristiyan aklıyla analiz edip KURAN-I KERİM i beğenebilir övebilir.

ama yüreği incile yatkınsa buda onun özgür iradesidir

ne yani sizin din kitabınız das capital i övseler böyle tepki verecekmiydiniz???????????????????????? :angry:

Gönderi tarihi:

Emeklerine sağlık

Sevgiler :clover:

Değerli arkadaşım sevgili 'sardunyam';

Genelde, açılan başlıktaki yazıyı diğer yazılanları okumadan üzerimde bıraktığı etkiyi tartmaya

ve varsa bana ters gelen taraflarını sorgulamaya çalışırım...

Yine aynı yaklaşımla yazılanları okudum ve Kimmiş bu batılı aydınlar diye internette bir sorgulama yaptım...

Burada iyice anlaşılması için belirtmek istiyorum...

Benim sorguladığım kimlerin bu konuda ne söyledikleri değil,söylediklerine de itiraz etmiyorum...

Benim için çelişkili duran nokta; bilimin ortaya çıkardığı sonuçlara çoğu kez karşı duran

yada onun sonuçlarını kendi doğruluğunu desteklemek amaçlı çarpıtarak sunumlarda bulunan teist anlayışın, neden yine aynı yaklaşımla gerçekte bilim insanı olup olmadıkları kanıtlanamayacak,

" ilgilenmeyen, sorgulamayan yada konunun dışında olanların bilemeyeceği " kişiler kaynak gösterilerek

teist inanışta olan insanların en önemli değerleri sanki ihtiyaç varmış gibi

ucuz pazarlık ve reklam anlayışı içine sokularak kanıtlar üretilmeye çalışılması...

İnternette bir sorgulama yaptım demiştim...Ulaştığım sonuç ....Adı geçen bilim adamları hakkında türk sitelerinde bu yazının aynını verenler hariç, bu bilim adamları hakkında hiçbir yabancı sitede "yukarıda yazılan yazıda yazılışlarının aynı olmak kaydıyla" adlarına, onlarla ilgili detaylı bir bilgiye ulaşamadım...

Sevgili Sardunya bende senin gibi emeğe saygı duyan insanlardanım...

Ama bu saygının değer bulması için üretlen değerlerin insana ve onun yaşamına gerçek anlamda artı değerler katmasıda gerekir....

O nedenle benim eksik sorgulama yaptımı kabul ederek adı geçen bu bilim adamlarının kim...

Hangi çalışma ve vasıflarıyla bilim adamı olduklarını...

Hangi bilim dalında eğitim gördüklerini... sorgular, araştırır ve bu sayfalarda bizlerin bilgisine sunarsan sevinirim...

Bilirsin Gerçeklerin herzaman ortaya çıkıvermek gibi kötü alışkanlıkları vardır...

Bu nedenle her yazılanı işimize gelse bile hemen kabul etmek yerine...

Araştırıp,sorgulayıp, kesinliğini, doğruluğunu kendi gözlemlerimiz sonucu test ettikten sonra

bilgi, görgü ve tecrübe dağarcığımıza katmak peşin kabulden herzaman daha iyidir...

Bu nedenle ulaşamadığım doğru sonuçlara ulaşır ve paylaşırsan hepimizin yararına olur diye düşünüyorum...

Sana sevgilerimi, selamlarımı ve saygılarımı yolluyorum...

*tna

Gönderi tarihi:

sevgili gece kuşu içime bir kurt düşürdü....bir bakayım dedim ve;

türkçe sitelerden başka hiçbiryerde rastlanamıyor bu isimlere...

rastlanılan sitelerdede hep aynı başlık..

başlığı açan arkadaşın bir açıklaması vardır elbette??????

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar..

İsterseniz bahsi geçen bilim adamlarının seceresinide çıkarayım..

Hatta vatandaşı bulundukları ülkelere birer yazı gönderelimde, bu bilim adamlarının acil olarak, kim oldukları nerede yaşadıkları ne işle iştikal ettikleri öz geçmişleri varsa suç dosyalarını, vukuatlı nüfus örneklerini falan isteyelim..

Ama bu adamların her birinin gerçek bir bilim adamı, vatanına milletine mal olmuş başarılı birer bilim adamı olduklarını ıspatlasam ne olacak..?

Hayır.. Einstein Allaha inanıyordu dedik başımıza taş yağacaktı az daha..

Yok o panteismiş bilmem neymiş..

Kelplerden, Newtondan ve ismi aklıma gelmeyen nice ünlü bilim adamından sözler yazdık, yazdığımıza pişman ettiniz..

Asılı ve-l kelam..

Burada bilek, parmak, göz ve kafa yormaktan artı klavye eskitmekten başka birşey yanımıza kar kalmıyor..

Yaklaşık iki yıldır bunu gördüm..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

başlığı açan arkadaşın bir açıklaması vardır elbette??????

Evet, elbette....

ama yukarıda yapılan gibi olmamalı....

Önce;

"Sevgili arkadaşlar..

İsterseniz bahsi geçen bilim adamlarının seceresinide çıkarayım.." deyip...

ardından;

" varsa suç dosyalarını, vukuatlı nüfus örneklerini falan isteyelim.." yaklaşımlarıyla sulandrmaya kalkarak hiç değil...

Aslında olması gereken;

ciddiye alınarak araştırılan bir konuda çıkan sonuçlarda ki kuşkuları oratadan kaldıracak yaklaşımları göstermek...

İnsanlar ettikleri lafın, söyledikleri sözlerin, yazdıkları yazıların, açtıkları başlıkların arkasında durmalı...

İnançları gereği kuran gibi değerli bir kitapla ilgili

böylesine ucuz pazarlama ve reklam yaklaşımları üretip

ardından konuyu sulandırmaya kalkarak olmamalı ciddi yaklaşım, açıklama ve inançlar..!

Gönderi tarihi:

Haklısın gecekuşu..

Aslında orada sulandırma falan yoktu..

Sadece Kelpler, Einstein ve Newton tartışmalarına atfen bir ironi vardı..

Herneyse..

Söz konusu olan iletim için hepinizden özür dilerim..

İnternet seyehatlerimden birinde bu liste gözüme çarptı ve sazanlık yapıp buraya taşımış bulundum affediniz..

Bu şahıslar hakkında hiçbir bilgim yoktur..

İletimi aynen geri çekiyorum..!!

Ve şunu söylüyorum..

Kur'an-ı Kerim'in büyüklüğünü ıspat için hiçbir bilim adamının sözüne ihtiyaç yoktur..

O zaten en büyüktür..

En büyüğün, en büyük olduğunun farkına varabilmek için en az o gibi büyük olmak gerekir..

Zira ilmine vakıf olmadığınız bir şeyin, niteliğini ve niceliğinide ölçemezsiniz..

Bu itibarla..

Yukardaki iletiyi yazmanın büyük pişmanlığı içersindeyim..

Kur'an-ı Kerim'in büyüklüğünü birinci olarak Allah(c.c) ikinci olarakta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ölçebilir ve bilir..

Bundan gerisi fısıltıdan ibarettir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

İletimi aynen geri çekiyorum..!!

Ve şunu söylüyorum..

Kur'an-ı Kerim'in büyüklüğünü ıspat için hiçbir bilim adamının sözüne ihtiyaç yoktur..

O zaten en büyüktür..

Saygılar..

inançlarına verdiği değeri öne çıkaran bu yaklaşımını saygıyla karşılıyorum...

İster aynı şeylere inanalım, isterse değer yargılarımız ayrı olsun,

yüce kabul ettiğimiz her değerle ilgili onun değerini ortaya çıkaracak ilkeli davranışlar göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir...

Haklı çıkmak değil haklı kalabilmek önemlidir yaklaşımını gösteren etik ve ilkeli tavrını önemsiyor...

bende sevgi ve saygılarımı yolluyorum

*tna

Gönderi tarihi:

En azından takdir etmeyi biliyorlar ya buda önemli ister islam olsunlar ister olmasınlar en azından objektif bakabiliyorlar nede olsa aydın insanlar. önyargıdan uzak ve saygı duymayı biliyorlar

safi karalamak için çaba sarfedilince boşa kürek çekiliyor

Gönderi tarihi:

-Bilenle bilmeyen tabiki bir olmaz ayni zamanda inananla inanmayanda öyledir yani ayni degildir.Burada hickimse bir baskasinin inancina veya görüsüne hakaret etme hakkina sahip olamaz.Inananlar kendi görüslerini inanmayanlarda kendi görüslerini medenice yorumlarlarsa tatsizlik olmaz.Allah vardir veya yoktur,ben inaniyorumki vardir,var dedigim icin yok diyenlerin bana kisiligimi kücük düsürecek tarzda yanit vermeye haklari olamaz,benimde inanmayanlara onlari hakir görecek tarzda yakistirmalarda bulunma hakkim yoktur.Demokratik platformlarda demokratca ve özgürce tartisilir

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.