Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HRİSTİYANLARIN RUHANİ LİDERİ, İSLAM PEYGAMBERİNE NEDEN SALDIRDI... ("Muhammed'in getirdiği hiçbir yenilik yok. Sadece kötü ve insanlık dışı şeyler ge)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Papanın bu sözlerin altından kalkmak gibi bir sorunu yok ki, siyahx, gayet bilinçli konuşuyor. Ama ardından bilindik takkiyeciler gibi, "yanlış anlaşıldım" diyerek işi hafiflettiğini sanıyor.

Bu adamlar bir dine mensup değiller zaten (Vatikan) Bunlar dünya üzerinde 2000 yıldır hakimiyet kurmuşlar, bu dine mensup olan büyük devletler yüzyıllarca yoksul ülkeleri sömüşmüşler, insanları köleleştirmişler, katletmişler... Soykırım desen alasını yapmışlar ve yapmaktalar... Ama yavuz hırsız misali, ev sahibini haksız çıkartmaya çalışıyorlar...

Gerçekten Allah'a inananlar bunların dostu olamazlar, bu adamı ülkemize davet eden ve bütün bu olanlara rağmen davetinde ısrar ederek "diyalog" palavrası atanları kınıyorum. Ve onları Allah'a havale ediyorum.

Selamlar

• Cevaplar 89
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

'' ya bu (orjinal Greekçesi) kutsal kitap değil... veya biz Hıristiyan değiliz.''

“Either this (the original Greek) is not the Gospel… or we are not Christians.” Thomas Linacre (bilinmiyor. 1460 - Ekim 20, 1524)

İsa'nın yaşadığı dönemde, bir kitap yazdırmaması, hatta elimizdeki yazmalara göre kendine bir kitap verildiğini bile ima etmemesi, onu takip etmeye çalışan topluluklar tarafından oluşturulmaya çalışılan kitabın sancılı bir yol izlemesine neden olmuştur. Oluşturulmayan çalışılan kitap aynı zamanda oluşturulmaya çalışılan Hıristiyanlığında sürüvenidir. Günümüz Hıristiyanlığını anlamamız için, kutsalkitabın oluşum aşamasınıda anlamalıyız.

Elimizdeki yazmaların İsa'ya gelen bir İncil'in varlığından bahsetmemesine ve diğer insanların İncil diye bir kitabın varlığı ile olan sorularına Hıristiyan kardeşlerimin cevapları ise şöyle olmaktadır.

"isa'ya indirilen incil" diye birşey yoktur...zira İsa Mesih e gökten kitap indirilmemiştir İsa'nın kendisi zaten "yaşayan vahiydir" ve hristiyanların inancına göre ve incil de bildirildiği üzere isa "Tanrı'nın sözü" dür.bir bakıma "canlı vahiydir"...

Günümüzde toparlanıp kitap haline getirilmiş olan bu mektup ve yazmaların ise 2Tim.3:16 Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek ve doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır. olduğu görüşü hakimdir. Kitabın kendi hakkında olan bu kaynağının belirtisini iyi anlamamız gerekmektedir. Kitap kendisinin İsa tarafından hazırlandığı veya Tanrı tarafından gönderildiği ile ilgili bir iddiası yoktur. Savunması 2Tim.3:16 Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir... yani birilerinin Tanrıdan esinlenerek, günümüz Türkçesi ile ilham alarak yazdığı dükümanlardır, kutsallaştıran ise bizleriz. 2Tim.3:16 de geçen ''esinidir'' kelimesinin Greekçe kökeni '' theopneustos '' dur ve bizim tesbitimize göre Kitabı Mukaddes denilen bu kitabın başkaca bir yerinde kullanılmamıştır.

Fakat elimizdeki bu yazmaların böylesi ilham alınarak yazılmasından daha ileri olan savunma ise Esin.1:1 Bu kitap İsa Mesih'in esinlemesidir. Tanrı, yakın zamanda olması gereken olayları kullarına göstermesi için O'na bu esini verdi. O da gönderdiği kendi meleği aracılığıyla bunu kulu Yuhanna'ya iletti. olarak karşımıza çıkmaktadır.

Buradaki anlatıma göre bu esinlenme İsa'ya Tanrı tarafından verilmiş, O'da bunu kendi meleği aracılığı ile kulu Yuhanna'ya iletmiş olmasıdır. Anlatımdan anladığımız esinlenmenin kaynağı Tanrı olmakta, aradaki İsa ile İsa'nın meleği bir aracı konumuna gelmektedir. Esin.1:1 'deki cümlenin içinde geçen ''esinlenmesi, esini'' kelimelerinin Greekçe kökeni ise '' apokalupsis '' dir.

'' apokalupsis ''un diğer kullanıldığı yerlerde aldığı anlam ise şöyledir: Eph 3:3 ...bildirdi., 2Th 1:7 ...gelip göründüğü zaman..., 1Cr 1:7 ...görünmesini ..., Rom 8:19 ...ortaya çıkmasını ..., Luk 2:32 ...aydınlatıp ...

Esinlenerek yazılan, İncil'in bahsedilmeyen sayfalarını karıştırdığımızda, karşımıza belirtilmeyen bir nokta, kendini sadece yahudilere adamış görünen bir İsa potresi çıkmaktadır.

Mark 7:26

Yahudi olmayan bu kadın Suriye-Fenike ırkındandı.

Kızından cini kovması için İsa'ya rica etti.

Mark 7:27

İsa ona,

«Bırak,

önce çocuklar doysunlar» dedi.

«Çocukların ekmeğini alıp köpeklere atmak doğru değildir.»

Yahudi olmayanlara iyilik yapmak istemeyen, onları köpek olarak niteleyen, kendini yanlızca İsrail oğullarının kaybolmuş koyunları için gönderildiğine inanan ve talebelerinede diğer uluslara ait yerlere gitmemeyi öğütleyen bir İsa görmekteyiz.

Matta;15-24

İsa,

«Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim» diye cevap verdi.

Matta;10-5

İsa Onikileri şu buyrukla halkın arasına gönderdi:

«Diğer uluslara ait yerlere gitmeyin.

Samiriyelilere ait kentlerin de hiçbirine uğramayın.

Matta;10-6

Bunun yerine, İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gidin.

36 yaşında İsa'nın çarmıha gerildiğini kabul eden Hıristiyan alemi, yaklaşık olarak aynı sene içinde ilk şehidini vermesiyle Paul '' Pavlus '' ile tanışır. Paul başlangıçta Hıristiyanlığa karşı kudurmuşcasına saldıran biri olarak tarihe girer. Fakat Hıristiyan aleminin bir mucize olarak gördüğü Paul'un kendi saflarına katılmasıyla dengeler ve gelecek değişir. Paul'a göre artık İsa'nın mesajıda değişmiştir, bu fikir ile ortaya çıkan Paul yahudiler arasında fazla itibar görmez, o da öğretisini İsa'nın uğramayın dediği diğer uluslara taşır.Nasıl olmuştur bu,

E.İşleri;9-(1,2)

Saul ise Rab'bin öğrencilerine karşı hâlâ tehdit ve ölüm soluyordu. Başkâhine gitti, Şam'daki havralara verilmek üzere mektuplar yazmasını istedi. Orada İsa'nın yolunda yürüyen kadın erkek, kimi bulsa tutuklayıp Kudüs'e getirmek niyetindeydi.

E.İşleri;9-3

Yol alıp Şam'a yaklaştığı sırada,birdenbire gökten gelen bir ışık çevresini aydınlattı.

E.İşleri;9-4

Yere yıkılan Saul, bir sesin kendisine, «Saul, Saul, neden bana zulmediyorsun?» dediğini işitti.

E.İşleri;9-5

Saul, «Ey efendim, sen kimsin?» dedi.«Ben, senin zulmettiğin İsa'yım» diye cevap geldi.

E.İşleri;9-6

«Haydi kalk ve kente gir, ne yapman gerektiği sana bildirilecek.»

E.İşleri;9-7

Saul'la birlikte yolculuk eden adamların dilleri tutuldu, oldukları yerde kalakaldılar. Sesi duydularsa da, kimseyi göremediler.

E.İşleri;9-8

Saul yerden kalktı, ama gözlerini açtığında hiçbir şey göremiyordu. Sonra kendisini elinden tutup Şam'a götürdüler.

Yukarıdaki bu olay Elçilerin İşlerini yazarına göre böyle olmuştur. Yazıdaki anlatım tarzına baktığımızda bunu Paul'un yazmadığı izlenimi vermektedir. Fakat yine aynı yazmaların 22. bölümüne baktığımızda ortaya başka bir anlatım ile beraber olaylarında gelişmesinin değiştiğini görmekteyiz.

E.İşleri;22-6

«Ben öğleye doğru yol alıp Şam'a yaklaşırken, birdenbire gökten parlak bir ışık çevremi aydınlatıverdi.

E.İşleri;22-7

Yere yıkıldım.

Bir sesin bana,

`Saul, Saul! Neden bana zulmediyorsun?' dediğini işittim.

E.İşleri;22-8

«`Ey efendim,

sen kimsin?' diye sordum.

«Ses bana,

`Ben senin zulmettiğin Nasıralı İsa'yım' dedi.

E.İşleri;22-9

Beraberimde olanlar ışığı gördülerse de,

benimle konuşanın söylediklerini anlamadılar.

E.İşleri;9-7 ...Sesi duydularsa da, kimseyi göremediler. E.İşleri;22-9

Beraberimde olanlar ışığı gördülerse de, benimle konuşanın söylediklerini anlamadılar.

böylesine çelişkili bir anlatım ile kendini kabul ettirir ve kendince İsa'nın öğretilerini yaymaya çalışır.

Paul'un tarih sahnesine çıkdığı bu dönemin Roma imparatorluğunun güçlü olduğu, insanların köle pazarlarında hayvan gibi alınıp satıldığı bir dönem olduğunu unutmayalım.

Rom.13:1

Herkes,

altında bulunduğu yönetime bağlı olsun.

Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur.

Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur.

Rom.13:2

Bu nedenle,

yönetime karşı direnen,

Tanrı'nın düzenlediğine karşı gelmiş olur.

Karşı gelenler yargılanır.

Rom.13:3

İyilik yapanlar değil,

kötülük yapanlar yöneticilerden korkmalıdır.

Yönetimden korkmamak ister misin?

İyi olanı yap,

yönetimin övgüsünü kazanırsın.

Rom.13:4

Çünkü yönetim,

senin iyiliğin için Tanrı'nın hizmetindedir.

Ama kötü olanı yaparsan, kork!

Yönetim,

kılıcı boş yere taşımıyor;

kötülük yapanın üzerine Tanrı'nın gazabını salan öç alıcı olarak Tanrı'nın hizmetindedir.

Rom.13:5

Bunun için,

yalnız Tanrı'nın gazabı nedeniyle değil,

vicdan nedeniyle de yönetime bağlı olmak gerekir.

Rom.13:6

Vergi ödemenizin nedeni de budur.

İşte yöneticiler,

Tanrı'nın bu amaç için gayretle çalışan hizmetkârlarıdır.

Böyle bir dönemde Paul'un verdiği mesaj ise Rom.13:1 Herkes, altında bulunduğu yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur. deyip, insanların pazarlarda hayvanlar gibi satılmasının Tanrı tarafından kurulmuş bir rejim olduğunu savunması ve insanlardan böyle bir rejime karşı bile, Rom.13:2

Bu nedenle,

yönetime karşı direnen,

Tanrı'nın düzenlediğine karşı gelmiş olur.

Karşı gelenler yargılanır.

direnmemesini öğütlemesidir. Hatta böylesi bir düzene bile karşı gelenleri Tanrıya başkaldırı ile aynı kefeye koymuştur. Bu görüş özünde her yeni gelen peygamberin geliş amaçınada uygun değildir. Örneğin İsa'nın dönemindeki yoldan çıkan dindar takımı şayet oraya Tanrı tarafından konulmuşsa İsa'nın onların bu düzenine olan mücadelesi bu açıklamaya göre Tanrının düzenine karşı gelmek değilmidir.

Kutsal yasanın yerine getirilmesini ise,

Rom.13:10

...sevgi, Kutsal Yasa'nın yerine getirilmesidir.

Rom.13:8

...Çünkü başkalarını seven, Kutsal Yasa'yı yerine getirmiş olur.

bu kadar basite indirgeyebilmiştir. Başınızdaki yönetimin ırkcılığına, zülmüne baş kaldırma ve kutsal yasayı yerine getirmek istiyorsan komşunu sevmen yeterlidir gibi bir öğreti daha önceki peygamberlerin veya İsa'nın yaptığı bir öğreti değildir. Yahudi olmayan topluluklarda yaptığı vaazlarda sünnet olmayı ve domuz eti yeme ile olan yasağı kaldırıp yeni bir din anlayışı getirmeye çalışması Paul'un çalımalarının meyvesini verir ve Paul'un kurduğu Hıristiyanlık orta doğuda, Roma imparatorluğunun kalbinde gelişmeye başlar.

Ortaya çıkan bu yeni din sanki zalim yöneticilerin tahtını koruması için çizilmiştir. Rom.13:1

Herkes,

altında bulunduğu yönetime bağlı olsun.

Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur.

Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur.

Rom.13:2

Bu nedenle, yönetime karşı direnen,

Tanrı'nın düzenlediğine karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır.

Roma ne kadar zulm ederse etsin, kendini böylesine Tanrıdan seçilmiş olarak gösterilen bu dini:

Rom.13:4

Çünkü yönetim,

senin iyiliğin için Tanrı'nın hizmetindedir.

Ama kötü olanı yaparsan, kork!

Yönetim, kılıcı boş yere taşımıyor;

kötülük yapanın üzerine Tanrı'nın gazabını salan öç alıcı olarak Tanrı'nın hizmetindedir.

Rom.13:5

Bunun için,

yalnız Tanrı'nın gazabı nedeniyle değil,

vicdan nedeniyle de yönetime bağlı olmak gerekir.

Rom.13:6

Vergi ödemenizin nedeni de budur.

İşte yöneticiler,

Tanrı'nın bu amaç için gayretle çalışan hizmetkârlarıdır.

Rom.13:7

Vergi hakkı olana vergiyi,

gümrük hakkı olana gümrüğü,

korku hakkı olana korkuyu,

saygı hakkı olana saygıyı, herkese hakkını verin.

tıkır tıkırda dini bir şevk ile vergisini vermeye gönüllü olan bu dini kendi resmi dini yapmaya karar verir. Ortaya çıkan öğretim değişikliklerini bir çatı altında toplamak için ise İ.S 325 tarihinde meşhur iznik konseyi kurulmaya karar verilir. Çağrılanlarlar, ve muhaliflerin karşılaştığı kötü muamele, ortadan delillerin kalkmasından dolayı, biz elimizdeki bulgularla, bu insanların neden toplanıp ne gibi kararlar aldığından yola çıkıp meseleyi anlamaya çalışalım.

'' İznik konseyi ''

Hıristiyanlığa Rom.13:1 Herkes, altında bulunduğu yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur. anlamında resmi bir din olarak tanıyıp, Hıristiyanlar arasında yönetimine meşruluk kazandırmak isteyen Constantine, o dönemde olan tartışma konusu olan İsa'nın konumuna karar verilmesi için imparatorluk sınırlarının içindeki Hıristiyanlığın ileri gelenlerini masrafları kendi tarafından karşılanmak üzere İznik'e davet eder. Bu davete gelenlerin kaç kişi olduğu üzerine olan rakam genel olarak 318 olarak kabul görmüştür. Diğer önemli nokta ise bu çoğunluğun yunanlılar tarafından oluşturulmasıdır. Çoğunluğa karşı, karşıt görüşte gözüken Arius ise günümüz Beyrut'unun Bishop'u Eusebius 'un görüşlerini savunmaktadır. Mesele aslında özünde İsa'nın doğduğu ve öğretilerini yaptığı bölgedeki hakim olan görüş ile dışarda olan görüşün fikirlerinin mahkemesidir. Aslında konseyde dışarıdakiler çoğunlukta olduğundan buna, dışardakilerin, diğerlerini susturma operasyonuda diyebiliriz

Papa nın İslama ve Müslümanlara neden saldırdığı gayet açık değilmi inandığı her şey eriyor tahrif olmamış

KUR,AN ve İslam dimdik ayakta ve yayılıyor Panik bundan.

Gönderi tarihi:

İsa ona,

«Bırak,

Yahudi olmayanlara iyilik yapmak istemeyen, onları köpek olarak niteleyen, kendini yanlızca İsrail oğullarının kaybolmuş koyunları için gönderildiğine inanan ve talebelerinede diğer uluslara ait yerlere gitmemeyi öğütleyen bir İsa görmekteyiz.(Muta)

Bu yaptığınız, tencere dibin kara, seninki benden kara olmuyormu ?

Araf 176 Dileseydik elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler.

Umarım bu yazdıklarımdan kimse beni hristiyan misyoneri ilan etmeye kalkmaz

Gönderi tarihi:

Araf 176 Dileseydik elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan kavmin durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler.

Dinime dahleden bari müselman olsa diye bir laf vardır yukarıdaki alıntıda aynen öyle şimdi gelelim işin aslına. Her zaman yapılan çarpıtma burdada varit Surenin belirli kısmını al kafandan yorum ekle şimdi Araf

Suresini 172-178 e kadar getirdinmi durum anlaşılır.

172 - Bir de Rabbin, Âdemogullarindan, bellerindeki zürriyetlerini alip da onlari kendi nefislerine sahit tutarak: Ben sizin Rabbiniz degil miyim?" dedigi vakit, "pekâlâ Rabbimizsin, sahidiz" dediler. (Bunu) kiyamet günü "Bizim bundan haberimiz yoktu." demeyesiniz diye (yapmistik).

173 - Yahut, atalarimiz daha önce sirk kosmuslardi. Biz onlardan sonra gelen bir nesil idik, simdi o batil yolu tutanlarin yaptiklari yüzünden bizi helâk mi edeceksin, demeyesiniz diye (yapmistik).

174 - Ve iste biz, âyetleri böyle ayrintili olarak açikliyoruz ki, belki dönerler.

175 - Onlara, kendisine âyetlerimizi sundugumuz o adamin kissasini da anlat; âyetlerden siyrilip çikti, derken onu seytan arkasina takti, en sonunda da helak olanlardan oldu.

176 - Ve eger dileseydik onu o âyetlerle yüceltirdik, fakat o alçakliga saplandi kaldi ve kendi keyfinin ardina düstü. Artik onun ibret verici hali o köpegin haline benzer ki, üzerine varsan da dilini uzatir solur, biraksan da solur. Iste bu, âyetlerimizi inkâr eden kavmin misalidir. Bu kissayi iyice anlat, belki biraz düsünürler.

177 - Âyetlerimizi inkâr edip, sirf kendilerine zulmeden o kavmin hali ne kadar kötüdür!

178 - Allah kime hidayet ederse, o hidayete erer, kimi de dalalette birakirsa, iste onlar hüsrana ugrayanlarin ta kendileri olurlar.

Şimdide açıklaması.

Tutum ve davranışları yalnızca dünyaya bağlı/dünyaya bağlayıcı arzularının ona günübirlik "fayda" ya da "zarar" olarak gösterdiği şeyler tarafından belirlendiği için, bu bölümde anlatılan insan tipi, haricî şartlar ne olursa olsun, daima aklıyla bedensel güdüleri arasındaki çatışmanın ve dolayısıyla içsel huzursuzluğun, hayalî korku ve kuruntuların kurbanı durumundadır. Bunun için de, inanmış bir kişinin inanç yoluyla eriştiği zihnî berraklıktan, ruhî dengeden yoksundur.

Alıntı.

Anlatılan anlaşılmıştır umarım.

MUTA.

Gönderi tarihi:
Dinime dahleden bari müselman olsa diye bir laf vardır yukarıdaki alıntıda aynen öyle şimdi gelelim işin aslına. Her zaman yapılan çarpıtma burdada varit Surenin belirli kısmını al kafandan yorum ekle şimdi Araf

Ben ayetin neresine yorum eklemişim sadece onu göstermenizi istiyorum.

Gönderi tarihi:

İsa ona,

«Bırak,

Yahudi olmayanlara iyilik yapmak istemeyen, onları köpek olarak niteleyen, kendini yanlızca İsrail oğullarının kaybolmuş koyunları için gönderildiğine inanan ve talebelerinede diğer uluslara ait yerlere gitmemeyi öğütleyen bir İsa görmekteyiz.(Muta)

bir defada beni şaşırt mesela tutarlı bir şeyler yaz şuraya

***** ****** *******bak üstteki yahudilerin ne düşündüğünü-mantığını ortaya koyması adına güzel bir tespit ve fakat sen kurana ait ayetle bunu nasıl mukayese ediyorsun.kurandaki bahsi geçen ayet belam bin bauranın şahsında ilmiyle böbürlenen ve ilmi kendisine fayda sağlamayan kimselerin durumunu anlatırken sen neye istinaden bu iki ayeti aynı şeylerden bahsediyor gibi gösteriyorsun.*******************

Gönderi tarihi:
******* ********** *********bak üstteki yahudilerin ne düşündüğünü-mantığını ortaya koyması adına güzel bir tespit ve fakat sen kurana ait ayetle bunu nasıl mukayese ediyorsun.kurandaki bahsi geçen ayet belam bin bauranın şahsında ilmiyle böbürlenen ve ilmi kendisine fayda sağlamayan kimselerin durumunu anlatırken sen neye istinaden bu iki ayeti aynı şeylerden bahsediyor gibi gösteriyorsun

Yahudiler kendinen olmayanlar için ne diyormuş.

Köpek

Kuran ne diyor

İsmi hiç önemli değil.O kişiden örnek vererek genel bir tanımlama ile ayetleri yalanlayanları köpeğe benzetmiyormu

Evet

İşte buna tencere dibin kara senin ki bende kara denir

Muta ne demiş onlar için

Yahudi olmayanlara iyilik yapmak istemeyen, onları köpek olarak niteleyen, kendini yanlızca İsrail oğullarının kaybolmuş koyunları için gönderildiğine inanan ve talebelerinede diğer uluslara ait yerlere gitmemeyi öğütleyen bir İsa görmekteyiz.

Tencere dibin kara senin ki bende kara

Gönderi tarihi:

Yahudilerin halini bir ********* haline benzetme sebebi, Yahudilerin önceki tutumları ve sözleridir. Yeryüzünde kibirle dolaşanlara, diğer insanları aşağılayanlara karşı söylenmiş bir sözdür.

Allah'tan daha doğru sözlü kim olabilir? Dünya üzerinde böbürlenerek dolaşanlar bu gafletlerinin cezasını düşünürlerken hatayı başkasına yüklemesinler.

Gönderi tarihi:
Allah'tan daha doğru sözlü kim olabilir? Dünya üzerinde böbürlenerek dolaşanlar bu gafletlerinin cezasını düşünürlerken hatayı başkasına yüklemesinler.

Kesinlikle Amon Ra.O hiç bir kulunu köpeğe benzetmiyor.

Gönderi tarihi:

Yahudiler kendinen olmayanlar için ne diyormuş.

Köpek

Kuran ne diyor

İsmi hiç önemli değil.O kişiden örnek vererek genel bir tanımlama ile ayetleri yalanlayanları köpeğe benzetmiyormu

Evet

İşte buna tencere dibin kara senin ki bende kara denir

Muta ne demiş onlar için

Tencere dibin kara senin ki bende kara

sayın haksöz anlatamıyor muyum sen mi anlamıyorsun bilmiyorum.yahudiler kendilerinden başka olanları zaten ***** gibi görüyorlar felsefeleri bu.islamda ise üstünlük takva iledir.diğer dinlere karşıda islamın bazı yaptırımları vardırki hiç biri bu bahsi geçen konuda vurgulandığı gibi bir aşağılamayı esas alan yaptırımlar değildir.yani bahsi geçen ayette Allah bir şahsın yaptığı çirkinliği göstermiştir.umarım anlamışsındır.ha inancıma göre bir müşrik necistir pisliktir sebebide tüm kainatın ilahı ünvanıyla cenabı Allahı red ve inkar etmektedir.büyük bir katl ve zulumdür.tüm mahlukun hakkını gasptır.tafsilata girmiyorum gerek yok konu dağılır.ama yahudiler öylemi kapalı kutu hem ********** hemde üstünlükleri (sözde) tüm insanları tahkir etmektetir. artık aradaki farkı anlamayı sana bırakıyorum.

vesselam

Gönderi tarihi:

Hiristiyanlarin ruhani liderinin Islama ve Peygamberine dil uzatmasi onun Islam ve Peygamber hakkinda bilgisinin olmamasindan degildi,bu tamamen Peygamberimizden sonra asirlar yozlastirilmaktan vazgecilmeyen Islamiyetin ve müslümanlarin,icinde bulunduklari acinacak durumdan papanin dogal olarak hiristiyanlara ve hiristiyanliga yatirim yapmsindan öte hicbirsey degildir.Ben burada herseyi madde madde saymak gibi bir amacim olmamasina ragmen ,cok taze bir haberle bu yozlastirmalardan bir örnek vermek istiyorum;Diyanet isleri baskanligindan yapilan bir aciklama ile Islamiyette imam nikahi yani dini nikah diye bir seyin olmadigi bunun bir hiristiyan kaidesi oldugu aciklandi.Tabiiki simdi bizim malum kesimimizden yine Islama saldiriliyor diye seslercikacaktir,ve efendim ta peygamberimizden buyana dini nikah vardir diye baslaycaklardir,zaten isin kolayini bulmuslar,kimin cani istiyorsa buluyor birisini basiyorlar imam nikahini ve olay cocuga nüfus kagidi cikarmaya geldiginde ise ya adam ya kadin evini terkedip gidiyor veya meburen resmi nikah yaptiriliyor.Nikah bir akittir,yani evlenecek olanlarin bir belge ile es olduklarinin tastik edilmesidir.bu ayni zamanda karsilikli sorumluluklari garanti eder.yönetim tarzina göre bu nikah isini ya dini kurumlar yerine getirir,yada ülkenin nikahla ilgilenen resmi kurumu tarafindan bu görev ifa edilir,bütün olay bundan ibarettir.ama bu tek bir örnekle bile görüyoruzki birileri bu dinin kuyusunu asirlardir kaza kaza bitiremediler.Papa saldirdi diyoruz,ama neden saldirdi bunu düsünmeye bile gerek duymuyoruz.Hiristiyan ülkelerinde egitim seviyesinin en yüksek oldugu ülkeler ekonomik ve sosyal alanlarda o kadar güclenmislerki,neden müslümanlar degilde hiristiyanlar diye soruldugunda bizim malum kesimden hemen su cevap gelir;Efendim onlar iman etmedikleri icin Allah onlara dünya zenginligi veriyor.Hayir kardesim cevabin yanlistir,cevap sudur;Onlarda kendilerine göre iman sahibidirler,hernekadar kutsal kiteplari tahrif edilmis olsada yinede inanclari vardir.ve en önemlisi adamlarda ben dinli o dinsiz diye bir didisme yok.Dinlerini diger dinlere karsi korumaktadirlar ama kendi aralarinda baris ve sükun icinde yasamaktadirlar.Bizdeki gibi sayilari belirsiz sahipleri malum dinsel kanallarda yoktur kiliselere ait TV kanallari vardir ama oralarda siyaset yapilmaz dinden konusulur.Bu ülkeler neden kalkindi diye sorarsaniz ben derimki Allahin calisin emrine tami tamina uyduklari icindir.Bizlerden daha cok ülkelerini severler,ülkelerinin kalkinmasi icin ne mümkünse yaparlar.

Papa saldirdi diyoruz,Karikatürler yapildi diyoruz,ben diyorum ki Islam ülkeleri eger Kalkinmis olsalardi,egitim seviyeleri cok cok yüksek olsa idi,siyasi yönetimler ülkelerinin güclü olmasi icin calissa idiler ve ülkelerinin dünya siyasetinde siyasi bir agirligi olsa idi eminimki Islama saldirma cesaretini kimse bulamazdi.Bütün bunlarin aksine Islam ve Islam agirlikli ülkelerde birilerinin talimati ile din kavgalari ayyuka cikmis,kardes kardesi dinsizlikle suclar olmus ve biz kalkip kendi kendimize duymadigimiz saygiyi Hiristiyanlarin Papalarindan ve Hiristiyanlardan beklemekteiz,bu nasil bir yanilgidir..

Saygilarla

Gönderi tarihi:

Katolik inancında Papalar yanlış yapmazlar, günah işlemezler. Bir anlamda Hazreti İsa gibidirler. Bu sebeple de, 'Ben yanlış bir şey söyledim o yüzden özür dilerim' demezler, en fazla dün yaptıkları gibi 'çok üzgün' olduklarını söylerler. Kaldı ki bu Papa, 'sözleri yanlış anlaşıldığı' için 'çok üzgün' ve hâlâ konuşmasının tamamına bakıldığında amacının müslümanları incitmek olmadığının anlaşılacağına 'inanıyor.'

Şimdi bu 'özür' işe yarar mı, İslam dünyasında giderek yükselen siyasi bir akıma dönüşen Papa protestolarının önünü keser mi, bunu bilemem. Çünkü konu esasen Papa'nın konuşmasında da söylediği gibi 'akıl' (logos) konusu olmaktan çıkıp akıldışına, yani siyasi propagandaya kaydı bile.

Her neyse, ne kadar İslam dünyası ve Türkiye, verdiği tepkilerle Papa'ya 'Aslında bu konuşmayı yapmakla ne kadar haklıymışım' dedirtiyorsa da, Papa'nın konuşmasını eleştirel olarak okumak ve ona 'akıl' ile cevap vermek gerekiyor.

Papa, Bizans İmparatoru Manuel'den alıntı yapıyor. Aslında konuşmasının konusu akıl ile inancın ilişkisi.

İmparator Manuel, 'Tanrı kandan hoşlanmaz. Akla göre davranmamak, Tanrı'nın doğasına zıttır. Din, bedenin değil, ruhun ürünüdür. Dolayısıyla birini dine çekmek isteyen kişinin, şiddet veya tehdide değil, iyi konuşmaya ve doğru bir şekilde akıl yürütmeye ihtiyacı vardır.

Makul bir insanı ikna edebilmek için, ne kola ihtiyaç vardır, ne vurabilecek bir şeye, ne de bir insanı ölümle tehdit etmeye yarayacak başka bir araca!' cümlelerini boşuna söylemiyor.

Manuel bunları söylerken sırf kapısındaki kuşatmacı Osmanlı ordusunu düşünmüyordu, birkaç yüzyıl önce İstanbul'u kuşatmış, işgal etmiş, yağmalamış olan Haçlıları da düşünüyordu herhalde. Acaba o Haçlı orduları, inancı kılıçla yaymaya çalışırken, İstanbul'daki Ortodoksları zorla Katolik yapmaya çalışırken hangi 'akıl'la hareket ediyor ve karşılarındakini sözlerle iknaya çalışıyorlardı? Papa, Haçlılardan ve Güney Amerika'yı kılıç zoruyla Katolik yapanlardan hiç söz etmiyor bile.

Efendim, bildiğiniz gibi 'Papa' kelimesinin aslı 'baba'dan gelir. Güya Papa cenapları, Hıristiyan âleminin, hatta bütün insanların babasıymış. Siz hiç bu kadar kin ve nefret dolu, başkalarının inançlarına bu derece saygısız bir 'baba' gördünüz mü?

Adam kalkmış İslâm'a ve Hz. Peygamber'e dil uzatıyor. 'İslâm'da Tanrı ile akıl arasında bağ yok'muş; 'Muhammed, sadece kötülük ve insanlık dışı şeyler getirmiş'miş ve daha bir sürü saçmalık... Bunlara zırva demez de ne dersiniz? Sanki, 10 asır önce I. Haçlı Seferi'ni başlatan Papa II. Urban ile Pierre Lermit hortlamışlar da 16. Benedikt'in bedeninde yeniden tecessüm etmişler...

Bugüne kadar başka bir din hakkında, özellikle Hıristiyanlık ve Yahudilik hakkında böylesine ağır sözler söyleyen bir halife, şeyhülislâm veya Diyanet İşleri Başkanı'na rastlanmış mıdır?

'Konuşmada tam 17 defa Muhammed ve cihad dedi' diyor. Ayrıca, III. Manuel Paleologos'a da 8 defa atıfta bulunmuş.

Aslında Avrupa'da Osmanlı yakını bilinen bu Manuel, 6 yaşındayken Bizans tarafından Papalığa rehin verilmiş ve 21 yaşına kadar Vatikan'ın İslâm ve özellikle Türkler aleyhindeki tezviratıyla eğitilmiş bir papalık yetiştirmesi. Kosova Zaferi'nden sonra İmparator olmuş. Onun, İslâm ve Türk aleyhtarlığı kadar tabiî bir şey yok. Anormal olan, 21. asrın başında, bilgi çağında, bir Papa'nın 7 asır öncesine atıfta bulunarak İslâmı karalamaya çalışması...

Papa'nın asıl hedefinin de Müslüman Türkler olduğundan kimse şüphe etmesin.

Güler misin, ağlar mısın?

Gönderi tarihi:

Islamiyet,Papanin veya bu forumlarda onun sözcüleriymiscesine Islami ve Kur'ani yorumlayanlarin tam tersine akilci bir dindir,Islamiyetin insana verdigi degeri hicbir inanc vermemistir.

SIz bakmayin Papanin konusmalarina ,Papanin bir misyonu vardir o misyonu en iyi, hristiyanliga en yakisan sekilde yerine getirmek durumundadir.Herkes Papa olamaz Papa olacak olanin imini dimini arastirip söyledigi, varsa yazdigi ne varsa incelenir arastirilir ve ona göre adaylar arasinda hangisi hristiyanlik disinda kalan inanclar hakkinda ve bilhassa Islamiyet disinda kalan bütün inanc sahiplerinin ruhani liderlerinin korkulu rüyalari olan Kur'anla ve peygamberimizle ilgili en fazla kim saptirma yapmissa onda karar kilinir ve papa olur.

Papalarin görevi kendi cemiyetlerine daha fazla üye toplayabilmektir.Bunun icin ne gerekiyorsa yerine getirilir.Baska dinleri bilhassa Islamiyeti karalayarak,peygamberini kücük düsürerek,o dine inananlari dinsiz göstererek-dikkkat edin dinsiz diyorum cünkü hristiyanlarin cogusu müslümanlara dinsiz derler-bu görevlerini sürdürürler ve gerektiginde bizde basardiklari gibi 100 dolar vererek insanlara hem dinlerini degistirtirler hemde 100 dolar almadan önceki dinlerine küfür ettirirler.Vatikanin parasi cok,bütün hristiyanlik alemi Papaya calisiyor,her hristiyan calisan-eger kiliseye kayitli ise-her ay kilse icin vergi ödemekle yükümlüdür-sözüm ona Demokrasi varya,inanmak bile vergiyle oluyor onlarda-

Kur'andaki her ayetin verdigi bir mesaj vardir insanlara,bunlarin ögüt olanlari vardir ve bilimsel olanlari vardir.Ben bazi iletileri okuyorumda,bakiyorum birileri o bilimsel ayetleri sözüm ona yalanliyor cürütmeye calisiyor -ki,o ayetlerin büyüklügünü bugün sayisiz bilim adami kabul etmistir.-ve kendilerince o ayeti yorumlayarak iste bu budur diye kesip atmislar,onlar belki kendi görüsleri ile bunu yapmislar veya yapiyorlar ama bence bu kadar sartlanmis olmalarinin ardinda baska gercekler aranmalidir.

Islama,Kur'ana ve peygambere zorla kimseyi inandiramayiz ama onlardan saygi bekleme hakkimz vardir,bu saygiyi insanlik emreder,kimsenin kimseyi irki dini icin kücük ve hakir görmeye hakki yoktur.Inanmayan sevmeyen sevmez ama saldirma hakki kimsede olamaz.

Islamiyeti Kur'ani merak edenler onu misyonerlerin,amacli olarak Islam karsitligi yapanlarin anlattiklari ile ögrenemezler, Islam üzerine yazilmis sayisiz eserler vardir,Ilim ve Bilimin isiginda yazilmis olan bu ciddi kitaplari ilme ve bilime inananlarin okumasi gerekir diye düsünüyorum

saygilarla

"Sana muasir bir vücut olamadigimdan dolayi müteessirim,Ey Muhammed!Muallimi(ögretmeni)ve Nasiri(yazan)oldugun bu kitap,senin degildir.O Lahudidir.Bunun Lahuti oldugunu inkar etmek,mevcut ilimlerin butlanini(yalan) ileri sürmek kadar gülünctür.Bunun icin beseriyet(insanlik alemi)senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüs ve bundan sonra da görmeyecektir.Ben huuru mehabetinde kemali hürmetle egilirim."

PRENS BISMARCK

Gönderi tarihi:

papa ve papa ******** üstad bediüzzemanın bu sözü yetişir;

Bir zaman İngiliz devleti, İstanbul Boğazının toplarını tahrip ve İstanbul’u istilâ ettiği hengâmda, o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesinin Başpapazı tarafından Meşihat-ı İslâmiyeden dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman Dârü’l-Hikmeti’l-islâmiyenin âzâsıydım. Bana dediler: "Bir cevap ver. Onlar, altı suallerine altı yüz kelimeyle cevap istiyorlar."

Ben dedim: "Altı yüz kelimeyle değil, altı kelimeyle de değil, hattâ bir kelimeyle dahi değil, belki bir tükürükle cevap veriyorum. Çünkü, o devlet, işte görüyorsunuz, ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı, mağrurâne üstümüzde sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor. Tükürün o ehl-i zulmün o merhametsiz yüzüne!"

EVET gerçekten güzel söylemiş...

şimdi günümüzde de aynı herze tekrarlanıyor buyrun bakın .adamlar ırağı,filistni,çeçenyayı daha dün bosnayı,arnavutluğu,ermeni işgüzarlarının eliyle karabağı talan edip kan gölüne çevirince insan...

hz.peygamber mekkenin fethinde tevazudan başı bineğinin sırtına değecek kadar eğilince vahşet...

ALOOOO...uyumayanlarda var :excl:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

dinin her ne kadar birleştirici bir unsur olduğunu söyleselerde hiç bir zaman katılmamışımdır..

şöyleki....

müslümanlar yahudilere düşman, lübnana girildi diye...

hıristiyanlar müslümanlara düşman,barbar vede bağnaz diye...

müslümanlar hıristiyanlara düşman....sebebini yazmama gerek yok sanırım...

yahudiler müslümanlara düşman,büyük çıkarları ve bir avuç toprak için...

katolikler protestanlara düşman...bknz irlanda..

şiiler sünnilere düşman...[nasrallahın son açıklamalarından biri:"bu savaş sünni şii savaşıdır"(yahudilerin

israili işgal ettiği sıra yaptığı bir açıklama)]

yurdum insanlarının bazıları tarikatlara düşman,bazılarıda tarikata girmeyenlerine...

liste uzar gider....papa efendinin yaptığı bu açıklamada bariz dinin oluş amacını açıklıyor zaten....sanki 100-200 yıl önceye kadar cadı

avına çıkan onlar değildi,cennetin anahtarını satan onlar değildi...

geçiniz .....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

birde bu papa olan benidiktin bir likörle aynı adı taşır..bu likörü vede ünlü dom perignon adlı şampanyayı icat

edenlerde vede halen bundan gelir sağlayanlarda ünlü benidiktin rahipleridir...likörün arka tarafındada

kocaman bir haç vardır...(ben biliyordumda bunu yıllarca ne oldu...kısmet bugüne imiş..:D)

okulumun ilk yıllarında ilkokul oluyor yani :D

"şahitlik ederimki allahtan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederimki muhammet ve diğer peygamberler onun kulu ve elçisidir" dediğimde tokat yediğimi hatırlıyorum hayır doğru kelime "unutamıyorum"

diğer peygamberler dememeliymişim.

ADRENALİN in yazısına bakınca da şu dini(?) hatırladım geçen sene tanıştığım "bahailik"

dinin savunduğu dinlerde birlik

yani herkes o din çatısı altında birleşecek renk dil vs önemsiz

dünya tek bir vatan insanlar onların vatandaşları olsun sloganları

banada tanıtıldı bir cd izledim kitaplar verildi bahaullahtan bahsedildi

tamamıyle kendi fikirlerimi yazıyorum

toplandıkları yerler nilüfer şeklindeydi

ki yahudilerin altıgenine çok benziyor

yani ben dinin birleştirici olmayı bırak yahudi kökenli olduğunu ve geçmişte sabatay sevi nin takiye yaparak kendini müslüman göstererek yapmaya çalıştığını yapacaklarını düşünmüştüm

dahası öğretileri din lerinin gerektirdikleri korkunçtu

kısacası dinde birlik bulmaya çalışmak saçma mevzu din olmadıkça...

ve bir dine sığınıp allaha olan sevgini sınırlandırmak da aynı şekilde saçma

ben de diyorum ki

"Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü bende serseriyim. Kanun sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam." CHARLES BUKOWSKI

VAKANA nın imzasından aldım

bukowski ye katılıyorum vakanaya katılıyorum adrenaline de katılıyorum

ha şu bilgi

birde bu papa olan benidiktin bir likörle aynı adı taşır..bu likörü vede ünlü dom perignon adlı şampanyayı icat

edenlerde vede halen bundan gelir sağlayanlarda ünlü benidiktin rahipleridir...likörün arka tarafındada

kocaman bir haç vardır...(ben biliyordumda bunu yıllarca ne oldu...kısmet bugüne imiş..:D)

çalınıp kullanılınca ne olacak ben şahitlik yaparım... ;)

hızlı düzenleme yapıyorum

konuya hiç değinmemişim ya blushing

yanlış papanın yaptığı şimdi gülümseyen kafa

papa hepimizin çok iyi bildiği fikirlerini dillendirmiş

bunun dışında bende hristiyanlardan "gavur"(yazamadım bu kelime böylemiydi ağızdan çıkarkenki kabalığı aklımda ama )diye bahsetmeyen çok az müslüman tanıyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.