Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

sünnet zararlıdır


tabibler

Önerilen İletiler

Sünnet hakkında alternatif bilgiler bulabileceğiniz bir site öneriyorum. Özellikle Sami Aldeeb'in makaleleri konuyu din açısından incelediği için önemli.

 

 

Konu hakkında daha fazla bilgi şu sitede mevcut.

http://www.geocities.com/tabibler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Cevaplar 147
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
Sünnet hakkında alternatif bilgiler bulabileceğiniz bir site öneriyorum. Özellikle Sami Aldeeb'in makaleleri konuyu din açısından incelediği için önemli.

 

 

 

1127[/snapback]

 

Sünnet yapılan erkeklerde bazı enfeksiyon hastalıkları ve kanserler sünnet olmayanlara göre daha az ortaya çıkar. Sünnet olan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu riski 20 kat azalır. Çünkü sünnet derisinin altında mikrop birikimi olmaz. Toplumumuzda sünnet, erkek çocuğun büyüdüğünün, olgunlaştığının kanıtlanması biçiminde yorumlanmakta, ona armağanlar verilerek bu olay kutlanmaktadır. Bu da sünnet olmanın çocuğa getirdiği ikincil bir kazançtır.

 

http://saglik.tr.net/cocuk_sagligi_sunnet.shtml

 

laf olsun torba dolsun konuları açmanın,gerginlik yaratmanın anlamı yok..

sünnet zararlıysa olma arkadaşım..insanların aklını karıştırmaya çalışma..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran her türlü zulmü yasaklar. Kuran'da sünnet diye bir şey yoktur. Peygamberin sünnetli oluşu zulüm için bahane yapılamaz. Esasen peygamberin de kendi arzusuyla mı sünnet olduğu zaten bilinmiyor.

1413[/snapback]

 

Peygamber Efendimizin (s.a.v) kendi arzusuylamı sünnet olup olmadığını bilmiyorum ama ben kendi arsu ve isteğimle sünnet oldum :D:D

isteyen sünnet olsun isteyen olmasın ben istedim ve oldum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Ne cabuk da agresiflesiyorsunuz. (sinirceli ve saldirgan)

Biri cikip, bunun öyle degil de söyle olabilecegi hakkinda yrdimci site veriyor, veya kendi düsüncesini acikliyorsa ne cabuk hiddetlenip sinirleniyorsunuz?

inanci tapuladiniz mi...leeeeem

 

Sanki adamin sülalesine laf söyleyen oldu, sanki emirleri kendi veriyor da:-)))))))))

 

Bakiniz! soruya en güzel yanit, ben isteyerek oldum diyen arkadastan geldi.Nefisti. Gerisi ise onun disinda. Iste bu kadar.

 

Kimsenin inanclarin, farz ve sünnetlerin avukatligini yapmasina gerek yok.

Dini bilgiler cok aciktir, alir okur, bilgilenir ibadetini yaparsin o kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
:D

Yani, sünnetsiz olmanin ne oldugunu bilemedigimiz icin artik son durumumuza alismamiz gerekmiyor muydu ki, konuyu acip duruyonus yaw? :D

6431[/snapback]

sen sünnetlimisin :)))

6469[/snapback]

 

ilahi arkadasim, yazdigim cümle cok acik. Anlasilmiyor mu.. :D

Cogul kullanarak kenimi de icine aldim herhalde :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

haklısın :)

amabunu sen istemedin şimdiki aklın olsa olmazdın herhalde...çünkü bir şeyin içine din giriyorsa benden uzak dursun diye yaklaşıyorsun. tahminimde bu.

6512[/snapback]

 

sen de haklisin.

 

4 milyar insanin disinda kalanlar kesilmis durumda :D

 

kesilmeyenlerden olmak isterdim, bu benim secimim olsaydi tabi :D:D:D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ALLAHIN HARLAMIŞ SÖNÜK AMPULLERİ, DİNCİSİ BİR CİNS, ATEİSTİ AYRI BİR CİNS

SÜNNET OLAYINI KASAPLIKTAN SAYIP ZİHİNLERİNİZDEN ÇIKARAMAMIŞSINIZ

TABİ SİZE GÖRE İLK KASAPTA HZ. İBRAHİM OLMALI

HANİ OĞLU İSMAİLİ HAKKA KURBAN EDİYORYA

 

MESNEVİYİ BİRAZ DİNLEYİNDE HOŞAFTAN KABAKTAN BİRAZ HABERİNİZ OLSUN

DOĞRU KAVRAMLAR ÜZERİNDE

 

Sizden 10 bin yil sonrasındaki insanlara bir mektup yazmanız istensei nasıl bir mektubu nasıl yazardınız ?

Düşünelim ….

10 bin yıl kalabilecek bir zemine ve onca yıl silinmeyecek bir kalemle-aletle….

Peki dil ne olacak ?

10 bin yıl sonranın dili nece olur, nerden bileyim kardeşim ?

hhhhaaaaa işte geldik zurnanın zırt dediği yere

 

öyle bir dil kullanmalıyız ki, 10 bin yıl sonra da anlaşılabilmeli.

Bu dil ne olabilir sizce ?

Bence bu dil SEMBOL dil olmalıdır.Rumuz-Remiz edilmelidir.Çözenler anlamalı, OKUMUŞ-İKRA demiş olmalıdır.Okuyamayanlar da taklitçi kalmalıdır.Fili farklı farklı tarif eden 7 kör gibi kalmalıdırlar.

 

Hangi kelimelerle olayı nasıl resmetmeliyiz ?

Baba , ana, çocuk kardeş, kuyu, zindan, başak, inek, taht, rüzgar, gemi, deniz, dağ, tarla,bağ, bahçe, kesmek, yarmak, sakal, çeşme,su, yağmur, şimşek, yıldırım, tohum, kuş,boğa, deve,eşek,maymun,köpek,karınca,bal arısı, hurma,üzüm, altın, gümüş,demir, mağara, balık, nehir, süt,saray, köşk,ateş,doğu,batı,el,ayak,, vs.

 

Gördüğünüz gibi 10 bin yıl önce de sonra da olan ve olacak olan doneler.

İşte bu donelerle bir hikaye oluşturulmalı, o hikayede de bir anlam-sır-rumuz gizlenmeli.

 

Kutsal kitabı bu anlayışla okuyabilenler bir çok anlamlar bulmuşlardır.

Yunus Emre hz. nin dediği gibi << dört kitabı şerh ettin ama manasını bilmedin>>

Kutsal kitabın iç içe geçmiş 7 manalı olduğunu söyler Mevlana hz.

Mesneviyi bir dinleyin

http://www.gozyasi.com.tr/index.php

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Yunus Emre hz. nin dediği gibi << dört kitabı şerh ettin ama manasını bilmedin"

 

KOCA YUNUS´UN MÜSLÜMAN OLMADIGINI; ISLAMCILAR TARAFINDAN YOK EDILMEMEK ICIN TAKIYYE YAPTIGINI, ESKI TÜRK GELENEGINI VE SAMAN INANCINI VERMEK ICIN ISLAMI IRONIYE ALAN, SIIRLERININ ICINDE " HAK" DEYIMIYLE KONUYU CARPITTIGININ ANLAMADIYSAK, YUNUS´U YENIDEN OKUMALI DERIM.

 

 

yazdiginiz; dört kitaba atilan koca bir tastir.

Bazi aleviler de yüz yillardir benzer takiyyeyi yaparak, bu gün cami duvari diplerinde gezmektedirler :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BUDA SUNNET OLMANIN ZARARLI DEGILMI DINI ACIKLAMASI...

 

 

SÜNNET (Hitan)

 

 

 

Erkek üreme organının uç kısmında bulunan deri parçasının kesilmesi, hitan.

 

Kur'ân'da "Sünnet" (hıtan) ile ilgili bir âyet bulunmamakla birlikte, müslümanlığın simgesi olarak kabul edilmiştir. Geçmişi Hz. İbrahim'e kadar varan sünnet, câhiliye devri arapları arasında da devam edegelen bir âdetti. Araplarda hem kadın hem de erkekler sünnet edilirdi. Erkeğin sünneti için "hıtan" kadınların sünneti için "hafd" kelimesini kullanmaktaydılar. Ancak "el-hıtanan" ifadesi sünnet edilen yer anlamına hem kadın hem erkek için müşterek kullanılır. Bunların birbirine değmesi gusulü gerektirir (Buhârî, Gusl, 28; Müslim, Hayz, 8; Ebu Davud Tahare, 81, 83).

 

Rivâyete göre sünnet, Hz. İbrahim'in seksen yaşlarında kendine tatbikiyle başlamıştır. Bir rivayete göre İbrahim (a.s)'ın Kur'ân'da sözedilen bazı kelimelerle sınanması (el-Bakara, 2/124) temizliğe dair sorularla olmuştur. Bunların vücûda dair olanları sünnet olmak, koltuk altı ve kasık kıllarının kesilmesi, su ile istinca ve tırnakların kesilmesi gibi hususlardı.

 

Sünnet olmak insanın fıtratından kaynaklanmaktadır: Doğuştan insan ruhuna yakışan hususlardan bir kısmı şunlardır: Ağzı su ile yıkayıp çalkalamak, buruna su çekmek ve temizlemek. Bıyıkları kesmek (veya kısaltmak), tırnakları kesmek, koltuk altının kıllarını gidermek, etekteki kılları gidermek ve sünnet olmak" (Buhâri, Libas, 51, 63, 64; Müslim, Tahare, 49; Ebu Davud, Tereccül, 16; Tirmizi, Edeb, 14).

 

Hz. İbrahim'in seksen yaşlarında Kaddüm köyünde sünnet olduğu rivayet edilir (Buhâri, Enbiyâ, 8; Müslim, Fedâil, 151; Müsned-i Şamiyyin, I, 88). Ebu Hureyre'den gelen bir rivayette "Kaddüm" yerine "kadum" ifadesi kullanılmıştır ki o zaman ifade "bir marangoz aleti olan keserle sünnet oldu" anlamına gelmektedir. Ayrıca onun 70 veya 120 yaşlarında olduğu da rivayet edilmiştir. Hz. İbrahim sünnet olmuştur. İsrail oğulları arasında câri olan Tevrat'ın hükmü de böyle idi. İsa (a.s)'ya kadar böyle devam etmişken sonradan hıristiyanlar bu âdeti bozmuş ve "hıtan", kalbin guffesini (kalbi bürüyen perdeyi) atmaktır, şeklinde yanlış bir yorumla sünneti bırakmışlardır (Tecridi-Sarin Tercümesi, IX, 112).

 

Başka bir rivayette de şöyle denilmektedir: "Hiç kuşkusuz ilk misafir edinen, ilk defa don giyen ve ilk kez sünnet olan Hz. İbrahim'dir" (Muvatta, Sıfatu'n-Nebî', 4). Sünnet olmak ondan sonra bütün peygamberlerde ve onlara uyanlarda devam etmiş, Peygamberimiz (s.a.s) peygamber olarak gönderilinceye kadar sürüp gitmiştir.

 

Peygamberimiz (s.a.s) bir başka hadislerinde şöyle buyuruyorlar: "Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek" (Tirmizî, Ahmed b. Hanbel, Müsned,).

 

Rivayete göre, Peygamberlerin bazıları sünnetli olarak dünyaya gelmişlerdir. Bunların sayısı 10-17 kadardır. İmam Suyuti bunlardan bir kısmını bir şiirle ifade etmiştir. Bunlar Adem, Şit, Nuh, Sam, İdris, Musa, Salih, Lut, Yusuf, Şuayb, Yunus, Süleyman, Yahya ve Hz. İsa (a.s)'dır. Şiirin sonu "Hatem"le biter ki maksat Hz. Peygamberdir. Hz. Peygamber'in sünnetli doğduğuna dair (bk. İbn Haldun, Mukaddime, İstanbul 1970, II, s. 400; Cevdet Paşa, Kısas-ı Enbiya, İstanbul 1972, I, 59). Bazı rivayetlere göre ise doğumunun yedinci gününde dedesi bir ziyafet vererek onu sünnet ettirmiştir.

 

İslam öncesi Arabistan'da sünnet bir Hijyen tedbiri olarak düşünülmüştür (M. Hamidullah, İslâm Peygamberi, çev. Salih Tuğ, İstanbul 1973, s. 291). Araplarda sünnet bir temizlik ve güzelleşme operasyonu olarak kabul edilir. Bundan dolayı sünnet karşılığında "taharet" kelimesi de kullanılmaktadır (Karslızade Cemalettin, Me'debetül-Hıtân, İstanbul 1252 H., s. 7).

 

Atası Hz. İbrahim'in bu güzel geleneğini Hz. Peygamber de devam ettirmiştir. "O, sünnet hükümdarı" olarak anılmıştır. Buhârî'nin vahyin başlangıcına dair kitabında Şam piskoposu İbnu'n-Natur'un bir ifadesine yer verir. Buna göre yıldızlara bakarak kehanette bulunmada mâhir olan Herakelias bir gece "hıtan melikinin zuhur ettiğini görür. Tam bu sıralarda Hz. Peygamber'in elçisi kendisine gelmişti. Elçinin kendisi de sünnetli idi". Olay sünnetin İslam'ın ilk müesseselerinden biri olduğunu göstermektedir.

 

Yukarıda Useym b. Kelîb'in dedesinin Peygamberimiz'e gelerek, "Kesin olarak İslâmı seçtim, müslüman oldum" deyince, Rasûlüllah (s.a.s) kendisine; "O halde küfrün kıllarını kendinden temizleyip at ve sünnet ol " buyurması ve Zührî yoluyla rivayet olunan; Kim İslâm'a girerse, yaşlı da olsa sünnet olsun" anlamındaki hadis, bu hükmü pekiştirmektedir..

 

Rabbimiz şöyle buyuruyorlar:

 

"Sonra da Biz, Hanif olan, müşriklerden olmayan İbrahim'in dinine uy, diye sana vahyettik" (en-Nahl, 16/23).

 

Bir diğer âyette de şöyle buyurulmaktadır; "Allah'ın dini boyası ile boyandık. Boyası Allah'dan daha güzel kim vardır? Biz ancak O'na ibadet ederiz" (el Bakara, 2/138).

 

Sünnet müslümanı diğerlerinden ayırır.

 

BU YAZI ANLAYANADIR..ANTI--- OLANLARA DEGILDIR :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BUDA AKSAM GAZETESININ YAZISIDIR...

 

 

Prof. Dr. Hüseyin Sipahioğlu, önceki gün Alanya Avora Otel'de AIDS'i önleme ve korunma yolları adı altında basın toplantısı düzenledi. Turizm sezonuna dikkat çeken Sipahioğlu, 'Ülkemizde AIDS'in önlenmesi ve korunma yollarının çok iyi bilinmesi gerekir. Dernek olarak amacımız insanları bu konuda bilinçlendirmek' diye konuştu. AIDS'in insanlığın en büyük belalarından biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sipahioğlu, bugüne kadar dünyada 20 milyon insanın bu hastalıktan öldüğünü hatırlattı.

 

Sipahioğlu, 'Dünyada 34.6 milyon ile 42.3 milyon kişi AIDS ile enfektedir. Dünyada yılda 4.8 milyon kişi yeni olarak HIV virüsü almakta ve yılda 2.9 milyon kişi AIDS'ten ölmektedir' dedi. AIDS tedavisi için bugüne kadar 14 çeşit ilaç bulunduğunu ve bu ilaçların 3 grup altında toplandığına dikkat çeken Sipahioğlu, 'Bu ilaçlar üçlü olarak kullanıldıklarında virüsün etkisini azaltmakta ve hastaların yaşam süresini 5-15 yıl uzatmaktadır. Kesin tedavisi ve aşısı halen bulunamamıştır' diye konuştu.

 

2 bin AİDS'li

 

Türkiye'nin 5/1 oranında bulunan Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde AIDS'in Türkiye'den 10 ile 20 katı üstünde olduğunu ifade eden Hüseyin Sipahioğlu, şunları söyledi: 'Dünyanın en önemli tıp dergisi olan The Lancet, Hindistan'da bir araştırma yapmış ve bu araştırma 27 Mart 2004 tarihinde yayımlandı. Araştırmaya göre sünnetli olanların sünnetsiz olanlara nazaran yüzde 30 daha az AIDS virüsü kaptıkları belirtiliyor. Yine aynı araştırmada sünnetsizlerde AIDS virüsünün saklanmak için uygun bir ortam bulduğuna dikkat çekiliyor.

 

Türkiye'de AIDS'li sayısının yaklaşık 2 bin olması da bunun en büyük delili. Müslüman olmamız gereği gusül abdesti almamız da eklenince AIDS virüsü bulaşma oranı daha da azalıyor. Ancak bu demek değil ki, AİDS hiç bulaşmaz. Sünnetli olsak da gerekli önlemleri ve eğitimleri almak gerekir. Ancak sünnet olmak ve gusül abdesti almanın bu virüsün bulaşmasında yüzde 30 engel olduğu ispatlanmış durumda. Müslüman olmamız bu hastalık karşısında bizi daha şanslı kılıyor.'

 

 

 

EH BUNUDA ACIKLAYAN BIR GAZETE VE DOKTORLARDIR...

 

ADRES:http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/07/18/akdeniz/akdeniz6.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

sünnet kuranda geçmez yahudilerden kalan kültürdür sünnet bir çok klan dinlerinde bile var sizler sünnetin yararlarından bahsedip duruyorsunuz o gazetelerden copy paste yapan şahıs gazetelerde akraba evliliklerinin yararlarını da anlatan yazılar bulup copy paste yapsa çok sevineceğim ama bulamayacak öyle bir yazı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sünnetten çok korkuyor olmalısın. yahudiler sünnet olmayanlara kız vermiyor biliyor musun? git sağlık açısından araştır bakalım faydalımı faydasız mı? bir kere ben faydalı olup olmadığına bakmam bilimin sünnete bakışına peygamber efendimiz dahi olmuşsa ben nasıl olmam. müslüman da teslimiyet olması lazım. müslüman olmayan sünnet olmaz dinde zorlama yoktur çünkü. :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TVLERDE İNSANLARIN BEYİNLERİNİ TÖRPÜLEYEN PROĞRAMLAR GİBİSİNİZ SİZİN BU YAZIŞMALARINIZI OKUDUKCA İNSANLARDAN VAZ GEÇER GİBİ OLUYORUM

AMA FORUM BURASI KONUSULACAK KONU OLMASI LAZIM KENDİNİZDEN BİRŞEYLER BULAMIYORSUNUZ DEĞİL Mİ ?

DEPREM FALAN OLSA AHMET METE IŞIK ARAYI SOLLARSINIZ SİZ VALLA NE DEYİM :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.