Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 ben edindiğim tecrübelere bakarak, insanların olaylara bakış açılarının tamamen bireysel olarak ele alınmasından yanayım. genelleme yapmaksızın... herhangi bir inançta bir araya gelenler başka bir konuda ayrı düşebiliyor. düşünüyorum da bütün insanlar aynı dine inansalardı, o zaman bu ayrılıklar olmaz mıydı? ya da aksi olsaydı hiç kimse hiç bir şeye inanmasaydı. toptan ateist olsaydı!!! olurdu... çünkü inanmak ya da inanmamak kişinin kendi iç dünyasında olana pek etki etmiyor bu tamamen bireysel farklılıklardan kaynaklanıyor. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 şunuda eklemek ıstıyorum..bu gereksız görülen aşk sevgi başlığı ve oyunlar sayesınde yakın dostlarım oldu.. yüzyüze görduk tanıdık,kişiliğini görduk,aynı sofrada yemek yedık.. burada ustekı senı sevıyorum derken laf oyunu yapmıyoruz,içten söyluyoruz bu kelımeleri.. o nedenle de,bu dostlukları eleştırıp,kendısı tanımadığı insanı göklere çıkaranlara lafım...ustune ısteyen alınsın.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 hayatım boyunca en çok insana ve samimiyete çok önem verdim. incinmeden incitmedim... keşke incindiğim halde incitmeseydim. ama henüz o kadar büyüyemedim... bir hedefim var ama bu hedefte yarışım sadece kendimle. hep daha iyi, daha güzel olan duygular edinmeye çalıştım. çok hata yaptım, yapıyorum, yapacağım ama aynı hatayı ikinci kez tekrarlamadım. geldik gideceğiz bu gökkubbede bir hoş seda bırakabilirsem bana yetecektir... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 canım ablam gerildim yine başımda filler dansediyor sen de diceksin ya ben dert küpümüyüm diye ama olsun seni tanımak bile güzel kalbindeki sevgiyi taa ordan hissettirebiliyorsun ne mutlu sana canımm seni çok seviyorum Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 burdaki paylaşıma bende şöyle bir katkı yapmak isterim...ayrımcılık yapanlar hakkında diyorumki..'körler sağırlar birbirini ağırlar.'kendi aralarında konuşmak hoşlarına gidiyor demekki...gülüyorum sadece.. sardunyam,sedelina,yumote sizleri seviyorum ben arkadişler Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 Sardunyacığım senin samimiyetine güveniyoruz. iyi olmaya çalışmak ve bunun için çabalamak güzel . herzaman iyilik için çalışmalıyız.kimseyi kırmadan ve üzmeden ...Sevgiler Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 canlarım gelmiş hoşgeldiniz ya ne kadar mutlu oluyorum ben sizi görünce. siz beni mutlu ediyorsunuz Allah'ta sizi mutlu etsin. yumotem ben dert küpüyüm gerçekten hem çok dertliyim hem çok dert dinlerim sen hiç merak etme bana bişey olmaz ben seni çok seviyorum bir kaç gündür her aklıma geldiğinde senin için dua ediyorum. canım benim çok mutlu ol çooook... frozenim canımıniçi ne güzel katkılamışsın sen öyle, katlı maddesi seni. benim arkadaşlarımı sevdikten sonra hep onları kaybetmek gibi bir korkum var (biraz geriiiii olduğumu biliyorum)ve seni kaybetmekten korkmaya başladım kaybolma bir yere emi? murtisanım, ne kadar iyi bir insansın sen ya, bana Cem'i hatırlatıyorsun, Cem kim mi? çok ama çok sevdiğim biri, kardeşim gibi. Artos vardı ya işte o, oda senin gibi iyi ötesi. ve ben onu çok özledim neredeyse 2 ay oldu görüşemedim. nerede ne halde ölüyorum meraktan bir gelse nasıl mutlu olacağım bilemezsin. şimdi seni her gördüğümde onu görmüş gibi oluyorum. sende kaybolma biryerlere. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 herhel içine doğmuş sardunyam ben gidiyorum... artıkın yeni yılda görüşürüz... sana cezmi e. küçük bir alıntı gönderiyorum.. ..............ve şimdi sen,o zaman zaman sana düşmanın gibi görünen kalbine sıkı sıkıya sarıl.çünkü o senin onurundur.ve şimdi eğil hep sadık kaldığın aşklarının önünde,inançlarının,açık yaralar gibi olan,ama sevgisi hiç dinmeyen duyarlılığının önünde bir kez daha eğil... ya,son umudu sensen o rüyasını görüp,geleceğini umduğumuz aydınlık dünyanın!.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 herhel içine doğmuş sardunyam ben gidiyorum... artıkın yeni yılda görüşürüz... sana cezmi e. küçük bir alıntı gönderiyorum.. ..............ve şimdi sen,o zaman zaman sana düşmanın gibi görünen kalbine sıkı sıkıya sarıl.çünkü o senin onurundur.ve şimdi eğil hep sadık kaldığın aşklarının önünde,inançlarının,açık yaralar gibi olan,ama sevgisi hiç dinmeyen duyarlılığının önünde bir kez daha eğil... ya,son umudu sensen o rüyasını görüp,geleceğini umduğumuz aydınlık dünyanın!.... nereye gidiyorsun bakem tatile mi çıkıyorsun beni de al yanına bacım, bulaşıkları ben yıkarım. yazıyı bana ithaf ettin sanırsam. evet umut benim, gelecek benim. veeee eğildim bütün aşk'ların önünde saygıyla... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 nereye gidiyorsun bakem tatile mi çıkıyorsun beni de al yanına bacım, bulaşıkları ben yıkarım. yazıyı bana ithaf ettin sanırsam. evet umut benim, gelecek benim. veeee eğildim bütün aşların önünde saygıyla... biraz daha yalvarırsan olabilecek kibim alayımmı acebe yanlış sanırsan..sana diğil..ben kendime yazdım onu..benim umudu bu dünyanın sen nereye gittiğimi anlayamadın galiba neyse yakında öğrenirsin..dünyayı kurtaran frozenin maceralarını seni obur seni biz aşk dedik senin aklın AŞ'ta...açmısın yoksam Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 nolur nolur al beni de yanına. kıvrılıveririm köşeciğe kedi gibi mırıldarım kız ben... ama ama bana ithaf etmedin mi sen onu... aş'kım yarım kalmış bacım sen anladın onu... anladın sen... (aç değilim kızım tokmak gibiyim) ama şimdi iki tost olsa yerdim... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 aldım gitti.. ama kedi kibim mırıldanacak vakit olabilermi bilemem kıyamam ben o gözyaşlarına ikimiz olsak bu dünyanın umudu he ni dersin..hem madem yolculuğada benimle çıkıyorsun....sen sanço sardunya ben don kişot frozen kurtaralım dünyayı bakışlara bak....e ne demişler gözler kalbin aynasıdır.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Sardunyam benim diil...ama sana Orhan Veli'den çok ama çok sevdiğim bir şiiri armağan etmek istiyorum...umarım seversin sende İNSANLAR Her zaman,fakat,bilhassa Beni sevmediğini Anladığım zamanlarda Görmek isterim seni de Annemin kucağından Seyrettiğim insanlar gibi Küçüklüğümde... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 sanço sardunya / don kişot frozen yaşasın biz dünyayı kurtarmaya gidiyoz, nerden başlasak acaba kurtarmaya diloşum Orhan Veli en sevdiğim şairlerden biridir. çok teşekkür ederim sana. bir zamanlar bir şiir yarışmasında Orhan Veli ödülü almıştım, yeri ayrıdır bende... saol canım... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 tatlı ablam iyi olmaya çalışıyorum tabi gerginliklerle henüz savaşabildiğimi söyleyemem en çok da zaten yalnızlık koyuyor bana şu günlerde keşke doyasıya kollarında ağlayabileceğim acımı dökebileceğim biri olsaydı yanımda çok yalnız hissediyorum. ama siz yokmusunuz sanki hep aklımda hep kalbimde büyütmüşüm sizi. desteğin için ne desem azdır ablacım seni çok ama çok seviyorum bir gün bi yerde yüz yüze olacağız ve dertleşeceğiz buna eminim ben hastalıklardan inşallah hep birlikte kurtuluruz. herkesin başında bir dert var ama onlar olmadan da bazen sağlığın kıymetini anlayamıyoruz değil mi sardunyalardan tatlı ablam. bu da sana çok dinler oldum: Erzurum çarşı Pazar leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin içinde bir kız gezer oy ninen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Elinde kağıt kalem leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Katlime ferman yazar oy ninen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Palandöken yüce dağ leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Altı mor sümbüllü bağ oy ninnen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Erzurumda bir kuş var leylim aman Kanadında gümüş var oy nenen ölsün sarı gelin Yarim gitti gelmedi leylim aman Elbet bunda bir iş var oy nenen ölsün sarı gelin Seni vermme yabana leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Nice ki bu canım sağ oy ninnen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim............... Sarı Gelin türküsüne konu olan efsane de, halkın dilinde yaşarken, kim bilir, ne zaman ve hangi yeni olay üzerine türküye dönüşmüştür... Türkünün ve efsanenin merkezinde bulunan kahramanlar aynıdır: Sarı Gelin ve Şeyh San'an/Sinan. 1918 yılında, bir hey'etle birlikte kuzeydoğu illerimizi gezen tarihçi Ahmet Refik Bey, Sarı Gelin türküsünü, Göle'nin Okçu köyünde tespit etmiştir. Bu seyahat notlarından meydana gelen kitabında şunları yazıyor: "Okçu köylü Ali'nin en güzel söylediği, Diyarbekir'de, Erzincan'da, Erzurum'da Kürdî nağmelerle okunan bildiğimiz bir türkü. Fakat ezgiler burada daha hüzünlü, daha kederli. Türkünün konusu gayet şâirane: Bir Türk delikanlısı köyünde yaşayan bir Hristiyan kızını seviyor. Sabahleyin tarlaya giderken peşinden ayrılmıyor. Akşamları sürüler ağıllarına dönerken sevgilisinin güzelliğini seyrederek ruhunun ateşini dindirmeye çalışıyor. Kalbi ve kafası o derece meşgul oluyor ki, sonunda taptığı haçı, sevdiği salibi/haçı görmek istiyor. Kalbi heyecan içinde çarparak bir pazar sabahı kalkıyor. Güneş yamaçlara altınlar serper, kuşlar tatlı cıvıltılarla ortalığı şenlendirirken kiliseye gidiyor. Bir köşeye çekiliyor. Sevgilisinin taptığı haçı, kilisede yapılan ayini seyrediyor. Türkü şöyle başlıyor: Vardım kilsesine baktım haçına Mâil oldum bölük bölük saçına Kız seni götürem İslâm içine Vay Sinan ölsün Sarı Gelin Âh seni vermem dünya malına. Şarkının nakaratı o kadar hazin, o derece tesirli ki... Ali, elini şakağına koymuş, gözleri yaş dolu, ruhundan kopan acılarla feryat ediyor: Vay Sinan ölsün Sarı Gelin Vay Sinan ölsün Sarı Gelin Seni vermem dünya malına... dedikçe güya ağlamak istiyor. Sarı Gelinler orada da mı bedbaht âşıkları bu derece büyülemişler (Altınay- 2001: 71-72) Sarı Gelin türküsünün halk ağzında dolaşan ikinci dörtlüğü de şöyledir: Vardım kilsesine kandiller yanar Kıranta keşişler pervane döner Tersa sevmiş deyin el beni kınar Vay Sinan ölsün Sarı Gelin Seni saran neyler dünya malın. (Seni alan neyler dünya malın) Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 çalıkuşum çok teşekkür ederim çok güzeldi türküde hikayede. ellerine sağlık... bende sana benim için çok önemli olan bir Barış Manço şarkısı armağan ediyorum. bu şarkı beni hep alır bir yerlere götürür. çok çok severim... Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime Derin derin soluyorum seni gecelerce Duvarlara kazıdım ismini her köşeye Dudakların şeker gibiydi Baldan öte baldan ziyade Pembe pembe yanakların Gülden öte gülden ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde Gözyaşlarım akıp gidecek Selden öte selden ziyade Bir canım var vereceğim Baldan öte baldan ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 saol canım çok güzeldi Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Seni Sensiz Yaşamak En Kötü Kader Olsa Gerek.... Cesaretine,yüreğine,sevgine,anlayışına,dostluğunu,anneliğine,samimiyetine,sabrına,güvenine,bilgine,dikkatine hayran kaldığım güzel insan canım ablam Seni Çok Seviyorum... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Seni Sensiz Yaşamak En Kötü Kader Olsa Gerek.... Cesaretine,yüreğine,sevgine,anlayışına,dostluğunu,anneliğine,samimiyetine,sabrına,güvenine,bilgine,dikkatine hayran kaldığım güzel insan canım ablam Seni Çok Seviyorum... canım ya, bu sözleri hakedebiliyorumdur inşallah. inanmazsın şimdi nasıl ağlıyorum ben. neden mi? insan sevildiğini bildiğinde de ağlamalı gibi geliyor, mutlulukta ağlatır... cesaretimi, sevgimi, dostluğumu, bilgimi bütün bunları arttırmama yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. sizlerin sayesinde kırılgan yüreğim güç buluyor eksikliğinizi göstermeyin... bende seni çok seviyorum, cesur yürekli dost kardeşim benim. yolun açık olsun. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 ağlama gıss güzel şairim Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 anamm kim gelmiş nerelerdeydin sen bakim, ağlamıyorum şimdi canım. haberleri dinleyip sinirleniyorum... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Frozen arkadaşımında dediği gibi ağlama ablacım Her zaman gülmelisin ki bu gülüşünle etrafında seni sevenlere güç vermelisin.. Kesinlikle daha fazlasını da hak ediyorsun ablacım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Frozen arkadaşımında dediği gibi ağlama ablacım Her zaman gülmelisin ki bu gülüşünle etrafında seni sevenlere güç vermelisin.. Kesinlikle daha fazlasını da hak ediyorsun ablacım teşekkür ederim canımcım sende öylesin Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Evet öyleyim tşk ederim Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 kıskanma canımın içi bu şiirde senin için Her yere yetişilir Hiçbir şeye geç kalınmaz ama Çocuğum beni bağışla Ahmet Abi sen de bağışla Boynu bükük duruyorsam eğer İçimden öyle geldiği için değil Ama hiç değil Ah güzel Ahmet abim benim İnsan yaşadığı yere benzer O yerin suyuna, o yerin toprağına benzer Suyunda yüzen balığa Toprağını iten çiçeğe Dağlarının, tepelerinin dumanlı eğimine Konyanın beyaz Antebin kırmızı düzlüğüne benzer Göğüne benzer ki gözyaşları mavidir Denize benzer ki dalgalıdır bakışları Evlerine, sokaklarına, köşebaşlarına Öylesine benzer ki Ve avlularına (Bir kuyu halkasıyla sıkıştırılmıştır kalbi) Ve sözlerine (Yani bir cep aynası alım-satımına belki) Ve bir gün birinin adres sormasına benzer Sorarken sorarken üzünçlü bir görüntüsüne Camcının cam kesmesine, dülgerin rende tutmasına Öyle bir cıgara yakımına, birinin gazoz açmasına Minibüslerine, gecekondularına Hasretine, yalanına benzer Anısı işsizliktir Acısı bilincidir Bıçağı gözyaşlarıdır kurumakta olan Gülemiyorsun ya, gülmek Bir halk gülüyorsa gülmektir Ne kadar benziyoruz Türkiye'ye Ahmet Abi. Bir güzel kadeh tutuşun vardı eskiden Dirseğin iskemleye dayalı -- Bir vakitler gökyüzüne dayalı, derdim ben -- Cıgara paketinde yazılar resimler Resimler: cezaevleri Resimler: özlem Resimler: eskidenberi Ve bir kaşın yukarı kalkık Sevmen acele Dostluğun çabuk Bakıyorum da simdi O kadeh bir küfür gibi duruyor elinde. Ve zaman dediğimiz nedir ki Ahmet Abi Biz eskiden seninle İstasyonları dolaşırdık bir bir O zamanlar Malatya kokardı istasyonlar Nazilli kokardı Ve yağmurdan ıslandıkça Edirne postası Kıl gibi ince İstanbul yağmurunun altında Esmer bir kadın sevmiş gibi olurdun sen Kadının ütülü patiskalardan bir teni Upuzun boynu Kirpikleri Ve sana Ahmet Abi uzaktan uzaktan domates peynir keserdi sanki Sofranı kurardı Elini bir suya koyar gibi kalbinden akana koyardı Cezaevlerine düşsen cıgaranı getirirdi Çocuklar doğururdu Ve o cocukların dunyayı düzeletecek ellerini işlerdi bir dantel gibi O çocuklar büyüyecek O çocuklar büyüyecek O çocuklar... Bilmezlikten gelme Ahmet Abi Umudu dürt Umutsuzluğu yatıştır Diyeceğim şu ki Yok olan bir şeylere benzerdi o zaman trenler Oysa o kadar kullanışlı ki şimdi Hayalsiz yaşıyoruz nerdeyse Çocuklar, kadınlar, erkekler Trenler tıklım tıklım Trenler cepheye giden trenler gibi İşçiler Almanya yolcusu işçiler Kadınlar Kimi yolcu, kimi gurbet bekçisi Ellerinde bavullar, fileler Kolonyalar, su şişeleri, paketler Onlar ki, hepsi Bir tutsak ağaç gibi yanlış yerlere büyüyenler Ah güzel Ahmet Abim benim Gördün mü bak Dağılmış pazar yerlerine benziyor şimdi istasyonlar Ve dağılmış pazar yerlerine memleket Gelmiyor içimden hüzünlenmek bile Gelse de Öyle sürekli değil Bir caz müziği gibi gelip geçiyor hüzün O kadar çabuk O kadar kısa İşte o kadar. Ahmet Abi, güzelim, bir mendil niye kanar Diş değil, tırnak değil, bir mendil niye kanar Mendilimde kan sesleri. edip cansever.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.