Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

”İsmet İnönü Diktatör


evrensel-insan

Önerilen İletiler

”İSMET İNÖNÜ DİKTATÖR”
Tarih: 01-02-2014 14:46:19+ -

İzmir Çiğli Kaymakamlığı’nın “81 İl 81 Kitap Projesi” kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine dağıttığı kitaplarda yer alan metinlerde skandal ifadeler yer alıyor.

 

”İSMET İNÖNÜ DİKTATÖR”

Kaymakamlığın, Türkçe derslerinde okunmak üzere ücretsiz dağıttığı kitaplardan “Al Yazmayı Gül Eylemek” adlı kitapta geçen paragrafta laikliğin Türk İslâm medeniyetinin karşı karşıya kaldığı tehlikelerden en önemlisi olduğu söyleniyor.

 

Aynı bölümde gizli yabancı güçlerin laikliği kullanarak tarihte, ahlâkta, dinde en büyük tahribi gerçekleştirdiği belirtiliyor.

 

Kaymakamlığın projesi kapsamında öğrencilere 567 farklı kitap dağıtıldığı öğrenildi.

 

Diğer kitaplarda ise İsmet İnönü’nün bir diktatör olduğu ifade edilirken,CHP seçimi valilerin ve polislerin yardımı ise kazanabilmişti” metni yer alıyor.

 

Dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise, “Muhteşem Osmanlı” adlı kitapta cariyelerin İslâm hukukuna göre köle statüsünde maldan sayıldığı anlatılıyor. Kitapta, “Padişahların cariyesi üstünde istediğini yapma hakkına sahip olduğu” belirtiliyor.

 

FİNANSÖR BELLİ DEĞİL
Eğitim Sen İzmir 2 No.lu Şube Sekreteri Mustafa Duran, projeyle ilgili yaptığı basın açıklamasında Çiğli Kaymakamlığı’nın suç işlediğini vurguladı. Gerekli hukuki süreci başlattıklarını belirten Duran kaymakamlığın projeyi geri çekmesini istedi.

 

Çiğli Kaymakamlığı’nın resmi sitesinde projenin finansmanın valilik, kaymakamlık, fonlar, belediyeler, hayırseverler, okul aile birlikleri olduğunu ifade eden Duran, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazılarda ise projenin finansman kaynağının sadece hayırseverler olarak gösterildiğinin altını çizdi. Proje finansörünün meçhul olduğunu söyleyen Duran, kitapların kaynağının bir an önce açıklanmasını istedi.

 

VALİLİK SUSKUN
20 Aralık 2013 tarihinde İzmir Valiliği’ne projeyle ilgili şikâyette bulunduklarını, ancak henüz herhangi bir cevap alamadıklarını da vurgulayan Duran, gönderilen cinsiyetçi, gerici ve militarist ifadelerin bulunduğu kitapların niçin okullarda okutulduğunu sordu.

 

Kaynak: BİDOLUHABER

Editör: MELEK ÇALIKOĞLU

 

Derin Posta

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BEYİN YIKAMADA SINIR TANIMIYORLAR
Tarih: 01-02-2014 

Çiğli Kaymakamlığı tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hurafelerle dolu kitapların dağıtımı, tepkilere karşın sürüyor.

 

BEYİN YIKAMADA SINIR TANIMIYORLAR

Çiğli Kaymakamlığı’nın ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “81 İl 81 Kitap Projesi” kapsamında, hurafelerle dolu kitapların dağıtımı tepkilere karşın sürüyor. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı kitaplarda, açıkça Said Nursi propagandası yapılıyor, laiklik kötüleniyor. Eğitim sendikalarının “Projenin kaynağı ne?” sorusu ise yanıtsız kalmaya devam ediyor.

 

Çiğli Kaymakamlığı’nın internet sitesinde projenin valilik, kaymakamlık, sosyal yardımlaşma fonu, sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleri ve öğrenciler tarafından yürütüldüğü belirtilirken kaymakamlığın okullara gönderdiği yazıda ise sadece hayırseverler tarafından desteklendiği vurgulanıyor. Kaymakamlık, Eğitim-Sen’in “Projenin kaynağı nedir?” sorusuna ise yanıt vermemekte direniyor.

 

Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Mustafa Duran, iki yıldır süren bu projenin kaynağının ne olduğunun belli olmadığını, kaymakamlığın çelişkili açıklamalar yaptığını söyledi. Çiğli Kaymakamlığı’nın ilçede pilot olarak başlattığı projenin hemen durdurulması gerektiğini vurgulayan Duran, “Bu proje başlangıçta tüm öğretmen ve öğrencilere zorunlu tutulmuş, gelen tepkiler üzerine gönüllülük esasına döndürülmüştür. Daha sonra ise okullara gönderilen yazıyla öğretmenlere zorunlu öğrencilere ise gönüllü olduğu öne sürülmüştür. Bu projedeki kitaplar, belli bir kafa yapısında insan yetiştirme çabasıdır” dedi.
Kampanyayla Çiğli Kaymakamlığı’nın açıkça suç işlediğini de anlatan Duran, her sınıfa toplam 567 kitap dağıtıldığını da bildirdi.
Kitaplarda dikkat çeken ayrıntılar ise şöyle:
“Al Yazmayı Gül Eğlemek” kitabının farklı sayfalarında, şu ifadelere yer veriliyor:
“En büyük maske nedir sence! Laiklik! Türk İslam medeniyetinin karşı karşıya kaldığı tehlikelerin en önemlisi bu bence! Gizli yabancı güçler tarihte, ahlakta, dinde en büyük tahribi laiklik maskesi altında yapıyor”
. “Devlet ilahi irade üzerine kuruludur. Allah yolunda savaşmak demek, ancak Allah’ın koyduğu kurallar çerçevesinde savaş kararı alınabilir. Yeni bu ölçüler içerisinde bir suçluyu öldürmek mümkün olabilir.”
. “Atatürk’ün cumhurbaşkanı olmasından sonra başbakan olarak yönetimi ele alan İnönü, çok kurnaz bir siyasetçiydi. Kısa zamanda bütün ipleri ele almasını bildi. İsmet İnönü, Türk İslam medeniyetinin bütün kurumlarını ve kavramlarını toptan inkâr eden bir fikir sahibiydi. 1950’ye kadar sürekli hale getirdiği iktidarı döneminde, milli ve manevi değerleri yok etmek için çalıştı.”
. “CHP seçimi valilerin ve polisin yardımı sayesinde kazanabilmişti. Atatürk, cumhuriyeti bir diktatörün eline bırakmak istemiyordu. Atatürk’ün ölümünden sonra Milli Şef, şimdi de Atatürk’ün bütün hatıralarını silecekti. Kendi heykellerini yaptırmış, pullardan ve paradan Atatürk’ün resimlerini kaldırmıştı.”
. “Ehli sünnet geleneğinde takıyye yoktur. Biz cumhuriyet ve demokrasiyi gerçek manasıyla seviyoruz. Ancak laiklik adına milleti kuşatma altına alan gizli güçlerin takıyye yaptıkları ve dine karşı temelden düşman oldukları şüphesini taşıyoruz.”

6. sınıflara dağıtılan “Muhteşem Osmanlı Kanuni Sultan Süleyman” kitabından:
. “Sonuçta cariyeler köle statüsündedir. Sahipleri padişahtır. Padişah isterse onlarla karıkoca hayatı yaşayabilir. Çünkü köle, İslam hukukuna göre maldan sayılır. Mal sahibi malını dilediği gibi kullanma hakkına sahiptir. Padişahlar, hür ya da köle İslam hukukuna göre aynı anda sadece dört kadına nikâh kıyabilir üzerine cariye de alabilirdi.
. Zaman cemaat zamanıdır. ... Bu ses hayatını milletin hayatı için feda eden İmam Bediüzzaman’dan başkası değildi...
. Nur talebeleri adıyla anılan fikir akımı, binlerce mahkemede Türk İslam medeniyetini savundular.
. “... Binlerce avukat, kâtip, mübaşir, milyonlarca insan, Nur Risalileri denilen eserleri okudu. İslam medeniyetinin yüceliğine inandı. İmanını kurtardı. İnkâr fırtınası dindi.”
5. sınıflara dağıtılan “Ha Gayret Başaracaksın” kitabından:
. “Furkan bir gün yeni arkadaşına kedileri neden sevdiğini sordu. Çünkü oğlum, onlar mırıl mırıl Allah’a zikrediyorlar.
. Şerbetçi dede, Hasan’ı fark edince afiyetle böreğini yiyen zayıf bir kediyi gösterip sordu: Duyuyor musun? Neyi? dedi Hasan. Zikrini. Ne zikri? Şerbetçi dede, Hasan’ın yüzüne baktı. Ya rahim, ya rahim diyorlar kulağını yaklaştır da dinle dedi.”

“Allah Nasıl Yaratıyor” kitabından:
. “İbrahim öğretmen Abdullah’a döndü, ‘Peki ya dünyamız Abdullah? Sence uzay boşluğunda kendi kendine mi duruyor? Böyle bir güç ki, yıldızları, gezegenleri, galaksileri bir arada tutuyor, güneşe ışık, aya parlaklık veriyor. Dünyamızın havada durmasını o sağlıyor. Bu kitapları seneler önce Bediüzzaman Said Nursi isimli bir alim yazmış.’ Çocukların aklına süper bir fikir geldi. Bu yaz tatilde hep beraber Nur Dede Kampı yapalım mı?”

2. sınıflara dağıtılan “Müslüman Kardeştir” kitabından:
“Beyaz atlara binen melekler, İslam düşmanlarını birer birer öldürdüler. İnkârcıların kalplerine korku salacağım. Vurun boyunlarına. Doğrayın parmaklarını!”

 

12KITAPBRDRNKYUK10.jpg

 

12KITAP1HABY20.JPG

 

Kaynak: CUMHURİYET

Editör: MELEK ÇALIKOĞLU

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Laiklige karsi yapilan bu saldirilarin temelinde yabanci parmagi vardir.Laiklik karsiti sahte müslümanlar (sahte müslüman diyorum cünkü müslüman zaten laiktir) Laikligi dis güclerin Islami yok etmek icin kullandiklari bir yöntem olarak göstererek aslinda bu dis gücleri korumaktadirlar cünkü bu dis gücler Türkiye'de laikligin Islama karsi oldugu yalanini dile getirmektedirler.Asagida verecegim bir kac örnek buna belgedir:Eger bu forumda laiklik karsiti müslüman gecinenler de varsa bu belgeleri okusunlar belki yararli olur,kimlerin Türkiye ile ugrastigi konusunda.

 

NEDEN TÜRKIYE?

 

Islam'in yeni yüzyilda en güclü ve akilli kalesi görünümü veren Türkiye'nin belinin kirilmasi ve kendi caninin derdine düsürülmesi,Bati'nin temel stratejilerinden biri gibi görünüyor.

 

Neden Türkiye?

 

Ilk akla gelen cevap su:Öteki "islam ülkeleri"nin isi coktan bitirildi de ondan..cevabi biraz daha acmak istersek sunlari söyleyecegiz:

 

Türkiye,yeni yüzyilda basarili olabilecek,öne gecebilcek insan potansiyeline sahiptir.

Ve Türkiye,sahneden kovulmasi karara baglanan Islam'in en iyi,en akilli,en gelecek vaat eder bicimde yasandigi tek ülkedir.

 

Yani Türkiye bir degil bir cok bakimdan "büyük engeldir"asilmalidir,Kirilmalidir.

 

Nasil olacak bu?cevap besbellidir.

 

Türkiye'yi her seye ragmen öne geciren neyse onun islemez hale getirilmesi lazimdir.Bu "farkli kilan sey"Atatürk Cumhuriyeti'dir"Özellikle bu Cumhuriyet'in omurgasini olusturan laiklik...

 

......

 

Almanya bu "kirma isinin"kotarilmasini üstlenmis görünüyor.

 

Omurgayi kirmak icin iki koldan saldiri vardir.Bir yandan din adina,bir yandan demokrasi adina...Birinci kulvardakiler bagiriyor:Kafir laiklik,kafir "Kemalizm dini"Allahin dininiezi<or,yerine geciyor;dinimiz elden gidiyor,yürüyün!

 

Ikinci kulvardakiler seslerini söyle yükseltiyor:Biz dinle-diyanetle ilgili olmasak da cagdas,demokrat,insan haklarina saygili kisileriz.Bu dinci kesimin demokratik hak ve özgürlükleri laiklik adi altinda "laikcilik"yapilarak cigneniyor.Bunlara destek olalim,ikinci cumhuriyeti kuralim,tam özgürlük tam demokrasi gerceklessin!...

 

Bu iki kulvarin ortak sesi olan ic ve dis mihraklardan biri olan Yargitay Eski Baskani SAMI SELCUK'un 1999 yili adli yili acilis konusmasi Almanya'da yürütülen "laiklik ve cumhuriyeti"etkisiz kilma operasyonu'nun dayandigi anlayisla da ilginc bir benzesme arz ediyor.

 

Geneldde tüm Bati,özel olarak Almanya,onlarca vakif,dernek ve enstitü ile bu stratejiyi hedefine vardirmak icin calisan bir ülke manzarsi arz ediyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti'ne saldirmayi bir tür din haline getirmis olan  oryantalist Udo Steinbach bu yikici güclerin basinda gelir.Bir zamanlarin Alman Disisleri Bakanligi'nin ünlü Ortadogu Danismani Udo Steinbach.

 

Udo Steinbach ve ekoldaslari (Gisela Kraft;Peter Heine,Martin Beck,Günter Seufert,Renate Kreile,Reiner Albert,Hartmet Dreier,Guido Kraemer,Gustav Adolf Sonnenhol,Rita Breuer,Michael Lüders,Serif Mardin,Sabri Sayari,Fikri Adanir...)

Türkiye'de ki tüm Marksist ve dinci bölücülerce kullanilan Cumhuriyet ve Atatürk aleyhtari tüm slogan ve söylemlerin yaraticilaridirlar.Bunlar Almanca basin ve literatürü izleyen arastiricilarca tek tek belirlenmis bulunuyor.

 

Steinbach kadrosu'nun,Türkiye ici ekipleri tarafindan kullanilan sloganlarinin önde gelenleri sunlardir:"Mustafa Kemal Atatürk,hilafeti kaldirarak Islam'a öldürücü bir darbe vurdu."(bk.Bacinoglu;LAIKLIK ILKESI VE ALMAN KARSITLARI)

 

Sormazlarmi:Hilafet Islam'in lehine idiyse sizin aleyhinize demektir;o halde aleyhinize olacak bir kuruma neden böylesine destek veriyorsunuz?"

 

Bir baskasi:Kemalizmle birlikte Tanri kaybolup gitmis;zira ona ne zaman birakmislar ne de vesile..."(BACINOGLU-AYNI YER)

Sormazlar mi siz Tanriya cok mu vesile ve zaman biraktiniz?

 

Kiyafet ve sekli neredeyse ilahlastiran saf ve duygusal kitleyi cidirtabilcek su kiskirtmaya bakin:"Kadinlar Kemalizm sayesinde,en üst görevlere gelebilmisler,doktor,milletvekili,profesör olabilmislerdir.Fakat bunun agir bir bedeli olmustur:Erken gibi giyinmek..."GÜNTER SEUFERT-BACINOGLU-AYNI YER

 

Bu sözü okuyan da Alman hanimlarinin carsafla dolastigini sanir.

 

Protestan Hartmet Dreier olaya su provakasyonla katliyor:"LAIKLIK DINSIZLIKTIR"

 

Katolik Guido Kraemer'in su bölücülük sloganina bakin:"Türkler ya Müslümandir ya da KEMALIST-LAIK

 

Ayni oryantalistlere göre,"Türban namuslu kadinlarin sembolüdür"(Peki türban takmayan Alman kadinlari namussuz mu?)

 

Bi rde yurt disinda olup ta bu koroya katilan Türk kimlikli ama Türk olmaktan uzak olanlar vardir.

 

Bochum Üniversitesi'nden uzman sifatli Fikret Adanir;Atatürk ve Cumhuriyet düsmanlarinin kullanimina su sloganlari armagan ediyor:1-Kemalizm,özgür ibadet hakkini asla tanimamis fakat kendisi bizzat dine dönüsmüstür.(iNSAF TÜRKIYEDE YÜZBINI ASKIN CAMI VAR VE BUNLARA HERGÜN BIR YENISI EKLENIYOR)2-Islamcilar hakki olarak Atatürk'ün kendilerini aldattigini hissediyorlar.(Bacinoglu)

 

Alman Gazetesi ama müslüman kimlikli Muhammed Salim Abdullah :

 

"Kemalizm  hic kusku yok ki,demokratik bir sistem degildir.Kemalizm totaliter özellikler tasimakta olup sadece dinle alakasini kesmis insanlarca hazmedilebilir.Zira Kemalizm sözde dinsel bir olgu olup Türk Anayasasinda dokunulmaz degistirilmez bir miras olarak korunmaktadir.(BACINOGLU)

 

Bu belgeler cogaltilabilir.Benim burada vurgulamak istedigim nokta sudur:Ülkemizde Cumhuriyet;laiklik ve Atatürk karsitligi yapanlarin,Ikinci Cumhuriyetcilerin,,Bölücü Kürtcülerin destekcilerinin,Ermeni yandaslarinin söylemlerine ve sloganlarina eger dikkat ederseniz bu sloganlarin kaynaginin kim ve neresi oldugu ortaya cikar.Cünkü Türki aydini ithal aydindir.Üretmez ithal eder.Yani fikir ithali yapar.Udo Steinbach ne söylemisse Türk Aydini onu kapmistir-Olayin özü budur,Basbakan Erdogan'in,Abdullah Gül'ün ve zaman zaman AKP icinden bir prof veya milletvekilinin Cumhuriyet,Laiklik ve Atatürk ve Inönü karsiti söylemlerine onlarin tarihcilerinin yazdiklarina dikkatle bakarsaniz bunlarda nasil bir ithal düsünce oldugunu anlamak zor olmaz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.