Φ Altinay Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2013 Tamam da eger sen onun kurd varliginin hak ve ozgurlugunu tanimazsan, baska da bir secenek birakmiyorsun. Buradaki "sen" sahsina yonelik degil, bir yazi dili ve uslubudur. Şimdi tanıyoruz ne oldu değişen, bağımsız Kürdistan'da versen, diyecek çek git orta asya'ya oraları da ver..... diyorlar zaten siz sonradan geldiniz biz buralıyız... Rahmetli Musa Anter dedi ya.... "İstanbul'da bizim, Ankara'da bizim, İzmir'de bizim" istekler bitmez..... Biz de isteyelim Bulgaristan'ı versinler zaten bizimdi, Yunanistan'ı da versinler.... Sen demenizden rahatsız olmam, tartışmanın hararetinden bazen kontrolden çıkılabiliyor..... hoş görmek gerekiyor ama karşımdakini kızdırmak içinde sinir savaşı da yapmam..... önceden yapıyordum, sinirlendirip hataya sürüklüyordum... hem etik değil, hem de sağlıklı değil, çok hareretli tartışmalara girdim günlerce, ama hepsinden bir şey öğrendim, öğrenmek mezarda bitiyor..... bana aykırı düşünen insanla empati yaparım, anlamaya çalışırım, ön yargılarım yoktur...... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2013 Şimdi tanıyoruz ne oldu değişen, bağımsız Kürdistan'da versen, diyecek çek git orta asya'ya oraları da ver..... diyorlar zaten siz sonradan geldiniz biz buralıyız... Rahmetli Musa Anter dedi ya.... "İstanbul'da bizim, Ankara'da bizim, İzmir'de bizim" istekler bitmez..... Biz de isteyelim Bulgaristan'ı versinler zaten bizimdi, Yunanistan'ı da versinler.... Sen demenizden rahatsız olmam, tartışmanın hararetinden bazen kontrolden çıkılabiliyor..... hoş görmek gerekiyor ama karşımdakini kızdırmak içinde sinir savaşı da yapmam..... önceden yapıyordum, sinirlendirip hataya sürüklüyordum... hem etik değil, hem de sağlıklı değil, çok hareretli tartışmalara girdim günlerce, ama hepsinden bir şey öğrendim, öğrenmek mezarda bitiyor..... bana aykırı düşünen insanla empati yaparım, anlamaya çalışırım, ön yargılarım yoktur...... Bence hala ozgur birey devleti olma ve her bir bireyinin sosyo-etik farkinin devlet olarak hak ve ozgurlugunu tanima ve koruma sansi T.C. devletinin var. Yeterki sosyo-etigin politik bir cikar konusu degil de, bir hak ve ozgurluk oldugu algilansin. Ozgur devlet ayni zamanda iktidarin gudumundae olmayan devlet demektir. Yani parti devleti ve hukumeti degildir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2013 Balbay'ın tahliyesinin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Anayasa Mahkemesi'nin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesi ile ilgili gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 5 Mart 2009 tarihinde gözaltına alınan, Cumhuriyet savcılığında ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece 6 Mart 2009 tarihinde hakkında tutukluluk kararı verilen Mustafa Balbay, 26 Aralık 20012 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne, 'Tutuklanmasını haklı gösterecek somut olay, olgu ve bilginin mevcut olmadığı, basmakalıp ve dolayısıyla gerekçesiz kararlarla uzatılan tutukluluğun makul süreyi aştığı, yargılamayı yapan mahkemenin tabii hakim ilkesine aykırı olduğu, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılandığı, milletvekili olmasına rağmen bu görevi yerine getiremediği ve yasama dokunulmazlığından faydalanamadığı, Anayasa'nın 19., 28., 37., 83. ve 141. maddeleriyle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5., 6., 10. ve 1 No'lu Protokolün 3. maddelerinin ihlal edildiği' gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmuştu. Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkeme'sinin gerekçeli kararının 'HÜKÜM' bölümünde şu ifadeler yer aldı: "Başvurunun, A- 1. a) Tutuklanmayı haklı gösterecek somut olay, olgu ve bilgi olmadığı halde tutuklandığı iddiası yönünden "açıkça dayanaktan yoksun olması", Adil yargılanma hakkı ile ifade hürriyetinin ihlal edildiği iddiaları yönünden "başvuru yollarının tüketilmemiş olması" nedenleriyle kabul edilemez olduğuna, 2. Seçilme hakkının ihlal edildiği ile tutukluluğun makul süreyi aştığı iddiaları yönünden kabul edilebilir olduğuna, B- 1. Tutukluluğun makul süreyi aştığı iddiasıyla ilgili olarak Anayasa'nın 67. maddesinin birinci fıkrasıyla bağlantılı olarak 19. maddesinin yedinci fıkrasının ihlal edildiğine, 2. Seçilme hakkının ihlal edildiği iddiasıyla ilgili olarak Anayasa'nın 19. maddesinin yedinci fıkrasıyla bağlantılı olarak 67. maddesinin birinci fıkrasının ihlal edildiğine, C- Başvurucuya 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine, D- Başvurucu tarafından yapılan harç ve vekalet ücretinden oluşan yargılama giderinin başvurucuya ödenmesine, E- Ödemelerin, kararın tebliğini takiben başvurucuların Maliye Hazinesine başvuru tarihinden itibaren 4 ay içinde yapılmasına, F- Kararın bir örneğinin gereği için Mahkemesine gönderilmesine, 4/12/2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi." zaman gundem Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2013 Hukuk, hukuk olmadığını ilan ile itiraf etmiştir. Cemaat hukuku, dikta hukuku, dogma hukuku, emperyalist hukuku, adı ne konacaksa... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2013 Hukuk, hukuk olmadığını ilan ile itiraf etmiştir. Cemaat hukuku, dikta hukuku, dogma hukuku, emperyalist hukuku, adı ne konacaksa... Bir kisinin, zumrenin ya da sinifin ortaya koydugu kendi ideolojik inancsal cikarina yonelik hukuka, kanun denir. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2013 Yasa kavramına mutlak anlamda karşı olmanın bir yolunu göremiyorum. Yasasız toplum olamıyor. Aksi halde güçlünün zayıfı yok ettiği savana(*) yasası gündeme gelir. *Orman deyip klasik olmak istemedim. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2013 Yasa kavramına mutlak anlamda karşı olmanın bir yolunu göremiyorum. Yasasız toplum olamıyor. Aksi halde güçlünün zayıfı yok ettiği savana(*) yasası gündeme gelir. *Orman deyip klasik olmak istemedim. Yasa baska hukuk baskadir. Burada hukuk tan kasit insan haklari temelindeki evrensel ve cagdas hukuktur. Bunun disinda kalan, saadece politik cikar temelli guce otoriteye ve iktidara dayanan sadece kendi politikasini dayatan bir kanun ve yasa anlayisidir. Iste devletin bu acidan bagimsizligi ve politika disi olmasi onemlidir. Tum toplumun her turlu sosyo-etik farkini kucaklayabilmesi ve tek bir politik yonlendirime peskes cekmemesi adina. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2013 Yasa = hukuk şeklinde bir denklem kurulmadı. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2013 Yasa = hukuk şeklinde bir denklem kurulmadı. Omesaj "yasasiz toplum olamiyor" cumlen uzerine "her yasa hukuk degildir" i belirtmek icin yazildi. Aslinda yasa her turlu gecerlidir de, buradaki fark kanun ile hukuk farkidir. Kanun kanunu yapanin kendine yontar, hukuk ise herkesi kapsar ya da kapsamalidir. Iste adalet te ancak hukukta mumkundur, kanunda adalet yoktur, aksine kanun tarafinin hakimiyeti ve ustunlugu vardir. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2013 Kanun eski dil, yasa yeni dil. Anlamları aynı... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Kanun eski dil, yasa yeni dil. Anlamları aynı... Ben hukuk tan bahsediyorum. Yani adalet iceren. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Herkes bir şeyden bahsediyor... Neyse konuya dönersek, hukukun asla "ya meğer ben gugukmuşum" deme konumuna düşürülmemesi gerekiyor. Sadece Balbay konusunda değil, bir çok kez hukuk bu duruma düşürüldü. Hukuk ise herkese her zaman lazım olan bir şey olduğu için, yaşadığımız dönemin açtığı yaralar, yıllar yılı kapanamayacaktır. Kısa bir süre içinde kurtların ağacı sarması gibi çok büyük tahribat yaptılar. Her şeyi bozdukları gibi, tuzu bile çürütmeyi başardılar. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Burada genel bir farktan bahsedim var. Tabi ki bu fark ozel bir konuya yan Balbay konusuna yansir. Hukuk aslinda, kendi kanunlarini yurutebilenlere lazim degil. Cunku kanunlar onlarin adalet onunde hesap vermesine izin vermez. O yuzden de kanunlar kanunu hazirlayanin kendisini garanti altina almasi icin yapilir. Ustelik bu hukukun isleyebilmesini getiren bir ulke ve toplum ortamina ihtiyac duyar. Sen eger her turlu halti yeyip, kanun onunde de kendini dokunulmaz kilar ve bunu kendince garanti altina alirsa, burada hukuk sana lazim degil. Cunku adaleti sen belirliyor, adaletsizligi sen uyguluyorsun. Buradaki sen bir yazi dili ve uslubudur. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Yanlışın binlerce tanımı olabilir. Ama doğrunun tanımı bir tanedir. Bir konunun doğru tanımı yapılıp, olması gereken şekli belirtildiğinde, yanlış ve olmaması gerekenler zaten belli olur. Evrensel hukuk kuralları bellidir. O yüzden hukuku guguk edenler de bellidir. Hukuku guguk edenler, şimdi "hukuk guguk oldu" diye bağırıyorlar. Bir türlü kulaklarına gitmeyen soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi gibi hukuk ilkelerini, en berbat biçimde ihlal edenler şimdi bu ilkeler çiğneniyor diye yakınıyorlar. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2013 Yanlışın binlerce tanımı olabilir. Ama doğrunun tanımı bir tanedir. Bir konunun doğru tanımı yapılıp, olması gereken şekli belirtildiğinde, yanlış ve olmaması gerekenler zaten belli olur. Evrensel hukuk kuralları bellidir. O yüzden hukuku guguk edenler de bellidir. Hukuku guguk edenler, şimdi "hukuk guguk oldu" diye bağırıyorlar. Bir türlü kulaklarına gitmeyen soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi gibi hukuk ilkelerini, en berbat biçimde ihlal edenler şimdi bu ilkeler çiğneniyor diye yakınıyorlar. Sen eger "bir kisi kendisini ancak hukukun adaleti ile kurtarabilir" acisindan konuya bakiyorsan; dogrudur her kanunun hukuksuzlugunu yapan, konu kendisi olunca hukuku ister. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2013 Evrensel hukukun bir ilkesi de kişiye, zümreye, sınıfa, yaşa, cinsiyete, din, dil, ırk farkına göre değişmemesidir. Bunu sağlayamayan bir sistem zaten evrensel olmadığı için, kabile, aşiret, çöl, orman yasası olduğu için hukuk olarak kabul edilemez. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.