Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Evrim teorisindeki "türleşme" iddiası tekrar çürütüldü...


Archi

Önerilen İletiler

sadece şunu söylesinler başka değil 

 

tanrının insanlığa sınavı yaptırabilmesi için sözde şeytana ihtiyaç duydu mu ??

 

yok eğer duymadıysa neden var etti onu en başında yok edebilirdi neden sonsuz bir hayat verdi kıyamat'e kadar ??

 

daha şeytan olmamışken onu kim kandırdı ?? burada işte( kibri) deniyor benim de gülesim geliyor ...tabi doğal olarak !

 

sevgili dostlar dinler insanları bir yere kadar düşünmemeye sevk eder ondan sonra insanlar sorgulama başlayacağı için bütün dinler sorgulamayı kesin yasaklar neden cevap yok mu !?

 

yapmayın etmeyin artık düşünün biraz, sizden ateist olmanızı isteyemem ama en azından biraz düşünün ...allahı kabul edin tamam (çünkü ne desek boş biliyorum) ama en azından var olan dinleri 

sorgulayın araştırın ama en alasından din adamlarından değil ...insanların yaptığı en büyük hata burada işte araştırırken araştırdığı din adamına gidiyor ne 

saçma değil mi o tabi ki sana yol değil inanç gösterecek

 

ateist olabilmek en baba yiğit'inden bir iştir ...sizden belki bunu istemek olmaz ...ama sizin inandığınız allah için bari biraz araştırın 

“Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.” (Acluni, II, 132)

 

Bu insanlara göre, Allah’ın bir çok emir ve yasaklarını dolayısıyla -haşa- bir gösteriş, bir tahakküm gibi algılamalar da söz konusudur. Örneğin,

 

“Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım.“(Zariyat, 51/56)

mealindeki ayetten de bu tasavvur hezeyanı söz konusu olabilir. “Allah herkesi kendine kul-köle yapmış.. Bu bir tahakkümdür, bundan bir gösteriş kokuyor...” diyebilirsiniz. Bu tür anlayışlar, Allah’ı gerçek anlamda tanımamış kimselerin kuruntularıdır.

 

Acaba, bir insanın kendini diğer bazı insanlara tanıtması, bir padişahın halkına kendini tanıtması, ne zamandan beri, bir gösteriş olarak algılanmaya başlamıştır?

 

Kâinatın yaratılışında, âdeta sonsuz / sayısız olan varlıkların nizam ve intizamında görülen sayısız hikmetler,  gözetilen sayısız gayeler, yüce Yaratıcının takip ettiği veya binler maksadının olduğunu göstermektedir. Bu amaçların başında, hiç şüphesiz Allah’ın kendini tanıtması gelir.

 

Çünkü, insan her an bir gezegenin yurdu olan yerküresine çarpmasından korkan, bir virüsün bulaşmasından endişe eden, en küçük bir mikroba fiilen mağlup olan bir varlık olarak yaratılmıştır. Böyle bir varlık, âciz, güçsüz, zayıf olduğu gibi, muhtaç olduğu hiçbir şeyi yaratamayan, bir sivrisineğin bir kanadını bile yoktan var etmekten çok uzak olan, diğer yandan bir çiçeği istediği gibi, bir haharı da isteyen, bir baharı arzu ettiği gibi, ölümden sonra haşir baharını da aşk derecesinde arzulayan, hayalleri, emelleri ebede kadar uzanan zavallı-perişan bir mahluk, bütün kâinatın yegâne sultanı olan Rabbini tanımazsa, bütün ihtiyaçlarını yerine getirebilen kudrete sahip olan kendi malikini bilmezse, bütün dünyanın sultanı dahi olsa kaç para eder.

 

 

Demek ki, insanoğlu için, Allah’ı tanımaktan daha önemli bir mesele yoktur. Kaldı ki, Allah’ın tanınmadığı bir yerde, Allah’a nasıl kulluk edilebilir, nasıl imtihan açılabilir, nasıl imtihanın cennet gibi bir mükâfatı, cehennem gibi bir mücazatı olabilir?

 

 

Ayrıca, bunu söyleyenler şunu bilsinler ki gösteriş, bir kimsenin kendi kıymetinden daha fazla bir değer kazanmaya yönelik yapılan bir şovdur. Gösteriş, başkasının, kendi hakkında –asıl değerinden daha fazla- bir değer, daha güzel bir kıymet atfetmesini sağlamaya yönelik bir gösteridir. Yine gösteriş, başkasından -ücret, maaş gibi, makam, mevki gibi- bir menfaat sağlamaya yönelik yapmacık bir  harekettir. Allah’ın bu gibi pespaye tavırlardan sonsuz münezzeh ve uzak olduğunu düşünmeyen bir kimsenin O’nu tanıdığından söz edilebilir mi?

 

 

Özetle, Allah’ın kendini tanıtması, Onun bize olan ihtiyacından değil, bizim ona olan ihtiyacımızdan kaynaklanmış ve o da sonsuz rahmetiyle bu fıtrî ihtiyacımızı yerine getirmek için kendini bize tanıtmıştır.

 

sevgili bünyamin, bu da sana son sözümdü, selametle....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@inci_nur demek'ki allah bilinmeye ihtiyacı var öyle mi ? bilinmek istemek var etmek güçlü olmak sınav yapmak ...

tanıdık gelmedi mi bir yerlerden? bunlar insanların var olan duygularıdır insan nasıl olur da bir tanrıyı kendi duyguları ve hissettikleriyle karıştırır

 

kaçın bakalım fikirden kaçın cevaplardan kaçın ve en önemlisi gerçeklerden kaçın 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@binyamin kaçannın kim olduğunu öğrenmek istiyorsan kendine dönüp bi bakabilirsin.. biyoloji ile alakalı allahın varlığına işaret eden onlarca soru sormama rağmen okuma tenezzülünde bile bulunmayıp en son cümlesine takılmışsın.. eğer gerçekten merak ediyor ve gerçekten cevap istiyorsan seve seve tartışırım, ama niyetin yazdıklarımı cımbızla seçip ters köşe yapmaksa sana kendi çapında iyi eylenmeler diyorum, saygılar. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@Archi bak yukarıda 899999 tane soru sordum ama hiç cevabı veremediniz kaçamak cevaplar sürekli kusur döngü oldu cevaplar

 

 @@inci_nur inkar etmek için kendimizi neden şart'layalım ...ama siz kendinizi inanmak için şartladıysanız nereden bilelim ?

 

@@Archi bak yukarıda 899999 tane soru sordum ama hiç cevabı veremediniz kaçamak cevaplar sürekli kusur döngü oldu cevaplar

 

 @@inci_nur inkar etmek için kendimizi neden şart'layalım ...ama siz kendinizi inanmak için şartladıysanız nereden bilelim ?

 

inanmak için o kadar çok sebep var ki bunlara rağmen hala inanmamak inkar etmek, herşeyin tesadüfen olduğunu iddia etmek bir mucizedir. Bir arabayı imal edenin fabrika olduğuna inanıyorsun ama etrafındaki bu kadar kusursuz işleyişin bir sahibi olduğuna inanmıyorsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@inci_nur bak yukarda 899999 tane sorduğum soruya soruyla cevap veriyorsun bana şunu net söyleyebilir misin evet veya hayır olarak 

 

allahın insanları sınav yapabilmesi için şeytana ihtiyacı var mı yok mu ...?

 

not: başka mevzuya girmeden ama eğer tekrar konuyu sulandıracaksanız olmaz bu iş ...evet veya hayır tek cümle 

 

@@Archi inanmamak için o kadar sebep var ki 347846879474384047934r49408044*4897439r974r084*049*344r0439874034r9*4r3 tane 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah Melekleri, Cinleri de yarattı, yarattığı sadece şeytan değil ki, herbirinin görevi var. Allah bugün yiyeceğin bir meyveyi de yarattı, bunu yerken neden yarattı diye düşünürsen sana vitamin vermek için, yaşamını sürdürmen gıda alman için yarattığını anlarsın.

Kuran'da açıkça bildiriliyor, şeytan, ilk insan olan Hz. Adem'den bu yana insan neslini Allah yolundan saptırmak için çaba harcayan ve kıyamete kadar da harcayacak olan varlıkların genel adı, insanı da var, cini de var.

Yine Kuran'dan ayet yazayım, bunlar ne güzel örnek, şeytan'ın özelliklerini dünyada pekçok insanda görmüyor musun? Allah'ın gücünü birebir gördüğü halde kibir,gurur,enaniyet gibi özelliklerle hala kendini güçlü görüyor. Allah'da ona kıyamete kadar süre veriyor, şeytana uyan da var uymadan Allah yolunda giden de, herşeyin yaratılışında bir sebep var bunu düşünmen lazım.

 

Andolsun, Biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblisin dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı.

 

(Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@Archi bir soru sordum cevap ya evet olmalı yada hayır bu kadar zor mu?

 

allahın sınav yapabilmesi için şeytana ihtiyacı var mı yok mu ?

 

ama gel gör ki ne evet diyebiliyorsunuz ne de hayır ortada kalmışsınız işte bak gördün mü inanmamak için bir sebep daha var ...

 

ben  meyve sebze demiyorum soru açık ve net neden çekiniyorsunuz ...? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@inci_nur ne yani şimdi ben tamam inanıyorum dersem ne olacak...

 

ama sen allahın şeytana ihtiyacı yok dersen o zaman nasıl sınav olacak ??? inancın bunu reddeder ama var dersen ihtiyacı olan bir allah olamaz ?

 

bana kelime oyunları yapıyorsun ama günün sonunda kazanan fikirlerim oluyor

 

sıkıştır beni bekliyorum ama ne olur tutarlı bir şey söyle 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah'ın yarattığı bir şeye ihtiyacı olabilir mi binyamin? sana bana ihtiyacı var mı? şeytan a neden ihtiyacı olsun? Allah'ın birşeyi yaratmak için tasarım yapmaya dahi ihtiyacı yok, yoktan var edendir.

bir sebep kılması için ve şahit olması için şeytan var. Şeytan ın insan üzerinde zorlayıcı bir gücü yok sadece davet ediyor, bu davete uyan insanın kendisi, dolayısıyla bir vicdansızlık yaptığında nefsine uyduğunda suçu şeytan ın üzerine atamazsın.

Ayet şöyledir:

Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın... (İbrahim Suresi, 22)

 

Ayrıca Şeytan yalan söylediğini ve boş vaadlerde bulunduğunu ahirette itiraf edecek:

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan vaadi vaadetti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim… (İbrahim Suresi, 22)

 

takıldığın soru buysa o kadar detay yazıyoruz ki okuyup düşünürsen sorun bunların yanında hafif kalıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@binyamin amacım kimseyi sıkıştırmak veya zafer kazanmak değil, niyetim kimsenin fikrini değiştirmek de değil buna hakkım yok zaten..

 

ama senin amacını çözemedim, gerçekten merak mı ediyorsun, yoksa ne dersem diyeyim boşa mı kürek çekmiş oluyorum, eğer boşa kürek çekiyorsam seninle daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum, çünkü alıcılarını kapatmışsın , sorularına verdiğim her bir cevabı saptırıp üzerine alakasız sorular ekliyorsun, 

 

son sorduğun soruya gelince,

 

bu soruyu sorabilmen için allahın varlığını kabul etmiş olman gerekir, çünkü madem bir yaratıcı yok, o halde şeytan seni neden ilgilendirsin... 

 

illa evet ya da hayır diye cevap istiyosan, cevabım kesinlikle hayır, allahın hiçbirşeye ihtiyacı yoktur...  allah isterse şeytan ile imtihan eder, isterse başka birşeyle, fakat bizim aklımızın sınırı olduğu için şeytana kendimizi şartlamışız, zannediyoruz ki şeytan olmasa allah bizi imtihan edemeyecek,

 

dolayısıyla en başta idrak edilmesi gereken husus, allahın herşeye gücünün yettiği, sınırsız akıl ve ilime sahip olduğudur. buna inanmadıktan sonra sınırlı kapasitemizin içine hapsolur dururuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

bir sebep kılması için ve şahit olması için şeytan var. 

 

şimdi madem herkes kendi günahından sorumlu  neden ...

şeytan insanların kandırılmasında etkin rol oynuyor bana burada şeytan sadece davet ettim başka bir şey yapmadım diyerek neredeyse şeytanı masum bir çocuk gibi göstermeye çalışıyorsunuz 

 

hani inandığınız din şeytanın insanın damarlarının içene girebilecek kabiliyette olduğunu söylüyor du ne oldu birden ak kaşık mı oldu ne? 

 

ben size şunu söylüyorum her günahkar kendinden sorumlu ise şeytan neden insanları kandırmada bu kadar etkili 

 

@@inci_nur bunu sorman için allahı kabul etmen lazım demişsin ...galiba anlamamak için büyük çaba gösteriyorsun 

ben sizin dediklerinizin bir biriyle uyumsuz olduğunu gösteriyorum 

 

kırıcı olmaya başladınız özellikle @@inci_nur seninle daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum gibi sana karşı hiç kullanmadığım tarz da bir yazı sana hiç yakışmadı 

eğer böyle düşünüyorsan hiç durma  ...ama bu duruma ben getirmedim eğer iş buralara kadar geldiyse zaten konuşmamızın anlamı yok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir menfaati var demişsiniz sizi tanımadan üzerinizden ne menfaat sağlayacak? 

 

Hiç olur mu, menfaat direk olarak gelmesi şart olan bir şey değil ki? Dinin çıkar aracı olduğunu hepimiz bal gibi biliyoruz. Ama göle maya çalmakla belki bir çıkar oluşur diye bir duygu vardır. Nasrettin hoca bunu komiklik olsun diye yapmamıştır. Nasrettin hoca benim gözümde deterministlerin önde gelenlerindendir. Öyle hocaya can kurban. Onu anlayabilmekten bu çağda hâla çok uzağız. Bilgisiz bir topluma inceden müthiş mesajlar vermiştir. Keşke onu anlayabilse bu toplum. Nasrettin hocayı en derin saygılarımla anıyorum.

 

Din tabii ki dolaylı sayısız çıkara alet olur. En azından oylar din propagandası ile dinci iktidara yönlendirilir. Dinci iktidar da ihaleleri yandaşlara, cemaat üyelerine verir. Hepsi köşe olurlar. Başkası sınav şifrelerini dağıtsa bu sahtekarlık, dolandırıcılık ve hak yemek olur. Ama cemaat yaptı mi işe bak, hikmete bak sen, allaha hizmet olur!!!

 

Dinci olmayan biri gitse papanın elini öpse dinciler feryatlarıyla göğü yere indirir, ne kafirlik bırakır, ne ihanet bırakır, en ağır suçlamaları her gün saymaktan usanmazlardı. Ama cemaat papa eli öptü mü kimseden tıs bile çıkmaz. Efendi hazretleri kim bilir allahtan ne vahiy alıp ne hikmete binaen papanın elini öpmüştür!!! Avamın aklı ermez!!!

 

Din bu kadar sıradan ve basit bir araç, bir alet, bir enstrümandır. Kullanan kullanana... Kimse de sen bunu niye kullanıyorsun demez. Aman allah yakar diye korkudan dilini yutar. 

 

Dinci olmayan biri CIA korumasında ABD de emir eri olsa, hakaretlerin bini bir paraydı. Kafir, hain, satılmış, uşak... Denmedik hakaret bırakılmazdı. Ama bunu muhterem efendi hazretleri yapınca akıl ermez hikmetinden sual olmaz iş oluyor!

 

Bu yüzden din kadar zararlı bir ikinci araç daha yoktur. Çıkarın, sömürünün, aldatmanın en birinci ve en etkili aracıdır. Allah dedin mi herkes sazan kesilir, yeme atlar. Bu kadar kolay ve basit bir enstrümanı çıkarcılar hiç kullanmaktan geri durur mu?

 

Dinin bir çıkar ve sömürü aracı olduğunu, çıkarcı ve sömürücülerin icat etiği bir uydurma olduğunu er veya geç herkes anlayacak. Bunu anlayamayan bir toplumdan bir zerre hayır çıkmaz. Dünyada en büyük devrim, din dogmalarını yıkan devrimdir. Başka hiç bir devrim bunu yapmadan işe yaramaz. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir menfaati var demişsiniz sizi tanımadan üzerinizden ne menfaat sağlayacak? 

 

Hiç olur mu, menfaat direk olarak gelmesi şart olan bir şey değil ki? İlla dini kullandığın anda hemen banka hesabına para mı yatması lazım? Dinin çıkar aracı olduğunu hepimiz bal gibi biliyoruz. Ama göle maya çalmakla belki bir çıkar oluşur diye bir duygu vardır. Nasrettin hoca bunu komiklik olsun diye yapmamıştır. Nasrettin hoca benim gözümde deterministlerin önde gelenlerindendir. Öyle hocaya can kurban. Onu anlayabilmekten bu çağda hâla çok uzağız. Bilgisiz bir topluma inceden müthiş mesajlar vermiştir. Keşke onu anlayabilse bu toplum. Nasrettin hocayı en derin saygılarımla anıyorum.

 

Din tabii ki dolaylı sayısız çıkara alet olur. En azından oylar din propagandası ile dinci iktidara yönlendirilir. Dinci iktidar da ihaleleri yandaşlara, cemaat üyelerine verir. Hepsi köşe olurlar. Başkası sınav şifrelerini dağıtsa bu sahtekarlık, dolandırıcılık ve hak yemek olur. Ama cemaat yaptı mi işe bak, hikmete bak sen, allaha hizmet olur!!!

 

Dinci olmayan biri gitse papanın elini öpse dinciler feryatlarıyla göğü yere indirir, ne kafirlik bırakır, ne ihanet bırakır, en ağır suçlamaları her gün saymaktan usanmazlardı. Ama cemaat papa eli öptü mü kimseden tıs bile çıkmaz. Efendi hazretleri kim bilir allahtan ne vahiy alıp ne hikmete binaen papanın elini öpmüştür!!! Avamın aklı ermez!!!

 

Din bu kadar sıradan ve basit bir araç, bir alet, bir enstrümandır. Kullanan kullanana... Kimse de sen bunu niye kullanıyorsun demez. Aman allah yakar diye korkudan dilini yutar. 

 

Dinci olmayan biri CIA korumasında ABD de emir eri olsa, hakaretlerin bini bir paraydı. Kafir, hain, satılmış, uşak... Denmedik hakaret bırakılmazdı. Ama bunu muhterem efendi hazretleri yapınca akıl ermez hikmetinden sual olmaz iş oluyor!

 

Bu yüzden din kadar zararlı bir ikinci araç daha yoktur. Çıkarın, sömürünün, aldatmanın en birinci ve en etkili aracıdır. Allah dedin mi herkes sazan kesilir, yeme atlar. Bu kadar kolay ve basit bir enstrümanı çıkarcılar hiç kullanmaktan geri durur mu?

 

Dinin bir çıkar ve sömürü aracı olduğunu, çıkarcı ve sömürücülerin icat etiği bir uydurma olduğunu er veya geç herkes anlayacak. Bunu anlayamayan bir toplumdan bir zerre hayır çıkmaz. Dünyada en büyük devrim, din dogmalarını yıkan devrimdir. Başka hiç bir devrim bunu yapmadan işe yaramaz. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.