Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

laughing.gif Bir apartmanda doğal gaz patladı! Doğal gaz kullanımı yasaklansın! 

Üüüü, ne sakıncalıymış bu ceset yakma, ne sakıncalı! Zinhar izin verülmeye! Başumuza taş yağar, taşgrin.gif 

boşa ceset yakmak ve atmosfere yok yere ( amaçsız ) zehirli gaz salmak ve yakıt tüketmek yerine bu reaksiyondan elektrik üretilmesinin de iyi bir fikir olduğunu belirtmiştim. Zira, diğer kaçınılmaz zararların ( şimdilik ) pozitif marjinal fayda üreten bir mantığı vardır. Atıklar ise, her zaman negatif marjinal fayda üretir. Dolayısıyla, bu negatifi pozitife çevirecek santrallerden yana olmak ne " dogma yıkıcılığı " smile.png gibi tepkisel, ne de " küllerim boğaza / okyanusa atılsın, moleküllerim dünyayı dolaşsın, kah bir albatrosta kah bir lagosta yaşasın " gibi duygusal değil gerçekçi bir yaklaşımdır.

Yalnız şimdi bunu okuyanlar yine anlayamaz diye tekraren vurgulayayım ki; her ne sebeple olursa olsun krematoryumda yakılmak isteyenin böyle bir hak ve özgürlüğü de olmalıdır laik bir ülkede.

smile.png Olabilir tabii, algılama kişilerin seviyesine göre değişebilir. Herkesin yazılanları doğru algılaması mümkün olmayabilir. Bazılarının anlatılmak isteneni anlaması zaman ve " ekstra vurgulama " gerektiriyor olabilir. Demogoji çabasını da hoş görüyorum artık.

Gönderi tarihi:

laughing.gif  "Kediler dört ayaklıdır. O halde bütün dört ayaklılar kedidir"!!! rolleyes.gif

o öyle değil bir kere, böyle olcakkkk

Bazı dört ayaklılar kedidir.

Bütün atlar dört ayaklıdır

Bütün atlar kedidir.

at koktu her yer at koktu pühhhhhhhh

Gönderi tarihi:

o öyle değil bir kere

Kısaca söyledim bea! Uzatmak istenirse evet öyle olmalı... Film kültüründen sonra mantık kurgusunda da iyi olduğunu itiraf etmek zorundayım... Tam mantıksal kurgu dediğin gibi...

Gönderi tarihi:

Kısaca söyledim bea! Uzatmak istenirse evet öyle olmalı... Film kültüründen sonra mantık kurgusunda da iyi olduğunu itiraf etmek zorundayım... Tam mantıksal kurgu dediğin gibi...

Biliyorum ben, çok mantıklı bir insan olduğumu biliyorum :D 

Gönderi tarihi:

Mantığı beynin sol yarısı yönetir, duyguları sağ yarısı yönetir derler. Sağlam mantığa sahip olmak iyidir. Duygu yönü eksik mantık zayıftır. Fakat mantık yönü zayıf duygusallık daha kötüdür. En iyisi her iki yönünün de iyi çalışması. Bir tarafın baskın olmaması. İkisini de yerine göre çalıştırabilmesi iyidir. 

Gönderi tarihi:

Sağlam mantığa sahip olmak iyidir.

Dünyada cesedi yakılanların çoğu Hintli ve Hristiyan. Gelişmiş Hristiyan ülkelerdeki nüfus artışının sınırlı ve kesinlikle Hindistan'dan az olduğu bilindiğine göre, ceset yakılması haberlerine bakıp " Ateistler artıyor ateistler!!! biggrin.png  " demek, Hintlileri Ateist zannetmek demektir. alkis.gif

Gönderi tarihi:

laughing.gif Demek açık araya araya sonunda bula bula Hintlileri ateist zannettiğim zannına mı sarılınmış!!! grin.gif  

Bu son günlerde duyduğum en tutarsız iddia. Buna yanıta kalkışmak bile tenezzüle değmez... 

Perşembe, cuma, cumartesi... Az kaldı. Bir gazete bulmaca eki tavsiye edeceğim yine...

Ha, ama bir dakika... İşin ciddi bir yönü var aslında. Her toplum ve din mensupları arasında gizli veya açık ateistler mutlaka vardır. Bu kesinlikle kaçınılamaz bir şey. 

Biz ateistlerin sorunu, artık ateizmi açıktan ilan etmenin zamanının gelip gelmediği konusunda anlaşamıyor oluşumuz. Gerçekte o kadar çok ateist var ki, ama açıklamıyorlar.

Çok bilinen öyküdür, papaz kardinale gidip "ben mahvoldum" demiş. Kardinal gayet soğukkanlı "ne oldu?" demiş. Papaz: "Tanrıya inancımı yitirdim. Ben şimdi ne yapacağım?" Kardinal hiç istifini bozmamış: "Yapacağın çok basit. İnanıyor görünmeyi sürdüreceksin!"

Gönderi tarihi:

Dünyada cesedi yakılanların çoğu Hintli ve Hristiyan. Gelişmiş Hristiyan ülkelerdeki nüfus artışının sınırlı ve kesinlikle Hindistan'dan az olduğu bilindiğine göre, ceset yakılması haberlerine bakıp " Ateistler artıyor ateistler!!! biggrin.png  " demek, Hintlileri Ateist zannetmek demektir. alkis.gif

laughing.gif Demek açık araya araya sonunda bula bula Hintlileri ateist zannettiğim zannına mı sarılınmış!!! grin.gif  

Bu son günlerde duyduğum en tutarsız iddia. Buna yanıta kalkışmak bile tenezzüle değmez... 

Perşembe, cuma, cumartesi... Az kaldı. Bir gazete bulmaca eki tavsiye edeceğim yine...

Ha, ama bir dakika... İşin ciddi bir yönü var aslında. Her toplum ve din mensupları arasında gizli veya açık ateistler mutlaka vardır. Bu kesinlikle kaçınılamaz bir şey. 

Biz ateistlerin sorunu, artık ateizmi açıktan ilan etmenin zamanının gelip gelmediği konusunda anlaşamıyor oluşumuz. Gerçekte o kadar çok ateist var ki, ama açıklamıyorlar.

Çok bilinen öyküdür, papaz kardinale gidip "ben mahvoldum" demiş. Kardinal gayet soğukkanlı "ne oldu?" demiş. Papaz: "Tanrıya inancımı yitirdim. Ben şimdi ne yapacağım?" Kardinal hiç istifini bozmamış: "Yapacağın çok basit. İnanıyor görünmeyi sürdüreceksin!"

Siz ikiniz bana acayip tatlı geliyorsunuz :D  Her yazdığınızın altında bir ironi görüyorum ve sizi okurken çok egleniyorum, htatlı tatlı da atışıyorsunuz (yoksa ben mi bunları öyle sanıyorum, tatlı tatlı değil ciddi ciddi mi tartışıyorsunuz, yazdıkalrınızın altında ironi yok mu? :o ) Sonuç itibariyle bence iyiki de varsınız.

Gönderi tarihi:

sizi okurken çok egleniyorum

Bu çok iyi. Zaten amaç kırmadan dökmeden görüş alışverişi. Aslında bir liste yapsak Canraşit ile anlaştığımız ve anlaşamadığımız konular fifti fifti gelir. Yüzde elli ise iyi bir rakamdır.

İtiraf edeyim bazen iş ciddiye biniyor. Benim hassas olduğum bazı konular var. Dogmalara karşı fazlasıyla tepkiliyim. Bunun farkındayım ve sadece burada değil, çevremde de bu işi bu kadar ciddiye alma diye uyarılar alıyorum. Diyorlar ki sonuçta hepimiz öleceğiz, ne olup ne olmayacağını göreceğiz. Herkesin saçı önüne düşecek.

Ama ben konuya öyle bakmıyorum. Dogmalar öyle bir şey değil. Dogmalar her şeyin ama her şeyin üstüne çöreklenmekten başka derdi olmayan bir kabus. Karışmayacağı, zorlamayacağı, baskı yapmayacağı bir alan yok. Biraz tepene çıkmasına izin verirsen, tuvalete hangi ayakla gireceğine bile karışmaya kalkar. Dogma savunulunca iş ciddiye biner. Hayatta en sinir olduğun nedir deseler bir an tereddüt etmeden dogma derim. Tolerans payım sıfırdır. Vereceğim en küçük prim yoktur.

İkincisi, Atatürk konusunda çok hassasım. Atatürk'e laf etmeye kalkan babamın oğlu olsa kalbini fena kırarım. 

Bir de bilim konusunda hassasım. Bilime sahte bilim karıştırılmasına, çarpıtılmasına razı olmam.

Bunlar haricinde işi ciddiye bindireceğim bir konu olmaz. Felsefi inancıma laf eden olabilir, tolere ederim. "Ha yani tanrıya inanmıyorsun ama inanç açığını determinizme inanarak mı kapatıyorsun" diye dalga geçen olur. Pek aldırış etmem. Felsefede hoşgörülüyümdür. 

Bunları sorduğun için anlattım, aslında önemi yoktu. Kişisel yazıları blogda yazmak gerektiğine inanıyorum. Forumda kişisel konulara girilmemeli aslında. Blogda bir iki yazmayı denedim ama kendimden bahsetmek beni pek açmıyor. Kişilik yapıları çeşitlidir. Bazısı çok dışa dönüktür, kişisel dünyasını sonuna kadar açmayı sever. Ben öyle değilim. Ketum bir yapım var. Başkasının kişisel hayatını da hiç merak etmem. Hatta fazla bile uzattım...  

Gönderi tarihi:

smile.png

Denilmiş ama akabinde bu kıskaçtan bir çıkış yolu bulmak ihmal edilmemiş :

Tabii, bu da her dinsiz olanın Ateist olması ve her Ateistin de yakılmak isteyeceği gerekliliği varsayımına dayanan bir çıkış çabası.

Ek bilgi : Bir dine inanmayan, Deist de olabilir, Panteist de olabilir, Pananteist de olabilir, Nonteist de olabilir, Antiteist de olabilir hatta başka bir dine inanmaya başlamış da olabilir, olabilir de olabilir…ama şimdilik çeşitlerimiz bunlar. biggrin.png

Gönderi tarihi:

Siz ikiniz bana acayip tatlı geliyorsunuz biggrin.png  Her yazdığınızın altında bir ironi görüyorum ve sizi okurken çok egleniyorum, htatlı tatlı da atışıyorsunuz (yoksa ben mi bunları öyle sanıyorum, tatlı tatlı değil ciddi ciddi mi tartışıyorsunuz, yazdıkalrınızın altında ironi yok mu? ohmy.png ) Sonuç itibariyle bence iyiki de varsınız.

Tatlı tatlı ama ciddi tabii. Gloria, benim için önemli olan gerçektir. Takıntılarım yoktur. Her şeyi sorgular, bilimsel temelde değerlendiririm. Gerçeği çarpıtana da her zaman karşı çıkarım. Hiçbir kaygım da yoktur. Dogma ya da Kutsal olması farketmez. Doğruluk payı varsa bunu ortaya çıkarmaktan neden korkayım ki. Gerçek gerçektir.

Bir de mesela bizim naif Ateistlerimizde şöyle bir şey vardır. İşte İslamın hukuk kuralları çağ dışıdır, o nedenle Tanrıdan gelmiş olamaz ve bu yüzden din yalan, Tanrı yoktur gibi bir mantık.

İşte bu mantık, Tanrıdan, evrensel hukuk kuralı bekleyen mantıktır. Bu yüzden de herhangi bir dincinin mantığından farklı değildir. 

Gönderi tarihi:

Çıkış bulma çabası filan yok. Ek olarak yazdığım, sadece madalyonun öbür yüzünü çevirmek. Hâla kediler dört ayaklıdır, o halde tüm dört ayaklılar kedidir mantığına saplanıp kalınması şaşkınlık verici. Bu iddianın cevaba tenezzül edilecek bir iddia olmadığında ısrarcıyım. Çelişki yakalamak için pazar eklerine başvurmama inadı da sürüyor! laughing.gif Takıntılar sahibinden başka kimseye zarar vermez. original.gif 

Biz ateistlerin tanrıdan hiç bir şey beklediğimiz filan yok. Bu iddia son derce komik. Ateizm, kendi başına bir felsefe değildir. Teizmin antitezidir. Teist iddialarını çürütmeyi görev saydığı için, "Kuran allahtan geldi" iddiası olunca hayır gelmedi, insanlar yazdı demesi kadar normal bir şey olamaz. Ortalıkta hiç teist kalmasın, hiç ateist de kalmayacaktır.

Yoksa "ya bu allah niye doğru düzgün bir kitap göndermiyor? Niye görevini yapmıyor" deyip Kuran'ın allahtan olmadığını anlayınca hayal kırıklığına uğrama laughing.gif  diye bir şey söz konusu bile edilemez!

Ben ateizme doğru düzgün bir eleştiri getirildiğine hiç tanık olmadım. Kedi kesip kanını içtiğimize varıncaya kadar akla hayale gelmedik efsaneler uydurulmasından başka hiç bir tutarlı eleştiriye hiç ama hiç rastlamadım.

Bir ele alınır eleştiri göreyim de dişimi kırayım be!

Gönderi tarihi:

Ateizm, kendi başına bir felsefe değildir. Teizmin antitezidir. 

Tam aksine, Ateizm kendi başına bir felsefedir. Teizmin antitezi ise Anti-Teizmdir. Benim " Naif Ateist " diye tanımladığım kendisine Ateist diyen bazı yurdum Ateistleri de aslında Anti-Teistlerdir. Bu bir Ateizm eleştirisi değildir, " Yurdum Naif Ateistlerinin "eleştirisidir. Zaten başta bunu anlamayan diğer dediklerimi ve ortaya koyduğum farkları da anlayamaz. smile.png

Gönderi tarihi:

Anti teist diye bir şey yoktur. Ateizm teizmin antitezi zaten. Teizm olmadığında ateizm de olmayacaktır. Teizm olmasa ateizm nerden olsun yahu? Tanrı var diyen olmasa yok diyen niye olsun? rolleyes.gif Bir bunu anlayamayana laf anlatılmaz... original.gif 

Gönderi tarihi:

Anti teist diye bir şey yoktur.

" Antiteizmteizmin aktif karşıtlığıdır. Bu kelimenin etimolojik kökeni, Grekçe olan anti- vetheismos kelimeleridir. Bu terimin çeşitli kullanım alanları bulunur; seküler metinlerde organize dine veya herhangi bir ilaha olan inanca doğrudan karşıtlığı işaret ederken, teistik metinlede bu terim belli bir tanrı veya tanrılara olan karşıtlığı işaret eder. "

( tr.wikipedia )

Gönderi tarihi:

Ateizm teizmin antitezi zaten. Teizm olmadığında ateizm de olmayacaktır. Teizm olmasa ateizm nerden olsun yahu? 

" Kelime anlamında da belirtildiği üzere; ateizm, din ile ilgili bir kavram değil, tanrı ile ilgili bir kavramdır. Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır. Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik öğeler üzerinden temellendiren dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizikinanışlara karşı bir duruştur.

Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Budizm gibi bazı Uzakdoğu dinlerinde de "yaratıcı" anlamında bir tanrının varlığına rastlanmaz.[4] Bu yönüyle de ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür.[5]

Ateizm, anti-teizm yani teizm karşıtı demek değildir ve bir "tepkisellik" anlamı içermez, zira metafizik öğelerin "var olmadığını" savunmak için metafizik öğelerin "var olması" gerekmez. Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik öğelerin var olmadığını söyler. "

( tr.wikipedia )

Gönderi tarihi:

Ateizm dinsizliktir diyen kimdi ki? Ateizm antiteizmi de kapsar... original.gif  Antiteizm diye bir felsefe YOKTUR!

"Naif ateist" lere maledilen tavır ise evrenseldir, tüm dünya ateistlerini kapsar. Avrupa'daki bir ateist de İncil'in tanrıdan gelmediğini, insanlar tarafından yazıldığını söyler.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.