Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Direnen Öğrenciye Burs Yok


irinçköl

Önerilen İletiler

direnen_ogrenciye_burs_yok_h73640.jpg

 

 

 

 

 

Yüksek Öğrenim KYK Genel Müdürlüğü'nün 2013-2014 öğretim yılı yurt içinde okuyan önlisans, lisans, özel yetenek, master ve doktora öğrencileri için burs ve öğrenim kredisi müracaat şartları yayımlandı. Yüksek Öğrenim KYK Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki duyuruda, yurt içinde yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen para anlamındaki burs başvuru şartlarına göre, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen öğrenim kredisinde ilginç maddeler yer alıyor.

Kurum, öğrenim kredisi verilmeyecek öğrenciler arasında, öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında, eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.)davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, bıçaklar vs. tüm kesici, delici, yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere, özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya birkaçını bulunduran öğrencilere kredi verilmeyeceği açıklandı.

Kurumun üniversite öğrencilerine aylık 280 TL olarak ödenen burslarına ilişkin sözkonusu bu madde, 'Gezi Parkı' olayları nedeniyle eylemlere katılan öğrencileri de içeriyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir şok düzenlemede beşiktaş taraftarlarına geldi. Kombine alan taraftarlara imzalanan taahhütnamede şöyle bir hüküm yer aldı:

 

"Toplumsal, siyasi ve ideolojik olaylara  sebebiyet verecek şekilde veya bir kişiyi veya bir grubu veya zümreyi hedef alacak şekilde hakaret etmeyeceğimi, hakaret içeren sloganlar atamayacağımı.aksi halde BJK nın sezon kartını bedelsiz olarak geri alma ve iptal etme hakkına sahip olduğunu, böyle bir duruma itiraz etmeyeceğimi ve bu nedenle BJK dan herhangi bir talepte bulunmayacağımı ayrıca böyle bir duruma sebebiyet vermem halinde  BJK nın uğradığı ve uğrayacağı zararalardan sorumlu olduğumu....."

 

Gezi parkı olaylarında ön saflarda er alan beşiktaş çarşı grubunun,gezi ruhunu RTE Stadına yansıtmaması amacıyla hazırlanan maddenin bir benzeri ,Kasımpaşa-Beşiktaş arasında imzalanan stat sözleşmesinde de yer alıyordu.

 

#dirençArşı

 

Çevik kuvvetten çarşı grubuna açık tehdit

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=1ykQ6-DXW4M

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

(Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.)

 

Bunların yakıp yıkmayla alakası nedir? Anarşi ve terörle alakalı olarak zaten  vardı kural. Bunlar yeni eklenenler .Siz herhalde başbakanın TM şubesindensiniz. :) Tıpkı yandaş medya ve başbakan ağzıyla konuşuyorsunuz. Ama o yakıp yıkma iddialarının yalan olduğu hergün ortaya çıkıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hem burslar, hem de Besiktas JK ile ilgili getirilen dayatmali sozlesmelerin, hukuken ne bizim de uyesi oldugumuz IH Beyannamesinde hem de Anayasa'da yeri yoktur.

 

Bu konuda ic isleri ve spor bakani aleni suc islemektedir. Bu sozlesmeyi taraftarina dayatan BJK Y.Kurulu'da suc islemektedir.

 

Vatandasin ifade ozgurlugu her yerde gecerlidir ve onun hakkidir. Bunu her hangibir sekilde engellemeye calismak, suc islemektir.

 

Burada yapilacak sey, mesela istanbul barosuna suc duyurusunda bulunmaktir.

 

Bunlar aslinda gelen futbol sezonu ve acilacak universitelerdeki gezi parki halk direnisine bir yerde goz dagi vermektir.

 

Bu goz dagini veren suc islemektedir ve bu suca karsi herkesin suc duyurusunda bulunma ve IH mahkemesine bas vurma hakki vardir.

 

Zaten hizini almis gezi parki halk direnisiknin bu tip topluluklarda devam edecegi de kesindir. Bunu bilen diktator, "bunu ancak boyle onlerim" dusuncesi ile emirler yagdirmistir.

 

Burada manidar olan BJK Y.Kurulunun bu suca istirak etmesi ve Kasimpasa klubu ile sartli stat kullanma ve ustelik bunu da taraftarina sozlesme olarak kombine bilette dayatma hatasidir.

 

Aslinda bu hata Besiktas kulubune hem Turkiye hem de Avrupa'da zarar verir.

 

BJK Y.Kurulu, bir an evvel bu hatadan donmeli ve islenen suclara ortak olmamalidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu nasıl bir mantıktır ya .Siz ya dalga geçiyorsunuz ya da mesaj sayınızı artırmak amacıyla ya da başka belli bir amaçla bunları yazıyorsunuz. O zaman sizin mantığınızla devletin doktorları bana bakmasın, devletin öğretmenleri bana eğitim vermesin, devlet bana elektrik, su , vermesin .Çünkü ben direniyorum 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Direnen öğrenci beğenmediği hükümetten devletten burs bekliyor ise bence tutarsızlığını bir gözden geçirmelidir. İşime geleni alır yan cebime koyarım mantığını samimiyetsiz buluyorum.

Bu iletide yazılan düşünce tam olarak 'FAŞİZM'le uyuşuyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu nasıl bir mantıktır ya .Siz ya dalga geçiyorsunuz ya da mesaj sayınızı artırmak amacıyla ya da başka belli bir amaçla bunları yazıyorsunuz. O zaman sizin mantığınızla devletin doktorları bana bakmasın, devletin öğretmenleri bana eğitim vermesin, devlet bana elektrik, su , vermesin .Çünkü ben direniyorum 

İleti sayımı arttırmak derken anlayamadım neden böyle bir amacım olsun ki?

 

Beğenmediğiniz hükümetten burs talep etmekle doktora gitmek aynı şey midir? Hükümeti eleştir, istifa sloganları at hatta küfret ve sonra burs bekle ve burs yok deyince de isyan et.

 

Sapla samanı karıştırmaya başladınız galiba madem devletten ve politikalarından memnun değilsiniz hangi akla hizmet burs bekliyorsunuz ki?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İleti sayımı arttırmak derken anlayamadım neden böyle bir amacım olsun ki?

 

Beğenmediğiniz hükümetten burs talep etmekle doktora gitmek aynı şey midir? Hükümeti eleştir, istifa sloganları at hatta küfret ve sonra burs bekle ve burs yok deyince de isyan et.

 

Sapla samanı karıştırmaya başladınız galiba madem devletten ve politikalarından memnun değilsiniz hangi akla hizmet burs bekliyorsunuz ki?

 

Valla sapla samanı karıştıran sizsiniz önce devlet olmakla hükümet olmanın anlamını iyice bir etüt edin. Bursu veren hükümet değil devlettir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DİREN MAKARNA! 

Bizler üniversitelerin direnişçileriyiz, çapulcularıyız, öğrencileriyiz. Eli satır, sopa değil; kalem tutan, biat 

etmeyip sorgulayanlarız! Halk, gezi direnişinde iktidar üzerinde etkisi bugün de süren büyük bir sarsıntı 

yaratmıştır. Gezi direnişinde sokakları dolduranları sadece “bir grup heyecanlı genç” diye göstermek 

isteyenler, şimdi de harçlıkla tehdit eder gibi bursumuzu keseceklerini söylüyorlar ama bizler bursun bir 

lütuf değil, hak olduğunu çok iyi biliyoruz.


Gezi sürecinde beş arkadaşımız genç yaşlarında öldürüldüler ama bizler mücadeleden vazgeçmedik, 

vazgeçmeyeceğiz. Makarnaya muhtaç bile olsak, bizi bursumuzu kesmekle tehdit edenlere yazı yazarak, 

slogan atarak, resim yaparak ve direnerek cevap vereceğiz! 

Bizler, sen "o"sun sen "bu"sun diye bizleri ötekileştirenlere inat birleştik ve geliyoruz!

"ÜNİVERSİTELER ARASI FORUM" YARIN SAAT 14:30'DA ÇAPA KYK ÖNÜNDE "ÖĞRENCİ MAKARNA YER, 

ONURLU YAŞAR" DEMEYE ÇAĞIRIYOR. HERKES BİR PAKET MAKARNASINI ALIYOR ve KYK ÖNÜNDEKİ 

BASIN AÇIKLAMASINA GELİYOR. 

Not: Eylemde toplanacak paket makarnalar 23 gündür grevde olan Darphane İşçilerine dayanışma için 

verilecektir.

Not: Eylem ortak slogan ve flamasız bir şekilde gerçekleştirilecektir.

 

TGB

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Genç Çapulcular, KYK’ya karşı dayanışmaya çağırıyor

 

2 Ağustos 2013

 

 

“Öğrenci arkadaşlarımıza çağrımızdır; evinize koyacağınız bir yatak size bir şey kaybettirmeyecek, ancak üniversitede büyüttüğümüz direnişe güç katacak”

 

Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) direnişe, boykota, eyleme katılanları “suçlu” sayıp burs verilmeyecekler listesine alması üzerine bir açıklama yapan Genç Çapulcular, herkesi KYK’ya karşı dayanışmaya çağırdı.

 

Genç Çapulcular’ın açıklaması şöyle:

 

 

Haziran Direnişi ile iktidarı sallantıya giren Tayyip Erdoğan direnişin öncüsü olan gençlere saldırmaya devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumundan yapılan son açıklamaya göre; direnişe katılan üniversiteliler burs ya da kredi alamayacak, devlet yurtlarında kalamayacak. Tayyip’in amacı ortada, bir yandan kampüslerine polis sokmaya hazırlandığı üniversitelilere gözdağı veriyor, bir yandan üniversitelilerin en temel haklarından olan barınma hakkını gasp edip cemaat yurtlarını adres gösteriyor.

 

Zaten yıllardır tek bir yurt yapmayan, var olanları niteliksizleştiren, gericileştiren AKP üniversitelileri cemaat yurtlarına gitmek zorunda bırakıyor. Üniversitelilerin barınma hakkını göz göre göre gasp ediyor. Son politikasıyla da amaçladığı “yola getirebildiği” üniversitelileri cemaat evlerine-yurtlarına almak, getiremediklerini de sokağa atıp cezalandırmak.

Tayyip Erdoğan’ın gözden kaçırdığı nokta şu ki 31 Mayıs’tan beri bu ülkede barikatların ardında yeşeren yoldaşlık, dostluk, dayanışma bu gençleri evsiz bırakmayacaktır.

 

Halkımıza çağrımızdır sofranıza koyacağınız bir tabak sizden bir şey kaybettirmeyecek, ancak kazanan AKP’ye karşı halkın direnişi olacak.

 

Öğrenci arkadaşlarımıza çağrımızdır; evinize koyacağınız bir yatak size bir şey kaybettirmeyecek, ancak üniversitede büyüttüğümüz direnişe güç katacak.

 

Bu çağrımızla hedefimiz direnişi büyütmek, dayanışmayı güçlendirmek, isyanı sürdürmektir. Ancak unutmasınlar ki barınma hakkımızı onların ellerine bırakmayacağız. Üniversitelerde yükselen mücadelenin en önemli başlıklarından biri barınma hakkı olacaktır. Yıllardır verilen parasız eğitim mücadelesinin sac ayaklarından biri olan barınma, üniversitelilerin en temel haklarındandır. Devlet, üniversiteyi kazanan her gence parasız, nitelikli barınma olanağı sağlamak zorundadır. Parasız barınma hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim olandan vazgeçeceğimiz düşünülmesin; yurtlarımızı cemaate terk etmeyeceğiz. Ülkedeki tüm Kredi Yurtlar Kurumlarının bahçelerine iyi bakın, bir anda dikeriz çadırlarımızı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Direnen öğrenci beğenmediği hükümetten devletten burs bekliyor ise bence tutarsızlığını bir gözden geçirmelidir. İşime geleni alır yan cebime koyarım mantığını samimiyetsiz buluyorum.

 

 

Bir faşizm bu lafı aldı başını gidiyor. Bunu iddia edenler faşizm görmemiş demektir.

 

 

İŞTE TAM OTURDU diyebilirim... Faşizm kokmuyor artık tam bir FAŞİZM oldu....

 

Devam et rebul adydınlat bizi bu faşizm ışığıyla....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@by_x_man Kardeş devlete karşı çıkıp, devletin komuta merkezini istifaya çağırıp, hergün sokaklarda ya da sosyal medyada küfürler, hakaretler yağdırıp burs beklemek bu öğrencilerin çok da tutarlı olmadığını gösteriyor.

 

İş ortamında olay çıkarttıp ya da genel müdüre kafa tutup sonra beni işten çıkaramazsın demek gibi anlamsız bir durumdur.

 

Hak aramanın belli prodesürleri vardır. Eylemlerde aktif görev alan öğrenci burs alamayacağını bilmeliydi bu kadar şaşıracak bir durum yok.

 

Bu hayal gücü ile Diren makarna eylemi gibi daha 500 çeşit eylem icat edersiniz zaten bundan da hiç şüphem yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yürüttüğünüz mantığın doğru olduğunu düşünmüyorum sn rebul. Yukarıda da söyledim yine tekrar edeyim. Siz devlet olmakla hükümet olmayı karıştırıyorsunuz. Bu nedenle verdiğiniz örnekte bu konuya uyan bir örnek değil.

 

Ben devlete vergi veririm. Devlet benim sağlık, eğitim, elektrik, su vs hizmetlerimi görmek zorundadır. Başa akepede gelse, mhp de gelse, chp de gelse bana vermek zorunda olduğu bu hizmetlerden imtina etmesi mümkün değildir.

 

Burs olayı da bunlardan biridir. Bu başlığı açarken özellikle diğer senelere ait şartnameleri de inceledim. Acaba önceden vardı da  sanki yeni konulmuş gibi mi aktarılıyor diye. Zira medyada bu tip şeyler fazlasıyla oluyor ne yazık ki. Önceki senelere ait şartnamelere baktığımda  sadece  " anarşi ve terör" olaylarına karışanlara burs verilmeyeceği söyleniyor.  (Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) böyle bir eklemenin yapılması hükümete ait protestolara ilişkindir. Bunun öztürkçesi "sen beni protesto ediyorsan ben de sana burs vermem" demektir. Kaldı ki eklenen bölümlerin terörle ve anarşiye alakası yoktur. 2013 yılında halen insanların, kim olurlarsa olsun protesto haklarını, burs gibi yasal hakları olan bir şeyi vermemekle tehdit ederek engelliyorsanız ,demokrasiden söz etmeye hakkınız yoktur ve bunun savunulacak herhangi bir tarafı da yoktur.

 

Keza sportif olaylarda da durum budur.Akdeniz olimpiyatlarında Mersin halkının bilet bulamayıp , akp il , ilçe teşkilatları ve imamlar vasıtasıyla el altından biletlerin dağıtılmasında da durum budur.İnsanların işi gücü yokta çevre illerden il ve iilçe teşkilatlarının sağladığı otobüsler vasıtasıyla  olimpiyat izlemeye gelecekler. Bu ülke de bilinen tek sporun futbol olduğunu bilmesek adamların spor aşkıyla geldiklerine inanabiliriz Her şey bu kadar ortadayken ,sırf kendileri protesto edilmesin diye yapılan çağdışı uygulamaları savunmak ta ayrı garipliktir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.