Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

rebul

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    97
  • Katılım

  • Son Ziyaret

rebul tarafından postalanan herşey

  1. Çok mu önemli nereye düşeceğiniz vatani görev yapacak adam şehir farkı gözetir mi yahu?????????????
  2. Uzun zamandır foruma aktif katılım sağlayamıyorum fakat üye olduğum zaman çok sayıda online üye vardı, şu an hiç online üye gözükmüyor. Üyelerin forumu bırakmasının nedeni nedir? Gereksiz yasaklamalar mı yoksa yazılanlara müdahale mi? Nedir bilen var mı?
  3. @@Altinay yok artık buna da gülünür sadece
  4. Rus kadınları çok iyi bir mesleğe sahip bile olsa ülkesinde iyi koşullarda yaşamıyor bu sebeple Türk erkeklerinin bonkör oluşu Rus kadınlarına cazip geliyor. Türk erkekleri de bu kadar güzel bir kadını kolay kolay bulamayacağı için koluna takıp gezerken hava atmak adına Rus kadınlarına bayılıyorlar. Ayrıca Ruslar çok daha özgür ve dırdırsız olduğu için sorunsuz bir ilişki yaşıyorsunuz. Ne zamana kadar? para suyunu çekene kadar Sonra Rus kızımız daha zengin birini bulup, sırra kadem basıyor. Geride ise Türk kızına canım kurban diye ortalıkta dolaşan gururu kırık kardeşlerimiz kalıyor
  5. Kuran'ın ya da Tanrı'nın dayatmacı olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz?
  6. @@democrossian Ben genel konuya cevap yazdım fakat siz ülkemize göre kavramı değiştirmeye çalışıyorsunuz. Laiklik ve sekülerizm kavramları Türkçede sıklıkla eşanlamlı kullanılır.Laiklik, dinî kişi ve kurumların devletin işleyişine ve devlet kurumlarına müdahale etmemesi; devletin de din işlerine karışmaması anlamına gelir. Fransız sekülerizmi olarak da anılan laiklik kavramı, daha kapsamlı olan sekülerizm hareketinin bir parçasıdır.http://tr.wikipedia.org/wiki/Sek%C3%BClerizm Laik ülkenin laikliği benimseyen bireyleri olabilir fakat laik Ali, laik Ahmet olmaz. Laik başbakan olur, laik cumhurbaşkanı olur, laik genel kurmay başkanı olur yani mevkiyi dolduran birey hangi dine mensup olursa olsun o mevkiye geldiği an tarafsız olur. Laik Ali olmaz çünkü Ali devlet yönetmiyor devletin yönettiği ülkede yaşıyor. Ali başbakan olursa o zaman laik bir başbakan olmak zorundaır çünkü laik bir ülkenin başbakanı olmuştur. Müslüman laik olabilir mi? Laikliği benimser fakat ben laik bir müslümanım diyemez çünkü devleti yönetmiyor. Devleti yönettiği an zaten Müslümanlığı yönetime karıştıramaz. Tüm din mensuplarına ve inançsızlara eşit mesafede durmaya mecburdur. İstediği kadar muhafazakar olsun devlet yönetimine geldiği an herkesin inancına eşit bakmak zorundadır. Kavramları yerli yerinde kullanmak bir propaganda kabul ediliyorsa bu kavram dünyanın her yerinde bu şekilde kullanılır. O zaman tüm dünyada propaganda yapılıyor. Biraz fazla abarttığınızın farkında mısınız? Ayrıca laikliği benimseyen bireyler başkalarının inançlarına ve inançsızlıklarına saygı duymalıdır. Duymuyorsa laikliği benimsemiyor demektir.
  7. Karma yurt ile sosyalleşildiğini de ilk kez duyuyorum
  8. Ezberlediklerini paylaştığı bir tartışmadan öte gitmez çünkü farkettim ki bazı arkadaşlar kendi cümlelerini kurmak yerine sözlük gibi konuşmayı seçiyor ve kavramların dışına çıkamıyor bu sebeple özgün bir tartışma olmayacağı için zaman kaybı olur. Okuyucu da sıkılır çünkü bu kelimeleri ezberleyip sıralamak marifet değil farklı bir bakış açısı sunmaktır.
  9. And olsun ki; ifadesinden bahsediyor haluk kardeşimiz bir kere olsun Kuran açıp, okumak zahmetine katlanmış olsaydınız Kuran ayetlerinin bazılarının And olsun ki diye başladığını bilir ve bu anlamsız tartışmaya girmezdiniz.
  10. Kişi laik olamaz kampanyası başlatanlar kim bilemiyorum fakat burada tartışılan laik insan kavramının olabilirliği yani devlet kavramını insana monte etmek istiyorsanız edin efendim ne diyelim. Başka dinden birilerini hor görenler olabiliyor fakat bu o kişinin şahsi görüşüdür. Bu durumu tüm müslümanlara yayamazsınız. İnancını kendine saklarsın zaten inanç dayatması olmaz. Şu an yeni kimlik kartlarında din bölümü olmayacak diye biliyorum, kim hangi dine mensupsa ya da inanmıyorsa kimliklerde bu açıklanmayacak. Baş açılıp kapanır mı bilemiyorum onu ilahiyatçılara sormak gerekiyor. Başı açık ya da kapalı farketmez hükümet içinde hiç kimse başı açıklardan rahatsız olmuyor bunu anlatmaya çalıştım. Bu durumda başbakan laik bir ülkenin başbakanı olarak görevini hakkı ile yerine getiriyor demektir. Bu göz boyanacak bir konu değil şayet tahammül edemiyor olsaydı 10 yıl içinde hepsini çevresinden uzaklaştırırdı. Yapmadığına göre laik bir ülkenin başbakanı olduğu bana göre kuşku götürmez bir gerçektir.
  11. Polis kimseyi isteyerek vurmadı, bir insanı öldürmek kolay mı sanıyorsunuz? Daha dikkatli olunabilirdi fakat polis zevk için adam öldürmüş gibi yorumlar yapıyorsunuz ben de bunun böyle olmadığını açıkladım. Gelinen noktaya bakıldığı zaman kazara da olsa bir çok insan öldü ve yaralandı. Tutuklananlar darbeye teşebbüs ve örgüt kurmak, yönetmekten yargılanacaklar hatta dün haberlerde mühebbet hapis olmalı diye bir konuşma da geçti. Palalı saldırgan 27 yıl ile yargılanacak, gözünü kaybedenler var ve en önemlisi yaşamını kaybedenler olması. Bu durumda eylemler birilerinin hak ve özgürlük amacına hizmet ederken birilerinin hayatını karartmaya başlamışsa o eyleme destek veren herkesin oturup düşünmesi gerekir. Başka bir yol daha olabilir mi diye. Çıkın Cumhurbaşkanın makamına bir heyet olarak, basın da olsun orada taleplerinizi saygılı bir dille anlatın. Kabul edilen olacaktır kabul edilemyen de fakat siz biz ne sunarsak mutlaka gerçekleşmeli diye dayattığınız için 50 talebin 49 u yerine gelse 1 tanesi için eylemlere devam edersiniz. Nette mektup yazıp, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Sahibini Arayan Mektuplar" a çevirdiniz ortalığı ben de mektupla olmaz bu işler diye fikir beyan ettim, aynı başlıktan en az 5-6 kişi beni hedef almış bu linç değil de ne? Suheyla hanım korktuğumu iddia etmiş, başkası psikolojisi bozuk demiş, başkası psikolojine göre yorum yazma demiş v.s. çok da önemli değil. Her neyse bu ilan komik değil aşağılayıcı olduğu için fikrimi yazdım yoksa niye paylaştınız diye bir tavrım olmadı.
  12. Sizi suçladığımı hangi yorumumdan çıkarttınız? Yazıyı komik bulmamış olmam sizi suçladığım anlamına mı geliyor? Nerede kadın hakları savunucuları, insan hakları çığırtkanlar derken de @@evrensel-insan a gönderme yapmıştım. Hangi saldırıyı kutsamışım? Ben doğru olan ve herkesin hayrına olan konulara dikkat çekiyorum sadece siz bu sebeple daha doğrusu sizinle aynı fikirde olmadığım için beni samimiyetsiz buluyor olabilir misiniz? Siz her paylaşımınıza övgü almak, alkışlanmak istiyorsunuz. Bu paylaşımı komik bulmuş olabilirsiniz fakat ben bulmadım niçin bu kadar sinirlenip, tepki verdiğinizi de anlamadım. Polisin silahsız insanlara yaptığı şiddeti savunduğum yorumumu gösterir misiniz? Yorumlarımdan kendinizce anlamlar çıkartıyorsunuz tek tek her yorum için aslında burada şunu demek istedim diye açıklama yapmaya vaktim yok kusura bakmayın.
  13. @@irinçköl konu hakkındaki yorumum bellidir yazı baştan sona aşağılayıcı öğeler içeriyor fakat sizler komik bulmuş olabilirsiniz. Konunun özüne verdiğim cevaplar sizlerinki ile örtüşmediği için yok sayıyor olabilir misiniz acaba? Kişisel satşmalara girmek adetim değildir lütfen yorumlarımızı konu başlıkları çervesinde yapalım.
  14. Sen Faşizm nedir bilir misin kardeş, sen bu yaşananlara faşizm diyorsun diğer taraftan BDP çıkıp gezi parkı eylemcilerinin faşist tutumu nedeni ile fazla destek vermek istemedik diyor. Herkes birbirine faşist diyor fakat ortada faşizm falan yok,
  15. @@by_x_man Kardeş devlete karşı çıkıp, devletin komuta merkezini istifaya çağırıp, hergün sokaklarda ya da sosyal medyada küfürler, hakaretler yağdırıp burs beklemek bu öğrencilerin çok da tutarlı olmadığını gösteriyor. İş ortamında olay çıkarttıp ya da genel müdüre kafa tutup sonra beni işten çıkaramazsın demek gibi anlamsız bir durumdur. Hak aramanın belli prodesürleri vardır. Eylemlerde aktif görev alan öğrenci burs alamayacağını bilmeliydi bu kadar şaşıracak bir durum yok. Bu hayal gücü ile Diren makarna eylemi gibi daha 500 çeşit eylem icat edersiniz zaten bundan da hiç şüphem yok.
  16. @@democrossian @@Suheyla @ @@irinçköl Bakıyorum da sizler gibi düşünmüyorum diye hep bir ağızdan bana karşı linç kampanyası başlatmışsınız. İşte sizin demokrasi anlayışınız budur, kendiniz gibi düşünmeyeni kelime oyunları ile ezmeye çalışmak, yok efendim psikolojim mi bozukmuş, yok korku politikasıymış v.s. işte bu sizin nasıl da işinize gelmeyince başkalarının düşüncelerine tahammül edemeyişinizin örneğidir, bu demokrasi savunucularının ibretlik yazılarını tüm forum okusun ve ibret alsın. Mektup ile kamuoyu oluşturmuyor sadece şov yapıyor. Gerçekten birşeylerin kötü gittiğini düşünen insanlar gerçek anlamda harekete geçer. Böyle sosyal medya ile ortalık karıştırmak sureti ile çözüm aranmaz. Bu kardeş yazdığı mektup ile baştan kaybetmiş zaten çünkü saygısız ifadeler var bu tarz ifadeler ile muhattap bulamaz. Başbakanımız da en nihayetinde insan seven de olur sevmeyen de fakat sevenleri yok etmeye çalışmayı demokrasi savunucularına hiç yakıştıramadım. Hepinizin demokrasi anlayışını baştan sona gözden geçirmenizi ve neden farklı sese tahammül edemediğinizin sebeblerini bulmanızı öneririm.
  17. @@evrensel-insan dindar kindar nesil bağlantısını nasl kurabiliyorsunuz? Her dindar kindar mıdır? Dini olgulara sahip çıkmak kişiyi canavar mı yapar? Bu nasıl bir bakış açısıdır? Çocukları çapulcu diye lanse etmek o çocukları yönlendirmektir. Her konuda özgürlük savunan siz ve boyun eğmeye karşı çıkan mantığınız işinize gelince böyle mi oluyor? Minik çapulcular acaba çapulcu olmayı istiyorlar mı? Ayrıca çapulcuları dinsiz mi ilan ettiniz onu tam anlayamadım?
  18. Bir bayan olarak rahatsız olmadığınıza göre sorun yoktur @@irinçköl Bakış açısına göre değişiyor olabilir ben komik bulmadım. Yazınızda bahsettiklerinizi yapan kişiler her kimse onlara itaf edeceksiniz. Ben insan haklarının her şekilde savunucusuyum.
  19. @@by_x_man evet dalga geçiyorum tabi ki bu eylemler ve direniş muhabbeti çok uzadı maşallah yakında sokak hayvanları ya da kuşlar bile her yer taksim her yer direniş sloganı atacak kadar ortalığa düştü. Karizmasını kaybetti. Psikolojide ne denir biliyorum fakat sana daha çok yakışacağı kanaatindeyim kardeşim.
  20. İnançlara karıştığına şahit olmadım, AKP de başı açık bayan vekiller de olduğuna göre böyle bir başbakan yoksa patisinde bayan vekil bulundurmamaya özen gösterirdi. Kimin inancına karışıyor? Alkol konusu ise o bir inanç meselesi değildir. Doğru bir uygulamadır.
  21. Hislerinize tercüman aramayın @@irinçköl kendi hislerinize sahip çıkın ve başkalarından nemalanmayınız. Bu cesur kardeşimiz sanalda yazabilmiş siz buyrun başbakana çıkın hislerinizi oradan haykırın böylece bizler de gerçek bir ses duymuş oluruz belki bilemiyorum. Nette mektup yazmak kolaydır. @@Canraşit titremeyecek olsa böyle rumuzla mı yayınlardı yoksa başbakanın duyacağı şekilde basına mı konuşurdu? Ali veli, kara mara, hero mero v.s. rumuz alıp herkes mektup yazıyor zaten sizlerin bile birer mektubu olduğuna eminim. Bu tür tepkiler tam yerine ulaşırsa dikkate alınır ve saygısız bir dille yazılan mektubu kimse kaale almaz.
  22. Bir faşizm bu lafı aldı başını gidiyor. Bunu iddia edenler faşizm görmemiş demektir.
  23. İleti sayımı arttırmak derken anlayamadım neden böyle bir amacım olsun ki? Beğenmediğiniz hükümetten burs talep etmekle doktora gitmek aynı şey midir? Hükümeti eleştir, istifa sloganları at hatta küfret ve sonra burs bekle ve burs yok deyince de isyan et. Sapla samanı karıştırmaya başladınız galiba madem devletten ve politikalarından memnun değilsiniz hangi akla hizmet burs bekliyorsunuz ki?
  24. Evet ciddiyim hangi kadın bu kadar aptal olabilir ki? Ya da insan?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.